- Azonnali alaplapos kérdések órája
- OLED TV topic
- Házimozi haladó szinten
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 3D nyomtatás
- Fujifilm X
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beretvás
veterán
elkészültem a vga tartoval, multkor linkelt itt valaki egy MNPC-set és elkészitettem az egyszerübb változatot de tökéletes..
-
Zsmester89
őstag
válasz
hszilard666 #59183 üzenetére
Mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai egymással szemben, én pl. inkább az R5-t venném.
-
RazoR
veterán
válasz
MasterMark #59176 üzenetére
Az top secret!
Oázis
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Zsmester89 #59167 üzenetére
Budapesten van egy rakás kábelem. Majd hozok onnan ha arra járok. Addig marad így.
Az tuti biztos, hogy idefönt nem fogok kábelt venni 4300Ft-ért.
2300-ért sem vagyok hajlandó SATA kábelt venni! -
rup1u5
nagyúr
válasz
proci985 #59164 üzenetére
Pontosan!
MasterMark
senimanAz alatta látható kicsi fekete VRM borda hűtésére került oda az a kék ledes,120-as Enermax. Ha fönt van az ablakos oldallap akkor nem látszik maga a venti csak a fénye.
CPU tuning nélkül is 90-95 fok között jár a VRM hő GTA5 alatt ami még nem is annyira megerőltető. 30% körül terheli átlagban a Xeont ez a game. Ezek után képzeljetek el egy Prime95 tesztet!Fél perc után 105 fok. A Venti két belső sarkát fogattam fel így olyan dőlésszögben lóg, hogy pont a kis bordára és a CPU területére fúj. 86 foknál nem nagyon megy följebb, tehát nyertem ~10 fokot. Mindezt úgy hogy a két fehér 140-es venti már alapból elég jó légcsatornát generál azon a területen.
Direkt nem felülre raktam a radiátort mert teljesen zárt tetőt akartam por és zajmentesség szempontjából. Így csak olyan helyeken tud bemenni levegő ahol porszűrő van. 4 venti szív be és csupán csak a hátsó 140 kifelé így a túlnyomás is megvan. Mikróporon kívül nem is látok mást odabent.
Terveztem amúgy egy magasabb réz VRM bordát is a lapra de nem tudom lesz e olyan CNC-s ember aki legyártja nekem.
(#59165) Zsmester89
Meg bizony!Ez volt az egyik ok amiért ez a ház lett. Phanteks EVOLV volt a másik jelölt de nem volt kedvem annyit költeni. 2SSD és egy vincsi van hátul. Az a legjobb, hogy nem látszik hogy mekkora disznóól van a hátoldalon.
A két SSD csak be van oda hányva a kábelek közé. Nem volt itthon csak 90°-os SATA kábelem és azokat nem lehet rádugni az SSD-kre ha a számukra fenntartott két keretbe vannak csavarozva.
-
seniman
veterán
válasz
MasterMark #59161 üzenetére
Ha felülre került volna a radiátor,nem lenne szükség az extra ventire.
-
seniman
veterán
válasz
Zsmester89 #59159 üzenetére
Csak olyan furcsa ilyen nagy tátongó űrrel az orrában.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Zsmester89 #59155 üzenetére
Ha megnezed nekem is egy NZXTm lett a vegen. A D-Framet nagyon sokaig nezegettem. 2.0nal kijavitottak monjuk a hibai egy reszet, de gyakorlatilag izmosabb epitett vizre (amire nem eleg egy slim 360as) meg mindig nagyon keves. Plusz hulyet kapnek a portol.
a H-Frame meg gyonyoru, de annyibol az ember komplett gepet vesz kb
.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
elfelejtette #59153 üzenetére
illetve tágabban értelmezve az in-win S-frame egyik "oldallapja" is kvázi a radiátor. H-Frame ilyen szempontból még durvább.
In-Win utóbbi években átvette a LianLitól az innovátor szerepet házas piacon, gyönyörű házaik vannak a olyan 300 euro fölött.
-
válasz
elfelejtette #59150 üzenetére
parancsolj , itt a hazad : [link]
-
Laraxior
titán
Költözünk
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
SupernovaHUN #59106 üzenetére
Codegen.
AC7 pro / Hyper TX3 belefer, 120mmes hutokkel szereltek kozul semmi.
jones965: szép lesz. miniITX atomanti build vizen?
-
-
Fr3eWar
őstag
válasz
abridabri #59129 üzenetére
Itt van az asztalon 3 hónapja egy NB blacksilentpro 12-es venti amit be kellene rakni hátulra. Bent is volt a házban, csak kivettem hogy cégnél barkácsoljunk hozzá szabályzót, hogy 30-40% körül suhanjon hangtalanul. El is készült, de még nem szereltem be..
Ezen az alaplapon kevesebb szabályozható venticsati van, mit a régi Z87-esemen (1. kép).
Itt van CPU_opt amit nem tudok szabályozni, meg Vízpumpa amit nem tudok szabályozni.. -
-
Fr3eWar
őstag
Rég jártam erre, így jelentkezem én is a frissítésem után.
Úgy érzem olyan a gépem mint a Chokito, egyre rondább, ahogy erősödik.
Aztán volt köztes: Mikor a hűtőtől nem fértem, így lentebb tettem a VGA-t (GTX970-el)
És ez a jelenlegi, mikor inkább vettem egy új hűtőt ami 5 mm-el keskenyebb (GTX1070-el)
-
hszilard666
veterán
Hehe örüljetek hogy csak ennyire hajlik a VGA tok, egy vizesblokkos kártya majdnem 90 fokban áll,a csövezéssel és a tápkábellel kell felkötni
Mondjuk a HD7990 em en volt backplate de nem ért sokat mert az is minden volt de nem egyenes
-
seniman
veterán
válasz
irhejja #59119 üzenetére
Lehet,csak kicsit borsos az ára,meg a postaköltség az USA-ból.
De ilyenkor jól jöhet egy CNC-s ismerős
-
irhejja
tag
Uraim!
Lehet kicsit off topic, de egy egyszerű GPU tartó/merevítő megoldás érdekelne engem is, lehet ilyesmit venni valahol?
-
Petyyyyy
addikt
válasz
GrmnShepherd #59117 üzenetére
Csak a VGA-t figyeltem és azt a PCI-e foglalatot amiben van. Ha figyeled a foglalatot, látni, hogy ház eleje felé haladva egyre vastagabban látod a fehér PCI-e slotot. A tápkábel ezen nem oszt, nem szoroz.
-
Petyyyyy
addikt
válasz
GrmnShepherd #59110 üzenetére
Nagyon disznó. Viszont ahogy írták is a VGA lógást még időben orvosold, ha teheted.
-
atila4
senior tag
válasz
Jól néz ki
Melyik ház ez ?
-
maniacc93
tag
válasz
Nagyon szep, letisztult gep
Tetszenek azok a ledes ventik, azok corsair ventik igaz? Esetleg elkuldened a pontos tipusat privatban?
-
válasz
SupernovaHUN #59108 üzenetére
PC bontokban lehet venni par 1000FT ert regi szerverhazakat / chieftec Draon nagy tornyokat. Azoknak sokkal jobb a hutesuk. Konnyebb is szerelni .
Bar ,ha kis teljesitmenyi hardverek lesznek belerakva akkor eleg lehet a tied is. -
válasz
SupernovaHUN #59106 üzenetére
Ranezesre Gaba vagy Codegen lehet. Rakj bele egy alaplapot ,es le tudod merni egy meroszalaggal/vonalzoval mennyi hely van az oldal es a cpu foglalat kozott.
Bar ha az enyem lenne, mar a kukaban pihenne az a haz -
DR|FTK|NG
veterán
válasz
GrmnShepherd #59086 üzenetére
Szépséges.
A VGA áramkábele hogy nézne ki, ha az eggyel lejjebbi gumiharangnál lenne elvezetve?
-
Zsmester89
őstag
válasz
GrmnShepherd #59086 üzenetére
Szép!
A lap az MSI M7? volt a kezemben, a szerelése idegesítő..
---
Boot: 14.2s - Samsung 850pro - Win10 -
radi8tor
MODERÁTOR
Ok, akkor ennyi kitérő elég is volt. A párbeszédekre privát üzenet való.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest