- NVIDIA® driverek topikja
- OLED monitor topik
- Computex 2025: professzionális gyorsítókkal újít az Intel
- Visszafogva, de még visszatér a GeForce RTX 5090D
- TCL LCD és LED TV-k
- DUNE médialejátszók topicja
- Zeneszerkesztő és DJ topic
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- Milyen processzort vegyek?
Aktív témák
-
Ninoka
tag
válasz
Maximusz #5199 üzenetére
nekem is ilyen integrált kártyám van, és kíváncsiságból megnéztem. Nekem sem szól a mikrofon digitális kimeneten keresztül, viszont az analóg kimeneten szól minden, pontosabban szól az mp3 és a mikrofon egyszerre. Tv tunert nem tudom, mert elromlott, úgyhogy kivettem a gépből, a cd meghajtóm kimenete meg nincs összekötve a géppel, mert audió cd-t a dvd lejátszón hallgatok.
Mindehez hozzá kell tennem, hogy én csak simán a mikrofont hallgattam, mert nincs sype a gépemen. Az is lehet, hogy maga a program kavar be valamit. Ja, és nekem koax kábellel van összekötve, nem optikaival,de szerintem ez mindegy. -
Maximusz
aktív tag
Ha valóban van olyan, aki ezzel használja, akkor adjatok lécci segítséget, mert már szinte mindent megpróbáltam:
Sziasztok!
Egyre több helyen olvasom, hogy a hangkártyák korszerű digitális kimenetét használjátok. Ennek nagyon örülök, de mégis furdalja az oldalamat a kíváncsiság, hogy TI is belefutottatok-e abba a hiányosságba, mint én.
A tényállás a következő:
-Van egy Denon Házimozi erősítőm, ami képes akár üvegszálas optikai audió jelet, akár koaxiális audió jelet fogadni.
-Volt egy Abit NF7-S-es alaplapom a maga csodálatos hangú integrált SoundStorm hangkártyájával (amit most is visszasírok - hisz hibátlanul működött, csak 2,5 Ghz-es egymagos proci ment bele maximum... mármint a hozzá integrált alaplapba)
-Októberben jött egy csere, amikor is egy Gigabyte ga-ma78gm-s2h típusú alaplapra sikerült cserélni a már nem túl sebes régi alaplapomat (egyébként erről van szó ---> http://www.hardver-teszt.hu/test.php?tID=78 )eddig nem is volt semmi gubanc... - a gubanc most jött elő, ahogy a hőn szeretett barátnőm szeretett volna skype-on beszélgetni, vagy a pc-n tévét nézni a vadi új Leadtek tv2000 xp expert kártyával.
A hiba leírása a következő:
-Ha a géphez csatlakoztatott mikrofonba beszélek, az CSAK az analóg kimeneten képez hangot (de felvenni feltudom - hangrögzítővel)
-A tuner audió átkötése is megtörtént, de az is csak az analóg helyre csatlakoztatott fejhallgatón hajlandó hangot kiadni.
-Viszont... - és itt jön a csavar, amit nem tudtam eddig megoldani: - Ha én mikrofonozás közben zenét (mp3, wav, audió cd) vagy akár film ac3, dts hangsávját hallgatok, akkor az NEM szólal meg az analóg kimeneten CSAK IS a digitálison (ahova pedig a mikrofon és a tuner hangja nem megy ki....összegezve ---> analóg jelforrásnak csakis analóg kimeneten jelenik meg a hangja
digitális jelforrásnak csakis digitális kimeneten jelenik meg a hangja.Ha ez természetes, az új integrált Realtek HD Audió chipeknél, akkor bocs, de régen az analóg jelforrásból érkező bármilyen hangot (vonal bemenet, analóg cd jel, MIKROFON) az NF7-S-es lapom INTEGRÁLT hang chipje digitalizálta, és továbbította az üvegszálas kábelen az erősítő fele...
Van rá megoldás, vagy még senki sem tapasztalt ilyet digitálisan összekötött Realtek HD Audió chipnél?
Köszönöm a türelmeteket : Krisztián
-
kkrisi
senior tag
De azért kíváncsi vagyok a többiek véleményére is!
-
bazsi1000
tag
hello
szrintem ehhez az erősítőhöz és mélyládához leginkább a jbl cine pack áll legközelebb főleg filmen vinne mindent
de a dali is nagyon jó lenne de szerintem az kicsit lágyabb a jbl dinamikusabb.A heco is jó de uyge olcsóbb mint a jbl de kicsit gyengébb is.
