- 420 mm-es AIO-val jön a DeepCool "lopakodó" alaplapokat is támogató nagytornya
- Primary RGB Tandem OLED panelt kap az LG 27 hüvelykes gaming monitora
- Megmenti a Sony 8K-s ígéretét a Pure Pool Pro
- Sallangoktól mentes ultraszéles monitorral jelentkezett az LG
- Válságba taszíthatja Oregon államot az Intel leépítése
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Milyen házat vegyek?
- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Benhill
senior tag
Tiszteletem!
Még uj vagyok es egy probláma adódott az egyik vinyómmal.
Az lenne a gond, hogy bármilyen adathordozóról vagy épp a másik vinyóról másolok rá valamit, néha egyszerűen csak kék halál lesz.De ha arról másolok bárhova bármit akkor jó!
Még akkor is kiakad ha arról csatlakoztatom daemon-ba a képet és játék közbe csatolva hagyom. Próbáltam már formázni, ide-t is cseréltem, de ugyanaz, néha jó néha nem.
Help! -
TazLeacher
nagyúr
Sziasztok mesterek!
Mostmár kezd egy kicsit elegem lenni, úgyhogy beírok, és tippeket várnék!
Van a konfogom, egy 200GB-s Maxtorral. Elkezdte azt csinálni, hogy vagy menet közben újraindúlt agép vagy bekapcsnál kiírta, hogy nem tud bootolni. Fekete képernyő meg minden. Lecseréltem a Satakábelt, semmi. Rájöttem, hogy az áramellátással lehet a gond. Megpiszkáltam a tápcsatiját, és csodák csodája, működött...pár napig, aztán megint. Ezt játszottam egy darabig, aztán lekötöttem az ágról a vinyóhűtőt, hátha az. 2 hétig tökéletesen ment, majd megint. Lekötöttem a neont is, 4-5 napig ment, majd megint. Most kicsit átkábeleztem a gépet, és rádugtam másik ágra a vinyót. Egyelőre működik. De mi lehet a hiba oka? Elképzelhető, hogy meghal a vinyó tápcsatija? Vagy a kábellel lesz gond? Esetleg táp?
Leteszteltem a vinyót HD Sentinellel (asszem így hívják) 100% mindkét érték, várható élettartam több, mint 1000 nap. Hmm? -
Archer
őstag
Üdv! Lenne egy kis problémám. Vettem egy 320gb-os WD vinyót. Particionáltam, felraktam az XP-t, nForce drivert meg pár progit(Winamp, Firefox, stb.). A probléma az, hogy baromi lassan bootol be az XP(megy a töltő csík, de a vinyó nem csinál semmit egy jó darabig) és miután bebootol az XP, indokolatlanul sokat használja a gép a vinyót(mondjuk ha semmit nem futtatok akkor is). A Maxtorommal nem volt ilyen gond, pedig ua. a programokat használtam. Valamilyen beállítási hiba lehet vagy valamelyik program zavarhat be?
-
Scarface88
csendes tag
Athlon 3000+ 64bites processzor, Gigabyte GA-K8Ns alaplap, 350W-os táp, ATI Radeon 9600Xt videókártya, Samsung160GB vinyo(ez müködik) Maxtor40GB vinyo(ez is müködik) Maxtor40GB vinyo(ez az ami nem müködik) LG DVD iró 2*512mb ddr400+mhz memoria a configom.
[Szerkesztve] -
Scarface88
csendes tag
Sziasztok!
Van egy kis problémám, remélen tud valaki segíteni.
Van három winchesterem, ebböl jelenleg kettőt is használok és a harmadikat mobil racként szeretném használni, de a gépem nem ismeri fel a két másik vinyó + a dvd írom mellett. Jelenleg egy IDE kábelre van kötve a két vinyo + egy IDE kábelen van a harmadik vinyo + a dvd író. Ha például lehuzom a kábelt a dvd íróról vagy az egyik vinyoról akkor gond nélkül felismeri a rendszer a mobil racket, viszont ha rajta van az összes meghajtó akkor csak a mobil racket nem ismeri fel. Nem a jumpereléssel van a probléma mert aszerint ismeri fel a meghajtókat a rendszer ahogy jumpereltem, egyedül a mobil rack nem megy! Ha valaki tud segiteni azt előre is köszönöm!!! -
-
csaboo
tag
Háát, tuti van vmi ezzel a vinyóval...az előbb kattant egy olyat, aztán szokás szerint befagyott, de legalább pár dolgot át tudtam róla másolni.
Szóval a Sentinel szerint nincs baja, indult a hőmérséklet 32 fokról, aztán pár perc után gyorsan felment 45-re, másoltam a cuccokat, kattant-lefagyott (kékhalál most nem volt). Ha egyéb probléma (memória, miegyebek) lenne, akkor most sem futna normálisan ezzel a másik vinyóval, nem? Márpedig a Seagate vinyó nélkül jól működik minden... -
liksoft
nagyúr
Szia!
SATA csatlakozás esetén jelenthet gondot egy esetleges túlhúzás a gépben. A tápellátás szintén kérdéses. Kék halál lehet memória, video gond is. Azzal meg, hogy winchestert cseréltél, megmozgattad az alkatrészeket is. Így egy érintkezési hiba megjavulhatott. Vagyis további tesztelés nélkül nem dönthető el egyértelműen a hiba valódi oka. A mentés egyértelmű, szükség van rá. Azt kéne tudni, a drive saját belső öntesztje mit mutat (SMART). Erre tudom javasolni a Hard Disk Sentinelt [link]. -
csaboo
tag
Sziasztok!
Attól tartok vmi komolyabb gond van a vinyómmal...250GB-os Seagate sata2-es a cucc. A következő történik: megy kábé 10 percig, aztán befagy az OS, dob egy kék képernyőt, aztán alig lehet újraindítani a gépet. Nekem úgy tűnik, mintha egy idő után túlmelegedne. Egyébként 5 hónapos még csupán, a ház front ventije is hűti jól, nemtom mégis mitől halt be így...most betettem az asszony 1000 éves WD 20 gigás vinyóját, ezzel egyenlőre gond nélkül zajlik minden.
Ha vki tudja mit érdemes tenni ilyen esetben, az kérem írja meg! Mindenesetre a backup-ot elkezdem már ma... -
Daert
őstag
Sziasztok.
Nincs időm végigolvasni a topikot,de légyszi segítsetek.
Néha a SMART beriaszt hogy 45C a vinyóm hőmérséklete.Egy új WD2500KS-ről van szó.Aggódjak vagy a hagyjam a fenébe? -
Speed®
titán
válasz
lazydog #2482 üzenetére
Ejj, hogy egy poénre mi kerekedett
A váltószámot magyarázza el neki ált. isk.ban a matektanára
És valóban szélmalomharc, tudom jól, azokban a topikokban is ez megy ahol ''tekintélynek'' tartom magam, elég unalmas sok 100X feltett kérdésekre magyarázattal szolgálni..de mivel Bővebben:[link] kolléga a jog átruházása nélkül hagyta itt a fórumot, nem cselekedhetek íly egyszerűen
Ide meg csak hajnaltáji unalmam vetett
A jövőben is szívesen olvasom egy-egy mélyenszántó hsz.edet
üdv.
-
lazydog
addikt
Igen, a széles utat választottam, a keskeny helyett.
Ezzel nagy valószínűséggel megnyugtattam a kérdezőt, így már nem éltem hiába.
A te válaszod szakszerű és mélyenszántó, bár nem teljes. Az 1024-et, mint váltószámot nem magyaráztad el.
Szélmalomharcot folytatunk. Nem lepne meg túlságosan, ha még ezen az oldalon találkoznánk ismét totál ugyanezzel a kérdéssel. Ha így lenne, és válaszolnék is rá, kérlek nézd el nekem, ha nem írok belőle diplomamunkát. -
Speed®
titán
válasz
liksoft #2479 üzenetére
Nem érti..
Azért a könnyebb utat választotta, mert nem magyarázta el Prohardver27nek hogy miért van ez, csak egyszerűen azt mondta: aha, jók a számok. Ez meg ahhoz vezet, hogy jön a következő agyas és meg fogja kérdezni miért 298.02GBos a 320GBos v. miért csak 465.66GBos az 500as vinyója?
Amúgy tényleg faszok a gyártók, de a marketing minden felett...
Érdekes, volt egy 80as Samu 7200/8M vinyóm, az ténylegesen 80GBos volt. -
Poiro7
senior tag
Tudom hogy már lerágott csont a merevlemezek tényleges kapacitása de mennyinek kellenne lennie egy 250Gb merevlemeznek, mert nekem 232,88Gb?
WD 250Gb -> 232,88Gb
Hitachi 160Gb -> 153,38Gb -
c41r0^
őstag
Sziasztok!
Adott egy Seagate Barracuda 7200.7 120 GB-os PATA vinyó (ST3120026A model), ami egy ITE RAID vezérlő kártyára volt dugva egy másik vinyó mellé, így a SMART infókat nem tudtam belőle kiolvasni, pedig lehet jól jött volna, mert...
A mai este elkezdett működés közben kattogni és megakasztotta az oprendszert, ezért rebootoltam, a kattogás maradt. Lehúztam mindent az alaplapról, csak ezt a vinyót hagytam rajta a tápon (ATA kábelt sem dugtam rá) és a tünet a következő:
felpörög a lemez, majd kb. 2 mp-ként kattan egyet. Olyan, mintha az olvasó-író fej le lenne tapadva, vagy nem is tudom...nem áll pályára...értelemszerűen a BIOS és a RAID kártya BIOSa sem ismeri fel.
A vinyó langyos, olyan 32 fokos lehetett, teljesen hűs volt a 40 GB-os Maxtor mellett.
A vinyón pótolható, de 100GB (ISO-k és filmek) adat van.
Már próbáltam rázogatni a vinyót áram nélkül, ill. utána áram alatt is, de semmi...
valami tipp, mivel próbálkozhatnék? Elektronika vagy fejhibás lehet? -
Borosz
őstag
Lejárt a mod...
#,Attribútum,Küszöb,Érték,Legrosszabb,Adat,Státusz
1,Raw Read Error Rate,6,67,63,000002ED5D01,OK
3,Spin Up Time,0,96,96,000000000000,OK (Mindig rendben)
4,Start/Stop Count,20,100,100,000000000008,OK
5,Reallocated Sectors Count,36,100,100,000000000000,OK
7,Seek Error Rate,30,87,60,00001EBF2614,OK
9,Power-On Time Count,0,85,85,0000000035A1,OK (Mindig rendben)
10,Spin Retry Count,97,100,100,000000000000,OK
12,Drive Power Cycle Count,20,99,99,000000000547,OK
194,HDD Temperature,0,39,51,000000000027,OK (Mindig rendben)
195,Hardware ECC Recovered,0,67,63,000002ED5D01,OK (Mindig rendben)
197,Current Pending Sector Count,0,100,100,000000000000,OK (Mindig rendben)
198,Off-Line Uncorrectable Sector Count,0,100,100,000000000000,OK (Mindig rendben)
199,Ultra ATA CRC Error Count,0,200,200,000000000000,OK (Mindig rendben)
200,Write Error Rate,0,100,253,000000000000,OK (Mindig rendben)
202,Vendor-specific,0,100,253,000000000000,OK (Mindig rendben)
A vastagított értékek nem gyanúsak? Úgy értem túl nagy a ''szám''.
[Szerkesztve] -
Borosz
őstag
Segíccsetek:
akkor mi van ha olyan, mintha seek-elne a vinyó halkan és tik-tak-tikitak ütemet mormol ekkor egész halkan? 5 percenként csinálja kb és a led olyankor nem villog.
Amúgy megy, meg gyors is. Sentinel szerint 100%-os.
Mentsek mint atom?
ST3160023A
160GB, 8M cache -
dodopek
addikt
persze.úgy adják a boltban a cuccot.köszi az infót.
-
liksoft
nagyúr
-
dodopek
addikt
Sziasztok!
Ha 3.5 hdd-t belepakolom egy usb-s külső ide(külsős mobil rack cuccba,azt le fogja kezelni a notebook is,ha rá dugom? -
lowbass
csendes tag
válasz
medvezsolt #2454 üzenetére
Próbáld meg ezt talán segít:
[link]
Nálam segített ott is ahol a partition magic megadta magát. -
trev
csendes tag
Sziasztok.Vki segítsen nekem pls.Az a bajom hogy sztem kaptam tegnap egy vírust, és elküldte a gépem majd amikro újra formáztam a winyót és tértem volna a második űújratelepítési szakaszra akkor azt írja ki a gépem hogy hiányzó:NTLDR vagy iesmit és alatta emg csak annyi van hogy újraindítás CTRL+ALT+DEL majd amikro újra indítom sehogy se akarja a monitor a képet beadni.Valaki tudja hogy miért lehet ez?
-
liksoft
nagyúr
válasz
medvezsolt #2456 üzenetére
Tudod, én nem vagyok lusta. De nem több ezer hozzászólásra gondoltam, csak 10-20 darabra. Megtalálod bennük a választ. Nem vagyok lusta, mert dolgozom (adatokat mentek) és nem ''formanyomtatványként'' írom be a fórumba 20-30 hozzászólás után ugyanazt a szöveget, mert Valaki lusta visszaolvasni.
Az adatmentéses szakember meg szaktudása és a neten fel nem lelhető programokkal és esetleg szerszámokkal visszahoz olyan adatokat, melyeket ''földi halandó'' ''konyhatuning'' módszerekkel nem tud. Nézz rá a honlapomra, talán ad egy kis plusz információt. -
Kriza
őstag
válasz
Na haragudj a kérdésért, és sem vagyok ebben a topicban jártas, de az jutott eszembe, hogy miért kezdesz ''életbevágóan fontos'' adatokat tartalmazó lemezen olyan műveletet, ami előtt erősen ajánlott a biztonsági mentés?
-
medvezsolt
senior tag
-
liksoft
nagyúr
válasz
[link] Itt olvass egy kicsit vissza. Nagy valószínűséggel csak szakember segítségével sikerül róla korrekt módon adatokat menteni.
-
medvezsolt
senior tag
Sziasztok!!
Minden kedves fórumlakó segitségéet szeretném a kövi ügyben:
Számomra életbe vágóan fontos 100giga fontos adat elveszéséröl van szó.
Nos: Partition magic 8.0, a winyó 120 GB samsung, adatokkal teli. 2 partició(6 giga és kb 110) amit összeakartam merge-elni. és a folyamat közben ERROR lett. Ezután ugy néz ki a winyóm hogy van rajta a 6 gigás partició és 110 gigányi UNALLOCATED . és ezen vannak életbevágoan fontos adatok.
Van rá progi amivel visszatudnám az adatot hozni róla?..pliiiz HELP HELP
akár privi mailben is : maci84@vnet.hu -
liksoft
nagyúr
válasz
Philippe #2450 üzenetére
Akkor az egyik drive működése során annyi hibát szedett össze, hogy a gyártó már nem garantálja a további hibátlan működését. Vagyis a drive lehet a halálán is, csak még működés közben nem érzed. Ellenőrizd le a Hard Disk Sentinel [link] programmal. Olvasd el a menüsor végén a SMART pontot.
-
liksoft
nagyúr
válasz
mazda323 #2447 üzenetére
Szerintem ez nem csak winyóhiba lehet. Első körben én a BIOS-ban default-ra állítanám a rendszert (nem tudom, túl van-e húzva), és a tápellátást ellenőrizném le. Gagyi tápegység vagy érintkezési hiba, vagy kiszáradt alaplapi processor tápfeszültséget szűrő kondenzátorok esetén is hasonló a hiba.
-
liksoft
nagyúr
Ne a rendszer visszaállításával foglalkozz. Mi kell Neked? A rendszer, vagy az adatok?
A CHKDSK-t én csak adatgyilkosnak hívom, mert mindig a kritikus helyzetben vét hibát. Nem Ő tehet róla, hiszen hibátlan szektort olvas, csak az a szektor adattartalma sérült. Így logikus, hogy hibázni fog! (Olyan mintha a benzinkútnál felcserélték volna a tartályokban a gázolajat és a benzint. Ekkor dízelt tankolva nagyon hamar szét fog robbanni a motor, és nam a tankolást végző vagy a vezető a hibás.)
A Get Data Back fizetős adatmentő programmal tudod a még adminisztráció alapján elérhető adataidat másik drive-ra átmásolni. FONTOS! A forrás és céldrive nem lehet azonos, mert ha igen, akkor mentés közben felülírja a mentendő adatokat! -
Philippe
csendes tag
Sziasztok!
Van egy olyan probléma vinyómmal (az eddigieket kiküszöböltem...),hogy amikor tölt be a gép,akkor egyszer csak megáll,kidob valami tesztet,valami olyasmivel,hogy primari master -> ok sec master -> ok ,ez a két lemezmeghajtóm,a két vinyómból meg csak az egyikat okézza le,a másik az ''capable ok'' de command failed. Utána valamit a S.M.A.R.T.-tal kapcs. ír ki és végül azt,hogy press f1 to resume.
Én meg is nyomom és innentől kezdve minden működök (vagyis nem vettem még észre semmi hibát) -
zaba
tag
HDD recovery helyett HDD Regenerator volt, kb 16 óra volt, mire leellenőrize, de 0 bad sector!
Ezen felül kivettem a winyót, betettem egy keretbe és csatlakoztattam egy laptophoz, de azzal is ugyanaz van, mint mikor az asztaliban a helyén van, azaz :A lemezszerkezet sérült, vagy nem olvasható. -
zaba
tag
Na, amit sikerült kiderítenem, hogy se a Norton Ghost, se a HDD recovery nemtalált rajta bad sectort. viszont a win ezt írja ki belépéskor:
sérült mesterfájltábla, cksdsk megszakadt.
Ha meg rendszervisszaállítást akarok, akkor:
A meghajtón lévő módosításokat ( D: ) ezután már nem lehet visszavonni, mert vagy nem figyelte a meghajtót a redszervisszaállítás, vagy ki lett kapcsolva, vagy el lett távolítva.
Ez utóbbi azt jelenti, hogy a D-n a renszervisszaállítást már nem fogom tudni visszavonni? Vagy azt, hogy a D-vel már most sem tud semmit csinálni, mert a D-t máregy ideje nem figyeli? A rendszervisszaállítási pontom 9-edikei, a balhé meg 12-én történt velem. -
mazda323
csendes tag
Sziasztok!
Segítsetek plííz!!! megőrülök, minden nap min. 2x format, mert ahogy elkezdek telepíteni pl. egy játékokt, jobb alsó sarok, fekete felkiáltójel.... rendszerfájl hiba.
meg ha nagy nehezen sikerül feltelepítenem egy játékot, elindítom és újraindul a gép.
De már nem tölti be a windowst, hanem kiírja, hogy xy fájl sérült és nem indítható a windows,
valami driverxy fájl is néha beficcen.
mondtak már hdd hibát is, hd sentinel 95 kondi!! az nem rossz.
nemtom mi lehet...
plíííz.
THIS IS FORMAAAAAAAAAT !!!!!! -
zaba
tag
tudtok valami programot ajánlani, amivel el tudok indulni a probléma megoldásában?
-
zaba
tag
Halihó, asszem nagy baj van. A Windows az egyik meghajtómra ezt írja ki: A lemezszerkezet sérült, vagy nem olvasható. Ilyenkor mi a teendő? Ez mechnaikai hiba, vagy szoftveres?
Szóval: A probléma úgy kezdődött, hogy belefagyott a gép egy dvd írásba. Aztán chkdsk futtatását követelte, aztán újraindítottam (lehet, hogy ezt nem kellett volna) a windows azt irta ki, hogy a \System Volume Information\tracking.log fájl sérült futtassam a chkdsk-et, újra futtattam, újra indítottam, aztán azóta van ez, hogy se a nevét se semmit nem lát a winyóról, de azt érzékeli, hogy van egy D meghajtó. Egy rendszervisszaállítás javíthat a dolgon?
megpróbáltam most a chkdsk /R d:-t , de olyan gyorsan kilépett a chkdsk , hogy nem láttam semmit.
samsung sp0822n a winyó, és még garis, csak hát volt rajta úgy 70GB adat
Újraindításkor a win az alul-felül sötétkék csíkos részen mégegyszer chkdsk-t csinál és érdeke ott, tudja a winyó nevét, csak akkor nem ,mikor felállt a rednszer.
HELP PLZ!
[Szerkesztve] -
mazda323
csendes tag
és ezekből nincs semmi különbség, hogy ata 133 vagy a fa...om tudja?
Sajna én segg vagyok a winyókhoz. -
mazda323
csendes tag
HI!
IDE kábelt kéne vennem, 160 GB 8mb pufferes Samsunghoz.
80 ereset vegyek vagy milyen kell pontosan hozzá, hogy ne legyen kábel problémám
köszi -
Integra
titán
Sentinel ezzel fogadott egy bazi nagy piros x-szel együtt az áttekintés ablakban..
teljesítmény: 100% kiváló
kondíció: 0 rossz
A lemez felületén található 1333 hibás szektor, mely(ek) tartalma a tartalék területre lett áthelyezve.
A szektorok javításának számából ítélve a lemez állapota több lépcsőben romlott.
A lemez felületén található 3 gyenge szektor, mely(ek) későbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek).
Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat.
Ajánlatos az adatok sűrű mentése az adatvesztés elkerülése érdekében.
Működési idő: 8 nap, 11 óra
Élettartam: 0 nap
most már azt irja hogy 1 óra 41 perc a működési időhöz
[Szerkesztve] -
Integra
titán
az lesz most
msn-re felvettelek.még jó hogy két gép van...
akkor kapnék hülyét ha a noti nem lenne és úgy kéne ide írni meg tesztelni közben...
ja meg most látom hogy az lba számok változtak, és van ahol a szám után / van és van ahol - van. ezek jelentenek valamit?
[Szerkesztve] -
Integra
titán
válasz
liksoft #2424 üzenetére
nincsen rajta most semmi, szétdobáltam 3 gépre az adatokat.
most kerestetem faterommal a számláját, mert ha megvan akkor visszatudom vinni.
a durva az hogy ez a vinyó alig volt használva, mert a kezdetektől fogva usb-s alu keretben volt. azért ez vicc..
ha faterom nem találja viszont a könyvelésben a számlát, akkor rábasztam...
de hogy mitől lett ez???? ilyen előfordul? nemtom hogy van e még ember aki nálam is jobban vigyáz a dolgaira, szóval nem hinném hogy én tehetek erről..
még ezt a hdd regeneratort megprobálom
mod: koszi admiralis neked is
[Szerkesztve] -
Philippe
csendes tag
válasz
liksoft #2424 üzenetére
Hogy-hogy annyi?
Az eszközkezelő kifogástalannak látja,arról nem is beszélve,hogy a tegnap ugyan ez a vinyó a haveromnál,hibátlanul működött.Le lett formázva,és kapott adatokat is,erre hazahozom és semmi?Nem akarom particionálni,egybe kell,és egybe is lett formázva.
Milyen HDD regenerátort javallasz?Vagy egyeltalán mit csinál az? -
liksoft
nagyúr
válasz
Integra #2420 üzenetére
Akkor ennek annyi. Ha már a szektort sem találja, akkor olyan adat sérült a felületen amit csak a gyár tud feliratozni. Egyet tudsz tenni. 160GB-os partíciót hozol létre rajta maximum. De célszerű inkább 120-at, így az SP nélküli XP-vel is kompatibilis partíciót kapsz. Ezt a winyót későbbiekben csak hurcolászásra érdemes használni, amire másolatot teszel csak. Vagyis nem ezen van az egyedüli példány. Egyébként egy számmal valahol többet írtál. Ha másfél terára kéne visszabutítani, de boldog lennék!
Szerk: Tényleg a HDD regenerátornak még adhatsz egy esélyt, de nem vagyok biztos benne, hogy meg tudja oldani. Viszont én már akkor sem bíznék ebben a hibás területben.
[Szerkesztve] -
Thrawn
félisten
válasz
Integra #2420 üzenetére
Csak német oldalon találtam magyarázatot (németből nem vagyok túl perfekt) de kb ezt jelenti:
Vannak gyenge, bizonytalan szektorok a vinyón (ezeket a HDSentinel nem írta ki?) Ezekből nemsokára bad sector leszAmíg van olyan része a vinyónak amivel pótolhatja a kieső tárterületet addig nincs baj.
Lehet most a szakik megköveznek, de egy low level format segíthet, meg ismerek egy HDD Regenerator progit is (fizetős!) ami elvileg képes helyrehozni ezeket a hibás helyeket.
Mindenesetre fontos adatot ne tárolj rajta... -
Integra
titán
válasz
liksoft #2416 üzenetére
lefutott a teszt, a következőt dobja ki:
error: lba 3503350866
error: lba 3503350867
error: lba 3503350868
error: lba 3503350869
error: lba 3503350870 /
error: lba 3503350871
error: lba 3503350872 /
oem error code => e77 : bad sector
error : sector id not found
>> logical test : testing... pass!
scan elapsed time : 02:45:17
error occured test loop number 1
end time : sat aug 11 19:22:05 2007
test was completed.
ez magyarul mit jelent?????????????? sok jót nem, ugye? -
Philippe
csendes tag
Ezt nem hiszem el.Ma délután átvittem a már említett vinyót egyik haveromhoz,és ott végül úgy döntöttünk,hogy leformázzuk az egészet,mert neki megvolt,ami nekem feltétlenül kellett.Miután végeztünk a formázással,amit a felügyeleti eszközöknél értünk el,megkaptam rá a zenéimet,meg a mindenfélémet,leellenőriztük,hogy a vinfos látja-é,és minden klappolt.Ezekután hazajövök,berakom a vinyót és a következő üzenet fogad: Sec Slave Hard Disc: S.M.A.R.T. Command Failed
Ez most mi?!Talán még csak annyit,hogy a haveromnál jumperrel működött,nálam úgy el sem indul,valami boot marhaságot ír ki,ha viszont leveszem, a jumpert (ilyet jelez a kis rajz is..),akkor meg ez a S.M.A.R.T. marhaság fogad és nem látja vinyót.. -
Integra
titán
-
Integra
titán
válasz
liksoft #2412 üzenetére
találtam 10ből egy jó mágnes lemezt most azzal próbálkozom
sikerült is csak épp a hutilt felejtettem el átmásolni rá... lol
na mindegy lassan már alakul a dolog, legalább eljutok addig, hogy ez a trágya elinduljon.
váóóóóóó és bejött, na most már csak okoskodni kell hogy csinálja ezt a teszt irás meg olvasás megizzasztós dolgát és megjavítsa a vinyót...
bontani kéne még egy sört mert leizzadtam ebbe a nagy harcba'
mod: vááááááá, elfelejtettem hogy a boot hdd-m is samu, most annak esett neki, és persze long testre klikkeltem
[Szerkesztve] -
liksoft
nagyúr
válasz
Integra #2405 üzenetére
A géped BIOS-tól indul. Az is balkán? Mint minden szakmában, itt is megvannak a megfelelő szintek. HW közeli, programozói, rendszergazdai, felhasználói. A tesztprogramot szervizesek részére adják ki a gyártók. De Neked is van lehetőséged a használatára.
Az autódat csak vezeted vagy szereled is? A villáskulcs is balkáni megoldás?
Töltsd le a CD-s változatot, és égetés után tudsz róla indulni. -
liksoft
nagyúr
válasz
Integra #2402 üzenetére
A Sentinelhez van magyar help. Igencsak részletes.
Hát.... sajna a korrekt tesztprogramok nem ablakos rendszert szeretnek. Azok ugyanis mindenhol és mindig belepofáznak a tesztprogram életébe. Vagyis korrekt mérés nem végezhető velük. Sajnállak, de meg kell barátkoznod a gondolattal, hogy az egeret fel kell cserélned a billentyűzettel. -
lazydog
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Eredeti játékok OFF topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Vírusirtó topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- E-roller topik
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB -2 év gari
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest