Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kompakt vízhűtés
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Mini-ITX
- Apple MacBook
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Androidos tablet topic
Hirdetés
Aktív témák
-
-
Winzsolt
aktív tag
Nekem az audigy 4 driverével elég csunya tapasztalataim voltak.
Egyébként úgy kötötted össze optikai kábellel, hogy van egy ilyened?
Még próbálkoznék AC3filterrel.
Egyébként rádió, vagy egyéb forrás használatakor szól a többi hangfal is? esetleg próbáltad analóg módban ugyanezzel a hangkártyával? -
kgerg
csendes tag
Hali asszem nem teljesen idevág, de 1 olyan gondom van h vettem 1 yamaha htr-6130-as erősítőt és összekötöttem a hangkártyámmal (ami 1 sound blaster x-fi extreme gamer 7.1) optikai kábellel. A gond az h nem hajlandó sehogy se az 5.1-es hangot észlelni az erősítő és a hangkártya beállításban is ha 5.1-re állítom és tesztelem csak a centerről szól vissza minden hangfal tesztje. ötlet valakinek???
-
Winzsolt
aktív tag
válasz
Gombinyó #6288 üzenetére
Szia! Énis szétszedtem, csak egy pattintás, és optikai kábel már el is fér a hdmi mellett, viszont erről a koaxiális átalakításról még nem hallottam
indianka:Én jártam hasonló módon egyszer, lehet, hogy az erősítő menüjében be kell állítani, hogy aktív legyen a digitális bemenet, mert lehet hogy ki van kapcsolva. Vagy egy bizonyos bemenetválasztóhoz kell rendelni digitális bemenetet forrásként. -
sirdond
őstag
Sziasztok!
Paradigm PDR 10,valakinek mond ez a név valamit? ha igen mit tudtok elmondani róla? egy kis szobába lenne (kb 15 nm)
-
Crockoo
csendes tag
Sziasztok!
Eddig csak stereoban utaztam, de egy egyszerűbb, jól használható és kellemes hangú 5.1-es erősítőt szeretnék venni.
Olvasgattam pár helyen, hogy a Yamaha belépő egységei ajánlottak, nekem még Yamaha erősítőm sohasem volt, tehát nincs tapasztalatom.
Viszont egy konkrét termék is képben van, a Pioneer VSX-418. Erről ki, mit tud?
Ami nekem talán problémát jelenthet, hogy sima stereo üzemmódhoz nincs A/B hangfalpár, de ha tudja kezelni, hogy 4.0, vagy 4.1-ben szólaltassa meg, akkor ez sem gond. Mellesleg a régi stereo rendszerek maradnak...Nincsenek extra igényeim, még jó TV-m sincs momentán, de egy elfogadható árú, belépő szintű AV erősítőt szeretnék.
-
politomi
tag
válasz
indianka #6281 üzenetére
Szia. Emlékszem ezzel én is szívtam anno. Szerintem nem elég csak a realtek programjában beállítani. Nem tudom milyen oprendszert használsz, de a vezérlőpult hang szekciójában át kell tenni a lejátszást "realtek digital output"-ra.
Nekem anno mikor vistám volt egyből lett hang.
Próbáld meg hátha ez a baj. Nekem a képen a legalsót kellett kijelölnöm.
[link] -
indianka
tag
sziasztok,
segítsetek léci, mert már kétségbe vagyok esve
Nos a szettem, amit beszereztem, az egy Yamaha RX-V361, plusz egy JAMO S406 HCS1.
Az egészet a PC-mel akarom összekötni, amihez bezsereztem jó drága Klotz optikai TOSLINK kábelt. Alaplapom GIGABYTE P35-DS3, amin van optikai kimenet, így SPDIF-en keresztül szeretném összekötni az erősítővel.
optikai kábel bedug itt is ott is, erősítő bekapcs, két front hangfal rádugva, eredmény semmi hang
a Realtek HD audio managerben engedélyeztem az SPDIF kimenetet (48khz-en).
nem történik semmi. nincs hang. Már próbáltam úgy is, hogy egy jack RCA kábellel (amivel a mostani HIFIm van összekötve) összekötöttem, de semmi nem történik, még csak a felugró ablak sem jelenik meg, hogy csatlakoztattam egy eszközt (ha a hifim rádugom, akkor felugrik)mitévő legyek?? valamit szoftveresen kell machinálni??
léci segítsetek, mert annyi pénzt meg energiát öltem ebbe, és most nagyon el vagyok keseredve... -
sirdond
őstag
válasz
indianka #6265 üzenetére
Szia! Ha még nem kezdtél el pakolni és pc-vel van összekötve az erősítő, akkor elvileg van egy megoldás: ac3 filter
http://ac3filter.net/guides/mixing_matrixolvasd el többször és tuti menni fog. a végeredmény nem tudom milyen lesz, de egy próbát szerintem megér mielőtt elkezdesz rendezkedni
-
-
mano660
tag
válasz
Thuglife #6273 üzenetére
Igen, és a Pioneer termékekre 3 év magyarországi garancia jár, ami szintén nem mellékes!
Pioneer VSX-819 -
snipr
aktív tag
válasz
Thuglife #6268 üzenetére
Ezt a Denon 1709-et neztem épp, sokallottam, viszont ez amit linkeltel eleg jo akcio ... mellette még talan a Pio vsx-819 játszhat... böngészem a manualt
ps.: hdmi nyűgöm: ha van rajta 3optikai bemenet vegulis az is jo
(tv mindenkeppen foglal egyet, pc szintén, dvd lejatszo(k)nak jol jonne a hdmi hang... bár tudom coaxon is átmegy... fene tudja... ha ezt a nyűgöm leküzdom akkor a yamaha rx-v365 végulis jo lehet)
-
snipr
aktív tag
Nagy nehezen elértem őket... sajnos egyik helyen sincs már
Ugyfest kb beszerezhetetlen kategoria lett... tudnátok ajanlani valamit helyette? RX-V365-ot nem akarok venni, mert szuksegem van arra, hogy HDMI-n leszedje a hangot, a 465 horror árban van... ilyen 70ezer magassága lenne a max amit rászánok (elvárások: 1080p jeltovábbitás (felskálázni nem kell), szedje le a hangot a hdmi-rol és legyen rajta legalabb 2 bemenet, fontos, hogy a subwoofer crossower frekvenciajat tudjam allitani, és egy aproság feketében is lehessen kapni
)
Köszi!
-
Winzsolt
aktív tag
válasz
indianka #6265 üzenetére
Esetleg, hogyha az erősítőn van valami equalizer amit csatornánként tudsz állítani, vagy ha pcről megy analógban, akkor lehet hogy találsz ilyen equalizert. viszont csak akkor fog jönni a mély a hátsókból, ha a film 5.1-es hangsávján van valami sorrund robbanás, tehát hogyha szemből mutatnak egy robbanást akkor kétlem, hogy azt hallani fogod a hátsó hangszórókon.
-
snipr
aktív tag
-
Winzsolt
aktív tag
Megnéztem a használati utasítást, a samsung 95W teljesítményt vesz fel, az max 10W csatornánként. Nem azért, de nembiztos, hogy be lehet vele hangosítani egy szobát kellően.
600w.... grrr -
Winzsolt
aktív tag
válasz
farkaszo #6260 üzenetére
A samsung nem menő ebben a műfajban. És ne tévesszen meg, hogy 600W van ráírva.
Ha jól tudom még mindig ez az erősítő (yamaha rx-v363)a legjobb ár érték arányú belépő szintű házimozi erősítő. Lefogadom hogy MINDEN tekintetben felülmúlja azt a samsungot. Esetleg a samsung kisebb, de ha valaki ez a lapján dönt az kapni fog egy kosár hangzásbeli kompromisszumot is az ölébe.
Egyébként a yamaha drágább valamivel, azért sry.
sz: a koax kábel is jó lesz. -
Winzsolt
aktív tag
válasz
indianka #6259 üzenetére
Én a rendezkedést választanám. Általában(99,99%) ilyen árkategóriában a kis hangszórók arra jók hogy jöjjön belőlük némi effekt, de pl. zenehallgatásra és mozira én nem ajánlom.
Biztos kipróbáltad már rendesen frontba kötni a front hangfalakat, hát ég és föld amit hallani lehet, és nem a mély hangokra gondolok, hanem úgy egészében a hangzásra. A különbség amit a front nyújt és a háttér hangfal. Hangsúlyozom ebben az árkategóriában. Mert lehet kapni drága pénzért olyan kis hangfalat ami "leszól" minden tekintetben egyes front hangfalakat, de volt 2 ilyen szettem ami ebből állt hogy 2 front és akkor center+sorrundnak csak úgy csomagoltak még valamit. -
farkaszo
csendes tag
Sziasztok!Most készülök vásárolni házi-mozi erősítőt Samsung AV R620R típust.Szeretnék véleményeket róla,ha esetleg van valakinek,vagy volt!Tudom,hogy nem egy csúcs kategória,de ár érték arányában mégis milyen választás lenne!Még egy kérdés ezzel kapcsolatban a lejátszómat és az erősítőt digitális koax kábellel szeretném összekötni,mivel optikai kimenet nincs a Philipsemen.Ez átadja az erősítőnek az 5.1-s jelet?
-
indianka
tag
Igen, azt tudom, hogy a mély a fronton jön ki, ott a basszreflex, de azt nem lehet valahogy beállítani, hogy ne a frontra hanem hátra nyomja a mélyet? az erősítőn, vagy szoftveresen (PC-ről lesz csak hajtva)?
mélynyomóra nincs pénzem, meg nem is nagyon akarok, de ha nem lesz más megoldás... vagy rendezkedek tényleg... :S:S:S
Ha elrontani nem tudom vele, akkor úgyis így használom addig míg ki nem találok valami alternatívát...
-
_ak_
addikt
válasz
indianka #6257 üzenetére
Próbáld ki nyugodtan elrontani nem fogod ennyivel. Viszont tapasztalatból tudom mondani neked, h semmiféle normális mély hang nem fog kijönni azon a két kis hátsón, per pill nekem is akkora hangfalak vannak betéve frontra, de amíg nem raktam egy mélynyomót melléjük abszolúte erőtlenek voltak. Ez egyáltalán nem a vájtfülüség kérdése, csak egyszerűen nem arra vannak tervezve.
Előbb gondolkodnék el azon, h hova tehetném arrébb a tv-t.
-
indianka
tag
lehet hogy nagyon láma a kérdés, de...
És ha úgy kötöm be? úgyértem, hogy a frontot a sorround helyére, és a háttért a front helyére. Magasban kb ugyanazt tudják, a mély meg úgyis mindegy honnan jön.Tudom, hogy ezek naiv kérdések, de nem vagyok egy vájtfülű, és nagyon meghajtva sem lesz még egy darabig (panelban...
), szóval tudom hogy kisebb teljesítményt jelent a háttér előre, de ha nagyon nem erőletetem, akkor nem mindegy, ha úgy kötöm be?
-
_ak_
addikt
válasz
indianka #6254 üzenetére
Az. Már csak azért is, mert az esetek többségében leginkább a front hangszórókból szól a zene/film akármi. És mivel még mélyed sincs önmagában azok a pici hátsók nem fognak vmi nagy élvezetet nyújtani.
Más kérdés, h állítólag ilyenkor a hangkép is szétesik, mert jó esetben a center is azokhoz a frontokhoz van "beállítva". -
indianka
tag
sziasztok
sikeresen vásároltam egy ilyen hangfalszettet
[link]A gond az, hogy a szoba adottságai miatt, én a két nagyobb hangfalat alapvetően hátra, a kanapé két oldalára tenném. Tudom hogy ebben a szettben ezek a front hangszórók, de a TV mellé semmiképp nem fér. oda tenném a két kicsit, ami ugye a sorround.
Mit szóltok ehhez? szerintetek nagyon gáz? Én nem igazán értek ehhez
-
snipr
aktív tag
válasz
róbert gida #6252 üzenetére
Két helyen talaltam, ahol még szerepel a webshopban, az egyik AVPlanet, másik valami procinema... irtam mindkét helyre megrendelést (eloszor az AV-nak 2napja, majd mivel nem jeleztek vissza annyit se hogy kapjam be ezert ma irtam a procinemának is... remélem még lesz, semmi kedvem jocskan tobbet fizetni 465-ert, amin ráadasul usb sincs már)
-
róbert gida
tag
Nekem 463-asom van itthon vettem és van rajta USB.Egy paksi bolttól rendeltem még februárban .Meg vagyok vele elégedve .Egyébként amikor rendeltem én is sok foton láttam tévesen a 465-ös képét amin nincs USB.Ha jól emlékszem feketében is lehetett kapni nem csak titán színben.Heco victa szett van rajta és nekem bejön a hangja.
-
P.Zoli22
tag
-
Lipton
őstag
Sziasztok!
Panasonic SA-HE100 erősítőm van és Jamo 128 front, ez maradna is.
Keresek hozzá center és surronud hangszórókat.Amiket néztem:
C401 26e/db http://www.jamospeakers.com/eu-en/products/c-401-specifications/
S604 27/db http://www.jamospeakers.com/eu-en/products/s-604-specifications/
C403 34e/db http://www.jamospeakers.com/eu-en/products/c-403-specifications/
C601 37e/db http://www.jamospeakers.com/eu-en/products/c-601-specifications/
C603 45e/db http://www.jamospeakers.com/eu-en/products/c-603-specifications/
C60 SUR 50e/db http://www.jamospeakers.com/eu-en/products/c-60-sur-specifications/A C60 az dipól. Nem sok jót hallottam az ilyenekről, de nem tudtam meghallgatni.
A technikai adatokat megnéztem, vannak különbségek, de kérdés, hogy
- megéri-e a drágábbat venni (C603 vagy C60 sur)
- vagy sima olcsóbb C401/C403/C601
- vagy esetleg más széria szintén olcsón (S604).Hozzá center:
C400 44e http://www.jamospeakers.com/eu-en/products/c-400-cen-specifications/
C60 58e http://www.jamospeakers.com/eu-en/products/c-60-cen-specifications/
Ismeri valaki valamelyiket?Ha esetleg lenne ötlet, hogy milyen más márka "illene" mellé hasonló árban, akkor az is érdekelne.
köszi
-
P.Zoli22
tag
kösz mindenki, ugylátom itt is csupa segitőkész ember jár!
-
snipr
aktív tag
válasz
sirdond #6245 üzenetére
Hallgattam yamahát, denont és pio vsx-et is... denon, yamaha a sorrend minosegben, de árban a yamaha a nyero
... talan a 463 "elég" mégiscsak, viszont azt nezem USB port nagyon nem triviális, hogy van-e rajta (nem tudom mitol fugg, egyelore ugy latom a nemet piacon van, a tobbin nincs :| ) AV-Planetnél lehet még rendelni USB-s verziot, lehet le kéne rá csapni 69ért...
-
Winzsolt
aktív tag
Szerintem nem érdemes drága hangkártyát venned, ha digitális kimenetre vágysz. Ugyanis akkor a hangkártya csak továbbítja a jelet az erősítődnek és majd az dekódolja. Szóval az erősítődben lévő D/A átalakítókra van bízva a dolog.
Ha mégis nagyon elszánt vagy, ajánlom Asus xonar d2x kártyát analóg módban(~40e), Nekem jobban tetszik, mintha optikain feldolgozza az onkyo txsr505 erősítőm.
sz: Lehet, hogy megérné egy új alaplapot venni -
snipr
aktív tag
... de ha már ott tartok, akkor inkabb 465... ááá el fogok szállni az árral, pi***ba!
A 2009-es Yamaha AV vevőerősítőkön is „SCENE” gombok segítik a különböző üzemmódok (DVD nézés, CD hallgatás, TV nézés, rádióhallgatás, Játék, stb.) kiválasztását. - Mindegyik kalibrálható a „YPAO” mikrofonos automatikus beállító-rendszerével, valamint a kép és hang szinkronjának megteremtése érdekében képes a hangot késleltetni. A CINEMA DSP surround hangzásprogramok mellett az erősítők a tömörített zeneformátumok hangminőségét is saját algoritmussal javítják. Az új erősítők HDMI csatlakoztatása támogatja a Deep Colour (akár 36 bit), és x.v.Colour színjelek, valamint a 100Hz/120Hz-es képfrissítésű és 1080p/24Hz-es digitális videojelek továbbítását is.
Az RX-V465 öt végfoka 105 W (DIN 4Ω, 1kHz, 0,7% THD ) teljesítményt ad le, 24 bit/192 kHz-es D/A konverterei Burr-Brown gyártmányúak, adaptív dinamikatartomány szabályzás működhet benne, és direkt üzemmódban a hang közvetlenül, a DSP -t kikerülve jut a bemenetről a kimenetre. Opcionális YDS-11-es dokkolón keresztül iPod -ot is kezel, a számok címeit ki is írja az előlapra. Négy HDMI bemenete fogadja a digitális audiojeleket, és a Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD , DTS -HD Master Audio és DTS -HD High Resolution Audio HD hangformátumok bitfolyamait dekódolja is az erősítő. forrás: www.hazi-mozi.hu
-
snipr
aktív tag
válasz
Winzsolt #6233 üzenetére
Sziasztok!
Hümm... ez nálam is pont aktuális (igaz sehol az eg vilagon nem talalok rx-v363-at már sajna és egyelore nem tudom helyette mit lenne erdemes ebben az árban, de azert felteszem a kerdest)... ezekszerint ha dvd lejatszot kotok ossze hdmi-n vele, akkor az még édeskevés, és optikai bemebeten is ossze kell oket kötni hogy legyen hang?! (Tv-vel nem biztos, hogy elég, van gyárto ami pl nem ad ki dts-t az optikai kimenetén) ... ha ez igy van, akkor mi a franc ertelme van a hdmi inputnak az erositon? (felismeri hogy dvd-t nezek?! hát megmondom én neki
csak a hangot venné le)
Másik, ha már igy hozzaszoltam... bongésztem a forumot sokat, eleg sok olvasas utan oda jutottam, hogy Yamaha RX-V363 kell(ene) nekem... viszont már nem kapni sajna... ez helyett ilyen 40-45 magasságában mit ajanlotok?! (más is lehet nem csak yamaha, bár ha minden kotel szakad még sporolok max a 463-ra)
Köszi
-
P.Zoli22
tag
Sziasztok!
Nemrégen bevásároltam egy házimozi szettet, holnap kerül sor az összerakársra! Samsung lcd+harman/kardon avr 142+ heco victa szet! kérdés a következő lenne: mit várhatok a cucctól, milyen vastag kábelt vegyek, hdmi-vel szeretném kötni őket, mi ennek a menete? előre is köszi! ja, még annyi, mélyládát vegyek hozzá vagy elég a victa 500 filmnézésre?
-
smob
csendes tag
Nem erőltetem csak tudod ugy jobb lett volna...
Mert most akkor igy egyúttal lecseréltem volna a videókarimat is jobbra és még a hang is tökéletes lett volna....Na de mind1 mostmár igy nem erőltetem:-D
Kinéztem magamnak itt a prohardver-en eladja a hangkariját egy Creative Sound Blaster Audigy 2 ZS Platinum-ot.....16000-ért.....Szted ez jó ár?Van hozzá távírányító + az a külső doboz is!
Köszi amugy a segítségedet:-) -
smob
csendes tag
Aham értem...
És az analóg és az optikai között jelentős a különbség?
Mert mint írtam nekem jack-rc + oldással volt összekötve és kíváncsi lennék mekkora a különbség az optikai kábeles összekötéssel..!!
Mivel elba..odott az integrált hangkari és most akkor nem tom mit kéne venni...
Egy olyan hangkártyát amin csak analóg one..pl..Genius Sound Maker Value 5.1
Vagy egy olyan hangkarit amin one-nak digitális kimenetek és azzal összekötni az erősítőt Pl(Amit tudok most igy hirtelen eladót az a Creative Sound Blaster Audigy 2 ZS Platinum(16000)használtan.....
Vagy eladom az erősítőmet(RX-V363
És veszek egy ilyetamaha - RX-V463
És akkor azzal már összejöhet a HDMI-s hang...Uhhhhhhhhh késszz vagyok:-DTeljesen..........
-
smob
csendes tag
Ja és ugye nekem ugy volt összekötve idáig amig jó volt a hankari hogy az Jack-Rc megoldással analógban!
És ugye igy hogy nem műkszik akkor a Hdmi-s cuccos igy viszont akkor olyan hangkarit akarok venni amin one optikai vagy digitális koaxiális kimenet!
A kérdésem pedig az lenne mivel hogy nem igazán értek hozzá hogy mennyi különbség van ha mondjuk digitálisan kötöm össze mondjuk a koaxiális + oldással vagy az optikaival és az analóg jack-rc megoldásánál?És Ööö te csináltál már ilyet?:-PMármint ezt a Hdmi-s + oldást!?Mert ha igen akkor + kérdezném hogy a Hdmi-s hangzás gondolom az lenne a legjobb az optikai(digitális) a második és az analóg...?!
-
smob
csendes tag
Aham...Köszi szépen azért:-(
Hát ez elszomorít...Ha ezt tudom akkor még rádobtam volna még lóvét...
De amugy az enyémnek is + nézted a leírását?Hogy tudja e kezelni...?
És köszi tényleg! -
Winzsolt
aktív tag
válasz
Winzsolt #6233 üzenetére
szerk2:
"For the RX-V463,the Yamaha web site says: HD Audio LPCM 5.1-channel reception (up to 96kHz). However, on page 14 of the owner's manual it has a chart listing HDMI compatibility. It says: Multi-Ch Linear PCM - 6-Channel - 32-192 KHz - 16/20/24 bit. I'm wondering which listing is correct." -
Winzsolt
aktív tag
A tied csak a képet tudja kezelni.
Attól még, hogy van rajta hdmi, nem muszáj tudnia a képet és hangot is kezelni. Az olyan HM erősítők amik a hangot is tudják kezelni, 80-100e-nél kezdődnek(kb.)szerk.:
Kicsit körbenéztem ezt találtam yamahában ami a legolcsóbb és tudja kezelni a hangot is hdmi-n. már amennyire én megértettem angol fórumon
"I just purchased the Yamaha RX-V463 and after two full days of confusion I finally got everything working! Sounds great." -
smob
csendes tag
Üdv!
Ez nem igazán ide tartozik de már + őrülök és ha tudtok légyszi segítsetek:-)
Nos szval most van nekem egy Sapphire HD3850-em!
Nemrég vettem egy házimozi erősítőt(Yamaha HTR 6130)
Nos és ami probléma és az ég világon akitől tanácsot kértem vagy csak kérdeztem lehetett az akármilyen zseni nem tudott segíteni!Remélem ti tudtok!Nos az erősítőn van 2 HDMI bemenet és egy kimenet!
A videókarimat le akarom cserélni egy HD 4670-re amin van 7.1-es HDMI kimenet!
Sztem innen már egyértelmű!:-P
Össze szeretném kötni a házimozi erősítőmet a videókártya hdmi kimenetével!
Mivel az alaplapon az integrált hangom az beszart sima hangkártyát meg nem szeretnék venni akkor inkább már egy olyat amin van digitális kimenet is de azok a kártyák + jó drágák!Akkor már ha a hangot igy + lehetne oldani HDMI-n akkor inkább videókártyát cserélnék!Szóval aki csinált már ilyet vagy van tapasztalata kérem segítsen!
Mivel hogy itt fórumokon sem adnak nekem rendes válaszokat sokszor mert valaki vagy azt mondja hogy az erősítőn hiába van HDMI nem tudja a hangot lekezelni csak továbbítani de egy olyan manusz aki meg ért ezekhez a dolgokhoz az + azt mondja nekem hogy ez hülyeség ha van bemenete kell lennie hangnak!SZVAL PLEAASEEEEEEEE...:-DD
-
Thom!
veterán
yamaha rx363
jamo s506hcs3milyen subot vegyek:
Polk psw110 még színben is passzolna
jamo s 250f így viszont teljes lene a szett? -
hkari
őstag
Sziasztok. Most adtam a HM erősítőm,mert rájöttem hogy zenére nem jó sajnos. 45-50 ért milyen sztereót ajánlotok,persze használtan? Nem tudom milyen márkát érdemes néznem.
-
lord40
tag
válasz
multimelon #6100 üzenetére
Vedd az Onkyot nagyon ott van
nekem is ilyen van!
-
lord40
tag
Hello!
Nekem is ilyen erősitőm van,de sajnos magyar leirásom nincsen hozzá!
A németből dolgoztam azt jól vágom,nekem elsőre müködik a cucc,HDMI-vel kötöttem össze a Blurayyel és másik HDMi-vel mentem ki a TV-re!Gyakorlatilag mást nem kötöttem rá igy tökéletesen üzemel!Ha találtál magyar leirást vagy szeretnél valamit kérdezni irj
-
mindfreak
őstag
Hello!
Egy kis segítség kellene. SB X-Fi hangkártyát szeretném rákötni 5.1-es házimozi erősítőre. Milyen kábelt vegyek, hogy 5.1-ben menjen át a hang?
Az erősítő: Philips FR 976
Köszi!
-
Winzsolt
aktív tag
válasz
indianka #6220 üzenetére
Szia! egy ilyen kell neked. (én jobban szeretem az optikai összeköttetést, nem volt vele gondom, úgy tudom hangminőség szempontjából mindegy melyiket választod.)
Előfordult nekem h szakadozott a hang ddigital, és dts esetén, erre kell ac3filter és a VLC beállításoknál win32 waveout kiterjesztést választani, ezután a dts is simán kiment akadás nélkül. -
indianka
tag
sziasztok,
Elég kezdő vagyok a témában, türelmesen olvasgattam itt, így alakul ki a szettem...
Jelenleg ott tartok hogy vettem egy Yamaha RX-V361 erősítőt, illetve folyamatban van egy Jamo S406 hangfalszett. Így nézne ki a rendszerem. Illetve adott még egy LCD TV.
Mindezt a számítógépemmel kötném össze. Az LCD hdmi-vel van a géprekötve, így a TV-t nem is kötném rá az erősítőre.
És itt kérnék segítséget, mert nem igazán tudom hogy az erősítőt hogyan kössem össze a géppel hogy tökéletes legyen.
Alaplapom: GIGABYTE P35-DS3, az ezen lévő hangkártyát használom, amin van SPDIF out is, külön koaxiális, és optikai (ezeket megnéztem, de őszintén szólva azt sem tudom hogy mit jelentenek)
Ahogy olvasgattam, és megértettem, az lenne a legjobb ha ezen keresztül kötném össze az erősítőt a géppel. Viszont kérdésem hogy milyen kábelt vegyek akkor az összekötéshez, mire kössem rá, hogy kell beállítanom a gépem? én elég analfabéta vagyok ehhez, előre is köszi a tanácsokat -
kcs73
aktív tag
Sziasztok!
Van valakinek Onkyo TX-SR507-hez magyar leírása?
Egyszerűen nem tudom összekötni a cuccot!
Összedugdosom ahogy az angol leírásban mutatják,és nincs kép a tv-n,nincs hang a dvd-ből STB....
Már eléggé bosszant a dolog!
Lehet,hogy nemjól van beállítva az erősítő? -
tittiano81
csendes tag
Hello,lenne egy kérdésem illetve kérésem:4 ohm-os 130 W-os hagfalhoz szeretnék 5.1 erősitöt de nem igazán találok megfelelöt ami támogatja a 4 ohm-os inpedanciát,akinek van javaslata,várom...elöre is köszi
..megnéztem mar egy jo pár specifikációt,itt van pl. yamaha rx-v363 a köv.az adatai amit nem igazán értek és nem nyelvi okokról van szó(remélem):
• Minimum RMS Output Power for Front, Center, Surround
1 kHz, 0.9% THD, 6 Ω .................................................. 100 W/ch
• Maximum Power (JEITA)
1 kHz, 10% THD, 6 Ω ....................................................135 W/ch
• MAX Power Per Channel
1 kHz, 0.7% THD, 4 Ω ......................................... 105 W or more
• IEC Power
1 kHz, 0.1% THD, 6 Ω ........................................... 90 W or more
• Dynamic Power
(IHF, 6/4/2 Ω) ....................................................... 105/130/150 W
• Dynamic Headroom
8 Ω ..................................................................................... 0.41 dB.......ezek szerint nyugodt szívvel rá tudom kötni a 4 ohm-os hangfalaimat??????? -
Winzsolt
aktív tag
Most elolvastam az előző posztodat is, és nem értem miért nem tudtak meggyőzni, hogy ne egy csomagos házimozit vegyél. nem mintha muszáj lenne így tenni, csak jobban járnál minőségileg és hangerőben is. Volt ilyenem panasonic-ban, 5-600w rémlik teljesítményben, de egyszerűen egy 4*5ös szobát nem hangosított be eléggé, mert azok a kis hangfalak még kisebb érzékenységgel vannak megáldva.
Blue-ray lejátszó ~fekete 40e Ft
hangfalak, fekete 65e Ft
Mélynyomó, fekete47e Ft
Még hiányzik egy erősítő és 152e Ft-nál tartok, viszont nem tudom mi illene hozzá, ha érdekel ez a koncepció akkor valaki, majd biztos ajánl ehhez a szetthez egy erősítőt, max 210 ezerből szerintem ki lehet hozni és ott van benne a blue-ray is.
Azért minden fekete, mert az a samsung pack is olyan -
törölt tag
A felskálázós szöveg pr-duma csak. Már jó ideje alkalmaztak CD minőségre 18, 20, 24 bites átalakítókat többszörös túlmintavételezéssel, de nem egyértelmű, hogy a sima 16 bites, túlmintavételezés nélküli cucchoz képest előnyt jelentene. Ahogy mondani szokás, sz*rból nem lehet várat építeni.
Ez az mp3-ból cd, cd-ből dvd-audio minőség ugyanolyan olcsó reklámszöveg, mint az x-fi crystallizer nevezetű csodája, nem érdemes figyelembevenni, mikor dönt az ember.
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
Még nem sikerült erősítőt vennem (Egyrészt még nincs rá keret másrészt nem tudok dönteni) de kettő között vacilálok.Az egyik egy denon avr 1801 -es a másik meg egy harman kardon avr 132-es házimozi erősítő.A két erősítő között 10k difi van a hk javára.Ér annyival többet vagy teljesen jó a denon is."Természetesen" mindekttő használt készülék.40k körül gondoltam hogy veszek valamit,tudom nem sok dehát szegény ember vízzel főz.
Vagy van ilyen árkategóriában megfelelőbb is?A hangfal amit használnék vele jbl balboa 30.
-
VGYke
addikt
Köszönök minden választ!
Erről van véleményetek?
Esetleg Philips javaslat? -
Kis zöld izé
senior tag
Nem olyan rosszak a Samsung házimozik, legalábbis 1-2 típus. Ár/érték arányuk általában jó. Nekem egy ideig egy Samsung Samsung HT-UP 30R típusú hm rendszerem volt egy ilyen System fidelity SF-125 150W-os mélynyomóval, mert a gyári sub elég gyengus volt. A szatelitekkel nem volt gond. Elég baráti teljesítménye van. 25nm-es szobát telibe nyomta hangerővel és a minőségére sem lehet panasz. Mindent tud és azt a 42k-t + a fidelity mélynyomó ami kb 18k simán megéri. Személyes, egyéni tapasztalatom ez. Bátran tudom ajánlani, ezt a párosítást!
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Zöldfülűként írom első kérdésemet ebbe a fórumba.
Annyit tudok a házimoziról amennyit itt a fórumon és pl. itt olvastam.
Samsung TV-t tervezek vásárolni és ha már lúd legyen kövér, úgy gondoltam megveszem életem első házimoziját.
Most jön az a kérdés, amit az adott fórum lakói nagyon útálnak: milyen (lehetőleg Samsung) házimozit javasoltok, a következő felhasználáshoz:
Szoba: 6,3 x 4,7 (30 m2, 78m3), Blu-Ray nem feltétlenül kell, de jó ha van, nem szükséges nagy hangerő, de az minőség legyen, ár: 200eFt alatt.
Köszönök minden segítő választ. -
Zsolt!!
aktív tag
válasz
Viktoár #6203 üzenetére
Hello!
Szerintem is jó lesz az erősitő.A 30w nem tünnik soknak de a gyártó szerintem csak ritka öszintén adta meg a teljesitmény adatokat.Sokszor füllentenek és többet adnak meg mint a valós teljesitmény.Hangfalnál az érzékenységet kell nézni a Balboanál 90 db ami már jómak mondható.Bőven elég lesz a teljesitmény ha nincs nagy szobád 25 nméter felett vagy nem akarsz diszkozni vele.
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
Olvasgattam és arra a következtetésre jutottam hogy a balboa 30-as hangfalpárhoz passzolna egy HK avr 132 erősítő.Ami nem tiszta hogy az adatlapján azt írják a front teljesítményére hogy 30W de a hangfal ennél jóval több (80W). Valaki egy szösszenetet írjon legyenszives hogy mit számítanak ezek az értékek?
(Nagyon amatőr vagyok,ne nézzetek le emiatt ezért informálódom hogy mit érdemes mivel csak a miértjét nem tudom.
)
-
Zsolt!!
aktív tag
válasz
krisztian7 #6200 üzenetére
Hello!
Én a Denon avr 1801-re szavaznék bár ez a legrégibb de valószinú moziban és zenében is jól teljesit.Az új Yamaha nagyon alapkategóriás moziban biztos jó de zenében gyengébb lehet.
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
A segítségeteket kérném hogy JBL Balboa 30 -hoz milyen erősítőt érdemes nézni/venni amivel szépen szól?
Aktív témák
- Mesterséges intelligencia topik
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Elfelejtettem a film címét
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Filmvilág
- Mobil flották
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Yettel topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Akció! Sérült! Corsair Icue 5000X RGB Számítógépház! Olvass leírást!
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync