Hirdetés
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- LG LCD és LED TV-k
- Monitor hiba topik
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Notebook hibák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Apple asztali gépek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- CPU léghűtés kibeszélő
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
[w]
őstag
válasz
sirdond #92200 üzenetére
árban tudunk még feljebb menni, ha nem jó
-
[w]
őstag
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
sirdond #6217 üzenetére
Az eltérő ellenállás miatt gond lehet a hangerő szabályzásnál, mert nem lesz szimmetrikus a hang állítása, a hátsók jobban fognak erősödni az elsőknél. Hogy milyen mértékben, azt nem tudom, de valószínű, hogy minden hangerő állításnál újra kellene állítani a hangfalpárok hangerejének arányát is. Egyébként rákötni rákötheted őket.
KisBundi: magában a tápban van védelem, ami figyeli az 5V feszültségét (amennyire tudom), mert a többi feszt is ebből állítja elő, aztán rendellenesség esetén lelövi a tápot aszthiszem rövid zárral. De persze ez olyan, mint a villámvédős elosztók, visszab.ssza az égre a villámot.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
sirdond #6205 üzenetére
A watt szám nem lényeg a hangszóróidnál. A lényeg, hogy az erősítőre a meglévőnél nagyobb ohm számú hangszórókat ráköthetsz, baja nem lesz tőle, ellenben mivel nagyobb az ellenállása, nem folyik rajta akkora áram mint kisebb testvérén, így valamivel kisebb teljesítmény jön létre a hangszórón, de mivel a Geniusnál lehet állítani a hangfalpárok hangerejét külön, ez nem jelent problémát.
Amennyire emlékszem a Genius belsejére, egy darab IC-ben van a 3*2 végfok, de ha tévednék, akkor max 3 darab 2 végfokot tartalmazó IC lehet benne. Hogy milyen hatásfokkal működik az erősítő, azt nem tudom, de ha mondjuk 70%-al, akkor úgy adódik, hogy a gyári adatai szerint 220V 0.5A a bemenő táp, azaz mostani hálózaton 115W (egyszerűen számolva), na ezt szorozd meg 0.7-el, majd a megmaradt számot oszd el 6 felé, kb. az lesz a csatornánkénti teljesítmény, jelen esetben 14W. Emlékeim szerint nem volt külön erősítője a szubnak.
mezis: szerintem belebújt a kisördög!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tesla topik
- OpenWRT topic
- Autós topik
- Politika
- Milyen légkondit a lakásba?
- Trump óriási adót varr a TSMC nyakába, ha az nem gyárt az USA-ban
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kompakt házban kínál csúcsteljesítményt az Oppo Find X8s
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Remek áron eladó dobozos új ACER NITRO V16 /R7-8845HS/16GB 1000 GB SSD NVIDIA RTX 4060 8 GB 165Hz
- Bomba áron dobozos új GIGABYTE /I7-13620H 16GB 1 TB SSD Nvidia RTX 4060 8GB 165 Hz FHD+ IPS/
- Dobozos ÚJ Asus Tuf A15 /R5-7535HS/16GB/512 GB SSD/RTX2050 4GB/FHD/IPS/144Hz/Gari 2027.03.
- Hibátlan lemezes PlayStation 5 Fat (CFI-1216A)Alza garanciás 2025.10.07-ig/beszámítás van
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-12400F/14400F +RTX 4060 GDDR6 +Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 1TB SSD Quadro T1000 W11
- Apple TV eladó
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i7-5GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bezámítás! ASUS ROG Zephyrus G16 (2024) OLED notebook - Ultra 9 32GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB Win11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest