-
PROHARDVER!
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Criminal017
őstag
Sziasztok!
Ismerősömnek keresek olajradiátort. Kb 25 ezer Forintot szánna rá és 2000 W körülit keres. Egy szobát kellene felfűteni vele.
Milyen paraméter szükséges még? Vagy mire kell figyelni?
Köszi előre is.
-
samujózsi
senior tag
Egy mosógép ami egyébként normálisan működik, de centrifugáláskor, amint eléri a max. sebességet, valami reszelős hangot produkál a megszokot visítás helyett.
Van valakinek ötlete, hogy mitől lehet?
Azért kérdezem, mert amikor hasonló problémába ütköztünk tavaly, akkor az ú.n. szakszerviz közölte, hogy csapágyas, 70ezer Ft a javítás.
Hívtunk egy maszek szakit, annak is elmondtam telefonban, hogy mi a baj, röhögve közölte, hogy elkopott a szénkefe, kiszállás+munkadíj+alkatrész kb 10 ezer... (sajnos elhagytam a szaki számát, így őt nem tudom kérdezni)Na ez most nem a motor szénkeféje, feltéve, hogy csak egy motor hajtja
Van valakinek jobb ötlete, mint az, hogy valamelyik csapágy megadta magát?
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, szeretném kihasználni az alzás kuponokat és venni a nyárra egy kompresszoros fagylaltkészítő gépet.
Amiket néztem:
[Guzzanti GZ152]
[Guzzanti GZ151A]Melyik lenne a jobb vétel?
Vagy esetleg valamilyen más ajánlott típus max 55 k-ig? -
hódmaci
senior tag
"ott csak az üst két oldalán fel volt csavarozva."
Pl így
Mint láthatod a csapágy egy műanyag csapágyházba van öntve, ragasztva.
Cserekor ezt egyben tudod cserélni csak.
Vagyis valóban jól láttad csak fel van csavarozva, na de műanyagházastól. Ez a trükk.
No és ezt a gyártók ki is használják árban, az 1000ft csapágy így tud akár 12-15e ft is lenni -
-
mzso
veterán
válasz
Lokids #49183 üzenetére
Sajna többet nem tudok mondani. Nekem csak ezzel az egy electrolux tűzhellyel (nem főzőlappal) van tapasztalatom.
Az indukciós része jó. Amúgy nem valami híres. Körbe a peremnél lötyög már az üveg, gondolom be is szivárognak dolgok amikor kifut valami. Valami furcsaság van az elektronikával is (lehet összefügg) mert volt hogy lezárta magát, meg a bal hátsó folyton olyan állapotba kerül mint amikor automatikusan lekapcsol az edény lehúzása után egy idővel. Valemelyik forgógomb is valahogy megolvadt egyszer egy kicsit.
Meg elég primitív is. Csak fokozatot lehet kapcsolni. Szerintem a spirál sem több elemes belül, mint ahogy láttam pár szétszedős videóban.De a beépíthető főzőlapok lehet sokkal igényesebbek. Gyanítom, hogy csak a tűzhelynél olcsóskodják el ennyire mert így is el tudják adni.
A java probléma nem is jelentkezhet. Az érintővezérléssel meg gondolom jön az időzítés is meg a hőfokra beállítás is.Candy-ből csak mikróm volt. Na az gagyi... Minőségre meg design-ra is. Egy éven belül rozsdásodni kezdett körben a nyílásnál. A forgógomb meg össze-vissza érzékelt. A designja meg olyan béna volt, hogy mindig az üvegen vastagon lecsapódott a víz. (A gyorsmelegítés funkció meg visszatekeréssel volt elérhet. Előre tekeréssel a hülye programokat választotta ki amit soha nem használtam.)
-
peppe79
senior tag
válasz
E.Kaufmann #49193 üzenetére
Elképzelhető, hogy az újabb típusokba már porszívót is integráltak.
-
peppe79
senior tag
válasz
E.Kaufmann #49191 üzenetére
Az állóporszívót nálunk robotporszívó váltja majd, csak amíg itt hever a földön a csúszda, fitball, csepphinta, hintaló, meg mindenféle gyerekjáték, addig nem akartam rá feleslegesen beruházni. Pedig a két kutya és a gyerek mellett elég sürgető lenne, mert egyszerűen képtelenség így a napi szintű takarításra figyelmet fordítani.
-
peppe79
senior tag
Nekem jobban bejön az állóporszívó, mert nagyon sok kiugró-beugró rész van a házban, és ezzel könnyebb mozogni. Akkor váltottam rá, amikor megvettük a picinek a 8 részes babakarámot, és a bútorok miatt alig maradt közlekedőhely a nappaliban. A "hagyományos" porszívóval ott elég nehezen lehetett elfordulni.
-
peppe79
senior tag
válasz
hódmaci #49186 üzenetére
Ha a normál porszívónál arra panaszkodtak, hogy - a görgők ellenére - nehéz maguk után húzni, akkor könnyen lehet, hogy az állóporszívót meg nem lesz erejük megtartani. Nálunk az állóporszívót csak kocsira szerelve hajlandó használni a nejem, pedig a porszívófejet megtámasztja a padló, tehát különösebben nem egy nagy súlyt kell megtartani.
Szerintem érdemesebb magaddal vinni a szüleid, hogy ők válasszák ki a megfelelő típust. -
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni választásban.
Porszívót szeretnék vásárolni szüleimnek de sajnos fogalmam nincs merre induljak
Eddig is volt porszívójuk de panaszkodnak, hogy nagy meg nehéz húzgálni.
Vagyis valami álló porszívóra gondoltam ami könnyű és egyszerű használni.
Az se fontos, hogy porzsák nélküli legyen.
Legyen megfelelő Pót alkatrész ellátottsága (porzsák, szűrő, stb.) , ez akár lehet külföldről is
A porszívót Magyarországon vásárolnám új készülékként, garancia miatt elsősorban.
Fontos a nagy szívó teljesítmény.
Nem fontos hogy akkumulátoros legyen.
Könnyen gördüljön.
max 50-60e ft körül tudnátok valamit ajánlani?
Köszönöm. -
blattida
nagyúr
Ez a kisebb-nagyobb halmazok logikája, amit viszont ő és én írtam, az ugyanazt jelenti, azaz: az igényelt centrifuga fordulatszám miatt lett inverteres. Csak előtte én leírtam, hogy az 1200-as centrifuga miatt nem kell inverteresnek lennie, lévén a két dolog nem függ össze, maximum a gyártók nyomatják az inverteres megoldást (önös érdekből).
mzso
Az Európában szokványos felültöltős gépek (vízszintes tengely) maximális kapacitása 7 kg, ezekből a gépekből nincs magasabb és mélyebb változat, hogy a nagyobb kapacitás miatti nagyobb üst és dob elférjen bennük, tehát, aki mondjuk 10kg-os kapacitásút szeretne, annak eleve kiesnek az ilyen mosógépek.Oké, hogy a csapágyak könnyebben hozzáférhetőek, viszont ragasztva vannak a csavaros kötés helyett, ergo túl sokat nem ér a gyakorlatban ez az "előny".
-
Lokids
addikt
Egy Candy mennyire ajánlott?
https://edigital.hu/uvegkeramia-fozolap/candy-cdi-30-indukcios-fozolap-p565014Nem ismerem a márkát, de 5 év gari van rá.
Esetleg Beko?
https://edigital.hu/uvegkeramia-fozolap/beko-hdmi-32400-dtx-beepitheto-indukcios-fozolap-p415757Amit néztem electrolux arra csak 1 év gari van.
https://edigital.hu/uvegkeramia-fozolap/electrolux-ehh3320nvk-beepitheto-indukcios-fozolap-p543056 -
peppe79
senior tag
válasz
#94529552 #49181 üzenetére
Tiszta sor; mindenki olyat választ magának, amilyet szeretne, vagy amilyen tetszik neki. Én csak a saját tapasztalataim írtam le, mivel használtam már mindkét típust, de a felültöltősöket hosszú éveken át.
Amit elfelejtettem még, a helykihasználás kapcsán: aki elöltöltős modellt választ, és használaton kívül szeretné nyitva hagyni a mosógép ajtaját, az nagyon jól nézze meg, hogy milyen gépet választ. Nálam a Siemens ajtaját csak úgy kb. 160 fokos szögben lehet kinyitni; így értékes helyet vehet el egy kisebb fürdőszobában, vagy gondot okozhat ott, ahol fürdőszoba ajtó nyílik rá.
-
törölt tag
válasz
peppe79 #49179 üzenetére
Egyéni megítélés kérdése az egész, kinek melyik, és miért igen vagy miért nem. De inkább engedjük el a témát, már a felvetése is hülyeség volt szerintem. Olyan ez is mint a bor, sör, kávé, péksütemény, szendvics, stb. Ízlés, megszokás, méret, stb. sok szempontod lehet a mosógépnél is, ami másnak nem lényeges, és ez fordítva is igaz. Kijelenteni, hogy egyik a jobb, csak a saját szempont alapján lehet, nem általánosan mindenkire érvényes jelleggel. Vegye mindenki, amelyik neki jobban bejön.
-
peppe79
senior tag
válasz
#94529552 #49158 üzenetére
Hogy a felültöltősből könnyebb lenne a ki-bepakolás, azt részben cáfolnám. Kipakoláskor ugyanúgy kell hajlongászni mindkét esetben. Elöltöltősnél meg annyival egyszerűbb a helyzet, hogy csak leteszed a földre a ruháskosarat, és egy mozdulattal beleborítod a kimosott ruhaneműket. Talán a bepakolás az, ami az elöltöltősnél valamivel nehezebb, esetleg időigényesebb, az idősebb korosztálynak pedig megterhelőbb lehet. Viszont egy mosógéptartó állvánnyal ez a probléma is kiküszöbölhető, onnantól kezdve pedig sokkal előnyösebben használhatják az idősebbek (is), mint egy felültöltőst.
-
peppe79
senior tag
Ez már önmagában egy nagy előny. 30 évig éltem panellakásban, akkoriban csak felültöltőset használtunk. Hogy mindig rendesen kiszellőzzön, mosás után nyitva hagytuk a tetejét. Így nem tudtunk rá pakolni semmit. De ha mosás után lecsuktuk volna a tetejét, akkor sem lett volna kényelmesebb, mert minden egyes mosás alkalmával le-fel kellett volna pakolászgatni róla.
A ruhanemű kiszedése meg úgy nézett ki, hogy a ruháskosarat a kád szélén megtámasztva -, illetve egyik kezemmel fogtam, a másik kezemmel meg átpakoltam a mosógépből a ruhákat.
Sokat töprengtünk rajta, hogy a magánházba, megszokásból újra felültöltőset vegyünk, vagy ezúttal legyen inkább elöltöltős. Hát, nagyon nem bántuk meg, hogy ez utóbbit választottuk. Készítettem hozzá egy szekrényt is, hogy kényelmesen elérjek mindent. -
törölt tag
-
szotyika77
aktív tag
Sziasztok!
Erről a hűtőről mik a vélemények? [link]
Árban nagyon bestbuy lenne, hűtőt meg muszáj vennünk költözés miatt, nagyon szemezek vele, csak nem ismerős a márka.
-
mzso
veterán
válasz
Lokids #49155 üzenetére
Én a tapasztalataim alapján annyit ajánlanék, hogy indukciósat nézzél. Ennél inkább csak az edény melegedik nem a konyha mint az izzó kerámiásnál meg a gázosnál. És igen praktikus is. Csak bekapcsolod is melegszik is az edény, ha lehúzod magától lekapcsol mert érzékeli.. 3100W-tal lehet forralni vizet a mi tűzhelyünkön. (Mondjuk két zónásban ilyen fokozatot még nem láttam)
Elvileg hatékonyabb is. -
mzso
veterán
Valami érved van erre az állításra?
Nekem szimpatikusabbak most a felültöltősek mert elvileg lehet csapágyat cserélni üst szétszedés nélkül is meg olcsóbb is a csere.Szerk.:
"Általános vélekedés szerint az elöltöltősöket előnyben részesítik a fejlesztők, több funkcióval látják el azokat, nagyobb a befogadóképességük, szárítóval kombinálják, stb."A befogadóképesség leginkább a dobmérettől függ, nem? Az meg ugyanaz. A mosó-szárító meg egy saját kategória amit nem is szoktak itt ajánlani. Ha a hiányzó funkciók a marketing maszlag funkciók amiknek praktikus haszna nincs akkor nem zavarna a hiányuk.
-
törölt tag
Ha van elegendő hely, akkor jobb választás az elöltöltős.Miért is? Szerintem ezt így nem lehet kijelenteni, mert mi alapján mondanánk ezt? Talán egyiknek is van előnye és másiknak is. Egyiknél a könnyebb ki-be pakolás, hogy nem kell görnyedni mellette. Vagy például adott esetben egyszerűbb megcsapágyazni, és még szaki sem kell hozzá elvileg, már akinek van hozzá affinitása.
A másiknak az előnye, hogy lehet mozizni mosás közben a történéseket. Mint egy show, vagy egy látványpékség, vagy mondjuk a látványkonyha is az étteremben, amikor az asztalodnál sütik-főzik az ételt. -
Ispy
nagyúr
válasz
macilaci78 #49153 üzenetére
Elosztod kettővel, problem solved.
-
Ryder1
senior tag
Sziasztok!
[Whirlpool WSFE 2B19] Emagon 50k lesz holnap.
2 főre jó deal lehet? Hetente max 3-szor használnánk. Első mosogatógép lenne. Vagy érdemesebb kicsit többet rááldozni és jobbat venni?
Nem nagyon találtam róla véleményeket. -
Lokids
addikt
Sziasztok!
Szeretnék beépíthető főzőlapot venni. Viszont semmi tapasztalatom nincs ezekkel. Eddig kerámialapos tűzhely volt. azzal bőven meg voltam elégedve. Most viszont ahogy nézem a főzőlapokat semennyire nem látom át.
Amire szükségem van: 2 főzőlap.
Viszont ahogy nézem ezeknek az árait, szinte ugyanolyan árban vannak, mintha komplett tűzhelyet vásárolnék. Ez meglepett.
Vannak ajánlások, hogy milyen márkák körül érdemes nézelődni? esetleg konkrét típusok? -
mzso
veterán
válasz
Csabroncka #49074 üzenetére
"Felültöltős akkor kell ha nagyon pici a hely"
Miért? Akkor nem szabad ha van hely?
-
ribarszki
őstag
Srácok, segítségre lenne szükésgem.
Szóval szuper az új gőzállomásos vasaló, tényleg gyorsan lehet haladni vele, de vasaló deszka vagy huzat gondom lesz! Most egy régebbi Tefal vasalódeszka huzatom van, és a vasalás végére szép nagy cseppekben áll a víz a deszka alatt. (Deszka... rács amin szivacs van) Szóval a gőz átmegy a huzaton, kicsapódik alatta a szivacsban és szépen lecsepeg...
Mit tegyek? Egy ilyen huzat megoldás lenne?
Vagy másik vasalódeszkában kell gondolkodjak?
A vasalódeszka nem olyan rossz amúgy. Jó nagy, széles, könnyen állítható. De az egész annyi, hogy egy fém rácsra szvacs van fektetve, azon meg a Tefal huzat. A deszka nem Tefal, csak a huzat.. De már az is 10 éves.
Köszönöm a segítséget!
-
blattida
nagyúr
válasz
Csabroncka #49138 üzenetére
Te magad írtad az igényelt centrifuga fordulatszám miatt, hogy azért inverteres.
Az eredeti felvetéshez nincs túl sok értelme hozzászólni. A kérdező minél olcsóbban szeretne vásárolni, de a minőséget akar. Ilyen sehol sincs az életben, semmilyen területen. Azt meg, hogy neki megérné e az inverteres motor a mesterséges felárat, más nem tudhatja. Én meg leírhatnám sokadjára az inverteres motor egyetlen valós előnyét, a halkságát.
Mindenki azt vesz, amit akar és arra szórja a pénzét, amire szeretné, a lényeg a fogyasztás, semmi más nem számít. -
BB9360
aktív tag
válasz
ribarszki #49135 üzenetére
Folyamatosan vízkőtelenítjük. Az első pillanattól ilyen (a mállás később kezdődött, természetesen), vissza kellett volna vinni 14 napon belül. Mivel előtte is Philips volt, amit nagyon szerettünk, erősködtem, hogy majd megszokjuk. Az is gond, hogy elzárt gőznél is csöpög és távozik gőz.
-
Csabroncka
Topikgazda
válasz
blattida #49124 üzenetére
Most komolyan blattida már megint minden sz..ba belekötsz? Hol írtam én, hogy ez motorfüggő, ráadásul.... "az 1200-as centrit csak inverteresen teszik elérhetővé...ami amúgy gusztustalan húzás" ez van, egyéb érdemi segítség és építő jellegű hozzászólás a témaindító hozzászóláshoz?
-
blattida
nagyúr
Mosógépekről van szó és centrifuga fordulatszámról, 50 évvel ezelőtt is sima kommutátoros (szénkefés) motorokkal érték el és tartják azóta is legnagyobb centrifuga fordulatszámot (önálló centrifuga 2400-2500 fordulat percenként, automata mosógép 1800 fordulat percenként). Amúgy sem a motor típusa határozza ezt meg.
-
Met
nagyúr
válasz
macilaci78 #49130 üzenetére
Ilyeneket szerintem csak aprón fent lévő hirdetések áraival lehet beárazni.
-
BB9360
aktív tag
válasz
ribarszki #49121 üzenetére
Neked működött a Philips kód? Én beírom, hogy BBPhilips40, erre ad egy ilyen üzenetet: "A kupon 2019.11.01. és 2020.01.20. között érvényes."
Mondjuk a feleségem eléggé haragszik a mostani Philips vasalóra (én is), mert nagyon nem olyan, mint az előző, folyik belőle a víz, gőz, málik szét a fogantyú, nem örül neki, hogy a hőfok állítás hiánya miatt mindig gőzölni kell (és akkor folyik a víz, gőz...)... Ja, és egy alapáron 40+ ezres gép volt 3 éve...
-
ribarszki
őstag
válasz
macilaci78 #49130 üzenetére
Szia!
Szerintem tedd fel ide, megpróbálunk segíteni
-
macilaci78
nagyúr
Sziasztok!
Egyik barátomnak van 2 háztartási gépe, amit eladna modernebbre váltás miatt.
Ezek beárazásában hol kaphatok segítséget?Köszi!
-
blattida
nagyúr
válasz
Csabroncka #49074 üzenetére
Nem azért, de a centrifuga maximális fordulatszáma és a motor fajtája között semmilyen összefüggés sincs.
Az más kérdés, hogy a gyártók érdeke az inverteres megoldás eladása a nagyobb haszon miatt és ezért tesznek például olyat, hogy az 1200-as centrit csak inverteresen teszik elérhetővé...ami amúgy gusztustalan húzás. -
mzso
veterán
Mosogatógépből mi ajánlott?
Bosch SMS46GI55E volt akcióban, lehet hogy még lesz is. (Minden héten Black Friday már) Ez jó?Nem tudok semmit a mosogatógépekről az összefoglalóban meg nincs információ róla. Úgyhogy annyit tudok biztosan, hogy szabadonálló kell.
Mire elég a 12 teríték? Kevés-e ez vagy sok? -
ribarszki
őstag
Srácok, múltkor kérdeztem a gőzállast. Végül vettünk egy Philipset, most az akciójukban 57k (ák szerint is) helyett 22k-ért. Ma ki is próbáltuk, és nagyon nem bántuk meg. Sokkal gyorsabb vele a vasalás. Gondolkodtunk rajta, hogy kell-e de 3 kislány mellett van vasalnivaló bőven. És bizony jó döntés volt. Az ingeimen próbáltam és érzésre fele annyi idő alatt végeztem.
-
mzso
veterán
Az Electrolux porszívók ajánlottak mostanában?
Nekem az EPF62IS lett említve, mert hogy ismerősnek ugyanolyan kinézetű 1-2 éves van. Ezek jók?Az EPF6 kezdetűek ugyanazok csak más tartozékokkal? (Csak ember legyen a talpán aki megtalálja, hogy a 6 verzióból melyikben mi van.)
-
peppe79
senior tag
Hát ja, lényegében...ennyi.
Nekem ezektől sokkal nagyobb gondot okoz maga a mosogatógép kiválasztása. Így, hogy van - használat alapján is - viszonyítási alapom, nagyjából tudom, hogy mire kell figyelnem. Most már csak azt nem tudom, hogy ha a mostani Bosch gépem bemondja az unalmast, akkor mire váltok legközelebb...
-
peppe79
senior tag
Pontosítsunk: a vízkeménységnek megfelelő sómennyiséget, és az öblítőszer mennyiségét mindössze egyetlen alkalommal kell beállítani. Regeneráló sót, öblítőszert meg alapesetben elég évente kb. 8-10 alkalommal utántölteni. Nem tudom, ez időben pontosan mennyit jelenthet, szerintem úgy kb. negyed órát vehet el évente az ember életéből. Ez azért nem túl nagy fáradtság, úgyhogy egy hiperaktív embert biztosan nem fog lekötni.
A DM-es mosogatóporra, amit én használok, normál vagy erős szennyezettségtől függően 18 illetve 27 ml (vagy gramm) az ajánlott mennyiség. Értelemszerűen nem szoktam pontosan kimérni ékszermérlegen, hanem a mosogatógép adagoló rekeszének 15-25-ös skálázásához mérten, egy picit túltöltöm. Időben nem hiszem, hogy bármivel is tovább tartana attól, mint ha kivennék egy dobozból egy tablettát, kicsomagolnám, és elhelyezném az adagoló rekeszben.
A mosogatás eredményével soha nem volt gondom, leszámítva azt az esetet, amikor már kezdett haldokolni a régi Elux. -
Ispy
nagyúr
válasz
E.Kaufmann #49113 üzenetére
Nekem az aristonnál és most az aeg-nél sincs gondom a kupakkal, kellően feszesen van a helyén. Előtte az electrolux sem volt rossz, tk. aeg egy az egyben.
-
E.Kaufmann
veterán
Én is tabletta párti voltam, de szvsz, még ha placebóból is egy-két hetente beleönteni egy kis sót nem volt se drága se megterhelő, bár mi amúgy tényleg keményvizes helyen élünk, úgyhogy nem ártott az.
Amúgy én meg nem méregettem sose, mikor világított a sótartály, utána nyomattam annyi sót, hogy már a beöntő szájánál látható volt, aztán kupakot rá. A Bomann is elég laza kupakos volt.Lehet, hogy elvileg a sótartály elkülönített rendszer, de nekem is az volt az érzésem, volt átjárás, de lehet konstrukciós hiba, laza kupak, vagy csak nem teljesen értem még most sem a működését
-
-
pjen
félisten
válasz
farkas-j #49109 üzenetére
Nem érzem úgy,hogy megbántottál.Nekem az a normális,hogy beteszem a tablettát és benyomok egy gombot.Neked:öntesz a gépbe sót,beállítod az adagolást,kiméred a mosó port,töltesz az öblítő tartályba öblítőt.A kettőnk tevékenysége ugyanazt eredményezi.Ergó,ha én lusta vagyok Te hiperaktív.Egyébként a mosogatógép egy egyszerű szerkezet,a programokban sincs lényeges különbség,max az idő tartamban.
-
farkas-j
őstag
Bocs, ha úgy érzed, hogy megbántottalak! Ezt nem akartam, és megkövetek minden tabletta használót ha bántva érzi magát!
Én csak a logikus gondolkodás mellett próbálom élni az életemet. Nekem nem logikus a tabletta használat, különösen a minden az egyben IQ tablettáké nem, az említett hiányosságok miatt.
-
farkas-j
őstag
Ezek szerint Te is félreértetted amit írtam.
Nem állítottam olyat, hogy a mosogatószer tablettákkal nem lehet tisztára mosni az edényt! Én csak a megfelelő adagolás hiányát írtam, valamint az IQ minden az egyben tabletták marketinges részét kívántam cáfolni. Természetesen a tablettákkal is lehet tökéletesen mosogatni, tehát a mosogatópor kiváltható vele még ha nem is gazdaságos, de egyeseknek kényelmes kiváltás. Arra kell csak ügyelni, hogy a rövid mosogatásnál gyorsan oldódó tablettát kell használni.
-
Ispy
nagyúr
válasz
farkas-j #49105 üzenetére
Mi már lassan 14 éve tablettázunk, a finish alap tabit szoktam venni, amikor akciós és még soha nem volt gondom a foltokkal vagy azzal, hogy koszos marad az edény. Vagyis amikor koszos marad, akkor bele volt száradva, azt a por sem oldotta volna meg. Azt nem állítom, hogy intelligens lenne, mert nem tudom, de működik. És persze lusták is vagyunk.
-
farkas-j
őstag
"Igazad van,a tabletta a kényelmes és lusta emberek segítsége+akik szererik a ragyogó üveg poharakat,amiken nincsenek só foltok."
Bocs, de ezt nem tudom értelmezni és nem a helyesírási hiba miatt!Ha arra gondolsz, hogy aki regeneráló sót használ annak só foltos az edénye, akkor:
1. Nem olvastad el figyelmesen a mosogatógép regenerációjáról írt szösszenetemet, ugyanis ott is leírtam, hogy a sós víz nem kerül kapcsolatba a mosótérrel így az edényekkel sem.
2. Nekem soha egyik mosogatógépemnél sem volt sómaradványos az edényem az említett okok miatt. Szerintem ezzel mindenki így van, akinek hibátlanul működő gépe van. Akkor fordulhat elő sómaradvány, ha pl. a sótartály kupakja nem zár megfelelően, vagy ha csodakapszulát használsz rövid programmal de közben megakad az IQ-ja és nem tud alkalmazkodni a rövid programhoz.Ez utóbbi esetben előfordulhat mosószer maradvány.
-
-
peppe79
senior tag
válasz
farkas-j #49096 üzenetére
Nem véletlen használok már jó ideje mosogatóport. Amikor anno még "tablettáztam", és kevésbé szennyezett edényeket tettem a mosogatógépbe, akkor elfeleztem a tablettákat. De a mosogatóport egyszerűbb adagolni.
A sok az egyben tablettáknak én sem vagyok a híve, pont amiatt, amit te is említettél. Ugyanezt vetettem fel már én is többször: annyira gondolom nem intelligens az a tabletta, hogy tudja, éppen milyen típusú mosogatógépben használják, vagy milyen programon. De, kinek mi jön be...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Formula-1
- Milyen légkondit a lakásba?
- Projektor topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fujifilm X
- BestBuy topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- iPhone topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Generációs lemaradásban a Huawei chipek, de a cég kitalált valamit
- További aktív témák...
- BMW E39 - 540i V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Gree klíma AKCIÓS áron beszereléssel együtt!
- Új, csomagolássérült Catler KM 8020 konyhai robotgép - 2 év bolti garival! -
- Radon Cragger 29" L Trail Hardtail MTB
- Új Catler TC 9010 prémium konyhai robotgép 1400 W - 2 év bolti gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged