Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
lazydog
addikt
-
SunBreeze
aktív tag
sziasztok
megint porbléma lépett fel winyómmal
van 4 gépünk, mind a 4 gépet én partícionáltam partition magic-kel ebből 1 gép fél éve (1 hónappal a partícionlálás után) elszállt fájlrendszer hibával (ujraindult folyton, a végén pedig már be se lehett kapcsolni). 2 másik winyó tökéletesen működik
és most a 120 gigás usb-s vinyómat partícionáltam meg ugyan ilyen módon, és elromlott
azaz ma megtörtént a művelet, aztán leformáztam őket, scan disk mind2 partíción, semmi hiba, majd xp telepítése
ott szétszedtem a partíciót mivel a c meghajtónak a 90 gigát írta aminek nem örültem úgyhogy töröltem őket és csináltam 18 gigás c-t és a maradékot d-nek
feltelepítettem a xp-t meg minden programot, épp végeztem és ugyan olyan problémával zárta le a napomat mint amit az előbb említettem.
mit lehet ilyenkor csinálni?
nem akarom szervízbe vinni, mert nem hiszem el hogy nemtudok partíciót csinálni már
tudtok segíteni, hogy ne legyen ilyen problémám?...a bilateriális árfolyamokból álló úgynevezett múltilateriális paritásrács...
-
hanka
tag
válasz poffsoft #2593 üzenetére
Köszike mindjárt gondoltam a legelején...
De itt a tárcsánál, fejnél van a gond és a panel még jó lehet benne. Ezt azért kiveszem belőle a többi meg csattanhat a padlón egy nagyot és mehet a szemetesbe...
Hát igen: ami meghibásodhat az előbb-utóbb meg is hibásodik. Már csak ilyen az elektronika.NYOMTATÓT JAVÍTOK, ELADOK (Epson, Canon) - Tel: 06(20)212-4757
-
poffsoft
veterán
sokat segítene, ha a gépedről is mesélnél: milyen alaplap, hogyan vannak rádugva az eszközeid, biztosan jó a jumperelés az odd-ken?
autodetect be van kapcsolva? ide-k engedélyezve vannak?
Ha a lemez felpörög, az táp szempontjából ok, de kommunikáció terén semmit nem jelent..
[Szerkesztve][ Szerkesztve ]
-
Cl1nt
csendes tag
Sziasztok!
A következő a problémám: van egy LG DVD író és egy olvasó a gépemben (tehát két lemezmeghajtó), és nem tudom őket használni. A meghajtók tudom hogy működnek mindjárt kiderül miért, nem ezek romlottak el. Ha berakok egy lemezt felpörög, tehát a táp kábel helyén van, bátyám pedig állítólag 3 IDE kábelt is kipróbált, hátha ezzel van a gond. A BIOS-ban amikor megnézem a Primary/Secondary Slave és Master jumpereléseket, mindegyik OFF-on van tehát valamiért nem látja hogy be vannak kötve a meghajtók, a Windows-ban pedig jelenik meg meghajtó, de ezek viszont nem azok (Az eszközkezelő nem az eszköz nevét mutatja hanem az van ott hogy ''DVD-meghajtó'').
Tudnátok segíteni mi lehet a gond/megoldás?
Segítségeteket előre is köszönöm.hááá
-
hanka
tag
-
hanka
tag
Mitől van az, hogy kattog a vinyó? Javítható vagy kuka?
NYOMTATÓT JAVÍTOK, ELADOK (Epson, Canon) - Tel: 06(20)212-4757
-
cucclee
tag
Bocs hogy kifelejtettem a részleteket. Sima abit KG7 és van hozzá egy VP-9601 (ViPowER) 2 portos kártya amire a vinyó van csatolva (maxtor 6y120mo). Ezek szerint akkor a Vipower kártya driverét kell flopira menteni. ok már le is szedtem. próba...
-
poffsoft
veterán
válasz cucclee #2585 üzenetére
Nem pontosan jól jársz el, a floppyra a sata drivert kell felnyomnod(az alaplapét, nem a winyóét), ami nem ugyanaz mint a win sata drivere, szvsz abittéknál megtalálod.
A raid-ről meg a lapod manual-jában olvashatsz, de szvsz nem feltétlen kell a raidot letiltanod, mert tömbösítés nélkül is mennie kell sima sata eszközként...
körülnéztem abitéknál.
Első kérdésem:
ugye a kg7-raid -ról van szó?
Hogyan kötöttél rá sata winyót, amikor ez csak ide-t fogad?
Külső sata kártyával?
Akkor annak a vezérlőjét kellene felmásolnod a floppyra....
Viszont ha raid driver kell, szerintem HPT37x Driver lesz itt:[link]
[Szerkesztve][ Szerkesztve ]
-
poffsoft
veterán
válasz liksoft #2583 üzenetére
feladtam.
Halottnak nyilvánítva....
Hutil selftest : 1.) DMA read: failed, sector read error.
3.) Write : sector 0: Write verify error: OEM error code: 79.
asszem ez nem jelez jót....
ja, és szintén hutil szerint, bár ata133 a cimkéje szerint, ata100-ra volt állítva.
(apropo,mit jelent az a volitile - non-volitile mód vajon???)
A párján minden stimmelt (2 tökegyforma winyóval dolgoznék..)
nolika: megbuktál, nem azonos könyvből dolgozunk: amint a mennyben, úgy a földön is.[...],'''''''''''''''''' > miképp a mennyben, azonképpen itt a földön is.....
Azért kösz a segítséget...
Esetleg garit nem tud valaki? (SP0842N, 2006.11.)[ Szerkesztve ]
-
cucclee
tag
Hello!
Egy elég fontos problémám van. Újra akarom telepíteni a winXP-t(sp1-es) és sajnos nem érzékeli a satas maxtor vinyóm. Utánaolvastam és ha jól tudom a helyes eljárás ,hogy
1. felteszem a vinyó driverét egy flopira és a telepítésnél f6-pt nyomok ,és érzékelni fogja.
több probléma is van. Egyrészt ez a megoldás nem megy. Azt írja ki txtstup.oem hiányzik.
2. a másik hogy átállítom az alaplap bioszát asszem raid-ról ide-re ,vagy valami ilyesmi ,csak ezel az a baj ,hogy nekem egy elég régi Abit KG7-es alaplapom van ,amin nincs serial ata csatoló ,helyette van benne egy pci kártya.
most fogalmam sincs hogy akkor mit tegyek fel arra a flopira és hogyan érzékellje ezt a windows. Előre is köszi a segítséget -
nolika
senior tag
Elolvastam, amit kellett, prohardveren szépen gyűjtötték...Nos akkor van most 4 hibás szektorom, 14 gyenge szektorom, és 3 nappal ezelőtt csak 9 gyenge szektorom volt...A merevlemez hőmérséklet nem érte el sose a 50 fokot, általában 42-46 fok között van
Kérdés: mennyire veszélyes ez?
Mod: egyszerre írtunk
Akkor a válaszom: Oks a hűtéssel 30-36 fokra megy fel, akkor azt biztosítom. 1 hetet minimum bírnia kell, vagy még többet, hirtelen 100gb-nyi adatot nemtudok sehova se tenni
''''''''''''''''''Mi atyánk ki a mennyekben van,
szenteltessék meg a te neved,
jöjjön el a te országod
legyen meg a te akaratod,
amint a mennyben, úgy a földön is.[...],''''''''''''''''''
[Szerkesztve] -
nolika
senior tag
Most már romlott a HDD-m állapota
86 %-os lett, 14-re nőtt a gyenge szektorok száma (9 volt még 2 napja)
Holnap meg party, szval ott nem halhat meg a kicsike...
Vmi ötlet?? -
liksoft
nagyúr
válasz poffsoft #2578 üzenetére
Szerintem nem, vagy vírus vagy gyári számra beállítorr raid védelem (nem ismerem az alaplapod lehetőségeit, de ha tud raid-et, akkor ez is szóba kerülhet, és ebben az esetben a bios-ban kell valahol a megoldást keresni).
Ilyennel nem találkoztam!Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
liksoft
nagyúr
válasz poffsoft #2576 üzenetére
Vagyis csupa AA AA AA AA (vagy FF FF) beleírható a szektorba, csak a 0-ás szektor vége hibázik? Ilyennel nem találkoztam. Vagy az egész hibás, vagy jó volt csak a gyakorlatomban. A következő szektort hibamentesen tudod írni?
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
Nortid
aktív tag
Hali!
Nagyon hangosan rezeg a seagate 7200.10 vinyóm, szeretném ezt megszüntetni, de úgy, hogy a hűtése is meg legyen oldva, mert így is hogy egy 12cm-es venti fúj rá 36-40 fokos...
Utaánanéztem a topic-ban, egy ilyet találtam ([link])
de ha 5,25-ös helyen van nem tudom hogyan lehetne majd hűteni...
Valaki tud jó megoldást? Köszi[ Szerkesztve! ]
-
Pilács
senior tag
[link]
Itt olvastam okosságokat a bad szektorok működéséről... Csak azt nem értem, hogy nekem miért nem javítja ki magát a vinyó, azaz miért nem helyezi át a bad szektort olyan területre ami erre a célra van kijelölve. Azaz a smart szerint van 2 db, de amikor formázok meg tesztelek, akkor is előjön 1 amit jelez az oprendszer stb program. Na már most ha a linkben leírtak szerint működne a vinyó, akkor ezt zárolná és átcímezné, de nem így történik. Miért? Vagy mit nem értek?Ajándék szesznek ne nézd a fokát!
-
c41r0^
őstag
válasz Dr. Romano #2563 üzenetére
a vinyó diag progijában használatos low-level format teljesen biztonságos (már ha az adatok le vannak mentve )
-
c41r0^
őstag
azt kifelejtettem, hogy a kábel hosszától is függhet az UDMA sebesség meghatározása, pl. van egy hosszú IDE kábeled, a vinyó UDMA6ban megy (BIOS kiírja POST során és a firmwarejében is úgy van beállítva), de az oprendszer (pl. XP) van olyan intelligens, hogy a max UDMA sebességet visszaveszi (persze erről jelez az eszközkezelőben és a hibanaplóban), mert úgy érzékeli, hogy a drive-on UDMA6-ban nem írható/olvasható az adat biztonságosan (túl hosszú kábelnél gyengül a jel)
-
c41r0^
őstag
válasz poffsoft #2566 üzenetére
Még annyit plusszban liksoft után (mert neki van szakértelme a hibához), hogy a vinyók UDMA értékét meg lehet változtatni a saját diag programjukkal (Samsung - hutil, Maxtor - PowerMax..stb.)
általában a Seagate és Samsung vinyók firmwarejében UDMA5 beállítás van aktiválva, így kerülnek a kezedbe ha kihozod a boltból.
Ha megváltoztatod UDMA6-ra, akkor max. a burst speed gyorsul, lényegében pedig nem fog a drive gyorsulni működés közben, mert maga a mechanika (lemezek adatsűrűsége, fordulat) a szűk keresztmetszet, nem az adatáteresztő közeg. Tehát hiába max 133 MB/sec az áteresztő képessége a kábelnek és a vinyónak, mert jó, ha max. 60 MB/sec-et tud a vinyó produkálni lineáris olvasásnál, tehát maradhat UDMA5 is (ATA100).
[Szerkesztve] -
liksoft
nagyúr
-
poffsoft
veterán
Üdv!
szóval, samsung winyó, elvileg hibátlannak kellene lennie, de illegal boot signature, változatlanul.
És érdekes módon, ata133 helyett az alaplap ata100-nak ismeri fel....
A boot-block-ban az a bizonyos 55AA a hunyó, az utsó bájt 2. bitje nem emelhető logikai 1-re.
Mi a fene okozhatja ezt?
Abit nf7 alaplap, sil680 ide raid kontroller a gép...[ Szerkesztve ]
-
Pilács
senior tag
Végig toltam az HUTIL programot, mélyformázással... röpke 2 óra alatt meg is lett, és a végén kiírja hogy nincs semmi baj, ellenőrizzem van e vírusom (csak az az 1 vinyó volt benne) ellenőrizzek kábelt oprendszert stb. Jó duma... de sajna bármi más programmal csinálok szektor tesztet, mindegyik kidob 1 vagy 2 szektor hibát, ilyenkor kerreg a vinyó, gondolom a többszöri olvasás miatt. Mind XP alatt megtalálható a szektor hiba ha nyomok egy felület ellenőrzést, mind pedig DOS os tesztelőkkel egyértelműen meg van a hiba. Hétfőn útnak indítom gariztatni, de nagy cirkuszt csinálok ha ezt a megbízhatatlan vackot nem cserélik ki... Azonkívül mint írtam a SMART infó is tartalmaz 2 olvashatatlan szektort és 15 reallocated-et.
Kíváncsian várom mi lesz vége, majd megírom ide is az eredményét.
''A lemez felületén található 15 hibás szektor, mely(ek) tartalma a tartalék területre lett áthelyezve.
A lemez önteszt során talált 2 hibás szektort.''
HDD sentinel
UffAjándék szesznek ne nézd a fokát!
-
lazydog
addikt
válasz Dr. Romano #2563 üzenetére
Itt a régi alaplapok BIOS-ának szerves részét képező mélyformázó programokról van szó. Ilyet csak akkor próbálhatnál ki (amivel el is cseesznéd a vinyód), ha volna ilyened és ezen tolnád.
Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!
-
Dr. Romano
veterán
Már le is szedtem a hutil-t és holnap teszek egy próbát vele.
Össze is gyűjtöttem pár progit, amik badsectort javítanak, de mindegyik fizetős
(ja és mellesleg a progik keresése közben tiszteletét tette nálam a Win32 HLLM Beagle nevű vírus, ami picit összegányolta a wint, tehát nem unatkozom )
A mélyformázást meg lehet hogy végső megoldásként bevállalom, de nem igazán ajánlják: [link]
De azért köszi neked is a segítséget!Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
-
c41r0^
őstag
válasz Dr. Romano #2560 üzenetére
Samsung saját HDD diagnosztikai progiját kéne leszedni (asszem HUTIL), és azzal nyomatni egy mélyformázást, persze előtte minden adatot archiválj.
Ha gariba kerül és el a Samsunghoz, ott is eleve ezzel a progival fogják a diagot kezdeni...ha kiír vmi hibakódot diag során (lásd dokumentáció), akkor télleg rossz és gari, ha csak bad van rajta, megér a mélyformázás egy próbát.
Nekem egy régi Maxtoron a PowerMax így megjavította a lemezfelületet, pedig ott is terjedtek a bad-sectorok...azóta is használom a HDDt letöltős vinyónak és semmi baja, a bad-ek sem szaporodnak tovább rajta.
Azt hiszem lehet logikai és fizikai bad sector is, a logikait biztosan javítja a low-level-format, a fizikait nemtom. Elméletileg a vinyóknak van pár backup-szektora, ami arra van, hogy a rossz szektorokat váltsa fel. Gondolom mélyformázás közben ezt is detektálja a diag-program, és asszem a vinyó firmware-ébe beleírja az infót, hogy ezt a című szektort kizárom (mert bad), helyette ez a cím erre a fizikai szektorra mutasson (backup-szektor). Asszem kb. 120 szektor van így meghagyva backupnak.
Ha vki pontosabban tudja ezt és ökörséget írtam, akkor sorry.
[Szerkesztve] -
Pilács
senior tag
Most beszéltem a samsung-gal, aszonták ha megbízhatatlan a vinyó, akkor csere... persze ha garos... mindegy a bad szektorok száma
Ajándék szesznek ne nézd a fokát!
-
Dr. Romano
veterán
válasz lazydog #2559 üzenetére
A 40gb-os Seagate hdd-men (amit a hd tune és a chkdsk hibátlannak jelzett) simán megy a regenerator. Bármilyen MB-ot megadhatok neki kezdésnek, elkezdi szépen keresni, tehát azzal nincs gond...
A Samsungon a hd tune megint kijelezte a rossz szektort ugyan ott a 107GB-nál: [link]
A regenerator meg megint csak 32255MB-ig vitte az ellenőrzést, aztán megállt.
Mondjuk lehet vicces hogy 4kb-ért szenvedek, de mikor erre kerül valami adat és a vinyó megpróbálja leolvasni onnan, lefagy az egész rendszer egy időre és a hdd halkan kattog 3-at.
Tehát idegesítő...
Tehát feladom, de azért köszi a segítségedet!!!
[Szerkesztve]Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
-
lazydog
addikt
válasz Dr. Romano #2557 üzenetére
Csak találgatok.
Mi van, ha azért száll el azon a bizonyos helyen, mert nem tud mit kezdeni a lemezhibával. Esetleg egy hibátlan vinyón kéne futtatni próbaképpen. .Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!
-
Pilács
senior tag
Nekem is hasonló a hiba Samsung vinyó 160 Gigás... Nekem is többszöri kékhalál, majd 2 BAD szektor.. ill 15 reallocated szektor a SMART szerint 88%-os, hétfőn viszem gariztatni, samsung gari van rajta, aszonták a boltban, hogy küldik a samsunghoz, kb 1 hónap és nem biztos hogy kicsrélik. Elég elszomorító ha ezt nem cserélik ki gariban, hogy megbízhatatlan a vinyó. DOS alól próbáltam tesztelni lazán kibubik a hibás szektor, zakatol a vinyó amikor oda ér. Particionáltam újra stb, de a hiba ott marad. Valamikor 1 szektor hibás, valamikor 2 is, de az néha több próbálkozás hatására olvasható. Ez elég gáz. Maxtorral sincs jó tapasztalatom sajna, marad a Seagate?
Ajándék szesznek ne nézd a fokát!
-
Dr. Romano
veterán
Próbáltam most úgy is, hogy a Particion Managerrel a hdd-t két részre osztottam, majd azt a részt ahol a hiba van egy teljes formattal újranyomtam, de hiába...
Most fut a HD tune, megnézem hogy ő még kijelzi e a hibát. Ha igen teszek még egy próbát a regeneratorral és ha úgysem megy, akkor nem tudok mit csinálni.... Legyőzött 4KB!Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
-
lazydog
addikt
válasz Dr. Romano #2554 üzenetére
Lehet, hogy meg kéne vásárolnod.
-
Dr. Romano
veterán
Na a HDD Regenerator nálam nem akar működni rendesen...
Elindítottam a tesztet, majd 4 óra után megdöbbenve láttam hogy leállt 32255 MB-nál. Elindítottam megint a tesztet, de most kezdésnek 32250-et adtam meg, de ahogy elérte megint a fent említett értéket megint megállt.
Miért csinálja ez? A legújabb 1.51-es változat van fent, de az 1.4-es is ugyanazt csinálja...
Írtam e-mailt a készítő(k)nek, de még nem jött rá válasz. A hdd-m slave van, de kipróbáltam masterre kötve, akkor is ua. a gond.
Próbáltam a boot image-t floppyról és cd-ről is, de ua.
Nem tudom mit kéne még kipróbálni...
Ez a progi lassan már idegesítőbb tud lenni, mint a WindowsEz....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
-
nolika
senior tag
válasz Dr. Romano #2549 üzenetére
ájájjj az nem a legjobb sztem...Szerezz be egy 8cm-es hűtőt, és kösd alulról rá(rézdróttal) a hdd-re(nekem is így van xDD)az meghűti rendesen
-
lazydog
addikt
válasz Dr. Romano #2547 üzenetére
Tegnap arról is szó esett, egyáltalán nem biztos az, hogy csak 4KB-ról van szó.
Nem hiszem el, hogy nincs egy ventillátorod a vinyó hűtésére.
Nem ismerek más hasonló programot, sőt még ennek a használatára sem volt eddig szükségem.Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!
-
Dr. Romano
veterán
válasz lazydog #2546 üzenetére
Igen tudom, de akkor nem esne szó a progi eme hibájáról!
Nem igazán van kedvem 4kbyte-ért egy egynapos tesztet futtatni a géppel és ha a progi felajánlja hogy ne az elejéről kezdjem, akkor élnék a lehetőséggel...
(+ még az is, hogy tegnap 1 órás scan után a windows 53 fokot mutatott a hdd-re! Ilyen magasra még soha nem ment, és ezért félek picit a teljes teszttől)
Szerinted mi a gond vele és van valami olyan progi, amivel ki lehet váltani a regeneratort?
bocsi hogy fárasztalak csak erre nagyon kíváncsi vagyokEz....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
-
lazydog
addikt
válasz Dr. Romano #2545 üzenetére
Tegnaptól már rég lefutott volna a teszt, ha nem görcsölnél vele.
-
Dr. Romano
veterán
Van egy kis problémám a HDD Regeneratorral.
Az 1.51 verziót használnám a 160-as samsungommal, de mivel tudom hol van a hiba helye ezért szeretném ha ott kezdene.
4kb rossz szektor van a 107GB körnékén és kiszámoltam szektorra is (~195363630).
A gond ott kezdődik, mikor a regenerator kéri, hogy írjam be a kezdési helyet vagy hadjam nullán.
Be is írtam hogy 100000 majd nyomtam egy m-betűt, hogy MB-ba értse az adatot. Ezután enter és nem csinál semmit csak kinyomja alá a dos promptot (a:\). A hdd led nem világít és a számláló sem pörög.
Megpróbáltam hogy a szektorszámot írom be, de akkor sem csinál semmit.
Azt azonban észrevettem, hogy ha 30 GB alatti számot írok kezdésnek, akkor a keresés simán indul. 40 és afölötti számokkal már ismételten nem csinál semmit...
Miért van ez? és hogyan lehet rábírni, hogy 100GB-nál kezdje a scant?
Vagy ha ez valami hiba és nincs rá megoldás, akkor tudnátok ajánlani egy ehhez hasonló progit?
-
lazydog
addikt
Gyenge szektorok megléte még nem elegendő a garancia érvényesítésére. Akkor lehet ezt érvényesíteni, ha az illető gyártó tesztprogramja is hibásnak találja a vinyót.
Nagyjából ez a helyzet akkor, ha mondjuk a HDSentinel szerint 0% a Health értéke.Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!
-
-
nolika
senior tag
válasz Dr. Romano #2538 üzenetére
Hát nehezen lehet, mert előttem volt a monitor mellett, lehetetlen!
De sztem már azelőtt is ott volt, csak akkor restartolt először. Kattogásokat egyenlőre nem érzékelek.
tehát a skilles embereknek a kérdéseim:
-
Milyen hőmérsékleten tartományban üzemelhetnek a merevlemezek?
Ha szektorhibás a merevlemez, visszavihetem garanciára?
- -
Nightquest
csendes tag
Sziasztok!
Nem is tudom, jó helyre írok-e, de megpróbálom.
Szóval az történt, hogy egyszer csak nézem az egyik partícióm és minden könyvtárban csak zagyvaság volt, teljesen össze-vissza karatkerekből álló fájlok, könyvtárak. A chkdsk kijavítja ezt a hibát, de ugye utána beazonosítani, hogy melyik .chk micsoda, az szinte képtelenség, meg szerintem nem is sikerül neki mindig jól a feladata. Ez ugyan már megtörtént régebben is velem (de ugyanezzel a vincsivel), csak akkor mivel gépbővítés során bénáztam kicsit a tápellátással, azt hittem, az volt a baj, de most semmi ilyen nem volt, talán csak az a közös, hogy Windows XP javító telepítés történt akkor is és most is (ezért nem tudom, nem-e szoftverhiba ez). Aztán láttam, hogy a többi partíciómon is történt némi kár, de nem vészes, viszont összesen így is sok-sok giga veszett (talán csak majdnem) kárba.
1. Mi lehet ez, mi okozhatja és mit tehetek ellene, hogy többször ne forduljon elő?
2. Még nem engedtem mindenhol a chkdsk-nak, hogy fájllá konvertálja az elveszett cuccokat, létezik olyan progi, ami jobban végzi a dolgát? (Egy részénél meg azért engedtem, mert azt hittem, ez nem megint ugyanaz a hiba.)
3. Tudtok olyan programot, amivel a chk-kból a lehető legtöbb infót vissza lehet nyerni? (Lehetőleg ne kelljen érte fizetni mindenképpen.)
A választ előre is köszönöm! -
Dr. Romano
veterán
Hát annyira én sem vagyok benne ezekben a hdd-s dolgokban. De mivel azt írtad hogy hálópartyzni voltál, így elképzelhető, hogy fizikai behatás miatt, esetleg véletlenül valaki megrugta a gépet mikor olvasás/írás közben, vagy csak egyszerűen gyárihibás, vagy fogalmam sincs
Mindenesetre szerintem akkor kezdhetsz aggódni, ha a badsectorok elkezdenek szaporodni a lemezen és kattanásokat is hallassz onnan.
De majd mindjárt jön valaki (remélem), aki jobban vágja ezt mint én
-
nolika
senior tag
válasz Dr. Romano #2536 üzenetére
Már megtaláltam Most még mélyebben kutakodok a fórumban...
Most szedtem le, majd holnap ki próbálom.
De miért lettek ezek nekem? Gyenge szektorral mit tegyek? Meghalhat a merevelemez?Garancia érvényes erre(3 év van, 1 év eltelt)? -
nolika
senior tag
Halihóóó!!
Ultragyors választ szeretnék!
Mivan, ha a merevlemezem sectorhibás, és vannak rajta gyenge szektorok?
Ettől meghalhat a merevlemez?
Garanciára visszavihetem?
Milyen proggal vizsgáltathatom be?
Miért lett benne??
Samsung HD160JJ a merevlemez, és a HDSentinel informál engem(89%-os kondíció)
3 nappal ezelőtt voltam LAN-on, és akkor is 4x rebootolt a gépem, a naplóból kiderül a szektorhiba. Ezelőtt talán sose volt...
Mod: Lazydog által ajánlott progival megnézem
[Szerkesztve] -
lazydog
addikt
válasz Dr. Romano #2532 üzenetére
Lassú és (alapos) munkához idő kell. Holnapra készen is lesz vele.
Ha ki is jelezné a HdTune a hibás szektor helyét, akkor is ajánlatos volna végig kerestetni az egész felületet a Regenerator-al. Ez olyan területeket is vizsgál, amiket az előbbi program nem.Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!
-
Dr. Romano
veterán
válasz lazydog #2531 üzenetére
Köszi!
Fel is tettem és csinált egy bootcd-t, amit elindítva megy is a progi. Azonban iszonyat lassú a keresés (kb. 1 óra alatt átnézett 10gb-ot, és a hdd-m 160-as ).
A progi elején be lehet állítani, hogy mely ''szektoroktól?'' kezdje a keresést és hol fejezze be (számokkal kell megadni).
Nincs véletlenül egy olyan progi, ami így számszerűsítve megmutatja nekem, hogy a hiba mely szektorban van?
Sajna a hd tune nem jelzi ki: [link]
-
lazydog
addikt
válasz Dr. Romano #2530 üzenetére
A HddRegenerator ezt állítja magáról, és átmenetileg el is szokta tüntetni a rosszaságokat.
Egy próbát megér: [link]Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!
-
Dr. Romano
veterán
Sziasztok!
Lefuttattam a HD Tune nevű progit a 160GB-os Samsungomra (Error Scan). A hibakereső kockái teljesen zöldek egy kivételével. Az egyik kis kocka piros.
Ez pontosan mit jelent? A chkdsk parancs is megerősíti, hogy van 4kb rossz szektor a lemezen.
Van valami progi, ami ezt ki tudja javítani?Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
-
liksoft
nagyúr
Sajnos a progi egyben kezeli a winyót.
Próbálj egy új installt rá teljes partíciótörlés után. Tedd be egy másik gépbe, törölj le a partícióról mindent, írd felül avi-val, töröld le, majd utána install. Így az adatok a másik partíción megmaradnak, és ha szerencséd van, a SMART teszi a dolgát a hibás területen.
Ennek ellenére hibás install során törlődhetnek a másik partíció adatai, így nem életbiztosítás!Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
lorcsi
veterán
le szeretném tesztelni a samu winyóm a samu teszt progival, ez lenne az a progi: [link] ?
eladó: vadi új soundcore motion+
-
Beaver
csendes tag
válasz liksoft #2523 üzenetére
Ráláttam. Írási jogom az mondjuk nincs. De megy a gép rendben (most is használja a tesóm épp), csak a windwos indításakor kattog egy darabig. A fontos adatokról van másolatom, viszont lenne még ott több mint 300 gigabájt adat, amit nem tudok hova tenni. Nem oldható meg úgy, hogy csak a rendszerpartíciót nullázom ki? (a HUTIL maunalból mondjuk nem úgy tűnik hogy megoldható )
HUTIL: [link]
[Szerkesztve] -
liksoft
nagyúr
Az Ubuntuval ráláttál a winyón tárolt adatokra?
A drive tesztelését a gyártó programjával teheted meg. Viszont a hiba olyan, hogy a teljes felület tesztje írásra és olvasásra is kéne, így a rajta tárolt adatokat a teszt idejére máshová át kéne másolni. (A fontosakról gondolom amúgy is van mentésed!)Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
liksoft
nagyúr
válasz Narancs #2521 üzenetére
A seagate nem gyártott Fireball winchestert. Csak a Quantum. Viszont a Fireball családnév, így tudni kéne a pontos típust ha fizikai hibája van.
A mesterfile alatt mit értessz? MFT-t? És melyik része?
Ha igen, akkor a fizetős Get Data Back program tud Neked segíteni. Vigyázat! A mentendő drive és a céldrive nem lehet ugyanaz! Fizikailag is másik eszközre illik készíteni a mentést. Különben csúna további adatvesztés az eredmény.Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
Narancs
őstag
Sziasztok!
Öcsém öreg Seagate Fireball 20GB vinyóján megsérült a mesterfájl tábla. Hogyan tudnám helyreállítani? Vagy az adatokat lementeni róla?
Előre is köszi a helpet!Beauty is pain
-
mcmike
őstag
Hi all!
Én is beállnék a sorba egy hibajelenséggel. Adott az adataimnál lévő konfig, egy WD5000KS 500GB SATA2 16MB cache HDD-vel. A Windowsban az alábbi hibaüzenet jelenik meg néha-néha:
The driver has detected that device \Device\Harddisk0\DR0 has predicted that it will fail. Immediately back up your data and replace your hard disk drive. A failure may be imminent.
Most már XP x64 op. rnedszer van rajta, de az előző XP 32bit-nél is jelentkezett egyszer kétszer a hibaüzenet. Ami egyébiránt nem nagyon érdekelt, mert minden további nélkül rendesen működött a gép. Tegnap / tegnapelőtt kezdtem észrevenni lassulási tüneteket: másolás közben (bárhonnét bárhova, értsd: DVD->HDD, HDD->HDD, HDD->USB, stb) rendszeresen megakad, és ekkor a Windows is megáll...aztán pici szünet és megy tovább...aztán megint elgondolkodik...aztán megint megy tovább...és így tovább...
Lehet összefüggés a hibaüzenet és a jelenség között?
Múlt hétvégén raktam újra a teljes op. rendszert, teljes (nem gyors) NTFS formázást eresztettem az első partícióra. Semmi hibát nem jelzett, boot-ol is rendesen...
Ötlet?LIDL Richard featuring Billy Auchan...
-
liksoft
nagyúr
Lehet, hogy van egy nehezen olvasható szektorod a rendszer betöltésekor. Akkor kattog, ahogy túljutott rajta, megy rendesen. Le kéne tesztelni, hogy CD-s boot (Knoppix esetleg) után is csinálja-e, mert ebben az esetben más gond is lehet.
A fontos adatok (családi képek, könyvelés, stb...) mentéséről mindenképpen gondoskodni kell. Több példányban kell tárolni, lehetőleg nem csak a gépen belül, mert tápegység halálával az összes winyó ''elmehet az örök vadászmezőkre''.Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
zaba
tag
-
Beaver
csendes tag
Szia mindenki!
Találtamegy csomó kattogós témát, de gondoltam ez generálisabb topik és talán többen olvassák..
Szóval, van egy SAMSUNG HD501LJ típusú, 500 gigás SATA2-es wincsi, felosztva két ntfs partícióra, az egyiken vista fut. A probléma az, hogy bootolás után nem sokkal, kb 20-30 másodperccel a wincsi kattogni kezd, ez az a tipikus 2-3 másodperces periódusidejű wincsikattogás Kattan kb 10-15-ször, majd abbahagyja, és a dolog nem is jelentkezik újra egészen a következő boot-ig. Halottam valami olyasmit is, hogy valami hőkompenzációs (???) hiba lehet ha hidegen indítod, csakhogy nálam egy újraindítás után is ezt csinálja, amikor már nem hidegen indul...
Részletes adatokat itt találtok: [link]
A HDD egyébként nem túl öreg, alig 4-5 hónapos. Mi lehet a probléma? Túl sok jót nem remélek, de hátha... Nem szeretném ha egyszercsak megadná magát és odalenne a sok-sok fontos adatom..
Mindenki válaszát előre is köszönöm! -
zaba
tag
Háj. Volt itt lejjebb néhány hozzászólásba szétdarabolva egy winyóprobélmámról néhány post. A mostani kérdésem, hogy a GDB-vel darabokban is le lehet menteni a visszanyerendő adatot a másik drive-ra vagy csak egyben? Amit meg kéne menteni, az kb 70 GB, és kb 6 GB helyem van a másik drive-on, azaz DVD-n ként dudnék menteni és kiírni adatot. Ez lehetséges?
[Szerkesztve]Red meat can kill ya'. Enjoy!
-
lazydog
addikt
A HDSentinel nem is arra való hogy segítsen az elveszett adatot visszanyerni. Ezzel inkább megelőzni tudod azt, mivel időben jelzi a vinyód esetleges állapot romlását.
Egyébként hibátlan a vinyód a Sentinel szerint?Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!
-
dobati
csendes tag
Üdv mindenkinek! A gyors seítség miatt írok Nektek!
A minap úgy döntött a naccerű windózxpm h a racként használt p-ata samsung 160 gigás vinyómat formázatlanként ismeri fel. Hát enm is kicsit lepődtem meg (kb 130giga hasznos adat van rajta)! Gondoltam lecsekkolom dosban (win98 boot cd támogatással és ott nc vel néztem) és ott mindent lát (videót is át tudtam másolni olyan meghajtóra amit a windóz lát) még a rajta levő xp ghostot is futtattam hátha friss windózal megoldódik a probléma de nem. Akinek van vmi ötlete h a hibát h lehetne megoldani plíz segítsen! Köszönöm!
Attila -
lazydog
addikt
válasz TazLeacher #2497 üzenetére
Nagyon valószínű, hogy ez tápkábelhiba. A vezeték és a csatlakozó között, vagy a csatlakozó és a vinyó között bizonytalan az érintkezés. Különösen gyakori ez elosztó ''Y'' kábel használata esetén.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Western Digital 3.5" My Book 16TB - Új, Bontatlan - Eladó! 89.000.-
- AKCIÓ! 10TB Western Digital DC HC330 HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Western Digital 8TB RED Plus - SATA3, 5640 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest