- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi haladó szinten
- Androidos tablet topic
- OLED TV topic
- Milyen egeret válasszak?
- Kompakt vízhűtés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hogy is néznek ki a gépeink?
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
lanszelot #87117 üzenetére
Tegyél be egy új hegyet.
Felmelegíted, és amikor olvad az ón, adsz a hegyre relatíve bőségesen ónt, lerázod, akár többször is megfuttatod ónnal és elkezded az alkatrészt/vezetéket forrasztani. Sok ón kell, először a pákára teszed hogy az olvadék átvigye a hőt az alkatrészre. Ha már azon is kezd megfolyni akkor arra adagolod az ónt.
Ha a hegy már nem teljesen fürdik a forraszanyagba, elveszed az alkatrésztől, adagolsz rá ismét és lerázod. Ha ez sem elég, énnekem nincs forgácsom, egy konyhai papírtörlőbe vagy akár újságpapírba megtörlöm, akkor lejön róla a fekete kosz, gyantamaradék, ismét ónozni, és lehet tovább forrasztani.
Ha kész, páka kikapcsol, és bőven ónt kell tenni rá, ha úgy hűl ki hogy egy nagy gombóc marad rajta az a legjobb.
Sose szabad hagyni feketére égni mert onnan gyakran nehéz visszahozni a hegyet, illetve némelyiket.
Menet közbe sok sok ónt kell erre sajnos elhasználni. Törekedni kell a minél alacsonyabb de még biztosan olvasztó hőmérsékletre, ezt ki kell tapasztalni mert pl. ami egy 0,25W ellenállásnak bőven elég, a 2,5-ös rézvezetékhez kevés mert elviszi a hőt, odafagy a páka és a hidegforrasz a későbbi szívások, kontakthibák melegágya.
Én így csinálom egy félgagyi Fahrenheit vashegyű pákával évek óta, még az eredeti a hegy és akkor is le tudom pucolni ha előtte épp műanyagot égettem vele.
Új hozzászólás Aktív témák
- VGA kibeszélő offtopik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- iPhone topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Napelem
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Apple HomeKit smart home / okos otthon
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- lezso6: Miért is jó, ha dohányzol?! Megéri rászokni!
- További aktív témák...
- DELL G5 25 5587 Gamer notebook
- Lenovo ThinkPad T14s Gen3 : i5-1240P/16GB/256GB NVMe SSD/14"FHD IPS, Matt/Win 11Pro
- ALKALMI ÁRON! - Vadonatúj állapotú Xbox Elite Series 2 Core Kontroller - 1 Év Alza Garanciával!
- Lenovo ThinkPad L14 G2 i5-1135G7 32GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- Apple watch series 7 44mm szürke 87% BT
- Samsung 990 PRO 2TB Heatsink MÉG GARIS
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3438, 94% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 512GB SSD
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest