Hirdetés
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Apple MacBook
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Jauzsiv #7296 üzenetére
Ehhez képest a Surányihifi fórumán ezt írták:
"Kb. két hónapja vettem nálad egy HK 235-ös erősítőt. Igértem, hogy reflektálok róla, hogy milyen. Hát király. Nekem előtte egy Yamaha RXV640-es volt, de ahhoz képest ég és föld. Zenében és moziban is klasszisokkal jobb a HK. Nekem Magnat Vintage 120-as frontok vannak rajta."
Aztán mindenki döntse el, hogy melyik véleménynek szavaz nagyobb bizalmat. Elvégre az RX-V640 majdnem egy "korosztály" és kategória az AVR 360-nal.
-
kimi02
őstag
Szerintetek a H/K 360-as hangzásától mit várhatok ,egy Yamaha rx-v640-es erősitőhöz képest ??
-
törölt tag
Üdv!
Virtuális Dolby hangrendszerek mennyire közelítik meg a tényleges 5.1-es berendezéseket? -
Integra
titán
hol a nyavajában találom azt a funkciót az avr-ben, amelyiket ha bekapcsolok, akkor a beszéd és a robbanások és effektek közötti hangerő különség lecsökken??
éjjel nagyon jól jönne, feltekerem hogy halljam a beszédet, aztán robban valami a filmben, és a fél ház beleremeg.. -
törölt tag
"Mivel a Denont már másik cég forgalmazza, mostanában a Dalikat passzítják hozzájuk."
Daliból tudtam, hogy emiatt tartottak több helyütt raktársöprést, a Denonnál viszont csodálkoztam néha, miért a nagy akció. De akkor összeállt a kép.
Azért a 150 ezres Concept Subot lenne néhány kevésbé konstruktív javaslatom, hogy hova passzítsák.
-
törölt tag
válasz
#56474624 #7271 üzenetére
Neki Yamahája van, hacsak azóta nem cserélte le.
Csak nekem szúrja a szemem, hogy a NAD-oknak olyan ipari kinézete van, hogy az nem igaz? Ilyet biztos nem tennék a szobába, akármilyen jól is szól.
Házimozinál a T785 a csúcsmodelljük a honlap szerint, de az közel sincs 900 ezer pénz. Kijöttek azóta valami újabbal?
-
BBéci
legenda
válasz
#56474624 #7277 üzenetére
Természetesen A9-re gondoltam, de mivel mobiltelefonról (GPRS WAP) neteztem, örültem, hogy egyáltalán tudok hozzászólást írni.
Azért javasolják együtt a kettőt, mert egy a forgalmazójuk, az Octogon Audio, vagy másnéven Vito Audio. Hidd el, semmi más oka nincs!
Ettől függetlenül kifejezetten jó párosítás, de nem biztos, hogy a legjobb. Sőt, akármi legyek, ha nincs mindkét márka számára olyan másik, amelyikkel ne tudnának még jobban együttműködni.
Ugyanezen okokból igyekeznek (igyekeztek) Marantzhoz Missiont, Denonhoz KEF-et, Wharfedale-t eladni. Mivel a Denont már másik cég forgalmazza, mostanában a Dalikat passzítják hozzájuk. -
törölt tag
Pl. surányihifinél polk rti-khez nad-ot javasolnak kimondottan. De nekem streamaudiónál is javasolták a nad-polk párosítást.
Erről a fórumról Dassler is azt használ hozzá, ha jól tudom.
RTi9-es amúgy nincs, az előző RTi szériánál párosan futnak a számok, az újnál meg páratlanul, lehet az RTi A9-re gondoltál inkább. -
törölt tag
-
BBéci
legenda
-
törölt tag
Engedd meg, hogy komolyan gondoljam. Nem lenne majd 900 ropiért NAD hm erősítő, ha a kutya sem venné azon oknál fogva, mert nincsenek ott hm-ban. Ott vannak, nyugodj bele.
kimi02:
Nem tudom, írtad-e már valahol, de ami zenére kell a cuccos, az mi? Mármint milyen stílusú zene?
-
-
Vidala
senior tag
A 255 és a 360 közötti különbséget nem tudom biztosan megmondani (csak sejtem), mert utóbbit nem hallgattam, csak a 355-öst. Viszont én ugyanazon a hangfalszetten nem éreztem igazán különbséget közöttük. Ahogy mondtam az árkülönbözetből sokkal többet lehet kihozni mondjuk a hangfalakból.
Én úgy indultam neki, hogy volt egy elképzelésem (meg egy tervezett keretem), aztán igyekeztem minden olyat fülvégre kapni, ami valamiért érdekelt (elgondoltam-ajánlották). Persze sajnos ebből mindet nem sikerült, de addig azért mentem, amíg a nekem megfelelőre kombóra nem akadtam. Így aztán mondjuk épp a duplája lett az összeg, de nem bántam meg.
-
Vidala
senior tag
Hmmm. Egész kellemes "kis" helyiség, viszont így szemre mindjárt más érzetet kelt, a tetőtér miatt mégsem tűnik olyan "nagynak". Elképzelhetőnek tartom, hogy mégsem lenne feltétlen szükséged sokkal erősebb cuccra, persze azért ez alapvetően igényfüggő. Meg a légköbméteren kívül (nehogy megint a túl technokratának tűnjek
) sok más is befolyásolja a dolgot: pl. hogyan verik vissza / nyelik el a falaid és egyéb tárgyak a hangot, azt meg nehéz pontosan előre megjósolni. A képen lévő cuccod mennyire "hangos"?
-
Vidala
senior tag
Természetesen korántsem. De a konkrét 2 típus között ilyen tekintetben nem találtam komolyabb különbséget, inkább csak már említett maximum teljesítmény és többletszolgáltatások tekintetében. A 155 és a 255 még a DSP-ben is különbözött (ezeket hallgattam is), de ahogy nézem, most már a 160-260-360... szériánál nem így van (velük nem volt szerencsém élőben).
Én a kettő közötti árkülönbözetet inkább a hangfalakra áldoznám, sztem ott többet lehet nyerni. -
emre33
addikt
válasz
robi0604 #7241 üzenetére
Baj ottvan, hogy a H/K nincs optikai kimenet, csak koaxiális.
PC és a H/K közt van 3 méter. Ígyegy legalább 3 méteres koax kábelt kellene venne, amit a neten nemnagyon láttam, de ha látnék is méreg drágal enne.
Igazán az lenne a lényeg, hogy rádió adást fel tudjak venni a PC-n.
Ötlet? Gondoltam rendes rca kábellel összekötném, megnézném hogy milyen.
Baja ugye nem lehet egyik eszköznek se? -
Jauzsiv
csendes tag
Szia
Te ha egy univerzálos mindentudó erősítő akarsz akkor megéri a pénzét megbizhatónak megbizható.
A directsound meg az összes többi kodolási eljárások amik a hanganyag lejátszásához kell ha a dvd lejátszó tudja szólni fog :-) de ha körülnézel kapsz hazai magyar orion terméket is ami ezeket tudja rádiót kapsz külön :-) utána csak egy sima 5.1 erősítő hangfalakkal és mehet a móka.
-
Vidala
senior tag
Szerintem minőségbeli különbség nem igazán lehet, mert ugyanaz a DSP van benne. Kicsit erősebb, és több funkcióval bír. Ahogy látom a H/K ezekkel skálázza a termékeket leginkább (no és az árat is). Gondold végig, hogy szükséged van-e a plussz dolgokra (pl. IPod kapcsolat és hasonlók).
-
Vidala
senior tag
Szia(sztok)!
Én majdnem 2 hónapja vagyok boldog
tulajdonosa a következő cuccoknak, és gondoltam megosztom az élményeim veletek:
H/K AVR 255 + JBL 5.0 szett (2x ES80, 2x ES20, ES25C) + XBOX360
A szoba összesen úgy 30nm, de mivel amerikai konyhás, a lehallgató hely nem pontosan középre esik (de nem érzem a hűtő előtt sörkörút közben sem kirekesztve magam).
A témában inkább láma lennék, egy kis audiofil beütéssel, de hosszas válogatás után tökéletesen meg vagyok elégedve az eredménnyel. Az én füleimnek nagyon kedves a cucc, szépen részletezi a hangokat, kellemes a "színe", és hosszabb hallgatás után sem fárasztó. A basszusa is kellően telt, persze igény szerint elképzelhető hozzá egy mélyláda, de én egyelőre nem hiányolom. Egyáltalán nem osztom azt az általános véleményt, hogy a JBL csak döngetésre jó. Zenéből inkább jazz, acid jazz, progresszív rock és néha egy kis klasszikus megy. A teret (időnként a lakást is) szépen tölti be, de érzésre 50 nm-es szobánál már nagyobb (pl ES 90 vagy 100) dobozok már elkelhetnek.
Mindezt teljesen vegyes használat alapján mondhatom, ráadásul elég kiegyensúlyozottan teljesít, ami nálam szempont volt: játék (Dolby Digital), mozi (leginkább DD és DTS), és zene (leginkább sztereo, de egy jó koncert DVD azért üt). A formátumokat csak azért írom, mert ezek a legjellemzőbben előferdülők.Szóval csak ajánlani tudom, de csak azzal, hogy mindenképpen !!! hallgassátok !!! meg előbb a cuccokat, mert erősen egyéni ízlés és preferencia a dolog. Nálam is versenyző volt a Denon 1910-se, néhány más hangfallal egyetemben, de végül ez nyerte el leginkább a tetszésem.
-
emre33
addikt
Üdv
Erősítőt szeretnék coax-on összekötni PC-vel
(h/k avr 255 és x-fi elite pro)Kell hozzá külön coax kábelt vennem, vagy a sima rca kábel is jó?
-
dhcodoki
senior tag
Onkyo 607 magyar használati útmutatót keresek!!!!
költségeket állom
-
emre33
addikt
H/K 260 és 360 közti árkülönbség megéri?
Van köztük minőségbeli különbség?
-
Renesanz
csendes tag
H/K, Onkyo, jobban erzik magukat hazimozinal mig a Denon kicsit zenebaratibb az elobb emlitett kettonel(az en fulem szerint).Egyebkent teljesitmenyben attol fuggetlenul melyik gyarto mit ir ra, nagyjabol megeggyeznek. Az mar reszletkerdes h sztem H/K, Denon design nekem jobban tetszik, de kinek a pap, kinek a papne, kinek a lanya
-
kimi02
őstag
Úgy néz ki H/K 360-as lesz, de azért meg kérdezem , hogy szerintetek a DENON vagy az ONKYO milyen a H/K-hoz viszonyitva ugyan abba a kategóriába ?
-
lean
aktív tag
Én is házimozi cucc vásárlása előtt állok, de rájöttem arra, hogy nem lehet megkérdezni jóska pistát, hogy ugyan már mondja meg nekem melyik a jobb
, mert ez olyan mintha azt kérdeznéd, hogy milyen volt amikor a julcsát dugtad, hát nekem jóóó...de közben a julcsa nekem egy testes dög...szóval merőben SZUBJEKTÍV.a meghallgatás pótolhatatlan...annak aki tudja mit akar...mert aki nem, arra julcsát is rá lehet beszélni...
-
kimi02
őstag
Na , egy H/K és egy JBL szett párositás akkor jó vétel ??
-
arpibacsi
csendes tag
válasz
dhcodoki #7138 üzenetére
Helló!
Köszönöm a hozzászólásokat, megerősítettetek pár dologgal kapcsolatban...
A DENON avr1610 esét már nézegettem magamtól is, tud HD-t is, bár annak még nem olvastam pontosan utána, hogy tulajdonképpen mikor lesz nekem nagyon jó a HD dekóder...Amúgy nincs vmi jó összefoglaló oldal, vmi házimozi vásárlás for dummies, amiben az alapdolgok le vannak írva? Pl. kábelek esetén különböző összeállításoknál mire érdemes figyelni, milyen erősítőkhöz milyen hangfalat érdemes venni stb...olvastam dolgokat ezzel kapcsolatban a fórumon is meg itt-ott, csak időhiány miatt sokat segítene vmi összeszedettebb leírás, ha létezik ilyen...persze szépen lassan össze akarom bogarázgatni a dolgokat, csak most nagyon felkeltette az érdeklődésemet a téma, viszont meló miatt nem tudok vele érdemben foglalkozni még
Plusz továbbra is érdeklődnék, hol érdemes szerintetek bemenni meghallgatni különböző hangfalakat/erősítőket? Mediamarkt és társai, vagy van valami komolyabb készlettel és sok márkával rendelkező bemutatóterem esetleg?
Amúgy 5.1-ben gondolkozom, mindenképp két álló fronttal, aztán szubláda, aztán center és a 2 back sorroundot valószínűleg később, és még nem tudom milyen lenne megfelelő...
Ja és egyelőre még nem tuti mivel hajtom meg a rendszert, de esélyes vmi HD lejátszó, pl. link
Üdv,
Á. -
Integra
titán
nem akartam túlzásba vinni, nem vagyok akkora szakértő és annyira audiofil sem, megvoltak a kitűzött célok, a keretet többszörösen túlléptem így is, de ezzel elégedett vagyok, az én jelenlegi igényeimnek bőven megfelel. hogy hónapokat szopjak egy front sugárzóval? köszi nem
és amúgy a faszom tele volt 5 óra után az egésszel, olvastam előtte én is rengeteget.
nekem erre nincsen időm -
BBéci
legenda
válasz
Integra #7196 üzenetére
4-5 óra alatt dönteni jó eredmény, nekem hónapokba telt a front pár kiválasztása. 10 napra hazavittem próbára, ennyi idő alatt be sem járódtak teljesen, de megkedveltem őket. Miután visszavittem, még meghallgattam jónéhány dobozt, itthon és külföldön, többek közt Canton Ergo RCL-t. Az is nagyon tetszett.
-
Daywalker
addikt
Sztereó erősítőn szépen muzsikál az E széria, AVR-en picit szokatlan, de ez erősítőtől is függ. Mindenesetre nem rosszak a JBL-ek, csomóan csak azt szajkózzák, hogy "bezzeg a régi sorozat". Na ezeknek a fele nem hallotta szólni az újakat, abban is biztos vagyok. Nem mondom, hogy nincs jobb, de a JBL az azért JBL (nekem is Northridge E 5.0 szettem van).
Aktív témák
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- 24 GB-os RTX 4090 - HP OEM - garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest