Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
Üdv!
Én is hasonló ügyben szeretnék kérdezni, mint korábban egy másik fórumtárs [link].
Tehát a téma, hogy mi van akkor, ha pl. egy 2,5" külső merevlemezt nem lehet közvetlenül a gazdagépről USB Y kábellel megtáplálni? Általában az alábbi lehetőségek jöhetnek szóba:
A.) Ha van a házon DC Power bemenet, akkor a fentebb linkelt példára alapozva az tiszta sor. A Delock például opcionálisan ajánlja az ilyen külső házaihoz a Navilock 41337 adaptert. Az 5V az stimmel, az áramerősség pedig lehet akár nagyobb is.
B.) Aktív USB hubot használunk ilyen célra. A 2,5" külső vinyó a hubhoz van csatlakoztatva, az pedig az adott készülékhez (TV, Raspberry Pi stb.).
C.) Az USB Y kábel kiegészítő tápvonalához csatlakoztatunk külső adaptert (USB töltő) [link]. Technikailag működik a dolog, beszámoltak róla, hogy így már megpörgeti rendesen.
Az első és második megoldás gondolom ok és nem lehet vele különösebb probléma, ha megfelelő (minőségű) külső adaptert és hubot használunk.
Viszont a harmadik megoldás elektronikailag mennyire ok, gondolok itt potenciálkülönbség | földhurok | visszatáplálás stb. esetekre
Tehát az csak egy dolog, hogy működik, de nyilván nem lenne jó, ha bármelyik eszközben is kárt tenne. Olvastam a korábbi választ, de nekem ennél konkrétabb kéne. Vagyis ajánlott | nem ajánlott | egyáltalán nem szabad így használni? Olyanról is olvastam, hogy volt, aki az USB kábelt megtákolta, emiatt kivett belőle egy vezetéket stb.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 5700/5800X + RTX 3060 Ti / 3070 / 3080 + Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- Asus játékra is,core i7 ,Geforce GT920M 2/4GB videokártya,8-20GB RAM,SSD,Új akku,szép állapot,W11
- Megkímélt HP 15,6"FullHd IPS,core i5 1135G7,Iris Xᵉ+MX350 VGA,8-32GB RAM,256GB-512GB SSD
- Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 Is STM és Canon EF-S 18-135mm 1:3.5-5.6 Is objektívek
- Szép Acer 15.6" ,6.gen.core i3(4X2,0Ghz)8GB RAM,SSD,jó akku
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Honor Magic7 Lite 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 7500 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bontatlan AERO BRONZE 650W 80+
- Új/5 Ciklus APPLE MACBOOK AIR 15,3"- M3 Chip ,8GB/256GB - MRYM3MG/A- 2,5 év garancia -asztroszürke -
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest