Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
nvyktor
aktív tag
válasz
kiskakas
üzenetére
Én is néztem már...
De VGA-t is vennék, akkor meg ott a HDMI.Analógon visszamegy az erőlködőbe oszt jóvan.

Ez a megoldás lesz szimpatikus azt hiszem... már csak meg kell nézni, hogy milyen csatlakozás van a TV-nA HDMI hangja nem csak filmezéshez jó ugye? Mármint nem csak a médialejátszó használja, hanem rendes rendszerszintű hangkártyát integrál?
(bocsi, ha hülye kérdés)

-
teleguru
csendes tag
válasz
kiskakas
üzenetére
A greeneknél van egy pár sor amit linux alatt át kell írni, mert valamelyik SMART paramétert hibásan irogat be az op. Én is olvastam erről anno. Erre gondoltál??? Nálam hdparm-ban 23-as érték van beállítva a leállítási időközre és nem hallom h ki be kapcsolgatná barom módra...
-
teleguru
csendes tag
HA VALAKI RAM BŐVÍTÉSE MIATT ELADNÁ A GYÁRI HP 2GB OS RAMOKAT KÉREM ÍRJON EGY PRIVÁTOT.
Köszi
-
teleguru
csendes tag
Miylen op rendszert raktatok a microserverre? Ha linuxot akkor beállítottátok a hdparm-ban azt h leállíthatja az x ideje nem használt meghajtókat? Nálam ezzel a beállítással a 3db winchesterből 2 nem megy. 1 is csak azért mert arra tölt a torrent kliens. Ha használnám valamelyiket kb 10mp et kell várnom h felpörögjön viszont energiát és HDD üzemidőt spórol... ubuntu alatt /etc/hdparm
-
Thusor
őstag
válasz
radi8tor
üzenetére
Ez mind igaz. Nagyon jó kis eszköz. Gyorsan be lehet állítani rajta mindent, és a célnak tökéletesen megfelel. De azért néha azokat is meg lehet érteni akik NAS-t vesznek. Kevesebbet fogyaszt, ugyanakkor viszont több vele a baj. Azért ez a Microserver nálam 24/7-ben 1 hónap alatt megevett 30KWh-val többet mint amennyit eddig fogyasztottam NAS-al.
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Egy kis info, hogy még ebben a 40 fokos kánikulában is ~30 fokos a HD204UI merevlemez, pedig megy róla filmnézés, zene, torrent, szal elég jó a szellőzése a kicsikének

írom ezt azért, mert olvastam, hogy a komplett zárt nas-okban előfordul a 45+ hőfok is
ps: a proci ~40 fokos
-
csballago
csendes tag
válasz
radi8tor
üzenetére
Én a korábban zsolt501 által javasolt video karit vettem meg hozzá. Könnyedén belerakható és egyből tolja a HDMI-n a jelet.
XBMC alatt gyorsan volt hangja is és a kép is tökéletes. Csupán annyi a problémám most (de ez nem hw, hanem valami beállítás az oka), hogy bizonyos filmeknél van hang, bizonyos filmeknél meg azt írja ki nem jó hanglejátszó eszköz van kiválasztva........
Lehet valami codec probléma volna? -
nvyktor
aktív tag
Ez most jött...
Hosszra vajon jó a HPMS-be?
És tápellátás elég lehet neki?Csak gondolatébresztőnek...

-
buca84
őstag
Találtam egy ilyen oldalt.
Itt is írnak pár kompatibilis memóriát. -
radi8tor
MODERÁTOR
Szervereknél ilyet ne keress. HP --> HP memóriát vesznek bele.
Ettől függetlenül más gyártók is kitesztelik a RAM-jaikat ezekkel a gépekkel.Én a Kingston nagykeren keresztül szereztem be a RAM-okat. Megmondtam, hogy ez a gépem, kértek valami kódot a gép adatlapjáról (Microserver nem sokat mondott nekik), és ajánlottak 4 féle RAM-ot.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
csballago
üzenetére
Én csak RAIDz-ben gondolkodom. Sokkal megbízhatóbb és gyorsabb, mint RAID5.
Ezt csak telepíteni kell, semmi buhera: NexentaStor
-
radi8tor
MODERÁTOR
Ezt nem tudom megmondani.
Hynix oldalán kellene megnézni, hogy a támogatott szerverek listájában van-e a Microserver.
Esetleg megbeszélni az emberrel, ha nem megy a gépedben, akkor visszavinnéd neki.Én a gyárilag tesztelt Kingston-okat vettem bele. Tutira mentem.

Istv@n: Nem vagyok egy Linux guru, de szerintem akkor softraid-et kéne használod.
Hangsúlyozom nem kötelező az ECC RAM ilyen esetben, de erősen ajánlott, mivel a RAM hibája miatt előfordulhat, hogy hibás adatot ír ki az operációs rendszer a merevlemezekre.
ECC RAM esetén nem történhet meg ilyen, ha hibázik a RAM. -
Istv@n
aktív tag
Sziasztok!
Nekem is RAID kérdésem lenne. Ubuntu szervert szeretnék telepíteni egy microserver-re....
A gépben nem ECC ramok vannak. Elvileg az ubuntu nem támogatja a raid vezérlőjét ugye?
Tehát a legbölcsebb lenne ECC ramokat tenni bele és softraid-et használni ugye? -
csballago
csendes tag
Szerintetek érdemes ECC memóriát beletennem, vagy jó a sima is? Mint írtam főként HTPC és mellette NAS funkcióra lesz.
-
csballago
csendes tag
-
csballago
csendes tag
válasz
zsolt501
üzenetére
S mit szólsz az általad ajánlott modell nagy testvéréhez?
Úgy látom, ő csak hosszabb picikét, s el is férne a házban. A kérdés kihasználom-e a 2G memóriát rajta? Azt értem hogy 2 több mint 1, de HTPC-nél van-e ennek előnye? -
csballago
csendes tag
válasz
zsolt501
üzenetére
Nem egyszerű egy fizikai paraméter ellenőrzés sem vásárlás előtt, max. ha bele tudom próbálni. Nem tudom mennyire engedékenyek ilyen téren a boltosok.

A fogyasztás más téma, hiszen arra nem igazán tudok hatással lenni. Beteszem, működik a rendszer, és felveszi annyit, amennyit csak tud. Ha nem tud többet mint kéne, akkor gebasz van..... szóval ez nem éppen nyerő.
Milyen alternatíva jöhetne még számításba? Nekem HTPC funkcionalitást töltene be és emiatt kellene a HDMI. A standard alaplapi VGA kimenetről levett videó jel, film esetén nem éppen mondhatóak szépnek.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
csballago
üzenetére
Működni működik alatta, csak utólag azon gondolkodtunk itt, hogy bele fér e, mivel ez a kártya picit magasabb mint a többi LP-s kártya, de ezt nem árt vásárlás előtt lemérni, a másik hogy ez a kártya utólag kiderült, hogy kicsit többet is képes fogyasztani, mint az alaplap által biztosított 25W, szóval ezt a dolgot érdemes jobban megvizsgálni mielőtt vásárolsz.
-
Thusor
őstag
válasz
zsolt501
üzenetére
Gondolom akkor nálad úgy működik, hogy nem kelle jelszó ahhoz hogy belépjen újraindítás után a felhasználó. Én úgy szerettem volna, hogy ne kelljen ahhoz belépnem, hogy betöltse az utorrentet hanem automatikusan szolgáltatásként üzemelve kijelentkezett állapotban is működjön.
-
Thusor
őstag
Dehát úgy fut. Leellenőriztem. Amit adtál linket az alapján csináltam mindent. Odáig jó is, hogy service-ként futtassam. De Web ui nem elérhető, se bejelentkezve és elindítva az utorrentet, se pedig kijelentkezve.
Közben egyébként megoldódott. Valamiért a 8080 alap portot nem szerette.
-
Thusor
őstag
Közben megoldódott ez a probléma.
Van egy másik ilyen HP szerverem is a munkahelyemen. Ezen ubuntu server 12.04-et futtatunk. Szerettem volna feltenni rá a további illesztőprogramok menün keresztül a grafikus illesztőt, ezt letelepíti de nem képes feltelepíteni. Azt írja ki, hogy az illesztőprogram telepítése meghíusult.
-
Rosep
senior tag
válasz
radi8tor
üzenetére
Igen, most megnéztem mérővel, 68 W volt induláskor 3 HDD-vel.
És az alaplapra mindenképp vissza kell vezetni a jelet?
Abban a bizonyos .pdf fájlban leírt módszert nem teljesen értem:1. Vágjuk el a PWM csatin lévő zöld és fekete kábeleket pár cm-re a csatlakozótól (vagy akár távolabb is vághatjuk, végtére is jó hosszú a kábel), legyen elég kábelünk arra, hogyha nem sikerülne rendesen megpucolni a kábelvégeket és vissza kell vágni. Vágjuk le a csatit a potméterünkről. Minden szabad kábelvéget pucoljunk meg.
2. Kössük össze (csavarjuk egymáshoz a csupasz végeket) a ventinkről jövő fekete vezetéket mind a potméterünk fekete vezetékével, mind pedig a PWM csati fekete vezetékével. Így a negatív pólust el is intéztük.
3. A potinkon lévő piros vezetéket összekötjük a ventiről jövő zöld vezetékkel. A PWM-ből kilógó zöld vezetéket akár teljesen visszavághatjuk, vagy egyszerűen leszigetelhetjük, mert erre nem lesz szükség.
Most tehát úgy állunk, hogy a ventibe közvetlenül bemegy (ahogy eddig is) a + feszültség vezeték, a - feszültség vezeték, a sárga fordulatszám érzékelő vezetéke. A potméter pedig rá van kötve a - feszre, plusz a zöld színű fordulatszám szabályzóra. Ezzel elvileg végeztünk is. Nem tettünk mást, mint kiiktattuk a PWM automatikus megoldását és áttettük manuális szabályzásra a ventit. Most már a potival tudjuk szabályozni a ventink fordulatszámát.
Kísérletező kedvűek azt is kipróbálhatják, mi a helyzet akkor, ha a PWM csatiról érkező zöld vezetéket is bekötik, a ventivel együtt. Ebben az esetben ugye, mivel a poti változtatható ellenállásként funkcionál, az várható, hogyha teljesen felcsavarjuk, akkor a PWM automatikus beállítása tisztán érvényesül, ha azonban lejjebb csavarjuk, akkor leszabályozza azt, de még mindig marad automatikus.
Vágni nem akarok semmit.

Vagy ehhez a hackelt BIOS kéne? Netán ki van benne iktatva ez a védelem?
Nemsokára fel kell raknom, mert lehet az optikai meghajtó helyére beraknék egy noti vinyót. -
radi8tor
MODERÁTOR
Mit szeretnél vele szabályozni?
Az alaplapra kötött PWM vezérlésű ventilátort?
Szerintem felejtős lenne ez, mivel 600 RPM alatt lekapcsolja a gépet a beépített védelem. Ha még tudnál is vezérelni PWM-es ventilátort egy ilyen controllerrel, akkor sem jut el az infó az alaplapra, hogy mennyivel pörög a ventilátor.Tápból a 120W-osat ajánlom mindenképpen. Nem melegszik annyira és jobban bírja a HDD-k induló áramlökését.
-
zsolt501
nagyúr
Távoli asztal esetén nem jelenik meg a hibernálás lehetőség, ezért én az asztalra csináltam egy parancsikont
amire kattintva végrehajtja a hibernálást.A parancsikonba ezt az útvonalat kell megadni: %SystemRoot%\System32\shutdown.exe /h
Cél helye: system32
Cél típusa: alkalmazás
Ha így van a parancsikonod beállítva akkor távoli asztal esetén is gond nélkül és egyszerűen tudod hibernálni.
-
Rosep
senior tag
Sikerült vennem egy tökéletesen ugyanolyan 2 gigás memóriát, mint ami a gépben volt, még a gyártás hete is azonos. Úgyhogy immár 4 gigás a Microserverem. Nemsokára kerül bele egy ilyen:

Remélem rendesen kiírja a fordulatszámot és szabályozni is tudom majd.
Aztán később még kicserélem a tápot egy ilyenre:

Csak kérdés, hogy 60, 90 vagy 120-as kellene-e belőle. Már most 3 vinyó van benne.
-
Thusor
őstag
Amit kaptam tőled linket az alapján megcsináltam. De sajnos Web UI-val nem érem el. Szolgáltatásként fut az utorrent ez leellenőriztem de nem érem el. Mikor a http://szerverip:port/gui/ oldalra lépek ezt írja: The µTorrent WebUI does not seem to be installed. Click here to try to install it, or see the guide for more details. Mi lehet a gond?
zsolt501: Megcsináltam ahogy írtad, de még mindig nem látom távoli asztallal a hibernálás lehetőségét. Mi lehet a gond?
-
zsolt501
nagyúr
Ha azt szeretné, hogy ne legyen elérhető a hibernálási funkció, kövesse az alábbi lépéseket:
Kattintson a Start gombra, majd írja be a Keresés megkezdése mezőbe a cmd szöveget.
A keresési eredmények listájában kattintson a jobb gombbal a Parancssor elemre, majd válassza a Futtatás rendszergazdaként parancsot
A Felhasználói fiókok felügyelete párbeszédpanel megjelenésekor kattintson a Folytatás gombra.
Írja be a parancssorba a powercfg.exe /hibernate off parancsot, majd nyomja le az ENTER billentyűt.
Írja be az exit parancsot, és nyomja le az ENTER billentyűt a parancssorablak bezárásához.
Ha elérhetővé kívánja tenni a hibernálási funkciót, kövesse az alábbi lépéseket:
Kattintson a Start gombra, majd írja be a Keresés megkezdése mezőbe a cmd szöveget.
A keresési eredmények listájában kattintson a jobb gombbal a Parancssor elemre, majd válassza a Futtatás rendszergazdaként parancsot
A Felhasználói fiókok felügyelete párbeszédpanel megjelenésekor kattintson a Folytatás gombra.
Írja be a parancssorba a powercfg.exe /hibernate on parancsot, majd nyomja le az ENTER billentyűt.
Írja be az exit parancsot, és nyomja le az ENTER billentyűt a parancssorablak bezárásához. -
Thusor
őstag
-
Thusor
őstag
Sikerült megoldanom a wake on lan dolgot. Most már távolról tudom ébreszteni a gépet. Ugyanakkor hol lehetne azt kikapcsolni, hogy bekapcsolás után amikor betölt a Windows Server 2008 R2 Standard ne kelljen CTRL+ALT+DEL billentyűzetet lenyomni, valamint hogy ne csak bejelntekzés után töltse be a dolgokat, hanem már a windows indulásakor? Tehát az lenne a gondom, hogy ha indítom távolról a gépet akkor be kell jelentkeznem távoli asztalkapcsolattal, hogy betöltse a háttérben működő utorrentet. Azt szeretném, hogy ez automatikus történjen bejelentkezés nélkül...ez megoldható valahogy?
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
mandriva11
üzenetére
Ha nem tervezel rá ZFS-t tenni vagy nem engedheted meg magadnak az ECC RAM-okat, akkor szinte bármelyik alacsony (lehetőleg hűtőborda nélküli) RAM jó a gépbe (maximum 2x4GB)
-
krealon
veterán
válasz
mandriva11
üzenetére
Ha tervezel ZFS-t hasznalni, akkor erosen javallott az ECC memoriak hasznalata.
A Kingston KVR1333D3E9S/4G tipus hibatlanul mukodik benne. Ara mostanaban olyan 9e Ft kornyeken van -
Sky D.
tag
Sziasztok valaki rendelkezik LSI Mega Raid 9261-8i Raid kontrollerrel?
Kérem írjon rám egy PÜ-t. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
mandriva11
üzenetére
Nem értem a kérdést.

Mire használnád a gépet?
Bővítés miatt érdekel a RAM vagy két ugyanolyan típust szeretnél bele tenni?Sky D.: off-okat OFF-nak jelöljük egy szakmai topicban plz.

-
mandriva11
tag
Csak egy kérdés, hogy ki milyen Ram-ot javasol a kis szerverbe?
Most egy Samsung M391B2873FH0-CH9 es 1Gb 1Rx8 PC3-10600E-09-10-00 és egy Kingmax FLFE85F-C8KL9-NAES 2Gb DDR3-1333 van benne, mert így vettem meg egy hardveres társtól.Köszönöm a válaszokat!

-
bugizozi
őstag
-
kiskakas
senior tag
Az alaplapi ati hd4200-nak elvileg tamogatnia kene a HD cuccok dekodolasat?
esszerint igen:
http://www.amd.com/us/products/desktop/graphics/ati-radeon-hd-4000/ati-radeon-hd-4200/pages/ati-radeon-hd-4200-specificatications.aspxnekem viszont jelenleg full procibol megy, lathato a task managerben.
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt Mire jó egy HP N40L microserver?
- Tudástár HP MS N40L: kiszolgáló otthonra
- Ryzen 5 7500X3D +hűtött VRM-es B650M lap +16-32GB DDR5 RAM! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)!
- ÚJ Kis gamer/kis tervező PC: Lenovo ThinkCentre M70s G5 SFF: i5 14500, 16GB RAM, 512GB, nVidia T600
- Gamer PC - Ryzen 7 5800X RX 7800 xt, 32GB ddr4, 1TB Nvme
- IZOMKOCKA - HP Z2 Mini G9 - i7 14700 - 32GB - 512GB nvme - Nvidia T1000 8GB
- Intel passzív csúcsgép: 4,7 GHz Intel i7 1255U, 10 mag / 12 szál barebone
- Decathlonos 43-as boxcipő, alig használt, hibátlan állapotban
- 3db - Dell Alienware 18 Area-51 AA18250 18" - Intel Core Ultra 9 275HX, 64GB, 2TB SSD, RTX 5090
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3841, 100% Akkumulátor
- Samsung Tablet S9 FE, 128GB, 5G, SM-X516BLGA
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4188, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Nem értem miért NAS-okat vesznek drága pénzért, amik egy célra vannak kitalálva. Ez pedig egy PC. 

Főként a software-es RAID 5.