- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Haladó fotósok digitális fényképei
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nagyon bízik az Instinct MI450-ben az AMD alelnöke
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen házat vegyek?
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
rednifegnar #84463 üzenetére
Nálam már évtizede folyik a kisfogyasztásra átállás.
10W mini pc, 15W monitor,és az igazi kuriózum, egy 72 centis képátlójú koreai Daewoo csoda tv, még katódsugárcsöves. És 42W a fogyasztása. Szerintem a mostani ledes tévéket kenterbe veri pedig 22 éves.
A még működő kompakt fénycsöveket hagyom míg bírják, és ledek mindenhol.
2 helyen kombinálom mert csak a led nekem nem a legjobb, ott van 2 darab 40W izzó vegyesbe.
A kazán keringetőszivattyúm ami 60W volt, 5 éve le lett cserélve 14W fogyasztású autoadaptos BLDC motorosra.
A digi modem nonstop megy meg egy router de a másik, a ház másik felébe az csak addig megy amíg ott tartózkodunk, utána kihúzom a konnektorból.
Mosógép 7 éve A, a hűtő-fagyasztó 5 éve A+. Külön fagyi nincs, minek, elég a 60L.
Minden készülékemnél törekedtem a mimális standby értékre, a cuccaim 0,3-0,7W közötti fogyasztásúak készenlétbe. Ezt csak a hűtő és a mikró lépi túl, 2W.
Villanysütő van de szóltam a zasszonynak hogy hacsak lehet felejtse el, tartja is magát ehhez.
2 villanybojler volt, a 25ezres villanyszámlák után 8 éve kicseréltem 2 gázbojlerre, amiből már csak az egyiket használjuk, elköltöztek a gyerekek. Így a gáz a tűzhellyel együtt havi 8-9m3 körüli.
A vizem havi 3m3, a villanyom havi 100-110kWh körüli.
És ehhez természetesen a nagyágyú, mivel évek ót a melóhelyemen ingyen tudok akáchoz hozzájutni, 5 éve vettem egy vegyeskazánt.
Emellett meghagytam a legkorszerűbb kondenzációs cirkót is, ha minden kötél szakad, az is egyébként azonnal 30%-ot hozott a konyhára mikor 7 éve kicseréltem a gázkazánt egy ilyenre.
Ezek sajnos nem mindenkire nézve teljesíthetők így, nekem cakkpakk kukával Digivel mindennel 23-24ezerbe megáll a havi rezsim.
Az más kérdés hogy maga az ingatlan 1927-ben épült és annyira gatya állapotú hogy állagfenntartásra évi 4-500ezer megy el különben ránkdőlne valamint a fa hazahordás-aprítás és az ezzel járó munkák borzasztó sok időt és fizikai munkát, gépeket igényelnek és ennél a szobatermosztát tekergetése nagyságrendekkel kényelmesebb de ez most nem tartozik ide.
Jelenleg kísérleti szinten kivitelezés alatt áll egy 660Wp napelemes projektem, 24V/360Ah litium akkupakkal, MPPT töltésvezérlővel, 1,5kW színusz inverterrel , a ház kisebb fogyasztóit fogom ezzel ellátni. automata átkapcsolásasal ha akku lemerült.
Kíváncsi vagyok mire elég, ez olyan hobbi féle, pár héten belül szeretném realizálni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Haladó fotósok digitális fényképei
- MIUI / HyperOS topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kerékpársportok
- Formula-1 humoros
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Google Pixel topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Vallás
- További aktív témák...
- HP EliteBook 840 G11 üzleti prémium laptop számlával és garanciával
- ThinkPad L16 Gen 1 16" WUXGA, Ultra 5, 16GB RAM, 512GB SSD, Win11 Pro SZÁMLA GARANCIA
- Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 Ultra 5 135U , 16GB , 512GB , Win11 SZÁMLA GARANCIA
- Anker 737 powerbank - PowerCore 24K - 24000 mAh 140W
- Apple Watch 7 45mm
- LENOVO Legion Pro 5 16IRX8 - 16" WQXGA 240Hz - i5-13500HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - 9 Hó garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- OLCSÓBB 09.11.!!! HP üzleti laptopok Elitebook, Probook, Zbook 8-13. gen gar.
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest