Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ASUS notebook topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Androidos fejegységek
- Autós kamerák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gaming notebook topik
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
tarti19
senior tag
Sikerült
szépen kihúztam a ata-s winyót majd a cd rommal egy kábelre tettem
ezután méág egy bios trükkött kellett megcsinélnom mivel automatikusan 1 heylre vette az ata winyót mondom akkor csere és már ment is
szal msot mind az ata-s winyómat mind a sata-s 2 particióra osztott winyómat is látja a rendszerPSN id: Huntarti, http://www.twitch.tv/tarti19
-
04ahgy
nagyúr
válasz liksoft #3598 üzenetére
Érdekes dolgot tapasztaltam mostanság. Jelenleg két HDD található a rendszeremben: Egy 250GB-os Maxtor 6L250R0, IDE csatolós. Az aláírásomban is szereplő lap egyetlen IDE vezérlőjén csücsül, manuálisan jumperelve. Társasága egy Pioneer DVR-110D, és ő a master, a HDD a slave. Azért döntöttem így, mert a merevlemez egy belső, IDE-s mobil rackben van, és az optikai meghajtó nem szeret egymaga slave lenni. (Írási problémák, lassú olvasás, Windows boot iszonyat lomha.)
Így a winchester ki-be rakosgatásakor is kedvező helyzetben marad az optikai egység. A másik HDD-m egy NCQ-s, SATAII, 500GB-os Samsung HD501LJ.A tünetek: az IDE eszközről a SATA-ra való másoláskor a rendszer belassul, a Winamp is szaggat (real-time priorityre állítva is), még a böngésző is csigalassú. Mindamellett a másolt adat hibátlan, a másolás is egészséges (50-60MB/s) sebességgel történik.
A SATA winchesteren történő, önmagára való másoláskor ez nem jelentkezik, huszon gigabyte alatt sem, a sebesség itt is rendben van. A Maxtor IDE eszközön történő önmagára másolás szintén rendben van. És a legmeglepőbb dolog: a Samsung, SATA-s eszközről másolva az IDE eszközre megint csak rendben van minden, sem szaggatás, sem géplassulás. Ez az utóbbi kizárja az alaplapi chipsetet, mert ha az egyik irányba szűk az áteresztőképesség, akkor a másik irányba is, a szimmetria miatt. Az IDE winchester UDMA-6 módban üzemel, tehát nem is a PIO módba való "visszaverés" okozza a gondot. (Habár akkor a sebesség is gyalázatos lenne. Sőt, mi több, a procihasználat is 100%-ra ugrana, ami a legelső esetben is meglepően alacsony.)Amit én feltételezek ezek után, az az érdekes. Szerintetek lehetséges-e az, hogy az NCQ működését tapasztaltam meg eképpen? Furcsállani ugyan furcsállanám, de nem tartom lehetetlennek.
Vélemények?
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
gpatrik
tag
Sziasztok! Lenne egy vinyó, amit nem lát a setup, de vannak rajta olyan adatok, amik kellenének. Tudtok vmi olyan progit ajánlani, ami ezt meg tudná csinálni?
"A világ tele van készséges emberekkel. Az egyik fele kész dolgozni, a másik fele kész hagyni őket dolgozni."
-
Imperator999
aktív tag
Tgrass kollégától vettem a 2db 3,5" házakat, mivel USB-s kicsit lassabb a másolgatás, először azt hittem h 12mb/sec lesz, régen ide winyóval ennyi volt, de nem, meglepetésre volt 28-33mb/sec a másolgatás szóval én megvok ezzel elégedve. Nyilván gépben sata kábeleken keresztül gyorsabban dolgoznak a winyók, min. 55mb/sec.
LINK:
[link]
USB2.0-ás külső alu mobilrack 3,5'' SATAI-II HDD-hez 6490Ft/dbÜdv.
[ Szerkesztve ]
-
JaniS
senior tag
válasz Imperator999 #3594 üzenetére
Ez jó ötlet, köszi! Ha már van benne úgyis tapasztalatod, kérdezném, hogy milyet vettél, milyet ajánlassz? Kérdeznék még valószínűleg egy hülyeséget is, de sebességben ugye nincs különbség így használva a vinyót?
JaniS
-
Imperator999
aktív tag
Hali!
Nekem is van 4sata winyóm a gépbe, de ebből 1et max 2-t használok 1nap, a többin filmeket meg minden sokmást tárolok. A vezérlőpultban beállitottam az energia beállitásoknál h olyan 5perc után kapcsoljanak le a winyók, amiket nem használ a gép, igaz ha véletlenül arra a meghajtóra kattintok akkor sajna újra bekapcsolnak, én ezt végül úgy oldottam meg, h vettem 2db sata alu USB-s házat, azon van külön power kapcsoló, és igy nem mennek feleslegesen a winyók, ezeket bármikor betudom kapcsolni, és mivel USB-ek nem kelll restartolni sem a gépet.
Ha precizen akarod megcsinálni akkor ezt ajánlom, vegyél 2sata aluházat és ha zavar h a gép körül vannak vegyél hozzá 5m-es usb hosszabbítót, igy akár szekrényben is tárolhatod őket, nálam pl igy van megoldva a zsinórok meg a szoba szélén vannak rögzitve.
-
JaniS
senior tag
Igazából ez nem probléma, hanem egy kérdés:
Van egy második SATA vinyó (HD501LJ) a gépemben, amelyet naponta csak egyszer-kétszer használok. Mivel rajta kívül elég csendes minden, ezért szeretném, ha az idő javarészében állna a motorja (OK, tudom a felpörgetés annyira nem tesz jót neki, de naponta 1-2 éppen annyi lenne, mint ami egyébként is érné.) Végigolvastam több külföldi fórumot és kiderült, hogy a SATA controllertől függ, hogy tudja-e ezt a feature-t, de az esetek nagyrészében nem. (Vagyis pl. energiagazdálkodásnál hiába állítja be az ember, hogy 3 perc idle után kikapcs, nem történik semmi.) Idáig OK, értem. Samsung honlapján viszont ez van a vinyó mellé írva:
"device initiated power management
When there are no commands on the HDD, this feature automatically switches on power saving mode and cuts down on electricity through the SATA cable. It can effectively reduce power consumption."Szóval értsem ezt úgy, hogy vinyó tudja, de a controllernek is tudnia kellene?
JaniS
-
animatrix11
őstag
üdv népek
Van egy elvileg uj 160-as pata-s samsung vinyóm, beraktam gépbe, fel akartam telepiteni, kiirt valami olyasmit hogy a meghajtót nem lehet formázni, hdd hiba miatt, restart, felmegy az xp de mire betöltené újraindul...
kivesz másik vinyó berak, azza megy rendesen, most az emlitett vinycsit beraktam egy másik gépbe, elvileg tökéletes még be is bootol róla, az emlitett gépben az ide kábelek használtak voltak, lehet hogy ez volt a baja és a vinyó tökéletes?tudtok ajánlani valami vinyótesztelő progit? de ne olyat amit 8 napig tesztel
[ Szerkesztve ]
Hardvert vásárolok nagy tételben is!!! Elérhetőség: 18. kerületben.
-
gyulabs
tag
válasz Imperator999 #3590 üzenetére
Szia!
Ha vegkepp nem boldogulsz: Maxtor Powermax-al probald meg, talan ez segit! ADATOK TORLODNEK!!!
-
Imperator999
aktív tag
Sziaszok!
Lenne egy maxtor 80gbos winyó, ami televan bad sectorral, egy windows XP scandisk ellenőrzésnél 2GBra ugrott a foglalt terület, tehát gondolom ennyi badsector van a winyón.
A kérdésem az h, tudnátok-e olyan progit ajánlani, amivel lehet jó particiót csinálni? (a rossz badsectorokat kihagyja) A particio magic 8 nem észlel bad sectorokat.tudtommal létezik ilyen de én nem ismerem, régebben egyik haveromnak volt ilyen progija, és nekem volt egy 3gigás winyóm amin volt itt ott bad sector és csak akkor birtam hibátlanul üzemelni ha több kis particiom volt, és dos-al formáztam mindig, igy tudtam h azokon nem volt egy db bad sector sem, erre a haverom egyesítette egy meghajtóvá, (állitólag a bad sectorokat kihagyta) , és igy ugyanugy hibátlan volt a winyó.
Nos vki?
Jöhet privi is! -
liksoft
nagyúr
válasz Daneeka #3587 üzenetére
Én soha nem szoktam változtatni rajta. Ha valami gond van és adatmentésre kerül a sor, akkor ezzel is meg kell küzdenie a proginak. Biztos lehetne optimalizálni, de soha nem volt rá energiám, és hátrányát sem éreztem.
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
kem
addikt
válasz Daneeka #3575 üzenetére
Szia!
Acronis Disk Director Suite-ot szerezd be ha tudod, avval egy sávként mutatja a lemezed, és minden particióra ráírja, hogy miféle meg ilyenek. Ott lehet törölni, bővíteni meg ilyenek.
Így néz ki
szürke rész a foglalt terület, fehér az üres. szines sáv meg partició.Amugy mindenkinek ajánlom ezt a remek programot.
Evvel szoktam a vindowsból legegyszerübben újraparticionálni és 0ra formatálni azt a vinyót, amiről éppen fut a windows reboot után bootol, és eltűnteti a vinyó tartalmát telljesen.Köszi!
-
Daneeka
senior tag
válasz liksoft #3580 üzenetére
Ezek közűl mennyit tudok kideríteni magamtól?
Azt tudom, hogy ilyen volt már amikor csak egy windows volt rajta. Ezzel azt akarom mondani, hogy a spec program talán ki van zárva. FS: NTFS
OandO Defrag mutat belőle 36 gigát ott az ilyen lefoglalt (Res. for MFT) kb. 10%
HD Sentinel 80 gigásnak írja de partícióknál ő is csak annyit lát mint az OandO vagy akármi.
Windowsban ha rámegyek arra, hogy formázás csak 36Gb-t választhatok.
HD Tach-ban szerintem jól teljesít: Avg Read: 65mb/s RandAcc.: 13,4 BrstSpeed: 207mb/s (ezt azért írtam, hogy nem lehet sztm komoly hardveres vagy csatlakozási defektje)
Szóval úgy néz ki, hogy akármelyik program nézi a hardver tulajdonságokat 80gb-t ír, de az összes csak 36Gb-t ér el belőle.
Amiket írtál abból, hányat tudok kizárni magamtól? (vinyó kiszedése nem akadály, ha így a jumpert megtom nézni)
[ Szerkesztve ]
-
tarti19
senior tag
Sziasztok
Van egy sata-s winyóm, amit 2 felé 20G és 140G-re szedtem szét... 20G rendsezrnek többi adatnak--> lemezkezelővel csináltam , remélem jó így is?
másik kérdés ami ennél neccesebb, hogy van egy ata-s winyóm amin a minden elmentett dolgom lapul, asus p5w dh deluxew lapom van amin egy eide és egy ide is van...
Első bekapcosláskort mindent látott a biosban, majd mikor cd-ről bootolni akartunk volna csak a kis ata-s winyót látta-> nyomtma egy bios default settings-t, nomármost eddig baba volt mert a telepítőnél látta mindkettő winyót, de mikor xp felkerült csak a 20G-s sata-s részt látta.
(Ezt megoldotttam , szal nem gond ) Sajnos a ata-s winyót nem látja azóta se és nagyon kellene emrt fontos adatok vannak azon.
MI lehet a baj szerintetek?
Ütközne valamivel vagy jumper vag mi?
Köszi előre isPSN id: Huntarti, http://www.twitch.tv/tarti19
-
liksoft
nagyúr
válasz Daneeka #3579 üzenetére
Nem. De nem tudom, hogy jumperrel, firmware-ben lett-e limitálva a kapacitása, vagy van rejtett partíció rajta, vagy van ugyan szabad hely de tiltott a partíciós tábla módosítása, vagy speciális program virtuális drive-ként adja ezt a területet, vagy az OS "szemetelt" ennyit, stb...
Van még kérdésed, esetleg ezek után ötleted?
-
liksoft
nagyúr
válasz Sz.Miki #3574 üzenetére
Visszaállításhoz nem készít adatokat. Én nem használom, így ebben segíteni igazából nem tudok. Tudomásom szerint nem lehet helyrerakni.
A software-es adatmentés meg az általad írt összeg töredéke még szakembernél is. Nézz utána.
-
Daneeka
senior tag
Van egy SAMSUNG HD082GJ (Spinpoint S166) típusu 80 gigás SATA-s merevlemezem. Ez a bios, különböző progik (pl.:Everest) szerint is 80 gigás. Ellenben a Win kb. 40 gigásnak látja összesen és annyi is az elérhető hely rajta (minusz win, minusz egyéb)
A wint (xp) nem én telepítettem rá szóval nem tudom, hogy ott esetleg lehet-e valami baj. Ránézésre nincs particionálva vagy a win nem tud róla.
Hogyan tudnám "felszabadítani" a rejtett kb. 40 gigát? -
liksoft
nagyúr
válasz Sz.Miki #3572 üzenetére
A legtöbb esetben ilyenkor az inkonzisztens (hiszen félbe maradt a folyamat) adatok miatt adatvesztést okoz. Mentendő drive-ot NEM buzerálunk! Csak rontani lehet rajta. Csak olvasunk, adatmentő programmal kimásoljuk a fontosat, majd újraépítjük a rendszerrel 0-ról.
-
liksoft
nagyúr
válasz Sz.Miki #3570 üzenetére
A konverzió egy megszakíthatatlan folyamat. Ha valahol megáll, a sérülés mértéke függ a szakadás helyétől. Így ha az adatok gyűjtésénél, akkor visszaállítható az eredeti állapot, ha az utolsó szektornál, akkor az új állapot. Viszont ha valahol középen, akkor a második partíció anyaga ment a levesbe (elsőből még lehet kiszedni adatokat).
-
Sz.Miki
őstag
válasz liksoft #3569 üzenetére
megnyugtattál
Akkor ezt most csúnyán benéztem! 130GB adat repül...
csak máskorez ment gondnélkül, most pedig a befejezés előtt kidobta ezt! érdekes annyit tudtam tenni, hogy átkonvertáltam Primary-re a pratíciót, és az egyik meghajtó adatai megjelentek és olvashatóak, de a másiké az nem! ha most rányomok a meghajtóra azt írja, hogy 140Gb foglalt de csak 20gb-t látokValami olyasmit ír, hogy futtassam a scandisket a helyreállításhoz vagy tévedek ? Most azt futtatom dolgozik vagy 30 perce
[ Szerkesztve ]
-
liksoft
nagyúr
válasz Sz.Miki #3568 üzenetére
Az összevonás során az adatterületet átmozgatja a PM. Hiszen a két partíció nem folytonos, így azzá kell tenni. Vagyis szakember az adatok 90%-át megközelítőleg jól vissza tudja adni Neked. Viszont nincs rá olyan program ami automatikusan segítene.
Esetleg képek, stb... visszanyeréséhez a RAW recovery működhet, de ahhoz, hogy hibátlanok legyenek, töredezésmentesnek kell lennie az állományoknak.
Vagyis három lehetőséged van:
1. Szakemberhez viszed akit megfizetsz.
2. Próbálkozol free progikkal.
3. Ment a levesbe, tanultál belőle.Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
Sz.Miki
őstag
rendszervisszaállítás nem segíthet?
-
Sz.Miki
őstag
válasz liksoft #3566 üzenetére
ezt el...tam mivel nem csináltam adatmentést
máűr nem lehet helyrehozni valahogy???
ennyit találtamhttp://service1.symantec.com/SUPPORT/powerquest.nsf/pfdocs/2004088730601962?Open&src=bar_sch_nam&docid=2004088730601962&nsf=powerquest.nsf&view=92374e26e66cc3a188256e97004b8ff5
-
Sz.Miki
őstag
Sziasztok
nagyon nagy problémám van, szerettem volna partition magic-el két partíciót összevonni és a végén egy ilyen hibaüzenetet kaptam Error 1520: External attribute header mismatch
MOst csak a partition magicben látom az összevont pratíciót de a windows nem látja!!!
Mit csináljak? -
Shomci
tag
dupla lett
[ Szerkesztve ]
NOKIA E51+8GB && ASUS WL500GPremium+120GB
-
Shomci
tag
sziasztok.
ma vettem egy hitachi sata2 16 cache 500 gb winyot, (samut nem akartam rossz tapasztalat, seagate nem volt, wd dragabb sokkal, hitachirol jokat hallottam)szoval beszereltem, es valami irto magas frekvencian olyan 14000 hz kornyeken sipol.
hol erosebben hol gyengebben, de aza helyzet h marhara zavar, söt idegbajt kapok tole..mit lehet tenni ez ugyben?
visszavigyem?
esetleg valami progi?elore is koszi
Shomciez a 10000hz, kepzelj ennel magasabbat, eppen hallhatoan...:@
[link][ Szerkesztve ]
NOKIA E51+8GB && ASUS WL500GPremium+120GB
-
liksoft
nagyúr
válasz !player! #3560 üzenetére
Emlékem szerint szériára készített a panel, így másikkal is van esély elindítani (bár több széria jött ki tudtommal). Viszont ha 2 évesnél idősebb és használtad becsülettel, akkor várható élete közepén már nem biztos, hogy érdemes ekkora macerát és pénzt felvállalni érte.
-
liksoft
nagyúr
válasz s7evcsenko #3554 üzenetére
Nem.
Ha két drive között másolsz, akkor két mechanika dolgozik két pozícióban. Ha viszont egyen belül, akkor a két file helye között folyamatosan ugrál a fej. Az egyikből olvas, a másikba ír. Vagyis a veszteség a mechanika mozgása. Ezért nem hackelhető!
Vegyél SSD-t. Ott nincs mechanikai mozgás. (Igaz, szerintebb rövidebb élettartammal és több 10-szeres árszorzóval kell számolnod.)
-
s7evcsenko
addikt
Ciao
Valaki meg tudná mondani, hogy miért van az, hogy ha ki akarok csomagolni valamit...
4GB:
- Winyóról -> másik winyóra = 100s
- Winyón belül egyik partícióról -> másik partícióra = 300sMeg lehetne ezt valahogy hackelni, hogy hasonlóan gyors legyen mindkettő??
Köszönöm
[ Szerkesztve ]
"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
!player!
aktív tag
Üdv!
Drága öcsém sikerrel beleborította a teát az asztalon lévő S-ATA winyómba (ami fejjel lefelé volt szal a panel alá folyt be) miközbe másoltam, persze a gép egyből fagyott, kikapocsoltam ujrainditottam. Kiszárítottam a winyót, de amitől féltem az beigazolódott a winyó nem akar elindulni. Nem pörög fel a winyó szal áramot tuti nem kap.
Van v.mi ötletetek hogy mit kéne csinálni egyűltalán lehet-e v.mit csinálni vagy megmarad levélnehezéknek.http://eu.wowarmory.com/character-sheet.xml?r=Twisting+Nether&n=Pannka
-
liksoft
nagyúr
válasz littlelion21 #3551 üzenetére
Sajátgép (jobb klikk) / Kezelés / Lemezkezelés
Itt nézd meg, látja-e. Illetve az eszközkezelőben megjelenik-e. Lemezmeghajtóként kell bejelentkeznie, meg USB eszköznek is (illesztés miatt).
-
liksoft
nagyúr
válasz littlelion21 #3549 üzenetére
Egy nagy kapacitású pendrive. Kisebb áramfelvétel mellett stabilabban dolgozik több környezetben.
Szerk: Ha otthon sem dolgozik (kérdéses a partícionálás és formattálás), akkor vissza az eladónak.
[ Szerkesztve ]
-
littlelion21
addikt
válasz liksoft #3548 üzenetére
Akkor kipróbálom az otthoni gépemben...a 400-as Bluestorm II 'ereje' már csak elég neki...
Mondjuk ez jó nagy szívás, mert pont azért vettem, h a sulis (letöltős ) gépről haza tudjam hurcolászni a több giga cuccot. De így...
Mindenesetre köszönöm az eddigi segítséget!
Esetleg egyéb ötlet? -
liksoft
nagyúr
válasz littlelion21 #3547 üzenetére
Mert a forrasztott csatlakozó biztosabb tápellátást ad mint az előlapi aminek belső kábelét egy plusz csatlakozóval kötöd az alaplapra. Minden csatlakozónak van átmeneti ellenállása, és plusz hibaforrás.
-
liksoft
nagyúr
válasz littlelion21 #3545 üzenetére
Az IBM 2,5"-os winyóknak erős tápellátás kell (1A áramfelvétel csúcsban!). Vagyis két USB-re kell kötni (hátsó, alaplapra forrasztottra!). Az egyik kábel az adatcsatorna, a másik a kiegészítő tápellátás.
-
littlelion21
addikt
válasz liksoft #3544 üzenetére
30Gb-os IBM Travelstar, 2,5"-ös. Használtan vettem /itt a ph-n/, így gondolom formattálva van. Nem tudom, h kap-e elég tápot, sulis gép, úgyh gondolom a táp nem 1 csúcsminőség (nézem a hátulját, de nincs ráírva)... Az mp3 lejátszó, amit mondtam az is töltődött róla, csak nem látszott az ikonja. Lemezkezelő = Lemez-karbantartó? Mert ha igen, akkor az se látja. Ha nem akkor hol keressem?
Most is be van dugva, langyos és nagyon picit 'remeg' - tehát műxik.
[ Szerkesztve ]
-
liksoft
nagyúr
válasz littlelion21 #3542 üzenetére
2,5" vagy 3,5"-os? Kap elég tápot? Lemezkezelő (nem intéző) látja? Partícionálva, formattálva van?
-
qtrica
aktív tag
-
littlelion21
addikt
Hi!
Most jött meg az usb-s vinyóm, a probléma "csak" az, h hiába dugom be az usb portba, nem jelenik + az ikonja sem a sajátgépben, sem a TC-ben. Ha bedugom világít a led, és a tálcán is +jelenik a "hardver bizt. eltávolítása" felirat, de mégsem látja a gép. Már több gépben is próbáltam - semmi eredmény. Van hozzá install cd, de csak win98-hoz /én Xp-t használok/. Korábban a mp3 lejátszóval volt ilyen probléma, de azt más gép látta, csak ez nem,ami előtt ülök.
Mi lehet a probléma? -
gyulabs
tag
válasz Feketelepke #3540 üzenetére
Sok Sikert!
-
gyulabs
tag
válasz Feketelepke #3538 üzenetére
XP SP2.ot akarsz feltenni?A SATA Drive-ot tartalmazza?Probald meg a HDD-t masik gepben ott is rosszalkodik ?!
-
gyulabs
tag
válasz Feketelepke #3535 üzenetére
Szia!
A tapod birja a terhelest?Veletlenul nem tapellatasi gondod van? -
Thrawn
félisten
válasz Feketelepke #3533 üzenetére
A lemez felületén fizikai hibák vannak, ha garanciális akkor vidd vissza a boltba.
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
Feketelepke
csendes tag
Sziasztok!Újabb problémám lenne a vinyómmal/samsung 160giga sata/.Megcsináltam rajta a low level formatot és úgy nézett ki letörölt mindent.Megpróbáltam telepiteni a windowst de telepités közben egyszer csak megáll minden.Se dvd-olvasó,se vinyó nem reagál semmire.Ide-s dvd olvasó bezavarhatja a sata-s vinyót?????/Gigabyte M61SME-S2 alaplapom van/.Ja és lefuttattam egy vinyó diagnosztikát ami surface scan vizsgálatnál errort irt ki.Mi lehet a gond????Tudna valaki segiteni mert már elegem van??????
-
kem
addikt
Ha legközelebb kikapcsolod a géped érdemes lenne megpróbálni azt, hogy megcseréled a 2 IDE kábelt. Amugy a vinyód gyártójának a honlapján a downloadsnál van tesztprogram.
HDTune se rossz, de ezek nem komplett tesztek, csak badsectort náéznek, meg SMART adatokat olvasnak ki. Elég ritkán írja ki azt, hogy HIBÁS a merevlemez. Azt csak sejteni lehet smart értékekből.Köszi!
-
mergal
aktív tag
Sziasztok!
Van két ide winyom. 40 van a win a másik csak tároló.Olyan gondom van hogy pl áramtalanítom a gépet vagy most éppen ramot tettem a gépbe és azt csinálja hogy nem ismeri fel a wines winyom amikor hozzá se nyúltam.
Ide kábel ki aztán be és látja de disk error-al nem bootol be. Ilyenkor mindig benyomok egy jumpert a tárolo winyoba hogy secondary slave legyen és indul. Ebben az a furi hogy a wines winyo ide1en van a másik meg ide2, szóval nem is kéne jumperelnem.Van valami program amivel le tudom ellenőrizni a winyót, gyanítom hogy haldoklik ugyanis ez a 3. alaplapom amiben ezt csinálja. Nincs időm most olvasni utánna örülök hogy egyáltalán elindult.
-
kem
addikt
válasz liksoft #3518 üzenetére
Nahh elszaladtam venni egy FSP 350W-osat.
Na nem azért mert tele vagyok lével,
hanem mert ugyis építenem kell egy konfigot decemberre.
Betettem a gépembe.
Azóta semmi kattogás, és még halkabb is mint az ami az adataimnál van táp.
Viszont alig van kábele(rövid+kevés)A Chieftec-emben meg nagyot csalódtam.
Hangos, és nem adja le az áramot már szinte egyik ágon se rendesen.Köszi!
-
gyulabs
tag
Sziasztok!
Chilligreen 250GB 3.5 7200rpm- Bovebb infot tud valaki rola? -
zoltanz
nagyúr
Lenne az alábbi összeállítás már nem tudom mi lehet a gond at PATA133 PATA100 PATA66 PATA33 szabványok elvileg visszafelé kompatibilisek, kábel PATA66 -tól 40 eres helyett 80 -as kell, de nekem csak a RAID PATA133 indúl csak el (be is bootol szépen felismeri a rendszer master -re) a következő összeállítás egy (LBA módok PIO módok számítanak?) :
IDE- CF átalkítóval
Sandisk CompactFlash Extreme IV 2GB -
warrior28
aktív tag
Köszi a megerősítést! Akkor szerzek egy kölcsöntápot, aztán megnézem azzal mi a helyzet.
-
csaabz
őstag
Hello!
Úgy tudom, az XP csak 130 GB-ig fogja fel a vinyókat.Legalábbis öcsém 160 gigását ennyinek látta.
Ezért kell floppy is Windows XP telepítésekor.
Vagy van más megoldás is? (Vista telepítésen kívül)Előre is köszi!
https://www.flickr.com/photos/187066941@N05/
-
Thrawn
félisten
Gondolom PATA vinyód lesz, ezeket rakhatod egy kábelre csak a jumperelésre kell figyelni. A kábel legvégén lévő meghajtó lemez legyen masterre jumperelve a közepén lévő pedig slavere. Hogy melyiket hogy kell beállítani, az a rajtuk lévő matricán szokott lenni. Ne felejtsd el a tápot is rádugni. Ha minden stimmel, akkor Windows-ban a Lemezkezelőben tudod partícionálni és formázni az új vinyót.
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
n00n
őstag
Tudom, h nem illik reklamálni ha nem válaszolnak a kérdésemre. De valaki tényleg segítsen, fontos lenne. És ma délutánra kéne.
A kérdés kb 3-4 hszel feljebb olvasható.
-
warrior28
aktív tag
Nálam is hasonló a probléma, csak nálam nincs a tápnak sata csatija, hanem molexról van átalakítva. Nemtudom, hogy azzal (táp) van-e a probléma... Mostanában már nagyon sokszor csinálja (van, hogy egymás után is), hogy kapcsolgatja magát a vinyó és lefagy a gép 1 percre, aztán megy tovább minden. Mondjuk játék alatt elég idegesítő... Esetleg gariztassam én is a tápomat vagy más ötlet? Talán alaplap probléma nem lehet? Nem érzem a stabilitást a gépben, akármikor lefagyhat...
[ Szerkesztve ]
-
n00n
őstag
Sziasztok!
Kéne egy kis segítség. Hétvégén kapom meg az új vinyómat! És sajna mivel senki nem ér rá akkor, ezért nekem kell beépítenem a gépbe. Ami azért rossz mert nem igazán értek hozzá. Valami hozzá értő segíthetne. Egy másik kisebb 30 gb-os vinyó van már benne. Hogyan kell berakni a másikat? Gondolok itt a pickupokra? Kell valami sorrend az IDE kábelekben, vagy egy "szálon" csak egy vinyó lehet? Nagyon noob vok hozzá. Valaki legyen oly kedves és lépésről lépésre leírná a teendőket.
Előre is köszi. -
kem
addikt
válasz gabrielarky #3511 üzenetére
Szia!
Nekem eléggé úgy tünik, hogy a tápoddal van gond.
Én ugyanezért kell hogy visszavigyem gariztatni.
A sata ágon nem ad rendesen áramot,
ezért néha kattog a vinyóm, és megáll
a másolás, aztán folytatja. tellljesen randomra.
másik csatlakozóval átalakítva satatápra meg nem csinálja,
illetve már ott is néha csinálja, és ha megmozgatom akkor
azonnal kikapcsol meg bekapcsol. Próbáld meg
megmozgatni a tápcsatlakozót menetközben.Amugy én csak Hitachit veszek pár éve.
Köszi!
-
gabrielarky
tag
Sziasztok !
Nahh akkor most van teli a t*köm az egész ***** winyó mizériával. Múlthéten a 250es WD mellé vettem egy 500as SEGATE-t is (8 mega kesses, ST3500830AS ). Mindezt azért mert az alaplapom kapott némi italt az arcába 2 hete és az új alaplapra már csak 1 IDE csatit tettek, nekem viszont van 2 régi 120as meg egy 80AS + a DVDíró + a WD 250-es, tehát úgy gondoltam az IDE-s winyókat feltolom az új 500asra.
Olvastam fórumon hogy állítólag ezeknél az új winyóknál a kattogás természetes, ha sok ideig nem csinálsz semmit ami használná (fejleemelés ? vagymi). Mivel nemvagyok pro a témában nemtudom elhihetem-e ezt a kattogós dolgot, kicsit furcsának hat, mert régen az ilyen egyenlő volt a közeledő winyóhalállal).
Lefuttattam a HD SENTINEL nevü cuccot, ami kírta hogy van 46 bad block a winyón meg van amit tartalékba rakott stb. szóval jól hangzik a helyzet, de mondom azért nem 1 programra bízom magam, felteszem a mások által istenített HDD LIfe Pro progit és megnézem azzal is. Ott nem ír bad blockról, és csak töredék infót tud adni Sentinelhez képest. Utolsó választásként felmentem a Segate oldalára és lekaptam SeaTools nevü progit. SHORT GENERIC TEST-en átment, a SHORT SELF DIAGNOSTIC-on viszont bukó (kattog is közben a winyó szépen). A rámásolt cuccaimat gond nélkül visszatudtam másolni a 2db 120as és 1db 80as HDD-re, kattogáskor (tök változó hogy mikor csinálja, még nembírtam rájönni, vn hogy 2-3 óráig 1x sem) max megállt a másolás kicsit aztán ment tovább, írás / olvasás hibát nem tapasztaltam.
Olvastam a fórumokon hogy aki tudja kerülje a SAMSUNGOT (500as kellene cserébe ugye), ezért a 250es WD-mből kiindulva berendeltem cserébe egy 500as WD-t. Utána jöttem szétnézni HWSW-re hogy miket írogattok a témában és mit látok ? Van 500as WD fikázás is bőven (nyilván jogosan ha bukod az adatokat és nem azt kaptad a pénzedért amit szerettél volna)
Mostmár végképp nemtudom mi a francot vegyek, a Samsung olcsóbb és van rá 3 év GAR, a WD meg drágább, állítólag csendesebb stb. (Segate-t ezek után HA TÉNYLEG HIBÁS) nem mernék kérni helyette meg nincs is most a boltban.
Remélem lesz valami überokos agytröszt aki tud mondani bíztatót hogy akkor most melyiket vegyem (SAMSUNG vs WesterDigital)a 2 közül amiktől vagy itt vagy máshol óva intik az embert...
Előre is köszönet !
SEO & Content Strategist - https://www.linkedin.com/in/imregabri/
-
kem
addikt
válasz Feketelepke #3508 üzenetére
Szia!
Nem hinném hogy rossza vinyó, ha felveszel msnre segítek.Köszi!
-
gyulabs
tag
válasz Feketelepke #3508 üzenetére
Szivesen!
Legrosszabb esetben is szerzel 1 kis tapasztalatot. -
gyulabs
tag
válasz Feketelepke #3506 üzenetére
Szia!
Ha adatok kellenek rola. olvass kicsit vissza! Ha nem -Samsung HDD Utility-, de akkor minden adat torlodik!Csak a rossz HDD-t hagyd a gepben, nehogy a masikkal tortenjen valami!!Sok sikert! -
gyulabs
tag
válasz Feketelepke #3504 üzenetére
Szia!
Jumperek, BIOS-beallitasok minden rendben? -
Feketelepke
csendes tag
Sziasztok!Van egy elég fura problémám!Van egy 160 gigás sata-s Samsung vinyóm amit nem tudok semmivel se formázni.Egyszer felismeri a Bios egyszer nem.Azóta rossz amióta a másik ide-s Maxtor vinyomról/ezen van az xp/ próbáltam adatot átrakni erre.Ezután formázás közben vagy ha csak belépek a windowsba kifagy a gép.Ha kiveszem a vinyót akkor működik minden.Mitől lehet ez?Sata nem fér el ide mellett???
-
kem
addikt
Sziasztok!
buffered read érték szokott tesztekben szerepelni.
Egy Sata raid rendszernél nálam ennek gyorsasága 237Mb/sec.
Viszont lecserélném a vezérlőt PCI-os hardveres raid kártyára.
E miatt ez az érték is 133Mb/sec-re fog csökkenni,
ugye a pci foglalat miatt(az max133-al kommunikál).
A kérdésem a következő lenne:
Mikor van ilyen bufferelt olvasás? Milyen esetben/sűrün?
Amikor csak a hdd cache tartalmát olvassa ki?Előre is köszi a válaszokat.
Köszi!
-
smog86
senior tag
Nem tudjátok hogy WD3200KS vinyót hogy lehet vissza jumperelni SATA-1re?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Milyen autót vegyek?
- Reklámblokkolók topikja
- PlayStation 5
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Politika
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Asszociációs játék. :)
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- AKCIÓ! 1TB Samsung 870 QVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Seagate Exos 7E8 8TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó! 36.000.-
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest