Hirdetés
- Prezentálta az Ultra jelző nélküli új mobil Core generációt az Intel
- Közösen vinné a játékokba a gépi tanulást a Sony és az AMD
- ASUS blog: mesh hálózattal a karácsony is könnyebb
- Az Intel felvázolta mi kell az Arrow Lake-S optimális működéséhez
- Elülső tápos GameMax miditorony született a szellősség jegyében
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Amazon Fire TV stick/box
- Androidos tablet topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- E-book olvasók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatpingvin
addikt
válasz baly81 #95073 üzenetére
a PPPoE az kicsit más lesz a PoE a táplálás.
amúgy nem csak a feszültségesés a probléma, az megoldható megfelelően nagy vezetékkeresztmetszettel. a probléma a data erekkel lesz, a szabvány egyszerűen nem erre lett kitalálva, az USB egy local external interconnect, nem távolsági.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
válasz gyáliSanyi #95070 üzenetére
vannak ilyen aktív jelismétlős USB hosszabbítókábelek, de ha 15 métert kell áthidalni akkor én valószínűleg nem USB-ben gondolkoznék, hanem egy UTP kábelben, aminek a másik végén egy (akár passzív) PoE-s táplálású minikomputer van (erre amúgy akár egy USB-képes szappantartó router is elég lehet amire van OpenWRT) és az USB eszközt ahhoz csatlakoztatni.
tudom hogy nem ez volt a kérdés, kéretik nem megkövezni, de az USB nem erre való.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
válasz leweegee #95025 üzenetére
ha jól értem itt nem az volt a panasz hogy kb 50% kitöltési tényezővel kapcsolgatja a motort, hanem hogy amikor rákapcsol arra a fél másodpercre, akkor akad.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
válasz Dr. Szilikát #95021 üzenetére
de, ha nem tévedek ez DC motor. a betápnál lesz valami galiba. a panelről kaphatunk esetleg képet? preferált mindkét oldalról, de ha csak az alkatrészek felől sikerül az is elég.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
válasz baly81 #94882 üzenetére
egy komoly DAW-t miért kéne megvenni? ahogy felettem is írták, Audacity: free software, crossplatform és ingyenes. mondjuk ha használod egy adományt azért ne sajnálj a projekttől
-
fatpingvin
addikt
ezt tudom, viszont ennyire viszont nem szeretnék belenyúlni az alaplapba. arról nem beszélve hogy a töltésvezérlő elektronika meg pár dolog van még benne ami a közvetlen bemenetet nézi.
ha nem egy thinkpad alaplapról lenne szó akkor simán megcsinálnám, ezt viszont nem akarom megtákolni.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
válasz leweegee #91790 üzenetére
nem indul, valamint az EC már a 19V-on is problémázik hogy instabil a tápegység.
razorbenke92: ettől tartottam, és emiatt gondolkoztam a több tápágas megoldásokon, de közben rá kellett jönnöm hogy ezek nem külön trafókat jelentenek csak külön szekunder kört.
valszeg amúgy ez lesz amit mondasz, illetve hát annyi változtatással hogy 12V betáp és arról egy stepuppal a 20V (12V-osból tudok csak kellően nagy teljesítményűt szerezni) és egy pico, bár innentől meg ez is kicsit tárgytalan és csinálhatok simán egy PCIe bemenetű 20V stepup modult.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
válasz E.Kaufmann #91788 üzenetére
nem PC házban lesz. a trükk annyi, hogy egy tápról kéne megoldani pár SATA vinyó, két PCIe eszköz, valamint egy 20V-ot igénylő laptop alaplap tápellátását. ezt szeretném valami értelmezhetően kompakt módon megoldani.
-
fatpingvin
addikt
válasz E.Kaufmann #91786 üzenetére
mondjuk 65W. ennyit soha nem fog felvenni de ekkora a gyári töltő
szóval azt mondod hogy magán a tápon belül ennyit már nem lehet rajta állítani, oldjam meg DC-DC konverterrel?A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
Egy elméleti kérdésem lenne:
szerintetek lehetséges lenne egy PC tápegységben, amiben több 12V-os ág van, az egyiket feltekerni 20 voltig?
vagy van bárkinek értelmes javaslata arra hogy miképp lehetne egy ATX tápból megoldani hogy egy 20V-ot igénylő eszközt is lehessen tölteni?
standalone 20V adapter nem érdekel, a lényeg pont az lenne hogy a megtáplált eszköz (egy thinkpad laptop egyébként) mellett szabvány PC alkatrészek is mehessenek ugyanarról a tápról.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
válasz leweegee #91752 üzenetére
mennyibe is kerül egy ilyen trafó?
oké, értem én, és jogos. bár egy ilyenre lehet nem bíznék rá drágább akkut. egy sima ólomakku esetleg, azok nem érzékenyek.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
válasz tordaitibi #91740 üzenetére
LM317, trimmerpoti, egy 1R teljesítményellenállás meg egy nagyáramú PNP tranyó.
felcsavarozod egy nagyobb alulemezre és hadd szóljon, annyi amperrel töltesz amennyit a teljesítménytranzisztor csak át tud engedni magán.
nem a leghatékonyabb de ennél olcsóbb megoldása nem igazán lesz. tippre egy ezresből megvan az egész.
[ Szerkesztve ]
-
fatpingvin
addikt
válasz E.Kaufmann #91672 üzenetére
a paraffint viszont ha mégis szerelni kell benne valamit igazából forró vízben vagy hajszárítóval ki lehet szedni, ami nagyon nem baj. ne csinálj szándékosan szerelhetetlen konstrukciót.
-
fatpingvin
addikt
válasz E.Kaufmann #91670 üzenetére
ha úgyis le fogod zárni, nem jobb már venni pár teamécsest és beleolvasztani az egészet a dobozba?
-
fatpingvin
addikt
válasz tordaitibi #91050 üzenetére
igen, ez már ilyen fullipari megoldás örülök neki hogy meg tudtad oldani
-
fatpingvin
addikt
válasz tordaitibi #91037 üzenetére
szívet melengető VIA procis gépeket látni aktív használatban
nekem is van két ilyesfajta gépem.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
válasz Dr. Szilikát #89891 üzenetére
ilyen ponthegesztőt én is építettem tényleg jó cucc
-
fatpingvin
addikt
válasz kmisi99 #89683 üzenetére
ezt mindenfajta méricskélés nélkül is első lépés hogy kondicsere. ahogy látom két elkó van rajta, a tápcsatlakozó melletti kondit nyugodtan cserélheted nagyobb méretűre is, feszültség passzoljon, 105 fokos low-esr darabot vegyél helyette.
az USB melleti minden bizonnyal egy 100 mikrós darab, azt ne cseréld sokkal nagyobra de amúgy ugyanaz igaz rá (passzoló feszültség vagy max eggyel nagyobb, 105 fokos low esr)
esélyesen megoldja a prolémádat, ha mégse akkor gyere vissza.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
válasz t72killer #89390 üzenetére
a hipoklorit-ion pedig mire bomlik ami a tényleges oxidatív ágens lesz...?
oxigénre, in statu nascendi.egy az egyben mint az ózon. ami az oldatban marad az nyilván a nátrium, illetve a hipokloritból a kloridionok. azaz közönséges konyhasó-oldat.
-
fatpingvin
addikt
-
fatpingvin
addikt
válasz Intruder2k5 #89368 üzenetére
ez tulajdonképpen variáció ugyanarra a témára, fagyasztó után ez is ugyanolyan hatékony tud lenni.
-
fatpingvin
addikt
válasz Blackmate #89365 üzenetére
megtisztelő hogy emlékszel, és igen, ezt akartam még egyszer leírni. ragasztott, hegesztett műanyag bontására járható út. általában. ha nem akkor fűrész.
-
fatpingvin
addikt
válasz carl18 #89356 üzenetére
ebbe bele se menjünk mert agyvérzést fogok kapni.
javítottam már én is okleveles villanyszerelő után olyan megoldást ami konkrétan tűz- és érintésvédelmi szempontokból tankönyvbe mehetett volna mint elrettentő példa. lásd kötődobozban majd 3 centire visszablankolt vezetékek, utolsó fél centivel bekötve...A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
válasz #68216320 #89247 üzenetére
ez akkor csak 4 darab sima cella sorban, semmi extra. ugyanúgy mehet a helyére egy 4 darabos Ni-MH pakk, csak az a kérdés hova. tényleg nincs ennyi hely sehol, akár a gépház külsején?
-
fatpingvin
addikt
válasz #68216320 #89242 üzenetére
én ezt a helyedben nem típusazonossal helyettesíteném, csak simán bele egy NiMH akkut. kisebb lesz a kapacitása valamivel nyilván, de nem hiszem hogy nagy gondot okozna. ad absurdum néznék bele egy 5.5V-ig jó szuperkondit. 50 mAh az elég kicsi, 4.8V feszültséggel számolva 37.5 F, ekkora csak nem kell... mennyit vesz fel a CMOS kikapcsolva?
bocsi, tudom hogy nem ez volt a kérdés, ez eredetire nem tudok értelmesen válaszolni...A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
válasz tordaitibi #89087 üzenetére
ha csak egy vinyód van azt inkább dobd bele az asztali gépbe. tudom hogy nem ez a kérdés de ennyivel nem érdemes nekiállni nassolni, ahogy hcl is írta.
-
fatpingvin
addikt
válasz Donki Hóte #89006 üzenetére
ilyet hol lehet venni?
azt tudom hogy Béka megcsinálta magának házilag hármasban, az nekem is menne de a forrás érdekelneA tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
próbáld meg úgy hogy ténylegesen meg is nézed hogy melyik eret hova kötöd
nem szívatásból írom, pontosan ugyanezzel a problémával találkoztam én is és ez volt a megoldás. akár multiméterrel.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
válasz ftamas0201 #88867 üzenetére
én magammal vinném az alkatrészt is, a szakeladó azonnal fel fogja ismerni szerintem.
-
fatpingvin
addikt
válasz ftamas0201 #88863 üzenetére
rotary encoder a neve asszem, anno az ElektroKonthában vettem belőle párat (jópár éve) mert az indukciós tűzhelyünkhöz is ilyen kellett. nem egy nagyon különleges alkatrész, szerintem bármelyik nagyobb elektrós szaküzletben fognak tudni adni, nagyjából standard.
-
fatpingvin
addikt
válasz demars #88827 üzenetére
nem, ugyanis ezeket kifejezetten úgy csinálják meg hogy ne töltődjenek fel statikusan. gondolj bele, a púder finom por, nem tudod rendesen felvinni ha az ecseted feltöltődik.
-
fatpingvin
addikt
válasz demars #88825 üzenetére
sminkecset és kompresszor.
illetve a retek nagyját kiporszívózni. ezt úgy célszerű hogy a porszívócső végére ráhúzol egy papírcsövet, bevásáróközpontok zöldségosztályáról lehet szerezni azt a kartonhengert amin a nejlonzacskók vannak, az a legjobb erre.
simán a műanyag porszívócsővel nem jó ötlet ugyanis az statikusan fel szokott töltődni ami meg ugye nem az elektronika barátja.
[ Szerkesztve ]
-
fatpingvin
addikt
laptoptáp szétszedésére van egy meglepően jó módszer: dobd be a fagyóba negyed órára hogy a műanyagburkolat jól áthűljön. ettől a ragasztás totál rideggé és törékennyé válik. vegyél fel egy vastag szövetkesztyűt hogy a kezed ne melegítse át, fogj egy 200 grammos kis kalapácsot és a vékony részével határozottan kalapáld végig a ragasztás mentén, kézben tartva (szval ne rakd le üllőre) de határozott ütésekkel.
amint körbeértél jó eséllyel már csak szétfeszíteni kell.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
válasz tordaitibi #88756 üzenetére
a méregdrága hajtószíj helyett azonos méretű szilikongumi tömítőgyűrű általában teljes mértékben megteszi. én is elég sok ilyen mechanikát javítottam már ilyenekkel, nincs rá panasz.
-
fatpingvin
addikt
válasz Donki Hóte #88657 üzenetére
a Lomexet tudtam, a HQE-t nem
mindenesetre Lomex lesz belőle, ott már ismerős vagyok valamennyire.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
-
fatpingvin
addikt
válasz PROTRON #88644 üzenetére
köszi, a Lomex kicsit messze van, lehet rápróbálok a HQra is.
őszintén szólva annyira nem zavar ha megkérik az árát, azt nagyon szívesen kifizetem hogy ott élőben kézbe tudom venni és megnézni hogy tényleg az-e aminek mondják és nem kell online rendeléssel vacakolnom.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
Sziasztok ismét
Valaki tud abban nekem értelmesen segíteni, hogy a székesfővárosban hol lehet kiskerben, rendelés nélkül SMA csatlakozókat venni? apa-anya is kéne, nyilván szerelhetőek, illetve nem lenne baj az se ha ugyanitt tudnék SMA toldót illetve SMA-egyébkoax átalakítót venni. RG58 koax kábelt elég sok helyen tartanak, azt tudom.
Lomex reális? a weboldaluk finoman szólva nem volt segítőkész. az ElektroKontha nem tudom létezik-e még élő üzlethelyiségként, anno sokat jártam oda de mostanában mindig zárva látom a buszról.köszi előre is!
-
fatpingvin
addikt
válasz daninet #88363 üzenetére
CLC szűrővel kezdenék a kimeneten... egy pár mikrós low-ESR elektrolit, egy közösmagos toroid és egy pár száz nanós jobbfajta fólia. illetve ha kommutátoros a cucc akkor ellenirányú védődiódát a motorra közvetlenül.. a szaggatott induktív terhelés simán össze tudja zavarni a kapcsolóüzemű tápokat ha nincsenek erre felkészítve.
[ Szerkesztve ]
-
fatpingvin
addikt
-
fatpingvin
addikt
válasz tordaitibi #88230 üzenetére
egyedül akkor tud necces lenni ha valami alkatrész közvetlenül használja a tápfeszt, ezt érdemes lehet megnézni. én pl találkoztam olyan külső vinyó dobozzal ami a csatlakozóról jövő 12 voltot közvetlenül adta tovább a belső SATA csatlakozó sárga vezetékének. ez mondjuk lehet problémás.
-
fatpingvin
addikt
válasz csabyka666 #88222 üzenetére
meg merem kockáztatni nem sok baja lesz tőle... az a samsunk centerpines csati az 12-14 volt között mindent is szokott vinni, nekem régebbi modell van de hasonló táppal
-
fatpingvin
addikt
válasz rednifegnar #88220 üzenetére
továbbra is tartom a véleményem hogy ez a kérdés indokolatlan túlbonyolítása
-
fatpingvin
addikt
-
fatpingvin
addikt
válasz ViZion #88211 üzenetére
ez rossz ötlet, a relé diszkrét kapcsolóelem, a NTC meg pont arra van kitalálva hogy ahogy felmelegszik lassan emelje az áramot. nem a vezérlő hanem a tényleges teljesítménykörben van a helye.
viszont most hogy mondod, ez a NTC dolog lehet hogy nem is hülyeség. meg tudod valahogy nézni hogy mekkora a fűtőszál névleges teljesítménye?
Kérdezem azért mert ugyebár a PC tápokban is az indítókörben ilyen NTC-ket szoktak használni hogy ne rántsa ki a falból a konnektort bekapcsoláskor hanem legyen egy kis felfutása. nem tudom pontosan milyen típus az ami jó lenne erre, de most az jutott eszembe hogy a nagy teljesítményű NTC-kből mondjuk 2-3 párhuzamosan kötve és egymással összepasztázva akár még jó is lehetne a célra, simán a teljesítményfogyasztókkal sorba kötve
[ Szerkesztve ]
-
fatpingvin
addikt
-
fatpingvin
addikt
válasz ViZion #88207 üzenetére
a relé tekercse mekkora feszültségről/áramról megy?
ha a kapcsolt körbe kézenfekvően bele lehet nyúlni én valszeg simán csak építenék három darab lágyindítót (relé-dióda-kondi-teljesítményellenállás szintű cucc, több helyet foglal mint amennyire bonyolult) három különböző kapacitású kondenzátorral.
ebben viszont lehet hogy nagyot segítene ha meg tudnád mutatni a kapcsolási rajzot, vagy legalábbis képet a kérdéses panelről, a relés résszel a fókuszban.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
válasz daninet #88197 üzenetére
te írtad hogy nem akarod elbonyolítani
egyébként hozzá kell tenni csomószor a legelegánsabb megoldás tényleg az overengineering elkerülése
[ Szerkesztve ]
-
fatpingvin
addikt
állítólag? nálunk az utcában kb mindenhol ólomcső viszi a vizet a mérőóráig. Délpest, óváros.
az egészségügyi kontroll meg van oldva végponti monitorozással meg a pumpaállomáson az aktív karbonát szint kontrolljával.
a vicc az hogy amúgy működő megoldás, az ólom-oxid nem oldódik tiszta vízben, és itt tiszta a víz.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
válasz ekkold #87923 üzenetére
baszki, ideje spájzolnom nekem is... remélem a bejáratott szaküzletemnek vagyok annyira releváns vevő hogy ne foglalkoztassa őket különösebben ez a téma ha személyesen odamegyek
-
fatpingvin
addikt
válasz DonThomasino #87822 üzenetére
alattad a válasz, ezt nem mondanám egy túlságosan átgondolt kérdésnek
-
fatpingvin
addikt
válasz DonThomasino #87820 üzenetére
ha tudod a fajlagos ellenállását, az anyagának a hőkapacitását és az olvadáspontját akkor alulról közelítve utána lehez számolni.
-
fatpingvin
addikt
válasz frescho #87755 üzenetére
ja hogy neked van házi sünid ez lepett meg, ugyanis nálunk is van a kertben sünöknek fenntartott rőzsehalom, de hogy melegíteni kéne őket ezt így a nálunk honos fajoknál nehezen tudtam értelmezni
-
fatpingvin
addikt
válasz Dr. Szilikát #87660 üzenetére
navárj. én úgy tudom hogy a váltakozóáram az azt jelenti hogy van pozitív meg negatív szakaza is, a váltóáram pedig az amiről szerintem most beszélünk, azaz ezek a szakaszok periodikusan követik egymást.
elsőre példa az audio jel, másodikra meg ami a konnektorban van.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
válasz Dr. Szilikát #87653 üzenetére
kár hogy a váltakozóáram és a váltóáram nem ugyanazt jelenti, de mindegy
-
fatpingvin
addikt
én feladom, legyen szíves valaki a szárnya alá venniaki érti hogy tulképp mire van szüksége a komának...
-
fatpingvin
addikt
válasz lanszelot #87510 üzenetére
most már az sem teljesen világos számomra mit szeretnél.
ha nem tudod biztosan hogy layoutot akarsz tervezni vagy szimulációt csinálni akkor hogyan jutottunk el egyáltalán a librarykhez?
nem b*sztatásból kérdezem, ha leírod érthetően hogy mit szeretnél sokkal hamarabb fogunk tudni ténylegesen arra válaszolni.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
válasz lanszelot #87505 üzenetére
a layoutja kell vagy mint a szimuláció? elég obscure IC ahhoz hogy nem vagyok biztos benne hogy képviselteti magát bármelyik releváns libraryben.
ha csak a layout kell ahhoz elég a tokozás ismerete, TO92, rakd be egy ugyanilyen tokozású tranzisztorként és meg van oldva.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
-
fatpingvin
addikt
válasz #70211840 #87495 üzenetére
USB tápláláshoz használjatok már legalább fél amperes diódákat... értem hogy nem vesz fel annyit, de mennyi az árkülönbség? 5 forint?
már csak azért is mert ha max áramon hajtod a diódát, melegedni fog, aminek hatására meg elmászik a nyitófeszültsége, ami további problémák forrása lehet.
[ Szerkesztve ]
-
fatpingvin
addikt
testvérem az úrban, nem azért de bepötyögöd a kedvenc keresőmotorodba hogy 1n4148 datasheet és elolvasod az első PDF találat vonatkozó sorait.
nem basztatásból írom de ez tényleg egy olyan dolog aminak másodpercek alatt utána tudsz nézni.
a válasz egyébként nem, 200 mA a max folyamatos árama.
használj 1N4001-et helyette, az 1 amperes.
[ Szerkesztve ]
-
fatpingvin
addikt
Sziasztok!
Lehet hogy inkább egy beágyazott rendszeres vagy mikrovezérlős topikba kéne írnom, de elsőre rápróbálok itt..
egy USB-UART átalakítót keresek. elvárások: legyen minél kisebb, 3.3V-os jelszinttel menjen. Gép belsejébe lesz építve, szóval tényleg célszerű a pici méret, az külön nagyszerű ha tápnak is csak 3.3V kell neki, vagy legalábbis modolható ilyenre.
nyilván valami forrszemes megoldást keresek, egy full-size USB csatlakozó már elég nagy lenne a célra.
ebayen nézelődöm, de nem tudom hogy mire kéne célirányosan keresni hogy ne az ilyen egybefröccsöntött megoldásokat kapjam. adafruit esetleg?
igazából ha lehet önmagában venni valami USB-UART adapter chipet ami nem akkora mint egy féltégla és mondjuk tíznél kevesebb plusz alkatrésszel meg lehet oldani, akkor a panelt megcsinálom én is, de ezen a téren nem vagyok annyira képben. Ja, és természetesen fullos Linux support muszáj és szoftveresen ez az egyetlen szempont, windowst nem fog látni.
ezek az ezer forint alatti FTDI FT232 alapú panelkák a legszimpibbek, de ha már gyári megoldás én inkább olyat szeretnék amin egyáltalán nincs is USB csatlakozó, csak a forrpontok. van ilyen? eddig ez áll hozzá a legközelebb, de erről a chipról speciel nem nagyon hallottam még: ebay link, ezzel mondjuk macera lesz hogy le kell róla szerelni a csatlakozót, illetve nem világos hogy akkor ennek most kell-e egyszerre 3.3 és 5V táp vagy mivan
[ Szerkesztve ]
-
fatpingvin
addikt
válasz #46372352 #86928 üzenetére
amiket ezekbe raknak az amúgy is a nyesedék. ha egy szezont kibírnak az már jó. mínusz húszban nyilván nem célszerű kint hagyni őket, de ez eléggé ilyen tégy belátásod szerint minősített esete. ezek a kerti napelemes bizbaszok általában úgyis hamarabb beáznak és válnak ezáltal használhatatlanná mintsem hogy az akkunak legyen ideje megdögleni. nekem is van egy pakk Ni-MH akkum ezekből, zseblámpánál komolyabb dologba nem pakolom őket.
-
fatpingvin
addikt
válasz DonThomasino #86909 üzenetére
nem ismerős, de én leválok erről a kérdésről mert nem akarok hülyeséget írni
[ Szerkesztve ]
-
fatpingvin
addikt
válasz DonThomasino #86907 üzenetére
jómagam érintőlegesen igen, de milyen kaliberű tápra gondolsz? én csak odáig mentem hogy régi ATX tápot átfaragni és a 12V ágra feszültségszabályzót és állítható áramkorlátot illeszteni.
-
fatpingvin
addikt
Tiszteletem a társaságnak.
Kukáztam egy meglepően egyben lévőnek tűnő mikrosütőt. van némi elképzelésem hogy mi lesz az alkatrészeiből, de kíváncsian várok ötleteket is ha van valakinek.
ponthegesztőm már van, a nagyfesztrafóból mit érdemes? valami brutál elektroncsőhöz tápot belőle esetleg?magnetronból a mágnesek kiszedésén túlmutatóan lehet valamit értelmesen hasznosítani?
a vezérlés alkatrésznek el lesz bontva, még analóg clockwork alapú
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mac Mini M4 10/10 16GB 256SSD
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Pad X9 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP15,6"FullHd,Core i5 6200,Világító billentyűzet,8-16GB RAM,SSD,Új akku,Új töltő,Szép állapot
- Apple iPhone 15 Pro 256 GB gyárilag független Black Titanium 2 év szavatosság garancia + üvegfólia
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest