Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Lompos48

nagyúr

válasz Batman2 #11173 üzenetére

Igen, nekem is rémlik valami hasonló, de hogy miért volt ez előnyös, azt nem tudom !?
    Netán azért mert igy forditott polaritású a logikai 0 és 1, vagyis a logikai 0 a pozitivabb és az 1 a negativabb
    .

Nem, dehogy. Ez egyszerűen technológia-történelem. A tárgyalt IC is egy nagyon régi koncepció, de igény van rá és nem volt szükség változtatásokra.
    Az NMOS nem sokkal a bipoláris IC-k után született. Előnye (a MOS technológiának) a nagyobb integrálhatóság (sokkal több alkatrész ugyanakkora helyen) és az N-típusú félvezető használata, amiben a többségi töltéshordozók az elektronok és emiatt nagyobb a sebességük.
    Jóval ezek után született a complementary MOS azaz PMOS-NMOS vagyis CMOS technológia, ami már hozta mindkét technológia előnyeit ésígytovább... A fordított polaritás nem előny, hanem egyszerűen eredmény volt. Sokmindent kellet emiatt hozzá "igazítani".

Az erősitő panelt az IC dokumentációban magdott nyákterv szerint készitettem el !

Ez OK, látszik is rendesen, ahogy a földszálak összefutnak "lúdláb" alakban az IC középső lábán. Ideális az összes árnyékolás ennek a pontnak a közelébe forrasztása lenne.

Kísérletként megpróbálhatod a feszültségerősítés csökkentését a felső erősítő kimenetén az 1k/36ohm arány változtatásával. Párhuzamosan forraszthatsz az 1k-val másik ellenállást. He nem a bemeneti fokozatok valamelyike megy torzításba, akkor lehet jó megoldás.

Új hozzászólás Aktív témák