Új hozzászólás Aktív témák
-
Thusor
őstag
A HP oldalán elérhető driverek közül mit érdemes letölteni és feltenni a gépre?
AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)
-
zsolt501
nagyúr
A bios frissítés ehhez nem lényeges, ha nem akarsz extra dolgokat, de a LAN drivert érdemes frissíteni, mert stabilabb és gyorsabb lesz a hálózat.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
Thusor
őstag
válasz zsolt501 #1007 üzenetére
Rendben, akkor amint megjött az új winchesterem is akkor ezeket is felteszem.
Azt hogy tudom megcsinálni majd, hogy Távoli asztal elérést tudjak engedélyezni a serveren, amit majd kívülről is meg tudnék tenni, valamint hogyamn tudnám úgy megosztani az egyik meghajtót a winchesteren, hogy azt lássa a hálózat többi gépe is? DLNA-ra képessé is lehet tenni, hogy a hálózati médialejátszó is láthassa a média fileokat?
AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)
-
bugizozi
őstag
Helló!
1) én a Server 2008 R2-n a hálózat típusát otthoni hálózatra állítottam, így a \\ipcim\C$ paranccsal látom az egész meghajtót bármelyik gépről otthon.
2) tudnod kell az IP címet, amit a szolgáltatótól kapsz, illetve a routeren engedélyezni a 3389 portot a microserver felé
3) DLNA-t nem állítottam még be, de itt egy láírás, hogy Windows 7-en hogyan kell.
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
Thusor
őstag
válasz bugizozi #1009 üzenetére
Köszönöm szépen sz infókat. Ma ha hazaért megpróbálkozom vele .
Még egy kérdés. Tegnap bekukkantottam, hogy hogyan is lehet beletenni majd a winchestereket és láttam nincs csavar a rögzítésükre, valamint a winchesterhez sem adnak semmilyen csavart. Honnan lehet ilyen csavart szerezni, illetőleg ti honnan szereztetek?
-
Thusor
őstag
válasz radi8tor #1011 üzenetére
Nem olvastam, őszintén bevallva . Akkor most megteszem...de nekem fel se tűnt amikor kinyitottam, hogy ott lennének a csavarok. A kulcsokat megtaláltam .
-
Thusor
őstag
válasz Menotti #1015 üzenetére
WD Live lejátszóm van ahhoz kell majd. Windows Home Server 2011 mekkora partícióra megy fel? Mondjuk ha adok neki 80 GB helyet akkor azon elfér a frissítéseivel?
-
Fex
tag
Mintha valahol 160gb-ot emlíett volna valaki...
"...Az emberi tényezőt minden rendszer működtetésébe bele kellene tervezni, mint egy olyan random hibagenerátort, ami mindenképpen működésbe lép, csak nem tudjuk, mikor, hogyan, miért és milyen kaotikus belső logika alapján...."
-
Thusor
őstag
Köszi a választ. Akkor hagyok neki nagyobb helyet. De ugye nem hasznája ki mind a 160GB-ot hanem lesz rajta még azért hely 1-2 programnak is?
-
bugizozi
őstag
Mi az oka annak, hogy WHS 2011-et akarsz feltenni? Már csak azért, mert nekem a Windows Server 2008 R2 van fönt, és a 60 GB SSD-re vígan fölment, sőt konkrétan 11 GB foglal az összes frissítéssel együtt plusz a memória használat is megállt 5-600 MB-nál
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
Thusor
őstag
-
sxboy
tag
nem használ több helyet, mint a win7, csak valami hozzáértő kitalálta, hogy legyen 160GB. egyébként nem ajánlom a WHS-t, alkalmatlan a feladatra. Inkább WinServer2k8R2 legyen, kevesebbet eszik, ha jól konfigurálod. Nekem OMV lett végül.
Viszont nálam 1,2-1,5GB RAMot használt állandóan. És nem a fenntartott résszel együtt, az efölött volt.
[ Szerkesztve ]
-
zsolt501
nagyúr
Akkor nálam miért működik rendesen???
Bírom az ilyen negatív megnyilvánulásokat, amit nem támaszt alá tényekkel, de mindegy ne is válaszolj, mert te szerinted csak rossz lehet.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
LordAndrew
tag
válasz zsolt501 #1029 üzenetére
Nekem is remekül működik a WHS. Stabil, egyszerű, mint a faék, van benne jó kis weblap, URL regisztráció, remek RemoteApp alapú management bárhonnan és (amiért én nem a OMV-t tettem fel) lehet partíciót tükrözni. Megtehettem, hogy a 2GB-os disznek csak egy 500GB-os partícióját tükröztem a másik lemezre. Nem mondanám lassúnak (sem a lemez műveleteket, sem a gép működését).
-
zsolt501
nagyúr
válasz LordAndrew #1031 üzenetére
Én is így vagyok vele, csak vannak akik zsigerből tiltakoznak.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
longwild
aktív tag
Sziasztok!
Licensz beszerzésén gondolkodom, mert trial sokadik végét járja.
Hol érdemes venni?
Ha a trial lejár, attól még be fogom tudni aktiválni?
szoftver szakmabeli && Beverly250
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz longwild #1036 üzenetére
Próbálj meg rákérdezni itt, úgy hogy megadod az operációs rendszer pontos nevét/verzióját.
⭐ Stella
-
longwild
aktív tag
-
Thusor
őstag
válasz bugizozi #1009 üzenetére
Próbáltam az általad megadott \\ipcím\D$ parancsot hiszen én a D meghajtót szeretném látni, de hitelesítési adatokat kér. Itt megadom a microserver bejelentkezési datokat de nem fogadja el. Mit szúrtam el, hogy láthassam a hálózaton a microserver meghajtóit?
-
Thusor
őstag
válasz worxland #1040 üzenetére
Igen. Beállítottam Otthoni hálózatra. Távoli asztalról elérem a gépet, valamint most megosztottam a D meghajtót, így tudtam csatolni a többi hálózati gépre is mint hálózati meghajtó.
[ Szerkesztve ]
-
Thusor
őstag
válasz goldnarmz #1046 üzenetére
Igen ott is van megadva jelszó. Hú, köszi. Ez volt a gond. Nem gépnév/Rendszergazdát írtam be felhasználóhoz...így a helyi gépen kereste a Rendszergazdát és nem a microserveren. Így most már működik.
-
Thusor
őstag
Milyen beállításokkal használjátok az utorrentet ami az aktív letöltések és aktív torrentek számát illeti?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt Mire jó egy HP N40L microserver?
- Tudástár HP MS N40L: kiszolgáló otthonra
- Eladó Gamer PC - RTX 3070 OC 8GB + Intel i5-12400 / B660 / 32GB DDR4 / ARCTIC
- DG Home 1 ElphaPex Dogecoin bányászgép 620W - 2GH
- Eladó i5 PC/ 4X3,3GHZ / 8GB RAM / Geforce GT 730 2GB/ 1000GB HDD / USB3
- AKCIÓ! Cooler Master PC konfiguráció - 4TB HDD + 8GB RAM, böngészéshez, tanuláshoz, szórakozáshoz!
- Gigabyte Z68AP-D3 (1155) - i5-2310 - 4GB RAM - Chieftec - DVD-RW - 320GB Samsung
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest