Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Dell asztali gépek
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bluetooth hangszórók
Aktív témák
-
Meiser
tag
Köszönöm mindkettőtöknek, ezek alapján megfontolom a dolgot.
-
törölt tag
válasz
Meiser #46597 üzenetére
Nincs ellenjavallata az álló háttérsugárzónak, amenyiben el tudod helyezni és ki tudod emelni az 1 sz hsz.ban leirt hallgatási magasságra,és pontra.idézném: "A hangok lokalizálhatósága érdekében a surround hangsugárzók sugárzási tengelyének is a nézőre/hallgatóra kell irányulnia, nagyjából az ülő ember fülénél 60-90cm-rel magasabban kell elhelyezni azokat".De 16 nm.re kicsi lesz,főleg hogy a faltól kb 1 méterre kellene azokat elhelyezni, és ráadásul meg is kell emelned, így csak a leendő nagyobb szobában látom értelmét, tehát emelni kell majd: sztem meggondolandó vétel inkább.... De ha a megvételnél döntesz addig felváltva sztereóként funkcionálhatnak.
Erősítöben azokra is Large/nagy állást kell beállitani.
-
Meiser
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Kaptam egy meglehetősen jó ajánlatot egy 5.0-ás hangfalszettre, ahol a front és a háttérsugárzók egyaránt álló kivitelűek.
A kérdésem az lenne, hogy az álló háttérsugárzók milyen esetben javasoltak, illetve nyújtanak-e minőségi többletet bármilyen téren a polcsugárzós kivitelűekkel szemben? Ezzel kapcsolatban kicsit tanácstalan vagyok, érdemes-e vagy sem.
A szoba mérete, ahova kerülnének 16-18nm, el is tudom őket helyezni, később pedig várhatóan nagyobb szobába költöznének.Előre is köszönöm!
-
törölt tag
válasz
Tomics #46578 üzenetére
Ha nem tavalyi és azelőtti H/K akkor a teljesitményadatok un IEC szerint mérik amely értékeket egy csatornát meghajtva érnek el. 5 csatorna esetén már jóval kevesebb az egy hangfalra jutó teljesitmény. Tehát 10 % eltérés a megadottól nem tekinthető kockázati tényezőnek tehát nyugodt szívvel-lélekkel halgathatod hangosabban is, max az érzékenységet és az impedanciát vedd fiyelembe teljes hangerőhöz való hallgatáshoz ,hisz sztereóban üzemelve is kb. 20% csökkenés lesz,pl 130 megadott helyett 110 jut egy hangfalra azonos terhelés esetén,több hangdoboz még jobban leveszi az egy hangdobozra jutó teljesitményértéket. Max extrém esetben megy teljes terheléssel egy doboz.
#46579 Axwell18: a te általad emlitett értékek akkor tekinthetők valősnak ha mind az öt hangfal teljesen egyforma terheléssel dolgozik. -
törölt tag
válasz
rjanos97 #46583 üzenetére
Szia rjános97!
Ismerem a technikát és már elfelejtettem melyik szín a be vagy kimenet de az említett csatlakozók kizárólag vonali kimenetet adnak,így erősiteni kell amit a Genius kép szerint meg is tenne tehát nem az erősitő hanem a genius hangját fogod hallani. Ezzel a bekötéssel a videotonod kizárólag előerősitőként funkcionál. Hangfalkimenet a videotonnál Din csatlakozókkal oldják meg amibe a csupasz hangfalvéget kell ráforrasztani, méghozzá emlékezetem szerint a piros a hossszú legyen. -
valaki megoldáat tud arra hogy hdmi-n miért nem megy át 5.1es hang? 1.4 -as a hdmi ps3 at szeretnék pioneer vsx 520 erősitőre kötni,de nincs Dolby Digital 5.1es hang.Optikai kábellel tökéletes,dvd lejátszónál is ugyanez a helyzet.A ps3 kimenetet biztos jol állitottam ,szerintem vagy a kábel nem ok,vagy az erősitőn kellenne valamit belőni ha lehet.Köszi..
-
gerzsol
aktív tag
válasz
ginola #46584 üzenetére
Igazából nekem a BD lejátszó nem is lényeg csak hogy legyen ami meghajtja a hangfalakat. Annyira nem akarnék beleölni 100e-t vagy többet, hisz én egy amatőr vagyok, lehet még a különbséget sem érzékelné a fülem.
Ha szánnék rá annyit akkor Onkyo HT-S3305 rendszert vennék legszívesebben, de sajnos 80e-t én sajnálok rá.
Tudom hogy nem egy Onkyo és mégcsak egy lapon is szégyen említeni, de ha nem a legműanyagabb 5.1-et veszek hanem pl ezt?
Genius SW-HF 5.1 6000 [link] -
rjanos97
csendes tag
Sziasztok!
Új tag vagyok.
Van egy nagyon régi Videoton 7386-S erősítő [link].
Van hozzá egy [link] amiből 4 rca(piros, fekete, sárga, fehér) jön ki(bocs, ha hülyeségeket írok).
Az lenne a kérdésem, hogy hangfalat tudok-e hozzá csatlakoztatni rca-val, és ha igen, milyen kábel kell hozzá? (Van egy Genius [link] hangfal, és amelyiken nincs semmilyen szabályozás, az rca-val van hozzá csatlakoztatva(gyári megoldás). Ezt szeretném az erősítőhöz csatlkaoztatni.)
A csatlakoztatást(mit hova) ha leírná valaki, megköszönném. -
gerzsol
aktív tag
Sziasztok,
Én mint hozzá nem értő kérdeznék, hogy mi a véleményetek erről a termékről?
Érdemes lehet megvenni?
Főleg HD filmnézésre, Zenehallgatásra és PC játékra használnám.Samsung HT-C5500 [link]
Segítségetek előre is köszönöm.
üdv,gerzsol -
Pgabor79
aktív tag
Sziasztok!
Először is: B.U.É.K!JBL ES20-as háttérsugárzók esetén milyen frekivágást állítsak be szerintetek? Adatlapján 65-40.000 Hz-es tartományban dolgozik. 80 Hz-es vágás jó lehet? HK 255-nél egyel lejjebb már a 60 Hz-es vágás van... (Small beállítást alkalmazva. Gondolom nem érdemes a teljes frekvencia tartománnyal terhelni ezeket a kis dobozokat.)
-
Tomics
addikt
Ha az erősítő 10W-al többet tud leadni mint amit a hangfalhoz javasolnak abból lehet baj? (gondolom max hangerőn nem ajánlatos hajtani, de mondjuk 3/4-ig fel lehet tekerni?)
-
spiky03
veterán
Egy olyan érdekes dolgot vettem észre a hátsó hangfalaknál, hogy vannak olyan hangok amik "sercegve" szólnak. Ez szerintetek mitől lehet? Nem bírja el a hangfal az adott frekvenciát, vagy a kábellel lehet a baj? Mert azokhoz még a gyári kis vékony kábelt használom.
A hangfalak az oly sokat emlegetett Eltax Millenim Sourrond Set
Ezt a sercegő hangot pl olyankor hallottam, amikor égő tűznek a hangja szólalt meg a háttérben. Meg pont most hallgattam ezt a Cd-t Surround Sound For The Millenium, és ebben az utolsó tracknél amikor az F16-os elhúz mögöttem.
Ha hangfalakon ezek az adatok olvashatóak:
Freq. Response: 70-20 000 Hz
Music Power: 120W
Sinus Power: 70W
Impedancia: 4-8 OhmThx előre is.
-
MaTTeS
senior tag
válasz
ginola #46572 üzenetére
4-5 éves készülék. Az új árának a 40%-át éri kb., és belépő kategóriába hemzsegnek a 4-5-6 éves készülékek 25-40k között. Nekem biztos nem érne 35-öt.
3 hónapja 35-ért vitték el a belépő 2 éves Yamahám. Az volt a reális piaci értéke, pedig makulátlan volt az állapota. Ez van sajnos. Ezért mennek pl: a 4éves 605-ös Onkyo-k az új ár közel harmadáért... -
Tomics
addikt
35-öt megér egy denon avr-1306?
-
Thom!
veterán
Én csak segíteni próbáltam.
-
Thom!
veterán
Tudnak annyit, mint a JBL lehet többet is.
Kínában készül ez is mint a többi..
Vannak köztük nagyon jól megépített, olcsó, jól kinéző dobozok. -
Tomics
addikt
üdv újra itt. Gondolkoztam és a sztereó rendszer helyett 5.1-et vennék a filmek miatt.
A keret: max 90e.
JBL SCS-178-at kerestem, de nem találtam sehol használtan. Esetleg más alternatíva?
Valamint kellene egy 5.1-es erősítő amin van optikai bemenet.Ha valaki ajánlana mindkettőre a vateráról/expresszről/hardverapróról azt nagyon megköszönném
-
na itt vagyok megint,,
dvd félre raktam mert nem tudom 5.1et ad e le?megnéztem ps3 al az biztos hogy 5.1es hangal van,az erösitön is megjelent valami kis ikon elvileg az jelenti.De csak ugy jött ez össze hogy optikai kábelt használtam,hdmi kábelen kersztül nem jo akkor csak sima hang megy át nem 5.1 de miért ?Pioneer vsx 520 van elvileg a hdmi kábel 1.3as a ps3 on bevan állitva hogy mindenféle hangot átadjon hdmi-n nem értem mi lehet a baj.Nem is érdekelne hagynám optikán de ha hdmi van csatlakoztatva a ps3 akkor nem lehet még optikait használni hangnak mert át kell váltanom másik bementre és akkor meg kép nincs.Ha valakinek van ötlete irhatna mit csináljak egyébként optikait használva nagyon szépen szól
-
cekkk
veterán
válasz
clarlet167 #46557 üzenetére
Igen nehéz lenne kiírni ezt a honlapra, hogy ettől eddig zárva vagyunk
De nekem jó tapasztalatom volt velük.
-
Sziasztok
Van nekem egy pioneer dv-430 dvd lejátszom.az lenne a gondom hogy ha 5.1 lemezt rakok bele,akkor is 2.1 et ir a tv-én ha megnyomom az audio gombot.Ez normális?ezt irja pontosan Dolby Digital 3/2.1 CH
Hdmi kimenetet használok,tényleg azt honnan lehet megtudni hogy a hdmi kábel az milyen?1.3 .1.4?Nem látok rajta semmi jelzést.Köszi. -
cekkk
veterán
válasz
clarlet167 #46553 üzenetére
-
clarlet167
csendes tag
Sziasztok.
Tud valaki megbízható erősítő szervízt?
-
ricsik
őstag
válasz
Dorian #46544 üzenetére
Amikor megvettem a Kácsában a sub kábelem, ők is nyilazottat szereltek nekem. Amikor bekötöttem a C4 subom, egyből éreztem valami nem stimmel. Megfordítottam a kábelt és minden a helyére került. Természetesen nem figyeltem a nyilazást és fordítva kötöttem be először. Nem kis, hanem óriási differencia volt. És egy 60ezres subról beszélünk...
-
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #46549 üzenetére
Én egybe gondolkoztam
Nem tisztem összeszámolni, de ha belegondolok mi mennyit ért, és mire emlékszem szerintem nem sokkal maradhat alatta, de neked ez a hobbid erre nem sajnálod , más meg inkább el issza cigizi -
bajnokpityu
félisten
sztereo bőven alatta van.
csak roti tuningos,nem kellett drágábbat vennem, kábelek,DAC DIY,a hangfalt meg bemákoltam.csak használt és DIY.
valamint Python ajándékait sem számoltam,jócskán emelték a rendszer hangi értékét.HM denonnal, hátsó hangfalakkal együtt is alatta van a hangi része.
és azzal sem számoltam, h több cuccomon nyertem,mint amennyivel buktam.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
bajnokpityu #46546 üzenetére
Ez kétértelmű, érthetem úgyis hogy a cuccaid összértéke jóval több mint félmillió.
-
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #46546 üzenetére
Fölötte inkább nem
Már csak azért mert emlékszem, hogy valami 90 ezer körül mondtad a DACodat pl: a Denon plusz a sztereó + a hangfalak+ kábelek stb stb ... meg lesz ott az a közeli élmény
Használt árakban gondolkoztam -
Ed Parker
nagyúr
-
Dorian
félisten
válasz
Ed Parker #46540 üzenetére
Alsó-közép kategóriában szerintem semmi jelentősége, kihallható hatása nincs. Bár sosem jutott eszembe fordítva bedugni.
BULITA:
Igen.drmsp:
Ne foglalkozz vele, nem kell annak centire passzolnia. lehet különféle alátétekkel próbálkozni (gránit, tölgyfa, stb.), de azok kicsit mind befolyásolhatják valamilyen irányban a hangot, ami vagy jó vagy rossz. Ugyanakkor ezek kihallható hatása alsó-közép kategóriában szintén minimális, vagy nincs. -
drmsp
csendes tag
Hangsugárzó elhelyezésével kapcsolatban volna kérdésem.
A szabvány szerint a frontsugárzó tetejének 120 cm kellene lenni a földtől, ami rendbe is van, mert ha jól tudom, a hallgató fülmagassága a kiinduló pont, amit lemértem és kb. 110 cm.
De pl. egy népszerű concept 6 magassága 93 cm, a zensor 5 már csak 83 cm, akkor hogyan is lehetne a tetejét egy kicsit fülmagasság fölé emelni? -
BULITA
csendes tag
Sziasztok.
Azt kérdezném ,hogy a Kácsa audio RCA kábelnél,ami "nyilazott",melyik irányba mutasson a nyíl?
A cd játszó vagy az erősítő felé?
Illetve ugyanúgy ha a hangfal kábal is az,merre mutasson,az erősítő vagy a hangfal felé?köszönöm. -
robi0604
őstag
Kicsit elmaradva, de mindenkinek kellemes és sikerekben gazdag, Boldog Új Évet Kívánok!
-
holodp
aktív tag
válasz
#09634560 #46531 üzenetére
Értem.
Hát, jelenleg van 2 DVD lejátszóm, de szerintem csak az egyiket fogom rákötni, optikaival vagy HDMI-vel, megy még rá a TV, de az szerintem analógon (nézegetem a 1610-es hátuljáról a képeket, de analóg bemenetek mellett a TV feliratot nem találom. Az gáz, ha pl a SAT/CBL aljzatba dugom bele a TV-ből kifelé jövő kábelt?), később egy Bluray lejátszót gondolom HDMI-n, meg esetleg még odébb a PC-t, de arról fogalmam sincs, hogy hogyan.
Szóval olyan sok analóg csati nem kell nekem, ez 3-4 eszköz, nem több.
Ehhez gondolom elég a 1610 hátulja. A JBL-t most vettem, úgyhogy egy darabig azért nem válnék meg tőle, de legalább ha már azt váltanám, akkor új erősítőt nem kéne venni hozzá. -
törölt tag
válasz
holodp #46529 üzenetére
HDMI 1.3.n (tehát pl.HD hangok dekódólásában) jobb a 1610.1709 viszont egyel töb koax csatlakozót és jóval több analóg csatlakozó található rajta. Ezt neked kell tudnod: szerepel-e későbbi terveidben a Hd hang élvezete.Ha igen,valóban a JBL cseréje válik szükségessé. De et megint ráér..
-
törölt tag
válasz
Joe bácsi #46528 üzenetére
1: oké.
2.Annyi javitás: a DVD is ha lehet,optikaival vagy méginkább Koax-al,mert az LG dvd-n az is van.
3.Igy a fentmaradó optikaiba belekötheted a box optikai kimenetét,már ha van de a legtöbbön szokott lenni.
Tehát: a leendő erősitőbe az általad említett készülékekről optikai és coaxial csatlakozókat köss be, piros fehér csak esetleg Hifi/CDjátszó,videomagnó forrásról. -
holodp
aktív tag
válasz
#09634560 #46527 üzenetére
Miben válhat szükségessé?
Az SCS 178-cal nem tudom kihasználni a HD hangot?
MIben jobb a 1709 a 1610-nél?
Bocsánat a sok kérdésért, de tényleg kezdő vagyok, neten meg nincs konkrétan összehasonlítva a két erősítő.
Ha plusz funkciókat tud a 1610, hajlandó vagyok kiadni rá plusz 10-15 ezer HUFot. -
-
törölt tag
válasz
Joe bácsi #46519 üzenetére
Igen azért nem küldi és Béci szavaival élve soha a büdös életben nem is fogja.
Én arra kértelek hogy a dvd-t egyből a hifire kösd, ne tévén keresztül. De lehet nem voltam egyértelmű...
Hát akkor legyen máshogy,mert az általad elképzelt(??) bekötéssel sehogy sem kapsz 5.1-et de még csak értelmes hangzást sem.
Helyesen így cseelekedj: Ha lesz erősítőd, akkor abba köösd a TV optikai kimenetét és a DVD játszó optikai kimenetét is!! A Sárga RCA-t felejts el. Helyette scarttal( mivel sztem nincs rajta HDMI) kösd össze és a DVD lejátszó beállitásaiban állítsd RGB-re. és akkor szólni fog az 5.1 a leendő erősitőd hangszóróin és a DVD-böl is 5.1 fog szólni és láss csodát: a tévéében a tuneren fogott hangok is meg fognak szólalni az erősitőn. -
holodp
aktív tag
Na lehet, hogy mégis aktuális lesz a JBL SCS 178-hoz egy erősítő.
Melyiket ajánlanátok inkább?
Denon AVR 1610 60-65 ezer Ft
Denon AVR 1709 50 ezer Ft
Denon AVR 1311 75 ezer Ft (Erre az eladó azt írja, hogy van még rá 3 év gari is)Esetleg ugyanilyen árban van jobb is most?
Bluray lejátszót szeretnék majd rákötni, szóval jó lenne a HDMI csati rá.
Amúgy Vaterán és Expresszen mennyire éri meg szerintetek keresgélni? -
Joe bácsi
őstag
válasz
#09634560 #46513 üzenetére
Azt csináltam, h. rca-val a dvd lejátszó rá van kötve a tv-re. A dvd-t auxra állítottam és a hangot nem küldte a hangszórókba. Ugye azért, mert az rca a tv-n bement és nem kiemenet?
Lássuk jól értem-e: a tv-t optikaiva összekötöm az erősítővel. A dvd lejátszót a sárga rca-val a tv-vel. A piros és fehéret meg az erősítőbe? És akkor, ha a tv-n vinyóról nézek filmet fog szólni 5.1-ben a dvd hansgzóróin?
-
törölt tag
válasz
Joe bácsi #46515 üzenetére
Elöször is bocsi: 520 és 521: a / lett véletlen 6-os.
Másodszor:igazuk van és én is azt mondom: a 308 jobb a 309-nél. én is több ször leirtam/tapasztaltam, okát is tudom. De 70-ért nincs mit ajánljak,100-ért már több minden,pl. Rágyursz egy Onkyo TX-NR609-re és minden bajod megoldódik. Vagy Denon 1612/1911 is oké. nemrég linkelt vki 1912-t 100ért ,na azt sztem megcsípheted.vagy Pioner VSX 920, is jó és a H/K AVR 255 sok helyen 99 ezer az az Onkyónál is jobb telitalálat. -
törölt tag
válasz
Joe bácsi #46509 üzenetére
70ért nem nagy a választék(sajnos) én első körben Pioner 5206521 és Onkyo 309-et ajánlok.
Ha kifekteted a tévé hangszóróit,akor garisan cserélik,nincs az megirva,milyen hangerőn szanbad használni..
Használttal akkora szobába ezerszer is jobban jársz,főleg ha nem kell HDMI. -
Joe bácsi
őstag
-
törölt tag
válasz
Joe bácsi #46504 üzenetére
Mennyi zene/ film és mekkora szoba? Hazsnált oké? Miket kötnél még rá?
Milyen piros-fehéret akarsz öszekötni? Az LG-n nincs analóg hangkimenet a fejhallgatón kivül, A scart-RCA az LG-nél nem ad ki Digitális eredetű hangot. Ha meglesz az erősitő akkor optikain kimegy róla a DD jel 5.1-ben. Hifit is rákötheted a leendő HM erősitőre,müködne is róla ugyanugy vonali/aux kimenettel, de feleslegesnek tartom: max komolyab hangfalakhoz (erősitő indulóárának azonos árú hangfalpár/kétszeres árú 5.0) oké a dolog ,akkor tartom jó ötletnek. Inkább az LG beépitet Médiajátszója mellé is javasolom külön(akár a legolcsóbb,nekem pl.10. E Ft.-os van) lejátszó beszerzését majd termékenyebb időzakban és azt is külön kösd be az erősitőbe.LG ezen típusa ugyanis tudomásom szerint nem ismeri a DTS-t. -
válasz
Joe bácsi #46504 üzenetére
Hát itt legtöbben denon házimozikat ajánlanak,de ebben én már nem tudok segiteni. Én 70k ért most vettem a media markt-ba egy pioneer vsx 520 erösitöt meg hozzá egy pionner dvd lejátszót vagyis 50k körül volt az erősitő.Annyit nekem megért,de majd jönnek a nagyok és ajánlanak valami neked valót..
ha van a hifin rca kimenet azt rárakhatod egy másik erősitőre de szerintem nem nagyon szokott lenni,inkább az aux bemenete az nem?
-
válasz
Joe bácsi #46501 üzenetére
mindenképp optikai kábellel tudod csatlakoztatni vagyis olyan erősitő kell aminek van optikai bemenete.A hifit a rádio meg cd stb miatt akarod rárakni az szerintem nem szerencsés de ott is csak a jack dugó marad vagyis a hifi füles kimenete más nem hiszem hogy van rajta.De egyébként ha erősitőt veszel akkor rádiosat vegyél pl házimozi
meg egy dvd lejátszó rá és kész ne akard a hifit rákötni..A hifi ládái meg jok lesznek amig nem veszel másikat.Dvd lejátszó is van már 5k ért is zenét hangatni megteszi..
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE X570S AORUS MASTER alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- AKCIÓ! Beszámítás! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest