Hirdetés
- Prezentálta az Ultra jelző nélküli új mobil Core generációt az Intel
- Közösen vinné a játékokba a gépi tanulást a Sony és az AMD
- ASUS blog: mesh hálózattal a karácsony is könnyebb
- Az Intel felvázolta mi kell az Arrow Lake-S optimális működéséhez
- Elülső tápos GameMax miditorony született a szellősség jegyében
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Amazon Fire TV stick/box
- Androidos tablet topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- E-book olvasók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ecaddsell
aktív tag
Az, hogy hobbi kicsit tág fogalom.
Más műszer kell villanyszerelős dolgokra (pl. kétpólusú fáziskereső, amivel pl. kicsit be is lehet terhelni azaz a csatolások miatt megjelenő látszólagos feszültségek eltűnnek vagy bátran lehet a folytonosság vizsgálót feszültség alatt használni stb.), meg megint más kell finom elektronikás javításokhoz pl.Ha nem gyárilag hibás vagy meghibásodott multiméterről beszélünk az elvárható pontosság ezeknél a cuccoknál (1% nagyságrendje) kb. mind megvan, de e-mellett millió egyéb más szempont lehet.
Pl. néhány véletlenszerűen eszembe jutott dolog:
- Milyen gyors a folytonosság vizsgáló és be tudja-e kapcsolni rövid értékre a jelezést (pl. IC lábait végigfésülve)
- A folytonosság vizsgáló milyen feszültséget használ (érzékeny elektronikák nem szeretik a túl nagyot)
- Van-e max/min vagy relatív mérés stb.
- Mennyire gyors az automata mérés vagy van-e beállítható fix méréshatár
- A dióda vizsgáló milyen feszültséget tud kiadni (pl. kék LEDhez több kell, hogy világítson)
- Milyen védettséget kell tudjon (villanyhoz nem árt a tényleges CAT IV, nem az ilyen kamu értékek amit senki sem minősített)
- AC-nál milyen frekvenciáig jó a mérés, van-e bekapcsolható szűrés
- Méréshatárok, vagy pl. AC-nál mennyire mér jól 5-10mV alatt
- Mennyire igaz az RMS kis kitöltési tényezőjű jeleknél (pl. PWM) bár ezt lehet inkább szkóppal kell nézni5000 Ft-ig pl. egész jó szilikonos mérőzsinórt kapni. Egy komolyabb (pl. Probe Master 8152) már nem fér bele. Ehhez viszonyíts ezeket a multimétereket. Mivel gyenge védelem van bennük egy tranziens elég könnyen kinyírja. Ez után már csak részben működnek vagy nem megbízhatóak. Pl. nekem az ősrégi Metex már ellenállást nem tud mérni...
-
baly81
aktív tag
A #95729 hozzászólásomban linkeltem. Nézd meg légyszíves mindkét videót. A 683-ast direkt olyannal linkeltem, ahol egy ipari közel 100 ezres készüléket használnak referenciaként, és nem fizetett promóvideó. Ezt követően vond le az Anenges következtetéseket. Nem mondom, hogy minden flott, sőt van olyan hogy ugyan abban az üzemmódban csak más méréstartományban több-kevesebb pontosságot ad, de egy tízezres készüléktől szerintem nem rossz.
A hiba inkább ott van, hogy minden 5000Ft alatti készülék nagyjából egy kaptafa, amiktől csodákat nem kell várni. Lehet Parkside, Ferrex, Somogyi, Aneng, Habotest, anyámtyúkja a neve, ugyan úgy made in China mindegyik.
Az, hogy a készüléked 30V pontatlanságot adott, annak is betudható, hogy belefutottál egy rossz készülékbe. Viszont, ha megnézed az online fellelhető teszteket, és adatlapokat akkor a kép más lesz.
Amit ajánlottam, az M118A pl TrueRMS, ilyenre képeset annyi pénzért, amennyin az Alin tudod megvenni nem fogsz kapni!
Persze senkit sem, sem téged sem mást nem akarok semmire sem rábeszélni![ Szerkesztve ]
Ne mássz fára, ha nem tudsz úszni, mert elüt a villamos!
-
laed
tag
Akkor tudom ajánlani az ALDI-ban kapható FERREX nevű multimétert.
Mondjuk nem lehet kapni mindig. Én elemek mérésére használom főleg, a körkapcsolót nem nagyon nyúzom (legtöbbször az megy tönkre) de ennek van saját bekapcsolója. Rengeteg nyomkodás után még mindig tökéletes.
Az ára pont 5e Ft; de nekem szerencsém volt, akciósan vettem valami 3800-ért, ha jól emlékszem.
A többi mérésre van más műszerem. Ezt csak azért vettem, hogy ezekért már ne azokat b*sszam tönkre. -
baly81
aktív tag
Igen, mint ahogy írtam is, ne a legalját vásároljátok meg...
Az D850 -től sem kell sokat várni az 1-2000 Ft-os árával.
Szerintem itthoni kereskedelemben az általad meghatározott összegig nem fogsz kapni normálisabb készüléket.
Aneng vonalon maradva, az M118A -t tudom ajánlani. Abból 25-30db-ot adtam el, mindegyik jól mért, kompakt készülék. Kompromisszumokkal ugyan, de jól használható. Egyetlen rossz benne, az a mérővezeték minősége, azt cserélni kell jobbra.[ Szerkesztve ]
Ne mássz fára, ha nem tudsz úszni, mert elüt a villamos!
-
-
daninet
veterán
Csak részben kapcsolódik a témához, defond gyártja a dewalt szerszámokba a kapcsolókat és lehetetlen őket külön beszerezni mert csak gyártóknak adják el. Általában drótokkal szerelve lehet már alkatrészként értékesítve megvenni. Annyira nem szabványosak a kapcsolók, hogy aliexpressen is csak eredetit lehet venni nincs utángyártott
Egyébként ugy néz ki mintha szét lehetne szedni csak két oldalról kell valamit aládugni. Ragasztva van?
[ Szerkesztve ]
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
dave0825
őstag
-
-
dave0825
őstag
Egy ilyen kis lámpa, múltkor láttam itt Alin, hogy teleszkópos, tök érdekes, aztán munkatársamnak volt már ezerféle zseblámpája, mutattam neki, hogy ilyen tuti nincs, aztán elhozta, hogy de, van, nem is használja, nem sok fénye van, úgyhogy nekem adja.
[ Szerkesztve ]
Huawei P30 // Suzuki DL650XT '15 <-- Kawasaki Z750 '07 <-- Aprilia RS 125 '99
-
Dr. Szilikát
őstag
-
Dr. Szilikát
őstag
Közben kiesett nekem is, hogy az elején szakaszosan járnak ilyen gépek, sőt volt ennél érdekesebb is, amikor kaptam egy kétlapátos gépet és el sem akart indulni, csak néhány programnál.
Persze, mert nem tudtam, hogy van az a fajta, amelyik bekapcsolás után sokáig csak áll és melegíti a tartalmat, majd egyszer elindul. Ez pontosan szerepel a programtáblázatban is. Nekem mondjuk ez nem is valami szimpatikus, ahhoz vagyok szokva, hogy megnyomom a gombot és rögtön indul, eleinte csak szaggatottan.
Tehát ez lehet normális, de a kommutátoron látszik egy kis hiba is. Ha pont ott kapja el a kefe, az átmeneti ellenállás miatt le is fulladhat, sőt fokozódhat is a beégés. Azt mindenképpen ajánlatos szerintem felcsiszolni, sőt "síkba" kellene hozni, esztergával szoktak ilyet felszabályozni:
(Előző válaszom mellékattintás miatt linkeltem önmagamra.)
[ Szerkesztve ]
-
leweegee
aktív tag
Itt van, [link] (esetleg szlovák kontakttal 6k [link] ) De valahogy ki kellene deríteni, hogy mi újság a motorszal. Fotózd le a panelt alulról, van egy olyan opció, hogy kiszedsz egy alkatrészt, és egy rövidzárat teszel a helyére, így direktben kapja meg az egyenirányitott hálózati feszt. Ehhez gyakorlatilag minden ott van a panelon... vagy ez is hardcore megoldás?
[ Szerkesztve ]
Ne nőj fel! Csapda!
-
leweegee
aktív tag
Az a csiszolás elég bátor volt, de majd bekopik most már mindegy. Én papírral szoktam felpolírozni (sima irólap pl.) a kommutátort, szép fényesre lehet sikálni vele, mikrokarcok nélkül.
Motor próba: kiszeded, egy graetz hidat pakolsz elé ami tud 1000V/10A-t és rákötöd direktbe 230-ra. Én így csinálnám, ez megmondja hány az óra a motorral kapcsolatban. Ha jó a motor tovább tudunk menni, sőt 10k körül van vatta új gyári panel, bár gondolom erről is tudsz.Ne nőj fel! Csapda!
-
leweegee
aktív tag
Arra azért figyelj, hogy a kenyérsütők a program elején szakaszosan üzemeltetik a motort, 1-5 percen keresztül a hozzávalók megfelelő összekutyulása okán, nehogy ez szivasson meg. Persze ha ez az adott gép eddig nem így működött és ezt már kizártad, akkor nem szóltam.
Ne nőj fel! Csapda!
-
Dr. Szilikát
őstag
Véletlenül nem ebben van olyan DC-motor, ami az egyenirányított és pufferelt 230 V-ról megy és tranzisztor kapcsolja?
Nem kondiból a kifújt elektrolit szagát érezted?
Járása ebben a formában túl szabályos, ami nem utal motorhibára. Olyat láttam már, amikor nem érintkezett rendesen a kommutátor, de az nem ilyen szabályosan ment, meg amúgy is zárlatos volt, szikrázott, égette a kefét.
-
vmk
tag
15 méteren szerintem egyáltalán nem lesz ilyen jellegű probléma, hacsak nem valami batár nagy méretű az infra a kamerán.
Én régebben 4db analóg kamerát hajtottam egy 12v 3A-es tápról.
10-15-20 és 30 méteres távolságokon voltak CAT5e UTP-n. (Ráadásul a gagyib fajtán).
Ezek közül 2db volt infrás, a legközelebbi és a legtávolabbi és sosem volt velük gond.
Amikor felkerült egy elég komoly infrával rendelkező (1200mA áram felvételű kamera) a legtávolabbi pontra, akkor trükközni kellett, mert az infra bekapcsolásnál lehalt az a kamera: a tápfelöli oldalon step-up konvertert kötöttem a kábelre és elkezdtem szépen tekerni a feszültséget, amíg életre nem kelt (emlékeim szerint 16V körül volt ez). Ezt gyakorlatilag egyszer állítottam be és nem volt vele gond.
Nem azt mondom, hogy ez a tuti módszer, de működött.
Ami érdekes volt, hogy ezután ugyan ezen a kábelezésen le lettek cserélve a kamerák IP kamerákra, passzív POE-val (12v) hiba és trükközés nélkül teszik a dolgukat. Igaz kaptak külön egy-egy 12V 1,2A-es dugasztápot. -
tordaitibi
veterán
Nekem kevésszer jött be ez a módszer, sajnos teljesen kamerafüggő és rendszerint éjjel bolondul meg a kamera mikor bekapcsol az infra és kicsit lerántja a tápot.
Igaz eddig nekem 40-50 métereket kellett volna így megoldani, próba-szerencse.
Ha esténként behal akkor sajna 2 darab step modul és feltolod a 12-t 25-30voltra majd a kameránál poe leválasztó és visszaveszed 12-re és az megy a kamerába. Ehhez kell sajna még egy poe feladó vagy talán meg lehet hekkelni egy normál poe tápfeladót, akkor a leválasztó elmaradhat. Elvileg lehet de megmondom őszintén sose próbáltam.
Vagy marad a mezei tápleválasztó ha van a kamerán külső 12V tápcsati aljzat. Akkor abba betámadsz a tápleválasztó után kötött step-down modul kimenetéről 12 volttal.
Ez a módszer nagyon ritkán, de csődöt mondhat, akkor sajna rendesen bezavar mivel a step-up modulok 50-400kHz-et szórnak rá a tápvezetékre.
Bátran próbáld ki így natúrba egyelőre és ha megy, akkor marad így. -
biker
nagyúr
3,5 x 1,35
a külső hüvelyre nagyobb rugós lemez szorul, a belső tüske problémásabb
pl 5,0x2,5 és 5,5x2,5 is kompatibilis lefele, ergo 5,5x2,5-be 5,0x2,5 mehetElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
ratkaics
senior tag
-
setup
tag
"A" tehát logaritmikus, a lineáris "B" lenne, lehet 50K ohm, mint amit linkeltél, de biztosabb ha koppig tekered és rámérsz. Egy multimétere csak van már valakinek a környezetedben. Amúgy ha ennek a kiforrasztásával szenvedsz ez elviszi a hőt rendesen, simán kevés lehet egy 30W-os páka hozzá, pláne küzdés, ha még ónszippantód sincs. Szerintem ha van gravírozód kölcsön bárkitől miniflex koronggal, akkor vágd le vele a csába és a lábait egyenként forraszd ki utána a pákával ami van, ahhoz már elég lesz bármilyen páka.
-
ekkold
Topikgazda
Lehet, hogy magasabb olvadáspontú ólommentes forraszanyaggal forrasztották be. Az egyik megoldás, hogy ilyenkor több (ólomtartalmú) ónt teszel a pákahegyre, hogy felhígítsa az ott levő ónt, és így csökkenti az így kialakuló új ötvözet olvadáspontját.
http://skory.gylcomp.hu/ http://www.skory.z-net.hu/ https://skori.hu/ https://skori.spacetechnology.net/
-
setup
tag
Lehetsz annyira kezdő a kérdést olvasva, hogy nem teszel forraszanyagot a pákacsúcsra. Ha nincs rajta nagyságrendekkel kisebb felületen melegíted az alkatrészlábat, mint amikor körbe veszi azt a pákacsúcson megfolyt forraszgömb. Egyébként, ha van egy tekercs a közelben vagy bármi elvezeti onnan a hőt és a páka teljesítménye a kevés, akkor hiába küzdesz. Egy túl gyenge pákával arra inkább van esélyed, hogy oldalcsípővel széttörd az alkatrészt hidegen és a tetemének a lábait egyesével melegítve húzgáld ki a nyákból. Ha vacak minőségű a nyák már 300 fok körül simán leválhat róla a fólia. Én nem ma kezdtem, de egy kapcsolót kinyírtam, mert ha 200 foknál feljebb volt a páka kiolvadt a kapcsoló lábánál a műanyag. Ritka gagyi alkatrészminőségek vannak sajnos. Ma már az nem úgy van, hogy nekiesel, aztán kiforrasztod és kész. Főleg, ha furatgalvanizált két oldalas nyák. El tudja vezetni a hőt rendesen.
-
[w]
őstag
-
Dr. Szilikát
őstag
Kismegszakító: 3500W összteljesítmény elérésekor a veszély elkerülése érdekében lekapcsolja az elektromos ellátást / When the total power exceeds 3500W, it switches off the electrical source
Amelyiken van gomb, hőbimetálos elven működő túláramvédő kapcsolót lehet vele visszaállítani, legalábbis amit netes infókból láttam.
Elképzelhető, hogy amelyiken nincs gomb, ez automatikusan történik, kihűlés után. De ennek elvileg szerepelni kellene a használati utasításában.
Mindennek nincs köze a varisztoros túlfeszültségvédelemhez, ami bizonyos energiaszint felett károsodik, nem visszaállítható.
-
Dr. Szilikát
őstag
-
Dr. Szilikát
őstag
Nekem is van egy ilyen szimpla, időnként ki is tudtam használni, kísérleteknél, ideiglenes táplálások stb:
https://www.aliexpress.com/item/1005003288035485.html
Hasonló darabok:
https://www.aliexpress.com/w/wholesale-18650-battery-case-powerbank.html
-
t72killer
titán
P.it a p.boltból, dobozt a dobozboltból .
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Gézengúz
addikt
Erről van szó.
Csak mérésre használom, egyelőre, aztán ki tudja majd mit találok ki.
Vevő? Milyen vevő? Smart life alkalmazásban ha kellene hozzá tudok rendelni wifis konnektort, szabályt létrehozni ami alapján képes az adott konnektort beálított hőmérséklet alapján be-ki kapcsolni.Volt kuponom, egészh olcsón jött egy ilyen is, egyetlen gomb van rajta, ami világítást ad a kijelzőre pár másodpercre. Minden mást, időt, dátumot automatikusan lelopja a wifiről.
Ebbe 3 mikroceruza kell, szerintem ez szeretné alapból a 18650-et.Ha valakit érdekelne elvileg kicsit erősebb wifi konnektor jó áron, akkor épp találtam, ez 20A-es.
[link]Van egy vidim a szétszerelésről, hozzáértőbbek szakérthetik a belsejét, mindjárt linkelem.
Bár csak a 16-sét találtam meg.
[link][ Szerkesztve ]
-
-
ViZion
félisten
Komoly router volt ez, úgy 6-7 éve. El kell engedni, sztem nem éri meg az időt.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
fatpingvin
addikt
az Atheros chipnek amúgy is feladatai közé tartozik hogy melegedjen, elvégre abban van a router CPU-ja.
én még azért nem temetném, legrosszabb esetben alkatrésznek jó lehet. merre vagy helyileg?A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
villám nem csaphatta? azok tudnak még ilyeneket produkálni. illetve rákérdeznék hogy az antennák mindig normálisan rajta voltak üzem közben? az illesztetlen antenna feltekert rádióteljesítmény mellett simán képes kiégetni a rádióvégfokot, ami szerencsétlen esetben visz magával mást is.
flashelésre hardveres SPI flasherre gondoltam, nem magáról a routerről.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
tápot nézném én is, hány ampert tud leadni?
illetve azt esetleg lehet tudni, nem lett véletlenül elflashelve? rá lehetne próbálni a SPI flashre rátölteni közvetlenül egy működő (mondjuk OpenWRT) firmware-tA tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
veterán
Kicsi sárgák sokat javultak a szállítási időben, szept 5-én rendeltem egy hasonló elektronikai kütyüt, 13-án már házhoz hozta az ExpresOne futár
Ha itthonról rendelsz valamit, a szállítási költség és a szállítási idő itt sem kedvezőbb.
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
törölt tag
Nem egyszerűbb egy úszókapcsoló? Ha megtelik vízzel a hordó kikapcsol a szivattyú. https://szivattyu.eu/termek/mac3-key-uszokapcsolo-05-m-pvc-kabellel/
-
Beni2360
félisten
Én is így használom és amikor tulcsordul a hordó kikapcsolom. De csinalhatsz hozzá úszó jelzőt.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Dr. Szilikát
őstag
Relé kapcsol ezekben és általában megfelel a specifikációnak, így még belefér elvileg.
Induktív fogyasztónál megszakításkor okozhat beégést az ívhúzás, bekapcsolás pillanatában az áram felfutása kíméletesebb, bár az előfordulhat, hogy a felpörgés alatt túllépheti a 800 W teljesítményt. De az adott eszköznél nincs meghatározva, hogy milyen fogyasztóra vonatkozik a terhelhetőség, így elvileg bármi lehet, ami szokásos / életszerű alkalmazás.
[ Szerkesztve ]
-
[w]
őstag
no megvolt a vizit, a páciens mondhatni teljesen felépült! öröm é bódottá, hepiend van!
álljon itt az utókor okulására, hogy a berántós trükk zseniálisan bevált, néhány döccenős próbálkozás után vajsimán kezdett járni és tartósan (2 órát legalább) gond nélkül üzemelt
szóval Hofinak megint igaza lett (mint mindig), mert ezek szerint a szivattyú is olyan mint az élet (meg mint a motor) - ha nem megy, be kell rúgni!
mindenkinek köszönöm a segítséget, a nagy örömre én már be is dobtam egy deci felest!
cmdr PETER W. VOLKOV
-
törölt tag
Szedd szét azt a kapcsolódobozt, szemrevételezd nincs valamelyik vezeték elszakadva? Esetleg egy fotó jöhet a belsejéből, hogy van áramrelé vagy nincs, meg úgy tudunk segíteni mit hol kell mérni. Ott belül q dobozon lesz a kondi is. Az nem baj ha szárazon fut, ez jetszivattyú, magának kapja fel a vizet, kb. mint egy porszívó. Pár perc szárazon járás nem tud ártani neki, a víz itt nem vesz részt jelentős mértékben a motor hűtésében. Nem úgy a ventilátor ami hiányzik a videón is, azt te szedted le? Az hűti a motortestet, az mindenképp kell rá.
[ Szerkesztve ]
-
tordaitibi
veterán
Tekerj 15-20 menet spárgát a tengelyre és bekapcsolás után rántsd be.Az irány mindegy. Ha felpörög és csendben teszi a dolgát akkor segédfázis kondi csere, vagy be kell kukkantani a fedél alá, ott a kondi is és lehet van neki valami áramérzékelős indítókapcsolója ami behalt.
Ha berántásra se lesz normális hangja, vagy nem indul el vagy bár felpörög de búg akkor sajnos menetzárlat. Ha új kondival sem indul akkor meg segédfázis tekercs szakadás. -
törölt tag
-
tordaitibi
veterán
Nem szentségtörés a Güde. Nekem Güde szivattyú lóg a gyűrűs kutamba 7 éve, azt is elfelejtettem hogy benne van csak jön a víz a csövön.
Hasonlóan félgagyi Einhell aggregát igaz keveset van használva de évek óta teljesít a munkahelyemen.
A saját hidroforom meg olyan noname hogy a nevét se tudom, 1 tömszelence cserével 9 éve működik. Az is az én hibám, szárazon futott fél napig.
A noname is lehet egészen jó.[ Szerkesztve ]
-
PROTRON
addikt
a laptoppal csínján, nem vagyok otthol aggregátorokban, de annyit biztosan tudok hogy olcsóbb példányok a leadott jelalak és egyéb paraméterek terén ki tudják nyírni laptopok, erősítők, led világítások tápját...
Persze ha hordozol magaddal egy rendes tisztán szinuszos invertert is, mondjuk még további 40-50k hufért akkor már biztonságban lehetsz.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
-
törölt tag
Ugyan már, kockázat nélkül nincs nyeremény. Amúgy passz, én Linuxot használok ott nem riaszt. Akkor így sajna magadnak kell dump után nézned. Arra vigyázz, hogy a kijelző valamint a távirányító dekóder-ic típus passzoljon, különben vagy nem kapcsolható be távról, vagy nem lesz rendes/semmilyen kép, vagy mindkettő.
-
-
-
nagyúr
Pont az, igen. Az eredmény nagyjából pontos, de a hülye angolszász mértékegység miatt lábanként 0.12mm eltérés lesz (2x0.06), ami kb 8 lábanként 1mm offset-et eredményez. Ez a próbanyák lyukainak méretétől, meg a lábak vastagságától és hajlíthatóságától függően bizonyos hosszúság fölött lehetetlenné teszi az összeillesztést, de ha mondjuk négyes vagy ötös darabokat teszel egymás mellé, úgy össze tud jönni.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mac Mini M4 10/10 16GB 256SSD
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Pad X9 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP15,6"FullHd,Core i5 6200,Világító billentyűzet,8-16GB RAM,SSD,Új akku,Új töltő,Szép állapot
- Apple iPhone 15 Pro 256 GB gyárilag független Black Titanium 2 év szavatosság garancia + üvegfólia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest