Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
chester91
senior tag
válasz
Zsmester89 #57499 üzenetére
Köszönet!
egyenlőre majd a fapados verziót láthatjátok, ugyanis az új bill+egér+hűtő trió az első abban a rendszerben, amely végül egy kompakt, mATX minden igényemet kielégítő gép lesz majd
Csak hát költséges dolog ez, így először apránként, aztán mindent bele mentalitással tudok hozzákezdeni
Bár a végső döfés, amibe plusz egy 23-as monitor, valamint egy 34-es monitor (ami tv-nek is lesz használva), az szerintem csak év vége felé, vagy jövő év első negyedében valósul meg
-
chester91
senior tag
válasz
Zsmester89 #57497 üzenetére
Meg is rendelve, UPS hozza távoli németből, remélem minél hamarabb
Amint bent lesz a jelenlegiben, osztok meg képet
köszönöm a segítséget!
-
csumpa93
tag
Sziasztok!
Végül én is elértem végre azt a gépet amit szerettem volna. Néha kicserélődött ez-az, de végre most tartok ott, hogy nem fogok innentől lecserélni semmit amíg be nem adja a kulcsot (kopkopkop).
Legutóbb most egy nagyobb beruházás volt, főleg amiatt, hogy fagyogatott és leállt a gép sokszor. Kicseréltem a tápot, alaplapot, és a házat is végül meg is oldódott a probléma. Haveromnak eladtam a régi cuccokat, nála meg semmi baja (na mind1
) Szóval, ha minden jól megy majd kb. 3-4 év műlva jövök az új képekkel, addig is majd mások gépét fogom figyelni
2x vettem N200-at, mert meggondoltam magam aztán mégis az lett megint, de ismét "ráuntam"
Volt:
-FSP Raider 550
-Gigabyte H87M-D3H
-CM N200
-Cryorig H5 UniversalJött:
-Thermaltake Smart SE 630
-Asus Z97-AR
-Phantekn Enthoo Pro
-Phanteks PH-TC12LSMost egy ilyen kis idővonalat fogok csinálni, hogy nézett ki eddig amiket összeraktam. Kb. a proci, vidkari, ram, ssd, vinyo az ami megmaradt az első választástól.
-
chester91
senior tag
válasz
Zsmester89 #57494 üzenetére
Nem is úgy gondoltam
Nem akarok variálni, a kék-fehér vagy fekete-fehér lenne, csak nem tudom eldönteni, hogy mennyire ütne el a kék-fehér a teljesen fekete belsőtől, még úgy is, hogy kék led-es világítást kapna az egész.
-
chester91
senior tag
válasz
Zsmester89 #57490 üzenetére
Fogalmazzunk inkább úgy, hogy a megjelenése óta akarok egy ilyen hűtőt. Ténylegesen nem kell ekkora hűtési teljesítmény, és vga még kérdéses, hogy lesz-e benne. Egyenlőre nem, ha lesz is, később. Kissé rá vagyok kattanva a Phanteks bitangjára, a többi kisebbel sincs baj különösebben, de valahogy ez kell
tudom, hogy ez elég érdekes hozzáállás, de ha már van rá lehetőség, élni akarok vele
Szerk.: bár nem kizárt, hogy később lesz szükség egy K-s procira, és akkor alaplap+proci csere, de első körben egy kevésbé melegfejű konfig lesz benne.
Így nézne ki:
- MSI B150M Mortar
- i5-6500
- 2*8 gb Kingston HyperX Fury
- Super Flower Leadex 550W Platinum (full modularitás miatt, valamint a Gold-os igen ajánlott EVGA SuperNOVA 550 GS-hez képest nem sokkal drágább, bár ezen még gondolkodom)
- Xigmatek Aquila Window mATX ház
- és egyenlőre tervezve bele egy Sapphire R9 380 Nitro 4gb (blackplate-es), de ugye ez még függ a jövőben megjelenő kártyáktól
- Kerül bele egy WD Blue 1 tb EZEX, valamint a meglévő TOUCH-1000, valamint Kingston SSD -
-
chester91
senior tag
válasz
Zsmester89 #57488 üzenetére
Hát ez egy jó kérdés, olyan vegyesek az érzelmek vele szemben, igazából az öcsém szerint fura
nem teljesen győzött meg, de ezzel is egyel kevesebb döntés. Szerinted az illene a legjobban bele a konfigba? Azért is vacillálok rajta ennyit, mert ugye egy mATX házba kerül minden, és az pedig az asztalra. Szóval egyfajta díszként is funkcionál majd az egész szett. Azóta annyi változott, hogy a silver az kiszóródott, szóval most a fekete vagy kék dilemma van terítéken. A feketét kizárólag németből lehet jelenleg berendelni, a kéket egy helyen lehet kapni.
-
chester91
senior tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy most vásárolnék egy Phanteks PH-TC14PE hűtőt. A lap, a ház és a táp is fekete (MSI B150M Mortar, Xigmatek Aquila Window és Super Flower Leadex 550 Platinum). Vagy kék ledes ventik, vagy kék led szalag lesz még a házban. Szerintetek a fekete/silver párosból melyik illik jobban bele az összképbe? Korábban felmerült a kék színű is, de az végül kiesett.
-
imibogyo
veterán
válasz
scope2007 #57482 üzenetére
Szép-szép, csak olyan üres.
Viccelek, tetszik nagyon...
Mondjuk még mindig 100x jobb így, ellentétben az enyémmel, mert annál meg nőgyógyásznak kell lenni. Ráadásul most vettem egy passzív 750Ti-t is a gépbe (eredetileg "no dVGA" módhoz terveztem a házat) és ettől most nem lehet felrakni az oldallapot. Jan. 30-án már költözünk az új házba (lesz műhely), és akkor újramarom az elemeket plusz 4 centi szélességgel. Ja és 100%-ban passzív a gép.
-
nandi17
tag
válasz
Fleto93 #57479 üzenetére
őszintén meg mondom először én is úgy akartam rövid darabokat , ahogy néztem az árakat mondom 1500 forint 16méter fekete 8 sárga egybe inkább az egészet és még jobban is néz ki
de csak a cpu 8 pin pci-e 6pin 24 atx kábelekre volt elég többit elrejtettem táp mögé
maradt is ki 1 méter kb .
ebay ről rendeltem ha kell hogy kitől ,priv. küldöm -
Fleto93
tag
válasz
nandi17 #57473 üzenetére
Mennyi harisnyát használtál fel?
Az eredeti elképzelésem az, hogy nem harisnyázom végig a kábeleket, csak azt a részt ami az alaplap és az alaplapi tálca között kilóg, és ehhez 4-4m paracordot vettem, viszont a tiédet elnézve lehet, hogy én is inkább végighúzom az egészet.
Vagy van ez a megoldás, nem tudom élőben hogy mutat...
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz
TechN7ne #57474 üzenetére
Szerintem a kábeleket nem nagyon tudnád ebben a házban elvezetni az alaplapi tálca mögött.
A fentebbi gépnek a kuckójához(CM N200) mit szólnál?
Nem, nem pont arra az N200-ra gondolok, hanem egy másikra.Nandi17-nk megmarad a háza.
nandi17(#57473)
Szép.1-2 ötlet:
-Kábelfésű(wire wrap) a kábeleknek
-Elválasztó a táp+HDD és az alaplap+CPU+RAM+CPU hűtő+VGA közé: [link]
-VGA piros részeinek átszínezése sárgára
-CPU hűtő tetejére(ahol a hőcsövek kilógnak) fekete takarólemez -
Sage83
aktív tag
Hali!!
Használ valaki itt a topicban Zalman Z9u3 + Scythe Mugen 4 kombót?
Tényleg hatalmas a méret Trooper amit vettem!!
-
válasz
Gh00st #57461 üzenetére
Nagy a valószínűség hogy a két ház dimenziói teljesen egyformák.
SSD-n én is hasonlóan über
rögzítést tervezek de problémás lehet a HDD csavarok miatt hacsak a teljesen lapos kivitelűek kellően távol maradnak az elektronikától. Egyébként pofás az egész megvalósításod.
Nálam annak idején szinte az összes gép belső kinézete elhasalt induláskor, mert hát kinek van kedve szöszölni mikor már telepíteni kellene az újdonságot
"Szerencsére" valami oknál fogva gyakran kellett takarítani és olyankor lehetőségekhez mérten mindig igazítottam 1-2 kábelt - kb 1év alatt helyre is került az összes
Aztán hogy most miért van az i5-ös rendszert egyáltalán nem kell. Évente egyszer húzom ki a helyéről, némi enyhén sűrített levegő és megy is vissza. Nincsenek porcica telepek mint ami a régieket jellemezte, érdekes. Véletlenül induláskor gondosan el is voltak helyezve a kábelek, a bolti megoldás viszont nem volt tökéletes pár hónap múlva el is nyerte végső formáját, meg a szenzorokat is átkötöttem mert az első megvalósítás nem volt tökéletes.
-
válasz
SchumiBácsi #57456 üzenetére
-
válasz
Laraxior #57398 üzenetére
Neked köszönhetően ma elővettem azt a régi házat és elkezdtem átalakítani. A HDD box elforgatása nem létszükséglet, mert egy igen termetes GTX570-et sikerült gond nélkül bele tenni a rendszerbe. Aztán ha már itt voltam gondoltam "esettanulmány" szinten beleépítek mindent, arra az esetre ha a "mostani PC-t lecserélem és nincs kedvem új házat venni".
Az eredmény engem is meglepett. Persze volt egy jó fél nap a kábelrendszer áthelyezése és mivel van IDE is, egyértelmű hogy SATA meghajtók esetén csak jobb lehet a helyzet. 2DB HDD gond nélkül elfér, az SSD lehet macerás, ami ha minden kötél szakad bárhol lehet a gépben bármilyen helyzetben
Jól látható a Gigantikus vga (az ASUS így járt), ettől jóval kisebb most a 770 és valószínűleg tartom hogy ahová az 570 befér, oda a 980 is
... MSI változatban mindenképp. Egyedüli bosszantó dolog a fent lévő táp, és az egyébként tényleg szűkös hely, de ha megveszek simán csinálok alá egy dobozt ahol csak a táp van, és a nem szükséges huzavona is alul lenne, csak az élő vezetékek jönnének fel.
Persze sokkal nagyobb a valószínűsége hogy majd teljesen új ház lesz, de így már megnyugodtam hogy kis türelemmel ez is jó lenne
-
westcoastog
veterán
válasz
Fleto93 #57452 üzenetére
Mondjuk nekem csak egy használt cm gx550-em lesz, nem a legszebb ez sem, de sokat fog dobni a látványon.
Bár ha veszel vga-t, akkor annak a tápkábeléhez hozzátudod kötegelni a frontpanelt, és akkor el is tudod rejteni, úgy ahogy.
(#57453) Because
Fú, ez lenne a legjobb, de most csak arra a cm-re fogja futni amit látsz a képen.(#57454) Fleto93
Úgy hogy coolink ventik vannak bent nem zavar, mert csak szélzaja van, egyáltalán nem zavaró nekem, + vezérlőre vannak kötve a ventik.
A gyári cm ventiket használtam úgy hogy közvetlen az előlap mögé csavaroztam rá a rácsra, azoknak úgy is borzalmas hangjuk volt.
-
Fleto93
tag
válasz
westcoastog #57450 üzenetére
Egyébként téged nem zavar a ventik "szívó" hangja? Nekem már 800-as fordulaton baromi zavaró volt.
Erre gondolok: [link] -
Because
őstag
válasz
-
Fleto93
tag
válasz
Igen, az alaplapi audio és USB csatlakozóval nemnagyon tudok mit kezdeni, az alaplap alatt elbújtatva sajnos nem tudom felhozni a csatlakozót a túloldalon.
Az oldallap pedig már most is küzdős kicsit, részben ezért fogom magamnak harisnyázni a kábeleket toldó helyett...
-
TechN7ne
nagyúr
Hali
Ma van egy kis időm, gondoltam ki pakolom, takarítom a gépet.
Jó lenne rendet is rakni kábelok terén egy kábelmenedzsment szegény házban, pontosabban egy CM Elite Knight 350-ban.
Hátul épp hogy elfér a bekapcsoló köteg és egy-két sata kábel, szóval sok mindent nem tudok vele csinálni.
Esetleg vlmi ötlet, hogy vlhogy ki is nézzen, vagy ház csere mindenképp?Ki pakolva a cuccok
Szerk.: nem engedi feltolteni a kepet mert tul nagy felbontas, kozep meret lett.
-
westcoastog
veterán
válasz
Fleto93 #57449 üzenetére
Ha kicsit feljebb görgetsz, láthatod hogy nekem is ilyen házam van, csak várok még bele egy új tápot.
Az alaplapodon hülye helyen van a frontpanel audio csati.Meg lehet csinálni benne elég jól a kábelmenedzsmentet, csak akkor rá kell feküdni az oldallapra hogy felmenjen.
-
Fleto93
tag
Hali!
Kicsit sikerült javítanom a kábelmenedzsmenten.
Ilyen volt:
Ilyen lett:Még a 24-es és 8-as tápkábelek alaplap felőli része harisnyázva lesz UV zöldre és feketére, valamint idővel bekerül a VGA is.
Lát még ebben valaki valami fejlesztési potenciált, vagy fogadjam el, hogy a sz@rból épült vár mindig büdös kicsit?
-
Zsmester89
őstag
Unatkoztam
lenyitottam az oldalát, lőttem 1-2 képet (telefonnal), rájöttem, hogy az én vidikarim is lóg rendesen
meg hogy ki kéne pucolnom a gépet
---
Azon gondolkozom, hogy kárt tenne-e, ha a videókarit tápláló két tápkábelt eggyel fentebbi nyíláson húzom be, hátul úgy kötegelem, hogy feszüljön, így nem engedné lógni a kártya végét. Ez szerencsés megoldás lehet?
A másik, hogy a blackplate mennyire stabil a kártyákon? Ha a lemez végét fentről/hátulról megtámasztanám, deformálódna? -
válasz
SchumiBácsi #57397 üzenetére
Na időközben előkerült az i5ös rendszer belseje.
A kép közvetlen az üzembeállítás előtti rekonstrukciót mutatja, miután magamhoz tértem a szemrevételezés utáni sokkból. A boltban készre szerelték a rendszert és letesztelték minden szempontból, ez eddig jó. A gond ott kezdődött hogy a ház nem igazán tudta elrejteni azt a kábeltömeget ami ebből a tápból kijött, így a hátsó oldallap a beszámoló szerint 3ember kétkezi munkájával került fel. Valószínűleg ezzel ki is tört a VGA-t rögzítő pecek (ez az az alaplapi feature ami megakadályozza hogy a vga a foglalatban kifele mozduljon). Ezért meg kellett oldani a vga alátámasztása mellett a kiesés megakadályozását ami végül is sikerült
GTX770-hez át lett dolgozva a rendszer, de az elv ott is ugyanaz: ne essen ki ne hajoljon el
A hűtő itt még nem, de később egy speckó cérna általi felfüggesztést is kapott hogy ne terhelje a foglalatot és az alaplapot. A cérna olyan erős hogy simán csontig vág, tehát ez nem para és az oldallap is könnyedén fel jön tőle, ha nem csináltak volna a boltban bele vetemedést. Igazából más lehetőség nem is volt, az is herkulesi munka volt mert a hűtő 5mm-el alapból kilóg, de sztem amikor fent volt a hátlap és a kábeltömeg nyomása a belógása 10mm is lehetett. Most úgy van fent hogy a CPU hűtő felett ki van vágva, szerencsére rácsszerkezet volt felette így sikerült szépen megoldani a vágást. Hátlap nincs és nem is lesz fent mert 2kézzel lehetetlen, meg egyébként így extra levegőt kap az íly módon a HDD Boxnál keletkezett "résen"
#57398 Laraxior: Jaja imádtam azokat a házakat. Az AeroEngine 2 most is megvan a teljes régi rendszerrel. Ha pont nem lesz az ízlésemnek megfelelő ház, a következő gép abba épülhet ki. A HDD box elforgatásával jelentős hely nyerhető ki és úgy beférhet sztem bármilyen vga 30cm-ig de ez még a jövő.
#57399 blu79: Köszi!
#57401 Tibiajax: Miért volt ratyi az X800XL? PH!-n jókat írtak róla, GameStar-ban is hasonlóan remekelt. Szérián belül javított GPU volt benne, 16 pipa, 256 DDR3 Samsung chipekkel, nem kellett extra táp neki és pipec volt a hűtése is.
-
eventus
veterán
válasz
Zsmester89 #57431 üzenetére
Gpu esetén így van, de van a másik jó nehéz cpu hűtő is. Igazából nem sok ilyen hatlapos lap van, egyik sem megy tönkre. Nélküle is működik.
-
eventus
veterán
válasz
SoulReaver #57427 üzenetére
Egy szép fémlap merevíti a lapot [link]
-
Zsmester89
őstag
válasz
SoulReaver #57420 üzenetére
Beültetted a bogarat
mindjárt meglesem, h az enyémnek szükséges-e a támaszték.
-
eventus
veterán
válasz
SoulReaver #57425 üzenetére
Gryphon lapomon ott az armor kit segítségnek
-
eventus
veterán
válasz
SoulReaver #57423 üzenetére
Szépen csavarodik a kártya is. Mellesleg ronda látvány is.
-
BogyóBP
addikt
válasz
SoulReaver #57416 üzenetére
De most mér baj az ha kicsit "lóg"?
-
eventus
veterán
válasz
SoulReaver #57420 üzenetére
Persze, ez is teljesen jó.
Giga a vizes kártyás csomagjahoz adott jó kis tartót.
-
eventus
veterán
válasz
Jó ötlet, sajnos kell is. Én az alaplapi tálca merőlegesen, a vga alá teszek majd valamit diszkréten.
-
BogyóBP
addikt
válasz
Ez mi???
-
SoulReaver
veterán
válasz
SoulReaver #57415 üzenetére
-
SoulReaver
veterán
válasz
Zsmester89 #57414 üzenetére
Tudom-tudom, valahogy mindig kimászik..
Most a vga kitámasztón agyalok, mert egy kupak a talpa, ami nem túl szép látvány az összhatásban.
-
Zsmester89
őstag
válasz
SoulReaver #57362 üzenetére
Vga-don a felirat mögé el lehet rejteni az a kis kábelt
-
erkxt
tag
Sziasztok!
Régen jelentkeztem.
Szó volt róla, hogy Intelre váltok az AMD-ről. Nos túl vagyok rajta. Az eredményt remélem nem gond, ha videóban linkelem be. Később készítek egy két képet és feltöltöm ide őket.
[klikk]Uhh majdnem lefelejtettem a konfigot:
ASRock Z170 Fatal1ty K4- ez kölcsönben van nálam az ASRock jóvoltából.
Intel I5 6500
Geil Super Luce 2x 4Gb 2400Mhz Fehér led
MSI R9 380 4GB
Seagate 2TB
OCZ Vertex3 120 GB ssd
EVGA NEX650 Supernova
Enermax ETS-T40 14cm fehér venti
2 db NZXT 20cm fehér venti elől
1 db NZXT 14 cm fehér venti hátúl
1 db Bitfenix Spectre Pro 23cm fekete felül
1 db Corsair AF 12 cm-es belül középen, alatta ugyan ez 14 centisbe.
NZXT H630 fehér ház
NZXT HUE led+led vezérlő
NZXT Sentry 3 venti vezérlőÉs készül a full plexi oldallap razer felirattal és logóval.
-
Sage83
aktív tag
válasz
SoulReaver #57408 üzenetére
Nekem is volt Z11 szenvedtem is a kábelekel, utána jött a Carbide 300r az már egész jó lett...na de a mostani cm trooper az már teljesen más világ!!!
Ui:kaptál már választ a tápos kérdésedre?
-
törölt tag
válasz
SoulReaver #57365 üzenetére
Nem semmi Gépezet
Grat
-
válasz
westcoastog #57402 üzenetére
Mit artott neked az a CPU ,hogy ilyen kis pottom hutovel szurod ki a szemet ?
-
Tibiajax
nagyúr
válasz
SchumiBácsi #57397 üzenetére
pedig az az X800XL mekkora egy ratyi, herélt kártya volt..
Új hozzászólás Aktív témák
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Motoros topic
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest