Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Milyen videókártyát?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen TV-t vegyek?
- ASUS notebook topic
- Hobby elektronika
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
-
Marchello13
csendes tag
Köszi a linket Renesanz!
Van most 2db 2csatornás videoton hangfalam, ezek mellé még vennék 2db 3csatornás hangfalat és egy aktív mélynyomót, akkor ezekhez kell pluszban erősítőt venni?
-
Renesanz
csendes tag
válasz
Marchello13 #6895 üzenetére
Használtan, passz nem tudok Fehérváron boltot.
Ujonnan, vagy ha esetleg nezelodnel,
[link] -
Marchello13
csendes tag
Sziasztok!
2db 3 csatornás hangfalat vennék, melléjük egy erős mélynyomót. meg persze ezekhez egy erősítőt.
valaki fehérváron nem tud mondani egy boltot, ahol lehet venni hangfalakat..használtan
Media Markt semmiképpen, a marha drága
-
fecke
tag
Az lene a kérdésem hogyha pc-röl hdmi-vel kötöm ösze az erösitöt akkor ugye az erösitö adja majd a hangot akár 5.1-ben ?
-
Sickboy25
addikt
Sziasztok
Tudnátok nekem ajánlani erősítőt úgy 10K körül? Filmnézésre kellene kizárólag
-
Marchello13
csendes tag
Sziasztok!
Eddig egy Logitech X-230 2.1-es hangfalam volt, de tönkrement, és szeretnék új hangrendszert.
Egy nagy mélynyomót, meg mellé 2 hangfalat szeretnék. Főképp zenehallgatásra, illetve filmnézésre.Mit ajánlotok?
-
Dedkov76
tag
Sziasztok!
Következő lenne a gondom:
Van egy orion ht 500hc házimozim.Ha beteszek lejátszani egy filmet a hangfalak zúgnak amíg a lemez forog(a lemez forgási hangja behallatszik).Bár én már lassan csak sírok rajta.Lehet egyedi gond,de ha valaki már látott ilyet írja meg mi lehet a megoldás.Bármi ötlet jól jönne egyébkén
-
hétalvó
addikt
válasz
KriszBoy #6880 üzenetére
HDMI switch jo megoldas neked, figyelj, hogy 1.3-as legyen a switch . nekem van itthon egy 1.1 olcsoeert, ha eleg lenne
(2portos 1.1-es ezeroccaz, ha nem jo nalad visszaveszem)
az analog hangot nem tudod kivenni kulon, kulon kabellel el kell huznod a hdmi kabel mellett.
gond lesz a foldhurokkal, gerjedni fog a kabel nagyon, az antenna vezetekre tegyel egy isolatort, antenna boltban tudni fogjak mi az.
-
KriszBoy
senior tag
Helló mindenki!
Új vagyok még ebben a topikban és remékem jó helyen próbálok választ kapni a kérdésemre!
Adott egy házimozi szett aminek egy HDMI kimenete van! Én több TV-re szeretném kikötni (nappali és háló) és a megoldást keresem!
Láttam léteznek HDMI elosztók/splitterek, melyek szerintem nekem megfelelők is lennének!
Íme egy: [HDMI splitter]
Amire még szükségem lenne az a következő!
Ki tudom valahogy nyerni a HDMI kábelből egy RCA-ra (L&R) a hangot? Esetleg JACK-re?Előre is köszönök mindent!
K.
-
hétalvó
addikt
válasz
janos666 #6878 üzenetére
egyszeruen kitilt a driver, nem lehet kisakkozni, csak ha az elsodleges az intel akkor megy a hdmi kimenet egyebkent tiltja, talan ha clonozod a desktopot megy, de en meg intel megajtoval nem tudtam nvidia-t klonozni vagy forditva.
erre egyedul a hybrid power kepes, de ott sajna csak spidif van.
talan az uj atik megoldasok erre... HD hanggal es eros 3D-vel.
-
janos666
nagyúr
válasz
hétalvó #6877 üzenetére
Így is próbáltad, ahogy az előbb mondtam:
Egyszer: indul a VGA-ból, át az erősítőn, be a kijelző egyik bemenetébe.
Másodszor: indul a VGA-ból, bemegy a monitorba
Harmadszor: A monitoron a második bemenetet választod ki. A windows hangeszközei közt beállítod alapértelmezettnek az első kábelen felismert HDMI eszközt. A két észlelt kijelző közül azt állítod be elsődleges megjelenítőnek, amit közvetlenül dugtál rá.
Elindítod a filmlejátszást a kiterjesztett másodlagos megjelenítőn (kép és hang együtt utazik, és a képet még nem is látod a kijelződön, hisz nem arról a bemenetről rajzol), majd áthúzod a lejátszó ablakát az elsődleges megjelenítőre (és ezzel a kép átvándorol oda, amit a kijelződ is megjelenít)?Következő:
Ha most az AV receiver 1.3-as HDMI-vel van szerelve, akkor ha nem akarom használni semmilyen képkonvertáló funkcióját, akkor is limitálódik a képátvitel képessége? Tehát, ha beiktatom egy 1.4-es HDMI-vel szerelt lejátszó, és szintén 1.4-es HDMI bemenetű megjelenítő közé, akkor sem jut át rajta olyan jel, amit az 1.3 még támogat, de az 1.4 már igen? (elvileg az 1.4 újítása lesz a 3D tartalmak támogatása...) Vagy ilyenkor nem szól bele a dolgokba, csak értelmezi a hangot, a kép pedig átmegy anélkül, hogy számítana, hogy számára értelmezhetetlen kódolással megy? -
-
janos666
nagyúr
válasz
Seraph 16 #6875 üzenetére
Szerintem úgy a legegyszerűbb kiszűrni, hogy megnézed van-e a feature listán TrueHD és/vagy DTS-HD dekódolás (a kettő jó eséllyel csak együtt bukkan fel, esetleg lemarad a szövegdobozból).
Ha ezeket a formátumokat tudja dekódolni, akkor tud hangot fogadni HDMI-n, hisz ezek nem mennek át SPDIF-en, illetve elméletileg az sem lehetetlen, de kellőképp valószínűtlen, hogy 1.3-as szabványú HDMI-je van (innentől működik a bitstream), és fogad is 8x24/96 LPCM-et, de a TrueHD/DTS-HD dekódolást már lespórolták a feature listáról. (Elméletben lehetne, hogy egy "tollvonással" gyártanak így olcsóbb modelleket ugyan abból a hardware-ből, de még nem láttam ilyet, nem is tűnik túl okos dolognak)Szerintetek milyen viszonyt ápolna egy Onkyo TX SR507 erősítő és a KEF c3-as háttér és c6 center sugárzóival? Nagyjából egy minőségkategóriába esnek, vagy ilyen erősítőhöz feleslegesen jó, netán kevés is ez a fajta hangszóró?
(Bár az erősítő ebben a tervben elég fix, ez most a legolcsóbb HDMI-n hangot fogadó AV erősítő.)Amitől én most parázok még az az, hogy az 1.3-as HDMI-vel nem lehet 120Hz-en hajtani 1920-as kijelzőket (akadásmentes 24FPS és polárszemüveges 3D...), ahhoz DiplayPort kell, és létezik is már Display Port audio is, lehet, hogy meg kéne várni ezt, vagy az 1.4-es HDMI-vel szerelt AV receiverket (a 3D-re már az is jó elvileg, és inkluzíve 120Hz-en kell futni, de 24/48 FPS-t kell fogadni, tehát ugyan úgy teljesül az akadásmentesség is).
Bár ez még elég távlati jövő, mire emiatt monitort cserélnék. (de az erősítőt megtartanám vagy 5-6+ évig)
Vagy megoldható az, hogy a HDMI-n csak a hang megy ki, a képet pedig display porton (vagy második kábellel, 1.4-es HDMI-n) küldöm a kijelzőre? Akár úgy, hogy az erősítő kimenetét is beledugom a kijelzőbe, csak nem arról rakom ki a képet, és akkor a gép két monitort is lát (ez most is így van nálam, csak két külön VGA-ról kötöttem be ugyan azt a monitort, mert mindkettőnek érzékelni kell monitort a működéshez), csak épp semmit nem kezdek a másodlagos megjelenítővel, aminek nem is látom a képét?
Itt csak az a buktató, hogy kénytelen-e ugyan azon a csatornán utazni a a kép és a hang. Tehát ha a lejátszó ablakát az elsődleges kijelzőre húzom be, akkor a hang is mindenképp azon a kábelen akar-e távozni, ami ahhoz megy, vagy azon hangeszköz felé távozik, amit a másik kábelen át felismert, és elsődleges hangkimenetnek állítottam be?
(Tehát egy kábel az AV erősítőbe, mögé a fake monitorra csak üres windows asztal képe megy a hanggal, amit nem is látok, de hallok. A másik kábel megy a monitorba, amire csak a kép megy.) -
Sziasztok!
Abban tudtok nekem segíteni, hogy a harmankardon avr 155 hdmi-ről fogadja-e a hangot, vagy a hdmi-t csak továbbításra tudja használni (mivel van rajta ilyen csatlakozó)?
Előre is köszi.Boldog Karácsonyt mindenkinek!
-
Renesanz
csendes tag
-
Gombinyó
őstag
-
törölt tag
válasz
Renesanz #6864 üzenetére
Mi nem tetszik a belépő Dalik hangjában?
Éppen a napokban vettem Concept 2-eseket, de nem tudok róluk érdemben nyilatkozni, mert az alaplapi hangkártya - Genius SW 3600 - 0,5 mm-es kábel láncra kötve, az asztalon elhelyezve elég ramatyul szólnak. Érezni, hogy szenvednek szegény dobozok. Jövőre nézek is hozzájuk egy normális erősítőt és hangfalkábelt.
-
Renesanz
csendes tag
válasz
#72042496 #6863 üzenetére
Kicsit hulyen fogalmaztam, most h igy visszalvastam, szvl szamomra a belepokategorias DALIk hangja nem igen az en stilusom (KEF hez viszonyitva)a felsobbkategoria viszont nem eppen olcso, de a felsorolt markakbol mindenkepp e 2 kozul valasztanek attol fuggoen h milyen elvarasok vannak vagy eppen h tetszik amit hallassz
-
Renesanz
csendes tag
válasz
daniel2121 #6855 üzenetére
En KEFet javaslom kiveve ha nem akarsz csillagaszati arat rakolteni ebben az esetben DALI, de velemenyem szerint fuleld meg vasarlas elott mindenkepp :
-
fecke
tag
sziasztok
lecserélném az erösitömet onkyo 607vagy 707-re
a rendszerem a következő
panasonic th 50-py70p Plazma full hd
Panasonic blu ray
T-online digitális tv
Számitogép is rákötve hdmi-vel
Hangfalak Center Jamo D7
Sub Jamo D6-os
Hátsó Jamo D6-os
Elsők Jbl ES- 90-es
Igazábol a thx szabvány jelentöségével nem vagyok teljesen tisztába ugyebár az egyik erösitő tudja a másik meg nem + az egyik 1080i mig a másik 1080p-re konvertál fel ,ez látható külömség? A thx select az halható plussz Megéri az a plussz 80.000.-
a tv-m et csak erösitőn halgatom + házimozi minden menyiségben . Bármi tapasztalat tanács jól jönne köszönöm -
hétalvó
addikt
válasz
KEF/Dali nekem
-
robi0604
őstag
válasz
#72042496 #6858 üzenetére
Ha lesz időm és esetlegesen meglesz a lejátszó, megnézem minden képen.
Az első része nekem jobban bejött, de Én régen fanatikus voltam...
Lehet, hogy csak azokba futottam bele, amik 7.1-ek, de mint mondtam, nincs sok gyakorlati tapasztalatom ill. csak pár filmet néztem.
-
törölt tag
válasz
robi0604 #6854 üzenetére
Főleg a már linkelt statisztikai oldalra támaszkodom, ott külön kiemelik a 7.1-et. A neten sehol sem írták, hogy 7.1-es a hang. Jó lenne, ha meg tudnád majd nézni (esetleg több filmnél is, mert a Transformers nekem pl. nagyon nem tetszett
), az a biztos.
Abban tévedtem, hogy a Paramount nem adott ki 7.1-ben filmet, mert a Star Trek és a CSI kivétel. Régi infó volt, csak most kerestem rá újra.
-
-
robi0604
őstag
válasz
Ezek nagyon jók, de itt előjön a "kinek mi".
Érdemes személyesen meghallgatod párat, mivel más-más az ízlésünk.
-
daniel2121
őstag
Sziasztok
A hangfalakkal kapcsolatban lenne kérdésem mivel szerintem egy házi-mozi rendszer legkényesebb része.
Mi a vélemény a SWANS DIVA, KEF, CAV Fi-EX piano és a DALI hangfalakról, elég kevés szó esik róla a fórumban. Inkább csak a népszerűbb típusokról hallani.Tudom hogy ezek inkább a prémium kategória. Zenére mozira 50-50%-ban kellene és először csak front hangfalakban gondolkozom. -
robi0604
őstag
válasz
#72042496 #6849 üzenetére
Emlékem szerinte Angol DTS-HD 7.1 van rajta, de már nem most néztem.
Amennyiben rosszul emlékszem erre ill. a régebben nézett HD hangsávos filmekre, elnézésedet kérem.Az a baj, hogy nem tudom ellenőrizni, mivel a neten csak annyit írnak, hogy milyen HD hangsáv ("csatornázás" nélkül) és milyen "sima" szinkron van rajtuk.
-
hétalvó
addikt
válasz
#72042496 #6849 üzenetére
5.1 szinkronos Blue-Ray-rol ne nagyon almodjatok, ameddig DVD-n meg a DTS se alap, akkor a 7.1 LPCM alom marad na es hogy ez meg 192khz 24bites is legyen na az
.
Oruljunk ha AC3-ban ott a magyar hang rajta.
Eppen ezert mondom mindenkinek, annyira ne legyen oda a HDMI-ert, ha pedig kihallja a rendszeren a 192/24-et es ezert zenei blue-ray-eket vesz annak pedig edeskeves egy 100k koruli erosito. Az altalaban SACD-zni fog stereoban.
Ha valaki szereti angolul a filmeket annak erdemes lehet HDMI erositot venni, mert 5.1 LPCM angolul minden BR-en ott van, de altalaban az sem 7.1 192/24-en, leginkabb 5.1 44.1/48khz/16biten. Ez azert van mert tobb helyet foglal a hangsav mint a kep, nem igazan fer fel egy lemezre se tobb nyelvbol lpcm, ezert talaltak ki a DTS-MA-t es a TrueHD-t.
Ma ha vennek, kerulnem a HDMI-s erositot, alapot vennek. Persze csak meghallgatas utan, mert sajnos a hangjuk is javul az erositoknek az arukkal egyutt, de ez beleposzinten nem szamit.
-
janos666
nagyúr
válasz
robi0604 #6846 üzenetére
Hát,ő, ettől már találtam olcsóbbat, de még az is több egy kicsit, mint amit rászánnék.
Lehet még 1 évvel el kell tolni a fejlesztést, pedig nagyon rég tologatom már.Most egy öreg Genius Home Theater SW 5.1-em van. Az egyik legelső kiadás, még valamikor 6-7 éve vettem, már kezd (nagyon halkan, de) hallhatóan búgni üresjáratban, és egyre búgósabb a mély is, nem olyan telt, mint új korában, szóval öregszik, miközben a HD korszak már jócskán beköszöntött, így lenne értelme jobb hangrendszert tartani.
Ezzel kapcsolatban egy bugyuta kérdés: Ennek a hangcuccnak a hangszóróit tudnám használni egy ilyen új AV erősítővel, vagy más az ilyen aktív hangfalrendszerek hangszórója? Persze csak átmenetileg, hogy darabonként építsem ki a rendszert, mert mostanság nem szokott összegyűlni annyi pénzem egybe, hogy megejtsem ez a beruházást... -
robi0604
őstag
-
janos666
nagyúr
válasz
janos666 #6844 üzenetére
Kapásból ezek jöttek most ki: TX-SR605 és TX-SR606
Előbbit szerintem már nem forgalmazzák, utóbbira kidobott a google egy webáruházat 300$-os címkével, itthon argep-el viszont 161k-s találatot adott
És nem szállítanak az USA-n kívülre, pedig 300+nemzetközi postát simán adnék ért. -
janos666
nagyúr
Nézegette mostanában valaki, hogy melyik a legolcsóbb erősítő, ami képet HDMI-n hangot fogadni, és DTS-HD Master Audio-t dekódolni? (akár használt is jó)
Tavaly már szemeztem felük, de 100 alatt nem találtam. -
hétalvó
addikt
575X egy kiraly erosito, DTS max mondjuk.
nekem volt blue-ray filmem itthon a hang csak 5.1 es 44.1khz csak. ez egy zenei lemez volt.
van egy pavarottim is az pedig DTS-MA-s. Vagy 24bit stereo talan. -
robi0604
őstag
válasz
Frezer1979 #6841 üzenetére
Onkyo-ból Én jelenleg ebben a kategóriában a TX-SR507-et választanám, az időtállóság miatt, viszont zenére még mindíg jobbak szerintem a fentebb említett márkák.
Hallgasd meg őket és válassz saját igényidnek, tetszésednek megfelelően.
-
robi0604
őstag
válasz
Frezer1979 #6837 üzenetére
Ebben a kategóriában (szigorúan példaként!) Denonból pl. AVR-1610, amennyiben elég az 5.1.
-
robi0604
őstag
válasz
Frezer1979 #6831 üzenetére
Ha aktívan szeretnéd zenére is használni, szerintem érdemes meghallgatnod még a HK, Denon, Marantz termékeit.
A Yamaha inkább "mozis". -
törölt tag
válasz
robi0604 #6820 üzenetére
"Már most is 7.1 master hang van rajtuk."
Sajnos alig néhány filmen. (Az Audio... ablakban rá kell szűrni.)
Nálunk még talán nem is láttam olyan Blu-ray lemezt, amelyiken 7.1-es a hang, s épp ezt kifogásolom: úgy látszik, hogy a lehetőség sem igazán adott, hogy valaki kihasználja a 7.1-es rendszerét. (Még a PC-s játékok sem kínálják fel ezt a beállítást, pedig az lett volna a másik érvem mellette. Konzolon állítólag kedvezőbb a helyzet.)A felkevert 5.1 nem tudom, hogyan szól, ilyet még nem hallottam.
dhcodoki:
Így kifejtve már oké.
-
Frezer1979
csendes tag
Sziasztok
Véleményeteket szeretném kérni.Melyik a jobb? A Yamaha RX-V650 vagy az RX-V657?
Mind házimozi,mind zene terén. -
hétalvó
addikt
válasz
dhcodoki #6829 üzenetére
1x probald ki hallgasd meg ezeket a torpeket
nekem anno egy jamo alapom volt, mozin egy elmeny volt hallgatni.
amit mondasz az igaz, az a tererzet, de az inkabb zenenel fontos
sot volt nekem diamond 9.0-as rendszerem annal is ez volt, mondjuk az jol szolt zenen is, de az ara is mas, de az iranyitottsag ott is bejott, 300-al pl. (whatahifi 5*) -
dhcodoki
senior tag
válasz
hétalvó #6826 üzenetére
Hát ez érdekes...
Sztem egy házimozit akkor hívunk házimozinak, ha a (hangnyomás, sávterjedelem, stb.. tökéletes meglétén kívül), a hangsugárzók irányát még véletlen sem érzékeljük. Pont ez a lényege. Ha a dobozok iránya szerint szelektálódnak a hangok, akkor ott nagy baj van. Sokan tévhitben élnek ez miatt.
Jó térhatásról akkor beszélünk, ha a hangfalak között is ki van töltve a tér teljesen. Sztem ez az egyik legfontosabb szempont egy tervezés során. Ezért nem mind1, hogy milyen dobozokat vásárlunk, és azt hova helyezzük el. Milyen erősítőt, és azt milyen módon állítunk be. Kis szatellit hangsugárzóknak a legnagyobb problémája, hogy a köztük lévő üres teret, nem tudják kellőképpen megtölteni.[Ezt] már lejjebb linkeltem.
Ha felrakod a fülest, látni, azaz hallani fogod, hogy a két hangszóró közti teret 100%-osan ki lehet tölteni. Ha te alul méretezett hangfalakat használsz, s ráadásul még túl távolra is rakod a hallgatói pozíciótól, tuti nem lesz meg a térhatás. Lesznek előtted, jobbra-balra, mögötted hangok, de nem ezt hívjuk térhatásnak. -
robi0604
őstag
Nézd meg a MM-ban, szerintem ott lennie kell, vagy esetleg a disztribútort kérdezd, hogy hol elérhető (az Ő árait ne nézd !!!).
-
herrká
senior tag
válasz
robi0604 #6824 üzenetére
Köszönöm! Utánanéztem. Jókat írnak róla mindenfelé, csak jelenleg nem kapható, vagy nem találtam. De van még idő, mire összeáll a keret, akkorra biztos újra kapható lesz.
Használtban nem nagyon bíznék. Aki ért hozzá, biztos el tudja dönteni meghallgatás után, hogy jó vagy nem, de én.... -
hétalvó
addikt
válasz
dhcodoki #6825 üzenetére
de egybe szettet is vehet es idovel amit ugy erez kicserelhet, lehet neki megfelel a hangja otthon.
kezdeni jok ezek az olcso szettek, szerintem mozizni sokszor jobbak mint barmi, annyira jo az iranyerzet amilyet csak pici hangfal kepes leadni es ott a sub is hozza egybol. Jonnek a haverok es uhhh,azta...
.A zene az mar mas kerdes, az a dragabbik resze.
Ha nem kell hdmi jok az alap erositok is.
`Egy javitas` ha trance-t hallgatok azt terben szoktam (CSII Music). A tobbit stereoban.
-
dhcodoki
senior tag
Pontosan, egy ilyen rendszernél ez a lényeg.. nem kell mindent egyszerre megvenni.. ha most elhagyod a szubot, nagyobb kereted lesz, jobb dobozok jöhetnek szóba.. ha használtba nézelődsz, ez fokozódik ugye.. s ha megint van egy kis megspórolt pénz, jöhet egy normális szub..
-
robi0604
őstag
Pl. Én ebben a kategóriában újonnan ajánlanám az Eltax Universe szett meghallgatását.
Szebben én "teresebben" szól mint pl. a Wharfedale Vadrus sorozata.
Jó ár-érték arányban van és a kereten belül maradnál bőven, ha pl. valahol akciósan hozzájutsz, kis kiegészítéssel egy normális subot is tudsz venni.Természetesen ez mind az ÉN véleményem és csak példaként hoztam fel.
Ez már számomra bizonyított és hallhatóan jobb a többi alsókategóriás szettnél.Azért még mindíg azt mondom, hogy érdemes körbenézned az alig használtak között is.
-
robi0604
őstag
-
herrká
senior tag
-
hami31
csendes tag
Szia !Nekem van egy 4 éves samsung házimozim.Én nem szeretem mert nagyon doboz hangja van.Főleg a surround hangszóróknak.Szerintem a panasonic sokkal jobb választás lehet,szebb hangzásilag,de csodát nem szabad várni ilyen kis szetteknél.Esetleg lg is mert azok legalább minden irott dvd lejátszanak rendesen.
-
hétalvó
addikt
Ne torodj vele, az ATI-kban nem 100%-os a HDMI hangkimenet, nem minden keszulekkel mukodik, pl az en erositommel se, Intel/Nvidia OK mindenhol, kenytelen leszel analogon vagy spdif-en kuldeni a hangot.
Lehet megkoveztek, de en mar leszoktam a HDMI hangrol, pedig nagyon oda voltam erte. Zene hallgatasnal engem idegesit, ha mennek a satellitek, 192/24 pedig optikan is atviheto stereo-ban, filmeken elvagyok dts-el. PC-rol egy kisebb gond ha zenet hallgatok HDMI-n es a PC kikapcsolja a kijelzojet energiatakarekossag miatt, akkor a hangot is kikapcsolja.
Miert ne lehetne jo rendszert osszerakni ami zenen is szepen szol? Csak kell hozza egy kis penz.
300k-bol mar lehet valamit kezdeni.
-
dhcodoki
senior tag
Képet HDMI vagy komponens csatlakozással érdemes továbbítani. A komponens analóg ugyan, de a mai technika mellett észrevehetetlen minőségromlással jár.
Hang esetében az optikai és digitális koax nem viszi át a HD anyagot. Érdemes HDMI-t alkalmazni, ha van HD forrásanyag.
-
TZoZ
csendes tag
Üdv!
Sajnos kevés pénzből (~50e) tudok házimozit venni, 2 típus érdekelne konkrétan:
PANASONIC SC-PT170
SAMSUNG HT-Z220
A lejátszó képességei nem túl mérvadóak, főleg XBox360-al használnám és PC-ről hajtanám optikai bemeneten. Ha valaki találkozott már ezekkel akkor érdekelne a véleménye hogy melyik is szólhat jobban (a Samsung nagyobb teljesítményű elvileg, de inkább a hang minősége érdekelne és az ahogy a subwoofer teljesít).
-
herrká
senior tag
Még amit nem értek! (bocs, ha a hozzáértőket idegesítem!)
Van két folyamatábra. 1. Video Connection Formats:
Legfelül: DVD player,etc., vele egy sorban Composite, Component, HDMI
Középen: AV receiver: ide jön föntről minden catlakozási módtól egy-egy nyíl.
Alul: TV, Projeector, etc, itt szintén 3 nyilacska, minden honnan.
Ez OK! De itt következik az Audio Connection Formats.
Itt a DVD-től jön HDMI, Optical, Coaxial, Analog. Viszont az AV receiver-től a TV felé már így csak a HDMI-től és az Analogtól megy a nyilacska. Az optical és coaxial-nál áthúzott nyilak vannak. -
herrká
senior tag
válasz
dhcodoki #6809 üzenetére
Köszönöm! Például 1. problémám. A PC-m és a TV-m HDMI-vel van összekötve. Sajnos kezdetektől nem jön hang a TV-n. Az eszközkezelőben megjelenik az Ati HD audio driver, de a hang eszközöknél nem. A 4850-es kártyám fóruma szerint ezért nincs hang a TV-n. Már hozzáértő is nézte, nem érti miért nem, mert elvileg azt írja, működik!
Most az erősítő kezelésijéből olyasmit vélek kibogozni, hogy ha HDMI-vel csatlakozok rá, akkor az hozza a videót és a hangot is. De, mivel ugyebár nekem nincs hang, ezért szereztem optikai kábelt az S/PDIF-hez vagy hogy hívják. De a leírás szerint ha a HDMI mellett, RCA-n, vagy optikain, koaxon viszem be az audiót, akkor a hangot onnan fogja venni, a HDMI-ről csak a a video jelet. A HDMI-ről vett audio viszont jobb lenne állítólag.
Aztán például dvd játékost ráköthetek Composit, Componens vagy HDMI módon. Ezt több oldalon tárgyalja a leírás. DE nem értem mi a különbség? A lejátszómon RCA video, és EuroScart kimenetek vannak, plusz RCA-akkal az Y, Yu? meg nem tudom mi még, 3 valami. Ezek talán a színek szétbontva, vagy mi?
Melyik kimenetről lenne jobb?
Más, korábban írtam, hogy a boltos fickó szerint, ha két csatornával használom egyenlőre, akkor sem gond, mert a centert és a basszust rá lehet nyomatni a két hangszóróra. Nos, ehhez hasonló leírást, rajzot nem lelek... Egyenlőre ennyi, már így is hosszú! Köszönöm! -
herrká
senior tag
Valószínű meddóhányó próbálkozás, de nincs valakinek esetleg Onkyo TX-SR307-hez magyar nyelvű kezelési?
Nem kaptam hozzá, csak idegen nyelveken, és minél többet nézegetem az oldalakat, annál inkább nem értem, hogy mit hová és miért?
Köszi! -
dhcodoki
senior tag
válasz
#72042496 #6803 üzenetére
Kicsit félreérthetően fogalmaztam, SRY!
Szóval a tárgy az onkyo két szettje:
Onkyo HT-S5205; Onkyo HT-S6205
Azt az elején kijelenthetjük hogy egyik rendszert sem nevezhetjük igazán házimozinak. S erről leginkább a hangfalszett tehet. Mivel én személyesen nem hallottam, ezért próbáltam óvatosan fogalmazni ez ügyben, hátha vannak még csodák. De valljuk be őszintén, hogy erre nagyon kevés esély van. Főleg ha egy normál (mondjuk egy 12-15nm-es) szobába faltól falig helyezzük el a dobozokat. Ugye a hatásfokban nagy szerepet játszik a hangnyomás, s ahhoz pedig méret kell.
Tehát a mellékelt hangfalrendszerről ennyit.Robi0604 a (#6801)-es hozzászólásában leírta a JBL SCS178-as tapasztalatait. Szóval ez is tiszta sor. Bár én még annyit hozzáfűznék, hogy szerinte ez a szett nem jó zenéhez, ami teljes joggal elképzelhető, s ő ezért inkább a szubláda helyett állókat javasolt. Amivel én nem értek egyet, mert az meg házimozihoz nem javallott. Igazából nehéz olyan szettet összerakni, ami zenéhez és mozihoz is tökéletes. (a tökéletes itt erősen kihangsúlyozva)
A két Onkyo rendszer, két különböző erősítővel rendelkezik: 307-es és 507-es.
Az erre vonatkozó írásban kicsit félreérthetően fogalmaztam, SRY!!
Szóval a jelen piaci helyzetben ár/érték arányban tökéletes választás lehet mondjuk az Onkyo 307-es. Egész pontosan, megfelelően tudja a DD 5.1, és DTS hanganyagot megszólaltatni. A későbbiekben köthetünk rá nagyobb/szebb/jobb hangdobozokat is, tökéletesen elbánik velük. De ez csak a jelen helyzet.
Ezért is javasoltam az 507-est. Megvan benne minden ami a szinten maradáshoz kell. Nem mondom, hogy nincs nála jobb, sőőt, de Herrká és Hami31 kívánalmainak, sztem megfelel.
Már jócskán betört a piacra a blu ray. Ezt azzal tudnám leginkább igazolni, hogy a napokban vettem meg az Apocalypto-t, mely DD 5.1 és DTS HD 5.1 hanggal van ellátva, és mindössze 3990HUF. Mint ahogy mondtátok is, valóban ott a DD 5.1 a lemezen, és valóban meglehet szólaltatni egy onkyo 307-el. De mi lesz pár év múlva, mikor jönnek a szélessávú szinkronok.
Szegény vásárló megveszi a kedvenc filmjét BR-en, s a jobbnál jobb hanganyag logoival idegesítik, mely ott csillog-villog a tok hátulján. Én úgy vélem egy házimozi rendszerben az erősítő az az eszköz, mely leginkább gyökeret ver. Ezért érdemes egy kicsivel többet áldozni rá, minthogy egy olyat válasszunk, mely tudásban egy szinttel le van maradva.A 7.1 az megint más tészta. Az valóban csak kifejezetten nagy, és csak kifejezetten házimozi szobába való. Sztem nagy teret nem fog hódítani, mert sokan még az 5.1-et sem tudják megfelelően elrakni.
(kicsit hosszú lett, sry)
-
törölt tag
válasz
robi0604 #6804 üzenetére
Rendben, de fognak-e 7.1-es hangot keverni a lemezekre? DVD-n is elérhető volt a 6.1 (nem diszkrét Dolby EX, ill. DTS-ES), de máig is alig akad olyan kiadás, amelyiken éltek a lehetőséggel.
Emellett a hallgató oldaláról kell egy jó nagy filmnézős helyiség, megfelelő kialakítással és berendezéssel, különben amit nyer a réven, azt elveszti a vámon. Nem azt mondom, megvan potenciál HD hangban és a 7.1-ben, de viszonylag kevesen tudják ezt kihasználni.
-
törölt tag
válasz
dhcodoki #6796 üzenetére
Ahogy néztem, általában a Blu-ray lemezek HD sávjába is 5.1 csatornányi hangot tömörítenek, de javítsatok ki, ha tévedek. (Gondolkodom rajta, hogy kell-e nekem a 7.1, de gyakorlatilag nem találok mellette szóló érveket.)
Azért azt tegyük hozzá, hogy a HD sávok a kolléga által kinézettnél kategóriákkal feljebb elhelyezkedő berendezésen tudnak domborítani, s mivel a TrueHD mellett ott kell lennie az AC-3 streamnek, a DTS-HD MA mellett pedig a DTS-nek, gyakorlatilag semmit sem veszít(ene) ezzel az erősítővel. Sőt, én azt mondom, teljesen felesleges plusz pénzt adnia egy HD dekóderes példányért. Jobban jár, ha a különbözetet hangfalra költi.
szerk.: Ez az S6205 tényleg megérős összeállításnak tűnik. Azt hittem sokkal drágább.
-
robi0604
őstag
válasz
Renesanz #6793 üzenetére
O.L.I. kolléga egyik régebbi bejegyzése viszonyításképp:
"Egy kis érdekesség a manuálokból:
Yamaha RX-V663: 95W/ch rms teljesítmény -> Teljesítmény felvétel: 440W
Denon 1910: 90W/ch -> 460W
H/K 255: 50W/ch -> 540W
Onkyo SR607: 90W/ch -> 550WMindenki vonja le a következtetéseket.
Gondolom azt feltételezhetjük, hogy nincs nagy különbség a hatékonyságok között."
Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- Valorant
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Xbox Series X|S
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Facebook és Messenger
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Ingatlanos topic!
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 64GB DDR5 500GB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Seasonic 750W
- Új és újszerű 17.3" Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest