- Hobby elektronika
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi haladó szinten
- HTPC (házimozi PC) topik
- Apple asztali gépek
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Házimozi belépő szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
choco01
addikt
Köszönöm mindkettőtöknek, igen azt nem dobta fel csak miután újra indítottam!
Az normális hogy USB 3.0-án csak 33 megás olvasási sebesség?
-
King Unique
titán
válasz
choco01 #45992 üzenetére
Üdv!
Nincs inicializálva a lemez, ami oda is van írva... Bár ezt a lemezkezelőnek kapásból fel kellene dobnia egy szűz (particionálatlan) HDD-nél. Tehát jobb klikk a lemez 1 feliratnál
—►
Lemez inicializálása. Egy 3 TB-os HDD-t meg nyilván GPT-re kell inicializálni. Utána pedig létre kell hozni a partíciót. -
choco01
addikt
Sziasztok!
Vettem ma egy 3TB-os WD Purple-t és egy LCPower racket, most össze szereltem, de ugyen nincs megformázva a lemez.
A HDSentiel érzékeli meg ki írja hogy 2800gb, 100%... a lemezkezelő viszont csak ennyit ír:Hogy kéne megformáznom így elsőre?
-
ALFA
senior tag
válasz
pataslogeza #45976 üzenetére
Van egy egyszerű válasz:
Újratelepitesz rá egy win-t és azonnal jónak fogja látni.
Csak idő kérdése, mikor fognak megjelenni egymás után a bad sectorok. -
dragonborn
tag
válasz
King Unique #45988 üzenetére
Igazából megoldottam,de anélkül a program nélkül amit ajánlottál még mindig mérgelődnék és ki-be kapcdolgatnám a gépet.köszi mindenkinek
-
King Unique
titán
válasz
dragonborn #45987 üzenetére
Ez is USB-n van csatlakoztatva, vagy netán betetted a gépbe és SATA-n?
Meg a "nem találja a gép" megint nem mond semmit...eszközkezelőben & lemezkezelőben látszik? Illetve, ha már adott a kondíció, akkor a HDS felismerte, tehát valamilyen formában a Windowsnak is fel kellett. De ugye, mivel vsz ez is szektorhibás, ezért ez nyilván bekavarhat.Egy 100%-os nincsen egész véletlenül?
-
dragonborn
tag
Találtam egy másikat,ez 94%-os seagate.ezt meg nem találja a gép 😳Hogy tudom formázni igy?
-
pjen
félisten
válasz
dragonborn #45982 üzenetére
Legegyszerűbb egy win vagy live linux telepítővel.Esetleg sajátgép,kezelés,lemezkezelés.
-
King Unique
titán
válasz
dragonborn #45984 üzenetére
Hát egy 0% kondíciós lemezzel már nincs sok értelme vesződni, illetve egy ilyet nyilván formázni sem nagyon érdemes...Szóval ez okozta a hibát, amit mondjuk azért lehetett sejteni. Ugyanis normál esetben nincs olyan, hogy "2 nél többet nem enged", max. ha esetleg elfogyott a tárhely és megtelt a lemez.
-
dragonborn
tag
válasz
King Unique #45980 üzenetére
HDS:kondició 0%.meghibásodás várható !!! Attribútum : Reallocated Sectors Count .ezt irja.Érdemes foglalkozni vele ? Mondtam én hogy szerintem nincs baja 😀😀😀
-
dragonborn
tag
Azt szeretném,de azt sem tudom hogy állhak hozzá.bedugtam a gépbe.....
-
válasz
dragonborn #45979 üzenetére
"nem hiszem hogy rossz"
hinni a templomban kell..
műszaki ember mér és tesztel..töröld a partíciókat, majd hozz létre egy nagyot és formázd full formattal..
-
King Unique
titán
válasz
dragonborn #45979 üzenetére
Üdv!
Azért ahhoz, hogy bárki is segíteni tudjon, nem ártana kicsit több információt megadni:
• Milyen HDD & külső ház?
• Milyen gép & OS?
• Milyen porton keresztül van csatlakoztatva?
• Mi a pontos hibaüzenet?
• Milyen a HDD állapota (HDS)?stb.
-
dragonborn
tag
Sziasztok.találtam egy 250 GB hdd-t,vettem hozzá egy házat.bedugtam a gépbe,meg van felezve,probáltam filmet rátenni az egyik felére,de 2 nél többet nem enged.elkezdi másolni csak nem fejezi be,ha leállitom meg lefagy a gép.nem hiszem hogy rossz,mert akkor azt a 2 filmet sem engedné rátenni.mit kéne tennem?köszönöm a segitséget
-
Vynx
tag
válasz
pataslogeza #45976 üzenetére
A HDD Regenerator talán feltudja javítani, de csak a teljes verziós.
-
pataslogeza
aktív tag
válasz
Doky586 #45970 üzenetére
Orulok hogy szerezhettem nehany vidam percet nektek
de eleg lett volna annyi is hogy fogalmatok nincs rola.
A laptopot amiben a vincseszter van, nosztalgiabol elesztettem ujra mert ez volt az elso laptopom, es eredeti allapotban akarom megtartani.
Hdd regenerator, low level format, meg hasonlo programokra gondoltam, de nem tudom erne e ezek valamit, es befolyasolni sem akartam senkit azzal hogy a kerdesben mar benne van a lehetseges valasz. -
ot93
senior tag
ha az egyik hdd-t beállítottam véletlenül aktívnak, akkor azt hogy lehet visszacsinálni és egyáltalán mit jelent ez?
[kép] - az F meghajtóról van szó -
ALFA
senior tag
válasz
Sanchez638 #45973 üzenetére
Okos vevők is vannak, akik közlik, "mindegy, hogy milyen csati, csak olyat adjon, amin a wingyóz biztosan megy."
-
válasz
Sanchez638 #45971 üzenetére
Ha abban a számítástechnikai boltban csak vakok és dilettánsok dolgoznak...
de jobb helyen egy sata-t csak meg tudnak különböztetni a pata-tól.. -
válasz
pataslogeza #45969 üzenetére
Van egy biztos módszer: beviszed egy boltba és kérsz helyette egy újat ami lehet nagyobb is.. persze nem ingyen..
-
pataslogeza
aktív tag
Sziasztok.
Van egy 2002-es 30gb-os ibm vincseszterem, amire a hdsentinel 58% kondiciot ir. Vsn valami program vagy trukk amivel vissza lehetne javitani a kondiciojat 100%-ra? -
junior11
veterán
válasz
djculture #45967 üzenetére
Azt mondja, hogy olyan dolgot, hogy bizonyos mappa tartalmát nem érte el, már csinálta neki tavasszal és nyáron is, nagyon ritkán, de aztán működött, usb hubon keresztül van neki a laptophoz csatlakoztatva, további 2 külső HDD-vel, szerinte az usb hub & Win10 páros miatt lehet a gond, mert addig a Win7-tel jó volt, de szerintem meg a gyenge szektorok okozzák a bajt, hiába mondtam régebben is neki, hogy néha nézzen rá a HD Sentinellel a vinyókra.
-
djculture
félisten
válasz
junior11 #45962 üzenetére
Még véletlenül se érdemes lementés nélkül ilyenbe belekezdeni. Adat is lehet crc hibás ilyenkor meg a logikai is gondolhatja úgy hogy a gyenge szektort ha sokszor próbálja olvasni és nem megy áthelyezi, ami rajta van adat az ugrik de ilyen sok gyenge szektornál akár az egész partíció is eltűnhet.
-
djculture
félisten
válasz
junior11 #45960 üzenetére
Current Pending Sector Count: A "gyenge" szektorok száma, amelyekről még nem dőlt el, hogy használhatóak vagy pedig hibásak lesznek.
Kikell róla menteni ha van rajta fontos cucc és regisztrált hd sentinel -ben vagy hdtune programmal irás olvasás tesztet kell csinálni. Minden eltűnik róla!
-
junior11
veterán
Sziasztok, egy kis segítség kellene. A haveromnak egy 3TB-os WD My Book (2/2013-ban vásárolva) a HDS szerint 52%-os, WD Green WD30EZRX a SMART-ban a Current pending sector count pedig 2023, más hibát nem jelez, a többi fontos résznél zöld pipa van neki. Most ezek hibás szektorok vagy mi a helyzet? A lemez tele van adatokkal. Vmi tanács, hogyan tovább? Köszi.
-
ot93
senior tag
válasz
Doky586 #45958 üzenetére
Hát igaz, valóban mindegy azok a szempontok alapján amit írtatok
amúgy azóta MBR mellett döntöttem, most megy a formázás
TV-re sem akarom dugni, elsősorban adat vagy program (vagy mindekttő
) lesz rajt, de még nem döntöttem. De mert amúgy van 2 500gb-os WD meg ez az 1tb-os... most arra gondoltam az adat legyen a 2 500-ason elosztva, ezen meg a game, meg egyéb minden más, mert ha tönkre megy valamelyik hdd,akkor vagy csak az egyik 500 gb van veszélyben, vagy a programok, de azok ugye bármikor újratelepíthetőek... na most ha ezen az 1tb-on lenne az adat, akkor ha felmond a hdd, akkor minden adatnak lőttek...
amúgy játék mellé menne más minden kevésbé fontos cucc is, vagy az adatok 3. része is akár... akkor már 3 hdd csak nem megy egyszerre tönkre, így csak harmada vész el a dokumentumnak.. de amúgy az 1. wd már 3,5 éves, a 2. 1 éves, ez meg még 0 napos.. a legrégebbi is még 100%-os kondíciójú, így nem számítok tönkremenetelre
na jóvan kicsin elkalandoztam
-
-
ot93
senior tag
válasz
Doky586 #45955 üzenetére
Win 7 és 10, amin használnám, de win7 is kicsi esély, szóval lényegében csak win10-en lenne használva
és op. rendszert nem telepítenék rá, arra van ssd, viszont az adatokon kívül lehet, hogy megy rá játék is
Asrock b75 pro3 alaplapom van, ez tudomásom szerint uefi-sez szerint és King Unique hozzászólása alapján az MBR a jobb választás, jól gondolom
-
King Unique
titán
Egy másik topikban korábban le voltak írva az erre vonatkozó dolgok. Tehát ugyan vannak előnyei a GPT partíciós sémának, de egy 1 TB-os adattár (?) HDD-nél eleve nem feltétlen indokolt azt választani. Továbbá inicializálásnál akkor alapértelmezett az MBR, ha a Windows Legacy boot módban lett telepítve. Annál meg maga a rendszerlemez is nyilván MBR.
-
-
ot93
senior tag
Üdv, adott egy új WD10ezex, amit most raktam be a gépbe és az intéző még nem látja, ezért bementem a lemezkezelőbe és ezt írja..
Itt mire érdemes kattintani? -
válasz
Sanchez638 #45947 üzenetére
A LLF teljesen másra való..
Secure Erase, CCleaner-Wipe, Eraser, stb.. való biztonságos törléshez.. -
h1mpi
félisten
válasz
Sanchez638 #45947 üzenetére
Nem titkos szolgálati de személyes dolgok
llf-ot honnan tudok csinálni?
-
h1mpi
félisten
Sziasztok!
Nem igazán tudom hova tegyem fel a kérdést, abban szeretném a segítségeteket kérni hogy melyik a a program, amivel eladás előtt biztonságossá lehet tenni a formatált tartalmat, hogy ne lehessen később esetleg vissza hozni egy undelete prorammal? köszi
-
Ardes
csendes tag
Sziasztok!
Van egy másfél éve vásárolt laptopom, benne a gyári 1TB-s winchesterrel. Win10-et használok és arra lettem figyelmes, hogy nagyon lassúvá vált a rendszer és mindig 100% a merevlemez használat, viszont csökkentett módban viszonylag jól működik, ezért ráeresztettem egy HDSentinelt.
Már sejtem a választ, de ugye a ha még csak 35 GB-t tesztelt a progi az 1000-ből, és már 13% feletti a sérült blokkok aránya, akkor a merevlemez kuka ugye?
Előre is köszönöm a segítséget,
Gábor
A laptopról: Asus X551JX- Intel i7 4720HQ, 8GB, GTX950, 1TB winchester, Win10 Pro, munkára használva, tavaly szeptemberben véve.
-
Balazs_
senior tag
Sziasztok!
Tegnap óta a WD10EZEX (Western Digital Blue 1TB 64MB 7200rpm) merevlemezemet nem tudom megnyitni.
Először hozzáférés megtagadva üzenetet dobott, aztán egy "chkdsk /F /R /X D:" parancsot futtatva próbáltam megjavítani.Mostmár paraméter helytelenségére hivatkozva nem enged hozzáférni a merevlemezhez, gondolom már majdnem meghalt. Egyszer engedett bele a meghajtóba a windows, de aztán újraindult a gép. (Áramszünet)
Nem akarom már használni, csak megpróbálni lementeni róla pár dolgot (30-50GB), mivel próbálkozzak?
Olvastam arról, hogy leformázni és recuvával (vagy más adat-visszaállítóval), ennek van értelme?
Mit lehet még tenni? -
tankraid
aktív tag
Sziasztok,
Olyan problémám lenne, hogy vettem egy új HDD-t. (WD30EZRZ)
BIOS látja és a WIN10-is miután adtam neki betűjelet.
A baj, hogy nem tudom rá áttükrözni a régi kisebb HDD-n lévő cuccot mert azt írja a progi, hogy nem egyezik a patrició ha meg simán másolni akarok rá akkor meg azt írja ki nincs rajta elég hely pedig a WIN 3TB-nek érzékeli. Nem tudom mi baj lehet? (rendszer SSD-ről megy)
Tudok ebben segíteni? Milyen progival, mit hogy?Segítségeteket előre is köszönöm!
-
konci79
őstag
Sziasztok!
Nem tudom ide illik-e,ha nem irányítsatok át:
Új hdd megy a gépbe,a régit meghagyom backupnak,de lehúzva az alaplapról.
Az újat egyből dugjam a mostani sata portjára,a régit pedig egyel arrébb,és úgy formázzam+másoljam át a cuccokat?
Koszi! -
polip89
csendes tag
Sziasztok!
Körülbelük 2 hete a számítógépemen minimális terhelés közben kékhalál (BSOD) jelentkezett. A hibakód:
0x000000F4
Ezután több napig semmi hibát nem észleltem, viszont tegnap óta a kékhalálok egyre többször jelentkeznek. Most már közvetlenül indítás után is. Többször omlanak össze aktuálisan futó programok ( Adobe Reader, Chrome, Autodesk 3ds Max,...,Skype már belejelentkezni sem tud), eltűnnek az asztali ikonok, nem elérhető a vezérlőpult és további Windows könyvtárak.
Továbbá a Windows Event Viewer a Windows Logs/System lapfül alatt rengeteg Error-t és Warning-ot jelez és könyvel el.A rendszer körülbelül 3 hete lett összerakva. Az interneten utána olvasva elég valószínű, hogy az SSD (amin az OR is telepítve van) meghibásodása okozza a problémát. Bevallom nem egy új darab. Körülbelül 3 éves. A HD Sentinel/Chkdsk/Seatools semmiféle meghibásodást nem jelzett
Kérdésem az lenne, hogy a fórumozók közül tapasztalt-e már valaki ilyet? Esetleg valamit tudtok ezzel kapcsolatban tanácsolni?
A minidump fájlt ha szükéseg, tudom mellékelni.
Üdvözlettel,
Gábor
-
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
Hibás szektor (amennyiben remény szerint nem fizikai, hanem logikai) hogyan lehet javítani?
Köszi!
-
Rollee
aktív tag
Köszi az infókat.
-
Rollee
aktív tag
válasz
Sanchez638 #45926 üzenetére
Köszi!
Akkor működni fog a vinyó szerinted? -
ALFA
senior tag
válasz
tuzpenge #45914 üzenetére
Töltsd le az általam korábban ajánlott easeus partition manager free változatát és telepitsd egy olyan hdd-re, amiről használat után el tudod távolítani, majd nézd meg vele.
Ha felismeri a hdd-t, sőt nekiáll a fájlokat helyreállítani, akkor nálad is az történt, ami máshol, valami érintkezési hiba miatt a win átnevezte raw-ra a partíciót.Többet ne csinálj vele, hogy ne legyen galiba, csak írd meg ide, mire jutott az easeus.
-
King Unique
titán
válasz
pingwin92 #45922 üzenetére
Az EFI partíciót csak úgy nem ajánlott megpiszkálni, mert attól nagyon megborulhat a rendszer! Nálam is volt / van UEFI-ben Windows - Windows / Windows - Linux dual-boot megoldás, de eddig soha nem volt probléma a 100 MB-os méret miatt. Egyébként 2 Windows esetén is volt még ~ 70 MB szabad hely rajta, ha jól emlékszem. De pl. Linux telepítésénél egy manuális particionálásnál lehet akár nagyobbat is létrehozni. Persze ezt nyilván akkor, ha épp nincs más OS telepítve a lemezre.
A mai HDD-knél általában már Advanced Format van, illetve pl. az 512e. Tehát utóbbi miatt van a logikai / fizikai szektorméretnél az 512 byte / 4096 byte. Nálam is így van és nincsen vele semmi probléma.
-
King Unique
titán
válasz
tuzpenge #45914 üzenetére
A RAW partíciót normál esetben lehet törölni, illetve újra lehet particionálni a lemezt a fentebb említett módszerekkel, programokkal. Feltéve, hogy egyéb probléma nincsen és a HDD állapota is megfelelő. Esetedben, ha már pl. a
diskpart
sem boldogul vele, illetve SATA-n fel sem ismeri a gép, akkor vsz döglődik a lemez és nem sok mindent lehet vele kezdeni. -
pingwin92
aktív tag
válasz
King Unique #45918 üzenetére
Azt más partícionálta, még 1000 éve, de az a vinyó már csak napokig van benne a gépemben, utána röpül a kukába, mert hibás. Csak úgy érdekelt.
Viszont akkor most az után, hogy miért foglal ennyit a windows, jön egy hülyének látszó kérdés:
Hogy lehetne elérni, hogy az az EFI partíció mépg többet, legalább 200 MB-ot foglaljon le?(Egyébként dual-bootos hackli miatt kellene.) Ha a szektorméret mondjuk 4KB lenne, akkor igen?
Amúgy amikor az új HDD-t (Disk 0) életében először formáztam, hagytam alapértelmezetten a szektorméretet, ami a jelek szerint 512B. A windows is ezt írja. (Egyébként egy WD10EZEX-ről van szó, aminek a specifikációjában 4K-t írnak, viszont a kapacitást leosztva a szektorok számával 512 jön ki. Ki érti ezt?
Na, mindegy.)
Szóval a System Information a lemezre 512-es szektorméretet ír, annak ellenére, hogy az A: partíciót már lepucoltam, és formáztam, immár 4K-sra. Vagy őt csak - vagy a leginkább - az érdekli, hogy min van a Windows?
Ha újrarakom a Win-t, immár az A:-ra, akkor 4KB-ot fog írni?Amúgy a HDD többi részét is szeretném majd 4K-n látni. Ugye jó az, ha külön partíciónként formázom?
-
Hegyirabló
veterán
válasz
King Unique #45918 üzenetére
Azért kérdezem, mert van egy 500-as WD-m SATA2-es, USB 2.0 csatlakozással, hogy érdemes-e kibányászni a gagyi műanyag tokjából, és beletenni egy USB 3.0-asba, gyorsabb lesz-e?
-
ALFA
senior tag
válasz
djculture #45910 üzenetére
Hát, nem tudom.
win7 hdd mellett külső hdd-n tárolom az adatokat.
Most hiába csatlakoztatom, nem látja, csak hangjelzés van.
Néha gyorsan egymás után, mintha felismerné, majd gyorsan lekapcsolná, majd ismét fel és le.
Ha linux-os hdd-t teszek a tárolóba, akkor a win7 felismeri, de nem kap betüjelet.
Linux alatt egyik hdd se jelenik meg, még gparted se látja őket.
Nem értem, mi történt, igaz, csak az lenne a fontos, hogy win7 alatt lássam az adatokat tartalmazó hdd-t ismét. Azonban még linuxon keresztül se látom, igy még az se müködik, hogy az adatokat linux alá átmentem és a hdd-t újraformázom. -
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
SATA2-es HDD-t érdemes USB 3.0-as rackbe rakni?
Köszi!
-
King Unique
titán
válasz
pingwin92 #45917 üzenetére
Üdv!
Azért van zöld kerete, mert logikai partíció, a többinek meg azért nincs, mert azok elsődlegesek. Hogy előbbi mért lett olyan, azt meg neked kell tudnod, hacsak nem más particionálta. Illetve a Disk 0 vsz GPT partíciós sémát használ, valamint a rendszer UEFI boot módban lett rá telepítve. Utóbbi esetén azért van az a 3 db kisebb partíció.
(#45915) makos166:
Érdemes lenne a WD My Cloud NAS topikban is rákérdezni, hogy ilyenkor mi a teendő. Egyes WD külső HDD-k esetében hardveres titkosítás van. Ha kiszerelik belőlük a merevlemezt, akkor az adatokhoz máshol nem nagyon lehet majd hozzáférni. Nem tudom ennél a típusnál ilyen van-e, illetve hogy mi a gyári fájlrendszere, de ha valami linuxos, akkor annak kezelése Windows alatt is megoldható—►
Ext2Fsd | Paragon ExtFS. Feltéve, hogy nincsen titkosítva.(#45919) Hegyirabló:
Mért ne lenne érdemes? Teljesen bevált dolog, illetve a sebesség miatt sem kell aggódni, mert az USB 3.0 úgyis csak SATA3-as SSD-vel hajtható ki teljesen. -
pingwin92
aktív tag
Üdv!
Meg tudná valaki mondani, hogy a Disk 1-en a "Régi D:" nevű "N:" meghajtó mi
Az alábbi képhez lenne néhány kérdésem.
Az N: meghajtónak miért van zöld kerete?
Arra már rájöttem, hogy azért világosabb kék, mert csak logikai meghajtó, de akkor az A: meg a B: miért nem? Az egy egytányéros vinyó, amin most épp a végén, a C:-n van a Windows.
Oh, vagy van különbség partíció és logikai meghajtó közt?
Ja, és végül: a Windowsnak miért kell 850MB-ot lefoglalnia erre-arra?Előre is köszönöm a válaszokat!
-
makos166
csendes tag
Sziasztok! Olyan problémám lenne, hogy van egy 3tb WD Mycloud külső vinyóm. Pár napja nem érem el. Azt vettem észre, hogy az elején a led fehéren világít / szolid pirosan. Megvan az ip címe és a port is, de sehogy nem tudok rákapcsolodni. A gyanúm az, hogy sérült lehet a firmware rajta. Amit nem tudom, hogy lehetne orvosolni, mert dashboard alól lehet frissíteni, amit ugye nem érek el. Kiszedtem belőle a vinyót, rádugtam gépre, de semmit nem látok rajta, gyanítom valami linux alapú fájlrendszere van. Amit még észrevettem, hogy amikor bekapcsolom a Nast, kezd felállni a rendszer, az ethernet csatinál világit mind a két led. Majd utána csak az egyik villog, mintha ő nem küldene vissza semmi adatot. Pingelni sem lehet. Nem hinném, hogy vinyóhibás, a vinyónak szép hangja van és felpörög. Wd RED van benne. Olyan megoldás is érdekelne, hogy erről le tudjam szedni az adataim. Vagy esetleg valahogy magát a mycloudot javítani.
-
tuzpenge
őstag
válasz
King Unique #45913 üzenetére
Szia,
sajnos egyik korábban említett módszerrel sem sikerült a formázás. Most már RAW a partíciók filerendszere.
Nekem nagyon úgy tűnik mintha meghalt volna, de nem értek annyira hozzá. Kicsit furcsa hogy tegnap még írni olvasni is tudtam rá ma meg már semmi, sőt már fel sem ismeri a vinyót. Valami ötlet hogy mit lehetne még tennem?
Köszönöm! -
King Unique
titán
válasz
tuzpenge #45911 üzenetére
Annak, hogy a HDS nem ismeri fel USB-s külső házban, annak lehetnek különféle okai. Nem tudom milyen külső rack, mi a VID-PID azonosítója, de az alábbi oldalon meg van adva a kompatibilitás. Illetve léteznek más diagnosztikai szoftverek is, mint pl. a CrystalDiskInfo.
A formázással, illetve az újrapartícionálással kapcsolatos infók fentebb már említve voltak. Aztán, hogy most ebben az esetben kivitelezhető-e a dolog, az más kérdés.
-
-
tuzpenge
őstag
válasz
King Unique #45905 üzenetére
Szia!
A HDS semmit nem ír ki rá csak ?-ket. A státusz sorban azt írja mind a 3 partícióra hogy nincs lemez a meghajtóban. Mivel tudnám törölni az egészet + formázni? Adatok nem érdekelnek róla.
Köszi. -
djculture
félisten
Létezik gyárilag kivitelezett fájlopás elleni védelem és szoftveresen(saját használatba vétel) egyik esetben se tudsz hozzáférni a partícióhoz bármi baj van csak abban az eszközben amiben locolva lett. Szerintem itt is ez lesz.
A dokkolót meg én egy "nem kér érte" ezer éves vinyóval szoktam kipróbálni. Mert a csatlakozást nem lehet simán kiméregetni. -
kolbi
csendes újonc
Sziasztok, új gép, ssd-n a rendszer (Enterprise LTSB), eszközkezelőben látható a hdd, viszont a fájlkezelőben nem látom illetve nem is tudom megnyitni, nem érem el sehogy. Alaplap MSI H170 Gaming M3. Valakinek ötlet?
-
ALFA
senior tag
Úgy tűnik, a sata külső dokkolóval van valami gond.
Mint írtam, pár napja egyszercsak raw-ra váltott egy hdd partíciója.
Most a betett hdd-t a gép nem mindig akarja felismerni,
A hangjelzés azonnal jön, hogy felismerte, hogy az usb csatlakoztatott eszközt, de fizikailag nem látja, disk management-nél se jelenik meg semmi.
Furcsa, mert ha linuxos hdd-t teszek be, akkor a disk management látja a hdd-t, csak nem ad neki betújelet.Hogyan lehetne letesztelni a dokkolót, hogy ne tegyen kárt a hdd-ben?
-
King Unique
titán
válasz
tuzpenge #45904 üzenetére
Mit mond az állapotára a HDS? Ha már nem tölt be róla az OS, az eredeti gép sem ismeri fel, akkor vsz valami probléma csak lehet vele.
Az említettektől függetlenül maga az újrapartícionálás elvileg a
diskpart
parancssori eszközzel, vagy külső programokkal is kivitelezhető—►
[link]. De akár a fentebb említett megoldások is szóba jöhetnek. Viszont, ha xar a merevlemez, akkor lehet ezekkel sem fog menni. -
tuzpenge
őstag
Sziasztok!
Nem tudom hol tegyem fel a kérdést ezért mivel hdd problémám akadt ide jöttem. A problémám hogy egyszercsak nem indult el a win 10 a laptopon. Akartam telepíteni win 8-at, de a laptop már nem is látja a winchestert. Kivettem, mobilrackbe tettem és egy másik gépen ellenőriztem, és minden rendben vele. Lehet írni rá, olvasni róla, törölni róla, mindent. Csak éppen formázni nem tudom (minitool-al sem). A kérdésem, hogy hogyan tudnám formázni a vinyót vagy mit tudok tenni hogy újra használni tudjam a laptopban, telepíteni tudjak rá egy valamilyen oprendszert?
Előre is köszönöm a válaszokat. -
King Unique
titán
válasz
Hegyirabló #45898 üzenetére
Van pár megoldás, amelyeket optikai lemezre / pendrive-ra kiírva, majd onnan bebootolva kivitelezhető a formázás:
• Windows telepítő
• MiniTool bootolható verziója
• Live Linux
• Live Windows (pl.)stb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Megmondták, hogy miért nem kapkodunk új okostelefon után
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hobby elektronika
- Melyik tápegységet vegyem?
- Energiaital topic
- Házimozi haladó szinten
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Új térképfunkciók érkeztek az Amazfit T-Rex 3-ba
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Samsung 840 SSD 120GB újszerű, 100/100
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 10% -tól elvihető.Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ACER PREDATOR HELIOS
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest