Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
liksoft
nagyúr
Jól mondod, egyenletesebb. Ez viszont nem a drive érdeme, hanem a háttérben az OS kevesebb feladatot végez. Vagyis, Nálad nagy valószínűséggel az OS lassabban olvas (várnia kell a lemez odafordulásáig). Ez az írás és egyéb adminisztráció minimális időbeli növekedése lehet. Ahogy a lemez forog, pont "lekési" az olvasandó adatot, így várnia kell. SSD-nél ilyen nincs, így ott nincs várakozási ciklus, ezért nem vehető észre.
Talán..... De lehet más is.
-
liksoft
nagyúr
Úgy tűnik, a Te drive-od ennyit bír. A WD gyártmányai eléggé eltérőek, még azonos típusszám esetén is. Adatmentés során sikerült már olyannal is találkozni, hogy egy 160GB-os 2,5"-os drive-ban (eredetileg 2 lemez 4 fej az alapváltozat) találtunk két lemez két fej változatot (a két középső fej volt csak benn, így mindkét lemez egy-egy oldalát használta).
Jogos, hogy ennek a drive-nak a nagyobb felületi adatsűrűsége miatt magasabb az átviteli sebessége. Lehet ugyanilyen ok Nálatok is. Érdemes lenne a HD-Tune átviteli statisztikát mindkét drive-nál elvégezni. Pontos adatot nem fog adni, de kiindulásnak jó lesz. Utána lehet tovább keresni. A SMART jó, abban nem találtam problémára utaló adatot.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- PlayStation 5
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NBA és kosárlabda topic
- Háztartási gépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone X Space Gray Ikonikus dizájn, Face ID, OLED kijelző 64 GB Használt, megkímélt ,100%
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung UE75DU7172U 189 cm / 75 4K UHD Smart TV 6 hó garancia Házhozszállítás
- Eladó Apple iPhone 14 Pro Max 128GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Jogos, hogy ennek a drive-nak a nagyobb felületi adatsűrűsége miatt magasabb az átviteli sebessége. Lehet ugyanilyen ok Nálatok is. Érdemes lenne a HD-Tune átviteli statisztikát mindkét drive-nál elvégezni. Pontos adatot nem fog adni, de kiindulásnak jó lesz. Utána lehet tovább keresni. A SMART jó, abban nem találtam problémára utaló adatot.
Én SMART és működési információkat kértem. Erre a HDSentinel jó eséllyel tud válaszolni.