én a jbl-t(cine pack) venném. -
Thuglife
senior tag
Egy kérdés:
Ha BluRay filmeket is szeretnék nézni (tv full hd) akkor érdemesebb True HD-s erősítőt vennem (pl. a legújabb Onkyo tx-sr 507) vagy megfelel egy "sima" Denon avr-1509 is h kiaknázzam a film minőségét? -
kkrisi
senior tag
Még azzal a kérdéssel fordulnék hozzátok hogy egy Velodyne CHT-8 subhoz és egy Harman/Kardon AVR 255 erősítőhőz melyik szettet ajánljátok leginkább?
-JBL Balboa 5.0-es házimozi hangfal szett
-JBL Cine Pack (E20+E60+EC25), 5.0-es házimozi rendszer
-Wharfedale VR-400HCP
-Dali Concept 6 hangfalszett
-Heco Victa 500
szett
??
Ezeket néztem hozzá nem tudom melyik passzolna hozzá a legjobban! -
Ninoka
tag
MInden féle zenét hallgatok, legritkábban komolyzenét, a legtöbbet mostanában kelta zenéket, de gyakran hallgatok elektronikus zenét is (Jean Michel Jarre, Karftwerk).
Szerintem elég hozza a Yamaha RX-V 363-as. Nekem is Yamaha van,, csak nekem egy régebbi tipus, RX-V 459-es, és nekem tökéletesen megfelel. Régebben Videoton hangfalaim voltak, és "csak" annyival jobb a Heco, hogy eddig a magasat és a mélyet is +12 dB-re kellett állítani az erősítőn, most meg mióta megvan a Heco, vissza kellett venni 0-ra. Nem is tudom minek vettem mélyládát. Már kicsit megbántam. Szerintem elég jól nyomja a Heco a mélyeket, úgyhogy a szubnak már nem sokat kell hozzátenni, csak a nagyon mély tartományban esetleg (és az is nagyon zene és felvétel függő), ott meg csak "dübög". Nem akartam nagy szubot venni panellakásba , azért vettem ezt a Magnatot, de igazából nem ajánlom, szerintem nem jó. Nem nagyon volt még időm foglalkozni vele, de eddig még nem tudtam normálisan beállítani. Talán majd a hétvégén...
-
rhonin
senior tag
-
kkrisi
senior tag
Hello!
Valaki tudna segíteni a választásba?
-X-530
-X-540
esetleg valaki már hallotta ezeket szólni?
(10-12m' szobába lenne) -
Ninoka
tag
Én merem ajánlani a Heco Victa 500-at. Szettel mindig jobban jár az ember, mert lényegesen olcsóbb, mint ha darabokból veszed meg. Nekem csak egy nagy bajom van ezekkel a szettekkel, mégpedig az, hogy általában úgy van összeválogatva, hogy ha létezik kétféle háttérsugárzó, akkor általában a kisebbiket adják a szetthez, és ugyanígy a center van esetleg a sub is, mindig a legkisebb kerül be a szettbe, és ezen nem lehet változtatni.Esetleg a nagyobb (drágább) frontokhoz adják a nagyobb háttér és centersugárzókat, pl a Dali. De azért nem ez a jellemző.
Egyébként én régebben úgy hallgattam zenét, hogy szólt az összes hangfal. De amióta megvettem a 2 Heco-t, azóta csak sztereóban hallgatok zenét, és sokkal jobb így, mintha az összes hangfal szól. Így gyakorlatilag nem sok jelentősége van, hogy mekkora a többi hangfal. Egyedül csak akkor, amikor pl koncertet nézek, és 5.1 hang van a lemezen, mert akkor úgy hallgatom. Ilyenkor viszont már nem bánom, hogy a nagyobb háttérsugárzókat vettem, nem a kicsiket.
Eddig nem volt szub a rendszeremhez, mert nem nagyon éreztem hiányát. Aztán vettem egyet, de igazából nem sok jelentősége. A két 500-as front szub nélkül is nagyon jól szól. -
rhonin
senior tag
válasz
#72042496 #5183 üzenetére
Ha meglesz majd akkor írj róla, hogy mégis milyen.
Én hagytam legalább 1 hónapot a nézelődésre meg a tájékozódásra. A Dali szetted kb. mikorra lesz meg?
Thuglife: A wharfedale-t én is láttam és tetszik is de most felkeltetted az érdeklődésemet a mission-el kapcsolatban is...
Minél jobban belemélyedek annál több a variáció, a végén meg nem tudok dönteni.
Az egyik ismerősömnek mission háttérsugárzója van. Elég ritka szintem a mission vagy csak az én ismerősi körömben az.Akármelyik szett hangjával várom én is a tapasztalatokat.
-
kkrisi
senior tag
Hello!
Melyik szettet ajánljátok jobban?
-X-530
-X-540esetleg valaki már hallotta ezeket szólni?
(10-12m' szobába lenne) -
Thuglife
senior tag
Itt sokan dícsérik a Heco-t, és is a Victa szetten gondolkodok! Ennyiért még van Wharfedale Vardus 300 szett is, és most csak egy 10essel drágább a Mission Mv-8 szettje csak arról nem sokat tudok... Valaki hallott már Missiont?
U.i: Egyébként Sub ládában jó a Yamaha, talán abban a legjobb...
-
törölt tag
Leginkább metált hallgatok, de néha könnyedebb műfajt, akár ticc-tücc-öt is. Ezen kívül sokat mozizok, így fontos, hogy film alatt megdörrenjen. De még nem hallgattam meg a Dali-t, csak abból indultam ki, ha netszerte mindenki ajánlja, akkor biztos van benne valami... Ráadásul azon kevés hangfal közé tartozik, amelyik külsőre is nagyon tetszik, illene a szobába.
-
rhonin
senior tag
Esetleg egy heco victa 500as komplett 5.0s szett nem lenne jobb a komplett yamaha cuccoknál? 90kért van heco victa 500as front 200as háttér sugárzóval és a 100as centerrel ennyiért. Ha valakinek van róla tapasztalata akkor ne tartsa magában.
És akkor mondjuk majd később vennék hozzá egy heco victa 25a-s subot. Mennyire életképes ötlet? -
rhonin
senior tag
válasz
#72042496 #5179 üzenetére
És milyen stílusú zenét fogsz hallgatni a dalin? A yamaha 363-as 90% hogy nekem is marad, csak még a hangfalak a nem biztosak. A yamaha mélyládái milyenek? Valakinek valami tapasztalat?
Thuglife: Hangban milyen különbség van a yamaha és a magnat között? Esetleg tudsz konkrét hangfalakat is ajánlani? A 2 frontra kb 40et max 50et tudnék költeni.
-
rhonin
senior tag
Az 5171-esre valakinek valami ötlete? Vagy maradjak a full yamaha cuccoknál?
-
rhonin
senior tag
Hát nekem is nagyon bejön ez a yamaha erősítő. Eredetileg egy full yamaha szettet akartam venni mindenből, de ahogy olvasgatom a fórumokat, sokan ajánlják a heco szetteket meg a dali subokat is, úgyhogy már teljesen elbizonytalanodtam. Tudom nagyon jól, hogy a gyári 2.1-es hangrendszeremet bármelyik kenterbe veri de azért a pénzért amennyit ráköltök relatív a lehető legjobbat szeretném beszerezni már amennyire lehet.
-
Pyzoo
aktív tag
Én az erölködőt még tavaly októberben vettem 43-ért. Szerintem megéri, tud annyit mint a többiek és szerintem a legolcsóbb a szórásban. Hogy szeretem-e ? Nagyon! Egyetlen hibája hogy a magas és mély hangszínt csak a készüléken lehet állítani a távirányítón nem. Magnat 990 Set-el használom akciósan vettem 38k-ért. A hangfalakban szerintem kicsit kevés a közép hang. Ezt csak zenére igaz ott is inkább az elektronikus zenéknél hiányoltam, próbáltam klasszikus zenét is ott nem hiányoltam belőle. Mozihoz über a szub hangokat is elég jól kiadják (meg tudja remegtetni a szobát) , pedig külön mélynyomót nem vettem. Összeségében az erölködő a kedvencem lett, a hangfalról meg annyit hogy árához képest meglepően jó, persze ez tényleg fül és pénztárca dolga. A hangfal én a feketét vettem fekete huzattal.
-
Thuglife
senior tag
A Mission hangszórókról kinek mi a véleménye? Egy kategória egy Heco Victával vagy inkább Dali Concept? Elég jó árban van most az Mv-8-as sorozatú 5.0 szett!!
[link] -
rhonin
senior tag
A yamaha rx-v363-as és a 365ös közt mi a különbség azon kívül, hogy a 365 fiatalabb? Mert közel dupla áron lehet kapni mint a 363-ast...
-
rhonin
senior tag
Sziasztok!
Házi-mozi építését tervezem hosszú távon. De először egy stereo rendszert szeretnék kiépíteni úgy, hogy kiegészíthető legyen 5.1-re.
Egy 5.1es erősítőre gondoltam 2 fronttal és 1 sub ládával.
Kb. 110-120k-t tudok rákölteni.
Ehhez kérném a segítségeteket, hogy ajánljatok nekem egy "komplett" rendszert.
Nem igazán értek a ehhez a témához tehát még nagy tapasztalatom nincs a különböző hangfalakról és erősítőkről.
Hip-hopot, rapet és disco zenét hallgatnék rajta úgy 90%ban, tehát valami olyan hangfalak kellenének nekem amik megfelelőek lesznek elektronikus zenére. Egyetlen kikötésem, hogy subládából minimum egy 20as hangszóróval rendelkezőt szeretnék vagy nagyobbat.
Eddig amiket találtam az a yamaha rx-v 363-as erősítő ami nekem jónak tűnik, de mint mondtam nem igazán értek hozzá...
Köszönöm előre is a segítséget!üdv.
-
-FreaK-
veterán
Sziasztok, tudom még mindig nem házimozi de itt szerintem mindenki jobban ért hozzá mint én.
Találtam két erősítőt a Jamo Studio 170-hez ami között vacilálok:
Onkyo Tx 7340 rádios erősítő
vagy
Sherwood AI-1110
Zenében nagyon vegyes amiket hallgatok.
Melyiket ajánlanátok? -
Ninoka
tag
válasz
Thuglife #5165 üzenetére
Hát igen, Bp-iek előnyben vannak. Ott van pl a Toshiba Shop, ahol van Dali is meg Heco is, és mind a kettőt ki lehet próbálni.
Hogy melyik a jobb az adott zenére, én sem tudom. Én eddig még csak a Heco-t hallottam (mivel nekem is az van), és a Dali Ikon sorozatból a 6-ost, de az azért nem egy kategória a Concept-tel. Az én fülemnek a Dali sokkal szebben szólt. De mondom, nem egy kategória. -
Maximusz
aktív tag
Sziasztok!
Én végül a Denon AVR1706-ot választottam (én lennék a topic indító)
és nagyon nagyon NEM bántam meg! - iszonyatosan szép hangja van! - Optikai kábellel van összekötve a géppel, most 6.1-ben szól egy pár Wharfedale 8.4+1 pár Wharfedale 8.2+Wharfedale 8-as Center + WH20-as satelit-tel + egy 450W-os Mordaunt Short sub ládával!
Az U571-et nézni valami iszonyatos élmény ilyen ládával!
Valaki használja még rajtam kívül digitálisan összekötve a gépet az erősítővel?
-
Thuglife
senior tag
Egyedül a Wharfedale vardus 400-at tudtam eddig meghallgatni... Pécsi vagyok és igazán nincs olyan bolt ahol ezek mind beszerezhetőek... Dali kizárt.. A Vardusnak nem volt rossz hangja de egy sztereó Marantz hajtotta meg! 50-50% lenne a zene-film arány amire használnám és leginkább hiphop, RnB az amit hallgatok! Ezek tükrében melyik a legideálisabb? Heco, Dali, Wharfedale?
-
Ninoka
tag
válasz
Thuglife #5160 üzenetére
Általában a magasabb ár magasabb minőséget képvisel. A Magnat szetthez képest a Dali +50-rel nem sok, de azért azt is vedd figyelembe, hogy a Magnat 5.1-es szett, a Dali meg csak 5.0 ennyi pénzért. Legalábbis én nem találtam Concept 6 szettet 5.1-es összeállításban.
Egyébként meg mindig lehet találni egy jobb hangfalat, és a végén már azt veszed észre, hogy elköltöttél egy vagyont.
Itt mindenki azt mondja (én is), hogy ha hangfalat akarsz venni, akkor menj el olyan üzletekbe, ahol többféle szettet is meg lehet hallgatni azonos körülmények között, és hallgass a saját füldere. Mert hiába mondom neked, hogy a Dali a császár,olyat vegyél, ha neked a Heco hangzásra sokkal jobban bejön. Arról nem is beszélve, hogy nem mindegy mire használod. Mozira, zenére, és azon belül milyen zenei stílushoz, mert nem mindegy, hogy jazz-t hallgatsz rajta, vagy valami jó döngetős zenét. Úgyhogy vidd magaddal a kedvenc cd lemezed, és lehetőség szerint azzal hallgassd meg a hangfalakat.
Egyébként nekem elöl két Heco Victa 500 van, és teljesen meg vagyok elégedve velük. A háttér és a centerem meg Magnat, és azokkal is meg vagyok elégedve. Nyilván van ennél sokkal jobb, de nekem ez megfelel. Főleg panellakásba, még sok is. -
CSorBA
őstag
Sziasztok!
Abszolút kezdő vagyok a témában ezért fordulok hozzátok.
A kérdésem a következő lenne, ha van optikai kimenetem valahonnan (pl, gép, ps2), akkor azt hogy tudom rákötni a hangfalakra?
Mindenképp kell egy erősítő (+hangfalak ugyebár), vagy esetleg lehet kapni vmi olcsóbb 5.1es hangfalat, amiben van optikai bemenet?
Köszi
-
Thuglife
senior tag
Mi a véleményetek a Magnat Supreme 800 szettől?[link]
Van vkinek már vmi tapasztalata erről?
Vagy a Heco Victa és Wharfedale Vardus 300 szettje közül válasszak?
Még versenyben van nálam a Dali Concept 6 szettje de nem tudom, hogy meg éri-e az 50ezres árkülönbözetet a Heco ill a Wharfedale-hez képest... Segítsetek pls -
Smish
tag
válasz
nebulo5 #5154 üzenetére
Nem is beszélve arról hogy minden erősítő máshogy szól más fajta hangfalakkal. Pl Wharfi hangfalakhoz jobb az onkyo mint a denon szerintem. De mindenkinek magának kell eldöntenie. Én pl most direkt olyan erősítőt kerstem amiben nagyobb tápegység van mint a denon 1306 ban. A belépő kategóriában az onkyoban van a legnagyobb. Ezt hallani is lehet mert a kis denonhoz képest sookkal erőteljesebb. Pl harman kardonnal nekem egyálltalán nem tetszett a hangja. Pedig tudom hogy egy nagyon jó gyártó. Sokat kell halgatózni és úgy dönteni nem csak a forumokra halgatni.
-
nebulo5
senior tag
Hello!
Hasonló a véleményem! 2 hónapja, amikor az Onkyo-t vettem, nekem is lehetőségem volt meghallgatni a Denon-t és a Pioneer-t is. Mégis az Onkyot választottam. Persze, itt mindenképp meg kell jegyeznem: mindenki a saját hallására hagyatkozzon vásárláskor....
Én nem bántam meg! A Denon típusszámára már nem emlékszem pontosan, de szinte egy időben vásárolt egy magát "vájtfülűnek" valló kollégám is új házimozi erősítőt. Ő Denont vett, mert elterjedt a közvéleményben, hogy a Denon jobb zenei területen. Ezt nem szándékozom cáfolni, de nekem akkor is jobb hangot ad az Onkyo! (pedig a hangfalak beszerzésével még sehol sem vagyok...)
Jelenleg egy Beovox S45-2 hangfalpárral használom, és a "vájtfülű" kollégám is beismerte: gyönyörű a hangja...
(persze őneki legalább annyival jobb hangú a Denon, mint amennyivel nekem az Onkyo...)
Erre lehet mondani: ízlések és pofonok... -
Ninoka
tag
Na, majd én elmagyarázom, hogy mi van.
Az van, hogy szépen a nyakadba veszed a várost, és felkeresel olyan üzleteket, ahol mind a két márkát forgalmazzák, és meg is lehet hallgatni őket. Ne mástól várd el, hogy döltsön helyetted, mert ami valakinek tetszik, az neked nem biztos, hogy ugyanúgy tetszeni fog, és amire valaki azt mondja, hogy nem jó, lehet, hogy neked majd pont annak a hangja fog tetszeni. Erre szokták mondani, hogy ízlések és pofonok. Arról nem is beszélve, hogy más erősítőt fog választani az aki komolyzenét hallgat rajta, mást aki elektronikus zenét, és megint mást aki csak filmet néz. Úgyhogy ha ki akarod próbálni ezeket az erősítőket, akkor vidd el magaddal a kedvenc cd lemezed, és azzal hasonlítsd össze az erősítők hangját! Ez ilyen egyszerű.
Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA® driverek topikja
- OLED monitor topik
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Spórolós topik
- Bundle topik
- A kereskedőknek elege van a Visa és a Mastercard díjaiból
- Filmvilág
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- További aktív témák...
- Intel Core i7-13700K Processzor
- LG 77B3 - 77" OLED - 4K 120Hz & 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - 700 Nits
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 15 M3 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! HP ZBook Studio G8 OLED WorkStation - i9 11900H 32GB DDR4 2TB SSD RTX 3070 8GB Win11
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest