Hirdetés
Aktív témák
-
Alpee
aktív tag
válasz
bajnokpityu #45599 üzenetére
170K -ért újan tudsz ajánlani jobbat, párra értve?
-
Alpee
aktív tag
válasz
priusz #45543 üzenetére
Hát a Focalrol rosszat nem irtak itt a fórumon. A tuctuc zenéről rég leszoktam, rock, jazz, blues, alternatív, klasszikus zene ami inkább szóba jön, meg a karakteres hangú énekeseket-énekesnőket szeretem hallgatni.
A mostani rendszermhez képest sztem bármelyik mérföldekkel jobban fog szólni, nagy csalódás remélem nem ér...Használt sztereó erősítőben gondolkodok...mit ajánlotok a focal chorus 716V-hez
-
nebulo5
senior tag
válasz
gazsibacsi #45586 üzenetére
Gazsibácsi!
Ha Pesten lax, inkább elmegyek hozzád összefércelni azt a rendszert.... Nem igaz, hogy valaki fórumtag nincs ott a környezetedben...
Elképzelem, hogy Pali1119 -el együtt dugdossátok a kábeleket, és muszáj innom egy birs felest... -
ginola
addikt
válasz
daniel2121 #45584 üzenetére
BBéci, ha erre jársz, és hallottad az említett cuccost, írhatnál pár sort róla.
Nekem nagyon számít a véleményed. -
krenkoka
tag
Na, beszéltünk múltkor itt a 3D-s képekről meg minden. Vettem ma egy 3D BD filmet, Törpök. Olyat tapasztaltam, hogy leesett az állam. Amit a TV felkonvertál, és a 3D BD között ég és föld a különbség. Szóval, ha valakinek van olyan rendszere amin meg lehet oldani a 3D-s filmek nézését, akkor néhány film megéri azt a 8-10 ezer forintot. Ha elmegy valaki moziba a kedvesével akkor az is kb 10 rongy, szóval árban ott vagy, csak többször nézheted, de más a hangzás. Szóval most eladó a Samsung TV-m, cserélni kell egy 3D-re
-
priusz
aktív tag
válasz
gazsibacsi #45585 üzenetére
Ja, bocsánat az hittem a dvd-t direktbe a tv-re kötötted! Ebben az esetben az erősítő menüjében kell turkálni. Bár én a képet biztos egyenesen a tv-re tolnám.
-
Warter
addikt
válasz
Szerintem mind2 eszközből a sárgát az erősítőbe kéne vinni és onnan sárgával a tv-be. Ha jól sejtem, akkor csak ha hdmivel viszed a képet az erősítőbe, akkor tudod továbbvinni a tv-be.
-
Wizard8
tag
Sziasztok!
Ma, végre megvettem az érősítőt és a hangfalakat: onkyo tx-nr509 és harman/kardon hkts 9 bq. Gyári 0,5 ös kábelekkel, 10 perce tettem össze, alap beállításokkal. Így is teljesen oda vagyok érte
Köszönöm a segítségeteket a választáshoz!! -
gazsibacsi
csendes tag
válasz
mármint a set top box sárgája van külön bedugva a tv-be
-
gazsibacsi
csendes tag
válasz
priusz #45583 üzenetére
a dvd fehér-piros (ez gondolom az audio) és sárga (ez a video?) csatlakozókkal van az erősítőhöz csatlakoztatva
erősítő meg hdmi-vel a tv-hez
tv-n nem tudok mit választani...
hdmi-n kresztül semmi kép
av-n keresztül a tv képe (csak a sárga van bedugva ahogy BBéci ajánlotta...egyéb ötlet?
-
priusz
aktív tag
válasz
gazsibacsi #45580 üzenetére
Kapcsold arra a bemenetre a tv-t amire kötötted a dvd-t!
-
gazsibacsi
csendes tag
Nálam okosabbak!
Yamaha rxv-661 összekötve tv-vel hdmi-n keresztül
digi tv beltéri piros-fehér az erősítőbe, sárga a tv-be megy (hála BBécinek) - van kép, hang - happy end
dvd - piros, fehér, sárga csatlakozóval az erősítőhöz kötve - hang van, kép nincs
aki tud légyszi segítsen egy lámán...
mit kellene, mivel, hogyan... mert már lassan sírógörcsöt kapok ha nem tudom megcsinálni. -
DM-Fan
nagyúr
válasz
Dorian #45555 üzenetére
A H/K-ban nincs olyan, hogy pure audio/pure direct, sima stereo-nak hívja (azon belül választhatsz, hogy 2 channel, vagy 5 channel). Ettől függetlenül gyönyörűen szól 2 channel stereo-ban a zene, nem nyúl bele az erősítő és a frontjaim kiválóan adják vissza a legtöbb tartományt. Mély is jócskán van bennük, meglepően dinamikusak, eszemben sincs agyonvágni a sub-bal, nagyon elrontja a hangképet, mosott, búgó basszust eredményezne, pont ma próbáltam így a stereo zenét L/R + LFE módban. Rögtön vissza is tettem LFE-re és zenehallgatásnál így csak a két front szól.
Ellenben 5.1-es koncertfelvételnél nagyon jól kiegészít a mélynyomó, nade az ugye eleve úgy is van keverve. Az aktuális kedvencem az Eagles búcsúkoncert, az valami zseniális hangmérnöki munkát vonultat fel. Továbbá másik etalon a Pink Floyd - Dark Side of The Moon SACD-je, azt hittem leteszem a hajam, úgy szól. Valami brutális tere van és a woofer olyan tökéletesen dolgozott alá a többi csatornának, hogy öröm volt hallgatni.
-
Patice
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #45576 üzenetére
Szerintem is akkor inkább egy sztereó összeállítás.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #45576 üzenetére
Inkább valami normális sztereó cucc.
-
GeneraL_XTX
veterán
Üdv urak,
ezekről a "sound bar" cuccokról mi a véleményetek? Normális 5.1-es rendszer kiépítésére sajnos a szoba elrendezése miatt sajna nincs lehetőségem, de szeretnék valami komolyabb hangzást a plazma mellé, most a régi 5.1-es PC-s hangfalszettem maradéka van rákötve de ilyen nevetséges kis 5 wattos sugárzók
-
krenkoka
tag
válasz
krenkoka #45321 üzenetére
Na, beszéltünk múltkor itt a 3D-s képekről meg minden. Vettem ma egy 3D BD filmet, Törpök. Olyat tapasztaltam, hogy leesett az állam. Amit a TV felkonvertál, és a 3D BD között ég és föld a különbség. Szóval, ha valakinek van olyan rendszere amin meg lehet oldani a 3D-s filmek nézését, akkor néhány film megéri azt a 8-10 ezer forintot. Ha elmegy valaki moziba a kedvesével akkor az is kb 10 rongy, szóval árban ott vagy, csak többször nézheted, de más a hangzás. Szóval most eladó a Samsung TV-m, cserélni kell egy 3D-re
-
Pali1119
tag
Na emberek, semmi ötlet?
:
A Video outputnál olyan lehetőség van, hogy S-video meg Scart és a Scart van választva.
Audio putnál a dynamic van, ott diynamic RNG Compression 7/8 van választva.
Downmixben LT/RT és LO/RO lehetőség van és LT/RT van választva.Egyébként gazsibacsi írását elolvasva (ugye nála az erősítő hdmi segítségével van összekötve tv-vel), nekem nem kéne valamivel összekötni az erősítőt a tv-vel? Ugyebár én volnék a tv-t a dvd-lejátszóval scart kávbellel összeköt, majd a dvdlejátszót koax-al az erősítőt összekötő emberke.
-
ginola
addikt
válasz
gazsibacsi #45572 üzenetére
Sziasztok!
Ma majdnem leesett az állam, ismerősöm nemrég vett Swans RM 300 szettet, Kef IQ 7 szettjét cserélte le, meg is lepődtem. Amikor meghallgattuk többször is a szetteket egymás után, nem hittem a fülemnek, az általam nem is ismert márka, olyan 100 üzemóra után dinamikusabbnak, részletezőbbnek, hosszabb távon hallgatható volt a Kef túl fémes magasai, kongó mélye után
-
rayoliviero
veterán
válasz
bajnokpityu #45568 üzenetére
Akkor újonnan se lehet egy drága cucc... Csak a minőségére lennék kíváncsi.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
rayoliviero #45564 üzenetére
sal is ilyesmiket árul.
-
cekkk
veterán
De miért ne a kinti árát nézzem ha ugyan úgy kihozzák ide mint amennyiért kint meglehet venni, az, hogy a kereskedő ad garanciát plusz pénzért, nem biztos, hogy megéri mert 10 ezer forintból oda vissza megjárja a lejátszó az utat ,és ott is megcsinálják, valószínűsítem az itthoni forgalmazó is vissza küldheti, ezt nem tudhatom biztosra.
Az Emotiva dolgokat is vissza küldi a Stream nem? Bár ők még nem is hivatalos viszonteladók....DLNA kell a gépedre és úgy játszik le akármit, a wikin rajta van se nfs se smb
-
BBéci
legenda
válasz
gazsibacsi #45565 üzenetére
A képet vidd direktben a tévére és használj kevesebb szmájlit!
-
gazsibacsi
csendes tag
Ugyanez igaz a dvd-re is...
hangja van, kép nincs.
Segítséééééééééééég... -
rayoliviero
veterán
Ez szerintetek minőségi sub kábel? Használtan tudnék ilyet venni. Boltról már lecsúsztam és most kellene, hétfőig nem szeretnék várni. Mennyit érhet egy ilyen kábel használtan (kb. 2,5 m)?
Electric Box a márkája elvileg.
-
gazsibacsi
csendes tag
Sziasztok!
Köszi mindenkinek az eddigi segítő hozzászólásokat, összeállt a cucc...
Yamaha rxv-661, Wharfedale Diamond 10.6 szett, Vardus vr10 sub
Így tudtam jóárasítva összerakni.
Most kezdem összerakosgatni, de vannak nehézségeim...mondjuk hozzáteszem kicsit láma vagyok a témában még.
Szóval első gondom:
digi tv beltéri (más lehetőség nem lévén) piros-fehér-sárga csatlakozóval csatlakoztatva az erősítőhöz ahogy a használati szerint kell....
erősítő hdmi-vel van a tv-hez csatlakoztatva. a tv adásnak hangja van csak kép nincs...
Valakinek ötlet?
Biztos lesz még egy csomó - lehet nektek tök egyértelmű - kérdésem úgyhogy a segítségeteket előre is köszönöm!!! -
Dorian
félisten
válasz
DM-Fan #45533 üzenetére
Ez meglepő! Továbbra is egy Harmanos kollégára várnék, hoogy miért nem működik a vágás megfelelően...
Ez így van, sztereó zenénél ilyen frontok mellett a sub felesleges, sztereó mód helyett pure audio (vagy pure direct, vagy hasonló elnevezésű) hangmódot kell használni, ahol az avr kvázi sztereó erősítőként működik, minden egyéb áramkör kikapcsolásával csak a 2 frontra adja a hangokat, hallhatóan jobb minőségű, mint a sima sztereó mód.
-
sirfer
aktív tag
Tudtok olyan 3D Multimedia Player-t, vagy BD lejátszót, ami hálózatról képes BDMV, esetleg ISO lejátszására? DLNA hálózatkezelés nem jó. Csak file-server támogatás jöhet szóba.
Nem nagyon találtam ilyen cuccot. Ha meg tudnám oldani, akkor nem kellene a 3D filmeket kiírnom. HTPC-t sem szeretnék. -
rayoliviero
veterán
Nagy baj ha szőnyegen van a mélyláda? És a frontok előtt van. Mert csak ott volt hely...
-
cekkk
veterán
Magyarországi vásárlás? Ha igen akkor kérj az importőrtől, ha nem akkor elektronikus formában max akkor lesz ha valaki lemásolja neked, vagy lehet el is ad neked az importőr.
Távról kérhetünk egy fényképet akkor, ha nincs rajta olyan gomb, egyszerűbb lenne úgy mondani rá valamit.
-
I.K.Z
tag
H/K 165 nél. hogyan lehet állítani a hangot film közben hogy ne a Logic 7 en nyomja?
-
I.K.Z
tag
Tudna valaki küldni nekem egy teljes magyar nyelvű leirást Harman Kardon AVR 165 készülékhez?
-
Thewi
tag
Sziasztok!
Most voltam a MM-ben és volt egy Denon 1312 / Eltax hangfalakkal 100000 forintért.
Meghallgattam és én teljesen korrektnek találtam a hangját.
Esetleg ez lehetne egy elfogadható kompromisszum az ár és a minőség arányában.
Mint írtam már korábban ez az ár a maximum, amit most kiadnék érte. -
Alpee
aktív tag
Hali, már megint a kérdésekkel jövök...
Bújtam a netet és találtam újan, leárazva Focal Chorus 716V-t 85K körül darabját. Ez mennyire baráti ár?
Ha jó ár akkor lehet megkockáztatom egy használt sztereó erősítővel... a többi része majd ráér.Mit szóltok hozzá?
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
Dorian #45524 üzenetére
Na, csináltam olyan tesztet, hogy leszedtem szinuszhullám hangmintákat: 60 Hz-et, 80 Hz-et, 100 Hz-et, stb. Az a nagy helyzet, hogy állíthatok én be 80 Hz-et a frontoknak vágási frekinek, akkor is szól rajtuk a 60 Hz is, meg a 40 Hz is, szóval nincs értelme.
Leginkább azon vagyok most, hogy beállítottam a frontoknak, hogy "Large"-ok legyenek, így elvileg ugye még annyi frekivágás sincs, mintha 80 Hz-et vagy 60 Hz-et állítanék be nekik. A centernek, szatelliteknek viszont adtam 80 Hz-et (nem hiszem, hogy annál sokkal alacsonyabb frekvenciák kerülnének oda, hiszen a beszéd vagy a hátulról jövő suhogások, visszhangok mind inkább közép- vagy magasfrekvenciás hangok), plusz nem akarom fölöslegesen terhelni őket olyan frekikkel, amit nemigen tudnak lekezelni (bár nem hiszem, hogy gond lenne belőle), a mélynyomónak viszont így tudtam tiszta "LFE"-t adni. Arra jutottam ugyanis, hogy sztereó zenénél nagyon agyoncsapja a mélynyomó a hangképet, a frontjaim meg kiválóak zenére is, nagyon dögösen szólnak, van bennük mély bőven. Ugye 5.1-nél meg eleve van egy dedikált mélycsatorna, amire meg nem nagyon kéne mást ráküldeni, mint amit oda szánt a hangmérnök, ezért ott megintcsak indokolatlannak érzem a L/R + LFE, alias SUB opciót. Szóljon a mélynyomóból csak az, amit oda szántak.
Ennek függvényében viszont a mélynyomó frekvenciavágó potiját megcsutkáztam 180 Hz-re, hiszen így valóban csak azt a frekit kapja, ami a .1 csatornában van, az meg úgysem igen megy 100 Hz fölé, szóval nem sok vizet zavar, ha maxon van. A hangerő viszont feles értéknél nem kell magasabbra, néha azt is soknak érzem. De legalább nem áll fönn a veszélye, hogy elpukkan.
-
kasee
aktív tag
válasz
pelyhe1985 #45530 üzenetére
JBL SCS178 -t nem nézteD?
-
MaTTeS
senior tag
válasz
pelyhe1985 #45530 üzenetére
Akkor már inkább ezek: Proson Event szett, Mission Mv-8 szett
A Missiont itt többen is használják. -
pelyhe1985
csendes tag
Sziasztok segítsetek kérlek. Kinéztem 2 5.0-ás házimozit és nem tudok dönteni köztük. Az egyik a Jamo hsc 426-os típus 70000-ért a màsik az eltax experience 80000-ért. Szerintetek melyik legyen és miért. Szükségem lenne több hozzáértő véleményre is mert én nem igazán értek hozzá. Előre is köszönöm a segítséget.
-
baluka26
veterán
Sziasztok!
Sajnos a 40k-s Eltax nem jött össze, mert elvitték előlem.
Szóval, az lenne a kérdésem, hogy 70-80k forintból milyen értelmes házimozi rendszer lehet összedobni? Az sem baj, ha új minden. 80k föle nem tudunk menni viszont, sajnos.
Köszi a válaszokat! -
Pali1119
tag
AVideo outputnál olyan lehetőség van, hogy S-video meg Scart és a Scart van választva.
Audio putnál a dynamic van, ott diynamic RNG Compression 7/8 van választva.
Downmixben LT/RT és LO/RO lehetőség van és LT/RT van választva.Peace
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
Dorian #45522 üzenetére
Értem. De alapvetően miért kevernek vajon 80 Hz alatti hangot a sub-tól eltérő csatornákra? Nem pont az volna az értelme, hogy ezeket átvegye?
Ezek szerint akkor a frontokat célszerű lenne "Large"-ra állítani, hogy a teljes frekvenciatartományt megkapja? Már ha ez a teljes frekvenciatartományt takarja egyáltalán.
Viszont akkor emellé elméletileg elég lenne beállítani a sub-ot "LFE" módba? Vagy akkor célszerűbb lenne "L/R + LFE"-t beállítani és a mélynyomót potival korlátozni?
-
Dorian
félisten
válasz
DM-Fan #45521 üzenetére
Várj, azt hiszem tudom, hol tévedsz.
Van külön a dedikált LFE csatorna, amiben 80Hz alatti hangok találhatóak, de emellett természetesen a többi csatornán is lehetnek 80 Hz alatti hangok.
Ha a frontokat 80-on vágnád és sub-ra csak LFE-t állítanál, akkor elvesznének a nem-LFE csatornákon található 80Hz alatti hangok. -
DM-Fan
nagyúr
válasz
Dorian #45520 üzenetére
Ja, értem. Csak akkor az nem világos, hogy ha beállítom a frontnak a 80 Hz-et (magyarul, hogy ez alá ne menjen), akkor a mélynyomó miért kap mégis "SUB" minősítést és ezáltal a frontok mélyét is, mikor beállítottam a frontot, hogy menjen 80 Hz-ig. Akkor nem pont az volna logikus, hogy a mélynyomó csak LFE-t kapjon? Mert pont ezt nem tudom megtenni, csak ha a frontoknak adom a teljes frekitartományt.
Lehet, hogy tényleg az volna a szerencsés, ha a frontnak benyomnék 80 Hz-et, a SUB-ot meg vágnám úgy 100 Hz körül a saját potijával?
-
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
Dorian #45515 üzenetére
"Szóval nálad amilyen frekvenciát beállítasz a frontoknak, ott vágja a sub-ot. Large esetében a front a teljes frekvenciatartományt megkapja, a többit a használatiból kéne kihámozni."
Az a baj, hogy ebben nem vagyok biztos. Ugyanis ha adott frekvenciát állítok be a frontnak, akkor ugye csak "SUB" eshetőség van mélynyomónál. De fogadjuk el, hogy ha a frontnak beállítok 80 Hz-et, akkor csak az ez alattit kapja a sub, ok, bár szerintem ez egyáltalán nem egyértelmű.
Viszont ha "Large"-ot állítok be a frontnak frekvencia helyett, akkor pont, hogy nem feltétlenül a teljes frekvenciatartományt kapja a mélynyomó, hiszen ekkor van lehetőségem váltani "L/R + LFE" vagy a csak "LFE" között. Gondolom az "LFE" takarja, hogy csak a .1 csatornát kapja meg, tehát nem a teljes frekitartományt.
-
kasee
aktív tag
válasz
DM-Fan #45514 üzenetére
Hello
Nekem avr 255 + jbl es 80 + ar 30 sub om van
Én kezdő vagyok ,de Én is laposnak hallom az automata mérőmikrofon beállításait.
Nálam "L/R + LFE" n van a beállitás , a sub on 60 ra tettem a vágást, az avr menüjében nem lehet beállítani a sub vágást, a sub hangerő meg kb félnél
Igy a front is megkapja az összes mélyet, 60 hz alatt pedig a sub is dolgozik és szerintem így jobban egybeolvad a sub-al .
Sztereon nálam is megy a sub, de ha nem kell akkor kikapcsolom a subot:.-) Nem tudom van e más megoldás:-) -
Dorian
félisten
válasz
DM-Fan #45514 üzenetére
Túlterhelni nem fogod őket, hiszen nem jelenthet problémát, ha egy hangdoboz akár megkapja a teljes frekitartományt (pl. sztereónál vagy large beállításnál is ez van).
Kezdem érteni (ezért írtam, hogy jó ha van itt egy H/K menüben, beállításban járatos személy). Szóval nálad amilyen frekvenciát beállítasz a frontoknak, ott vágja a sub-ot. Large esetében a front a teljes frekvenciatartományt megkapja, a többit a használatiból kéne kihámozni.
Ha frontoknál beállítsz vágást, akkor az az alatti frekvenciákat és a .1 csatornáét a sub sugározza le.Ha 80Hz-es vágásnál a sub-ra csak LFE-t állítanál be, akkor a sub lesugározná .1 csatornát, de a frontokra jutó, 80Hz alatti hangok elvesznének.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
Dorian #45512 üzenetére
Érthetetlen számomra, hogy miért lesz rossz a hangképe a mérőmikrofonos balhénak, de lapos, az tény. Dinamic EQ nincs a H/K 255-nél.
"Én a helyedben kipróbálnám a frontok 60Hz, center 80Hz-et, elég nagy dobozok hozzá."
Most egyelőre frontnak 80 Hz-et, a centernek és szatelliteknek 100 Hz-et lőttem be, nem akarom túlterhelni őket, szépen szólnak így is.
"Ha az subon maximális vágást állítasz, de az erősítőn vágva van adott frekvencián a jel, akkor úgysem küld afeletti frekvenciákat a subra, ezzel csak a potméter bizonytalanságát kerüljük ki."
Érdekes, mert sub-nak nem lehet konkrét vágási frekvenciát megadni az erősítő menüjében, csak a membrán méretét colban. Ha a front-oknak megadok egy frekvenciaértéket (pl. 40 Hz, vagy 60 Hz, vagy 80 Hz, stb.), akkor az erősítő menüjének mélynyomó üzemmód beállításnál nem lehet semmit módosítani és automatikusan "SUB" üzemmódba vált. Ha viszont a front-oknak nem frekvenciaértéket állítok be, hanem azt, hogy "Large", akkor mélynyomó üzemmód beállításnál van lehetőségem 3 opcióra: "Off", "L/R + LFE", illetve "LFE". Nem tudom, hogy a "Large" beállításnál a frontok milyen Hz-értékű vágással dolgoznak, de ekkor van csak lehetőségem arra, hogy megadjam, hogy a frontcsatornákról is leszedje a jelet a .1 csatorna mellett, vagy pedig ténylegesen csak a .1 csatornát (LFE) használja. Nem tudom, hogy mi van abban az esetben, amikor beállítom a 80 Hz-et a frontoknak és ekkor ugye csak "SUB" üzemmódban működik a mélynyomó, így nem tudom, hogy ilyenkor tényleg csak a .1-et kapja meg, vagy a frontokról is vesz le mélyet.
Nem tudom, melyiket kéne használnom.
Update: átraktam az erősítőt stereo 2.0 módba és ráküldtem stereo zenét és ha a frontoknál 80 Hz van beállítva a mélynyomónál pedig az így egyedül elérhető "SUB" beállítás látszik, akkor bizony szól a mélynyomó is, tehát a frontokról is vesz jelet. Gyanítom ez nem jó így, tehát a "SUB" kb. egyenlő lesz a "L/R + LFE"-vel, viszont nem értem, hogy 80 Hz-es front vágásnál miért ne állíthatnék be csak LFE-t, de nem engedi, csak ha a front vágást visszaállítom "Large"-ra.
-
ricsik
őstag
Sanci, Béci, köszönöm a választ.
-
Dorian
félisten
válasz
DM-Fan #45511 üzenetére
Mindenképp várjuk valakire, akinek H/K255, 360 vagy hasonló avr-je van, és pontosan ismeri a menüt, beállításokat, lehetőségeket, valami oka kell, legyen, hogy ennyire nem jó az automata beállítás, de addig is:
Nálam úgy működik, hogy az Audysseyvel beállítom, majd ezt lehet manuálisan módosítani, ha nem tetszik, tehát nem kell alapról indulni. Dinamic EQ lehetőség van nálad? Ha igen, kapcsold be.
Én a helyedben kipróbálnám a frontok 60Hz, center 80Hz-et, elég nagy dobozok hozzá.
Ha az subon maximális vágást állítasz, de az erősítőn vágva van adott frekvencián a jel, akkor úgysem küld afeletti frekvenciákat a subra, ezzel csak a potméter bizonytalanságát kerüljük ki.
Sub túlterheléséről nincsenek tapasztalataim, mert nálam inkább túlméretezett a helyiséghez.
Szerintem nem kell (nálam nem érzem, hogy kéne) variálni a különböző források esetén, ha azok diszkrét többcsatornások.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
Dorian #45510 üzenetére
Mikor anno meglett a rendszer, akkor bemértem mikrofonnal, de nagyon elcseszte a hangképet, így vissza is álltam a saját beállításokra. Azok sokkal szebben szólnak, pedig lényegében hasonlóak, mint amit a mérőmikrofon hozott, mégis sokkal-sokkal jobb, nem tudom az okát. Q-Acoustics 1050i frontok vannak, 1010i szatellitekkel és 1000 Ci fronttal. A frontoknál belőttem a 80 Hz-et, köszi. Centernél meddig merjek lemenni, ott megfelelő a 100 Hz?
A sub-nál föltekertem a maximális 180 Hz-re a crossover-t, nagyon brutális így, meg kell hagyni. Nem gondolnám, hogy a hangerőben szükség lesz a felesnél nagyobb értékre, most így maximális crossover-rel inkább feles alá tekertem a hangerőt, mert dolgozik rendesen. Amúgy el lehet egyáltalán lőni/túl lehet terhelni a sub-ot?
Az utolsó bekezdés arra vonatkozott, hogy ugyebár tudnak különbségek lenni az egyes kiadványok között. Az egy dolog, hogy mérőmikrofonnal egyszer beállítod a teszthanghoz a rendszert, de ugye van különbség keverésben egy koncertfilm és egy blockbuster mozifilm között - sajnos. Ezt gondolom kompenzálni kéne néha sub terén is, bár akkor ezek szerint igazából csak a sub-hangerő potival célszerű játszani, ízlés szerint.
-
Dorian
félisten
válasz
DM-Fan #45509 üzenetére
Miért nem méred be a rendszert a mikrofonos Audyssey-vel? Az megadja az értékeket, aztán azt lehet esetleg módosítani, ha kell.
Mi az 5.1 többi tagja? Álló frontok esetében 80Hz-ig simán le lehet és érdemes menni, a subot pedig 80 Hz-re állítanám az erősítőn.
A subon lévő crossover-t maxra tekered (úgyis az erősítő vág), ill. a hangerőt 50%-ra a méréshez. Később, ha szükséges, lehet 2/3 - max 3/4-ig emelni, de úgy, hogy a a sub ne hallatsszon ki a többi közül. (de az első 30órában azért ne tekerd 1/2-nél feljebb)
Az utolsó bekezdést nem igazán értem, Audyssey beállítja.
-
DM-Fan
nagyúr
Sziasztok!
Mélynyomó helyes beállítása ügyében kérnék segítséget. Egy Proson R10-ről van szó, egy H/K AVR255-ről hajtva. A helyiség nagyjából 20-25 nm. Az erősítő beállításaiban megadtam, hogy 10"-os sub csatlakozik a rendszerhez, beállítottam, hogy csak LFE menjen rá, tehát a frontokról ne szedjen mélyet, csak a .1 csatornát kapja. A frontoknál belőttem a crossover-t 100 Hz-re, így gondolom az alá nem mennek.
Mire lenne célszerű beállítani a sub crossover frekijét? A fentieknek megfelelően 100 Hz-et kéne beállítani ott is, vagy menjen fölé is? Szabad átfedést hagyni a frontokkal? Nem tudom, hogy a frontok egyáltalán képesek-e lemenni 100 Hz-ig (mondjuk csúnya lenne, ha nem). Egyáltalán hol lehet a Proson potijánál a 100 Hz körüli érték? Mert a poti alja 40 Hz-et ír, a teteje meg 180 Hz-et.
Milyen hangerővel "szabad" járatni? Csakmert olyan feles hangerő körül kezdem igazán érezni, hogy szól. Ez normális? Meddig szabad feltekerni? Most nagyjából egyébként mindkét poti középállásban van, tehát fölfelé mutatnak.
Mennyire van szükség arra, hogy különböző forrásokhoz újraállítsa az ember (teszem azt két különböző korú filmnél, vagy pl. koncertnél)? Milyen anyaggal érdemes beállítani? Célszerű hozzá szedni különböző Hz-en szóló hangmintákat?
-
Dorian
félisten
Azért szerintem nem tragédia, ha közelebb vannak a falak. Nem sok szobában tudják/tudjuk megoldani ezeket a távolságokat. Nekem 45-50 centire vannak a frontok a faltól (mondjuk elvileg a membrántól kéne mérni, akkor még a doboz mélysége is hozzá jön) nem érzem problémának.
Azt csak megerősíteni tudom, hogy a frontok közti távolság nem lehet nagyobb, mint a hallgatói, azon belül ha közelítjük őket a színpad mélysége nő, a szélesség csökken és viszont.
A fullHD-s távolságokkal kapcsolatban én tágabbnak érzem ezeket a határokat. Mindenesetre még 2,7-2,8m-ről nézve a belépő plazmámon is láthatóan sokkal szebb a képe ugyanazon film 2x BD50-es (2x~33GB) verziójának az egyébként jó minőségű 16GB-os 1080p mkv-hoz képest
-
BBéci
legenda
válasz
Toobee #45504 üzenetére
Jó lesz az a 65 centi is.
Már leírtam, hogy a frontok nem lehetnek egymástól távolabb, mint Tőled! Nem lesz egységes az előtted kialakuló virtuális tér, a sztereó színpadkép sem. 220 centi még megfelelő távolság a full HD felbontás élvezetéhez, a hangdobozokat meg közelítsd egymáshoz!
43 centi a szabványos készülék szélesség, az erősítők mindkét oldalán legalább 7 centit kell szabadon hagyni. A gyártók ajánlásai szerint inkább tízet. -
Toobee
veterán
Úristen....ez eszembe se jutott (a hangdobozos). Nem tudom miért, de nekem csak az erősítős cserélgetés ugrott be
Alakul a molekula. Ugyan 1 métert nem tudok sehol se betartani, de 60-65 centi még megyeget. A frontoktól ~140 centire tudnék ülni, egymástól pedig ~210 centi távolságban lennének. Sajnos "csak" 51"-es TV-m van, ezért 2m-nél messzebbre nem szívesen ülnék tőle. Elég ez a távolság (frontoktól)? Illetve milyen széles maximum egy erősítő? Szeretnék annak is egy elöl hátul fedetlen polcos valamit csinálni. Abba lenne a játékos, 2 erősítő esetleg cd lejátszó, meg bd lejátszó, de ezek még nincsenek. Szóval milyen szélesre csináljam?
-
BBéci
legenda
válasz
Toobee #45502 üzenetére
Legjobbnak azt tartom, a kényelmet is figyelembevéve, ha a frontsugárzókat mozizás során is a sztereó (ez régóta meghonosodott magyar szó) erősítő hajtja. Ehhez úgynevezett bontható végfokra van szükség, ami az AV géppel azonos márkájú, különben eltérő lenne a hangzása. Amennyiben nem ilyen a sztereó erősítő, érdemesebb dupla kábelt venni és a hangdoboznál csereberélni, dugdosni, azokat könnyebb megközelíteni.
-
Toobee
veterán
Annyi helyem sajnos nincsen, hogy minden centit be tudjak tartani, elég hülyén van megtervezve ez a szoba, na mindegy...hozott anyagból kell dolgozni. Azt meg lehet valahogy oldani, hogy stereo meg házimozi erősítőbe is belefusson a 2 front és ne kelljen dugdosni? Ha nem, akkor még azt is figyelembe kell venni, hogy könnyen hozzáférhető legyen az erősítő.
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest