Hirdetés
- Prezentálta az Ultra jelző nélküli új mobil Core generációt az Intel
- Közösen vinné a játékokba a gépi tanulást a Sony és az AMD
- ASUS blog: mesh hálózattal a karácsony is könnyebb
- Az Intel felvázolta mi kell az Arrow Lake-S optimális működéséhez
- Elülső tápos GameMax miditorony született a szellősség jegyében
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Projektor topic
- 3D nyomtatás
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Videós, mozgóképes topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Közösen vinné a játékokba a gépi tanulást a Sony és az AMD
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
[w]
őstag
-
[w]
őstag
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz sirdond #6217 üzenetére
Az eltérő ellenállás miatt gond lehet a hangerő szabályzásnál, mert nem lesz szimmetrikus a hang állítása, a hátsók jobban fognak erősödni az elsőknél. Hogy milyen mértékben, azt nem tudom, de valószínű, hogy minden hangerő állításnál újra kellene állítani a hangfalpárok hangerejének arányát is. Egyébként rákötni rákötheted őket.
KisBundi: magában a tápban van védelem, ami figyeli az 5V feszültségét (amennyire tudom), mert a többi feszt is ebből állítja elő, aztán rendellenesség esetén lelövi a tápot aszthiszem rövid zárral. De persze ez olyan, mint a villámvédős elosztók, visszab.ssza az égre a villámot.
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz sirdond #6210 üzenetére
Igen, jól írod.
Ált azt mondják, hogy a hangszóró teljesítménye legyen kétszerese az erősítő csatornánkénti teljesítményének, itt 30-50W -os hangszóróval ez már teljesül.Zodiak: mert elfelejtheted bekapcsolni, lehet valami fontos alkatrészt hűtő ventit...
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz sirdond #6205 üzenetére
A watt szám nem lényeg a hangszóróidnál. A lényeg, hogy az erősítőre a meglévőnél nagyobb ohm számú hangszórókat ráköthetsz, baja nem lesz tőle, ellenben mivel nagyobb az ellenállása, nem folyik rajta akkora áram mint kisebb testvérén, így valamivel kisebb teljesítmény jön létre a hangszórón, de mivel a Geniusnál lehet állítani a hangfalpárok hangerejét külön, ez nem jelent problémát.
Amennyire emlékszem a Genius belsejére, egy darab IC-ben van a 3*2 végfok, de ha tévednék, akkor max 3 darab 2 végfokot tartalmazó IC lehet benne. Hogy milyen hatásfokkal működik az erősítő, azt nem tudom, de ha mondjuk 70%-al, akkor úgy adódik, hogy a gyári adatai szerint 220V 0.5A a bemenő táp, azaz mostani hálózaton 115W (egyszerűen számolva), na ezt szorozd meg 0.7-el, majd a megmaradt számot oszd el 6 felé, kb. az lesz a csatornánkénti teljesítmény, jelen esetben 14W. Emlékeim szerint nem volt külön erősítője a szubnak.
mezis: szerintem belebújt a kisördög!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Programozás topic
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Autós topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AliExpress tapasztalatok
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Ausztria - élmények, tapasztalatok
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.