Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen széket vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Dell notebook topic
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Kivizsgálja az Arc meghajtó magasabb többletterhelésének az okát az Intel
- Micro Four Thirds
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- E-book olvasók
Aktív témák
-
Toobee
veterán
válasz
spiky03 #46295 üzenetére
Én is így voltam a kis Sony hangfalaimmal. Aztán mikor elmentem próbálgatni a subokat, akkor kipróbáltam pár hangfalat is és szinte azonnal meg is hirdettem a szettemet.
Más: Dali ügyben is történt egy kis előrelépés. Megrendeltem őket még idén, mert jövőre borsosabb lesz az áruk úgy hallottam. 210e ft-ért sikerült beszerezni őket, a hivatalos importőrtől (de ezt még nem akarom elkiabálni, majd ha a kezemben lesz, akkor örömködök)
-
Sweeper
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Szükségem lenne egy magyar nyelvű kezelési útmutatóra, Pioneer 521 erősítőhöz.
A mo-i forgalmazó, a BASYS csak akkor ad, ha bemutatom a vásárlási számla másolatát, de sajnos az nincs nekem.
Tehát vagy a doksi másolata kellene, vagy egy számlamásolat. Ha tud valaki segíteni, akkor kérem írjon, a többit privátban megbeszéljük.
Üdv:
Sweeper -
spiky03
veterán
válasz
krenkoka #46287 üzenetére
Azért lehet, hogy azok is jobbak mint az én Eltaxaim
Mondjuk nekem jelenleg teljesen ezek is megfelelnek.
A True-HD-s dolgot meg majd kipróbálom élőben ha meg lesz a BD lejátszóm
Aztán majd kiderül, hogy kell-e olyan erősítő amiben van HD dekóder is.
De szerintem én akkor is Yamahát választanák (pl RX-V-667), mert mint írtam is azt hallottam, hogy azok moziban jók. És én inkább filmet nézek, zenét csak háttérben hallgatok, akkor is nagy többségben rádió szól. Max mp3 hip-hop, rnb. Persze lehet, hogy kipróbálok majd csak úgy érdekességből egy FLAC-ot is -
izmos
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy Onkyo AVX-390 5.1-es szettet. A problémám az lenne,h nem kaptam hozzá magyar nyelvű használatit,és neten sem találok sehol. Valakinek van vmi ötlete honnan szerezhetném be? Azon kívül,h menjek be a boltba(voltam már,valamikor küldenek majd,talán)...
Válaszotokat köszönöm! -
Brandys
tag
Sziasztok,
1 órám van eldönteni egy Marantz SR-6006-as vételét: hivatalos hazai forgalmazótól 2 év M.o.-i garanciával 219 E Ft-ért baráti áron. Azt hiszem belevágok, bár jó lenne egy kis megerősítés hozzáértőktől. Most Denon AVR-2311-em van.
Előre is köszi.
-
BBéci
legenda
válasz
krenkoka #46275 üzenetére
Az én füleimet már megjelenésekor annyira bántotta az empéháromnak nevezett förtelem, hogy nem vagyok hajlandó olyat hallgatni. 6-8 éve teljesen leszoktam a rádióhallgatásról, mert az összes adó átállt erre a veszteségesen tömörített formátumra. Szerencsére a beszélgetős műsorokat élőben adják.
-
disan
csendes tag
Sziasztok!
Kérnék egy gyors segítséget. Most vásárolnék erősítőt. Kettő közül kéne választani. Melyik lenne a jobb választás? Zenére és filmekre használnám.
A Yamaha RX- V661 vagy a SONY STR-DG820?
A yamahával szemezek már pár napja, de ma reggel bejött a képbe a sony.
Sajnos rövid a választásra szánható idő, ami ma kora délután.
Minden segítséget előre is köszönök. -
Dorian
félisten
válasz
krenkoka #46275 üzenetére
Van az 2-3 kategória különbség is, persze árban sem ugyanaz.
Igazából akkor értékeli az ember a jót, ha megszokta és utána rosszabbat hall, fordítva kisebb a különbség. Nemrég egy este Onkyo 508 + Mission mv szett + Sony ex402 LCD-vel voltam összezárva. Hát izé...Autóban viszont nekem teljesem megfelel a gyári hangszóró + LG fejegység + mp3 vagy rádió
Egyrészt keveset autózom, másrészt a menetzaj úgyis betesz, olyan hangosan meg nem szeretek autóban zenét hallgatni, hogy elnyomja a környezeti zajokat. -
greatdoki
tag
.
-
krenkoka
tag
válasz
spiky03 #46274 üzenetére
Én most cseréltem le az RX-V363-at egy Denon 1912-re, de ugye az egy vagy kettő kategória ugrással is járt. Ég és föld a különbség. Olyan hangok is kijönnek (legnagyobb meglepetésre már AVInál is
) hogy azt nem is gondoltam volna, a DD, DTS meg egyenesen frenetikus. A True-HD-ról nem is beszélve. A másik ami jó, és sajnos rossz is egyben, most az MP3-ról áttértem a FLAC-re ami itthon szenzációs élmény, de a kocsiban már bántja a fülem a tömörített hülyeség... Szóval lassan a kocsiba és venni kell egy FLAC-es fejegységet
-
spiky03
veterán
A Yamahákkal mik a porblémák? Hogy azt nem nagyon ajánljátok itt?
Mert én azt hallottam, v agy olvastam valahol, hogy azok moziban nagyon jók.
Akkor ez nem így van?
Én mondjuk jelenleg megvagyok elégedve a RX-V365-el.Itt rögtön egy kérdést is intéznék feléd/tek
Ugye az erősítőm sajnos hdmi-n nem fogad hangot, csak képet továbbít. a hanghoz optikai, vagy ami jelenleg is van koax kábel kell a lejátszóból.
Van- e értelme mondjuk egy erősítő cserének egy olyanra, ami már hdmi-n átküldi a hangokat is, és tudja a kezelni a True-HD és a DTS-HD formátumokat is, erezhető lesz-e valamiféle különbség a DD, DTs és a HD hangok között ha váltok egy ilyen erősítőre? Vagy teljesen mindegy mert az Eltaxaimon úgy sem jönnének ki a különbségek?
Csak azért érdeklődök, mert havernál a Thomson erősítőján ami szintén koaxal van össze kötve a BD lejátszó, a magyar DTS sokkal dinamikusabb volt, mint az eredeti DTS-HD.Thx
-
krenkoka
tag
Sziasztok!
Tegnap megvettem a Dune D1-et, sok sok keresgélés után, találtam még 78K-ért elfekvő készletet a PDA Store nagykerénél. Az új ára 95K lesz. Tehát ha valaki mostanában szeretne venni, őket keresse, ott még olcsóbb.
Tegnap éjjel teszteltem is egy picit, de ma jön a java. Eddig nagyon király. Van valami amire oda kell figyelnem? Egy valamit észrevettem, ha a felbontást 1080P-re és 60Hz-re állítok akkor pattog a kép, ugrál. Ha 1080P-re és 30Hz-re, akkor nem, normál marad, de a TV-m 200Hz-es. Mitől lehet ez? Kábelt kellene cserélnem? -
BBéci
legenda
válasz
StX-RC #46268 üzenetére
A a nyűg a Denonnal, ami a többivel.
Ésszerűen gondolkozó, cselekvő ember nem szórja el a pénzét vadonatúj készülékekre, hanem 2-3, esetleg még régebbi erősítőt vesz a rendelkezésére álló összegből, ami nagyságrenddel jobb hangminőséget nyújt.
Jó sztereó erősítőhöz szokott fülek számára gyötrelmet okoz mindhárom felsorolt gép hangja. -
wurci
tag
Sziasztok!
Sok-sok olvasgatás és néhány kérdés után végül most már szerintem alakul a kép. és úgy látom elindulok egy Onkyo TX-NR609cel (150e) és egy Polk audio tsi 300 (100e) hangfalpárral egyelőre 2.0-val.
Tudom sok esetben a Denon-t ajánljátok az Onkyo felett, de nekem az Onkyo jobban tetszett, igaz elsősorban designra
.
A másik nagy kérdőjel, hogy valaha eljutok-e az 5.1-ig de remélem jövő ilyenkorra már igen. Amiben egy kis segítséget illetve megerősítést szeretnék kérni:
- Alternatív hangfalajánlatokat szívesen fogadok.
- Ugye nem dobok ki feleslegesen pénzt az ablakon, és 2.0-ban is elfogadható lesz az élmény egy ideig (eddig a TV hangszóró volt az elsődleges hangforrás)?
- Kábelekkel kapcsolatban gondolom az üzletben segítenek majd, de itt mire kell odafigyelnem? Kb 2-2 méter hangfalkábelre lesz majd szükségem.
- HDMI kábelleknek a Streamaudio oldalán található Natrix Eco az elfogadható, vagy ilyen szinten már érdemes ennél drágábban gondolkodni?Köszönöm!
-
t-bali3
senior tag
válasz
robi-k #46266 üzenetére
Köszönöm!
Jelenleg 2 Linn Classik Unikot hajt meg a HK630 és persze őket egészítette ki a Dynamo, azt kell írjam rájuk fért egy kis segítség
Egyébként már bespájzoltam 3 további Unikot, így csak egy HM erősítő kellene majd a teljes rendszerhez, de sajnos most elfogyott a keret.
Igaziból az a zavaró, hogy megvannak a hangfalak, de nem tudom 5.1-be hajtani őket... -
StX-RC
csendes tag
Sziasztok!
Kinéztem 3 erősítőt ( hangfalak majd később lesznek megvéve - pár oldallal ezelőtt linkelt Proson Stadium szett például), és a választásban szeretnék segítséget kérni. Meghallgatásra nem igazán van lehetőségem - tudom, ez hátrány -, de a linkelt erősítők közül melyik érné meg jobban egy jó (viszont nem fél millás) rendszer alapjának? Az erősítőkre max. 100.000 Ft lenne.
Tehát: [RX-V471]
Ez utóbbi olcsónak számít, viszont nem látok érdeklődőt - valami nyűg lehet vele?
Yamaha sztereóm van itthon, 16 éves, de szépen szól szvsz.Így picit elfogultabb vagyok
Válaszaitokat köszönöm!
-
BBéci
legenda
Igen, ahhoz, és általában a házimozihoz kell erősítő is. Amiben nincs, az hangkeltő, de nem házimozi.
Felejtsd el, hogy 60-ért komplett rendszert kapsz!(#46260) Vikthor
Ráérsz a kábelen agyalni, ha már megvan a vetítő. Amit 350-ért kínálnak, azt villámgyorsan el fogják vinni, mert jó vétel. -
Fang
aktív tag
Sziasztok tervezem egy LG42LW5500 és egy Xtreamer SideWinder 2 beszerzését.
Tudtok nekem ezekhez ajánlani egy 5.1-es hangrendszert maximum 60000Ft-ig.
Előre is köszi! -
tronico
csendes tag
válasz
Chuck Norris #46256 üzenetére
Én személy szerint nem tapasztaltam különbséget a kétféle összekötési mód között (egy Asus O!Play esetében), ennek ellenére a direkt optikai kábeles megoldást használom. Egyrészt, ahogy Sanci38 már írta, a TV-d nem fog mindenféle kódolású hangot leszedni a hdmi-ről, hogy továbbítsa az optikai kimenetre (a DTS-t biztos nem, a DD-t mondjuk még jó eséllyel igen). Másrészt én jobban szeretem, ha a lehető legkevesebb elektronikán megy keresztül a jel.
-
Sziasztok!
Szemezgetek egy ilyen projektorral. 10 m-es HDMI kábel elegendő az erősítő és a projektor közt. A falon tervezem csatornával vezetni, érdemes lapos HDMI kábelt venni mondjuk a Sonynak van 28 rongyért vagy nézzek mást esetleg? A projektornak a tápkábelét vezethetem e párhuzamosan a HDMI kábel mellett a csatornába vagy inkább másmerről jöjjön neki az áram? Nem akarok 3D-s projektort, nekem fontosabb a sima FullHD és a jó 2D-s képminőség.
-
Gombinyó
őstag
Üdv.
A Roth Audio Oli KH2 aktív mélynyomó mennyi ajánlott vétel az 53.000 forint körüli árával?
A száraz adatok:
125 Wattos beépített erősítő
3x200 mm-es, előre és oldalra sugárzó, zárt rendszerű mélyhangszóró (2 db passzív és 1 db aktív)
Frekvencia-átvitel: 35 - 150 Hz -
törölt tag
válasz
Chuck Norris #46256 üzenetére
A lejátszót is kösd össze optikaival(üveggel) és médialejátszáshoz azt használd, mert ha tévén keresztül használnád, akkor lenne jónéhány ms. késés,ami zavaró tud lenni.
-
Chuck Norris
senior tag
Sziasztok,
Lenne egy kérdésem lehet, hogy nem is ebbe a témába vág, mert inkább, hogy dugjam össze a kábelt kérdés lesz, előre is elnézést.
Van egy LG TV-m egy logitech Z906-om, most meg vettem egy WDTV live2-t. A TV meg az erősítő össze van dugva üveggel, a WDTV meg HDMI-vel megy a TV-re. A kérdés az lenne, hogy érdemes-e berakni a lejátszó meg az erősítő közé is egy üveget, vagy úgy is jó ha a TV-n keresztül megy át a hang a HDMI-n? Várható-e valami javulás, vagy ebben a kategóriában teljesen mindegy?
Köszönöm előre is.
-
robi-k
őstag
válasz
t-bali3 #46249 üzenetére
Ha megnézed a sub-od használatiját, akkor a 6 oldalon láthatod, hogy van Right In, Left In, ide kell becsatlakoztatnod az erősítő PreOut kimenetét, pl. ilyen 1,5 méteres [link] vagy 5 méteres sztereó kábellel [link]
A sub-ból pedig a Right Out és a Left Out kimenetet összekötöd az erősítő Amp Main-nal (pl. ugyan olyan kábellel, amit fent adtam meg). Ezáltal a sub elvégzi a hangszórók felé a frekvenciavágást is.
-
t-bali3
senior tag
-
Khelben
nagyúr
Üdv, Yamaha NS-C55 és E55-ről tudtok nekem valamit mondani? 15k-ért van a 3 hangszóró, megéri? És akkor végre minden hangfalam 6 ohmos lenne...
-
válasz
Dorian #46243 üzenetére
BD player nem fontos nincs is olyan filmem,meg alapból ha lenne akár ps3 on is tudnám nézni nem?vagy az nem az igazi?Inkább az érdekelne hogy megéri e?Vagyis az erősitő azért szól normálisan?meg a 3 év gar is vonz
Még annyit hogy a tetejére volt téve a dvd-é az erősitőnek,de néztem hogy venti nincs az erősitőbe és hogy a tetején lévő nyilásokat pont takarja a dvd, az nem baj ha rajta hagyom?végül is elég tágas helyen lenne,csak nincs másik polc hogy fölé tegyem a dvd-ét.Meg egybe szebbe nis nézne ki,de ha kell valahogy megoldom hogy külön legyen.Persze azért kiváncsi vagyok a véleményetekre hogy megvegyem e egyáltalán? dvd is azért kellenne hogy egybe legyen vele amugy nem lenne fontos.
Köszi.
-
Sziasztok.
Ma láttam médiába egy Pioneer VSX-520 erősítő + Pioneer DV430 DVD szettet 70k ért.Szerintetek megéri az árát?csak filmre kellenne zenére mást használok.Egy technics sa-da8 at cserélnék le erre a szettre mivel az valszeg hibás.
Köszi.
-
-
t-bali3
senior tag
válasz
t-bali3 #46138 üzenetére
Sziasztok!
Beüzemeltem a mélyládát, azonban van egy kis problémám, ami igaziból nagyon idegesítő.
A helyzet az, hogy egy HK630-as sztereó erősítőm van, először a tape out kimenettel próbálkoztam RCA kábellel a sub RCA bementén, semmi nem történt sajnos, mintha jelet sem kapna a láda,
Ezek után inakustik star kábellel kötöttem rá az erősítő B kimenetére, itt működik is minden rendben, azonban amint kikapcsolom az erősítőt a hangfal elkezd iszonyat mély búgó hangot kiadnimintha valami interferálna, de sajnos nem jöttem rá mitől lehet, ha az erősítőt áramtalanítom, akkor is csinálja...
Esetleg valakinek nincsen valami ötlete mitől lehet, mert így sajna nem olyan élvezetes? -
MaTTeS
senior tag
-
Bull Boss
őstag
válasz
bajnokpityu #46233 üzenetére
de most komolyan
mit lehet vele tenni? szedjem és és töröljem át alkohollal a panelt ? vagy csak fújassam ventillátrral? az a baj ha bemelegszik, akkor méginkább érezni
arra gondoltam, hogy valami spray féle nincs erre a célra ?
-
bruce20
csendes tag
Sziasztok,
elnézést a kicsit talán offtopic kérdésért - korábban már többször volt szó filmek hangjáról általánosságban, így bátorkodom ismét szóba hozni.A szerencsén túl honnan lehet tudni / nagy bizonyossággal belőni, hogy mely filmeknek lesz az eredeti hanghoz mérhető, azzal megegyező élményt nyújtó a szinkronizált 5.1 hangkeverése?
Arra gondolok, hogy pl. a Bourne 1-3, Avatar, Eredet magyar és original hangsávjai között nem hallok különbséget, az effektek ugyanúgy szólnak, megvannak, "szintben" vannak, míg pl. a 007 Kvantum csendje esetén ég és föld a színvonal, a magyar rovására. A magyar sávon alig szólalnak meg a hátsó hangszórók az eredeti verzióhoz képest, az effektek döntő többsége tompább, halkabb. Hallod ugyan, hogy hátulról jön valami, de nem kapod el a fejed (mint az eredetinél), hogy szétlövik a repülőt közvetlenül mögötted. Ez a konkrét példa ugrott be, de számtalan más hasonló eset van, gondolom értitek mire gondolok.
Köthető ez szinkronstúdióhoz vagy forgalmazóhoz? Mennyire kell belenyúlnia a hangba a szinkronfolyamat során a hazai mérnököknek, hogy ugyanazt az élményt kapjuk? -
robi-k
őstag
válasz
bajnokpityu #46233 üzenetére
hisz az erősítő is füsttel működik: ha kijön belőle, akkor tovább már nem működik
-
robi-k
őstag
válasz
Toobee #46225 üzenetére
A linkelt Egreat Sigma SMP-8643 csipre épül, ami hardveresen nem támogatja az MVC kódolást (ebben van kódolva a BD3D), csak az AVC szabványt ismeri. Tehát kamu a belinkelt 3D támogatás, legfeljebb csak azt tudhatja, amit a Dune vagy a Popcorn: a vertikális vagy a horizontális sztereópárosokat, de ez nem a BD3D szabvány, nem fogsz tudni BD3D lemezeket lejátszani rajta.
Jelenleg - bármennyire is furcsa - a csúcsminőséget képviselő Oppo-k mellett csak a Realtek RTL 1186 csipre épülő médialejátszók tudják úgy-ahogy lejátszani, pl. az [Xtreamer Prodigy]Kiegészítés: bár én nem vennék Realtek-es médialejátszót, SVSZ
-
Bull Boss
őstag
mit tudok csinálni az olyan erősitővel, ami előző gazdája révén magába szívta a cigifüstöt/ füstölő szagát? van rá valami megoldás?
-
Toobee
veterán
Na, elvitték a Sony szettemet. Már csak a fizetésem választ el az új 5.0-tól
Erről tud valaki valamit? Ebben már az új Sigma chip van, vagy csak elírás?
-
Alfalaca
csendes tag
válasz
robi-k #46214 üzenetére
Ezzel tisztában vagyok csak rosszul fogalmaztam.
Tehát nem optikai kimenet van a tv-n hanem koax (digital audio out). Ennek fényében az általam linkelt kábel megéri az árát? Sajnos az 1.8m -es hossz mindenképpen kell. Sajna veszprémi vagyok és csak ez az egy bolt van ami ezzel foglalkozik, postával meg nagyjából ugyanott lennék mint ezzel. -
feco88
tag
Üdv mindenkinek és utólag is áldott karácsonyt. A helyzetem a következő, vettem egy Pioneer VSX-520-k erősítőt és hozzá egy JAMO S506 HCS3 hangfal szettet. Aktív subot még nem vettem hozzá és a kérdésem is ezzel lenne kapcsolatos. Milyen csatlakozóval szerelt subot vegyek? Az erősítőn van subwoofer pre out de az csak 1 RCA csatlakozó a mélynyomón meg 2RCA van, így néz ki:
A kérdésem az, hogy ezt hogyan tudnám összekötni az erősítővel? Vagy nézzek más sub után?
-
Dorian
félisten
-
Tamoo
nagyúr
Lehet hülye kérdés, de az optikai kábelnél mennyire érdemes szem előtt tartani a hosszt? Nem tudom milyen "minőségromlással" lehet számolni nála. Mondjuk egy 5m-es kábel még nem gáz optikaiból ugye?
-
-
Alfalaca
csendes tag
Erre valaki? [link]
Illetve a fenti jelenség megoldására jó lenne ha az ARC-ot kikapcsolnám a TV-ben, és egy optikai kábellel kötném össze őket?
-
FerNandor
őstag
Hali,
szeretnék kérdezni valamit. Van egy LG LCD tv-m és hozzá egy WDTV mediaplayer. Szeretnék venni valami egyszerü 5.1-es hangszórószettet. ezt néztem[link]a kérdés az lenne, hogy ezt egyszerüen rádugva a tv-re vagy a WDTV-re kész is van a dolog és szól egyböl?
Van még valami, amit érdemes tudni? pl milyeneket nézzek, hogy ilyen egyszerüen müködjön a dolog, hogy összedugom és kész. Nem értek hozzá, van-e ezekben erösítö vagy kell-e külön, ezért keresek valami kompakt egyszerü cuccot.
Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- LEGO klub
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Milyen széket vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ZBook Fury 15 G7 - i9-10885H I 32GB I 1TBSSD I 15,6" 4KDreamColor I Cam I W11 I Gar
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Hp Prodesk 600 G5/G6 SFF/ i5 8-9-10 gen, i7-9700 vagy "félkonfig"/ Win11- Számla, garancia
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G5: i7-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest