Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ZIDOO médialejátszók
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fujifilm X
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- SSD kibeszélő
Aktív témák
-
Paulo81
aktív tag
válasz
hackeeeee #4991 üzenetére
Hát igen, én is tapasztalom már, hogy mélyben milyen gyenge is a sony
Csak eddig nem volt összehasonlítási alapom.
Akkor mostanság is úgy megy a hangszínszabályzás, mint régen
A mostani sony-m mélyszabályzója 80 hz-en +- 10 db-t állít, a bass boost pedig 60 hz-en még +8 db-t.
Köszönöm szépen a tanácsot!
Nem tudsz nekem véletlenül hasonló adatokat mondani a denon avr-1306-ról?
Remélem megvan még a leírásod hozzá, én is csak onnan tudok ilyen adatot mondani, a neten nincs ilyen részeletesen fent.
A keret egyébként kb pont annyi -
Sziasztok! Van egy Onkio SR505E tipusu erősítőm és hozzá 1 pár Jamo S606-os hangfalam. 5.0-ás rendszert szeretnék és nem tudom milyen hangfalakat vegyek hátsónak és milyet centernek.
-
Ninoka
tag
válasz
Paulo81 #4990 üzenetére
Úgy gondolom, hogy ha te ennyire "basszuskedvelő" vagy, akkor nem egy másik erősítóre van szükséged, hanem egy aktív mélyládára. Ha a mostani erősítőd megfelelően teljesít közép és magas frekvenciákon, csak éppen a mélyet kevesled belőle, akkor az új erősítő árán már aránylag jó szubládát tudnál venni.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Paulo81 #4990 üzenetére
Megmondom neked őszintén, én Sony cuccoktól sosem hallottam " igazi dinamikus, mélyre menő, tiszta, száraz basszus"-t, hogy a te szavaiddal fogalmazzak. Lehet ez akár fülhallgató, akár erősítő, akár hangfal. Lehet van olyan cucc, aminél ez nem így van, de amit én eddig hallottam, egyik cuccnak sem volt az igazi, mély hangzás terén. Magas, és középtartományban tökéletes, de a mély sosem volt az igazi :\
Mostanság ez úgy megy, hogy tudsz +db-t adni a magasra, és a basszusra. Meg van egyéb hangzási beállítás lehetőség. Dehát ez is ahány gyártó, annyi féle.
Attól függ, mennyi lenne a kereted rá, lehet Denon, vagy akár Harman Kardon, de ezek a drágább kategóriás erősítők. Mondjuk mind2-ből vannak "olcsóbbak" is
De én a Harman Kardon erősítőkben nem vagyok otthon. Nekem Denon AVR-1306-osom van.(~55.000ft körül van asszem az ára)
-
Paulo81
aktív tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, és elnézést, hogy nem olvastam végig a több ezer hozzászólást, de hát mindenkinek egyéni igénye van, úgy gondolom, hogy az enyém is az!
Szóval jelenleg van egy sony str de-235-ösöm, már nagyon régi, nem is tudom megmondani hány éves!
Azt vettem észre, hogy az évek során egyre "tompább" a hangja, főleg a mélytartományban.
Az az én bajom, hogy sosem volt olyan igazi dinamikus, mélyre menő, tiszta, száraz basszusa, inkább lágy és zsíros, bár ennek ellenére mégis valahogy alapvetően mély érzetet kelt és az tucutuc dobjai mégis valahogy jobban ütnek. De mégsem az igazi....
Nemrég viszont sikerült összehasonlítanom a hangfalaimon egy ismerősöm régi technics erősítőjévvel, ami már talán nálam is idősebb!
És meglepődve tapasztaltam a következőket:
Sokkal dinamikusabb, tisztább, levegőseb basszus,a legmélyebb részeken sem tompul el és igazán dübörög, de közben mégis gyors! Talán Leila K - Slow motion című számán tudom elmagyrázni. Abban a számban a dobban van egy ütős és egy búgós rész is, ami viszont dübörög is. És pont olyan volt, amilyen kellett, illetve ahogy nekem a legjobban tetszik!
Szóval egy olyan házimozi erősítőt szeretnék, aminek "ilyen" a hangja!
Elengedhetetlen ezenkívül a sok és mély valamint a hangszintszabályzón is mélyen kiemelő basszus, (bass boost (sonynál ami csak mélyet emel ki) vagy loudness de az magasat is) de a fenti kritériumok mellett.
Sajnos nem igazán vagyok otthon a mai "hifi" piacon, és nem tudom hogy lenne lehetőségem meghallgatni sokféle márkát, ezért kérném a segítségeteket, bízom benne, hogy van köztetek több ember is, aki tud nekem ajánlani ezek alapján valamit!
(Esetleg még annyi, hogy azért a közép és a magastartomány se legyen olyan gagyi, bár arra nem annyira vagyok kényes, inkább basszuskedvelő vagyok!)
Előre is köszönöm szépen!
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
Ninoka
tag
válasz
cyber86 #4986 üzenetére
hát, ha az erősítő része kipurcant, akkor a sub kimenetre nem tudod rákötni, mert az egy alacsony szintű kimenet, és oda csak aktív ládát lehet kötni. Annak meg nem sok értelme, hogy simá a hangszórót rákössd valamelyik hangfalkimenetre, főleg ha már mindegyik használatban van.
-
cyber86
őstag
-
Thuglife
senior tag
Hopkins&Palmer hangfalakról hallott már vki? Igényesnek tűnik és olcsók....
[link] -
Ninoka
tag
Az kb 5-ször annyiba kerül. És te csak az első 3 szettet kérdezted. Vagy esetleg van 400 ezer Ft-od hngfalra? Mert akkor azt ajánlom
Egyébként azért is ajánlottam a HECO-t mert azt sokan dícsérik, és talán egy tizessel érdmes megtoldani és azt venni, nem pedig a Magnatot. Bár én még egyiket sem hallottam személyesen. Egyébként nekem a centerem meg a háttérsugárzóim Magnatok, de még a régi sima Monitor széria, és nekem ez is megfelel. Amúgy meg a 12 nm-es szobába nem vennék túl nagy hangfalakat.
-
kkrisi
senior tag
és itt melyikre szavaztok az első 3 szettből? [link]
-
ProdyG
őstag
én azért vettem vardust, mert utolsó kiállított darabok voltak a MM-ban, és nagyon olcsón adták a szettet. ha rendes áron lettek volna, lehet, hogy mást vettem volna, meg akkor jobban körbejártam volna a témát.
így egyértelmű volt nekem a választás, de egyébként én nagy különbséget nem hallottam a hangfalak közt, amiket hallgattam egy picit. tényleg sokmindenen múlik a hangzás. ha te sem vagy nagyon tapasztalt, szerintem egyikben sem fogsz csalódni, én amiket hallgattam, mindtől beszartamés szerintem te is be fogsz
-
kkrisi
senior tag
válasz
bazsi1000 #4967 üzenetére
Flimre zenére 50%-50% szeretném használni a hangfalat. Sokan azt mondják hogy a dali ikon 6 szett nagyon jól szól de engem nagyon megfogott a vrdus szett is. De még mikor elkezdtem foglalkozni ezzel a témával akkor a MMben szemet szúrt nekem a JBL Northridge szett csak aztán az eladó azt mondta h az nagy lenne a szobámba.
ez a 3 hangfalszett maradt amikközül kéne választanom! -
hdmi
tag
Ninoka, Kombat Köszönöm a gyors válaszokat. Tehát ha jól értem akkor egy 5*100 Wattos 8 Ohm-os erősitőre pl. egy 5*120 Wattos 8 Ohm-os hangszóró minden gond nélkül csatlakoztatható.
-
Ninoka
tag
Csatlakozom az előttem szólóhoz. Bármekkora teljesítményű hangfalat vehetsz, de nem árt ha nagyobb, mint az erősítő kimenő teljesítménye.Viszont nagyon fontos dolog, hogy ha az erősítő csak 8 Ohm-os hangfalakat tud fogadni, akkor a hangfal ne legyen kevesebb 8 Ohm-nál, mert a kisebb inpedancia nagyobb terhelést jelent az erősítőnek, így jobban melegszik, és nagyobb hangerőn kikapcsol. Hogy érthetőbb legyen, ha egy erősítőhöz azt írják, hogy 8 Ohm-os hangfalakat tud fogadni, akkor ahhoz csak 8 Ohm-os használható. Ha azt írják, hogy 6-8 Ohm, akkor 6 vagy 8 Ohm-os. Ha pedig azt írják, hogy 4 Ohm, akkor ahhoz akár 4, 6 , vagy 8 Ohm-os hangfal is köthető, de az adott teljesítményt mindig az adott inpedanciához adják meg. Tehát, ha 5x50W 4 Ohm, akkor ha erre 8 Ohm-os hangfalakat kötsz, akkor az csak 5x25W lesz.
Egyébként lehet használni két hangfallal, sokáig nekem is úgy volt. -
Thuglife
senior tag
Asszem én maradok a Denon AVR-1508 erősítőnél a Vardus-200-as 5.0 szettnél... Remélem nem fürdök be ezzel
Lényeg h szépen szóljon.... Ti mit gondoltok? Jó összeállítás ez? Vagy másik erősítőt keressek?
-
Kombat
őstag
-
hdmi
tag
Sziasztok, lenne két nagyon alap kérdésem, mert még soha nem volt erősítőm, csak all-in-one készülékeim.
1. Ha van egy erősítő, aminek a teljesítménye 5x100 Watt, 8 Ohm. Ehhez hány wattos hangfalakat lehet csatlakoztatni? Csak 5x100 wattos-at, vagy lehet nagyobb is, tehát hány Wattól hány Wattig lehet rá csatlakoztatni a hangfalakat? Mi az ajánlott Watt szám?
2. Kezdetben kb. 1 évig, míg nem lesz meg az LCD tv, addig sima sztereó 2.0 szeretném használni, úgy hogy csak 2 hangfal lenne rákötve. Lehet így hosszabbtávon használni, vagy nem? Ilyenkor hány wattos hangfalakat lehet rácsatlakoztatni, ha 5*100 watt az erősítő teljesítménye?
-
kkrisi
senior tag
és mit szóltok h ha egy kicsit többet spórolnék még egy keveset és vennék egy Harman Kardon AVR 255-t?
-
kkrisi
senior tag
és mit szóltok h ha egy kicsit többet spórolnék még egy keveset és vennék egy Harman Kardon AVR 255-t?
-
törölt tag
Jaja, a honlap eléggé elnagyolt, de jópár kört lefutva egyedül ők tudtak Omnimount Cosmic 31 állványt hozni. Az eladók is olyanok, amilyennek lenniük kell, a kiszolgálás pedig első osztályú.
Érdekes, először, mikor telefonon akartam rendelni az állványt, azt mondták, nem foglalkoznak ilyennel. Csak a szerencsén múlt, hogy végül személyesen is rákérdeztem. -
kkrisi
senior tag
Oké de a warfi 400 vardus szette nem tudom meghallgatni mert csak a netdeponál lehet kapni de kérdeztem tőlük és azt mondták h nincs a bemutatótermükben tehét nincs rá lehetőségem! még csak annyit kérdeznék hogy miért jó a 3utas hangfal? mert a legtőbb az 2utas mire jó a középsugárzó benne?
-
-
kkrisi
senior tag
Akkor a dali hangfal kilőve! Maradt a warfi szett meg a Rubicon 16 szett. melyik ajánljátok ????? A surányiba már néztem van a rubicon szett a velodyne 8 sub és van nálluk denon avr 1709 erőlködő. na ezt akkor elmegyek és meghallgatom.De az nem baj h nincs semmihez viszonyítási alapom? mert én még nem hallottam soha ilyen nagy dobozokat szólni csak kicsiket
és szerintetek a botfülemmel is fogok tudni dönteni? -
Ninoka
tag
A DALI-t felejtsd el, ezek kézzel gyártott egyedi hangfalak, és a legolcsóbb szériából a Concept-ből is annyiba kerül a két front, mint az általad kinézett szettek 5 hangfallal. Bár a Toshiba Shopban régebben volt akciósan szettben. Esetleg érdemes lenne megkérdezni őket a dologról.
-
kkrisi
senior tag
És ezekközül melyiket mondod? Dali IKON 6 szett Rubicon 16 szett vagy a Warfi Vardus 400 szett?
-
törölt tag
Ha a digitális kimenetetet használod, jó lesz az alaplapi kártya is, analógon még a Z-5500-amnál is érezni, hogy gyengén szól.
Mindet valószínű nem fogod tudni meghallgatni egy helyen, menj el több olyan helyre, ahol nagy a választék. Biztos előkerült pár hifi bolt itt a fórumban, én csak a tegnap linkeltet ismerem közelebbről.
Egyébként otthon úgyis máshogyan fog szólni, mint a boltban.Más lesz a környezet, a tér, más kábelek, más beállítás, más forrás...
-
kkrisi
senior tag
válasz
Zoulfly #4949 üzenetére
csak gépen hallgatnék zenét és egyben azon is néznék filmeket. Neke most egy 7.1 kártya van integrálva a lapra mi ilyen hd-s cucc nem tudom hogy az jó e. Hát igen ez a problémám h nem tdok választani csak az a bajom h ezek közül nincs olyan bolt amelyikbe mindet meg lehetne hallgatni!
-
Zoulfly
tag
Még nem írtad hogy,pl zenét miről fogsz hallgatni?
cd,dvd lejátszó,pc?Sokat számít!
Én pl. pc ről hallgatok 99% ban zenét.Sokat számít egy jó hangkártya megléte.Másrészt jobban járnál ha bemennél egy konkrét üzletbe és meghallgatnál pár szettet.
Annyi variáció íródott hogy nehéz dönteni. -
kkrisi
senior tag
És a Dali IKON 6 szett mi a helyzet a harman kardon erősítővel? mert egy csomó helyen meg videón h/k erősítővel látom csak nem tudom miért választották azt hozzá? talán jobban paszol hozzá?
-
kkrisi
senior tag
És a Dali IKON 6 szett mi a helyzet a harman kardon erősítővel? mert egy csomó helyen meg videón h/k erősítővel látom csak nem tudom miért választották azt hozzá? talán jobban paszol hozzá?
-
törölt tag
-
törölt tag
A Dali Concept hangszórókat is dicsérik, azt írják róluk, hogy főleg zenére nagyon jók, de nyilván nem ugyanaz, mint az Ikon széria.
Azt nem tudom, hogy a Dali Concept, vagy valamelyik korábban kinézett szettel járnál-e jobban. Én is csak nézegetek egyelőre, hallgatni sajnos egyiket sem hallgattam.szerk.:
A linkeden azt írják, hogy nem rendelhető. Az általam linkelt üzletben (Lurdy Ház fszt.) a múltkor volt Dali Concept szett. A netes árlistában nem találok szett árat, de egy telefont lehet, megérne. Maguk az eladók segítőkészek, korrektek, s úgy vettem észre, értik is a témát. Ráadásul itt megkapod a hivatalos 5 év Dali garanciát is, AVPlanetnél ez úgy vélem felejtős.
-
törölt tag
Dali a gyártója, s nem tudom kapható-e szettben, de visszaolvasva ez nem az a kategória, amelyben gondolkozol.
szerk.: Látom, ezt Ninoka is írta.
-
Ninoka
tag
Én ha most vennék hangfalat (bár lenne rá pénzem, de most nem veszek), csakis DALI IKON 6-ot vennék (esetleg IKON 7). Igaz, az már nem egy kategória az általad említettekkel. A múltkor hallottam szólni egy pár ikon 6-ot sztereóban sub nélkül, hát le kellett ülnöm. Szerintem eszméletlen szépen szólt!
Bár ez neked nem segítség.
A helyedben talán a Heco-t választanám. -
kkrisi
senior tag
Már teljesen összezavarodtam! Most már tényleg nem tudom hogy milyen hangfalat vegyek! először kinéztem a Wharfedale Vardus szettet arra azt mondtátok h rossz akkor mondták a Dali márkát a a Heco-t a Jamo-t meg a Quadral ja és még a rubicon rp 16 szettet. Tehát ezek közül azt se tudom hogy most mi legyen
SEGÍTSETEK légyszi!!!
-
Thuglife
senior tag
Na és ilyet hallott már vki? Gondolom a Vardust azért nem veri, vagy a JBL scs178at...
[link] -
Thuglife
senior tag
Erről a SAL szettről mi a véleményetek?
[link] -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
bazsi1000 #4923 üzenetére
Havernak Diamond 9.2-je van, igaz csak 2.0-ban. Övé volt a Zaldek is.
Az ár azért nem minden. Sztem ennyi pénzért nagyon jó kis erősítő. Nemtud trueHD-t, hát ez van, beérem a Dolby Digital-lal, és a DTS-sel
Hát 1306-ra volt pénze a srácnak, akkor még közel 60k volt az ára. Meg 6ohm-on leírás szerint 110W, a 1909 pedig 120W... (megjegyzen honlap szerint)
1909 és a 1306 összehasonlítása
Ez az erősítő hajtja most nálam a SAL cuccot. Igaz ezek 8ohm-osak. Így ugye a 1306-on 75W megy ki, de így is szépen szólnak -
bazsi1000
tag
Hát én azt mondom hogy ha egy ilyen inőségi erősítőt és ládát veszel akkor a többi is legyen minőségi.szerintem ehhez két eszközhöz egy rubicon rp 16 menne jól vagy polkaudio.de szerintem hallgasd meg amit megveszel na csak úgy hogy ez azt mondta meg az azt mondta.
hackeee: nem tudom milyen a zaldek de arról mindenki jókat ír de ezek a vardus dobozok elég gyengék a wharfitól.mondom a diamond már jó én meghallgattam.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
kkrisi
senior tag
Akkor mind2en a Warfira szavaztok. Mint feljebb írtam a bolt azt írta nekem h a warfihoz nem ajánlja a denon erősítőt. Én inkább bennetek bízok és szerintetek jó a Denon 1709 hozzá? és akkor még hozzá jönne egy velodyne sub. bocsy h ennyit kérdezősködöm de egy jó kis rendszert szeretnék összerakni
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
bazsi1000 #4909 üzenetére
Jamo?! Ezt remélem viccnek szántad
A Heco az oké, hallottam már Heco ládát is szólni, nem volt rosz
De nekem a Wharfi Zaldek ládája szebbnek tűnt, úgymond dinamikusabbnak.
kkrisi: én a Wharfi-t vennék, de mint írtam feljebb, én a Zaldek szett után, letettem a voksom a Wharfi mellett. Ha eljutok odáig, a mostani helyett biztos az lesz majd. Jó a Wharfi Diamond, csak tény, hogy az kicsit drágább kategória
Szal ahogy ezt írták feljebb, tény és való, hogy a házimozi vásárlás teljes mértékben egyén függő, hogy mit vesz....
Mert ténylegesen, a szoba sokat változtathat a cucc hangján. És hát igen, a házi az biztos egyedi, csak hát ugye abból se mindig jó sül ki
Mondjuk ha ért hozzá az ember, akkor nincs gond
-
Secretive
aktív tag
jaj, ne már, nekem az első mindenképp szimpibb nem csak vizuálisan.....elolvastam a kritikákat alatta, hát mit mondjak.....az egész hóbelebanc házmozi, hifi, hi-end egy bazinagy szubjektív fül és tércsapda......nagyon nehéz okosat és mindenre szabhatót mondani,mert egy-egy hasonló teszteredményt és tesztkörülményeket mindenki más egy másabb környezetben (pl. a lakás, szoba teljesen egyedi akusztikájában), nás zenékkel és összeállításban már másként hall és ítél meg.
emiatt sokszor (ha nem mindig) bármilyen vétel dupla vagy semmi.....
az hogy ehhez az erősítőhöz ez a hangfalmárka,ahhoz meg az az erősítőmárka számomra vicces, mindegy melyik a gyengébb láncszem, azt kell jobbra cserélni, hogy minden jó legyen....csak egy hangfal vagy erősítőmárkát ajánlani valamihez butaság, konkrét típusok már jobban illeszthetőek, hisz egy-egy márkán belül is lényeges akusztikai eltérések is lehetnek,melyek beolyásolják az összképet.
nekem egyedileg gyártott hangfalaim vannak (azaz elmondhatom, hogy ilyen senkinek nincs a világon
), de nem ez a lényeg, a helyiség akusztikája súlyosabb meglepetéseket okozhat bármelyik jónak mondott vagy drágán vett hangfalnak.....
-
törölt tag
A Velodyne-ról akárhol is olvastam, mindenütt csak elismerően nyilatkoztak. Én már kezdem azt gyanítani, hogy nem véletlenül.
Jómagam egyre inkább a Dali Concept 2 dobozaival szemezgetek (ebből lenne 6 db + center), emellé pedig a Concept Sub-ot venném. Bár nem hangfal topic, de valaki estleg tudna tapasztalatokkal szolgálni a mélynyomót illetően? A hangfalakról olvsatam annyit, hogy azt gondoljam, számomra talán a legjobbak lesznek. A meghallgatás még sajnos hátravan.
-
Játékos
addikt
válasz
timewriter24 #4897 üzenetére
Szia!
Most "kicsin" vannak a hangfalak, de nagy különbség nincs. Egyébként az a beállítás csak annyi, hogy a mélyebb hangokat is küldi, vagy nem küldi a hangfalnak.
Nakam sem olyan forró (22 fokos szobában 42 fokos, ha beledugom az érzékelőt 1-2 centire), de az már a kézmelegnél több.
Én is úgy emlékszem, hogy a használatiban ez volt hozzá ajánlva. -
bazsi1000
tag
Hát az erősítőhöz amit írtál tényleg jobb hangfalak illenek mint pl a polkaudio.
ennél az alacsony árkategórás wharfinál szerintem árban is vannak jobbak(Heco,Jamo,Quadral).de ha minden áron wharfit akarsz akkor inkább nyúlj egy kicsit mélyebbre a pénztárcádban pl diomomd szettek -
kkrisi
senior tag
Írtam a netdeponak hogy lehetőségem van e meghallgatni a szettet amit összeállítotam és ezt a választ kaptam
:
-Ezt az összeállítást sajnos nem tudjuk megmutatni, de nagyon nem is illenek össze. A Denon erősítőhöz inkább egy Polkaudio TSi szettet javaslok, illetve a Wharfedale szetthez egy Onkyo TS-SR506 erősítőt.Ti erre mit mondotok?
-
bazsi1000
tag
válasz
Thuglife #4901 üzenetére
Attól függ milyen zenére dinamikusabb, sok méllyel rendelkező zenére H/K de vokálosabb,hangszeresebb zenére alap hogy Denon ja meg sztereoba is.A jbl a H/K val jó párost alkotnak persze inkább a fent említett zenéken.Én a wharfit nem nagyon csípem mert egyszer egy denon 1306 al hallotam a vardus 300 at és nagyon szar volt.szerintem próbálj meghallgatni a denonhoz quadralt,jamot,hecot vagy esetleg több pénzért rubicon,polkaudio.
remélem tudtam segíteni -
Thuglife
senior tag
És a következő 4 erősítő közül melyiket ajánljátok ha a zene minősége is fontos?
1. Denon AVR-1508
2. H/K AVR-137
3. Onkyo TX-SR506
4. Sony STR-DG520Ezen kívül mi a véleményetek a Wharfedale Vardus VR-200 sorozatról? Megéri a több pénzt a JBL-SCS178-hoz képest? Illetve ez a két "hangszórócsalád" melyik erősítőt prdeferálná a fenti 4 közül?
Köszi előre is!
Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest