Hirdetés
-
PROHARDVER!
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Quartz51
tag
-
sfefe
addikt
Sziasztok!
Megy a torpoles, hogy keressunk olyat aki talan a vezerlest meg tudja javitani( vagy venni uj vezerolest kb 50k ) vagy vegyunk masik mosogatogepet.
Ez ( aeg 99009mop) anno draga gep volt nem tudom mostanaban megeri venni dragabb gepet vagy teljesen felesleges?Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...
-
Quartz51
tag
Ennek is a profithajhászás az oka. Minden cég a piacból él. Magyarországon ráadásul csak egy évet kötelező adni, tehát aki többet ad, már "jótékonykodik". Egy vasúti kocsi forgóvázának elvárt élettartama 30 év és majdnem ugyanennyi millió km. Kicsit többe kerül, mint 500e Ft, de a gari arra is csak 2 év :)
Aki manapság azért vesz drága háztartási gépet, mert az majd tartós lesz, az nagy eséllyel csalódni fog. Az árat a kényelmi funkciók határozzák meg, a hardverhez semmi közük. Egyazon márkán belül a 120000 Ft-os mosógépben ugyanaz a csapágy, szimmering, nyomtatott áramkör van, mint a 600000 Ft-osban. Csak más a szoftver meg a kijelző. Mi a fenétől lenne tartósabb? -
törölt tag
Ezek legalább nem rohadnak, mint ahogy többek közt w.miki-nek is már 2,5 évesen a felültöltős Whirlpool(Indesit is a WP csoport része, és hasonló gépeik vannak) teteje. WP. üfsz. szerint mosószer túladagolás miatt, és ez a dolog garanciában nem cserélhető.
Most van egy új dolog az AEG-nél(Electrolux, és Zanussi szintén), hogy ha lejárna a mostani gari a mosógépednél, akkor egy még jobban Kiterjesztett garanciát (1 vagy 3 év) nem csak új készülékére vásárolhat. Megveheti a gyári jótállás ideje alatt, vagy annak lejárta után, a készülék megvásárlását követő 8 éven belül. -
blattida
nagyúr
Nincs ellentmondás, gazdasági totálkár lenne bármilyen gépet gyártó cégnek, ha élettartam garanciát vagy mondjuk 10 évet adnának alapból a termékeikre, plusz pénz nélkül.
A legtöbb országban, ahol forgalmaznak miele-t, nagyrészt öt év garancia van.
Kis piac vagyunk és nulla fogyasztóvédelmünk van.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
BBéci
legenda
Hűtőgépem, amikor dolgozik a kompresszora, a viszonylag halk zúgás mellett ütemes cicergést is kiad magából. Ez baromira zavaró, nem tudom, érdemes-e szervizhez fordulni?
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Ispy
veterán
válasz Quartz51 #48007 üzenetére
Bugnatese falsík alatti csapokat vettem, az egyikből ott is folyt a víz, ahol nem kellett volna. Szóltam a boltban, 10 perccel később csörgött a telefonom, a bugnatese-től kerestek, 30 perccel később jött a srác egy menő alfával és kicserélte a kerámiabetétet 5 perc alatt. Szóval van még cég, ahol nem csak a lehúzás megy, igaz egyre kevesebb.
Inkább adnák 20k-val drágábban a gépeket, de lenne normális support.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
BBéci
legenda
válasz koncsik #48021 üzenetére
Nem ér hozzá semmi, nincs rács.
Egy félmiliós hűtő ne ciceregjen! Szomszédom Samsungját simán kicserélték, a másodiknak ugyanolyan a hangja, megtartotta, 3 hónap alatt hozzászokott. De az nem cicereg, csak hangos.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
MODERÁTOR
Egyetértek. Mi kicseréltettük a Whirpool mosogatógépet ciripelés miatt, de a 2. is ciripelt. Már nem ciripel (5 éves kb.), de nem mondom, hogy nem mi szoktunk hozzá...
[ Szerkesztve ]
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
törölt tag
Meg az acélkeret, amire felcsavarozzák az összes alkatrészt és a borítást, így nem az utóbbit alkotó pléhélmezek a teherhordók is egyben. Meg 32 mm-es a tengely az ehhez való csapággyal, de úgy általában nagy eséllyel nem a fillérbaszó „éppen csak egyben menjen ki a gyárkapun” szemléletmód miatt némi tartalékkal rendelkeznek. Ezekből a szaros extra tömegekből jön össze az, hogy az elmúlt 12 évben egy-két olyan alkalom volt, hogy a rendezgetés ellenére nem tudta rendesen kicentrizni a ruhákat.
-
i3odnar
tag
Sziasztok!
A mai nap elromlott a hűtőgépünk, így minél előbb szükségünk lenne egy újra.
Amit szeretnénk:
• Max. 100 000 Ft
• Min. A+
• Alulfagyasztós
• Magasság: 150-160 cm
• Inverteres
• (No Frost)A holnapi nap tervezek bemenni a helyi üzletekbe, körbeérdeklődni, hogy miket ajánlanak ilyen specifikációkkal, illetve milyen kompromisszumokkal sikerül lefedni az elvárásokat, de előtte mindenképp ki szerettem volna kérni a fórum véleményét is a témában, illetve az üzletekben ajánlott típusokat is megosztanám majd veletek, ha esetleg nem lenne az általatok ajánlott gépből a környéken.
(Ha tudtok kiszállítós, felcipelős webshopot ajánlani, ahol van az általatok ajánlott ajánlott
hűtőből, akkor online rendelés is szóba jöhet!)Előre is köszönöm!
-
BBéci
legenda
válasz i3odnar #48027 üzenetére
Szerintem annyi pénzért nem kapni inverterest. Amit két hete vettem, az 490000 forintba került és nem inverteres. Ha olyat akartam volna, az plusz 100000 Ft, ezért lemondtam róla.
[Nagyjából ez a választék]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
kicsi kecske
tag
Electrolux ENN3153AOW Ez a hűtő sztetek már inverteres kompresszorral készült? Se árukeresőn, se az elux honlapján nem ír róla semmit. Adatlapján és a műszaki lapon sincs feltüntetve.
Kb 3-4 hónap múlva kelleni fog beépíthető hűtő és csak azt találtam ami no frostos, 70 liter körüli a fagyója és 220 feletti a hűtő része. Rekeszei látszólag jól pakolhatók.
Viszont most elbizonytalanodtam, hogy inverteres vagy sem.. számít az egyáltalán annyit? Azt tudom, hogy a mostani zanussi megvan 7 éve, ugyan nem no frostos de kutya baja..“Mindig is néptáncos akartam lenni, de rá kellett jöjjek, hogy olyan nép nincs, ahogyan én táncolok!”
-
törölt tag
Az leginkább amiatt volt, hogy volt egy, a többihez képest nagyobb, eloszthatatlan darab. Ha megnézed a 12 év átlagát, akkor nekem 6 év alatt centrizett ki mindent. Nagyon extrém eset kell, amivel már nem tud megbirkózni. Sokszor csodálkoztam is, hogy a több centire kilengő üst+dob kombóval simán letolta a centrizést.
Sógorasszonyoméknál nemrég óta van egy extrabetöltős Samsung, nyilván az is csodafélvezetős, de ha a darabok nem mentek át „Prokrusztea háziasszony” „szűrőjén”, akkor 10 mosásból 3-4-szer biztos nem pörgött fel a beállított maximumra. Ja, a Mielét amikor csak lehet, a maximális 1400/percen használom.
De ha visszakeresel itt a topikban, elég sok olyan hsz-t találhatsz, amiben panaszkodnak, hogy nem írja elrendezni és így minimális vagy semmilyen centrit nem csinál.[ Szerkesztve ]
-
Fecogame
veterán
Tudni valamit arról, hogy mikor lesz legközelebb ilyen mosógép csereprogram?
[ Szerkesztve ]
Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak
-
blattida
nagyúr
válasz Quartz51 #48022 üzenetére
Tudni tudok, de nem fogok neked találomra oldalakat belinkelni. Ha valóban megnézed a google segítségével, akkor sokat fogsz találni 5 év garival. Erről már többször is volt itt szó, vissza is kereshetsz.
pjen
Azok a ballasztok nem annyira nehezek ám, mint amennyire gondolod, viszont, mivel eleve nagyobb egy miele mosógépben a mozgó tömeg az acél üst és szerelvények miatt, ezért a kigyenlítéshez is nagyobb tömegre van szükség, de csak egy-két kg a többlet a böszme szürkeöntvény javára.[ Szerkesztve ]
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
blattida
nagyúr
Igen, és?
Persze, hogy nehezebben lendül ki az üst, de kilendül, lévén rugalmasan van felfüggesztve.
Tudom, hogy a topiktárs említette a ritka nem centrifugálást, nálam viszont egyszer sem fordult elő, egyik miele géppel sem, igaz más régebbi mosógépeknél sem volt ez probléma. Csak hát a mostani gépek egyre könnyebbek, a fizika meg fizika.
Az lg dd gépei is csinálnak ilyet, az elektronika meg a közvetlen hajtás nagyon nem csodaszer. Minden gép tud ilyet csinálni, csak a gyakoriság és a mérték a kérdés. Amúgy is azoknál fordul elő jellemzően, akik nagyon nem teljes töltettel mosnak, ellenben vastag és nagyon nedvszívó anyagokat raknak a gépek dobjaiba.[ Szerkesztve ]
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
BBéci
legenda
Másfél órát üresen dolgozott, mielőtt bármit belepakoltam volna, mert megvártam, míg kellőképpen lehűl. Az első pillanattól kezdve cicereg.
-
peppe79
senior tag
válasz #40553216 #48029 üzenetére
A Miele gépekre alapból ugyanúgy 2 év a jótállás Angliában is, csak náluk időnként szokott lenni termékregisztrációhoz kötött ingyenes 5 (és 10) éves jótállás, mint itthon például a Bosch gépekre.
A magyar piaccal meg nincs értelme összehasonlítani, mert náluk alacsonyabb az ÁFA-kulcs, sokkal nagyobb a piac, az árverseny. -
mephi666
nagyúr
nálunk a kicsi indesit a pult egyik sarkán van, az csinál néha olyat, hogy a pult alá rakott tányérokat picit rezgeti, de olyan frekvencián, hogy a szobában ülve is idegesít kicsit igazítok a tányéron, aztán kuss van utána...
csak akkor ciripel, ha hűt? nem lehet, hogy a kompresszor rögzítése nem tökéletes és picit rezonál? (ilyennel találkoztam már: nem tudom mennyire hozzáférhető, de kipróbálnám, hogy kicsit "lefognám" hogy elvezessem a rezgését és az lesz a ludas, ha azonnal bekussol)
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
peppe79
senior tag
Egy a sokmillió közül: https://files.fm/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik