Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Hobby elektronika
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Milyen alaplapot vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Androidos tablet topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
cyber86
őstag
Hali. JBL E80-on mind1 melyikbe kötöm a kábelt? 4db bekötést látok 2 fekete és 2 piros.
-
hkari
őstag
Sziasztok. Szerintetek melyiket vegyem?
Egy 3 hónapos Denon AVR-1306-ost,vagy egy új Yamaha - RX-V363-ast?
Csak annyit szeretnék hogy rátudjam dugni az 5.1 es szettemet,meg hogy mind a kettőn legyen optikai bemenet. Ezeket mind a kettő tudja,de nem tudom melyiket válasszam.
-
csizzah
aktív tag
Csak nagy általánosságban,
Denon, a legkisebb modell a cég kínálatában, jellemzően denonos lágy hangzás lehet zeneibbnek nevezni a yamahánál, ha jól emlékszem 350W körüli táp, legalapabb csatlakozók, 4 digit bemenet.
Yamaha, szintén a legalapabb modell, a denonhoz képest plusz hdmi csatik(nem teljes értékű), komponenes videó csatlakozók, csak 3 digitális bemenet, kisebb olyan 250W körüli táp, kicsit keményebb mozisabb hang.
Nekem személyes tapasztalatom ezekkel a gépekkel kb nulla, van itt a fórumon jópár ember akiknek ilyen gépeik vannak, ők biztos többet tudnának segíteni.
Üdv,
-
törölt tag
válasz
Turbolada II #4293 üzenetére
Persze, idővel mindenképpen elmegyek körülnézni, de Miskolcig azért nem utazok el, az messze van. Budapesten belül sem csappant meg annyira media marktos hifi választék.
Z-5500-ból hallottál olyat, ami rendesen szól? Egyszer az egyik MM / EW-ben ismerkedtem egy mélyhiányos Z-5500-zal, na az rettentő pocsék, lehangoló élmény volt.
-
Turbolada II
őstag
válasz
#72042496 #4278 üzenetére
Először azt tedd tisztába, hogy milyen a hallásod. Fölösleges 300000Ft-os szettet venni, ha csak a placebo hatás miatt hallod jobbnak. Ez a H/K JBL páros kijön 130000 körül és nagyságrendekkel szebben szól mint a Logitech, hidd el hallottam. A miskolci Media Marktban még van bőven erősítőből és hangfalból is. Mindenképpen hallgasd meg mielőtt jobbat vennél.
-
krizo
csendes tag
Pioneer VSX-818VK
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
csizzah #4283 üzenetére
Nekem nincs bajom a SAL-al, kellemesen csalódtam benne, olcsón jutottam hozzá így nekem megérte. Magnat Victory 80-at váltott..
Hát sztem a Wharfi Zaldek család nagyon jó... Zenéhez, filmhez egyaránt. Csakhát már nincs gyártva asszem, szal újan nem is nagyon lehet hozzájutni, hacsak valahol nincs készleten.
Az a baj, hogy lehet szebben szól a Jamo, de amit láttam, ott majd elsírtam magam. Amikor a hangszóró ragasztva volt a dobozba, hangváltó szintén. Nemtudtál semmit kiszedni belőle, csak ha kivésted. És a hangfal gyári volt.. nem házikókány. És én ekkor azt mondtam h soha... Biztos az újak már nem ilyenek, de nekem ez elég elszomorító látvány volt, és elég arra, hogy hanyagoljam. Akkor már inkább egy Wharfi... Mert nekem bizonyított, film alatt, és zene alatt egyaránt..
De ezen is el lehetne "vitatkozni" sokáig. Mindenki azt fogja venni, ami bevált neki
Vagy amit hallott, és megtetszett neki
Szal én ebből az okból a mostani SAL helyett csak Wharfi-t vennék.
-
csizzah
aktív tag
válasz
hackeeeee #4280 üzenetére
Hááát, én hallottam közvetlenül egymás mellett a kis 406-os jamot és egy sal szettet, asszem a 2610-est, és a kis jamo nagyjából mindenben sokkal jobb volt mint a sal kivéve talán a hangerőt, az a sal mindennek az alja amit eddíg hallottam,(lehet hibás darab volt). Véleményem szerint ha csak a frontokat nézzük az s406-osnál nincs jobb választás az árkategóriájában.(ha egyáltalán van még valami ebben az árban,) talán a magnat monitor 990 az mozi alatt lehet jobb mint a jamo de sztereoban az is alulmaradt az én hallásom szerint.
A warfiról meg csak annyit hogy a jelenlegi kínálatukat nézve semmivel sem jobban csengő név a hifi világában mint a Jamo.
-
Bodzas
csendes tag
válasz
hackeeeee #4281 üzenetére
Köszönöm az infót.
Nekem Rotel cuccom volt, ha sztereónál maradtam volna akkor én is Wharfi-t vettem volna hozzá a jelenlegi JMLab Laureté helyett
Jamo-ba a 7 év gari is megfogott, szóval ha baj lenne vele, akkor ott a gari, meg hát 40 éve gyártanak hangfalat ...
SAL-tól kicsit idegenkedek.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nos, a Denon AVR-1306-ot csak ajánlani tudom. Nekem is ilyen erősítőm van itthon. Egy SAL Silversound hangfalszettet hajt.
Hangfalakból nekem Jamo ingyen se kéne... a látott és hallott (hangfal, hangszóró javító ismerőstöl) vélemények alapján. Annó amikor vettük haveromnak a Wharfedale Zaldek szettet, ránk akarta erőszakolni az eladó a Jamo-t ("hogy ez sokkal jobb, szebben szól és a többi..) a Wharfi helyett, aztán amikor kiröhögtük, és megkértük, hogy rakjuk már egymás mellé a 2 hangfalat, és zenében hallgassuk meg a különbséget, akkor rájött, hogy lehet konyítunk a dolgokhoz valamicskét
Dehát van akinek az jön be
Mindenki olyat vesz, amelyik számára megfelelő. "Általában"
A Rotel és a B&W nagyon jó. Rotel-t haverom meghallgatott kint Írországban, mondta hogy, idézem "majdösszeszartam magam amikor meghallottam a hangját", pedig ugye Aktív hangfalak voltak.
(övé volt a Wharfi rendszer). A B&W meg már más világ
-
Bodzas
csendes tag
Sziasztok,
Házimozi vásárlás előtt állok, sokat gondolkoztam, hogy "dobozos" legyen, vagy komponensekből állítsam össze.
Jelenleg az alábbiak vannak versenyben:
Dobozos:
LG HT 762 TZ
(hátha a Mark Levinson dolog nemcsak marketing, What-Hifi magazinba 4/5 csillagot kapott )AV receiver:
Yamaha RX-V363
Denon-AVR 1306Hangfal szett:
Jamo S406 HCS1
Jamo S506 HCS350-50%-ban lenne zenére (jazz-től progressive house-ig minden) és filmre használva.
Ezek közül melyiket javasolnátok, esetleg tapasztalatok ?Legszívesebben Rotel + B&W-ból építkeznék, de sajna ennyi a keret (100-150e), ezek férnek bele
Üdv,
András -
törölt tag
Értem, köszönöm a választ!
Turbolada:
Köszönöm Neked is! A hangfalakból szeretném egyszerre a véglegeseket venni, hogy ne kelljen cserélni őket, legalábbis rövidebb távon semmiképpen se. Először lehet 5.0 az összeállítás, s ha úgy alakul, akkor 5.1, majd 7.1.
Viszont a H/K erősítőn elgondolkodom, mert még újonnan sem vészes az ára. Max. ha lesz rá majd több pénz, akkor váltok a Yamahára. -
dabadab
titán
Nem ellenallas, hanem impedancia
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Neurotoxin #4274 üzenetére
Sztem akkora ellenállást kap a hangfal, amekkora kell neki, szal ha 6ohm akkor 6ohm-ot, ha 8as, akkor 8at. Sőt, egyes házimozi erősítők 3 fajta ellenállású hangfalat tudnak kezelni 4/6/8ohm-ost. Vagyis az én erősítőmnél így van, sőt a régebbi Kenwood-omnál is így volt. De javítson ki valaki, ha tévednék
-
Neurotoxin
őstag
Nemtudja véletlenül vki,hogy a yamaha v363ason hol lehet az ellenállás értékét megváltoztatni,ha lehet egyáltalán?Európai modellekben nem lehet tudtommal,csak az amerikaiaknál van 6/8ohmos választási lehetőség.A manualban nem találok ilyet,bár mióta átolvastam,rájöttem,hogy van még benne számomra info
A kérdés csak azért jutott eszembe,mert a gyártó oldalán bekavart egy kép,az erősítő hátulján,van egy"átállításos"szöveg a hangszórók ellenállásával kapcsolatban.(Az nem lenne mind1,hogy már féléve 6ohmos hangfalakat használok,az erősítőben pedig 8 ohm lenne beállítva.)
-
Dassler
őstag
válasz
babiyoe #4253 üzenetére
JBL mi? Kicsit széles a termékskálájuk. Csak kíváncsiskodok. Amúgy DVD-audiot szeretnél hallgatni? Mert az 5.1-nek zenén csak akkor van értelme, amúgy sztereo 100x jobb. Zene istílustól függ ugyan, de azért a JBL nagy átlagban elég "dübörgős" típusokat gyárt, zenére nem a legjobb választás, de ez ugye nálad már adott. A nem a legjobb nem azt jelenti, hogy élvezhetetlen. A Studio L pl sztem egy egész elfogadható kompromisszum zene+házimozi célra. Kimondottan házimozira viszont nég mindig az egyik legjobb választás a halandók által is megfizethető kategóriában.
-
Dassler
őstag
válasz
Turbolada II #4263 üzenetére
Tudom, de azért kösz.
-
Orient84
aktív tag
halihóóóóóóóóó
yamaha rx-v463ról tud vki vmit?milyen erősítő?hogy járok jobban?ha a meglévő samsung hangszórókhoz megveszem ezt az erősítőt vagy ha veszek inkább egy logi z-5500at?csak dvdhez kellene meg zene,ps3hoz.
-
kovi3
csendes tag
hello nekem az lenne a kérdésem hogy Sony STR-DE495-s erősítő Magnat Montion 880-as hangfalakkal jó választás-e?
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nekem a Denon előtt volt egy Kenwood KRF-4070D-m. Igaz az csak stereo cuccot hajtott, + egyszer egy 4.0-ás cuccot. A mostani cuccot nem volt alkalmam kipróbálni vele. Egyszer haveromnak meghajtottuk vele a Wharfedale Zaldek cuccát, filmekkel nagyot szólt, viszont zenével már nem volt az igazi, de stereo-ban nagyon szépen szólt zenékkel is.
A mostani cuccomból még meghajtotta a 2 frontot, de kicsit úgymond "kopogósan" szólt, nem volt az igazi. Ehhez már gyenge volt
(Sal Silversound hangfalaim vannak, láda nélkül
)
-
fury71
aktív tag
válasz
#72042496 #4257 üzenetére
Zenében mondjuk én a sztereó erősítőkhöz mérten vett minőségére gondoltam, viszont nem is ugyanaz a két kategória. Igaz van benne Pure Direct ami pont a sztereó zenék minőségén javít valamint a DAC minősége is jónak mondható.
Árkategórián belül a hasonló tudású AVR-k között azonban megállja a helyét szerintem. Pl. olvastam több összehasonlító tesztet külhoni oldalakon és az Onkyo TX-SR805-el összehasonlítva jobb sztereó teljesítményt produkált a Yamaha.
A Z-5500-hoz pedig szerintem lényegesen jobb. Sőt nekem pont a hangfalszett ami a szűk keresztmetszet az erősítőhöz viszonyítva. Egy nagyobb, drágább kategóriás szettel tudnám igazán kihajtani, ami hangminőségben is előrelépést jelentene.
Mondjuk a Dassler által használt Polkaudio hangfalakkal biztos sokkal jobban szólna. Kérdezd őt is meg ebben a témában. -
cascada
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok nekem olyan 5.1-es hangrendszereket mondani, amik jó ár/teljesítmény arányúak, és Koaxiális bemenetük van?
Ilyen asztali DVD-hez szeretném csatlakoztatni, amin nincs 5.1-es analóg hangkimenet.
[link]Köszönöm előre is!
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
vtechun
veterán
Hello! kb. milyen árban vanak azk a erősitő+hangfalszett egyben ami mar kezeli jol a hdmi-t? Értem ezalatt, hogy hdmin fogadja a jelet, hangot az alapján feldolgozza, majd a tvnek tova kuldi a jelet. Van ilyen valami emberi árban ?
-
törölt tag
Még nincs meg a kártyám, mostanában tervezek venni. Viszont így, hogy a HDMI hang is szemponttá vált, az ATI mellett fogok dönteni.
Akkor úgy látom, az erősítők egyszerűen magasabb árkategóriában mozognak, mint ahogy arra előzőleg számítottam. No nem baj, maximum tovább gyűjtök. Azt, hogy zenében gyengébb, mire érted? Árkategórián belül, vagy a drágább erősítőkhöz képest? Gondolom nem a Z-5500-hoz képest, akkor agybajt is kapok.
-
fury71
aktív tag
válasz
#72042496 #4255 üzenetére
Én gyári, a kártyához adott DVI-HDMI átalakítót és HDMI-HDMI kábelt használok mert csak így megy át a hang is az erősítőbe. Tehát ha kaptál ilyen átalakítót a kártyához azt használd.
Azért a Yami 1800-as egy jó középkategóriás erősítő rengeteg kiváló szolgáltatással és a konkurenciához mérten nagyon jó árral. Én úgy vélem moziban nagyon kiváló. Szinte nincs olyan film ami akadályt jelentene neki akár hangminőségben, akár teljesítményben. Zenében kicsit gyengébb, de szerintem azért ott is megállja a helyét.
-
törölt tag
Szuper, ez értékes infó!
Esetleg azt is meg tudod mondani, hogy DVI-HDMI kábellel is megy-e, vagy kell neki egy átalakító, s úgy a HDMI kábel? Elvileg mennie kellene, de ahogy énektanárom egyszer mérgében odavágta: "Egem nem az elvek érdekelnek, öcsi!"Érdekes, hogy csizzah azt írta, jó kis darab, Te pedig azt, hogy nem rossz választás. Ez egyrészt megnyugtat, másrészt felmerül bennem a kérdés, hogy akkor ez "mindössze" egy korrekt házimozi erősítő, s nem valami brutális felsőkategóriás fajta? Mégis 200K-ba kerül ez a cucc, ami iszonyú pénz, bevallom, sajnálom is rá, de ahogy az írásokból leszűrtem, a rendszer nagyon meghálálja a jó erősítőt.
Azért azt hadd kérdezzem meg, hogy a kis frontok nem fognak-e problémát okozni. Igaz, hogy a Z-5500-zal is meg vagyok elégedve, de ettől azt várom, hogy egyenesen megalázza, verje a földbe az én szeretett kis kompaktomat, de úgy, hogy még napok után is az állam keressem a hangzástól.
Ha ezt a szintet hozná, s azt mondjátok, nem vagyok hülye, hogy ilyen rendszerben gondolkodom (kicsit amúgy annak érzem magam), akkor márciustól bele is vágnék... -
babiyoe
csendes tag
válasz
bazsi1000 #4246 üzenetére
A 4 db JBL-en kivul van meg egy JBL center handfalam,de nem hasznalom,egy melyladat akarok venni meg es igy meglesz az 5.1.Szeretnek osszerakni egy nagyon jo zenei cuccot.A zeneket valoszinu szamitogeprol nyomatnam,igy meg jobb hangzast tudok elerni.
Az anyagiak....ja nem voltak olcsok a hangfalak,de nagyon jok.Az erositot 300 ezer korul nezegetem,mint irtam is elsosorban zenehallgatasra lenne,neha egy-ket film. -
emre33
addikt
Üdv
49.1.1 fw van az H/K AVR 255 erősíömön.
Elérhető legujabb a 95.1.1Szeretém frissíteni.
- soros kábelel öszkötöttem a PC-ek. com1 - ok.
- H/K nincs bekapcsolva (narancs sárág világít a bal oldali led)
- Download mód oké. kis pöcköt benyomtam
- Reset-et megnyomtamÉs a upgrade program nem látja az AVR-t.
Ötletetek van?
köszi
-
törölt tag
válasz
csizzah #4250 üzenetére
Úgy azért nagyobb kicsit, valamivel 20 m2 fölötti. Hátrafelé úgy 5 méter lehet.
Ennyi pénzért mondjuk elvárható, hogy jó legyen, csak hát az ára... mindenesetre nem egy évre venném, a Z-5500 is megvan négy éve, csak most bogarat ültettek a fülembe az egyik topicban.Az NS-M525, ill. NS-C525 ami úgy gondolom megfelelőbb lehet a rendszerbe, mert a leírás szerint ezek nem bass-reflex rendszerűek, így ezek talán jobban szólnak, ha falhoz közel teszem őket. Csak rettentő drágák.
-
törölt tag
válasz
#72042496 #4217 üzenetére
Csak elkezdtem törni a fejem, s valami eredmény féleségre jutottam is. Jelenleg ilyen a szoba elrendezése, ez meg is marad, máshogyan nem férek el.
A képen látszó Z-5500-at cserélném, ha a váltás mellett döntök. Látszik, hogy álló hangfalaknak nincs helyem elöl, így kénytelen lennék kis hangszórókat használni. Hátra viszont elférne a 4 db, így hosszabb távon 7.1-es rendszerben gondolkodnék.Az asztal és a görgős rész helyett egy külön íróasztalt készíttetek tárolóelemmel, a gépet és a nyomtatót ez elnyelné, így a nyomtató helyét az erősítő venné át. Mivel fontos a megjelenés, s hogy a HDMI-t megfelelően kezelje (a TV-nek át tudja küldeni a hangot), ezért egy jelenleg még drága modellt néztem ki, a Yamaha RX-V1800-at. Egy HD4870-es kártyával hajtanám, HDMI-n keresztül, ill. rákötnék 6 db NS-333 sugárzót, egy NS-C444 centert és egy YST-SW325 mélyládát.
Szerintetek egy ilyen összeállítás mennyire szólna szépen? Nem egyszerre venném meg őket, kezdeném mondjuk öt hangfallal és egy használt erősítővel, s folyamatosan bővíteném, szem előtt tartva a végcélt. Gondolom a Z-5500-at keményen alázná, mert néhány kategóriával csak feljebb vannak ezek a termékek. Zenére (főleg rock és metál, komolyzenét - amit a legnehezebb hűen visszaadni - ritkán hallgatok) és filmre kellene, fontos a design, az, hogy egy márkából álljon össze a cucc, nomeg a hangzás, hogy ezután már tényleg ne akarjak többet, jobbat venni.
-
babiyoe
csendes tag
válasz
bazsi1000 #4235 üzenetére
Koszi a valaszt,Elsosorban zenet hallgatnek rajta (pop,rap,disco,90-es evek zeneit),filmet ritkan nezek.Most egy Yamaha erositom van,nem valami nagy teljesitmenyu,foleg a hangfalakhoz kepest (2 db JBL E100,2db JBL L890 Studio) ,de azert szol.Melyik lenne a legmegfelelobb erosito erre a celra?
-
janne84
csendes tag
Sziasztok.Lenne egy kérdésem.Integrált relatekhd hankártyám van, koaxiális digitális kimenetén ki fogja adni az erősítőnek a dd-t és a dts jelet 5.1-ben.Előre is köszi.
-
greeny7
tag
-
dabadab
titán
válasz
greeny7 #4239 üzenetére
"viszont ha 5 hangfalat kötök rá, akkor attól még minidg csak 120-at fog "áttólni" nem többet (erősítő 7.1-es)?"
A kerdes teljesen jogos, a valasz viszont nemileg lelombozo: azt a 95 wattot akkor produkalja, ha csak egyetlen hangfal van rakotve. (Ez le is van irva a kozikonyvben a specifikacioknal, ha valaki tudja, hogy mit keres, akkor megtalalja
)
-
greeny7
tag
válasz
bazsi1000 #4238 üzenetére
Köszönöm!
Persze, átnézem a manual-t mielőtt nekiesek összerakni a cuccot, csak ez még nem volt teljesen tiszta nekem. viszont ha 5 hangfalat kötök rá, akkor attól még minidg csak 120-at fog "áttólni" nem többet (erősítő 7.1-es)? Tényleg láma vagyok...
Egyébként meg ezt találtam a Jamo-ról:
névleges terhelhetőség: közép 80 W, szatelit 80 W, álló hangszóró 130 W
zenei terhelhetőség: közép 130 W, szatelit 130 W, álló hangszóró 210 WÍgy a névleges terhelhetőség fölé mennék, az nem lenne baj?
Mégegyszer köszönöm a segítséget.
Üdv
-
greeny7
tag
sziasztok!
Adott egy Yamaha V663 -as erősítő (ha jól tudom akkor 8 Ohm-on 7*95 W).
első körben 5.0-ás szettben gondolkodnék. A kinézett szett, Jamo s 606.
Teljesítményileg megfelelő választás lenne? Itt most nem hangzásra, hangerősségre gondolok (szoba méret, stb), hanem kifejezetten arra, hogy az adott hangfal szett nem e vághatja tönkre az v663-as erősítőt? Tehát leadott teljesítmény, stb, fizikailag megfelelő -e, összeegyezthető -e a két cuccnál.
az erősítő már megvan, a hangfalak pedig holnap lennének meg, ezért lenne számomra ha valaki megnyugtatna, vagy lebeszélne még mielőtt hülyeséget csinálok!Köszönöm válaszotokat,
Üdv
-
zhagyma
őstag
válasz
MIFtIli #4232 üzenetére
Hát ez egy kétcsatornás (sztereó) előerőstő / vonalerősítő-nek tűnik. Szimmetrikus (+/- xV) tápfeszültséggel kéne működnie a műveleti erősítőt is tartalmazó nyákmintázat alapján. A tápfeszültség értékét biztosan meghatározhatod, ha a dobozban a "két nagy fekete" elektrolit kondenzátor mellet található kisebb nyák aljára beforrasztott, tranzisztornak kinéző feszültségstabilizátor IC-k típusát leolvasod (A két iC típusszámának eltérőnek kell lennie +/- miatt). Ha jól látom egy tápfeszültségből kellene előállítani a +/- szimmetrikus tápfeszt. Ebben az esetben az 6V-os tápegység nem túl biztató feszültség értékkel rendelkezik.
Egyébként kicsit barkácsnak tűnik. Ha jól látom felülnézetben a jobb oldali csatorna nem kap tápfeszt (nincs bekötve), már amennyire az nyák mintázatából kivehető. A HF jel bekötés minőségéről, a földvezeték kialakításáról már nem is nyilkatkoznék. Le van harcolva rendesen.
-
bazsi1000
tag
válasz
babiyoe #4233 üzenetére
Azért mert egy cég csinálja mind a kettőt és ezért passzolnak egymáshoz.Mozira verhetetlen páros de komoly zenére annyira nem nagyon alkalmas.A Sony erősítők már nem olyanok mint régen.A Pio-t nem ismerem de már jobb választás mint a Sony.A Yamaha-ról jókat mondanak de inkább mozi és elektronikus azt mondják.
-
babiyoe
csendes tag
Sziasztok!
A JBL hangfalakhoz miert a Harmon Kardon erosito valo?
Mi a helyzet a Pioneer,Sony,Yamaha erositokkel?
Elore is koszi a valaszt. -
MIFtIli
aktív tag
Találtam itthon egy dobozt, amit nem tudok, hogy mire való. Talán ez egy DAC..
Az lenne a kérdés, hogy mi ez, mire való és hogy kell bekötni.
Valamit azt sem tudom, hogy hány volton kell üzemeltetni. Alapból 4.5V-on volt, de lehet hogy elvolt már állítódva..
Teljesen nem értek ehhez a dologhoz.. -
zhagyma
őstag
válasz
ambrus14 #4226 üzenetére
[Hátha segít], amennyiben AC3filter-t használsz.
-
SONYCS
csendes tag
válasz
Winzsolt #4224 üzenetére
Sziasztok Urak!
Az alábbi SONY erősítőkkel kapcsolatban szeretnék érdeklődni, használ valaki esetleg ilyen erősítőt, vagy hallott-e róla valami információt.
Persze azt én is olvastam hogy alapfelállásban nem "szeressük" a SONY erősítőket.SONY STR-DA3400ES
SONY STR-DA2400ESMeg mi a különbség a két típus között, én nem találtam semmit.
Üdvözlettel!
-
Winzsolt
aktív tag
-
horitomy
tag
Ha vennék egy [marantz SR3001] erősítőt az 5.1-es hangkártyámhoz, és én csak a 6 (5.1) hangszóróimat szeretném hajtani és a maradék kettőt nem szeretném használni, akkor a 6 hangszóró ugyanazt szólná, vagy megváltozna az azokra menő hang?
Köszönöm! -
Orient84
aktív tag
halihó
erről mi a véleményetek---> Sony HT-DDWG800 ?
ismeri vki,vagy hallotta már?Ilyenen gondolkozok meg z-5500on még mindig
melyik a jobb? -
ambrus14
tag
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne, hogy valamiért nem adja rendesen a számítógépem a jelet az erősítőmnek!
A probléma forrása bizonyára az AC3 filter lesz, mivel eddig az AVI filmek hangait dolby digitalként ismerete fel és küldte szét 6 csatornára, viszont ha DTS-es cd-t rakok bele akkor nem hajlandó csak sisteregni a rendszer, másrészt az flac kiterjesztésű hangfájlokat is 5.1-ben élvezhettem ami mostanra 2.0-ra szűkült! A denon erősítőm s/pidef-en keresztül van összekötve a gépemmel, amin vista van és emelett k-lite codec pack!
Kérlek segítsetek nekem belőni újra rendszert!
Hálás köszönet!
-
Dassler
őstag
-
Gézengúz
addikt
válasz
bangyika001 #4210 üzenetére
Hogy boldogul? Rosszat még senkitől sem hallottam.........Eddig mindenkinek tetszett...Ellenvélemény csak egy volt az is csak akkor mikor a max hangerőt próbálgattam.......
Kijönnek a rendőrök, csendháborítás, stb...
Egy problémám van vele alaplapi koaxxal összekötve néha kimarad egy pillanatra a hang...ha villanyt kapcsolnak, vagy a hűtő kapcsol vagy termosztát... Na ezzel még nem tudtam mit kezdeni........
-
törölt tag
Sziasztok!
Olvastam, hogy a HD4870-es kártya a kép mellett tömörítetlen 7.1-es hangot is képes küldeni a HDMI kimenetén át. Gondolkodom egy ilyen VGA-n, s érdekel, hogy miként lehetne kihasználni ezt a tudást.
Egyelőre egy Z-5500-am van, s meg vagyok vele elégedve, de ha teszem azt később egy komolyabb 5.1-es rendszet vennék, akkor a jelenlegi kínálatból milyen erősítőt ajánlanátok azok közül, amelyek képesek leválasztani a HDMI-ről a képet és a hangot is?
Kompakt méretűből létezik-e ilyen? Beraknám a cuccot a szekrénybe, mert nem szeretem, ha ezek a "göncök" szem előtt vannak - csakhogy odabenn kb. 30 centi szélességig férnek el a dolgok, a 40 centi széles készülékek felejtősek.Előre is köszönöm a válaszokat!
-
-
Orient84
aktív tag
Jó estét az uraknak
Még mindig dilemmába vagyok,ugyhogy help me légyszi,de hirtelen
Van nekem egy samsung házimozi rendszerből maradt hangszórók,mert a dvd része meghalt,és ahhoz vegyek egy erősítőt (playstation 3ra szeretném rákötni) vagy gondolkozok egy logitech z-5500on,ami állítólag k...va jó.Sztetek?Vélemény?
Elbírja az erősítőt a hangszórók? -
zhagyma
őstag
Használt már valaki DLNA kompatibilis erősítőt LAN hálózaton keresztül PC-ről "meghajtva"?
-
szubence
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek van valami jelentősége, hogy a DVD lejátszóról, vagy a PC-ről érkező videó jelet először az erősítőbe küldöm és utána az erősítőből megy ki a tv-re, vagy közvetlenül a tv-be kössem. Elvileg mindkét megoldáshoz lenne elég be és kimenetem. Ha érdekes akkor a PC-n van DVI, optikai és coax kimenet, az erősítő Onkyo SR506, a DVD Onkyo SP405, a tv egy Samsung LE-32A431T2 (mindegyiken van HDMI, optikai, coax, composite és component csatlakozás is).
köszi
Aktív témák
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hobby elektronika
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Redmi Note 7 - nota bene
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Milyen alaplapot vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- 48 GB-os AMD Radeon PRO W7900
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy S24FE 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest