- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Videós, mozgóképes topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen alaplapot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
BOBO6
aktív tag
Tiszteletem a jelenlevőknek!
Felvázolnám a problémámat. Egy 1,5TB-os Samsung HDD rá lett dugva egy olyan chipkészletes alaplapra, amely nem képes lekezelni csak 1TB-ig a merevlemezeket. Ott meglepetésemre 497GB-nak láttam ezt a HDD-t, ráadásul meg is akarta formázni a Win XP.
Legnagyobb meglepetésemre ez az állapot megmaradt, immáron a másfél TB-os HDD-ket lekezelő chipkészlet alatt is. Sem formázni, sem partícionálni nem tudom úgy, hogy a gyári kapacitást újra lássam.
Erre a problémára kérnék javaslatot!
-
pilaka
csendes tag
válasz
band1103 #14297 üzenetére
Köszönöm a gyors segítséget , igen rosszul volt jumperelve a táblázat elég hülyén van egymásra építve , most elméletileg jól van jumperelve .Kipróbálltam ,de most is a Samsung diagnostic (Hiren's) 32 GB-nek látja , kipróbáltam masterra és slave-ra is ...mindkét módon 32GB....
-
band1103
őstag
Át szeretném költöztetni a w7-et is tartalmazó 80GB-os hdd-m teljes tartalmát az összes partícióval egy 160GB-os hdd-ra úgy hogy később már a 160-ast szeretném használni de a 80G-s az ata a 160G-s meg sata. De jó lenne ha a HDD copy után indulni tudjon minden rendszer ugyan úgy mintha semmi se történt volna.
Erre a paragon partition magic-et használtam volna de nem tudom hogy pontosan mit kell tennem hogy elérjem a célom: gond nélküli w7 indulás.Aki tud kérem segítsen.
-
pilaka
csendes tag
Sziasztok ,nekem egy 160 GB-s Samsung IDE HDD-vel van problémám . FAt32 -re volt formázva 1 partícióra .Mobilrackben volt, usb-vel csatlakoztattam ide-oda , észrevettem hogy sokszor íráshibát kapok adatátvitel közben ....kb. 32GB adat volt rajta ...lementettem és próbáltam megformázni , már a felismerés alatt a partícionáló programnak nem tetszett a HDD, egy másikkal sikerült elindítani a formázást , de hibajelzéssel leállt .Próbáltam kisebb partíciót létrehozni kisérletképpen az is félbeszakadt , de azóta minden program 32GB-nek látja az egész HDD-t , próbálltam a Hiren's cd programjaival , közvetlenül a Pc-IDE csatlakozójához kötni , de minden progi 32GB-nek látja aHDD-t , még a Samsung diagnosztikai programja is .....Mit tegyek?
-
Jason
tag
-
Jason
tag
válasz
liksoft #14284 üzenetére
Adott egy WD GreenPower 1TB-os vinyó és egy barátomnak ugyanilyen van, azt hiszem még a rev is megegyezik, de nála rendesen megy nálam viszont nem.
Amikor a rendszer SSD-re másolok róla, akkor az 39-65MB/s között ingadozva megy, a barátom gépe az ő vinyóival WD GP 1TB --> rendszer SSD 89-91MB/s
Mindkét rendszer Win7. Az övé x86, enyém x64.
Ha hálózaton keresztül másolunk tőle az én SSD-mre, akkor az megy 89-91MB/s sebességgel, ha az ő SSD-jéről másolunk hálózaton át az enyémre az megy 114MB/s sebességgel.
Mi lehet a gond a WD vinyómmal?
Lehet-e javítani rajta esetleg újrapartícionálással?
Mind a ketten még anno XP alatt partícionáltuk a WD-inket.
SSD-nél pl. számít az alignálás, de egy sima HDD-nél gondolom nem, mert ilyet még nem hallottam. Sőt a barátom WD-je se alignált. -
szonti
aktív tag
válasz
liksoft #14282 üzenetére
Szia!
Az a probléma h a gép tőlem naggggyon távol van és rendszerlemezek sincsenek meg. Amikor még gépközelébe voltam próbáltam a gyártó neve alapján rákeresni neten hátha van vmi driver, de nem nagyon találtam. Azt se értem, h driver genius mért nem talált rá drivert. Amit kigondoltam, nem tudom h működhet e, h a PCI kártyát a saját gépembe beleteszem amin windows 7 van és az hátha tudna hozzá drivert telepíteni aztán a drivert pedig lementeni. Ez működhet?
-
szonti
aktív tag
Sziasztok!
Nemrég újratelepítettem tesóm gépét amibe egy 10 gbos vinyó és egy 80 gb os Sata-s samsung vinyó van. A rendszert (XP SP3) a 10Gb os vinyóra telepítettem fel, mert ugye az XP telepítője csak azt ismeri fel. A probléma pedig az, hogy a rendszer feltelepítése utána nem ismeri fel a 80GB os vinyót. az alaplap ASUS P4PE amin nincs Sata csatlakozó, ezért van benne egy PCI kártya amin van Sata csatlakozó. A vinyó jól működik, saját gépemen kipróbáltam. A másik problémám, hogy a rendszerlemezek nincsenek meg az illesztőprogramokat driver genius-al frissítettem. De maradt egy felkiáltójeles eszközkezelőben vmi merevlemezvezérlő, de sehogy sem talál hozzá illesztőprogramot. Elképzelhető, h emiatt nem ismeri fel a vinyót a rendszer? Vagy semmi köze hozzá? Ja és rendszerindításkor amikor bootol kiírja a vinyót, tehát a gép felismeri. Bocs h ilyen hosszú lett, de próbáltam mindent beleírni.
Előre is kösz a segítséget! -
liksoft
nagyúr
válasz
csab001 #14273 üzenetére
Szia!
Szerintem ilyen drive-od van. A leírt esetben már csak adatmentéses szakiban célszerű bízni. A firmware sérült, amit addig míg működik, a gyártó oldaláról letölthető új firmware-rel lehet orvosolni. Ha viszont már nem látható, akkor nem célszerű otthoni módszerekkel kísérletezni, mert az "örök vadászmezőkre" küldhető a drive. (Ha kell segítség, keress meg.)
-
csab001
tag
Kiegészíteném:
Most vettem észre, hogy ha rákötöm a Maxtort a gépre, a DVD-én kívül nem lát semmi mást a bios. Tehát nem látja a rendszer vinyót (Samsung 400Gb) sem. Akkor most mi van? Kezd kiakasztani. -
csab001
tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám, hogy egyszer csak,minden előjel nélkül, bootolásnál kiírja, hogy csatlakoztassam a rendszer disc-et és nyomjak entert. Gondoltam, behalt a rendszer vinyó, de némi kísérletezgetés után kiderült, hogy ha lekötöm a másodlagos merevlemezt (Maxtor 500Gb), minden pöccre indul. Nem értem, miért arról akar egyáltalán bootolni. A Maxtort másik gépbe rakva az Xp nem is látja. A HDD regenerator sem látja.
A lemez pedig pörög. Próbálkoztam másik sata helyre, másik kábellel, semmi!
Mi lehet a gond? Kuka?
Fontos dolgok vannak rajta, jó lenne, ha menthető lenne. -
varmi2
nagyúr
Üdv!
A segítségeteket kérem. Van egy 500 GB-os külső vinyóm, és most ntfs fájlrendszer van rajta. Át akarom formázni ext3-ra. Mert a hálózati lejátszóm ezt szereti. Nekem most win7 van a gépemen. Milyen programmal tudnám leformázni ext3ra a vinyóm? -
athomi
veterán
válasz
doglotthal #14262 üzenetére
a rendszerpartición már nincs semmi, mert formázva lett, új rednszer meg nem akar rámenni, a másik particióra meg nem húzok rá semmit, mert szükséges dolgok vannak rajta, örülök ha le tudom majd menteni őket
-
liksoft
nagyúr
válasz
doglotthal #14262 üzenetére
Tévedsz, a HDSentinel már jobb.
-
athomi
veterán
Hi!
Pár napja a win7 majdnem minden gépinditáskor hibahelyreállítással kezdett, majd a rendszer felállását követő 10-15 percben nem lehet a géppel semmit csinálni. Tegnap megpróbáltam újrahúzni a win-t, de a 30GB-os partíció formázása 1.5 órán át tartott, majd magát a win el sem kezdte telepíteni.
Lehet ez winyóprobléma? -
bercee
tag
válasz
Sz.Miki #14257 üzenetére
sziasztok.
az a lényeg hogy amikor a pendrivot csatlakoztatoma géphez akkor látja hogy csatlakoztattam vmit de nem ismeri fel az eszközt sehogyse és még formázni se lehet meg semmit se tudok vele csinálni. az eszközkezelő látja h csatlakoztattam valamit dde a sajátgépnél semmi sem jelenik meg, de totalcommandernél megjelenik hogy cserélhető lemez, de nem tudja megnyitni.
ha meg lehetne vhogy csinálni annak örülnék.
köszi -
Imco
őstag
válasz
BigG.(nnnnn) #14247 üzenetére
Bios beállitásra olvass egy kicsit. Mi, honnan bootoljon, esetleg AHCI-t beállitani.
Bios frissitéshez nem kell rendszer, de akkor azt ne is eröltesd.
Azt jelenti hogy hiányzik vagy elveszett egy fájl. A barátod /google/ segit.
Másik telepitővel azért megprobálnám.Szerintem...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! LG 27MP58VQ-P 27 FHD 75Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest