Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Jauzsiv
csendes tag
válasz
robi0604 #7195 üzenetére
Igen ez igy igaz hogy milyen gyártó nevével fémjelzik attól még nem fog jobban szólni :-)
Sőt.
Az a baj hogy a gyártó a kereskedő és a bolt és keresni akar vele rajtad ezért ilyen elszáltak és aránytalanok az árak hogy ha 5.1 hangfalredszert akarsz vásárolni is a gyártó ennyire lent tudja tartani az árat gyenge minőségű hangszórókat tesz bele ezért lehet akkora különbség hangzásban és vagy egy ilyen szett ha utánaolvasol a kompromisszumok összesége.
-
Integra
titán
ebből azért már komoly cuccot tudsz venni, ha csak ennyit szánsz az 5 hangfalra és a subra..
nekem az amúgy már nem éppen nem fostaliga kategóriás avr-em és 5.1-es rendszerem került ennyibe kábelekkel, rövidzárlat elleni elosztókkal meg ami még kell etc (ca 1400 euro, alkudtam pofátlanul, de itt lehet) és olyat szól és úgy, hogy csak pislogok.
én is házimozira vettem kifejezetten, de mint kiderült zenehallgatásra sem utolsó ha átkapcsolom 2.1-re, de még 6 csatornásban is meglepően jól osztja szét a hangokat, kezde megszeretni így hallgatni a zenéim. (utána olvastam és ez a rendszer ezért is nagyon jó, mert mindkettő területen nagyon korrektül helyt áll ezért az összegért, a kidolgozási, megmunkálási minőség meg önmagáért beszél)úgyhogy hagyj időt magadnak és járj utána. viszont legalább ekkora figyelemt fordíts az avr-re is!!! egyre inkább gondolom azt ugyanakkor, hogy érdemes úgy rendszert nézni hogy egy márkától jöjjön az avr és a hangrendszer is, mert azokat együtt fejlesztik és egymásra ki. egyáltalán nem biztos, hogy egy komoly avr és egy komoly hangrendszer ami két különböző gyártótól van, össze fog csengeni ideálisan, mint ahogy azt az egy gyártó termékei teszik.
-
nebulo5
senior tag
Talán nem korrekt dolog, mert van hírdetés topic. Mégis [ezt] érdemes megnézni! A tulajt ismerem, alig van otthon! Az erősítő valóban újszerű álapotú!
Elnézést az off-ért!
-
Jauzsiv
csendes tag
válasz
Daywalker #7183 üzenetére
Ez így igaz csatlakozom az előttem szólóhoz
A D-osztályú erősítők kapcsoló üzemben működnek, aminek következtében jellemzőjük a nagy hatásfok, jellemzően 90% feletti a korszerű konstrukciókban. Mivel a kimenete mindig teljesen ki vagy teljesen be van kapcsolva, a veszteségek minimálisak. Egy egyszerű módszer, az impulzusszélesség-moduláció (PWM) is használatos; a nagy teljesítményű kapcsoló üzemű erősítők digitális technikát használnak, mint a sigma-delta moduláció, hogy nagy teljesítmény érjenek el. Régebben hangtechnikai eszközökben csak mélysugárzókhoz használtak a korlátozott sávszélesség, és a viszonylag nagy torzítás miatt, a félvezetős eszközök fejlődése azonban lehetővé tette a hifi minőségű, a teljes hallható frekvenciasávot lefedő D-osztályú erősítők kifejlesztését, a hagyományos erősítőkhöz hasonló jel/zaj aránnyal, és torzítással.
-
BBéci
legenda
Véleményem a következő.
2003. őszén kaptam tesztelésre egy a tiéddel megegyező hangdoboz szettet, hozzá Denon AVR 1804 erősítőt, ami durván ugyanolyan (picit nagyobb) teljesítményű, mint a Yamahád. A Denon ára akkor 160000 Ft volt.
20 négyzetméteres nappalimban sem volt meggyőző a cucc hangzása. Tisztán, szépen szóltak a Celestionok, de nem volt bennük elegendő kakaó. Ha érdekel az erről írt tesztem, emailben elküldhetem.
Mostani, 22 négyzetméteres moziszobámban kipróbáltam néhány igazán komoly erősítőt (Denon AVC-A1XV 10x220 W, Pioneer VSA-AX10i, Arcam AVP700/P1000 2 kilowattos táppal)
és egyiket sem találtam túlzottan erősnek. Alapigazság, hogy teljesítményből sosem lehet elég.
Hangdobozokból pedig akkorát kellene választanod, amelyek képesek alaposan megmozgatni a levegőt. Ahhoz 20-as mélyhangszórók kellenek, hozzájuk egy 38 centis szubbal. -
kimi02
őstag
Eddig Celestion F30-as hangfalaim voltak F10 és F35c , ezeket akarom lecserélni valami jobbakra. Mozira kéne ,de azért zenét is halgatok. Ja és 50-55 nm a házimozi szoba.Az erősittőm meg egy Yamaha Rx-V 640-es. 300-350ezer ft-ot szánnák rá. Ti milyen hangfal cuccost mondanátok ??
-
csili123
csendes tag
Sziasztok van 1-1 100Wattos 4 Ohmos hangfalam es szeretnek hozza egy erositot venni ami tudja a 4 Ohmot. A kesobbiekben bovitenem egy melyladaval! Hasznaltakat nezelodok de nem talalok megfelelot hozza segitsetek mar lecci milyet erdemes venni, es mire kell ugyelni?
AMugy a hangfalok Sony ss-17eb + melylada menyire eleg bel\kulteren?
vAlzaokat elore is koszonom! -
dhcodoki
senior tag
huhh.. most jól elkeveredtünk a sűrűjébe..
Szal én eredetileg arpibacsi hozzászólására reagáltam.
Csak a tisztánlátás kedvéért, 30nm-re javasoltam:
-4 álló hangfalat+hozzá való centert+mélyládát (+esetleg két polcsugárzót, melyet DPLIIz alkalmazása mellett, a frontok fölé rakhat.. elvégre nagy a szoba)
-ehhez megfelelő HD dekóderes erősítőKözben elgondolkodtam, s ez így már nem is olyan egyszerű, ha a tökéletességet keressük. Lehet inkább 30nm-re, a jó elhelyezés miatt, mégis inkább polcsugárzókat kéne.. De abból akkor komolyabb, testes dobozt. Elvégre az álló surroundok a megfelelő elhelyezést figyelembe véve, nem a legjobb választás.... Mostanában egyre inkább azon vagyok, hogy a surroundokat felrakom kb 150-180cm-re, s beforgatnám (ill. kissé lefordítanám) a hallgató irányba..
Na a lényeg viszont az, hogy az egyforma dobozok hozzák a legjobb képet -
-
-
dhcodoki
senior tag
válasz
Winzsolt #7164 üzenetére
Egy a lényeg. A Dolby pro logic IIz pont arra jó, hogy a nagy helyiségeket jobban feltöltse hangahatással. A kis szobákba sem okoz kárt, megfelelő dobozok kiválasztása mellett... Növeli a térérzetet, stb...
Nem kell hozzá 7.1-es hanganyag!!! A sima DD 5.1-ből és DTS-ből szépen kiválogatja magának a megfelelő hangokat, s azt leadja.. Próbálja a térérzetet előttünk, ill. a fejünk fölött növelni.
Hogy mit csinál egy sztereó jellel, azt nem tudom.. De ki néz manapság sztereó filmeketAzért kíváncsi lennék zenénél, hogy szuperál..
-
-
BBéci
legenda
-
joccadoki
senior tag
válasz
dhcodoki #7151 üzenetére
a pro logic II ált a stereo forrást alakítja virtuális surroundba.Vélemény : egy pioneer vsx 417 bőven elég 3 álló large (front;center)és 2 asztali 3utas bass reflex nélkül (rear).
Bár nem mindegyik film támogatja valamelyiknél nem is lehet észre venni
Valamelyik viszont nagyon frankó(gyűrűk ura,hazafi,stb ......) -
Winzsolt
aktív tag
-
Jauzsiv
csendes tag
válasz
nyurga82 #7142 üzenetére
Válasz a kérdéseidre
Én már 10 éve elektronikával foglalkozom de ezek az árak megmosolyogtatnak rablók :-)
hogy mi a különbség a kettő között szerintem semmi csak az ára ami irreálisan magas :-)
150 wattossak kb ahogy olvasom :-)
az ab az erősítőosztály típusát jelőli hogy hogy valósítja meg a jel erősítését a d is az meg azt jelenti hogy a legújjab fetes elektroncsőves hangzást is támogatja de ez a mélynyomonál teljesen mindegy mert az olyan effektekért felel amit a testeddel és nem a füleddel érzel.
a vonali bemenet alacsony jelszintű bemenet jellemzően
a magasszintű az hogy a teljesítményerősítő végfokkimenetét is rákapcsolhatod mert a hangfal nem tartalmaz belső erősítőt
de biztos van csak nem irták oda :-)
-
-
nyurga82
tag
Ki mit mond? Mélynyomók közül melyik a jobb vétel? KEF C4 vagy Polkaudio PSW 125?
Árban nem sok különbség van? De mit jelen a mélynyomóknál az hogy A/B osztályos erősítő (polkaudionál) illetve D osztályos erősítő (a KEF-nél)?
És mi az a vonal bemenet? Hangsugárzó bemenet? Alacsony- és magasszintű kimenetek? Utobbi kettő a KEF-en nincs -
nyurga82
tag
Most a 7.1-nél a plusz két hangfalat hova kell rakni??
A front fölé vagy oldalra (a front és a háttér közé)?? Tényleg nagyon kevés a 7.1-es film egyenlőre -
Jauzsiv
csendes tag
válasz
arpibacsi #7130 üzenetére
Szia
olvastam hogy mi a problémád elősszö is mi az igény csak házomozi vagy zenehallgatásra is mekkora wattteljesítményt szeretnél???
Miről szeretnéd hajtani az erősítődet pc-ről dvd-ről ???
hány bemenetet akarsz ???
legyenek konkrétabb elképzeléseid de segítek benneírj neken vagy látogasd meg a homelapom
Ha komolyan akarod ennek az összegnek a töredékéből össze lehet állítani ilyen rendszert házilag sokszor jobb mínőségben.kérdezz bátran 10 éve foglalkozom elektronikával.
http://hazihifielektronika.mindenkilapja.hu/
-
dhcodoki
senior tag
válasz
Szia!
30nm-re felejtsd el a kompakt szappandobozos házimozit. (ha csak nem egy kis moziszigetet akarsz kialakítani).
Én is abba az irányba indulnék el, amit említettél. Szép lassan, lépésről lépésre összeállítani egy fasza kis rendszert. Nem pedig egybe megvenni egy silányabbat.
Az elején el kell dönteni hány hangfalat szeretnél bespájzolni a szobába. Ugye az alap az 5.1 (5.0-val alsó hangtartományban ekkora teret nem hiszem, hogy ki tudnál megfelelően tölteni. Szal én javaslom mindenképp a mélysugárzót) Ha van helyed, ide már megoldható a 7.1 is.
Az előbbinél ~90ezertől vannak a valamire való erősítők, az utóbbinál 100-120ezertől. Ha hosszútávra tervezel (márpedig miért ne), akkor érdemes olyat választani melyben benne van a HD dekóder (DTS HD; True HD). Ha nincs rá szükséged, akkor a legjobb üzlet használtan venni erősítőt. A HDMI és HD dekóderek nélküli erőlködők iszonyat jó áron vannak most a használt piacon. (mondjuk ennek pont az az oka, hogy érdemesebb HD-be fektetni). Szóval kb 100-160ezer között megvásárolható a (7.1-es; 7.2-es) megfelelő erősítő. (Denon; Onkyo; Yamaha; H/K; stb..) Minél több HDMI csatlakozóval rendelkezik, annál jobb. (kb. a 4-5 bemenetesnek már elégnek kéne lennie, de ezt mindenki döntse el mennyire van szüksége)
Hangfalak: Én állókat vennék elsősorban. Sokan megelégszenek, ha hátul kisebb dobozok vannak mint elöl, de én javasolni szoktam, hogy egyformákat vásároljunk, mert azzal lesz meg a tökéletes összkép. (persze 7.1 vagy 9.1 esetében már kompromisszumokat kell kötni)
Tehát 4 álló (esetleg ugyanazon családból származó 2 polcsugárzó, high frontoknak, vagy back surroundnak), melléjük a centersugárzó, szintén ugyan azon családból, s hangképben minél közelebbit válasszunk. Ezeket meg kiegészíthetjük akár más márkájú szubbal is. (polkaudio-t, velodyne-t szoktam javasolni)
Ha kezdetben csak az erősítő és a két front van meg, ami minőségi, akkor az is el fog varázsolni egy kis időre, amíg összekaparod a többit.. Arra figyelj, ha nem veszed meg egyből a komplett hangfalcsaládot, a későbbiekben nehogy kifutott szériával állj szemben. Szal mielőtt megveszed, kérdezz utána, hogy forgalmazni fogják e még... -
F9rrest
csendes tag
válasz
robi0604 #7128 üzenetére
Nagyon köszi a segítséget , hiba nélkül működik a sub !!!
)
Valóban az volt a gond , hogy túl sok minden volt bedugaszolva az elosztóba . Így , hogy csak az erősítő és a sub van benne , úgy néz ki , teljesen OK , legalábbis ma egész nap hiba nélkül működik !
Egyébként szuper kis kütyü
/ONKYO TXSR 307 házimozi rendszer/ , nagyon meg vagyok elégedve vele , ebben az árkategóriában (100e Ft) szerintem OK.
Köszi mindenkinek mégegyszer - robi0604, Neked külön is !
-
nyurga82
tag
válasz
Az erősítőben mindenféleképp a Denon 1610-est ajánlanám, ebben az árban ez a legjobb szerintem.
Én is "most" akarok venni, de én ugy gondolkozok inkább sporolok még 3 hónapot és veszek egy alap erősítő helyett egy komolyabbat (pl. az eisa díjas Denon 1910)
A hangfalaknál ugyanígy vagyok, ezt egyszer kell megvenni... -
csiszar
csendes tag
sziasztok!2 házimozi rendszer között vacilálok!Miovel túl sokat nem tudok erre a célra költeni,ezér e 2 olcsóbb keltette fel a figyelmemet!
http://www.edigital.hu/Hazimozi_rendszer/Philips_HTS3568_hazimozi_rendszer-p44892.html
http://www.edigital.hu/Hazimozi_rendszer/Philips_HSB2313_hazimozi_rendszer-p50285.html
A kérdésem hogy van e véleményetek róla,illetve az első is vezeték nélküli-e?Nem találok erre vonatkozó adatot.Az első 1000W a második csak 300, a további kérdésem az hogy szeretnék rajta zenét is hallgatni s mennyire gyengébb hallhatóságban a második.Vagy egy 20nm-es helységben bőven elég a 300W is,ha közbe tombolni is szeretnék
??
Kösz előre is! -
Daywalker
addikt
válasz
Bármit is veszel, szeretném felhívni a figyelmedet arra, hogy HM erősítőn a zene soha nem lesz olyan, mint egy sztereó rendszerrel (főleg nem az olcsó kategóriával - tapasztalat). Tehát mindenképp fontold meg, hogy mi a fontosabb neked...egyébként meg hallgatózz minél többet, mert ahányan vannak, annyi tippet fogsz kapni és a végén úgyis neked kell választani
-
arpibacsi
csendes tag
Sziasztok!
Házimozivásárláson töröm a fejem, új helyre költözök, és szereték a jelenlegi ~10eftos 5.1es rendszeremnél vmi komolyabb házimoziélményhez jutni
Elkezdtem utánaolvasgani neten, még bőven van minek, de ezen a fórumon elég sok hasznos hozzászólást találtam, illetve segítőkészséget is éreztem, így gondoltam megpróbálkozom én is egy kis segítségkéréssel...
Érdekességképp leírom, hogy eredetileg kompakt rendszereket nézegettem, konkrétan az LG 70-100eFt körüli rendszereit, mert azokat dícsérték, de aztán meghallgatva azokat, majd egy YAMAHA (talán) RX V465 erősítőn egy pár wharfedale vr400as hangfalat rájöttem, hogy nem a kompakt rendszerek kellenek nekem
A helyzet a következő: egy ~ 30 négyzetméteres nappaliba szeretnék egy rendszert, mozizáshoz és zenehallgatáshoz egyaránt (mondjuk 50-50%-ban).
Erősítőre kb 70-100ezer ftot költenék, és hangfalakra első körben 100eFt alatt, ami természetesen azt jelenti, hogy nem lenne meg egyből az 5.1...YAMAHA, DENON, és ONKYO erősítőket néztem egyelőre, de bármilyen javaslatot/ötletet/tapasztalatot szívesen várok, hogy ilyen elvárásokkal és ráfordított pénzzel milyen összeállítást javasoltok?
Még egy konkrét kérdés, erősítőben mindenképp vmi ilyesmi árkategóriát gondolnék, (tehát mondjuk 150 ezres már nem jöhet szóba), viszont nem tudom, hogy mi éri meg jobban: megvenni most egy pár komolyabb front sugárzót ~60-70eFt körül, vagy pl. a magnat supreme 800 5.0-ás szettet ugyanennyiért?
Köszi a segítséget előre is!
ui.: esetleg vmi jó boltot tud vki, ahol elég segítőkészek az eladók, és értenek is a témához? Voltam ma egyben, de ott konkrétan rám sem bagóztak, csak egymással dumáltak az eladók, még köszönni sem voltak képesek
-
F9rrest
csendes tag
válasz
robi0604 #7126 üzenetére
Köszi mindenkinek a segítő hozzászólást.
Tegnap este tv nézés közben (hang az erősítőn keresztül) megint 5 percenként kikapcsolt a sub , ma viszont már kb. 3 órája hallgatok zenét, semmi gond eddig... Mindjárt átváltok tv-re, megnézem , ma működik-e.
Megfogadom a tanácsotokat és kihúzok mindent , ami nem szükséges. Majd megírom , így OK-e , hátha rajtam kívül más is hasznos tapasztalatokkal lesz gazdagabb.
-
tompo83
csendes tag
Köszönöm a válaszaitokat,(herrká, Möhe, mope, Winzsolt) most már egy lépéssel előrébb vagyok
Ami még gondolkodtat hogy ennyi pénzért átalgára 65e megéri e ez a masina avagy más márkában olcsobban vagy ugyanennyiér ez a tudás vagy jobb kapható e?
Szivem szerint a Denon 1610 est venném asszem ez aneve 90-100 e között van ez sajna nehéz a pénztárcámnak! Esetleg ennél a modelnél várható e a közeljövőben egy kiseb fajta árzuhanás?, mivel mmár akad ennél ujjab modell is?!
-
BBéci
legenda
válasz
Integra #7120 üzenetére
A receiverek hátulján lévő aljzatok korlátozott teljesítményre vannak kitalálva (DVD-játszó) egy szubládát nem kötnék oda. Általában oda is írják, hogy hány wattot vehet fel a csatlakoztatott készülék.
Azért egy próba erejéig, minimális hangerővel, talán használható ötlet. -
Integra
titán
válasz
robi0604 #7114 üzenetére
gondolod hogy nem bírja el a villamos vezetéke?
furcsa minden esetre. persze ha valami ősrégi kábel fut a falban, nincsen földelt konnektor..
én kihúznék mindent és csak aza alap programot járatnám, receiver, sub meg ami nélkülözhetetlen. de a subot betudja dugni a receiver hátuljában található aljazatba is -
Daywalker
addikt
válasz
nyurga82 #7111 üzenetére
Grat a rendszerhez! Inkább Denon mint Pio, szerintem, tehát jól jártál (a KEF is marha jó).
Tehát...ahogy a fórumtárs is mondta, 2-2,5mm2 elég lesz, de ha rám hallgatsz, akkor a két front és a center hangfalak vezetéke legyen egyforma hosszú.Hátra én lapos kábelt vettem, hogy a szőnyeg alatt el tudjam vezetni, igaz csak 5 méter kellett kb. és az is 2,5mm2-es, oda több nem is kell -- neked is ezt ajánlom..
Nem tudom milyen árban gondolkoztál, elég nagy a szórás, de lehetőleg ne Hamát vegyél. Sokan azt mondják, hogy a cat5-6-7 LAN kábelből érdemes fonatot készíteni, mert az elég jó. Ha nem akarsz ezzel pöcsölni, akkor goto: [link]
-
nyurga82
tag
Miért csak a Denon és a Pioneer erősítők tudják a Radio Text funkciot? A Pioneer mondjuk 919-es USB csatira rádugva egy pendrivot (amin Mp3 as zenék vannak) le lehet játszani rajta? A Denon 1910 sehogy nem tud pendrivról zenét lejátszani?
-
nyurga82
tag
válasz
Daywalker #7090 üzenetére
Az erősítő Denon 1910-es (ár-érték arányban szerintem a legjobb vétel lenne, ettől már csak a Pioneer 1019-es jobb de 50ezerrel drágább) a hangfalak a KEF C sorozata lenne (front: C7, center C6, háttér C3, sub C4) a front vezetéke kb 2 méter, center kb 1 méter, háttér kb 8 méter, sub kb 3 méter.
-
-
F9rrest
csendes tag
válasz
robi0604 #7108 üzenetére
Teljesen mindegy , milyen hangosan hallgatnám , fellép a probléma. Illetve, teljesen mindegy , milyen forrást használok , már mindegyiknél jelentkezett.
Ilyenkor (barbár módon , tudom...) az erősítő hátoldalán lévő pre out subw. csatlakozó oldalához érintem az RCA vezeték végét , erre a sub ad egy tompa hangot , majd bedugom és műkszik...
Ja , csak úgy mellékesen , az erősítő távirányítójával sem tudom mindíg kikapcsolni az erősítőt , egyszer működik , máskor oda kell sétálnom és csak úgy tudom kikapcsolni...
Amúgy nagyon szépen szól (nekem legalábbis OK) , csak bosszantanak ezek a dolgok...
-
F9rrest
csendes tag
Sziasztok ,
légyszi segítsetek , kezdő vagyok! Nemrég vettem egy ONKYO TX-SR 307-es erősítőt , hozzá SKF-528,SKC-528,SKR-528-as ONKYO hangfalakkal.
A gondom a subbal van , SKW-501-es: folyamatosan , kb. 5 percenként kikapcsol magától , átvált standby üzemmódba. Sajnos hiába mondták az e. worldben , nem adtak mellé magyar nyelvű haszn. utasítást.
Mi lehet az oka? Légyszi segítsetek,
köszi !
-
Möhe
addikt
Nem voltam biztos ebben a dologban,pedig hát gondoltam hogy ha már digitális a kábel akkor már illene tudnia,de valami megkavart,mert valszeg kiesett egy pici infótöredék az emlékeimből hogy dekóder miatt voltak néhol ez miatt gondok.
A hangfalasoknak pedig jó alternatíva lehet a Clarus,Wharfadale,Heco alsóbb kategóriás hangfalai a ~20nm-re. Gondolok itt az 5.0 vagy 5.1-es szettekre ~ 120-150k ársávban
-
kimi02
őstag
Aktív témák
- Vezetékes FEJhallgatók
- iPhone topik
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 -3 év garancia
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3002, 90% Akksi
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest