Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Batman2

őstag

válasz LukE #1925 üzenetére

Hi

Köszi az infókat, nem vettem észre korábban!
    Most megnéztem azokat!
    A tekercsekre vonatkozó dolgok kissé bonyolultak számomra. A nyáktervvel kapcsolatban már sokmindent tapasztaltam a saját nyákomon is, de amit ír ez a leírás is, hogy minél közelebb tegyem az egyes alkatrészek lábait a nagyáramú körben, azt én is kipróbáltam, de nem hozott eredményt.
    Sőt, amikor az IC lábaihoz raktam a diódát és tekercset, akkor még kisebb volt a leadott áramerő. Ílyenkor viszont a visszacsatolás vonalhoz is közelebb voltka ezek a zavarforrás alkatrészek.
    Eddig az hozta az egyértelmű javeulást, legalábbis a kimeneti fesz. stabilitásában, hogy megvastagítottam az IC, a tekercs és a dióda lábai közötti vezetékrészt, úgy, hogy rézdrótotforrasztottam rá egy adag cinnel. Így a kimeneti feszültség terhelve is hasonló, mint a tekercc és dióda csomópontban (3.32V és 3.30-3.31V), míg korábban lement a feszültség a kimeneti ponton 3.28-3.26V környékére is nagyobb terhelésnél (800-900mA).
    De mindezek ellenére is csak 2A körülig stabil a kimeneti fesz., utána már jelentősebben esik a feszültség terhelésre.

Ezek alapján nekem úgy tűnik, hogy már csak a tekercs marad hátra, mint lehetséges hibaforrás!

Most olyan 1.2mm-es, lakkszigetelt (litze) dróttal van tekerve, egy kb 2cm átmérőjű mag (aminek a képét már korábban belinkeltem piros lakkszigetelt dróttal).
    Üdv.:

Batman2 - Viva la Mercedes W123-200D 1979

Új hozzászólás Aktív témák