Új hozzászólás Aktív témák
-
Gézengúz
addikt
Sziasztok!
Beírom ide is hátha valaki itt tudna segíteni.......
Van nálam egy maxtor 160-as winyó...... Powermaxos tesztet futtatva..dobott egy olyan hibakódot (hatalmas recsegések közepette)
hogy...... d3aaa0610...
Na ehhez szóljon valaki valamit, hogyan, merre tovább............
Köszi...........
-
liksoft
nagyúr
Minden OS tartalmaz saját lemezkezelőt. Azt érdemes használni.
Statikus töltődések, elektrolitok szerkezeti átalakulása miatt van ilyen jelenség. Nagyon ritka, a szakma is ritkán találkozik ilyennel, de van, hogy hosszú állás után (a leírtak miatt) elindul olyan eszköz ami előtte bizonytalanul vagy sehogy nem működött.
-
v.tom
őstag
válasz
liksoft #3793 üzenetére
Értem, köszi a segítséget. Lemezkezelőnek megfelel a Partition Magic vagy inkább valami mást javasolsz? Esetleg vista vagy xp boot-lemez beépített lemezkezelője?
Még régebben írtam egy vinyóról ami I/O hibával nem működött. Akkor egy gépben sem tudtam működésre bírni, de tegnap csak ugy próbaképpen beraktam a gépbe, és csodák csodája! Tudtam rá írni olvasni. 60000 körüli sebességgel, és mindent le tudtam menteni róla. Hát érdekes dolgok vannak. Igaz hogy a HD Sentinel folyamatosan nyavalygott, de a lényeg hogy az adatok megvannak. Lehet hogy amiatt van hogy most vista alatt próbáltam, akkor viszont csak xp alatt? Na mindegy. Nem értem
-
liksoft
nagyúr
Az egész drive felszabadult? Nincs rajta értékes adat?
Ha nincs, akkor a gyártó oldaláról letöltött tesztprogrammal írásra majd olvasásra a teljes felületet célszerű végigtesztelni. Ha hibátlan, akkor a lemezkezelőből inicializálni, partícionálni majd formattálni kell.
Ha több partíció van a drive-on, akkor a lemezkezelőből (nem intéző!) a partíciót törölni, újra létrehozni, majd formázni (nem gyors formattal).
Mindezeket az alaplap default beállításai mellett.
-
liksoft
nagyúr
Szia!
A gyakorlati tapasztalatom, hogy ha valódi szektorhibáid vannak, akkor adatok archiválása, új winyó, telepítés, adatok vissza a járható út. Az összes többi csak időszakos megoldás, és nem tudhatod melyik pillanatban adja be a kulcsot végleg. (Legtöbbször a legrosszabb időben, totál adatvesztéssel.)
-
xlalix
tag
hi!a köv a probléma:
adott egy hp nx 6310-es laptop és szerintem hal megfelé a winyo...
60 gb-os fujitsu mhv 2060bh pl winchester van benne.2 particióra van osztva (20-40) és a 20 gb-osat nem tudom megformázni mert formázásnál mindig megáll!Probáltam cskdsk /r-t de az is leáll!A másik partición a chkdsk lefut jó minden, még xp-t is sikerült telepítenem rá..gondolom bad sector lett rajta és azt szeretném hogy azokat ne vegye figyelembe!most ha bekapcsolom akkor azt írja hogy hiányzik a hal.dll.
Ötleteket várok ezzel kapcsolatba vagy vmi segítséget h még működjön
ja és van egy hirens boot 9.3cd-m.ezzel kapcsolatban is segítséget kérnék mert nem nagyon értek angolul h mit hogyan kell csinalni!
Elrőe is köszi! -
liksoft
nagyúr
Megkaptam. Nem vagyok túl boldog. Nincs tuningolva a géped? Ha igen, vedd default-ba és úgy használd. (Bár átviteli hiba nincs és ez erre szokott utalni.) Túl sok vizsgálat alatti szektorod van. Tápellátás is lehet ludas! Ez vagy igaz és akkor gáz van, vagy a SMART táblázata sérült a winyónak. Mindenképpen egy teljes felületi írás / olvasás tesztet rá kéne ereszteni a drive-ra. Ezt a gyártó oldaláról letölthető programmal célszerű elvégezned. Teljes teszt után lehet, hogy újra kell a lemezkezelőben inicializálni, partícionálni és formázni a drive-ot. Persze, ha hibátlan.
A riportot meg elküldtem a program írójának, mert a 100% érdekes ennél a winyónál. Én inkább programon belüli aritmetikai hibára gyanakszom. Hiszen ki is írja a vizsgált szektorok irdatlan mennyiségét.
Örülök ha tudok segíteni. ....
-
ANT
őstag
Samsung HD501LJ-t hogyan kell SATA1-be jumperelni? Leírásban, vinyón semmi utalás nincs erre. A leírás ráadásul vmi szoftvert emleget, amit a Samsung oldalról kell letölteni. Most akkor szoftveres vagy jumperes beállítás a nyerő?
-
4d
aktív tag
válasz
liksoft #3776 üzenetére
Elolvastam, köszi! Nem vagyok guru a pm kezelésében tudnál segíteni? A gondom az, hogy ha jobb katt egérrel a sárga keretes BAD feliratú vinyóra (itt nem látható a partíció) akkor csak a format, a properties és az advanced aktív. Most akkor hogy?? A H: meghajtó látszik a commanderben és a windows file kezelőjében is, de ha meg akarom nyitni akkor azt írja hogy nincs ilyen meghajtó.
-
4d
aktív tag
Hello!
Segítséég!! Van egy Sata II 80gb seagate vinyóm amin egy vista oprendszer volt. A vinyó formázás közben kiírja h az Xp (én ezt használok) nem tudja befejezni a formázást! most az a helyzet h a particion magic se tudja újraparticionálni mert a formázás ott se megy! a pm azt írja a vinyóra h BAD, sárga keretben. Semmi ötletem nincs kérlek segítsetek! Megoldás lenne szerintetek ha vista alatt próbálnám meg formázni?? Ja még annyit h a vinyóra a hd sentinel 100%ot ír de van rajta valami elképesztő mennyiségű, több 42 millió!! hibás és gyenge szektort ami szerintünk lehetetlen. Lehetséges, h a pm az egész vinyót bad szektorosnak látta és ezért nem tudok most hozzáférni? A kezelőben látom a H: meghajtót de nem lehet hozzáférni.
-
v.tom
őstag
Hát elvileg egy ATA csatornán az adatátvitel mindig a leglassúbb eszköz sebessége lesz, tehát ezért nem nagyon érdemes vinyó mellé kötni cd meghajtókat meg ilyesmit, mert pl ha a cd UDMA 66-os a vinyó meg 100-as, akkor a vinyó is UDMA 66-on fog menni. Én úgy tom ez így van, persze semmi sem biztos. Viszont kábelből nem szabadhasználni a régieket, csak 80 ereset. Sok alaplap nem is megy nélküle, de legalábbis kiírja hogy hoppá ez nem stimm.
-
Dojec
csendes tag
Hali!
Tudna valaki ajánlani valamilyen winyó matató programot amivel kilehet zárni a bad sectorokat? -
lorant80
tag
Szevasztok!
A köv. lenne a problémám: beszereztem a WinXP Crystal Edition-t, feltelepítettem a sata-s HDD-re ami az előző WinXp verzióval szépen működött...! De a jelenlegi Win (Crystal) miatt-e vagy mi miatt állandó fagyások voltak..., 15perc után vagy 1-2 óra müködés után vagy volt olyan, hogy kibírt majd egy fél napot is és utána már olyan drasztikus dolgok jöttek elő, hogy már a RESTART sem segített csak a reinstal (Ghost)...! Elegem lett és feltelepítettem a Win-t (Crystal) az ATA-s HDD-re és már vagy két hete gond nélkül müködik...! kop-kop-kop
Mi lehet erre a magyarázat? Járt már valaki hasonló képpen?Előre is köszönöm a válaszokat...!
Üdv...
-
lsc
nagyúr
Hali
Felraktam a Hdd Tune-t , infonál ezt írja: Supported UDMA MODE 7 /Ultra ata /512 /
Active Udma mode 6 /Ultra Ata /133 /Egy Samsung 200 GB.os/SP 2004 C / vinyóról van szó , Abit KN9 Ultra lapban .
Azt szeretném tudni , hogy a lap tud ennyit , vagy valami rosszul van beállítva ? A lap manualja szerint a Sata sebessége 3 GBs .
-
Thrawn
félisten
Nem valószínű
A BIOS-ban látod hogy milyen módban dolgozik? Mert ha ott stimmel a sebesség és csak a Windows-ban nem, akkor eszközkezelőből távolítsd el az IDE vezérlőket, majd csinálj egy restartot. Remélhetőleg ezután rendesen felismeri.Ez a mód egy DVD-író/olvasónak elég de egy HDD-nek már nem.
-
kory24
őstag
Sziasztok!
Van egy Maxxtor 80GB-os winyóm, amely UDMA-5-ös adatátvitelre képes max (100MB/s)
Ha a főwinyóm mellé (az UDMA-6-os) teszem akkor UDMA-5 módban megy.Azonban ha a dvd íróm mellé akkor csak UDMA-2 módban (33MB/s) megy.
Ez azért van mert a dvd író IDE kábele csak ATA-33as? (csak mert mikor a dvd írót vettem vele együtt vettem a kábelt és ATA-133ast kértem, lehet átvertek......)Vagy pedig lehet ATA-133as a kábel, csak a DVD-író lelassítja a winyót?
A dvd író amúgy egy LG GSA-H44NBocsi, ha nagyon gagyi a kérdés....
-
-
liksoft
nagyúr
válasz
Mr-Pamacs #3741 üzenetére
Ha rack nélkül megy, akkor egyértelműen az a hibás. A rack amúgy is hibaforrásnak számít, csak megkönnyíti sokszor az életünket. De mint minden kényelmi eszköznek, ennek is vannak hátulütői. Esetleg (ha van) próbáld meg másik csatornára tenni, hátha annak a kimenete ennyire érzékeny.
-
v.tom
őstag
válasz
Mr-Pamacs #3743 üzenetére
Nos kipróáltam. Valahogy az Easyrocovery sem csinál semit. Mikor elindítok rajta valamilyen diagnosztikát vegy egyéb feladatot akkor szó nélkül kivág. Na mindegy. Megnéztem és a Window teleptőlemez formázatlan területként látja az elveszett partíciót(legalábbis a helyét). Ha nem marad mád megoldás újrapartícionálom, de nme szeretném az adataim elveztését. Ha van valakinek ötlete azt nagyon szívesen venném.
-
v.tom
őstag
-
Mr-Pamacs
senior tag
A HD sentinel nem is fog,nem ezt vizsgálja.
Sztem a fájl leíró sérülhetett meg, nem volt az előző leállásnál áram szünet vagy mondjuk csak "úgy" lehúztad a gépről menetközben?
Próbáld meg az OnTrack Easy Recovery-t [link], nekem tegnap is segített egy ilyen partícióról visszahozni 100 Gb adatot. -
v.tom
őstag
Helo! Remélem tud segíteni nekem valaki. Van 250 gb-os Seagete SATAII HDD-m, három partícióra osztva. Bekapcsoltam a gépet és az egyik partíció (110gb) egyszerűen eltünt. Sehogy sem látom. Először persze megpróbáltam elindítani a getdataback-et, de nem indul el a legfrissebb verzió sem, ebben lehet hogy a vista 64bit a ludas, de azért ez is furcsa. Próbálkoztam Partition Magic-kel, ez partíciós tábla hibát irt és nem tud csinálni semmit. A hard disk sentinel semmi hibát nem talál a lemezen, az állapota 96%.
Előre is köszi a segítséget. -
Mr-Pamacs
senior tag
Nekem olyan problémám lenne hogy van egy IDE-s rackem. Ha simán kábelre van téve a vinyó gond nélkül megy minden, ha a rackbe van téve akkor:
-van amikor felismeri,
-van amikor nem,
-van amikor felismeri és elindul a win betöltés de a csíknál felakad, és
-van amikor gond nélkül bejön, de nincs DVD író.Próbáltam már kábel cserét, be jumperolni mindent (Író, vinyó).
Az lehet a gond h egy villámcsapásos gépből maradt meg a rack és nem 100%-osan úszta meg az esetet? -
Mr-Pamacs
senior tag
Esetleg megpróbálhatod azt is h beteszel egy IDE-s vinyót amin van rendszer , be bootolsz róla és megpróbálod rádugni a Sata kábelre a Sata vinyót, vagy próbáld ki egy másik gépben. Talán az utóbbi a biztos.Nekem is volt már hasonló esetem csak ott el-el vesztek a fájlok a vinyóról (160-as Sata). Egy másik rendszervinyóról sikerült beolvaastatni aztán egy kedves ismerősöm elintézte a sorsát egy kis túlfeszültséggel és már cserélték is.
-
Dr.Én
veterán
válasz
Devastator #3737 üzenetére
Hali
Én a másodlagos vinyomat ugy formáztam le hogy
eléptem a Sajátgépbe Rákattintotam a második meghajtora a jobb egér gombal és Formázás parancsra kattintotam.
-
Thrawn
félisten
válasz
Devastator #3737 üzenetére
Lemezkezelőben?
-
Devastator
tag
Hy. Hogy lehet a legegyszerübben leformázni egy vinyót?
Gyorsan kéne.
-
lazydog
addikt
válasz
Kicsiguszti #3734 üzenetére
Nem, ez kizárólag nForce chipset-es alaplapoknál tipikus.
XP alatt is megszabadulhatsz ettől, ha az Eszközkezelőben uninstallálod az nForce drivert. -
ssolitude
őstag
válasz
Kicsiguszti #3732 üzenetére
Xp alatt ott is lesz mindig. Esetleg majd az SP3-al eltűnik.
Vista alatt már nincs ilyen. -
Kicsiguszti
tag
Hali! Lenne egy kérdésem:
Vettem egy új gépet, és a SATAII-s winyómat, ami fixen van a gépben (nem rack-es), úgy érzékeli az xp, mintha ideiglenesen lenne csatlakoztatva a géphez, és így a jobb alsó sarokban ott van, hogy hardware biztonságos eltávolítása. Rámegyek, és mit látnak szemeim? Hát a fix winyót a két partíciójával.
Valaki segíccsen plíz, mert nagyon zavar! -
OBrien
csendes tag
válasz
liksoft #3719 üzenetére
Az, hogy rendszergazda, kimerül abban, hogy rendszergazdai fiókja van a számítógépen. Egyébként ha lehet még laikusabb mint a barátom. Oka pedig nincs rá, hogy ne tudjanak írni a vincseszterre, egyszerűen ő sem tudja, mi a baj.
Ez a két lehetőség (jogosultsági kérdések, hibás meghajtó) merült fel bennem is, éppen ezért kérdeztem, hogy _konkrétan_ hol lehet windózban egész meghajtóra terjedő jogosultságokat állítani. Ugyanis ilyen beállítást itthon nem találtam. Ha tudnám, hogy hol lehet ezeket állítani, kiszűrhető (vagy még jobb esetben orvosolható) lenne ez a fajta hiba, vagy pedig legalább biztosra lehetne mondani, hogy a drive rossz.
Köszönöm, hogy időt szakítotok rám:
OBrien -
misx
senior tag
Lassan egy hónapja vettem egy Samsung 320 gigás vinyót az eBoltból (SATA2, 16MB Cache), aminek kattogott a fejegysége (win telepítőben formázás meg is állt), visszaküldtem, kaptam helyette egy WD-t, ugyanilyen paraméterekkel (a beszállítójuk nem tudott samut küldeni) és ez is rossz. Sőt rosszabb, mivel első alkalommal látta a BIOS, majd mikor kiléptem belőle és újraindult a gép - hogy wint telepítsek a lemezről - akkor a telepítő be sem jött, a hardvervizsgálatnál lefagyott. RESET, majd elöjött az azóta fenálló probléma, hogy a bootnál KÉPTELEN felismerni a vinyót, FAILURE a válasz és nem enged tovább, F1-re WAIT... felirat és áll, BIOS-ba nem enged belépni. Visszatettem a régi vinyót is, az sem segít, mégha az van a bootra állítva, akkor sem.
A hiba egyébként mechanikai eredetű ennél is, mert a lemez felpörög, de utána mintha leállna és nyekereg egy picit (hasonlít a fejkattogáshoz, csak halkabb).
Na és most jön a KÉRDÉS:
1. verzió: ilyen szerencsétlen vok és a csere vinyóm is döglött, ergo gyári hibás. Mehet vissza .
2. verzió: Lehet-e hogy az én gépemben van a gond? Eléggé kizártnam tartom a táphibát, a gép tökéletesen működik a CHIEFTEC GPS350EB 101A tápommal, meg akkor sztem az ATA vinyó is kipurcana. Egyébként kipróbáltam utána ATA-SATA átalakítóval is, hátha szar a SATA tápkábel, de ugyanaz a helyzet.Szal ha a 2.verzió esetleg vmilyenképpen életképes lenne, akkor szóljatok lécci. Thx.
-
Sziasztok!
A SMART szerint a HDD-m döglődik, pedig látszólag nincs is semmi baja.
Ezt írja a HD Sentinel:Meghibásodás várható - Attribútum: 5 Tartalék területre áthelyezett szektorok száma. Lemezfelület vagy fejek hibájára utalhat.
A lemez felületén található 1023 hibás szektor, mely(ek) tartalma a tartalék területre lett áthelyezve.
A szektorok javításának számából ítélve a lemez állapota több lépcsőben romlott.
A lemez felületén található 1 gyenge szektor, mely(ek) későbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek).
Azonnali merevlemez csere szükséges.Ajánlatos az adatok sűrű mentése az adatvesztés elkerülése érdekében.
0% kondíció...
Egy hete kaptam, eddig semmi bajom nem volt vele, nem melegszik, nem fagy a gép, és a SMART szerint is eddig még csak 22 órát pörgött. Szóval nagyon nem értem mi van...
-
liksoft
nagyúr
válasz
enamessias #3720 üzenetére
SMART mit mond? (PL: HDSentinel)
-
enamessias
aktív tag
Hi all!
Mi az a konzekvenciális hiba???
Van egy 80-as vinyóm és az egyik alkalommal mikor elinditottam a gépet, az xp elindulása közben ezt a hibát állapitotta meg és elkezdte kijavitani. Eredmény az lett, hogy a 2 particiom közül az egyik elérhetetlen lett, és ha a vinyó benn volt a gépben, akkor 2 másodpercenként kerreget egyet és belassította a rendszerem. Minden inditásnál megállapította a konzekvenciális hibát. Mia szösz ez?
Hibát orvosoltam Particiom Magic-el: töröltem a meglévő particiókat és egy ujat csináltam. Kerregés megszünt, konzekvenciális hiba nem jelentkezik, adatott lehet rá másolni és olvasni is. Viszont a sajátgépen ha jobb klikkelek rá, akkor a "Megnyitás" helyett "??(O)" szöveg jelenik meg!
Hibaellenőrzést futtattam rajta, de nem talált hibát!Mi a szösz van a vinyómmal? Még használható, vagy már az utolsókat rugja? Könyvelést nem fogok rajta menteni, az biztos....
-
liksoft
nagyúr
Lehet jogosultság, és a drive íróáramkörének hibája is.
A jogosultsági kérdést a rendszergazdának segítség nélkül is meg kell tudni oldania. Ha meg nem teszi, annak valószínűleg oka van.
Ha hibás a drive, akkor beállítások nem segítenek, csak az adatok mentése mielőtt meghal az olvasó áramkör is.
Innen távolról nem tudom megmondani melyik a valódi hibaok.
-
liksoft
nagyúr
Azért nem kaptál rá választ, mert lehetetlen pontos választ adni. Ugyanis a drive-ok olyan mértékben változnak a folyamatos fejlesztések miatt, hogy lehetetlen egy-egy típus hibáját, rendszeridejét előre megjósolni. Ezen kívül van gyártási hibás darab is. Na akkor most melyiket? Majd 2-3 év múlva megmondjuk. Igaz, akkorra már nem lesz kapható.
Válasz: Hosszabb garanciával rendelkező típust olyan forgalmazónál aki várhatóan még üzemel a gari lejártakor is. A fontos adatokat meg archíválni kell. Ebben az esetben csak kellemetlen lesz egy esetleges winyóhalál, de nem katasztrófa.
-
OBrien
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, a helyzet a következő: egy kedves barátom külföldön tartózkodik, és a magával vitt vincseszterre nem tud írni, se róla adatot törölni. A messzi távolból nem tudok neki segíteni, mert ilyet még sose tapasztaltam. Az alábbi körülmények adottak:
- 80 gigas 2,5"os Samsung vincseszter
- VIPower külső rackben
- a gépen amin használja(ná) WinXP van, de nincs rendszergazdai jogosultsága a felhasználói fiókjának (hátha ez fontos)
- csatlakoztatáskor a gép felismeri, olvasni tud is róla, de írni/törölni nem
- viszont bármilyen más külső, usb-n csatlakoztatott dologra van írási joga (mp3 lejátszó, pendrájv)!Ha van valami ötletetek, hogy mi okozhatja ezt az írásvédettséget, vagy pontosan milyen beállitások megtételére kéne megkérni a gép rendszergazdáját, kérlek osszátok meg velem!
Előre is köszönöm a válaszokat, további szép estét kíván:
OBrien -
ngdr88
tag
ezt a kérdést feltettem a milyen winchestert vegyek? topicba csak nem kaptam rá választ
Hello!
Szerintetek most milyen márkájú vinyót érdemes venni? SATA2 160-250 körül
egy boltban aztmodták h csak Seagate-t
Jelenleg egy Samsung 160Ide-m van 1 éevs hibátlan, csak a "minőségi" codegen táp szivatta, de az már megoldódott.
A topicokat olvasva mindgyikkel volt pozitív és negatív tapasztalat is, de azért melyik a legmegbírhatóbb??
-
G.A.
aktív tag
válasz
liksoft #3709 üzenetére
Most újraindítottam a gépet(ledobta a 300ast). Furcsa mód, megint nem észlel felpörgési problémát, így wincsi kondija 96%os és 939napig életképes, a jóslat szerint
.
Ja, amit lehagytam, mielőtt ledobja a wincsit, a meghajtó mintha felpörögne, majd kattan egyet és ez ismétlődik, közben a windos megáll, majd ismét megy és újra megáll, majd a wincsi eltűnik és a ciklus is abbamarad és a win ismét megy.Egy 500as Libertyn gondolkodom...
-
Dr.Én
veterán
Hali
Lenne egy olyan problémám hogy, új gépet vásároltam, de a vinyokat a régiböl meghagytam.A rendszert ujra raktam, de amiota uj a rendszer azota azt hallom sokszor hogy a vinyom pörög de nagyon és ekkor a rendszerem belassul, valamit meg akarok nyitni akkor feltünik a homokóra és akkor is pörög a vinyom nagyon.
Már probáltam a drivereket cserélgetni, virusirtokat lefuttatam, de semmi javulás.Ez mitöl lehet?Valami megoldás?
2db Maxtor 80GB IDE 4éves -
G.A.
aktív tag
Üdv!
Van nekem egy régebbi wincsim. Maxtor 300Gb SATA1, DaimondMax 9, ha jól tom . Már lassan 1 éve hogy van rajta egy hibás szektor, az nem is zavart, de mostanság egyre több baj van vele. HD Sentinel szerint felpörgési gondok vannak és 2 újabb szektor ment tönkre + 2 lett gyenge, így 93%os elméletileg a wincsim. 805napja üzemel és most esett le becsült hátralévő élettartama 1000ről 881napra. A felpörgést magyarázhatja a tápegység(szimpla Chieftec 360Wos), vagy valószínűbb, hogy a wincsi a bajos. 4 wincsi van elvileg a gépben. Elvileg, mert azt tapasztaltam, ha 3nál több van bekötve, akkor véletlenszerűen megszűnik az egyik wincsivel a kommunikáció, általában azzal, amit épp nem nagyon használok(tehát Master soha nem esik ki, ill ez a 300as is csak akkor, ha a letöltés lassú, vagy ha SETI(at)home nem megy, így a 2 újabb 500as, főként tárolónak használt, közül az egyiket szokta „kidobni”).
Tehát itt nem csak a wincsi a hibás, hanem a táp is? Készüljek egy új wincsit venni?GA
-
liksoft
nagyúr
Szia!
A letöltött adatlap alapján a T166 az utolsó hagyományos fejjel rendelkező széria. Az F1 kapott a PMR-ből, de már nem a kezdeti, hanem a tovább fejlesztett változatból. Ugy tűnik számomra a Samsung egy lépcsőt kihagyott. Kivárt mi lesz egyáltalán a PMR technológiával hosszabb távon, majd utána hozta ki a hőkompenzációs PMR fejet.
Az 501 - 502 esetleg 503 a kapacitást és cache méretet jelöli (1=8MB, 2=16MB, 3=32MB).
Egyébként itt is volt tesztelésen, és úgy látom fLeSs egészen utána járt a dolgoknak.
Igen, gyorsabb. Az adatlap is írja, hogy a felület maximális átviteli sebességét (lemez legszéle) 135MB/sec-ről 175MB/sec-re sikerült feltornázni.
-
stangli
senior tag
válasz
liksoft #3693 üzenetére
Köszi a segítséget, megnyúztam egy picikét és most semmi baja... akkor lehet hogy maga a film xarkxik, amit természetesen csak biztonsági másolatként tárolok a vinyón
maga a film másolásakor ugyancsak kiírja hogy megtelt a lemez... ha másikat másolok akkor simmán csusszan nem... szal... a film lehet a hunyó
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Projektor topic
- Formula-1
- Milyen légkondit a lakásba?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fujifilm X
- BestBuy topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- iPhone topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Generációs lemaradásban a Huawei chipek, de a cég kitalált valamit
- További aktív témák...
- Több Db újszerű 2280 2242 2230 NVME SSD 0-11 Nap 100/100%
- Samsung 990 Pro 1TB M. 2 2280 NVMe with Heatsink!
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Samsung 840 SSD 120GB újszerű, 100/100
- Új, bontatlan Kingston IRONKEY Vault Privacy 50 8GB 3.2 USB biztonsági pendrive - 1 hét próbagarival
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 Plus Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- Bomba ár! Dell Latitude E6500 - Intel P8600 I 3GB I 160GB I DVDROM I 15,4" WXGA+ I Garancia!
- Gombászkönyvek egyben
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 2TB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest