Hirdetés
- Gaming notebook topik
- A GTX 1650 Ti Mobile-lal mérhető össze a Radeon R890M
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali notebookos kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple MacBook
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- TCL LCD és LED TV-k
Aktív témák
-
spiky03
veterán
válasz
#09634560 #47187 üzenetére
Próbáltam én már mindet állítani rajta, de ez nem küldi ki sehogy sem.
Az audió beállításoknál ezek közül lehet választani csak:
- Digital output: OFF, All, PCM Only
- LPCM Output: 48 kHz, 96 kHz
Állítottam már All-ra is meg a PCM-re is de meg se nyikkan.Most is épp egy DTS Demo DVD van benne és semmi hang nem jön sz erősítőből.
A kijelzőén is csak a két hangfal világít a két front meg Pro Logic van kiírva. -
Dorian
félisten
válasz
ginola #47195 üzenetére
Azok inkább rontanak, mint javítanának.
Én nemrég volt nálam Zoli (pont az Alcesek és a tápoldal került szóba), hozta vissza a Lupust. Most már minden f@sza, zaj sehol. Már hiányzott a zenehallgatás.
"Hogyan lehet a 1034 M Neotech kábelt blankolni?"
Erre én is vakartam a fejem, ezért kértem meg a Zolit -
nebulo5
senior tag
A napokban szereztem be én is egy Alces-t! Nálam is az egyik villásdugó aljzatba T elosztó került, Zoli hozta. T elosztó és T elosztó között igen nagy lehet a különbség, az összetevő anyagától függően. Ezt ma mondta el egy audio/video kábeleket - csatlakozókat árusító cég tulajdonosa.
Zolit végtelenül korrekt és lelkiismeretes embernek ismerem, bizonyára az általa forgalmazott elosztók, minőségesebb anyagból előállítottak, mint amelyeket általánosságban beszerezhetünk villamossági üzletekben. Így alig vagy csak elenyésző mértékben ronthatnak az Alces hatékonyságán. Ha ez nem így lenne, biztosan nem ajánlaná az elosztót, mint beiktatható terméket.
Ha egy dugalj + (elosztóval) 2 táp forrás nem elegendő, akkor (szerintem) több dugaljal ellátott Alces-t kellene inkább beszerezned. -
Dorian
félisten
A T dugó nem csökkenti érezhető mértékben a hatást, maga a gyártó is ajánlja, mint költségcsökkentő megoldást. (Azért gondolom teszteléssel kimutatható valami különbség) A Teszkós hosszabbító persze hazavágja. A lényeg, hogy az utána lévő kábel is legyen normális minőségű, T dugónál ez a rossz minőség csak néhány centi.
De én azért 2-es verziót vennék, egyikbe csak az erősítő, a másikat lehet osztogatni T-vel.Subra nem vettem észre, hogy különösebb hatása lenne, bár még nem próbálgattam, csak miért-ne alapon rá van dugva.
Viszont a TV-t a kép miatt érdemes rádugni! Nálam HD filmeknél jócskán zajtalanabb lett, szerintem most már csak az van rajta, amit a rendező odaképzelt. Ez dugdosós teszt nélkül, azonnal észrevehető. Tévéadásoknál nem ennyire jelentős, de érdekes: Valami olyasmi érzésem van - fotózáshoz tudom hasonlítani - mintha kicsit tágabb blendével (és szebb rajzolatú objektívval) készült volna a kép, a fókuszban lévő dolgok kicsit jobban kiemelkednek, a háttérelmosás pedig szebb.
Mozinál nem tapasztaltam, hogy a TV-t is Alcesbe dugva romlott volna a hang. Sztereómnál kicsit behallatszik zaj, ha a TV be van kapcsolva, de készenlétinél nem.
-
Thom!
veterán
Szeged MediaMarkt
Jamo C805 170.000
Denon AVR 3310 ezüst 200.000
Dali C6 150.000 -
törölt tag
válasz
Szabikaa20 #47178 üzenetére
Elég.
-
spiky03
veterán
Azért jó, mert ha csak lekapok valami filmet megnézni, akkor nem kell kiírni egy újraírható lemezre, hanem csak felmásolom rádugom és már nézetjük is.
Csak ezért kell.
Persze ha meglesz a LG BD570 akkor már nem lesz ilyen gond, mert az tud DLNA-t és akkor a laptopon megtudok majd osztani egy mappát neki.
Persze majd egy router is kell majd hozzá@Sanci38
Max csak sztereón küldi át, mert a lejátszón fel sincs tüntetve a dts logo...
Ő lenne az -
krenkoka
tag
Erre valaki esetleg? BBéci vagy Sanci38, ti azért eléggé értetek a hangdobozokhoz, ha tudtok írjátok már meg a véleményeteket.
-
BBéci
legenda
Egyrészt már a T dugó is csökkenti az Alces pozitív hatását, másrészt szubládát nem dugnám ugyanabba az elosztóba, mint a lejátszót és az erősítőt. További elosztót meg pláne nem, az végképp hazavágná az egészet.
(#47179) spiky03
Miért kell DVD-játszóra USB bemenet? Pioneeremen van kettő is, de egyszeri próbán kívül sosem használtam. -
Szabikaa20
őstag
Ha ilyen hangfalkábelem van az elég? 2 vagy 2,5mm...Kene vastagabb vagy valami komolyabb?
-
Thom!
veterán
Konnektorba bedugok alces1 arra T-dugót így rátudnám dugni az HM erősítőt+Sub+7-es elosztó.... így kapna a sub alcesen kívül egy normálisabb tápkábelt?
Szerintetek?
-
Fang
aktív tag
válasz
krenkoka #47161 üzenetére
kb 200€ a keret tehát 60-70k. ugyanis mire megveszem a tv-t meg egy jobb médialejátszót addigra sajna csak ennyi marad...korábban már kérdeztem ebben a fórumban hogy 60k körül találok e vmit, de csak annyi választ kaptam, hogy inkább ennyiért ne is keressek.
na mind1 ha tudsz nekem ajánlani vmit azt nagyon megköszönöm mert ebben a témában nem vagyok otthon. -
krenkoka
tag
Lenne egy kérdésem hangfal téren. Most egy Infinity Primus szettet nyüstölök, a Yamahához jó is volt, de a 1912-höz kevés. Szóval mit kellene ezzel csinálnom, hogy működjön? Érdemes lehet tuningoltatni? Vagy inkább csere? Az a baj, hogy ami hangfal jó lenne az nagyjából 300-350K körüli lenne, de annyit most nem tudok és nem is akarok rá szánni. Viszont ha egy minimális ráfordítással lehetne ezeket tuningolni, akkor kb egy év múlva meglepném magam az új szettel. Valakinek valami vélemény, hogy mit kellene vele csinálni?
-
krenkoka
tag
Ez így nem igaz, hogy felső kategóriás, csak minőségi. Árban sokak rendszere nem drágább egy egybebögreszettnél, viszont ég és föld közte a különbség. Egy belépő 5.0-t már meg tudsz venni kb 100K környékén, egy bögreszett is van a "komolyabb" vagy 80-100K.
Amúgy a kérdésedre a válasz, hogy keress másikat, normális erősítőt. Mennyi a keret amit rászánsz? -
Tamoo
nagyúr
Catarzis hangfalkábelről vélemény? 2x4mm2 ezüst-réz keverék, ennyit tudok róla. Vélemény? Milyen kategóriát képviselhet?
-
Toobee
veterán
válasz
Dorian #47156 üzenetére
Szerintem azt majd akkor veszek, ha lesz sztereó erősítő is, de ez még a jövő zenéje. A hátsók most maradnak a 0,75-össel, előre van most pénzem venni ebből a Gothamből, majd jövő hónapban kapnak valamit a hátsók is. Ja és elvileg ma érkezik a szett, már epekedve várom
-
Dorian
félisten
válasz
ginola #47154 üzenetére
Igen. Mivel bazi széles, lapos kábel volt, a szigetelés viszonylag merev pvc, nem hiszem, hogy az bármibe beleférne.
ginola:
Már nincs, mert eladtam a kábellel együtt, de Naka "Z" volt. A vastag lapos kábeleket nem is én dugóztam fel, mert pont akkor adtam oda a hangfalakat Hivox-nak tuningra, így megkértem, hogy csinálja már megToobee
Nem akarom lehúzni a Gotham-et úgy, hogy nem is hallottam, ill. azt vedd figyelembe, hogy az Excalibur jóval drágább kategória. -
-
spiky03
veterán
Arra tudtok valami megoldást. hogy hogy tudnám a 2db DVD lejátszómat összekötni az erősítővel, úgyhogy mind a két DVD-n csak koax kimenet van (optikai nincs). Viszont az erősítőn csak 1db koax bemenet van.
Bezzeg optikai van rajta kettő is -
Fang
aktív tag
Sziasztok
úgy látom itt főleg felső kategóriás cuccokkal foglalkoztok, de azért megpróbálom hátha van valakinek valami személyes tapasztalata ezzel a rendszerrel: Sony BDV-E280
termék spec: [link]kérem ha tudtok segítsetek hogy megéri-e vele foglalkozni vagy keressek mást.
-
_ATi_1
senior tag
Sziasztok!
Valaki meg tudná mondani, hogy az LG HT554TH házimozi erősítő tud-e az optikai bemenetén DTS jelet fogadni ?
Üdv! -
Toobee
veterán
Kábeleknél számít, ha hozzáértő szereli, vagy fogom, blankolom és betekerem a banándugó csavarjait, ahogy eddig is csináltam?!
-
spiky03
veterán
A Yamaha RX-V 365-re rátudok kötni két DVD lejátszót szerintetek szimpla videókábellel?
Az egyik koxal a másik pedig optikain lenne ráküldve a hang.
Majd az erősítőből a videó out-on menne a kép a tv-be.
Ez így működhet? -
törölt tag
válasz
babuttila #47110 üzenetére
Nekem nem jön ki a kép.
De éppen így vághatod tönkre ha két eltérő karakterisztikájú hangszórót kötsz sorba. Mert különböző hangszórók esetén a teljesítmény egyenlőtlenül oszlik meg és ha netán az egyikre túl sok jut, akkor az megpusztulhat, valamint a hangszórók egymásrahatása következtében nőhet a torzítás. Ezenkívül ha az egyik hangfal lengőtekercse megszakad, akkor a többi se fog szólni
Míg ha szellőzik a H/k,vidáman meghajtja a SAL-jaid. -
bajnokpityu
félisten
válasz
python1 #47125 üzenetére
van nekem is tömör-kemény gumim is,majd hangolgatom.1 cm vtg gumilemezt akár az egész alá tudok tenni,van bőven.
egyébként Hivox is magyarázott valamiféle 4. dimenzióról. otthon melege, stb.. kicsit ezoterika, misztikum irányában is. hát nemtom, vagy utóbbi rendben van itt, vagy sokkal nagyobb a csörgővisszhangok hatása,azon kéne még csiszolni
biztosan van valami abban,amit mond, lévén 40év tapasztalat azért nem semmi..
-
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #47124 üzenetére
Legalább addig átveszik az anyagok az otthon melegét és átjárja a kellemes atmoszférája.
Pedig azt valamennyire rögzíteni kellene,hogy ne lebegjen.
Szerintem az is jó ötlet,ha elég nagy a fajsúlya és sűrű az anyagszerkezete.
-
python1
veterán
válasz
electrocarlo #47122 üzenetére
Próba.
Igazából rezonancia levezetés céljából, a hangszórók által keltett rezonanciák tovább terjednek a kabinet anyagára,ami szintén hangforrásként dolgozik, további nemkívánatos hangfrekvenciás hangokkal dúsítva.
Tüske erre a célra megfelelő,de bajnokpityuval kísérletezgetünk további "korszakalkotó"megoldással.
-
electrocarlo
csendes tag
Miért jobbak a hangfalhoz kapott fémtüskék, mint a most rajtalévő gumilábak?
-
Sziasztok!
Képzeljétek! Tegnap néztünk egy régi filmet, és a baloldali frontból nem jöttek a magas hangok. Gondoltam, biztosan régi a felvétel... Ma berakom a Starwars 2 újrakevert THX verzióját, és úgysem szól. Na mondom ennek fele sem tréfa gyorsan átkötöm a jobboldali helyére és ott sem.
Egyszóval tönkrement az alig egy éves Jamo... Holnap viszem vissza a saturnba... mert még szerencsére van rá 4 év gari.
Szerintetek meg tudják csinálni vagy új modell után kell néznünk?
Mitől lehet amúgy?Köszi
-
robi-k
őstag
-
spiky03
veterán
Nem akarok tolakodó lenni, de ERRE valaki tud mondani valamit?
Big Thx!
-
Thom!
veterán
hivox alces-e van valakinek Szeged és környékén?
-
babuttila
csendes tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem van 2 db Front Sal 4610 4ohm hangfalam amit gyárilag áthidaltak mivel mélyet akár külön is bele lehet kötni, de mivel az erősitőm nem képes passzív mélyet hajtani igyhát hídban maradtak, illetve +2db Jamo E410-es ami szintén 4 ohmos.
A kérdésem a következő jelenleg egy Harman Kardon AVR 435 Hajtja őket nem vettem észre különösebb problémát a melegedésen kivül, de utána olvastam és aggaszt a dolog hogy akár tönkre is vághatom a hangfalakkal mivel az erősítő 8 Ohmos.
Tehát ha sorba kötöm öket akkor nem azaz ha igy kötném akkor elméletileg nem lenne bajom ? :
[url=http://kephost.hu/share-FC0F_4EEF88F9.html][img]http://kephost.hu/thumb-FC0F_4EEF88F9.jpg[/url]
-
holodp
aktív tag
No, be lett szerelve a szettem.
A bemérést még nem csináltam meg, mert nem volt rá alkalmam.
Az beállítja magának a keresztváltót is, meg a mélynyomó hangerejét is? Csak mert a hangfalak leírásában az van, hogy a basszus hangerejét vegyem maxra és az erősítő majd beállítja magának. De ha meg teljesen maxra veszem, akkor alapjáraton is búg egy kicsit, és az kicsit zavar.
Rákötöttem PC-re is videókártyán keresztül (tud továbbítani HD hangokat is), jön is a hang, de az erősítő kijelzőjén nem kéne megjelennie például a Dolby Digital feliratnak? Annyit ír ki, hogy Multi IN, akármit játszok le. -
robi-k
őstag
Ötlet: ha esetleg valakit érdekel vagy szüksége van Service Manual-ra a készülékéhez, akkor ezen az oldalon lehet, hogy rátalál: [elektrotanya.com]
Én most töltöttem le a Denon 2310-sem SM-jét -
Arcus77
csendes tag
válasz
bajnokpityu #47091 üzenetére
Érvényben éppen vannak szabványok, az viszont más kérdés, hogy a magyar mindig azt nézi, hogy a törvényt/szabályt/szabványt hogyan lehet kicselezni. Mondjuk villanyszerelő szakmában ennek elég komoly következményei lehetnek. Ha a fociban tudnánk úgy cselezni, mint a jogszabályokban, a magyar nép VB győztes lenne minden évben
De hát ezért tart itt az ország, és nem is fogunk sehova sem jutni szvsz ilyen hozzáállással -
krenkoka
tag
válasz
bajnokpityu #47104 üzenetére
a magyar nép már csak ilyen...
-
krenkoka
tag
válasz
bajnokpityu #47091 üzenetére
Vannak még bizony olyan szakmák, főleg olyan területek, ahol régebbi szabvány szerint tervezett épületek, üzemek vannak és mikor felújítanak, akkor sokszor MSZ szerint "dolgoznak".
-
raycoon
tag
válasz
bajnokpityu #47101 üzenetére
Így jártam.
Bár nagy az esély, hogy én ebből semmit nem fogok érezni. Egyrészt nem lesz összehasonlítási alapom (hacsak nem húzok ki a padlóra néhány kábelt), másrészt nincs túlságosan audiofil hallásom..
Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Gaming notebook topik
- A GTX 1650 Ti Mobile-lal mérhető össze a Radeon R890M
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Építő/felújító topik
- Parfüm topik
- The First Berserker: Khazan
- Háztartási gépek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Lexus, Toyota topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12500 16GB DDR4 512GB SSD RTX ROG 2080 8GB Rampage SHIVA Seasonic 550W
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Windows 10 pro Retail aktiváló kulcs!
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k SAS HDD, nettó 15747Ft + ÁFA, 1 év garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest