- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hobby elektronika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Autós kamerák
- Asztrofotózás
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolt501
nagyúr
válasz
nagyonnagy #199 üzenetére
Na ezt csak részben értettem, kicsit kifejtenéd bővebben?
-
zsolt501
nagyúr
Akinek kell az anyag írjon privát üzenetet, mert nem akarom az email címeiteket vadászni és írjátok meg, hogy hová küldjem.
-
ncc1701
veterán
Következő üffélnek is összeáll a gép. Kapott egy kis memóriát, plusz egy ocz verte3-at. Érdekesség, ehhez adnak jó, fém beépítőkeretet. Jólesett ez a figyelmesség.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
nagyonnagy #192 üzenetére
Nekem meg van otthon este ha kell át tudom küldeni, vagy felteszem valahová.
-
nagyonnagy
csendes tag
Sziasztok.
Esetleg meg van-e valakinek lementve a régi cikk: logout.hu/cikk/hp_proliant_n36l_microserver_xbmc/nyomtatobarat/teljes.html
Megköszönném. -
HalasKYO
aktív tag
És ahhoz mit szóltok, hogy :
Hp Prolian Micro 1 rendszerlemez 1 fizikai HDD-n.
2x2TB tükrözve ide mennek a fontos dolgok képek stb.
Pci-e s USB3 vezérlő, esetleg dedikált vga win.Illetve egy Lian Li EX-503 as 5x3TB Raid5 @ 12TB mivel egy kis házi mozit is ki kéne szolgálni.
Gondolom azért tartós lesz ez a szoftraid is még ha sebessége nem is egetrengető.Bármilyen építő kritika, vélemény jöhet szeretném a legjobb, kompromisszummentes megoldást megcsinálni.
Köszönöm előre is a segítséget.Majd elfelejtettem Lehet a kir prolit úgy üzemelteteni hogy alszik, de hálón keresztül el akarom érni akkor ébred, majd x perc inaktivitás után ismét szunyál ?
-
Csorbi
addikt
Üdv!
Végre eljutottam odáig, hogy teljeskörű médialejátszóvá varázsolnám a kicsikét.
VGA-nak ezt néztem ki: [link] Erről mi a vélemény? Esetleg javasolnátok mást?
Egy HDMI kábellel lenne összekötve egy TV-vel.
A hang megoldáson tanakodom még, mert egy 5.1-es fa Genius hangszóróm van, amin csak analóg bemenet van (3 db jack dugó) ez jelenleg a számítógépemre van kötve, egy X-Fi használja. Ezt a hangfalszettet szeretném használni a Microserverhez is, megpróbálok kreálni valami Y alakú jack dugó elosztót. Ebből az derül ki még, hogy kellene a Microserverbe egy hangkártya is, milyet javasolnátok bele 5.1-es hanghoz, Windows Home Server 2011 alá?? Ha jól gondolom, csak PCI-E x1-es hangkártya jó bele? -
-
HalasKYO
aktív tag
Nézzétek mit talátlam
Én is egy ilyen gép vásárlását tervezem.
Raid10et tud ? 1-0 0-1 kombinációt ?
Cd megható helyére lehet tenni HDD-t amiről bootol ? -
DaneeL
csendes tag
-
zsolt501
nagyúr
Most már ki merem jelenteni, hogy a gép szoftver hibás volt, mióta újra lett telepítve egyszer sem fagyott ki azóta.
Meg vagyok most már nyugodva, viszont valahogy jó lenne kiderítenem milyen szoftver okozta ezt a hibát, mert így bármikor újra bele futhatok ...
-
radi8tor
MODERÁTOR
Így van, ZFS alá nagyon is ajánlott az ECC RAM.
Én is RAIDz-t tervezek (csak lennének már olcsóbbak a HDD-k), ezért 8GB Kingston van a gépben.Kingstonból ezek jók bele:
KTH-PL313E/1G 1GB 1333MHz ECC Module
KTH-PL313E/2G 2GB 1333MHz ECC Module
KTH-PL313ES/2G 2GB 1333MHz ECC Single Rank Module
KTH-PL313E/4G 4GB 1333MHz ECC Module -
DaneeL
csendes tag
Sziasztok!
En is elkezem lassan epitgetni a microserverem.
Terveim szerint ZFS uzemel majd rajta.
Ha jol emlekszem meg az elozo topicba emlitettek, hogy oda nem art a 8G ECC.
A kerdesem az lenne, hogy milyen tipusu ECCs ramot tudtok ajanlani?Elore is koszi!
-
ezsolti
tag
válasz
radi8tor #169 üzenetére
Igen, azt láttam a honlapon. A kérdés, hogy érezhető-e a különbség, megéri-e beruházni 8GB-os csomagba? 1333MHz-es van 10k-ért, a most bennelévőt meg el tudom adni 9k-ért, így gyakorlatilag 1000Ft befektetéssel megdupláznám a ramot. Igaz 4GB 1600MHz helyett lenne 8GB 1333MHz benne.
-
ezsolti
tag
Memória kompatibilitási lista létezik hozzá? Nem találok semmit a HP oldalán!
Ezt raknám bele ha lehet: G. Skill 1600MHz CL7 GBECO (ez van itthon elfekvőben) -
radi8tor
MODERÁTOR
Első találat argep.hu-n: Sharkoon Vibe Fixer 3
Hasonló: Sharkoon Vibe Fixer PRO
Vagy egy kivehető változat: Sharkoon SATA QuickPort
Volt aki ezt használta, de mintha kicsit reszelni kéne: Scythe Bay Rafter
Hardveraprón: Scythe Himuro
-
ezsolti
tag
No, megvan a mini! Az a kérdésem, hogy honnan szerezzek HDD keretet, mert a 250GB-os HDD-met a DVD meghajtó helyére raknám be.
-
zsolt501
nagyúr
2 hete kezdődött egy érdekes dolog a szerverrel, mégpedig átlag 2 naponta teljesen lefagyott, csak a LAN hálózatot jelző LED villogott folyamatosan, de elérni a gépet nem lehetett, sem belső sem külső hálózatból, csak a bekapcsoló gomb folyamatos nyomása után lehetett kikapcsolni majd miután bekapcsoltam mintha semmi nem történt volna, újra minden működött kb 2 napig majd újra elérhetetlen...
Most próbaképp újratelepítettem a gépet próbaképpen WIN2008R2-vel és ha a hiba megszűnik akkor jó ha nem akkor lehet tovább nyomoznom...
Remélem hogy csak szoftver hiba és nem hardver gond... -
ezsolti
tag
válasz
radi8tor #154 üzenetére
Köszönöm a választ! Az integrált VGA elkerülte a figyelmem!
A webes felület lenne a legjobb számomra. Laptopom van, a gép ide lenne lerakva mellé. Utazok az országban, néha azon kívűl, így jó lenne elérni bárhol is vagyok. A torrent meg menne 24/7. Egy tp link usb wifi-t nyomnék bele így kábelezni sem kellene. Ez jó ötlet? Vagy inkább rakjam a router mellé kábellel? -
radi8tor
MODERÁTOR
Van benne integrált VGA. Ezzel mindent elárultam?
Nem webes felületen lesz elérhető, hanem Távoli Asztallal. De megoldható a webes felület is, Windows Home Server-el. (nekem nem a szívem csücske)
Csak akkor kell bele diszkrét VGA-t venni, ha filmnézésre (HTPC-nek) szeretnéd használni.
Én ugyanerre a célra Win 2008 Servert használok. Kicsit overkill, tudom, de szeretem, ha stabil a gép.
Win 7 nekem 1 havi távoli gép használattól már kezdett belassulni. -
ezsolti
tag
Sziasztok! Szeretnék egy kis segítséget kérni!
Tervbe van véve egy ilyen miniszerver vásárlása a jövőhéten, azt szeretném tudni hogy ebbe kell-e vennem még egy graf.kártyát + monitort hozzá, vagy elérhető lesz az otthoni hálózatban vebes felületről is mint pl egy ruter.
Hogy tisztább legyen a dolog, nem szeretnék sem monitorra sem graf.kártyára áldozni!
Azt szeretném ha akár külföldről is el tudnám érni a szervert fájlok feltöltéséhez illetve letöltéséhez és tárolására amennyiben szükséges. Torrent is menne róla!
Milyen op rendszert érdemes ehhez használni? -
zsolt501
nagyúr
Alaplaphoz és a videokártyájához.[link]
-
zsozso1
tag
A napokban lettem tulajdonosa egy ilyen szervernek. Win7-et dobnék rá ás azt szeretném kérdezni hogy milyen driverek szükségesek és honnan tudom lekapni őket. A gyártó honlapján nem nagyon találtam win7 drivereket. Előre is köszönöm.
-
zsolt501
nagyúr
Egy kérdés, ebbe csak ezt a műanyag sata HDD keretet lehet berakni, hagy létezik fémből is, mert ha igen én lecserélném egy fém változatra, no persze emberi áron...
-
PrinczA
őstag
válasz
radi8tor #136 üzenetére
Milyen vastag?
Én egy régi alaplapom dobozának az alján lévő szivacsot vágtam bele.
Az vastagnak bizonyult ~5mm.
Nőtt a proci hőfoka ~50C-re.Ha az amit linkeltem vastag, akkor lemondom.
-
PrinczA
őstag
Hétvégén nem volt időm fogyasztást mérni.
De a héten igyexem nem elfelejteni. -
kamiy
csendes tag
Ati kártyát, látom többet is írtatok, ami jó bele, tudnátok Nvidia kártyából is ajánlani valami konkétabbat, 10ezer HUF körül?
Köszi! -
-
PrinczA
őstag
Az alaplapi (belső) USB csatiba belekerült a Nexus Silent Mouse SM-9000 egerem adóvevője.
Tökéletesen működik. -
PrinczA
őstag
Sharkoon 4cm Lownoise - 4044951005468 tápba való beszerelés után:
Változás a hangban:- a géptől egy méterre: ~36dB (~36dB-ről, nem csökkent)
- a géptől három méterre: ~35dB
- a gép hátánál: ~49dB (~46dB-ről nőtt (többször lemértem, szvsz a telefonom pontatlansága lehet a háttérben))
- a gép elejénél: ~45dB (~51dB-ről csökkent)
- a szoba alap "hangereje" ~33dBA szoba bármelyik részén (igaz nem nagy szoba) hallani lehet a gép hangját. Igaz egy működő Tv készülék elnyomja.
Hát, nem estem hasra tőle. -
-
zsolt501
nagyúr
Van egy ilyen ventilátorom [link], most találtam meg vadonatúj sosem volt használva, lehet hogy kicserélem a nagy ventilátort, elméletben ez csendesebb.
-
zsolt501
nagyúr
Na az én gépemben tápját is már Sharkon ventilátor hűti, és tökéletesen csentben teszi, illetve még hűvösebb is lett.
-
adalbert1
veterán
válasz
radi8tor #109 üzenetére
Igen, az ára nagyon baráti, ez az egyik legfőbb érv mellette, 100k körül már nem lenne ennyire érdekes. Viszont 40k-ért erősen gondolkozom a cserén, még párat alszom rá (kérdés mennyiért tudnám a használt cuccaim elpasszolni ha ez ilyen olcsó).
Nagyobb teljesítmény nekem nem feltétlen kellene, inkább a fogyasztást vigyék minél lentebb. -
törölt tag
Szia,
Szerintem kezdésnek jó lesz a windows7 ahogy a kolléga is írta.
Szerintem azon fut minden: xbmc, torrent, bármi más.Linuxra is vannak driverek tudtommal, ha linux mellett döntesz ajánlom az nvidia videó kártyákat.
Linuxon is lehet torrentezni, van hozzá több különböző program: rtorrent, transmissionMindegy melyik mellett döntesz, ha szigorúan erre a két területre kell (esetleg még netezni), azt mindkét rendszer tudja. Ha többet is akarsz akkor már lehet gondolkodni, hogy melyiket válaszd.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Igen, kifejezetten ajánlott a gép HTPC-nek. Ha csak XMBC kell, az megy pendrive-ról is, de szerintem pár év alatt kinyírja a pendrive-ot.
Ha torrentezni is akarsz, akkor Win7 lehet a befutó. Linuxos cuccokról nem tudok nyilatkozni.adalbert1: lehet várni következő generációra. N50L vagy mi lesz a neve, de egyáltalán nem biztos, hogy ilyen kedvezményesen jutsz hozzá. A fogyasztása pedig még több lesz pár Wattal.
Jelenleg a HP Microservereken gyártói kedvezmény van, ami nem lehet tudni pontosan meddig tart még. Ez a kedvezmény nélkül 100k körül van az ára a cuccnak.
Én is hasonló Atom alapú gépről váltottam erre. Szinte nem került semmibe, olyan jó áron adtam el. -
adalbert1
veterán
válasz
radi8tor #104 üzenetére
Köszi neked és PrinczA-nak is.
NAS-nak használnám, a filmnézést külön médialejátszóval oldanám meg, viszont valahol a TV közelében lenne ez is elhelyezve, ezért a zaj központi kérdés.
Jelenleg egy DGSEJT alapú konfigom van ilyen célra, egy 5400 RPM-es HDD-vel az kb. 20 W-ot fogyaszt (igaz nem ilyen tápegységgel) idle-ben, és két ~500 RPM-en üzemelő 12 cm-es Noctua ventivel hűtve szinte teljesen hangtalan.
Igazából azért akartam volna lecserélni mert annak még mindig nincs egy normális miniITX háza, amiből egy igényesebb árban már közelítené a komplett MicroServer megoldást. De így lehet hogy várok egy következő generációra. -
kamiy
csendes tag
Sziasztok!
Ajánljátok ezt a gépet HTPC-nek?
Kizárólag HTPC+torrent feladatokra szeretném használni. Milyen OP-rendszert ajánlotok hozzá?
Úgy tudom létezik egy olyan megoldás, hogy nincs OP-rendszer és pendrive-ról bootol az XBMC Live. Ebben az esetben akkor mi a helyzet a driverekkel? Az XBMC mindent megold? Viszont akkor ha torrentezni akarok, ahhoz már kell egy OP-rendszer ugye?Bocs a béna kérdésekért, most először merészkedek a PC felhasználó világán túlra.
-
adalbert1
veterán
Sziasztok,
a 40NL-nek mennyi az idle és a load fogyasztása (36-ról találtam értékeket, de mintha a 40 még elég ritka lenne)?
Mennyire hangos? Másfél méterre tőle zavarja a filmnézést, vagy annál csendesebb a két ventilátor benne? A silentpcreview-n lévő hangfile alapján az előd modell elég hangosnak tűnik. -
jeffo
tag
Ma jöttem rá, hogy az IceWarp levelezőszerver nem is a Windows Home Server része, valójában az ismerősöm tette fel, mert ki akart próbálni valami webmailes rendszert. Aztán szépen összeakadt a WHS alap távoli elérésével, mert a 80, 443 portokra tette fel magát, emiatt jelzett hibát az Irányítópult-ban, hogy az útválasztó nem működik. Ha jól veszem ki nem is ingyenes, így uninstalláltam, visszaállítottam az IIS-ben a portokat, és most már nem jelez hibát az Irányítópult.
Majd felrakom a helyére valószínűleg a DeskNow-t, külföldi fórumban és egy tutorialban is - [link] - ezt ajánlották, és úgy állítom be, hogy más portra tegye a webmail részt. A kifelé működéssel nem kell foglalkoznom, mert az ismerösöm az ügyfélkörének akar ilyen belső webmailt csinálni, hogy egyeltalán ne menjenek ki a levelek, és így bizalmas adatok, dokumentumok a netre, ill. akármilyen net szolgáltató email szerverére vagy rendszerére. Akárhonnan a világból bejelentkeznek erre a szerverre, és küldenek üzenetet neki vagy egy másik szintén a szerveren lévő usernek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt Mire jó egy HP N40L microserver?
- Tudástár HP MS N40L: kiszolgáló otthonra
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- iPhone topik
- Napelem
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Új telefont és tabletet mutatott be a Telekom
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Xbox Series X|S
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Teljes verziós, ingyenes mobil játékok és alkalmazások
- Debian GNU/Linux
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Ryzen5
- Lenovo Thinkcentre M920t Tower/ M720s SFF / i5-8-9. gen/ WIN10-11/számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital Purple SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3065, 100% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3034, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest