Hirdetés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- iPad topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple MacBook
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
Aktív témák
-
törölt tag
Pl. surányihifinél polk rti-khez nad-ot javasolnak kimondottan. De nekem streamaudiónál is javasolták a nad-polk párosítást.
Erről a fórumról Dassler is azt használ hozzá, ha jól tudom.
RTi9-es amúgy nincs, az előző RTi szériánál párosan futnak a számok, az újnál meg páratlanul, lehet az RTi A9-re gondoltál inkább. -
törölt tag
-
törölt tag
Engedd meg, hogy komolyan gondoljam. Nem lenne majd 900 ropiért NAD hm erősítő, ha a kutya sem venné azon oknál fogva, mert nincsenek ott hm-ban. Ott vannak, nyugodj bele.
kimi02:
Nem tudom, írtad-e már valahol, de ami zenére kell a cuccos, az mi? Mármint milyen stílusú zene?
-
törölt tag
A felskálázós szöveg pr-duma csak. Már jó ideje alkalmaztak CD minőségre 18, 20, 24 bites átalakítókat többszörös túlmintavételezéssel, de nem egyértelmű, hogy a sima 16 bites, túlmintavételezés nélküli cucchoz képest előnyt jelentene. Ahogy mondani szokás, sz*rból nem lehet várat építeni.
Ez az mp3-ból cd, cd-ből dvd-audio minőség ugyanolyan olcsó reklámszöveg, mint az x-fi crystallizer nevezetű csodája, nem érdemes figyelembevenni, mikor dönt az ember.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
daniel7 #5936 üzenetére
Én egyértelműen egy jó amerikai hangfalat ajánlanék, a Polk LSi9-et. Ez sajnos több 200k-nál (270), az LSi 7 ellenben éppen belefér a keretbe. Ezek nagyon jól szólnak rock zenén, főleg az LSi9, mindenképp füleld meg őket. Ráadásul más stílusú zenéken is elég tisztességesen megállják a helyüket.
-
törölt tag
válasz
Vikthor #5933 üzenetére
Én azért a Polk TSi (ez gyakorlatilag az előző Monitor széria folytatása) vonalat nem mondanám zenére túl alkalmatosnak. Házimozira jó, de zenére már sokkal-sokkal kevésbé. 200 ezer alatt van lényegesen jobb hangfal zenére. Még a polcsugárzó sem jött be a szériából, a kis Rubi R63s után volt "szerencsém" hallgatni, nem sokáig viseltem el a hangját akusztikus zenén. A dinamikai különbségeket sem hozta úgy, ahogy kellett volna. Ráadásul mondom ezt úgy, hogy az R63s-től sem voltam elragadtatva, nemcsak a mélyhiány miatt, hanem mert egész egyszerűen sótlanul szólt számomra.
-
törölt tag
válasz
dabadab #5918 üzenetére
Mások is próbálkoztak már LP digitalizálással, a lehető legjobb kábelek felhasználásával, jó felvevővel, jó lemezjátszóról (ez egy magyar fórum volt, talán avx emlékeim szerint), és azok oda lyukadtak ki, hogy a 16 bit, 44.1 KHz nem ugyanazt adja vissza. (A saját tapasztalatom is ez, bár nekem nem állnak rendelkezésemre olyan eszközök, hogy ez valódi bizonyíték legyen.)
Meg ugye ennyi erővel a régi analóg felvételeknek, az AAD-s, ADD-s CD-knek illenék azt az élményt hoznia legalább néhanapján, amit egy LP-nek.
Miért olyan nehéz elhinni, hogy az analóg a - valljuk be - rémprimitív technológiai fejlettségével közelebb állhat a valósághoz még mindig?Másrészt továbbra is vallom, hogy vakteszt nem tekinthető bizonyítéknak. Az ember zenehallgatásnál zenét szokott hallgatni, nem vaktesztelni, más érzelmi állapotot követel meg a kettő, az meg alapjában befolyásolja, mit milyennek hallunk.
-
törölt tag
Pedig saját tapasztalatom az, hogy a CD-minőségű hang például komolyzenére kevéske. Egy jó LP teljesen más élmény, nem egy kategória a kettő.
Egy 100 ezres hangfalon. Szóval a HD-hangnak van jogosultsága (olcsóbb hifi cuccokon is) szerintem, amennyiben végeredményében valóban HD-hang. A hangfal a leggyengébb láncszem ettől függetlenül, kétség nem fér hozzá, de sajnos a CD is, főleg összetettebb akusztikus zenén. -
törölt tag
válasz
Nightwish301 #5560 üzenetére
Ennyiért 3 utas hangfal tényleg nem olyan nagy szám. Amíg nem hallottál jobbat, addig nem is fogod tudni (megkérdezheted AMDFan kollégát, Ő is ezzel a JVC-vel kezdte nemrég). De ez nem is baj, ha ennyire telt, és elégedett vagy. Ettől viszont még nem kell Neked sem másokat lenézni, aki többet költ. Tudniillik a legelvakultabb hifisták sokszor nem éppen milliomosok, csak hajlandóak összekuporgatni a pénzt...
-
törölt tag
válasz
Winzsolt #5250 üzenetére
A kis rubinak mindene van, csak mélye nincs sajnos. Persze nem kívánok ezen vitázni, mert kinek mi az elég, én sem vagyok egy mélyb*zi, de ha nincs, az elég zavaró. Márpedig ha valami zavart az R63s-ben, az az, hogy nem volt igazi teste a zenének. Én klasszikust hallgattam rajta, emiatt egyértelműen el is bukott.
-
törölt tag
válasz
Secretive #4763 üzenetére
Ne azzal törődj, hogy mi van ráírva. Az a kis NAD rengeteg erőtartalékkal rendelkezik. Az én Polkjaimmal is bőven elboldogul, pedig tudvalevő, hogy azok erősen igénylik az erőt.
Sőt tudtommal nagyobb álló dobozokat is elhajt.
Egyébként pont a Denon az, aminél félni kell, hogy nem hajtja meg.
Én különben nem szimpatizálok a Denonnan már egy ideje mint márkával.
Van egy lemezjátszójuk is, ami gyakorlatilag tök ugyanaz, mint a Lenco L3806-os, csak jelentősen drágábban, mert ott virít rajta, hogy Denon. Közben meg ugyanolyan szemétre való az is.
NAD és CA ár-érték szintje eléggé üti szerintem a Denonét. -
törölt tag
Ma a hülyítős boltban nem kicsit esett le az állam. Valami ilyesmitől. Csak az már ott 7 számjegyű volt. De most ez komoly?
Ennyi pénzből már simán összeállítok egy Polk-NAD-Velodyne hm-rendszert, ami véleményem szerint sokszorosan leszólja azokat a kis tenyérbe mászó hangsugárzókat.
-
törölt tag
válasz
Dassler #4032 üzenetére
Én azért bánom már, hogy használt erősítők között nem nézegettem. Ennyi pénzért biztosan tudnék venni jobb erősítőt használtan. Lehet már egy NAD 3020a jobb megoldás lett volna. Persze ennyi pénzért már jobb NAD-ot is lehet kapni hasonlóan régiek közül. Sanszos, hogy előbb-utóbb elkezdem nézegetni az aprókat ezügyben.
-
törölt tag
válasz
Dassler #4030 üzenetére
A kicsik külön? Hát nehéz erről nyilatkozni, mert a rendszer többi elemétől is függ azért. Madzagnak tűzállót használok. A hang elég részletező magasban és középben, én a mélyet sem keveslem, de nyilván jót tesz neki a falak közelsége is. Kicsit azért pedáns jellegű a megszólalás a sok-sok részlet miatt, azaz nem túl laza. Szerintem (saját tapasztalat alapján) valamennyire rá kell hangolódni. Viszont ha kevesebb lenne a részlet, tompább lenne a megszólalás, számomra az nagyobb hátrány lenne (és főleg komolyzenén érezném annak), sajnos kompromisszumos ez az árkategória. Nyilván azért az erősítő jobbra cserélésével még lehetne javítani a hangon, már a tűzálló kábel is nagy változásokat hozott.
Aktív témák
Hirdetés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Sorozatok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Manjaro Linux
- Honda topik
- iPad topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- ÁRCSÖKKENTÉS Jura Impressa C5 fehér kávégép eladó
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest