Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Milyen videókártyát?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen TV-t vegyek?
- ASUS notebook topic
- Hobby elektronika
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Komi28
senior tag
Közben nézegettem én is a hangfalakat. A jobb minőségűnek elég húzós ára van. Majd meglátom mennyi jön össze. Egyben vennék szettet ha lehet és fadobozost. De az is lehet, hogy most veszek egy szerényebb cuccot(tegnap láttam a tecsoban egy oriont kb. 17e) és később majd gyüjtök és veszek jobb minőségűt.
ilyet -
-
Kombat
őstag
Sziasztok!
Házimozi erősítő vételén gondolkodom. Egyelőre csak két hangfal lenne rákötve, de nem szeretnék már sztereó erősítőt venni.
Fontos lenne:
Ár (nem vagyok annyira vájt fülű, jó lesz az olcsó is)
távirányító (bár gondolom ez alap)
HDMI és optikai bemenet
lehet, hogy később sem lesz több hangfal rákötve, de ha mégis, akkor is elég 5.1
ezüst színJól gondolom, hogy a Yamaha RX-363 a legmegfelelőbb?
-
Ninoka
tag
OK, akkor az nem erősítős sub, úgyhogy az nem jó a HM erősítőhöz.
20-30 ezer? Elég szűkös a költségvetés. Ennyi pénzért sajnos nem fogsz olyan hangfalakat kapni amelyek jól is szólnak. De még egy közepeset sem, mert azoknak is inkább darabja 20-30 ezer Ft, és nem pedig az 5 hangfal, és akkor a szub-ról még nem is beszéltünk.
A legolcsóbb talán a Somogyi, de hát ebból is a legolcsóbb (SAL 2610F) front sugárzónak is 15 ezer darabja. -
Ninoka
tag
Bármit. Az, hogy valami szépen szól vagy nem, az relatív. Mindenki azt fogja tanácsolni neked, hogy menj el egy olyan helyre, ahol meg lehet hallgatni különböző hangfalakat, így lesz összehasonlítási alapod. Egyébként meg mindenkinek a pénztárcája szab határt annak, hogy milyen hangfalat vesz. Nagy általánosságban azért el lehet mondani, hogy minél drágább, annál jobb. Nyilván meg kell találni azt az optimális ár/hangzás arányt, ami neked még megéri.
Sajnos a képet nem tudom megnyitni valamiért. De végül is nem olyan lényeges. A subot be kell dugni a konnektorba (220V~)? Mert ha nem, akkor tuti, hogy passzív mélyláda, és akkor nem lehet csatlakoztatni az erősítőhöz. -
hackeeeee
Jómunkásember
-
Ninoka
tag
Sehogy. Valószínűleg az egy passzív szub, amit nem lehet HM erősítőhöz csatlakoztatni. Ezeken az erősítőkön alacsony szintű sub kimenet van, tehát mindenképp egy olyan szubláda kell hozzá, amiben van erősítő.
De, hogy tutira biztos legyen, dobj fel egy képet róla, vagy írd le a pontos típusát!
-
-
Komi28
senior tag
Sziasztok!
Kezdő vagyok még az erősítős témában. Olyan kérdésem lenne, hogy subwofert milyen módom tudnám bekötni az erősítőbe (YAMAHA RX-V461)? Ugyanis a subon is csak két drót van mint a hangszórókon. Milyen csatlakozóval ill. hogyan kellene bekötni a csatlakozóba a két drótot (+ -)? -
hkari
őstag
Jó hülye vagyok
Most vettem észre ha a Tone def-et kikapcsolom,akkor tudom állítani a basszust
Így már a videoton-ból is jön normálisan
-
hackeeeee
Jómunkásember
Ebben a kommentemben ha megnézed a képet, bal oldalt ottvannak a bemenetek. Lényegében, analog, nem digitális jel, az jelenti végülis hogy külön küldöd be a jelet az erősítőnek, csatornánként. Ez +3 kábelt jelent, de ugye normálisan lenne a játékok alatt (amelyikben persze beállítható) 5.1-es hangzás. Mivel ugye az én hangkártyám nem tudja a DD Live-ot és a DTS Connectet.. Sajnos.
-
ProdyG
őstag
azon gondolkodom, hogy csináljam-e ezt az egészet, mert az erősítő és a gép között kb 10 méter van. tehát kéne egy 10 méteres kábel a hangnak, a képnek meg egy másik. jobb ötlet lenne, ha vennék egy laptopot, és azt betehetném az erősítő mellé
csak akkor a laptopra kell HDMI kimenet meg digitális audió....
és kérdés, hogy a laptopokon milyen minőségűek ezek a digi kimenetek..... -
Pyzoo
aktív tag
válasz
hackeeeee #4666 üzenetére
Re
Filmekhez zenéhez tökéletes az SB live 5.1. Azért próbáld ki hogy a DTs is kimegy-e rajta passthrough-ban mert nem találtam róla egyértelmű leírást bár lehet hogy akkoriban még nem volt elterjedt szabvány. Elvileg átmegy az is rajta többen írják a fórumokon de a hivatalos (jó régi) manualban csak a DD-re hivatkozik.
Szó-szó szerintem 100% hogy működik. tessék kiprószilni és megirni hogy megy-e. -
hackeeeee
Jómunkásember
Denon AVR-1306
Filmhez nem kell külön progi, úgy működik a DTS, és DD is. Csak ahhoz kell pl a creative kütyüje, hogy játékokban ki tudd használni, szal a játék is 5.1-ben szóljon, ha van benne külön beállítás... Azt hittük itt a fórumtárssal, hogy az én hangkarim is tudja, de közben rájöttünk, hogy az enyém még pont nem
-
ProdyG
őstag
köszi, értem, de én a hangkari digitális kimenetét szinte csak filmhez használnám, és a DVD lejátszó progiban van ilyen lehetőség, hogy digitális kimenetet lehessen beállítani. akkor ezesetben nem kell konvertálni, hanem menni fog minden?
tehát csak a játékok esetén kell konvertálni progival?
nekem a régi hagyományos creative SB live 5.1 hangkarim van, van rajta egy jack-hez hasonló digi kimenet, de sose próbáltam még. -
Pyzoo
aktív tag
Szia!
Van sok hangkari amin optika van PL X-FI karik de a drágábbak akkor ASUS hangkarik meg párom lapján is van optika (Gigabyte G-M56S-S3). Szóval ez a szoftver azért kell mert a játékok úgy vannak megírva hogy a hangkártya analóg kimenetét használják amin ugye sima analóg jel megy, de az erölködők nagy része 5.1-es jelet csak AC+ ill DTS formátumban tud fogadni digit bemeneten. Tehát a játék által keltett hangot át kell konvertálni. PL: van egy 5.1-es adatfolyamod 6 vaw formátumu hangsáv (ez a hangkari 5.1 kimenete) na ezt kell AC3-ba DTS-be átkonvertálni hogy kimenjen a digit kimeneten.
Leegyszerűsítve a game-ek által előállított hang nem AC3 és nem DTS viszont digit kimeneten ezek a szabványok vannak felkészítve 5.1-es hangra, ezért konvertálni kell.Álltalában minden hangkari kiadja a bitfolyamokat amin van digitális kimenet, mert ugye ott már eleve AC3/DTS hang van ha DVD-t vagy AVI-t vagy bármit nézel/ hallgatsz. Azok passthrough-ban (áthalad) 1 az 1 ben mennek ki.
UI.: Egyébként a sima digitális kimenet jobb mint az optika mert ugye nem kell az elektromos jelet fényjellé alakítani oda és vissza. Tehát nincs jel és időveszteség.
-
ProdyG
őstag
válasz
hackeeeee #4658 üzenetére
milyen erősítőd van?
nekem a PL2 sokkal jobbnak tűnik, mint a NEO.
egyébként én is szeretném összekötni a gépem az erősítővel, de a hangkarin ez a digi kimenet nem világos nekem. nem értem miért kell külön program ahhoz, hogy normálisan kiadja a bitfolyamokat, pl a DTS-t, meg a DD-t. van olyan hangkari, amin optikai kiemenet van? -
Pyzoo
aktív tag
válasz
hackeeeee #4658 üzenetére
Tény hogy egy integrált hangkarinak nincs olyan jó DAC-ja mint egy erősítőnek szerintem. Szóval ha zenét halgatsz vagy filmet nézel akkor használd a digit kimenetet ha játszol akkor meg az analógot. Ha a digit kimenet dugója egybeesik a front hangszórók dugójával akkor azokat configold át a fejhalgatóra és nem kell cserélgetni a kábelt. A hangkarid képes rá.
Igérem többet nem off-olok
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nya, csak marad az 5ch stereo, a zene miatt, mert úgy sokkal szebben szól
-
Pyzoo
aktív tag
válasz
hackeeeee #4653 üzenetére
Nézd csak mit találtam
A lap alján írja a te chipedet is supportban Realtek Audio Codec
No de ne off-oljunk annyit itt mer kivágnak menjünk át egy másik forumba
-
hackeeeee
Jómunkásember
Jam értem. Hát mást nem nagyon találok, mert én mindig frissítem általában a hangkártya drivert, a legfrissebbre. A alaplapi cd-n is csak a driver van, más nincs :\
Filmeknék tökéletesen működik. Kapcsolja az erősítőt DTS-be, Dolby-ba, ahogy kell. Játékoknál nem nagyon tudom, hogy hogy mint megy ez...
-
Pyzoo
aktív tag
-
hackeeeee
Jómunkásember
Ő, várj csak. Nem lehet, hogy ez kell hozzá:
3D SoundBack Beta 0.1
(Realtek 3D SoundBack restores audio effects, including surround sound, reverberation, and spatial effects, for legacy game titles when running on Windows Vista.)Mert ezt 1szer megnéztem, ebben addolni kell az exe-t, amit azt akarok, hogy használjon.
-
Pyzoo
aktív tag
válasz
hackeeeee #4647 üzenetére
Most nézem hogy a hangkártyád támogatja ezt a szolgáltatást
Realtek "The ALC889 supports host audio from the Intel chipsets, and also from any other HDA compatible audio controller. With various software utilities like environment sound emulation, multiple-band and independent software equalizer, dynamic range compressor and expander, optional Dolby® Digital Live, Dolby® PCEE program and DTS® CONNECT™, the ALC889 provides the highest sound quality, providing an excellent entertainment package and game experience for PC users." Elvileg driverben benne kéne hogy legyen vagy egy plusz szoftvernek lennie kell a cd-n amit a laphoz kaptál. Nézz utánna megéri.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Ja értelek. Megtaláltam ezt a cuccoskát is, a Creative oldalán, ~5 dolcsi. Nekem alaplapi recsegőről megy a dolog
Volt audigy-m, de azt eladtam...
Tudom, hogy nem az igazi így. Dehát lehet így is jó lesz, mint írtam feljebb, megpróbálok így játszani, hogy mennyivel lesz másabb..
Nem is nagyon tudtam, hogy hogy mint van az erősítőmnek ez a része, hogy is működik, szal jelenleg nekem ez is új, a DTS NEO a 5ch stereo-hoz képest. Kicsit furább, hogy webrádiózok, és tényleg az ilyen effect hangok jönnek csak hátulról. És a többi..
Véleményed szerint, ilyen módban, ahogy én használom, DTS NEO vagy ProLogic?
Tudom amúgy, hogy az ember füle a döntő, csak kíváncsi vagyok. Én jelenleg a 96khz miatt voksolok a DTS NEO mellett. Amit viszont észrevettem, hogy ilyen módban nem világít sem a Dolby Digital, sem a DTS ledecske az erősítőn, csak az Auto, mivel ugye auto-ra van állítva. Gondolom ez így normális.
Ha film-et nézek, és pl ott ProLogic hang van a menü alatt, ott kapásból világít a Dolby Digital ledecske.
-
Pyzoo
aktív tag
válasz
hackeeeee #4637 üzenetére
Nem nem erre gondoltam.
Mert amikor játszol és digitálisan van összekötve a gép meg az erölködő akkor a játék hiába 5.1-es a digit kimeneten csak PCM és AC3 meg DTS mehet ki. A te esetedben játék alatt PCM formátumu hang megy ki a digit kimeneten ami ugye csak stereo, de ahoz hogy 5.1-ben halld ahoz AC3-nak vagy DTS formátumu hangnak kell kimennie a kimeneten. Erre való a Dolby Digital Live ill. a DTS connect szoftver amit nekem meg kellet venni Creative-éktol (kb 1000 FT), de egyes gyártók mellékelik a hangkari driveréhez.Tehát ahogy írtam ez annyit csinál hogy a játék hangját realtime-ban átkonvertálja AC3 ba ill. DTS-be és nem egy sztwereoba lekevert pcm hang megy ki a digitális kimeneten hanem 5.1 hang. És ilyenkor az erölködőn szépen megjelenik a Dolby Digital vagy a DTS felirat mint amikor filmet nézel.
Ahogy te csinálod úgy tulajdonképpen az erősítő beépített dsp-je keveri szét a hangot egy mátrix alapján 5.1-be a sztereo jelböl de ugye ez nem ugyan az mint ha ténylegesen hallanád a játék 5.1-es hangját. -
hackeeeee
Jómunkásember
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nekem ő, Dolby Digital Pro Logic-om van, és DTS Neo 96/24. Vagyis ezeknek a logója figyel az erősítőn. Gondolom ezekre gondolsz
Ha állítom a bementet, Akkor van Prologic II, meg Neo.
Szóval ha jól értem, azt mondod, hogy ha játszok, akkor állítsam át addig az erősítőt, ezek közül valamelyikre. Jólértelmeztem?
-
Ninoka
tag
Köszi a tanácsokat!
-
fury71
aktív tag
Nehéz házilag jóhangú hangfalat építeni. Nézegesd a DIY topicokat az AVX és AV és egyéb forumokon, mert könnyű akusztikai hulladékot építeni. pl: DIY - Do It Yourself
Jobb hangszórókból tudsz itt válogatni.
A seas és morel hangszórókon kívül még a Wifa termékek a népszerűek. -
Pyzoo
aktív tag
válasz
hackeeeee #4629 üzenetére
Szia!
Nézegettem én is amit leírtál, ha kari 2ch-ra van állítva akkor minden hang kimegy, ha 5.1 ch-ra akkor csak a elsőjobb és elsőbal oldali hangok mennek erölködőre.Ha 5.1 be szeretnéd hallani a game-et akkor használj (amennyiben a hangkaridhoz elérhető) Dolby Digital Live-ot v. DTS Connect-et. Ezek annyit tesznek hogy a direkt 5.1-es hangot átkonvertálják AC3-ba v. DTS-be.A másik megoldás hogy analog módon kötöd össze az erölködővel a hangkarit.
-
Ninoka
tag
Nekem is lenne egy kérdésem.
Ha hangfalat szeretnék építeni házilag, akkor hol érdemes hangszórókat venni, és milyet? Mondjuk nem SAL-ra gondoltam, hanem valami jobbra, de azért olyan kellene ami nem egy vagyon.
Már megnéztem pár helyet a neten , de a legtöbb helyen 4 ohm-osak vannak, nekem igazából 8 ohm-os kellene. Főleg a mélysugárzó lenne fontos, én 16 centis körülire gondoltam, meg valami 13 centi körüli középre. -
hackeeeee
Jómunkásember
Lenne egy kérdésem, bár sejtem rá a választ, de azért kíváncsiskodok, hogy mások mit mondanak rá
Szóval, ha Coax-on (S/PDIF) van összekötve a gép az erősítővel, és az erősítő 5ch stereo-n van használva, akkor mennyit számít az, ha egy játékban 2ch stereo, vagy 5.1-es hang van beállítva? Mert ugye az erősítőn a kiírás nem változik, csak nemtom, hogy akkor másképp küldi e ki a jelet vagy valami hasonló. Vagy ez csak az analog cuccoknál számít inkább?
-
Pyzoo
aktív tag
Szia!
A "Panorama" az tulajdonképp a stereo jel kiterjesztése, szoval a sztereo jeleket a hátsó hangfalakra is lekeveri. A "Dimension"-al pedig azt határozod meg hogy mennyire szóljanak az front ill. a hátsó hangfalak. Ami igazán érdekes az a CT Width ha neked van ilyen ezzel azt tudod állítani hogy mennyire szóljon a center ill. mennyire szóljon csak a két front. Bár én zenéhezt ezt nem használom de a centert szeretem kihagyni belőle.Dolby vagy DTS? Ahogy hackeeeee kolléga mondta bízd a füledre.
-
Orient84
aktív tag
válasz
hackeeeee #4622 üzenetére
ez is ilyen hangfalas,erősítős szobába volt,és sztem nem szól szépen.Kint a nagy térbe levő lg dvd-s kompakt házimozi jobban szólt mint az onkyo,én fülem szerint
Én is most vettem erősítőt meg hangfalat,hát megnéztem jó párat!szer 3as szobába vettem mediaba harman 132eset jbl hangfalakkal,akciósan.Igaz,h nem 80 volt mint az onkyo,de sztem sokkal szebben szól,és ott nagy térbe meghallgatva teljesen lenyűgözött még itthon a kis szobában még jobban
Fél hangerőm remeg a szoba a basszustól
-
hkari
őstag
Sziasztok.
Manuálisan állítgatom a Dolby Pro Logic Music beállításait. Vajon mi lehet a Panorama funkció? Nem hallok különbséget ha bekapcsolom. A másik a Dimmension. Gondoltam ez valami vízhang effekt talán,de itt se hallok semmit ha állítgatom. Ez vajon mit takarhat?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Orient84 #4621 üzenetére
Mondjuk gondolom ott úgymond nagy teret szólaltat(na) be, szal azért nem is lehet az igazi. Ha azt a cuccot berakod 1 kisebb szobába, teljesen másképp fog szólni. Persze a magas, mély hangok minőségét kilehet szűrni nagyjából. De hogy egy kisebb szobában hogy szólna, arra nem jön rá az ember. Kivétel persze akkor, ha az üzletben nincs 1 ilyen kisebb szoba kialakítva, és oda bepakolva 1 rakat hangfal, mint pl itt nálunk a helyi MM-ban...
-
WN31RD
addikt
válasz
bartucc #4619 üzenetére
Mint azt a fórum Alapelvei is említik: használd a keresőt, légy szíves!
Rákereshettél volna pl. az "épít" szóra a Multimédia részben, és az első találatok között rábukkantál volna a Házi hangfal építés és a Házi erősítő építése topicra.
Rákereshettél volna a "hangfal" szóra is, vagy az "erősítő" szóra, ezek is hasznos találatokat listáznak.
Továbbá ajánlom még figyelmedbe a Hi-Fi-ről általánosságban topicot, talán az is érdekelhet.
Összegezve: most az egyszer megtettem helyetted azt, amit neked kellett volna, hogy lásd, megéri, van eredménye, de a jövőben, légy szíves, használd a KERESŐT! Köszönöm.
-
bartucc
addikt
Sziasztok! Tudom nem a megfelelő topic, de vki tudna priviben küldeni linket, hogy hangfalas/erősítős építgetős kérdéseket hol tudnám feltenni?
Ha már itt vagyok: kellene vmi belépőszíntű erősitő, mit tudtok ajánlani, olcsón, de nem kell nagy teljesítményű, 2*20 W is elég lehet már
-
hkari
őstag
Szerintetek olyat lehet,hogy 2db satelitet kötök össze és azt rakom centernek? Ha simán 2 kábelt összesodrok,akkor a 2 hangszóró ellenállása összeadódik? tehát akkor 16 nak számít?
-
tigipuf
senior tag
válasz
hackeeeee #4608 üzenetére
Köszi
,valahol azért csak jó volna meghallgatni, úgy látom azért sokan megvannak elégedve a gyárilag összerakott cuccokkal.Volt már rá példa,hogy márkás erősítő+márkás hangszórórendszer,és még se szólt valami nagyot
Tényleg azoknak van igazuk ,akik azt mondják,olyan helyen kell vásárolni ahol van mód a saját füleddel tesztelni egy adott konfigot
-
-
törölt tag
Ma a hülyítős boltban nem kicsit esett le az állam. Valami ilyesmitől. Csak az már ott 7 számjegyű volt. De most ez komoly?
Ennyi pénzből már simán összeállítok egy Polk-NAD-Velodyne hm-rendszert, ami véleményem szerint sokszorosan leszólja azokat a kis tenyérbe mászó hangsugárzókat.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest