Hirdetés
- Izmos kis "2 az 1-ben" MoDT alaplapot villantott a Minisforum
- Az Enermax tényleg nem viccel, ha az új tápjának garanciaidejéről van szó
- Egybegép lesz vagy ház? A Corsair sem tudja eldönteni.
- A Qwertykeys új klaviatúrái szépek, igényesek és sokrétűek
- Összement a mosásban az ASUS új VGA-inak PCI Express 5.0 csatlakozója
- Melyik tápegységet vegyem?
- Célegyenesben a Yettel TV
- E-book olvasók
- Apple asztali gépek
- Monitor hiba topik
- És akkor a memóriapánik után beköszöntött a HDD-pánik
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Billentyűzet-választó: mechanikus vs membrános – kinek melyik a jobb?
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Persze, az nem is kérdés, nekem amúgy is kötelező felismerni ilyen motorokat, tanultuk is régen. Hengeres permanens mágnes állórész, kommutátoros forgórész.
De volt már ilyen téma, Moulinex kenyérsütő motorjára ráírták, hogy 230 AC, holott vak is látta a DC-motort, meg a Graetz-hidas táplálást (pufferelt tápost máshol láttam valószínűleg, nem ennél). De szerintem az csak az alkatrész rendelési azonosítását szolgálta:
- AC 230 V-os kenyérsütőbe rendeljük.
- AC 115 V-os gépbe rendeljük.Hogy kefés DC-motor valójában, kereskedelmi szinten senkit nem érdekel.
-
[w]
őstag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
a videó már azután készült, hogy megtisztogattam a kommutátort, mert két helyen ilyen beégés-szerű volt rajta, ez látszik is 0:20-0:30 között, többször feltűnik kétcsíknyi fekete érintkező (pedig ez már a tisztított állapot, most már hallhatóan szikrázik is)
engem az zavar, ahogy rögtön az elején jól láthatóan 0:03-nál megáll a motor, próbálkozik, de nem tud továbblendülni
az ilyen meg-megakadásokból több szokott lenni, kihagy ütemeket, elveszti a ritmust, bár ebben a közel 1 percben sajnos pont csak ez az egy ilyen látszik (tipikus "murphy")...van ugyan 3-4 kondi, de külsőre épnek tűnnek, a méréshez ki kellene forrasztanom őket, az pedig sokszor nem sikerül nekem
majd teszek még fel képet, de ránézésre néhány relé, középen pedig egy tranzisztor csücsül
@fatpingvin: persze, este megmutatom a paneljét, de tegnap annyira örültem, hogy valamennyire megint működik, hogy egyből összeszereltem!
-
fatpingvin
addikt
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
de, ha nem tévedek ez DC motor. a betápnál lesz valami galiba. a panelről kaphatunk esetleg képet? preferált mindkét oldalról, de ha csak az alkatrészek felől sikerül az is elég.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sony G 24-105 f/4 - Sigma 50mm f/1.4 Art (SONY E)
- Összeszerelésre váró komplett gépezet várja új gazdáját!
- BONTATLAN Új Iphone 17 256GB White -Fe Szín 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehet
- Asus P5a-b Ss7 dobozos alaplap / K6-2+ 500mhz / Voodoo 3 /Awe 64 / Big Box Game
- Eladó 82 colos 4K HDR Samsung TV
- Xiaomi Redmi 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4214, 100% Akksi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Dell Latitude 5290 i5 8350U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., szép állapot, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
ekkold