Hirdetés
Aktív témák
-
pelyhe1985
csendes tag
Hello
és milyen erősítőt javasolnál?
-
spiky03
veterán
válasz
#09634560 #44396 üzenetére
Köszi
Akkor mindent úgy csinálok, mint eddig
10re megyek a 220volt-ba, a kábelért
A banándugókat sikerült az erősítőn kipiszkálni azt az EU-s védelmet, vagy mit.Már csak a dugók kellenek majd, mert a kábelezés meg lesz ma délelőtt.
A polcot is átrendeztem ahogy javasoltátok, plusz azt a fehér valamit is leszedtem az erősítő tetejéről.
Délután mutatok képeket, ha érdekel?
Mondjuk nincs meg felette a 30centi, e a hátulja is nyitott, úgyhogy szerintem így is teljesen oke lesz a szellőzése.
Majd a centerre kérek észrevételeket, hogy úgy rendben van e.
HA meglesznek a képek akkor érteni fogjátok -
PrinceHerceg
őstag
Nem 2-öt szeretnék venni csak 1-et...
Az árkategóriát pedig nem haladhatom meg mert szétépnének érte, szóval akkor Onkyo vagy JAMO ?
-
Petykó78
tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. Használ valaki H/K erősítőt xbox360-al, esetleg találkozott már ezzel a problémával? Nálam AVR255-re van kötve a box HDMIvel. A gép hangkimenete 5.1 DD-re állítva, az erősítő viszont csak 2 csatornás 48Khz PCM-et lát, ezt keveri ki Logic7-re.
Ha valakinek van hasonló tapasztalata, ill. megoldása, megköszönném ha megosztaná.
Köszi. -
kigyi_23
addikt
válasz
spiky03 #44382 üzenetére
Nálam a 220V csak annyival akart átverni, hogy nem volt raktáron a cucc, na mondom kifizetem előre és akkor nem kell magammal hordjam a pénzt, meg át tudja venni megbízott ember is. Na 56k körül rendeltem akkor és persze, hogy a futár kérte a pénzt..... (tehát csak ennyivel akartak lehúzni..)
-
spiky03
veterán
Ha holnap meglesz végre a normális méretű kábeleim
, akkor ugye azokat járatni kell.
Így filmet sem lehet rendesen nézni? Azt is halkabban kell, vagy az mehet rendes hangerőn?
Lehet, hogy hülyeséget kérdeztem, de ezt nézzétek el nekem -
MaTTeS
senior tag
Berakhatsz több versenyzőt is, de ebben az árkategóriában, akkor is a Polk fog nyerni
Nálam 20nm-en van a 125-ös. Ahogy én használom, családi házban, hogy nem kell szomszédokra figyelni, még így is van tartaléka bőven. Inkább legyen erősebb egy sub, minthogy gyengébb és csak szenvedsz vele. Főleg ha szereted, hogy filmek alatt érezed a robbanásokat -
Tamoo
nagyúr
Na ahogy nézem még egy versenyző bekerülhet a képbe.
Szóval ezek közül melyiket érdemes választani?KEF C4 65e
Proson Reality Sub 10 50e
Polk Audio PSW 110 65e(#44382) spiky03: nekem meg 22m premium helyett star-t küldtek és a premium van a számlámon is
de kicserélik. Remélem a hossz stimmelni fog
-
spiky03
veterán
válasz
MaTTeS #44350 üzenetére
Köszi szépen.
Hogy meg sz*patott a 220volt.
Pénteken átvette egy haver a 6m kábelt amit rendeltem, és sajnos nem nézte meg, hogy valóban annyit adtak-e amennyit rendeltem, mert sajnos csak 5 métert adtak. Úgyhogy holnap mehetek kicserélni a 6méteresre.
Még szerencse, hogy kicserélik, mert ha nem tennék, akkor nagyon morcos lennék.
De legalább tanultam a saját hibámból, legközelebb már leméretem. Az mondjuk izgi lesz majd a 20 métert. -
válasz
benvolio #44380 üzenetére
Én is hiába írtam, nekem sem hiszik el, hogy nem az erősítő csinál belőle 5.1-et.
Részemről a téma lezárva, nekem ez így teljesen jó hogy úgy működik, ahogy vártam.Egyébként a TV manualjában is benne van, hogy amint olyan erősítővel kötöd össze, ami támogatja az ARC-ot, nem kell az optikai kábel.
-
benvolio
őstag
Pro Logic II van is az erősítőn, de mivel 5.1 jelet kap az erősítő azt nem is lehet használni alatta. Azt csak Dolby Surround vagy sztereo jel esetén lehet és igencsak van különbség közte, szerintem ég és föld. Valamint te nem fogsz megszólaltatni pro logic II-vel 1db /pl. jobboldali/ háttérhangfalat, mert azt a frontból keveri csak oda tehát önállóan nem fog szólni.
/Valamiért eltűnt az a teszt hátha itt jó: [link]/
-
ginola
addikt
200e Ft környékén melyik tűnik jobb választásnak
Denon 2311
vagy Marantz 6005 -
Tamoo
nagyúr
Mennyivel egyszerűbb lett volna, hogyha az olcsóbbat ajánljátok
Mitől függ, hogy milyen kábel kell a SUB-hoz? A PSW110-hez, illetve a proson-hoz Y kell vagy csak egy szál RCA?
Miért raknak rá hangfal ki+bemeneteket is?
Pl. [link] itt van LFE IN és LINE IN is, melyikbe mit szokás kötni? -
benvolio
őstag
válasz
oszy78 #44356 üzenetére
Végre nem vagyok ezzel egyedül, mert nekem is kimegy az 5.1!
Utolsó tesztnek ezt a rövid DTS-teszt-et indítottam el, és minden hang onnan jön ahonnan kell, ezt sztereo jelből nem lehet bepozicionálni semmilyen trükkel semmilyen erősítővel. Próbáld ki, mert ha nálad is a videónak megfelelően szólnak a hangfalak akkor az tuti 5.1. -
gabor23
csendes tag
Őstagoooooook! X-Faktooooooooor!
-
Dorian
félisten
Nekem is simán megérné a +15-öt az a Polk (olvastam korábban a hirdetést)
Nagy kedvencem Adele 19 és 21 albuma is.Nagyon jellegzetes, világszínvonalú hangja van, azért nem szabadott volna Verának adni.
Más stílus, de nagyon egyedi, csúcsminőségű hangja van Heather Headley-nek (2002 - This Is Who I Am), érdemes meghallgatni
Egyébként mostanában nem szívesen nézek koncertvideót, annyival jobban szól a sztereó lánc, hogy oda teszi a teljes láthatatlan színpadot. -
Tamoo
nagyúr
-
Tamoo
nagyúr
Melyik a jobb?
Proson Reality Sub 10 vagy Polk Audio PSW 110 -
L4D1K
őstag
válasz
PrinceHerceg #44357 üzenetére
És a kettő "gyengébb" helyett egy bivalyabb nem állná meg a helyét? Proson Rumble r12
-
cekkk
veterán
válasz
PrinceHerceg #44357 üzenetére
Szia!
Jól értem kettő darab kell neked.
Én inkább vennék 80 ezerért (40 körül vannak ezek), egy jobbat, mint két ilyen haloványt, vagy 80 ért veszel olyat használtba, ami még sokkal jobb.
Én így tennék, de ha neked új kell akkor is inkább 1 jobb, mint kettő gyenge. -
PrinceHerceg
őstag
Sziasztok !
Kérlek segítsetek ebben a számomra elérhető árkategóriában döntést hozni !
2 db aktív mélyen töröm a fejem kérlek segítsetek düllőre jutni, hogy melyikkel járnák jobban, egy 20-23 m2-es szobában ami viszonylag jól bebutorozott !
- Onkyo SKW-208 => [link]
- JAMO SUB 200 => [link]
Az első egy viszonylag " kisebb " teljesítményre képes de nagyobb kónusszal szerelt példány, a másik nagyobb Watt értékkel bír de csak 20.3 cm-es a kónuszátmérőjeaz első 25cm-éhez képest !
Nagy dilemma ez Nekem speciel, szerintetek melyikkel járok jobban ?
Köszi mindenkinek a segítséget !
-
kiki22
senior tag
sziasztok! ez a szett mennyire eri meg az arat Onkyo HT-S5405?
-
cekkk
veterán
válasz
bendeguz76 #44352 üzenetére
Amit eddig láttam belőle, az tetszett, és jobb volt mint a cdje.
De ugye nem vagyunk egyformák és ízlések és pofonokAkkor majd megnézem Rocker nagyanyánk koncertjét is
-
cekkk
veterán
Most bele néztem Adele koncertjébe, és iszonyat jó, sokkal jobb mint a lemezei, nem is értem az a Kováts Vera mit gondol, hogy őt próbálta énekelni
Iszonyat jó hangulata van a lemeznek, és az a hang ami abból a nőből kijön.. áááá -
spiky03
veterán
Ebben tud valaki valamit tanácsolni?
-
ghiro
csendes tag
Sub-ok közül használtan Dali C6 mellé ti melyiket választanátok használtból:
Proson R12 (nincs gari)
Polkaudio DSW Pro 500 (9 hó gari, 5-10 ezerrel drágább mint a fenti)Mindkettőért utaznom kell nem is keveset.
-
MaTTeS
senior tag
Mondjuk azért a Westproduktos Yamaha szerviz is hagy némi kívánnivalót maga után. 5,5 hete vittem el egy db garanciális hangfalat magas hangsugárzó cserére. Jelenleg 4-5 hete nem kaptak semmilyen alkatrészt a Yamahától. Érdekes, főleg hogy Kínából is megjönnek az egyéb pl: telefon kijelzővédő fóliáim 1.5-3 hét alatt.
Hajóval hozzák Ázsiából vagy mi a f*sz?Ha jövőhéten sem jön meg, akkor sajnos kénytelen leszek arrogáns stílusban rákérdezni a disztribútornál , hogy mi a helyzet... (neki adja le a rendelést a szerviz, a szerviz meg semmi infót nem tud adni mikorra várható)
-
cekkk
veterán
Először is beszélj te a importőrrel, van pár mail címem amire ott tudsz írni, ha kell megírom neked őket.
A másik pedig, ha ott nem hajlandóak veled érdemben tárgyalni (valószínű, mert elég bunkó társaság), akkor következő emailedben jelentsd be hogy feljelented őket, majd ha erre sem reagálnak, akkor jelentsd fel őket, mivel te fizettél nekik, nem neked kéne kedveskedni velük, ez az egyetlen lehetőséget, ha már hónapok óta nem hajlandóak segíteni neked.
Ne te legyél mér kedves velük, és ne egy 100 ezer forinton spóroljanak már, amikor az absolutsound volt vezetője, gondolom most is ő, olyan büszke arra, hogy festményeket gyűjt
Ez a szép magyar valóság, fizess neki, és utána leszarjuk az egészet, nem is értem ilyen vállalkozások, hogy maradnak életben, én sem fogok soha többek H/K terméket venni, újonnan meg főleg nem. -
törölt tag
válasz
nagyandras #44341 üzenetére
Elöször is: minél sűrűbben rendezd be a szobát
hogy kevés szabad fal- és padlófelület maradjon. Frontokat ne tedd polcra. És ugy helyezs azokat hogy a faltól b. 1 méternyire legyenek. A Mély helyét próbállgatással választhetod ki.
Most mennem kell,többeik biztos bővebben kifejtik. -
jcage
tag
Sziasztok,
Tanácsot szeretnék kérni egy már korábban említett probléma kezelésével kapcsolatban. Nekem van az a problémás H/K AVR255-öm, aminél az audio jelfolyam elfelejt működni HDMI-n keresztül (kép minden esetben ok). Volt már szervizben (Sekon) is, ahol a HW-t rendben találták, illetve a legutolsó FW telepítve van, de a hiba ennek ellenére fennáll. Már levelezek egy ideje velük, illetve ők az importőr/gyártóval, de lassan két hónap után még semmi eredmény. A szerviz elismeri a hibát, mert nem én vagyok az egyetlen, ennek ellenére a gyártó tagadja, hogy ilyen jellegű hiba lenne. Én azt szeretném elérni, hogy ha már garanciális az eszköz, akkor cseréljék ki egy valóban jól működőre. A kereskedő elvileg cserélne (Saturn), de addig nem kapok csereutalványt, amíg szerviz le nem bokszolja importőrrel, aki meg nyilván gyártóval fog harcolni.
Mit kellene tennem? Várjak még, beszéljek FVH-val (erős kétségeim vannak), van valakinek ilyen tapasztalata? Nálam erősen negatív irányba ment el a H/K megítélése.Thx,
J -
nagyandras
csendes tag
Sziasztok!
Abban a szerencsés(?) helyzetben vagyok, hogy az üres szobába a hangfalaim és a mélynyomó (Mission MV-8 + MS-8) már megvannak, most kellene bebútoroznom.
Milyen alapszabályokat vegyek figyelembe?
Szabad-e a front hangfalakat polcra állítanom?
Mennyi távolság maradjon a hangfalak és a mélynyomó körül?
A válaszokat előre is köszönöm! -
cekkk
veterán
válasz
SaiyanJin #44338 üzenetére
Először is nem kéne beszólnod!
Másodszor nem szervizesek ülnek itt akik mindent tudnak neked egyből!
3 szor tudsz guglizni és szervizt keresni, majd be linkelni esetleg, hogy ők milyeneknek, vagy esetleg még mi vigyük el hozzájuk?Elég sok minen okozhatja a hibát, nálam egy ilyennél, az adott végfoknál lévő 3 tranyót kellett cserélni, de lehet más is a hiba oka, vidd el házimozi szervizbe, megbízhatóak.
Egyre pofátlanabbak az újoncok, ha nem abban a másodpercben kapnak választ
-
cekkk
veterán
Nálam is a H/K ha automatikusra van állítva, akkor mindig az ő szerinte legjobbat adja, ez addig jó is amíg 5.1et adok neki, de ha 2.0 kap, akkor azt is 5.1be rakja szét, amit én nem mindig szeretek, mert vannak ahol nem jól tudja ez megcsinálni, és inkább váltok át sztereóra, és gondolom nála is ez lehet, hogy automatikusan szétrakja a jelet.
De nem azét tud csak 2.0át vissza küldeni, mert két kábel hivatott az arc kiszolgálására, és így az nem képes többre, míg mondjuk, ha nem lenen benne a internet sávja akkor lehet tudná a sokpont.1-t?
Át kell néznem a hdmi specifikációját -
SaiyanJin
csendes tag
Sziasztok ! Megválaszolnátok az én kérdésem is 2 okoskodás között ??? Előre is köszönöm.
-
Caldera1
tag
válasz
arion.x #44329 üzenetére
Szia!
Nekem 609-es van... Közel sem tudok teljes körű, mindenre kiterjedően véleményt mondani róla. Előtte is Onkyom volt (595) és ahhoz képest annyi szolgáltatást tud, hogy csak kapkodom a fejem, meg szedem elő hozzá a használatit.
A setup nem tudom mennyire bonyolult, ugyanaz a menü elrendezése, mint az előző Onkyomnak, nekem teljesen természetes volt használni, beállítani. Annyi plusz változás van, hogy mindent kiír a képernyőre (amúgy nagyon szép kékes színnel).
Szerintem zenére is vállalható.
Hogy mennyire megbízható, azt majd az idő eldönti. De az 595-ösnél is az jutott eszembe, ha ránéztem: örök élet.A 609 hozzá képest sokkal szebb és még masszívabbnak tűnik.
Tudom mindenki a saját lovát dícséride én egy cseppet sem bántam meg. Pedig volt egy kis elhajlásom Pioneer, Denon irányba... végül mégiscsak a magas megbízhatóság és a kategóriájában nagy teljesítmény miatt hűséges maradtam a gyártóhoz.
Még annyit hozzátennék, hogy bőven van erőtartaléka a rendszernek, nálam végre a hangfalak is ki tudják futni magukat (korábban a Wharfedalejeim Onkyo 595-el: 12 nm-es moziszobában voltak), most pedig: 35 nm-en van a 609, és lehengerlő a moziélmény. -
L4D1K
őstag
válasz
greatdoki #44330 üzenetére
Én ismerek olyan embert aki berakta ezt a számot reggel, folyamatos ismétlésre, és este 9ig amíg nem jött haza non stop ment neki (mindezt társasházban
). Amikor a fülhallgatómat járattam be, 20perc fehér zaj, 20 perc rózsaszín zaj és 20 perc szünet váltogatta egymást 1 hétig. Ettől függetlenül szerintem kárt tehet a rendszerben ha 2 hétig folyamatosan terhelés alatt van.
-
greatdoki
tag
tényleg így kéne bejáratni? 2 hétig folyamatosan menjen?
[link] -
arion.x
csendes tag
Sziasztok! Jó pár hete már kérdeztelek benneteket AV receiver ügyben, de még azóta sem vettem. Most leginkább arra lennék kíváncsi, hogy az Onkyo TX-NR609 -ről milyen tapasztalatok vannak. Már itt is olvastam róla ezt-azt, de leginkább arra lennék kíváncsi, mennyire megbízható készülékek. Külföldi oldalakon ugyanis nagyon jó szakértői minősítéseket kap, de a kommentekben és a felhasználói véleményekben viszonylag sokszor írnak negítív dolgokat is. Pl. a HDMI pass through funkció nem működik jól, hosszadalmas és rossz a setup; van, akinek két nap után elromlott, stb. Tudom, minden típusnál előfordul egy-két negatív komment, de ennél az átlagnál többet találtam.
Másik kérdés: tudom, hogy az Onkyo házimoziban jeleskedik, de zenére azért mennyire használható a saját kategóriájában? (Sajnos, meghallgatni még nem tudtam, a tudása az, ami imponáló, meg a sok jó tesztvélemény.)
Harmadik kérdés: Tudom, hogy előbb-utóbb a hangfalakat is le kellene cserélnem, de amíg arra nem futja, a Magnat Motionnal mennyire tud jól működni véleményetek szerint?
A Denonról végleg letettem, mert kevés nekem rajtuk a csatlakozási lehetőség. A Denon 2311 lenne nálam az első, amit megvennék.
Az Onkyo TX-NR609 mellett még szóba jön nálam a Marantz 5005 (ha még lehet kapni), a HK 360, sőt a meglévő Sony vonalam miatt még mindig nem tettem le teljesen a Sony STR-DH820ról sem. (A belépő szintűek közt nagyon jó helyezéseket és véleményeket kap a külföldi oldalakon).
-
válasz
bajnokpityu #44325 üzenetére
-
válasz
milyen VGA-d van pontosan?
-
robi-k
őstag
válasz
Tudnál feltenni screen képeket, hogy a hangnál milyenek a beállításaid? Hátha rájövűnk, mi lehet a hiba
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #44320 üzenetére
Az oldalukon valóban nincs fent, de kiadja mindkét HD hangot. (HD2 és a HD mini2)
-
MaTTeS
senior tag
válasz
xtremetuning #44322 üzenetére
Hmmm fincsi
-
MaTTeS
senior tag
válasz
bajnokpityu #44320 üzenetére
Ez különös. Nincsen ismerősöd aki ért hozzá, hogy beállítsa?
Ha pesti lennél tudnék segíteni... -
bajnokpityu
félisten
win 7 alatt powerdvd ben vegre valaszthattam a hdmi audiot. denon setup ban kivalasztom hdmi audio forrast. es kuss van.
szoval ajanljatok olcso kozepes kepminosegu, digi koax hangkimenetu 3.5 winyos media playert.
hasznaltat foleg. ezek kozul pl az ac ryan oldalan truehd kompatibilitas van, de pl dtsmastert kiadja?
mire kell figyelni, mint hasznos tudas?
-
MaTTeS
senior tag
Sikerült beszereznem a Yello - Touch c. 2009-es albumát, 192kHz/24bit 5553Kbps formátumban (sztereó). Úgy tűnik a Concept 6-nak fekszik ez a stílus. Mondjuk jó anyagból könnyű jót alkotni
Aki teheti hallgassa meg, már csak az album minősége miatt is.
-
helenne
tag
Sziasztok!
Van egy RX-V361 erősítőm, amihez tartozik egy RAV28 WJ40970 EU távirányító. Egy ideje akadozott a hangosítás, halkítás, most már nem is megy. Szét lehet valahogy pattintani, hogy ne törjön össze? Megnézném, mi lehet a gond benn. Vagy tudnátok ajánlani hozzá másik távirányítót (univerzális vagy Yamaha vagy bármi egyéb lehetőség)? Köszi szépen! -
bormate
csendes tag
Erősítő vásárlásban gondolkodom. Néztem a Pioneer vsx-521-et és a Denon 1312-t. Mindkettő 80.000 Ft. A kettő közül többen is a Denont javasolták.
Most láttam meg a Yamaha rx-v371-et, ami 15000 Ft-tal olcsóbb. Bemérőmikrofon mindegyikhez van, ha jól látom.
Amit szeretnék: belépőszint, 5.1, HDMI, bemérőmikrofon (talán jobb eredményt produkál mint én). A kérdésem ez, hogy a Yamaha van-e olyan jó, mint a másik kettő. (ugyan kevésbé tetszik, de ha nincs nagy különbség, az olcsóbbat vanném).
Előre is köszi! -
spiky03
veterán
Meg van a kábel.
Egy gyors kérdés.Holnap kábelezek, és még nem érkeztek meg a banándugók (jövőhéten érkezik). Azt szeretném megkérdezni, hogy azoknak mennyi csupasz rész kell a kábelből hagyni? Elég a kb nekik is 1 cm? Csak, hogy ne kelljen 2x blankolgatnom.
csak rárakni a banánokat, ha megjönnek
-
válasz
#09634560 #44310 üzenetére
TV: Samsung UE46D7000
Erősítő: Yamaha RX-V471BBéci: Akkor gyere el hozzám és megmutatom, hogy tényleg működik.
Az erősítőn be kellett állítani, a HDMI control-t, valamint hogy használja az ARC-t, innentől kezdve a TV is kiküldi oda a jelet automatikusan, semmit nem kellett a TV-n beállítanom. -
greatdoki
tag
sziasztok!
nem tudom a hátsóhangfalaimat hová helyezzem.
súlyuknál fogva nem könnyű billenthető forgatható konzolt szereznem. ha egyszerű polcra rakom, ezeknél is kell az 60 cm magasság? képeken látom állványon vannak de a fülmagasságban helyezkednek el. tehát én a szoba felső sarkába raknám vízszintes polcra, kicsit beforgatva a nézői pozícióba.
jó lesz -e így vagy mi erre a szakmailag "tuti" ?
köszi előre is -
vaksi8
senior tag
válasz
spiky03 #44300 üzenetére
Szia!
Mikor én erőltettem bele a 2.5 ös kábelt,nagy nehezen sikerült../kínlódtam rendesen/
De ha jól megtekered a végét pl egy kombinált fogóval vezeték kaszabolás nélkül is bele megy!
Nekem bele ment-kellett hogy menjen....LuckyT
A proteusaudio.hu oldalán elég jó árak vannak most szerintem!
Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! GB B660M i7 12700KF 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB GDDR6X COOLER MASTER CMP 510 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A05 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 15IMH05H notebook - i5 10300H 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1660Ti W10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest