Hirdetés
Aktív témák
-
cekkk
veterán
És mi van a ha a nassod nem bírja?
Nálam amikor a régi routerem volt, nem bírta a háló a BD filmet hd hanggal, a hang néha kimaradt, elvesztette a jelet, a képpel nem volt ilyen gond, a mostani routeremnél nincs ilyen gond, de simán lehet, hogy a routerrel van a baj, vagy a lejátszó hálózati lejátszási képességével, volt nekem egy WD amin hálón szaggattak a mkv-s filmek, a Dunével ugyan azon hálózaton nem volt ilyen gond csak a HD hangoknál maradt ki néha a hang, DTS vagy DD nem volt ilyen .Én dunet vennék és használnám ezt a progit hozzá zenéléshez
Itt is köszi robi-k
-
Peak
addikt
nagyon felk#&om az agyam és este veszek egy popiA300at
-
bajnokpityu
félisten
nemigen.nekem azért eléggé kinyilt a tér,amikor koakxról áttértem hdmi-re.egy fos inakustik koaksz kábelen ment át a digi jel,5 méteren,most meg egy noname hdmi 1.3on.
és ati elmehet a *csába,h hirdeti a hd hangok kimenetét hdmin,de sem xp sem win7,semmelyik mostani driverrel meg sem nyikkant.
popi bekapcsol,play megnyom,áll leesik.igy kell csinálni. riltekes csodáknak nagyon nagy a hátránya. popinak olyan a támogatottsága,kiforrottsága,h döbbenetes.
meg menet közben kiadnak olyan firmwaret,hogy tudja a bluerayt,meg 3D,mikor megjelenésekor még nem is volt támogatott?
riltek meg hirdeti,csak nem tudja
-
Peak
addikt
Akkor esetleg érdeklődnék, hogy van-e valaki BP-en, II. ker. környéki, akinek volna rámérő 1-2 órája, és rendelkezik mondjuk Dune D1-el (sigma 8643), vagy Dune TV-101-el (sigma 8670), esetleg olyan profi 20-22kHUFos HDMI-je tesztelés céljából?
Cserébe finom konyakkal, portugál vörösborral, esetleg tejeskávéval tudok szolgálni! -
törölt tag
válasz
#75912448 #45187 üzenetére
Egyébként mindegyik realtek 1185 tudja, csak ugyebár a licencelés... ki engedi, ki nem.
Érdemes ezt elolvasni:Right after hooking up the box, I tried to playback some MKV and M2TS files with DTS-HD MA audio. Bitstreaming of the HD audio worked without a hitch! Like many other media streamers, there is no official support for DTS-HD audio. However, that doesn't prevent the streamer from handling it within the constraints placed by the user's setup and the licensing agreements in place. In this context, the WDTV lineup is the odd one out, refusing to support DTS-HD bitstreaming. Other licensees feel that a license is necessary only for decode and downmix of the HD audio and not for bitstreaming. We feel this is correct, since the end user has already paid the licensing fees for the decoding of DTS-HD audio when purchasing the AV receiver.
Egyedül a WD tartja be a játékszabályokat. Ezért az új Live sem támogatja a HD MA-t, annak ellenére, hogy a Sigma utóbbi 867x csipjével lesz felszerelve. A Dune 101/301 és Popbox modellek is ezt a csipet használják, és mind HD MA képesek, annak ellenére, hogy a Dune oldalán sincs feltüntetve!
-
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #45189 üzenetére
De úgy a másik is olcsóbb
Na nem kötözködöm, de szerintem is jelen pillanatban a sigma csippes gépek jobban, majd kiderül , hogy lesz-e változás ezen a téren
-
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #45185 üzenetére
De nem is egy árkategória a kettő
-
törölt tag
válasz
robi-k #45184 üzenetére
Csak ismételni tudom, 200/200 HD audiót tartalmazó m2ts-t játszottam le vele hiba nélkül. Az Iboum is feltünteti, hogy HD MA képes.
És ebben a tesztben a testvérénél meg is erősítik: http://www.anandtech.com/show/4171/acryan-playonhd2-first-realtek-1185-media-streamer-in-the-wild
-
robi-k
őstag
Csak a DD+ verzióra írják a HD-MA támogatást, bár ebben is kételkedek. Az, hogy korábban valahogyan működött nem lesz más, mint a H/K AVR-460 hiányossága, nem tudta eldönteni, hogy a bejövő audiojel DTS HD-MA, vagy sem...
Továbbra is amondó vagyok, hogy ha kell a DTS HD-MA támogatása, akkor Sigma processzoros lejátszóra kell lecserélned a Realtec-es lejátszódat.
Nálam pl. nagyon fontos a DTS HD-MA támogatása: már több DVD-Audio lemezt konvertáltam át ebbe a formátumba, és élvezettel hallgatom -
-
Peak
addikt
igen, én is erre gyanakodtam
no de .... sanci83 kollega irta ezt a kölcsön profi highspeed HDMI-t kipróbálásra... miként lehet ezt megoldani?
van olyan boltocska, ahol adnak ilyet letét ellenében?
vagy esetleg ha van valakinek profi kábele, szivesen meghivom egy kis borozásra, sörözésre, rendszert behallgatni, úgy is kiváncsi vagyok szakember véleményére, hogy az amúgy fos szobaakkusztika ellenére vajh miként szól a kicsike -
cekkk
veterán
Érdekes, nem tudja a spec szerint és nem is mindig tudja, akkor szerintem a lejátszó procija nem bírja, és a koncertnél kevesebbet kel dolgozni, mert nem olyan esemény dús mint egy akció filmnél, erre tudok gondolni, és egy jó lejátszó csere ahol ki vannak fizetve a licencek a hangformátumokért
-
Peak
addikt
Értem én drága barátom
de ha nem tudná lejátszani, akkor egyáltalán nem tudná, ami ellenkezik azzal, hogy ha épp olyanja van a rendszernek, akkor probléma nélkül lemegy a 2 órás koncert DTS HD Master Audio felirattal az erősítő OSDjén és kijelzőjén a Ryanről.
Ezért vagyok én is most igy zavarban.
szerk: no meg ugye itt is irják, hogy a Realtek 1085 DTSMA kompatibilis...
no meg tök fasz vagyok má ma, me' a HD2 1185ös chipes, nem 1085ös
No de a lényeg, hogy a hangkihagyásra kéne kitalálni, hogy mi okozza
-
Peak
addikt
nem csak ezzel, más állományoknál is tapasztaltam ilyet, de ami fura, hogy a sima FLAC stereoval is van néha akadás... amiből én is vagy a kábelre, vagy az erősítőre gyanakodnék.
HD2 a lejátszó, bocsi
http://www.acryan.com/product/playonhd2/specifications/
-
Peak
addikt
válasz
robi-k #45171 üzenetére
Audio Output Supported
* Stereo
* Dolby Digital AC3 5.1
* (passthrough & downmix to stereo)
* Dolby Digital Plus 7.1
* (passthrough)
* Dolby TrueHD 7.1
* DTS Digital Surround 5.1
* AAC 7.1
* FLAC -
robi-k
őstag
Ok, de a listában akkor sem látom a DTS HD-MA szabványt [link]:
Audio Formats Supported: MP3 / MP2 / WMA / AAC / FLAC / WAV / OGG Vorbis / PCM / LPCM / MS-ADPCM / LC-AAC / HE-AAC / COOK / RA-Lossless
Stereo
Dolby Digital AC3 5.1 (passthrough & downmix to stereo)
Dolby Digital Plus 7.1 (passthrough)A Dune esetében ezt pl. kihangsúlyozzák:[link]
HD audio: enjoy top-quality audio tracks (Dolby True HD, DTS HD Master Audio, LPCM, FLAC). -
cekkk
veterán
Én azt mondom, hogy a HK lesz a ludas, nem ilyen probléma van néhány embernél a 255ös erősítőjével, lehet a 460 is örökölte
Esetleg a környezetedben egy másik lejátszó vagy erősítő, mert tuti nem kábel hiba az ilyen, legalább is szerintem.
Más DTS-HD hangsáv váltásnál is előjön vagy csak ennél, mert ha csak ennél akkor ez a film/koncert nem lett jól elkészítve.A DTS-HD-t ez sem támogatja
-
robi-k
őstag
Korábbi FW-vel jól működöt ez a funkció? Bár a leírás alapján a Realtec 1085DD csipre épülő A.C.Ryan PlayON!HD nem tudja kezelni a DTS HD-MA szabványt: [link]
Javasolnám eladni az A-c- Ryan lejátszódat, és venni egy Sigma SMP 8642/8643/8646/8647 processzorral szerelt médialejátszót.
-
Mejulie
csendes tag
válasz
benvolio #45156 üzenetére
hát arra gondoltam, hogy egy optikai kábelt viszek a tv digital audio out-jából az erősítőm bemenetére. a filmezés pedig úgy megy, hogy wifi router a tv mellett simán ethernet kábellel rádugva, laptop wifin és dlna serverrel wirelessbe streamelem a filmet. akkor így működhet az 5.1es dolby vagy dts?
-
Peak
addikt
urak, esetleg kis segitség kéne!
nálam van egy kisebb probléma a DTS HD MA hangsávokkal m2ts és mkv állományok esetén.a lejátszóm egy A.C.Ryan PlayON!HD, Realtek 1085DD chipes 500MHz-en legfrissebb beta firmwarrel.
ez adja a képet és hangot egy 6000 forintos 1,5m HDMI kábelen keresztül a házimozi erősítőnek, egy Harman Kardon AVR-460 csodának, amiben egy Faroudja videoprocesszor engedi át magán a video jelet a TV felé... és a hangot pedig szépen feldolgozza magának.
az állomány jelen esetben egy 32GBos m2ts.
1. hangsáv: LPCM ( sima sztereo )
2. hangsáv: DTS HD MA (5.1)
3. hangsáv: Dolby Digital (5.1)na már most a jelenség az, hogy elinditom a lejátszást, átkapcsolom a 2. hangsávra, az erősítő közli, hogy nincs bejövő hangadat mondom wtf?!
váltom át a 3-ra, majd megint a 2-ra, vissza 3, majd megint 2. és hopp... elindul a hang, erősítő boldogan teszi ki az OSD-t, hogy DTS HD Master Audio / Volume -45dB...
megy-megy egy ideig, és aztán egyszer csak elhallgat... mondjuk úgy véletlen 5 perc után.
akkor nyomok egy STOP-ot, majd megint egy START-ot. megjegyezte, hogy a 2. hangsávon állt, és csodák csodája elindul a lejátszás a DTS HD MA hangsávval és végigmegy a 2 óra probléma nélkül!
másik állomány, A-HA Final Concert BD50... TrueHD hangsáv... véletlen időközönként, 30mp-200mp-ként az elnémul a hang, az erősítő kiirja, hogy NO AUDIO, majd egy fél-egy mp után visszaugrik, és megint van hang. tehát fél-egy mp-es szünetek, akadások vannak a hangban, noha a kép megy tovább probléma nélkül.
ugyan ez előfordul FLAC lejátszásakor is, ami sima STEREO.
na már most... szerintem mi lehet a probléma:
1.) a 6000 forintos InAkoustic HDMI kábel fos, sok zavart szed össze az amúgy sem kábelszegény környezetből, ez zavarja a HDMI átvitelt, ami adatkihagyást okoz... ergo lehet vennem kell valami elképesztően jó árnyékolású HDMI kábelt, amit azért nem értenék, mert akkor miért játsza le a komplett 2 órás állományt néha probléma nélkül?
2.) egyszerűen a lejátszó szar, nem birja tartani a szinkront az AVR-rel, amit azért nem értenék, mert akkor miért játsza le a komplett 2 órás állományt néha probléma nélkül?
3.) egyszerűen az AVR a szar, mert mondjuk nem kellően erős jelet kap a lejátszótól, kevésbé érzékeny a bemenetre, esetleg az 1-es pontra visszatérhetünk innen... de igazából ha erről lenne szó, lehet lemegyek hidba tekintve hogy 300kHUFos erőlködő.
de ezt azért nem értenék, mert akkor miért játsza le a komplett 2 órás állományt néha probléma nélkül?4.) egyszerűen szar az AVR DAC-ja, a kapott jelet képtelen feldolgozni, megoldásként lásd a 3.) pont hidbamenését, amit azért nem értenék, mert akkor miért játsza le a komplett 2 órás állományt néha probléma nélkül?
5.) az állományok hangsávja nem teljesen szabványos, és az erősítő emiatt akadozik, amit azért nem értenék, mert akkor miért játsza le a komplett 2 órás állományt néha probléma nélkül?
lassan kihullik az amúgy 1-3mm-es hajam is az egésztől... szeretnék kipróbálni egy bármilyen új Sigma chipes lejátszót kontrollként, hogy kideritsem vajon a Ryan-e a leggyengébb láncszem?
ötlet? vélemény? help!
-
Wizard8
tag
Sziasztok!
Ma megrendelem a cuccokat. Erosito: Onkyo TX-NR509 lesz. Emelett 70000 maradt a hangfalalra. Tudom, hogy ehhez az erositohoz jobb hangfalakat kene venni, de most ennyi a keret, kesobb fejlesztem. Szoval szetbe sks-ht 648 al vagy. JBL SCS 178al szeretnem meg venni. JBL valahogy szimpatikusabb nekem, de az onkyo jobb valasztasbak tuni. Szerintetek? (bocs az ekezetekert, es a helyesirasert, mobil...)
koszi a segitseget! -
Tamoo
nagyúr
válasz
Toobee #45154 üzenetére
Ha úgyis van lehetőséged személyesen bemenni, én a helyedben meghallgatnék párat, aztán úgy dönteném el, hogy megéri-e az a +15e vagy +30eFt. Az a biztos.
Kérdés:
Egy alap Pioneer VSX-421-es erősítőnél ajánlott lecserélni a gyári tápkábelt, vagy ennél még nem hozna annyit, hogy érdemes legyen pénzt kiadni rá.... Én jelenleg a sub-ot is gyári kábellel használom. -
Toobee
veterán
Igazad van. Félreértés ne essék, nem a Te mélyedet szerettem volna "lehúzni", pusztán azt írtam le, amit a fickó mondott. És igen, mindentől van jobb, de jelenleg ennyi a nagyon fájdalomküszöb, aminél jobbat már hiába nézegetek, mert egyszerűen nem tudnám kifizetni. Úgyhogy most az anyagiakhoz mérten próbálok a legjobban dönteni, jelenleg az R10 az a döntés. 4-5 körül elmegyek érte, ha addig van még valakinek bestbuy ajánlata, akkor nyugodtan jöhet a PÜ
-
Toobee
veterán
Felhívtam a Streameseket. Szerintem most nem azon a 15e ft-on fognak cidrizni, ezért úgy gondolom, hogy megfogadom az Ő véleményüket, meg a tiéteket is. Azt mondta a PSW 110-el szemben nagyságrendekkel jobb az R10. Kicsit fájni fog, mert nem terveztem ennyit rááldozni (Reality Sub R10-ben gondolkoztam), de majd a madaras teszkóból hozom 119ft-ért a kilós kenyeret, aztán nem lesz gond
-
andrás47
senior tag
És ezekből valamelyik:
Pioneer DCS-414
Pioneer HTD-420TBEzek közül esetleg tudnátok ajánlani valamelyiket?
-
andrás47
senior tag
Heló !
Onkyo AVX-390 5.1-et érdemes-e vásárolni 80 ezret kérnek érte általában,vagy ebben az árkategóriában tudtok valami használhatót ajánlani?
Köszi.Üdv
-
Tamoo
nagyúr
Most megint ez a sub téma van, és megint felmerült a proson reality sub 10
Polk Audio PSW-110-et nem ajánlja senki helyette? -
Mejulie
csendes tag
Sziasztok,
a következő kérdésem lenne:
az erősítőm nem tudja az audio return channelt, így a hdmin csak a tv felé megy 5.1.
DLNA-n keresztül szoktam hd filmeket nézni a tv-n. ha összekötöm a tv-t egy optikai kábellel az erősítővel, akkor lesz 5.1 hangom? vagy hogy tudnám megoldani, hogy a tv hangját ki tudjam tenni az erősítőre 5.1ben? -
Toobee
veterán
válasz
Toobee #45136 üzenetére
Na bakter, kicsusztam a szerkesztesbol. Szoval, ami meg lenyeges lehet: panel 6. emelet, de nem zavarok senkit, a 3 ev alatt 1x jottek at szolni, akkor is ejszaka, mert nyilvan ittas voltam. A nappali 33-35 m2 es falra nez minden, tehat ablak fele nem all semmi, csak en, ha kinezek rajta.
-
Toobee
veterán
Sziasztok!
Ismet SUB temaban irnek, ha lehet. A JBL-es urgevel nem sikerult megegyezni, ugyhogy a Proson Reality Sub 10-re esett a valasztas. Viszont most lattam, hogy az R10 akcios lett, 79,9k huf. Hosszu tavra tervezek, a rendszer tobbi reszet is szeretnem majd idovel jobbra cserelni, de ez 1,5 eves projekt...legalabb. Szoval megeri a plusz 30e? Lenne hova tenni, de ha veszek, akkor nem 1 evre. Ha a jobbikat vennem nem "utne" nagyon a rendszert? Mert utana jo darabig nem lesz semmi, kb fel ev mire a frontokat le tudom valtani. Illetve milyen kabelt ajanlotok? Johetne a streamtol, hogu azt is ingyen kihozza a futar. Elore is koszi!
Sent from my Nexus S.
-
I.K.Z
tag
Mi a véleményetek erről a szettről?
Pioneer HTD-520 + Onkyo SKS-HT728 Házimozi Rendszer
http://www.netdepo.hu/pioneer-htd-520-+-onkyo-sks-ht728-2820.html/hun/
Vagy erről.:
http://www.netdepo.hu/pioneer-harman-kardon-black-pearl-2794.html/hun/Mit lehet várni hangzásban ezekről?
-
MaTTeS
senior tag
válasz
Maxell014 #45128 üzenetére
Az a véleményünk róla, hogy ennyi pénzért a Proson Reality Sub 10 szarrá alázza.
-
Maxell014
senior tag
értem köszönöm szépen mind2öknek és esetleg erről van véleményetek?
-
Maxell014
senior tag
Sziasztok
igazából én nekem csak olyan kérdésem volna hogy a mélynyomón pl ezen van egy sárga egy fehér meg egy piros csati és ezen meg csak piros és fehér ez miért? nem értem mert ugye a sub csati az erősítőn csak egy szálas és akkor most hogy van ez pls magyarázzátok elmondjuk ezek közül akár melyiket rá lehet kötni a technics sa-ax530-ra ?
-
axwel18
senior tag
Sziasztok tudnátok ajánlani nekem egy koax kábelt mert a jelenlegi elég gyenge minőségű és szeretném jobbra cserélni 1m-es bőven elég.
-
Z_A_P
addikt
válasz
Dorian #45116 üzenetére
hanem jobb minőségű hangszórók is vannak benne, azok, mint a C6-ban.
Na ez jo hirAz a kis Onkyo nagyon messze nem mutatja meg a Conceptek tudását.
Hat ez a perpetuum mobile. Vettem egy onkyo egybeszettet (5305 - ebben ugy tudom a 309-es erolkodo van). Szepen lassan idoval lecsereltem a hangdobozokat a Dalira. Akkor most johet az erosito?! Megigertem magamnak hogy meg akkor a concept 2 frontnak, es vege, nincs tobb penz erreAmugy nem ertek hozza, de ugy gondoltam eddig hogy a Dali Concept egy belepo szintu (az 1-2 meg kis meretu is) hangszoro csalad (igaz ezen belul kozep/felso kategorias), amihez a belepo erositok pont passzolnak
-
Dorian
félisten
Na az nem mindegy
40-45-öt azért sztem a Concept2 is megér.
Az Ikon nem váltotta a Conceptet, hanem feljebb lévő kategória.Azért lehet jobb megoldás az álló hangfal, mert a monitor alá úgyis kell állvány, nem polcra illik tenni. Filmhez jobban jön az álló több mélye, zenéhez sokszor a monitor kissé több részlete. De ha nem túl nagy a helyiség, a sub mélyben úgyis besegít filmnél.
Mellesleg a C2 nem csak méreteiben nagyobb a C1-nél, hanem jobb minőségű hangszórók is vannak benne, azok, mint a C6-ban.Az a kis Onkyo nagyon messze nem mutatja meg a Conceptek tudását.
-
Z_A_P
addikt
válasz
bajnokpityu #45114 üzenetére
Bakker de hulye vagyok
NemIkon 2, hanem Concept 2-rol van szo. A meglevo is Concept 1. Igy is jo biznisz? Ahogy en tudom, a Concept-et valtotta az Ikon.polchangfal nem jelent rossz minőséget,honnan veszed?
Hat pl itt sem vesz senki olyat, akinek van lehetosege mindkettore. Ez jelent valamit - az itteni tarsasagot ismerve -
Z_A_P
addikt
válasz
bajnokpityu #45111 üzenetére
Hali,
baja nincs, ez 100% (kulfoldon vagyok, itt veszem, nem sokszor szoktak atverni. Tole vettem az ikon1-et is fel eve) Na jo, 99%.
Most hirtelen atnezve, 2db Dali 606 is van ugyanennyiert, Dali concept 8 par 150-ert, stb.
A hasznalt cuccok eleg olcsok.
Szoval akkor szerinted jo ar! Tehat megerne?ezek a hangfalak azért már valami normális erősitőt
De ezek csak "polchangfalak", tehat szuper hangzast nem nagyon varhatnek toluk, nem? Ehhez is keves az onkyo? -
Mejulie
csendes tag
nekem sima 1.3 hdmi kábelekkel vannak összekötve a tv, erősítő, dvd lejátszó, STB...
mikor lehet szükség olyan hdmi-re ami enthernetes? nem tiszta számomra -
Z_A_P
addikt
Sziasztok, meger egy 1.5 eves, Dali Ikon 2 hangszoropar 45ezret? Van egy ajanlatom most.
Sajnos a szobamba (tv fal) miatt csak polchangsugarzok fernek el.
Tobbi mar meglevo: az Ikon1 menne surroundba, a center is Dali, erosito 309Tx
Szerintetek? -
Alpee
aktív tag
-
Alpee
aktív tag
Sziasztok.
Tanácsot szeretnék kérni egy új rendszer vásárlása kapcsán.
Amiben gondolkodom:
Yamaha rx-v671
Denon 1912illetve hangszórók (egyelőre csak frontok, apránként bovíteném 5.1 re):
Monitor Audio Bronze BX2
Dali Zensor 1
Boston Acoustics A26Melyiket ajánljátok ezek közül, illetve ha van egyéb ebben az árkategóriában ami esetleg jobb vétel (ár/hangminőség arány szempontjából).
Kb 16 nm-es szobába kellene, ezért gondolkodom polcsugárzókban, kb. 60-40% zene-mozi.
Receiverek közül mintha a Yamahat preferálnám, talán mert felkonvertálja a videójeleket 1080p-re, igazándiból nemtom mennyire lesz rá szükség...illetve jobb e mint pl egy TV saját konvertálója... illetve láttam még rajta két audio kimenetet, amiben nem vagyok biztos h pre out-ok, ami nyilván előny lenne, bár nem biztos h hsználnám, de sosem lehet tudni...
Mi a véleményetek?
-
keeper014
csendes tag
és ehez milyen kábelt kell venni?
Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Last Epoch
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Windows 11
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen monitort vegyek?
- Villanyszerelés
- E-book olvasók
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- További aktív témák...
- Már 30 000 Ft-tól BONTATLAN. Részletfizetés .Gamer szék noblechairs ICON Valódi Bőr Konyak
- Újszerű Lenovo IdeaPad 5 14ITL05 - 14"FHD IPS - i7-1165G7 - 16GB - 1TB SSD - Win11
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MSI B550 GAMING GEN3 AM4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest