Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Androidos tablet topic
- Képernyős trükkök növelik a notebookok üzemidejét
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
SilverToM
tag
válasz
Boxi88
üzenetére
Új win 10 alatt az eszközöknél ott szerepel az 1 terrás, mini tool particion wizartd bad disc-nek látja, eszköz kezelőben én úgy látom nem szerepel.
Új win 7 szintén nem látja
Tény, hogy T betűjele van az 1 terrásnak, de U a 3 terrásnak, sőt annak, még cimkéje is van utorrent és azt látja. -
válasz
Boxi88
üzenetére
Előtelepített gépeknél több partíció is van/létezhet. Tipikusan 100-200 megás rejtett, C-rendszer, D-recovery, E - különböző driverek és utility-knek. Ez utóbbit gyakran összevonják a recovery-vel.
Na most a beépített recovery funkció(amit a lapos indításkor lehet elérni, valamelyik funkció billentyű vagy bill. kombó segítségével), hogy hogy működik, azt csak a rendszerépítők tudják, akik összerakták. Például ha meghatározott betűjelű partíción keres, akkor máris nem hagyhatod ki, a C rendszerpartíciót, ha a lapos driverei, uty-jai is külön partíción vannak, akkor azokat is ott keresheti, ekkor ezt a partíciót sem hagyhatod ki, maga a recovery funkció meg a 100-200 megás rejtettről indul, szóval annak is maradnia/léteznie kell...
Végül is megpróbálkozhatsz, hogy a rejtett meg a recovery partíciót másolod át, de nem sok esélyt látok rá, hogy az úgy működni fog...
-
Murphistic
aktív tag
válasz
Boxi88
üzenetére
Szervusz!
Nemrégiben kellett egy hdd-ről egy másikra raknom a rendszert és én az Acronis programját használtam, amit gaborbol is használt. Annyi problémám akadt, hogy a Vista bootloadere nem lett jó az új hdd-n, viszont lehet, hogy csak elrontottam valamit. Szerintem egy próbát megér.
Esetleg a géphez nem adtam valami backup programot, amivel recovery dvd-t tudsz írni?
Végül a Vista bootloaderét sikerült Windows 7 telepítőlemezzel helyrehozni, de ez gondolom nálad nem segítene...
-
válasz
Boxi88
üzenetére
Lemezklónozókkal meg lehet próbálni pl az ingyenes Easues Todo Backup vagy az önálló, direkt erre szolgáló Easeus Disk Copy-val [link]
Abban nem vagyok biztos, hogy sector by sector üzemmód nélkül megfelelő eredményt kapsz (azaz tutira el fog indulni a rendszer az új ssd-ről és a lapos beépített recovery-je is működni fog). Ha meg sector by sector üzemmódban másolsz, akkor a SDD kapacitásának legalább akkorának kell lennie (vagy nagyobbnak), mint a HDD-nek.
További problémát jelenthet, hogy az SSD-knél létfontosságú a partition aligment (partícióeltolás), ez azt jelenti, hogy az összes partíciónak a kezdete 4k-val (4096) maradék nélkül oszthatónak kell lennie. Ha sikerül is (akár sector by sectorral) átklónozni a HDD-t SSD-re, ha nem jó a partícióeltolás, az negatív irányba(nem is kicsit) befolyásolja az SSD sebességét/élettartamát.
Szóval mielőtt megpróbálkoznál a fenti programokkal, mindenképp ellenőrizd, hogy hol kezdődnek a partíciók, mert addig nincs értelme. (olyanra még nem volt szükségem, hogy utólag és adatvesztés nélkül módosítsak a partíció eltoláson)
Olyan speciális programok is léteznek, amelyek direkt arra vannak, hogy hdd-ről ssd-re költöztess egy rendszert, de hogy ezt egy előtelepített gépen is meg tudják-e csinálni (ahol több speckó partíció létezik és ezek a teljes körű funkcionalitáshoz/működéhez kellenek is), azt nem tudom...
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- AMD CPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Ennyiért vehetjük meg az első vízhűtéses gaming mobilt az EU-ban
- BestBuy ruhás topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Battlefield 6
- Foxpost
- További aktív témák...
- WD My Passport 5TB ÚJ, BONTATLAN gyári dobozában
- WD 8TB HDD WD80EMZZ-11B4FB0 37 óra POH, 0 hiba, 6 hónap garancia.
- SAMSUNG 2TB 990 EVO PLUS M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/ 5.0 X2 - Új - 7250-6300 MBs - Eladó!
- Seagate Exos 7E8 8 TB nagyobbra váltás miatt
- Lexar NM790 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6500 MBs - Eladó!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 143 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13500H, RTX 4060 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070 XT 16GB be quiet! Pure Base 500 FX 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI H310M PRO i5 9600K 16GB DDR4 240GB SSD 2TB HDD RTX 2060 Super 8GB NZXT Source 600W
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Nagyon szépen köszi a gyors segítséget mindenkinek! Olyan 3 napja kattog. Aztán mondom megnézem Sentinellel...akkor látom. Hupsz!