- Fujifilm X
- Kutyának sem kellenek a 8 GB-os VGA-k?
- Házimozi belépő szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Otthoni időjárás-állomás
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Batman2
őstag
Van egy illyen, kínából régebben vásárolt, 10w-os napelemem, melette a hozzá kapott szivargyújtós töltő csatlakozó
A napelem 18V-os üzemi feszültségű, az gépjármű akku meg rendszerint 12V.
Gondoltam, akkor a csatlakozó nagy házában biztosan egy kis kapcsoló üzemű tápegység van, aminek a kimenője mondjuk 14.4V-os, ha már V-os akku töltésére lenne szánva.
Szétszedtem, csallódtam.
Összesen egy áram visszafolyást gátló dióda, illetve egy üzemet jelző LED van benne az előtét ellenállásával együtt!
Az akkunakk ugyan így sem lesz semmi baja, de éelmezésem szerint így a napelemnek nagy lesz a vesztesége, mert annyira csökken a teljesítménye, ammekkorára beálll az aku-napelem páros feszültsége.
Tehát 12V esetében, a napelem 0.55A-es üzemi áramával számolva, 6,6w lesz a teljesítmény, vagyis 2/3!
De, ha 00,6A-es zárllati árammal számolok, sem sokkall jobb.
A kis kínaiak már kispórolták belőle a tápot.Üdv..
Új hozzászólás Aktív témák
- MSI Katana GF76 - 17.3"FHD 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - Win11 - RTX 3050 Ti - MAGYAR
- 2027ig GYÁRI garancia Lenovo V14 / Ryzen3-7320 / 8gb DDR4 ram / 500gb NvMe SSD / WIN11
- Moza R5 bundle +brake kit + formula es wheel eladó
- i5 9600K GEFORCE RTX 2060 6GB DDR6 16GB RAM Gamer PC
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Xiaomi Mi 2K 27 165Hz IPS QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3630,94% Akkumulátor
- Jabra Speak2 75 MS Teams USB-bluetooth hangszóró
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3361
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

ekkold