Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gaming notebook topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- OLED TV topic
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen széket vegyek?
- Hobby elektronika
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Új hozzászólás Aktív témák
-
sosperecek18
őstag
Igaz, vinyó!
Nincs Jumperelve, mert nincs is rajta jumper, de vajon melyikre kellene tenni 1-2, 5-6, 7-8?Szabadságot az Ultráknak! XBOX 360 Gamertag: torinho86
-
DjPremier
aktív tag
válasz sosperecek18 #5198 üzenetére
Nem proci HDD lehet a vinyoval van gebasz,jol van jumperelve? Ha az alaplap nem ismeri fel az nem jo,gondolom a lapod támogatja az ilyen vinyokat.Ha nem akarsz szenvedni inkább vidd vissza.
''A mennyország szép hely, de a pokolban több az ismerős.''
-
sosperecek18
őstag
hello mindenkinek!
Ma vettem egy SataII-es WD 250gb-os procit, de rádugva a sata kábelre, meg a tápra, nem észleli az alaplap, semmit sem csinál, a vinyó nem pörög fel, csak melegszik a hátulja...
Akkor ez most az jelenti, hogy sz*r az egész?
Szabadságot az Ultráknak! XBOX 360 Gamertag: torinho86
-
sksporky
tag
Lehet a winyó baja hogy a letöltött fileok CRC errorosak?
Szinte mind 5ből 1 jó pl.[ Szerkesztve ]
-
DjPremier
aktív tag
Hát kiprobáltam azt is,de semmi.Néha lefagy a gép gondolom mert azon az IDE-n van a másik vinyo is.Sajna most nincs rá keret,akkor ezt bebuktam
[ Szerkesztve ]
-
liksoft
nagyúr
válasz FireShadow #5190 üzenetére
Ez NEM pattanás ami elmúlik. Főleg, ha fontos adatok is vannak rajta. Adattal teli winyót nem piszlálunk SEMMILYEN csodaprogival! Az adatokat lementjük, utána próbálhatjuk meg a javításokat!
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
liksoft
nagyúr
válasz DjPremier #5191 üzenetére
Ha 200GB FONTOS anyag van rajta, akkor tessék venni egy garanciális winyót (lehetőleg kereskedésben, ahol a garancia érvényesíthető), és átmenteni rá az adatokat. Utána neki lehet ugrani "javítgatni" a meglévő hibásat.
Ami viszont pótolhatatlan (családi fényképek, videók, munkák), azt több példányban archiválni is kell. Különben csúnya adatvesztés lesz a vége!!!!
-
DjPremier
aktív tag
válasz FireShadow #5190 üzenetére
A HD tune jelzett néhány piros mezöt,ebböl gondolom.Meg x idö után lefagy az egész gondolom mert egy IDE vezérlön vannak.De megprobálom azt is amit irtál.Köszi.
-
FireShadow
senior tag
válasz DjPremier #5167 üzenetére
ú bakker ilyen volt havernak lanpartyn de helyreállt magától ha jól emlékszem. de befosott nagyon. és üresnek látta a vinyojat. esetleg megprobalhatsz egy rendszeervisszaalitot. amugy szvsz nem badsector miatt van, abbol nekem is kijutott böven mégse szarakodik igy koppkopp
Keeping secrets away from everyone Staring out into another world .. Ocean city girl
-
-
DjPremier
aktív tag
Hát a HD tune talált ilyen piros mezöket,szal bad sectoros a vinyo?
-
sksporky
tag
Köszi a válaszokat!
Lehet a programok lassítanak be,mert van jó néhány,512 ből 37 szabad ha fut a firefox,ez lehet gond?
-
DjPremier
aktív tag
Kicseréltem az IDE kábelt,csináltam a Seagate toolsal egy tesztet amit talált hibákat de kijavitotta.CD-röl bootolt és végig futtatott vmit.Adok pár képet a sentinelböl,hátha ti jobban értitek.Azota müködik ugy tünik,defragot is ráengedtem.
-
fv82
tag
#5173-ra tudtok valami megnyugtatót?
Telefonszámot mindig hívható formátumban küldj!
-
Thrawn
félisten
válasz FireShadow #5179 üzenetére
40 MB/s-el írni nem olyan rossz
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
-
Thrawn
félisten
válasz FireShadow #5177 üzenetére
Egy SATA channelen?
A töredezettségről innen nem tudok nyilatkozni, ezt csak te tudod. Driver, miegymás van fent a SATA vezérlőhöz?chungee: Inkább ne sütögesd, próbáld ki a gyári tesztprogramot.
[ Szerkesztve ]
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
FireShadow
senior tag
hi
miért másolok féléves sata2 hitachi vinyorol vadiuj sata2 westerdigitalra 15mega/sec sebességgel?
létezik ilyen hogy egy sata channelen vannak? mint rége egy ide kábel belassitotta 2 vinyo között a kommunikáciot. vagy annyira töredezett lenne a forrásvinyó?Keeping secrets away from everyone Staring out into another world .. Ocean city girl
-
liksoft
nagyúr
Talán NE!!!!!
Ha az MFT első bejegyzése (saját maga) sérült, de "feljön", akkor az égiek sem mentik már meg az adatokat egy "sikeres" chkdsk után. Ezt csak és kizárólag akkor szabad használni, ha az adatok már biztonságban vannak. Vagyis nincs kockázata. Ha viszont igen, akkor a mentendő drive-ra MINDEN ÍRÁS SZIGORÚAN TILOS !!!!!
-
fv82
tag
Sziasztok! Az mitől lehet, hogy az új WD 500-as AAKS vinyóm induláskor, fejmozgás közben egy pattogó hangot ad. Miután bemelegszik már teljesen megszűnik.
Félnem kell ettől? Üdv: FVTelefonszámot mindig hívható formátumban küldj!
-
liksoft
nagyúr
válasz DjPremier #5169 üzenetére
Privi ment a prividre.
Az MFT tartalmazza az egész file-struktúrát (könyvtárszerkezet, file-nevek, elhelyezkedésük a felületen, stb...). Így ha ez sérült (mint Nálad), akkor a rendszer már nem látja az adatokat. Az MFT kis része szokott ilyenkor sérülni, így adatmentő programmal nagy valószínűséggel a többi file elérhető, lementhető. Tudom javasolbi: GDB.
-
liksoft
nagyúr
válasz sksporky #5164 üzenetére
Az az átviteli sebesség jó. A mechanika nem tud többet. Alkalmazás használata meg teljesen más. Ha nagyon töredetett a felület, vagy lassú víruskereső fut a háttérben, esetleg 600.000 program lett már installálva (iszonyúan sok modul van a memóriában - így az kevés), igencsak lelassulhatnak a műveletek.
-
liksoft
nagyúr
válasz chungee #5163 üzenetére
Korrekt választ kaptál, töltsd le, teszteld a winyót. Ha az is hibajelzéssel leáll, akkor garira érett. Ha 11 szektorhibád van, de a SMART nem ad korrigálhatatlan hibát, akkor még garira nem érett a winyó. A HDSentinel ha piros X-el jelöli a drive-ot, akkor mehet gariba. Egyéb esetben a forgalmazón múlik, szektorhibával cseréli-e vagy nem. Ugyanis hibás tápegység is okozhat szektorhibákat, ez viszont ugyebár nem a termék hibája.
-
DjPremier
aktív tag
Beraktam egy PCI-os IDE kártyát és most azon van a vinyo.Lekopogom igy most megy,de ami adat rajta van az nem látszik minden mappa üres Pedig a 200GB-bol 8GB üres.És nem látom ami rajta van.Kezdek aggodni.
-
DjPremier
aktív tag
És ilyen ablak jön elö.
-
DjPremier
aktív tag
Üdv.Nekem is HDD gondom lenne.Van 2db vinyo a gépbe egy samsung 200GB rendszer és seagate 200GB adatok.Ma ota csinálja,egy X idö után lefagy az egész a kurzor se mozog és a HDD led az folyamatosan világit a házon.Csak reseteleni tudom ujraindulás után is folyamatosan világit a HDD led és a BIOS nem látja az adat vinyot.És a betöltés is lasabb.Ha bejön az XP teljesen kikapcsolom a gépet,ujraindulásnál már nem világit folyamatosan a led és a BIOS is látja.És X idö után megint kezdi.Mi lehet a gond? Elöre is köszi.
-
sksporky
tag
Sziasztok!
Van egy SATA-s 80GB-os Samsung winyóm,de qva lassú.ilyen konfigban van:
-Abit KN8 SLI
-Athlon 3200+
-512DDRIlyen eredmények jönnek ki:
Read:57-60MB/s
Burst:140-150MB/sEzek átlagosak ugyan de rohadt lassú,pl havernak a ATA100-as winyája sokkal gyorsabb,nem a teszt hanem a tapasztalat szerint,pl ha megnyit egy ablakot sokkal hamarabb bejön,nem tököl vele,nekem meg kerettyel egy kicsit,na meg ilyenek,érthető a probléma,tudtok segíteni?
Meg pl ha a lemezkarbantartót megnyitom nekem kb 30-45 perc amíg összeszámolja a törölhető cuccokat,havernak kb 20mp és hamar ki törli a fileokat onnan nekem vagy 20perc...
Mi a fene lehet gond,ennyire rossz az Abit+Samsung kombináció?? -
Thrawn
félisten
válasz chungee #5157 üzenetére
A gyári programmal is vizsgáltasd át (előtte nem árt adatot menteni), ha az is kidobja a hibákat akkor nem szólhatnak egy szót sem. Beviheted formázva, igazából nem számít.
-
chungee
addikt
Hülye vok ezekhez. Előre elnézést
Vannak rossz sektorok a vinyómon. Milyen progival lehet helyrehozni azokat. Vmi egyszerű kezelésű progit mondjátok
XP féle chkdsk már próbáltam, nem segített kiírogatja, hogy hibákat javított. De HDSentinel még mindig mutatja.
[ Szerkesztve ]
-
fv82
tag
Ő azt magyarázta, hogy pata-sata híd nem működik neki megfelelően. Feltételezem egy xp+sp2+alaplapi driver kombó már tökéletes lenne, de mit tehettem volna, visszavettem a cuccot, de most tesztelem és semmi baja a vinyónak.
-
szente
addikt
az "i"-n van 60gb,azt most próbálom átrakni az "f"-re elvileg nem fér rá de majd még szanálok.az "e"-n a "h"-n semmi fontos nincs.az "e" kemény 8mb-ra van partícionálva(véletlen volt),a "h"-n meg csak egy régi windows van meg a rendszer file-ok.az 15gb-os.
tehát 2 meg hajtó kellene nekem.a "c" ami most a helyén van,egy "d" ami most az "f",meg egy "e", ami az "e" "h" "i" osze olvasztásából lenne.mi az a lemez kezelő?esküszöm nem esik le... -
Thrawn
félisten
A D meghajtó betűjelét a Lemezkezelőben változtasd meg mondjuk T-re, utána az F-ből lehet D. Az E-H-I-t próbáld úgy megcsinálni ahogy fentebb írtam, Melyik mekkora és mennyi adat van rajtuk? Célszerű a két kisebbikről lementeni az adatokat valahova, hogy üres legyen, lehet egyesével is. Végül az író betűjelét később visszaállíthatod T-ről valami közelebbire, a másik kettőt is átvariálhatod kedved szerint.
-
szente
addikt
hát a "c" és az "f" meghajtó egy merevlemez,az "e" a "h" és az "i" pedig egy másik.tehát kettö van a gépben.az "f"-et át kellene nevezni "d"-re,az "e","h","i"-t pedig egybe kellene "olvasztani".meg a dvd írót is valahogy a sor végére kellene rakni.remélem érthető...
ezeket meg lehet csinálni azzal a progival amit ajánlottál?az a baj hogy az "i"-n vagy 60gb adat ami nem fér rá az "f"-re és ez a 60gb ami nagyon fontos.[ Szerkesztve ]
-
Thrawn
félisten
Megoldás lehet egy BIOS frissítés, valamint meg kell nézni a vinyón a jumperelést, mert lehet CapLimiten van jumper.
szente: Melyik két partíció lenne az? A legegyszerűbb, ha a két egymás mellett lévő partíció közül az egyikről lemented az adatokat, Az üres partíciót törlöd, a másikat pedig átméretezed, hogy az üres részt is elfoglalja. Acronis Disc Director egy jó választás a művelethez.
[ Szerkesztve ]
-
szente
addikt
hali
kicsit kozmetikázni szeretném a meghajtóim betüjeleit,egyesíteni két partíciót egyé,de úgy hogy van rajta adat.most így néz ki:
meg lehet csinálni?tudtok rá programot mondani?köszi
üdv -
fv82
tag
Sziasztok lenne egy problémám, de igazából nem is nálam van a probléma, csak eléggé érdekem hogy megoldódjon. Szóval egy 250-es patás samsung-ból egy gép (nem tudom milyen) csak 36 gigát lát. Ez miért lehet? Lehet valami bios beállítás?
-
Thrawn
félisten
Szóval...mi lehet a winyó sorsa? egy 2,5-ös rackbe beleszánom, elfog ott élni?
Előbb-utóbb máshol is felüti a fejét badsector, nem tárolnék rajta fontos adatot az tuti.Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
Qtya123
őstag
Sziasztok!
Van egy 6 éves 40 Gb-os Maxtor vinyóm amit rackben használok. A problémám az lenne, hogy pár napja induláskor a gép ezt írja ki:
"SMART predicts a imminent failure on secondary master hard disk drive. WARNING Immediately back-up your data and replace your hdd."
Ezzel az üzenettel együtt az jár, hogy az adatok károsodtak, majd egyszercsak semmi nem volt rajta és mikor megnéztem RAW formátumot írt a fájlrendszernek. Partition Magic 8-al leformáztam. Akkor rendesen kiírta, hogy a fájlrendszer NTFS. Viszont a hibaüzenetet induláskor ugyanúgy megkapom és ugyanúgy használhatatlanok az adatok amiket rámásolok. A kérdésem az lenne, hogy ez milyen hiba? Esetleg lehet valahogyan javítani? Vagy a kora miatt ennyi volt és kuka?
Előre is köszi!
-
nolika
senior tag
Nos lenne pár apró kérdés
Báttyám winyója laptopból: 120gb WD . ami probléma vele, h ha a C partyciót formázom, fojtonosan megakad. Ez mindd kiderült, h 5 gyenge szektor miatt történt, mélyformázáskor tovább növekedett 48-ra.
Én mint okos ember az első 11gb-nyi helyet nem partícionáltam, és lett egy pontosan 100Gb-nyi winyó. 2 órája nyüstölöm, és a kondija(71%)nem nő, nem csökken. Minden ment: mélyformázás, másolás több szálon, olvasás/írás benchmark stb...
én úgy tudom, firmware-t újra lehetne írni, és mélyformázásnál megszűnik mindenfajta ilyen hiba. Bár én ezt is szervizből hallottam.Szóval...mi lehet a winyó sorsa? egy 2,5-ös rackbe beleszánom, elfog ott élni?
thx:NoLeX
-
Thrawn
félisten
válasz indexolvaso #5136 üzenetére
Ha garanciális, akkor irány a bolt ahol vette.
-
Thrawn
félisten
válasz indexolvaso #5134 üzenetére
Ideje beszerezned egy új winchestert.
-
indexolvaso
csendes tag
Advent notebook!!!, Hitachi HTS541612J9SA HDD
A HD Sentinel szerint 36%-os a kondiciója, a chkdsk e:/r 4. lépés (fájladatok ellenőrzése) az 5-ből a nagyobb partícióra 99%-nál lefagy. Értelemszerűen az 5. lépésig nem is jut el a chkdsk.Az eseménynapló tele van "Hibás blokk az eszközön (\Device\Harddisk0\D)." hibakóddal.
Valami ötlet?Gyuri
-
ABE
őstag
Sziasztok!
Meghibásodott a Samsung HM160HI notebook winchesterem (HUTIL sem tudta javítani), de szerencsére még garanciális a szerkezet (csak fél éves). A probléma ott van, hogy az Aqua-ban vettem, ahol 1 év garanciát vállaltak rá, ugyanakkor a Samsung oldala szerint 3 év a garancia. (Kicsit megkésve ugyan, de ma regisztráltam a Samsung rendszerébe a cuccot, egyelőre várom, hogy kapok-e valami visszajelzést.) Kérdésem az lenne, hogy akkor most él-e a 3 év garancia, illetve hova vigyem el szervizbe? Ahol vettem, vagy a Samsung saját szervizébe?
Előre is köszi a válaszokat!
-
zerga~
csendes tag
Szerintem ide már nem kell semmi. Letöltöttem a kiprobálható HDsentinel PROt és ezt írta:
"A lemez felületén található 89 hibás szektor, mely(ek) tartalma a tartalék területre lett áthelyezve.
A lemez önteszt során talált 305 hibás szektort.
A lemez felületén található 305 gyenge szektor, mely(ek) későbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek).
Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat."Kondició 5%. Na szerintem gyorsan lementem ami kell, amig lehet
[ Szerkesztve ]
felvételi 08'
-
zerga~
csendes tag
Sziasztok boldog(inkább boldogtalan) noti tulajdonos vagyok.(DELL 9400).
Utobbi két hétben már a második wincsi problémám van.A gyári 80GB Hitacsinál az történt hogy játszottam(Counter-Strike) kikapcsoltam a gépet rá 1órával ujrainditottam utána nem bootolt a windows még egy rr és kiírta hogy nem talál merevlemezt. Ennek akkor kampenc pedig volt rajta pár fontos adat, na mindegy.
Kiszereltem a PS3bol a wincsit.(Seagate 60GB). Ez a mai nap kezdett el zajongani és fagyogatni emelett paranormális dologokat is csinál(meg megfagy pár másodpercre, de pl most is errol a geprol netezek, akkor nehány telepitesnél megakad olykor fura kattogo hang jön ki-bar alapbol is zugott mindkét wincsim-). Milyen programokat ajánlotok teljes kivizsgálásra(Bad sectortol kezdve töredezettségén át minden .
HDsentinelt töltöm, megnézzük mit írogat majd ki.felvételi 08'
-
liksoft
nagyúr
válasz Szten Márs #5128 üzenetére
Szia!
Lehet, hogy az a két hét nem maradt nyomtalan. Nagy valószínűséggel nem tud minden szektort korrekt módon írni minden esetben. A következő íráskor hibátlanul írja. Így először beteszi a vizsgálandó szektorok közé, majd kiveszi onnan. Ez bizonytalan működés, életfontosságú anyagot nem tárolnék rajta legalább addíg, míg kiderül a hiba forrása. (Legalábbis készítenék egy mentést.)
Hibát okozhatja a túlmelegedés által nem 100-as elektronika (fejszerelvény ugyanúgy lehet), vagy érintkezési hiba (tápellátás vagy panel mechanika között).
-
Szten Márs
nagyúr
Sziasztok, hard disk sentinel ilyesmit írkál az elmúlt napokban, illetve ez a lemezem állapota:
[link]
Mennyire kell aggódnom?
(Illetve miért van az, hogy felfelé ívelő, javulást sejtető görbék a diagrammon, holott a bad sectort értelemszerűen nem javítja ki, csak elzárja, ha nem tévedek?)MOD: ja igen, diamondmax 9-es sata-s maxtor, venti nélkül szépen 50 fok felett van, de szokta hűteni venti, így olyan 30 körüli a hőmérséklete. (Kb két hétig volt anélkül nemrégiben technikai okokból, akkor telepítettem a HDsentinelt, akkor még 100%-ot írt állapotnak, aztán bumm... )
[ Szerkesztve ]
-
Muton
addikt
válasz liksoft #5126 üzenetére
azt csinálja, h szépen eljut 86%-ig, majd elkezdi kiírni a hibakódot (valami 4...) és a rengeteg hibás szektor számát, ez folytatódik 87%-ig, majd pikk-pakk vége az egésznek, kiírja, hogy test fail, de semmi sincs a log-ban
kaja után megpróbálom a telírástMuton#2316 - $z@r a drop >_<
-
Muton
addikt
hello!
adott két 160 gigás 7-es barracuda, mindkettőn 5-8 reallokált szektor, 1-7 bizonytalan vagy nem javítható szektor. ez eddig nem is érdekelne, viszont egyre gyakrabban fagy a win percekre, és irkálja a merevlemez lapozási hibákat az eseménynaplóba lemezhasználat során.
ezért fogtam a dosos seatoolst ami kiírt egy hibakódot tesztelés alatt (illetve rengeteg hibás szektort), majd jól nem tudta befejezni a tesztet, csak kiírta, h fail.ez jelent egy olyat, h küldhetem a garisat a kiskernek, a gyári garisat meg a gyárba, vagy küzdjek előtte még valamivel, amivel esetleg elkerülhető ez az egész tortúra?
Muton#2316 - $z@r a drop >_<
-
liksoft
nagyúr
Szia!
Zavar: [link] , [link] , [link]
A tápegységben az elektrolit kondenzátorok kiszáradnak, így idővel a kapacitásuk csökken. Ráadásul az elkók nem képesek a nagyon gyors változásra, vagyis a nagyfrekvenciás zavarok kiszűrésére. Ha megnézel egy erősítőt, ott a tápellátásban találsz elkót, és vele párhuzamosan kötve kerámia és/vagy tantál kondit is. Azoknak a szerepe a nagyfrekvenciás jelek szűrése. Mivel a számítógépben minden alkatrésznek meg van a saját tápszűrése (hogy mennyire azt hagyjuk), így szinte minden gyártó kihagyja a nagyfrekis szűréshez szükséges alkatrészeket. Valamint a tápkábel is antennaként képes viselkedni, így csökkentett amúgy is a jelentősége. Viszont 2-5 év között (használattól, minőségtől függően) az elkók kiszáradnak, így csőkken a szűrésük, nő a nagyfrekvenciás zavar a rendszerben. Ezek a zavarok a 230V-os hálózatról "kúsznak" be. (Villanymotorok, stb...)
Éppen ezért én "ökölszabályként" úgy használom a tápot, hogy a névleges teljesítményét évente csökkentem kb. 10%-al. Így egy 5 éves táp nálam csak 50%-os. Akkorra már tutira megérett a cserére, hiszen nincs már teljesítmény tartaléka. (Ebbe a számításba előre tudom, sokan bele fognak kötni. Viszont alkatrész és gyártmány vizsgáló osztályon eltöltöttem pár évet, és tudom, minden öregszik. Aki ezzel az öregedéssel nem számol, érdekes dolgoknak lesz szenvedő alanya.)
-
DrSoul
őstag
válasz liksoft #5107 üzenetére
Bocs, de nem igazán értem az elejét annak, amit írsz. Mi ez a zavartüske? Semmiféle zavart nem tapasztaltam (lekopogom) a tápomon. Eleve egy megbízható darab, nincs túlhajtva, bőven elégnek kéne lennie a konfigurációmhoz (lásd adataimat, kivéve azt, hogy nem 20Gb-os Quantum, hanem már 80Gb-os Hitachi van helyette).
Az ok, hogy 2-3 példányba menteni, de mégis mire?
Menthetek 1000 DVD-re is (ebben is csak minőségit használok, Verbatim), ha az mondjuk 10-20 év alatt olvashatatlan lesz... Ez itt a kérdés... Főleg ha abból indulunk ki (ha jól értem), hogy egy HDD 4-5 év után (mint az enyém) tönkremegy.Mindig az X jelöli a pontot...
-
DJ WOKKY
addikt
Sziasztok! Van egy Seagate 160Gb-os Ultra ATA winyóm és az egyik lába az ide castlakozónál becsúszott... ezt ki tudtam húzni, de meg kellene forrasztani, aki tud ezen ügyben segíteni, vagy ismer vkit létszives írjon, előre is köszi !!!
-
Khaal
őstag
-
horvathpeter
aktív tag
REndszergazdai jogosultsággal? Hmm az hogy kell? Amugy én is arra gondoltam hogy valami használja de nem jövök rá hogy mi! Ja és csökkentett módban sem lehet törölni! :S
"Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!"
-
liksoft
nagyúr
Az a legrosszabb. Átlagol egy időn belül. Az alatt az iső alatt több tűimpulzus is megjelenhet a tápfeszen.
A külső házban a winyó tápkábelére elhelyezett szűrőkondenzátorok tudnak ezen javítani. 220uF és 47nF kondik együttes felhelyezése tud segíteni. Az elko a lassabb változásokat, a kerámia kondi a vékony tüskéket szűri meg. Utána már valóban elegendő egy multiméter a pontos feszültségszint ellenőrzésére. Annak meg +-5%-on kell belül lennie.
-
demars
addikt
válasz horvathpeter #5113 üzenetére
ennek lehet több oka is! De a legvalószínűbb, hogy valamely alkalmazás igényt tart a zenéidre
komolyar fordítva a szót, nekem ezt akkor szokta csinálni, ha pl. a winamp agent elindul, s nem veszem észre, s betárazza magának a zenéket...
illetve a fejlettebb media player is képes saját album szerkesztésre ha jól emléxem. Valami tuti h használja (nem lejátszásra gondolok), s azért nem engedi a törlést!
/lehet h egy fájlcserélő program pl: utorrent meg ilyesmik.../
Legtöbb esetben egy restart segíthet ilyenkor (nekem be szokott válni)Másik ok: lehet h sérült a mappa, vagy a mappa valamely tartalma. Rendszergazdai jogosultsággal próbáltad?
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
horvathpeter
aktív tag
Nekem egy olyan problémám van, hogy a vinyón van egy mappa amiben zenék vannak és egyszerűen nem tudom törölni! :S Azt irja ki, hogy írásvédett de hiába szedem le visszamegy és nem tudom törölni! Próbáltam áthelyezni , át is helyzete(másolta) szóval ugyanúgy ott maraddt és a másik vinyón is ott van és onnan se tudom törölni!
Valaki HELP PLS!Előre is köszi!
Üdv: Pa$cal
"Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!"
-
demars
addikt
ha másik vinyóval megy rendesen, akkor lehet, h a hdd behalni készül. Legalább is valamilyen kontakt hibája van. Fentebb ajánlották, hogy nézd meg a kábelezést. Ajánlom a portalanítást is. Esetleg, ha szemmel látható valami elváltozás... (egy két púpos kondi ) akár a hdd elektronikáján, akár a külső rack panelján.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
demars
addikt
válasz liksoft #5109 üzenetére
hát igen... most nagy hirtelen, csak egy digitális multiméterre futja
általában nem éreztem melegnek a rack et, (a tetejét...) bár az is igaz, hogy októberben üzemeltem be a rack et a vinyóval, s ablak melett volt végig (jött rá a hideg)Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
Imco
őstag
Szerintem a külső rack is "csak" táppal megy!
Az is ugyan ugy elfárad egy idő után.
Sejtésem szerint, a megnövekedett kapacitás miatt ugrott igy meg
a hiba arány. Szó nélkül garizzák a cuccokat, de 300-500-750 GB adatot gyorsba
lementeni, sokszor, sok helyen probléma!Megjegyzem, teljesen egyetértek Liksofttal a táp kérdésben.
Saját példámból okulva, nem szabad bizni a tápunk nevében!
Igen is a márkás tápok is elfáradnak még ha nincs is jele!
Ill mint irtam is, lehet hogy a korszerübb vinyók kiszolgálására "alkalmatlanok"!Végül! Engem is érdekelne, hogy milyen modon tudnám szürni pontosan
a feszültség ingadozást.
Scop és szünetmentes nélkül!Közben Liksoft válaszolt igy a fele hsz nem aktuális!
[ Szerkesztve ]
Üdv! Imco
-
demars
addikt
válasz liksoft #5097 üzenetére
Hello!
A táp miatt valóban hamar megadják magukat a vinyók! Mi van a külső usb s rackekkel? Azok külön áramról üzemelnek, s nekem is abban volt a samu vinyóm, s 4 hónapot bírt ki (vásárlástól számítva)! Heti pár órát használtam csak. A notimról a fontosab dolgokat, filmeket, zenéket, stb. tartottam rajta, de nem használtam állandó jelleggel. Mégis egyszerűen elkezdett ketyeregni, megált a commander ha tallóztam benne, illetve 1 napi szenvedés után, nem is ismerte fel a noti...! Gariba becserélték. Tegnap vettem át a zsír új samsung 250Gb os Pata s vinyót! Ismét a mobile rackben kapott helyet. Ha nem kap megfelelően stabil energiát, azt hol tudom megnézni?
everest? hdsentinel? disc wizard? hdd regenerator?Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
liksoft
nagyúr
A táp ingadozása kisebb gond, mint a hibás szűrése. Ha zavartüskék jelennek meg a tápon, azok "szurkálgatják" az egész elektronikát. Előbb utóbb elege lesz belőle.
Két biztonságot kell megkülönböztetni. Az üzemelésit, és az archiválásit. Az üzembiztonságot a tükrözés tudja biztosítani, az archiválásit pedig a 2-3 példányos más helyen tárolt mentés.
Az anyag mennyisége és jellege határozza meg, mire és hogyan célszerű menteni. A 2-3 példány miatt inkább gazdasági és kezelhetőségi oldalról célszerű megközelíteni.
-
DrSoul
őstag
válasz liksoft #5097 üzenetére
Pedig figyelek az ilyenre...
A tápellátás szerintem jó, Chieftec 400W (vagy 410?)-os táp, a ház nagy torony Casetek, a vincsiket jó távol raktam egymástól, nem melegítik egymást, és mindegyiket külön-külön 1-1 venti hűti (bár alacsony fordulatszámon, hogy ne zörögjön annyit, de folyamatosan).Régen figyeltem a konfigurációm tápellátását folyamatosan, nem nagyon ingadozott...
Tehát nincs atomstabil HDD. Akkor a mai technológiai ismeretek alapján, azon kívül, hogy az ember folyamatos Backupokat készít, melyik a legjobb adattárolási módszer?
Egyébként nagy cégek, bankok is tudtommal HDD-n tárolnak, persze backupolva folyamatosan. Ritka az, hogy szalagra mentenek, meg az nagyon drága... Elérhető áron mi a jobb?
Mindig az X jelöli a pontot...
-
liksoft
nagyúr
A meleget nem szereti, külső ház hűtése meg nem igazán jó. De ezt valóban a táp űberelheti. A tápcsatlakozót igazítsd meg (gondolom MOLEX). Ha igen, akkor a csatiban a "csöveket" kicsit összébb kell nyomni, kissé oválisra.
-
Khaal
őstag
Van egy 160gb-s Maxtor Diamondmax 10-esem külső házban. Mostanában azt csinálja (sokszor, de nem minden egyes alkalommal), hogy amikor bekapcsolom a külső racket felpörög a hdd, majd kattanik egyet és hallani ahogy újra felpörög. Ezt addig csinálja amíg ki-be nem kapcsolom a külső racket egy-kétszer. Gépbe beraktam, ott nem volt gond vele, bár a HD Sentinel szerint 60%-os az állapota. Külső rack másik vinyókkal működik rendesen.
Az utolsókat rughatja a hdd-m, vagy más gond lehet? Azt hol tudom megnézni, hogy még garanciás-e (úgy kb 2 éve vettem, azt hiszem)?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Western Digital 3.5" My Book 16TB - Új, Bontatlan - Eladó! 89.000.-
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -
- AKCIÓ! 10TB Western Digital DC HC330 HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Seagate 3TB os HDD 3,5
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest