Hirdetés
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple asztali gépek
- Milyen monitort vegyek?
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
daninet
veterán
válasz
Brogyi #92399 üzenetére
Újan vettem siglent.eu-ról.
De megoldódott ma reggel a dolog. Gyerek indiana jones-t játszott a mérővezetékkel és elszakadt benne a föld
Kicsomagoltam egy új mérővezetéket és azzal tökéletes.Napi szinten megkérdőjelezem a döntéseimet
ilyeneneket koton reklámba lehetne rakni
-
Brogyi
őstag
válasz
daninet #92379 üzenetére
Honnan származik a szkóp? Ha használtan vetted gyanús a szkópkábel földje. Ne javítgasd, cseréld.
Amikor a táp negatívját összekötöd a földjével mérj a multival a szkóp föld vs tápföld között.
Nem lehet feszültség, és sípolni kell a multinak rövidzár módban.
El kell dönteni mi a rossz. A szkóp kalibráló jele jó ha szakadt a szkópzsinór földje.
Az 50Hz-s kép egyértelműen földelési hibát, vagy szakadt szkópzsinórt mutat.
Légy kitartó, mert neked kell megkeresni a hibát.
Nekem ha gyanakodni kellene akkor a tápra gondolnék. Nem túl bizalomgerjesztő.
Azt a részt se értem, hogyha összekötöd a táp minuszt a földdel az miért, és hogyan nem szereti a szkóp.
A szkóp földelése téged véd.
Mennyire unorthodox földeletlen aljzatba dugni a szkópot?
Az még nem neked való. Sajnos még nincs elég tapasztalatod hozzá. -
-
lanszelot
addikt
Szét kaptam nem igazán látom hová tudnám felfogatni a hűtő bordát.
[kép]
2 tekercs van ami melegszik. Mind a kettő forró.
Műanyag nélkül nem mértem hőfokot, mert nem merek kutuszni benne töltés alatt. De ha az a vastag műanyagon át 70 fokos, akkor bent tuti jóval több.
Burkolat nélkül nem tudom hova tenni.
Burkolatot ott kivághatnám, hogy bordát tegyek rá, de akkor megint nem biztonságos, és el kellene pakolnom valahova.vagy készíteni egy egyedi burkolatot.
De azt is hogy szellőztetem?
Ez így nem jó, de nem tudom hogy lehetne megoldani. -
Dr. Szilikát
őstag
-
lanszelot
addikt
-
lanszelot
addikt
válasz
Dr. Szilikát #92382 üzenetére
Zaza remote az alkalmazás.
Automatikusan erzékeli , ha beépített akkor azt használja, ha jack akkor azt, ha usb akkor azt.
[link]
Pl itt van ez is usb c.
A jack verziónál is 2 szálon megy. Usb c-n is megy adat.Video leírásban az van honnan szedte össze hogy mit hova hogyan. "we step by step learn IR blaster circuit with diagram, you make just five minutes after watching this video. "
Tehát nekünk nem kell utána járni, megmutatja itt a videóban hogy kell.Na, akkor majd letesztelem, és megírom.
-
válasz
leweegee #92392 üzenetére
Van ilyen program is, meg audio fájllal is működik.
Igen ám, de még ha fel is hentelnék emiatt egy USB-s fülest, egy darab LED-del akkor sem fog működni!
Mivel ezeknek az átviteli frekvenciája nemigen haladja meg a 20kHz-et, az IR signal hordozó frekvenciája viszont 38kHz! Ezt 2db LED-del szokták megoldani, úgy, hogy párhuzamosan, de ellentétes polaritással kötik rá őket a kimenetre, így egy 19kHz négyszögjel mindkét periódusát hasznosítani lehet. -
leweegee
aktív tag
De a videón egy usb-c fülesről levágott csati van, mivel bizonyos telefonokon ki van vezetve az usb-c csatira az analóg jel. Szóval még bármi is lehet. Ha van droidra olyan progi ami felvett kódsorozatokat játszik le, miért ne? De jobban jár az ember egy data frog ir remote-al, az biztos megy minden telón.
@Batman2: Jól elbeszéltünk itt egymás melett.
-
Batman2
őstag
válasz
rednifegnar #92336 üzenetére
Kicseréltem a 390-eset és tegnap óta nem késik, nem siet !
Lehet forrasztási hiba volt, lehet az IC volt féldefektes kezdettől fogva, ezt már nem fogom megtudni.
Lényeg, hogy végre pontos.Üdv.
-
Batman2
őstag
válasz
demars #92365 üzenetére
Nekem is néha előfordul ilyen, valszeg akkor, ha maratás előtt véletlen megfogtam a fóliás lapot kézzel, vagy már öreg, oxidos volt a lap, bár mindig letakarítom folyékony súrolószerrel, illetve még szappannal is, majd száraz, tiszta kéztörlésre nem használt ruhával törlöm.
Ez vastagabb vezetősávos, szellősebb lapoknál gondot általában nem jelent, legfeljebb szépséghiba, de jártam már úgy, hogy sűrű rajzolatú, fotoeljárással készített lapoknál, pláne nagyobb feszültségen gondot jelentett, össze-vissza enyhén zárlatos volt a lap, a sorosan kötött LEDek hol itt, hol ott nem világítottak rendesen.Üdv.
-
Batman2
őstag
válasz
lanszelot #92363 üzenetére
Ne lepődj meg, alul terveznek mindent, egyrészt, hogy minél kevesebb anyagot kelljen hozzá felhasználni, másrészt itt a tervezett avulás fogalma, hogy belátható időn belül tönkre is menjen !
A trafó is ilyen, annyira veszik vissza a tekercset, magot, hogy annyira hevüljön, amit még éppen elvisel a drót,...egy darabig.
De a kapcsolóüzemű tápokra is ugyanez igaz, kisebb teljesítményű félvezetők, kondik, és kisebb nagyfrekvenciás trafó, így persze melegszik erőteljesen minden, míg valami megadja magát.
Mindennek műanyag a burkolata, így egyrészt egy idő múlva a műanyag anyag fáradás miatt törik, másrészt olvadhat, extrém esetben, pl ha valamelyik alkatrész megfut és túlhevül, akkor ki is gyulladhat, ez jogos aggodalom !Üdv.
-
Batman2
őstag
válasz
leweegee #92362 üzenetére
Ezzel csak csendben, mert még a végén a boltot becsukják !
Egyetemen dolgozok, használunk sokféle vegyszert, itt is nehéz volt hozzájutni a hidrogén-peroxidhoz. Ez 33%-os technikai. természetesen nyilatkozni kell a felhasználásról, mint sok egyéb vegyszernél, mióta az EU beszart a robbanóanyaghoz bármilyen módon használható vegyületektől. Először az igazat mondtam, hogy fertőtlenítésre szeretnénk használni, de visszajött a válasz, hogy arra nem lehet, ez EU előírás, miközben erre (is) használják igen régóta már. Kiborultam, de kötötte az ebet a karóhoz a vegyszeres cég, hogy nekik ezt be kell tartaniuk. Végül más indokot írtam felhasználásnak, ami már nem ütközött EUs előírásba.
És mindebben az a vicc, hogy akik tényleg robbanóanyag előállítási szándékkal akarnak ilyen vegyszerekhez hozzájutni, azok hozzá fognak jutni továbbra is, csak azok életét keseríti meg az EU, akik más, pl. kutatási célra akarják használni.
De ez van pl. a nitrátokkal és savakkal, oldószerekkel is.Üdv.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
lanszelot #92377 üzenetére
Kamu szerintem, ha megnézed, még a videó leírása (Topics Covered In This Video) sincs fedésben a videó tartalmával.
Hol van a rejtélyes IR Blaster alkalmazás, hol van definiálva, hogy USB-C portot támogatna a nem letölthető alkalmazás, kék-zöld vezeték miért, pontosan melyik a katód / anód és miért, ennek így nincs értelme.
-
daninet
veterán
válasz
Audience #92376 üzenetére
A tápon a negatív nem földelt, azt a középső zölddel összekötve lehet elérni de azt a szkóp nem is szeretné. A szkóp egy elosztóba van dugva a táppal, az pedig egy földelt dugaljba. Új építésű ház, tanusítványom is van a földelésről
Az 1khz szögletes kalibrációs jel jól néz ki rajta. Egy 24v ac trafóra kötöttem az is ok. Ez most teljesen szét van esve.
De egyébként elég csak a pozitívat rákötnöm a földelés nélkül már ezt a jelet mutatja, úgyhogy a földhurok dologban lehet valami.
Mennyire unorthodox földeletlen aljzatba dugni a szkópot? -
lanszelot
addikt
Hello,
[link]
Ez valós?
A tv-mnek rossz a távirányítója, ha kiszedem a ifrát belőle ismét tudnám irányítani.
Ha működik usb-c -n mutatja hogy kék zöld, no de mik azok?
Data + és - ?
Vcc nem kell neki?
Ir az egy irányba zár másikba enged mint a dióda. Jól tudom? -
daninet
veterán
Valakinek van magyarázata mi történik itt? A szkópon valami beállítás nem oké? Mik azok a feszültségek?
Teljes noobnak érzem most magam. Egy zajos horizontális vonalat vártam mikor rákötöttem 12.57V-nál
-
demars
addikt
válasz
leweegee #92367 üzenetére
Köszi mindenkinek! Legközelebb figyelek jobban!
IPA -val töröltem le maratás előtt. Úgy látszik kevés volt. Kicsiszoltam ahol gondot okozhatnak a kis pöttyök. A többi részét ami maradt, hagyom. Ronda lesz, már látom.
Polír papír nincs itthon, holnap szerzek azt is és szebbre csiszolom.Maratáskor folyamatosan mozgattam a lemezt. Fejjel lefelé tettem a tálba, szigetelő szalagot tettem a hátoldalára, az volt a fogantyú.
-
kisi
aktív tag
válasz
demars #92365 üzenetére
Ujjlenyomatos maradt a felület, sajnos ennyike is elég, hogy azokon a pontokon ne legyen tökéletes a maratás.
Ahol elvékonyodva , például a széleken maradt egy kicsit a rézből, ott pedig még kellett volna neki egy kis idő.
Próbáld meg maratás közben finoman, óvatosan mozgatni a folyadékot, például egy kis fa pálcikával, vagy az edényt mozgatva..
Nézd, egymás mellé tettem két képedet, itt látszik a hiba. -
leweegee
aktív tag
válasz
demars #92365 üzenetére
Lemostad alaposan rajzolás előtt? Nem nagyon szabad összefogdosni sem, a zsír a kezedről megvédi a maratószertől. Én ultrával (mosogatópor) szoktam lemosni és megvárom amíg megszárad élére állítva, utána rajzolok majd maratom.
Lakkfilcet én le szoktam "polírozni" nagyon finom papírral vizesen.
-
leweegee
aktív tag
válasz
lanszelot #92363 üzenetére
A CE és Tüv jelölés azért garancia egy-két dologra, szóval rádgyulladni nem fog, ezt a részét szigorúan vizsgálják mielőtt típus/ forgalmazási engedélyt kapna a cucc. Ha nyugodtan akarsz aludni tedd egy fém tepsire töltés közben vagy bármilyen nem éghető dologra. Az én laptoptöltőm 75 fokos jelenleg, a kezem nem állja, ezek ilyenek.
-
demars
addikt
Miért maradtak apró réz pöttyök a lemezen? Van olyan rész ami tökéletesen tiszta lett.
11 percet marattam. Kb 5-6 perc eltelte után már beállt ez az állapot, szóval inkább abba hagytam, nehogy sérüljön a vezetősáv.A lakkfilcet mivel tudom leoldani? Van itthon IPA , aceton,
Köszönöm
-
rednifegnar
senior tag
válasz
Barret001 #92360 üzenetére
gyogyszertarban lehet venni kristalyosat de csak receptre adnak szoval nem egyszeru. par eve nekem is kellett (mas celbol) es marha nehezen tudtam szerezni.
emlexem anno lehetett venni szinte barhol es mi is vettunk, pl akvarium tisztitasra fertotlenitonek (bedobtunk par szemcset). meg ocsemmel jatszottunk hogy hosszu nyaku uvegbe szortuk es jopofa lila nyomokat csinalt a vizben.
ma meg mar egyre higabb verzioban adjak mintha valami halalos mereg lenne, de hat mindennel ez van. akartunk venni a gyereknek boraxot venni vulkan csinalashoz, erre rank hivtak a bizti oroket es kabe kidobtak a gyogyszertarbol. amcsiknal meg nagy papirdobozban kapsz a drogeriaban, itt meg csak bunozo lehetsz meg engedellyel lehet venni. -
Tamy
senior tag
válasz
Barret001 #92351 üzenetére
Literes flakonban van, ez tiszta Hidrogén-peroxid, rákeresve úgy látom most is kapható. Gyógyszertárban még sosem próbáltam, de ott minden aranyáron van. Régen sebbenzint, meg alkoholt vettem, de arra is több a járulékos költség (üvegdíj, kupakdíj, csomagolási díj, munkadíj...), hogy a végén a 100 Ft-os löttyből minimum 500 Ft lett).
-
lanszelot
addikt
Hello,
Azért ide írok mert elektronikában jártas emberek véleménye érdekelne, nem kerékpárban jartasoké.
Az elektromos kerékpárjaim /két egyforma/ [link] töltője az akksi töltés közben olyan meleg hogy nem igazán tudok hozzá érni.
Csak akkor dugom be amikor töltöm.
Kiveszem az akksit és úgy töltöm.
Az akksi nem meleg.
Ha feltöltött lehúzom.
Mind a kettő új ekerekpár kb 2 hónapos.
Eredeti töltők amiket adtak hozzá.
Eredeti akksik.
Semmit se piszkáltam soha, nincs mod, se semmi.Megvettük, ráültünk, használjuk.
Félek hogy kigyullad vagy a töltő, vagy az akksi.
Mit javasoltok? -
Pötyi
őstag
A nagykörúti Azúr vegyszerboltban alig két hónapja vettem 15 %-os hidrogén-peroxidot egy literes kiszerelésben. Én Lego alkatrészek felületéről maratom le vele a kivált brómot, amitől megsárgulnak az elemek. (Ha minden igaz, égésgátló-égéslassító adaléknak keverik bele a Lego kockák anyagába.)
-
demars
addikt
válasz
rednifegnar #92342 üzenetére
Nem, volt itthon nátrium perszulfát! Azt próbáltam ki.
Többen írták a hidrogén peroxid és sósav keveréket, hogy az tisztább, gyorsabb. Majd kipróbálom azt is. Úgy is régóta nem vegyészkedtem -
Reggie0
félisten
válasz
ekkold #92345 üzenetére
Attol meg artalmas es nem eppen szerencses az ivoviz korforgasaban. Nezd meg a rezszulfat leirasat, ott van a GHS09 jelzes:
Az pedig masodlagos kerdes, hogy milyen szerves nyomelemkent van jelen. Szelen is nyomelem, pedig az inorganikus formaban nagyon mergezo anyag, ezert szinten nem ereszheto a szabadba.
A rezszulfatot minimum mososzodaval kell artalmatlanitani.
-
ekkold
Topikgazda
válasz
Reggie0 #92344 üzenetére
Csak megjegyezném, hogy ipari szinten szoktak rézvegyületekkel (pl. rézszulfát oldattal) permetezni, gyakorlatilag köbméterszámra. A réz nem egy kategória pl. az ólommal és más erősen mérgező nehézfémekkel. Nyomelem szinten az emberi szervezetnek is kell réz, (de pl. ólom, higany és hasonlók nem igazán).
-
ekkold
Topikgazda
válasz
rednifegnar #92342 üzenetére
Régen és is vaskloridot használtam panel maratáshoz. De elég dzsuvás, minden rozsdás lesz tőle. Aztán kevertem hozzá egy kicsi sósavat. Úgy már jobb volt, kicsit gyorsabb, kevesebb rozsda, hosszabb élettartam - azaz több panelre elég. Utána kipróbáltam a hidrogénperoxid-sósav keveréket. Hát... soha többé vasklorid. Átlátszó, nem kell kiemelgetni a panelt mert látni a folyadékban is ahogy fogy a réz. Pár perc alatt elkészül, és a használt anyag kékes-zöldes színű, de továbbra is átlátszó. Amikor már elhasználódott, vizkő oldónak még mindíg kiváló a WC-be, győnyörűen kitakarítható vele a WC kagyló... Aztán mióta kínából profi nyákokat lehet rendelni olcsón, azóta nem igazán készítettem házilagosan....
-
rednifegnar
senior tag
válasz
demars #92341 üzenetére
marmint vasklorid kristalyt vettel? az olyan hogy szobalevegon is elfolyosodik (azt mar nem is mondom hogy kepes "vandorolni" kikristalyosodni ahova elfolyik).
nekem sosem volt gondom az oldodassal. igazabol a maratassal sem ha jo az anyag es nincs kifaradva (megzoldul a reztol) akkor harapja az is. kenyelmesebb az elokevert. -
demars
addikt
válasz
aujjobba #92299 üzenetére
Vettem ma filcet, lakkfilcet. Egy pici nyák darabon kipróbáltam. Arányokat próbáltam tartani. 10 perc után semmi... Kristályok alig oldódtak fel. Netet bújva olvastam, melegíteni kell (40 C°). Öntöttem rá forró vizet (nem akartam mikróba tenni), meg plusz perszulfátot. Elkezdett dolgozni, szépen tette a dolgát. A nagy nyáknak nem álltam neki, mert reggel korán kelek. Holnap bedobom a mély vízbe
Üvegbe tettem az oldatot, vízfürdőn melegítem majd fel, remélem jó lesz. -
Batman2
őstag
válasz
rednifegnar #92336 üzenetére
Most már sajnos mindenképpen cserélni kell, legalább is a 390-eset.
De az is megfordult már a fejemben, hogy esetleg ez az IC okozta a galibát, mert esetleg időnként hibázik az osztásban, bár a másodperc kijelzés elvileg csak akkor lehet gyorsabb, ha az órajel gyorsabb, vagy valamit rosszul érzékel, többször érzékel felfutó, vagy lefutó élt.Üdv.
-
Batman2
őstag
válasz
aujjobba #92328 üzenetére
Végül is jól sikerült !
Akril modellfestékkel, vizes bázisúval volt nekem is ilyen gondom, hogy hamar felhólyagosodott a maratószerben, alámart a mintának.
Én hidrogénperoxid és sósav keverékével szoktam maratni, régen csináltam vaskloriddal, de az egy örök élet, mire lemarja.
Oldószeres, lakkbenzines kis modellfesték konzervet szoktam használni és csak teljes száradás után
Celluxnál lehet biztosabb a szigetelőszalag, mert az képlékenyebb, jobban rásimul a felületre, de így is sikerült.Üdv.
-
rednifegnar
senior tag
válasz
Batman2 #92319 üzenetére
en biztos cserelnem ezeket, ahogy latom 200-300ft pl egy 74-es is. tobbe kerul a foglalat mint az ic. azert szoktam inkabb foglaltba tenni hogy ha valami ilyesmitol megmakkan akkor egyszeru kicserelni, nem kell szaz labat ki/be forrasztani meg simogatni a nyakot harisnyaval stb.
en azokat az ellenallasokat kihagynam egy proba erejeig, legalabb kiderul hogy ott van e valami gond. ha kezzel piszkalod akkor az okoz zavart a szamlalasban? alufolia nem tom mennyire vedi meg barmitol is. -
-
Rivaul
addikt
Köszönöm. Kivettem az elemet, gyerekkori módszerrel megnyaltam. Borzasztóan csípett, nem csak halványan amikor már gyenge elemmel találkoztunk. Tudom, nem túl tudományos de ez volt kéznél/szájnál
A multi cca egy éves. 1500ft volt. Szétszedtem de belül is minden rendben, nem voltak még csak kifényesedve sem a csatlakozók. Összeraktam de még mindig ugyan az. Kidobtam, majd veszek másikat. Azért köszönöm szépen a válaszokat.
-
-
aujjobba
addikt
válasz
Batman2 #92260 üzenetére
Meglett az elso ketoldalas nyakom, igaz az egyik oldal majdnem full GND.
Modellfestek nem volt itthon, ezert a GND oldalt celluxal vedtem meg a marastol!
Probaltam elotte mindenfele festeket amit itthon talaltam, de mindet leoldotta a perszulfat, volt amelyik pezsgett rendesen es elemeire hullott. -
Rivaul
addikt
Sziasztok.
Van egy vacak kis Extol multiméterem. Eddig rendesen működött. Most akartam vele 12V akkut mérni erre 0.40-et mutat. Közben az akku intelligens töltővel nézve rendben van. De töltés közben mérve is csak 0.40 az érték. Egy 1,5V elemen 0.02 amit mér. Minden ugyan úgy van ahogy szokott. Csatlakozók a helyükön, mérés 20V-re állítva. -
törölt tag
Sziasztok.
Van 2db öregecske PC videókártyám (AGP port, ~2000 körüli lehet) amelyek nem működnek jelenleg. Feltételezhetően a melegedés-lehülés hatására a GPU chip forrasztása adhatta meg magát. Mivel értékük ezeknek nagyon alacsony, egy reball művelet ára sem érné meg.
Valakitől azt hallottam, hogy esetleg érdemes olyan próbát tenni vele, hogy folyasztószert kell egy tűvel fecskendezni alá a négy oldalán és megpróbálni az elektronikában is használt hőlégfúvóval melegíteni. Aztán vagy rendbejön egy időre vagy nem.
Erről van valami infótok? Tényleg érdemes ezzel megpróbálni?
-
Batman2
őstag
A 74hc390 az vajon mennyire érzékeny CMOS ?
Nem találok az adatlapjában infót arról, hogy lennének benne a ki-bemeneteket védő diódák.
Gondoltam, átforrasztom az összes IC lábát, hátha valahol hibás az érintkezés, de közben az egyik ICnél elpattant a pillanat páka hegye, szikrázott is egyet, azótanem számolm csak a sérült IC-re kapcsolt, másodpercet jelző nixi váltogat két szám között oda-vissza. Ebből a IC-ből megy tovább az órajel a perc és óra számlálóhoz.
A 4060- as adatlapján írja az IC lábait védő dióda hálózatot.Üdv.
-
Batman2
őstag
válasz
rednifegnar #92287 üzenetére
Tegnap cseréltem a kvarcot, de semmi változás, pontosabban semmi jó.
Éjszakára ugyan ki volt húzva az óra a hálózatból, elemes táplálással számolta tovább az időt, de a napi 1,5-3 percről, most 15 percre nőtt a sietés.
Szkeptikus vagyok sajnos az IC cserével is, hogy az majd megoldaná a problémát.
Ez egy egyszerű IC, persze hiba bármiben lehet, de akkor szerintem meg egyáltalán nem menne.
Legfeljebb még átforrasztom a lábait, nincs e ott valami gond.
Az gyanús egy kicsit ebben a kapcsolásban, hogy az a soros ellenállás sor, ami a kimenetre van téve az idő gyors beállításának megoldása miatt, ezt sehol máshol nem látom alkalmazva.
Vajon ez nem befolyásol károsan ?Üdv.
-
demars
addikt
válasz
aujjobba #92299 üzenetére
Köszi
Egy "kis" erősítőt szeretnék összehozni. Emiatt kell a tápnak puffer. Ami számomra egyszerű kapcsolást találtam, ahhoz nem jó az alkatrész láb méret, így újra gondoltam (rajzoltam). Ezen dolgozok most (már ha van időm).
Megfogadom a sok jó ötletet és legközelebb megpróbálok maratni.Más téma: egy sztereó erősítőt szeretnék összehozni, a bemenetekkel van "gondom", egy egyszerű szerkezetbe mit javasoltok? RCA foglalatot vagy kellene cifrázni?
Egyszerű TDA IC fog dolgozni, annyi csavar lesz benne, hogy rendeltem Bluetooth vevőt (ilyen mindenes kütyüt, jack, USB, bluetooth, ) egyik bemeneten ez dolgozna. Viszont a "sima, normál" másik bemenetre milyen aljzatot építsek be?
Illetve a két bemenetet szeretném elválasztani (tudom, rengeteg bemenetválasztó kapcsolás létezik) de én egy sima kapcsolóra gondolok. Bemenet1 és Bemenet2. Ehhez milyet nézzek?
Köszönöm szépen a segítséget! -
Postas99
senior tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék. Mármint szükségem lenne MSGEQ7 IC-re. Ennek a kimenetét vezérelném egy Arduinoval.
Esetleg van valakinek ilyen cucca eladó? Záros határidőn belül nem tudok ilyet rendelni.
Halloween-re kellene. Fényorgonát építenék és ennek lenne egy BUZ11 N Channel MOSFET vezérlése ami meghajt legalább egy 10W-os powerledet.
A vonal bemenetére egy DFMini kimenetét kötném és random időközönként egy mennydörgés hangot játszanék le, ami a megfelelő frekvencia beállítása után pont úgy fog villogni mikor villámlás is van a mennydörgéshez. -
Batman2
őstag
Már nem emlékszem, hogy az 555-össel kondi hőmérsékletre merre ment a frekvencia, de jelentős volt. A kvarcnak nem ismerem a hőfüggését, de egészen biztosan sokkal kisebb kell legyen, ha egyáltalán van neki.
A kvarc pont azért lenne jó, mert rendkívül stabil frekvencia alap, már ha működik !Üdv.
-
-
rednifegnar
senior tag
válasz
demars #92295 üzenetére
sztem a ohp alkoholos nem valami jo, az ala eleg konnyen alamar, tobbszor at kell menni rajta.
ha mar rajzolok akkor lakkfilcet hasznalok. az ahogy a neveben van vastag eros lakkot ad, nem mar ala nem azik fel mint az alkoholos (kreul v edding vekony hegyu a jo). fel kell razni es benyomni a hegyit akkor kezdi adagolni, jol vissza kell zarni hogy ne szaradjon be.
ha perklorral maratsz akkor vaskloridra ne allj at, en csak azert hasznalom mert van itthon eleg sok. de ha megis vasklorid akkor erdemes keszre kevert nyakmaratashoz valot venni (tn 150). lehet, hogy meg van benne adalek mert nekem ugy tunt jobban mukodik mint a sima kristalybol oldott. -
válasz
Gregman #92307 üzenetére
Ez mind kuka.
Véletlen volt hogy így is ment a deszka de egy rebootot nem bír ki, nem tudnak elindulni benne a vrm tápok mivel nincs miből.
Én 2 hónapja ugyanezt az elkócserés módszert csináltam, egy félipari folymatvezérlő alaplap, 12 évet ment egyfolytába.
Meghalt az ups-e, és egy áramszünet után nem tudott újraindulni.
9 elkó csere és remélem megint elmegy 10+évet. -
-
Gregman
tag
válasz
Dr. Szilikát #92300 üzenetére
Köszönöm.
Nyaralás előtt kikapcsoltam, és két hét múlva mikor kapcsolnám be se kép, se hang.
Az alaplappal lehet gond, mert ez egy USFF gép, külső táppal, és az jó.
Egyébként a hagyományos elkók egy része így néz ki.
Ezeket mindenképpen cserélem. -
szente
addikt
Sziasztok!
Van egy 30 éves Yamaha erősítőm, ami még sose volt kipucolva és elég sok por és kosz összegyűlt benne.
Arra gondoltam, hogy lehet valamivel át kéne mosni a nyákokat, mert tényleg elég retkesek. Azt olvastam egy HiFi-s csoportba, hogy a kontakt spray-t felejtsük el, mert több kárt okoz mint hasznot. Akkor mivel tudnám ezt meg tenni? Sima izopropil alkohol megfelelő lenne? Vagy hagyjam a csába, és egy ecset porszívó kombóval takarítsam ki amennyire tudom? -
Barret001
addikt
válasz
Dr. Szilikát #92300 üzenetére
Utóbbi.
-
Olcsó de megbízható és elég erős ponthegesztőd tudtok (akár Kínából) ?
Amit vettem aksis (egyik tönkre is ment, felpúposodott az aksija) nem túl erős, vékony nikkel szalagot átviszi, de ha 18650-es cellát akarok cserélni akksipakkban azokon sokszor vastagabb van, a lefeszítés után egyenetlenebb is lesz és nem forrasztja vissza megbízhatóan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Renault, Dacia topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- 3D nyomtatás
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- Asus Tuf Gamer PC. AMD Ryzen 5 3600/GTX 1080 Ti 11 Gb/16 Gb DDR4/500 Gb M2
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Xbox 360 E 500 GB Konzol Fekete
- OH Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest