- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- LG LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Aktív témák
-
Talib21
tag
Sziasztok egy ilyen erősítőt fogok valószínüleg szerezni:pioneer vsx-c301!tudna valaki róla mondani néhány dolgot!érdemes-e megvenni?egyenlőre két Jamo E350 frontot hajtanék vele!
köszi -
KMT
addikt
válasz
Red_Bull #3737 üzenetére
Szerintem felejtsd el a mélynyomót. Gondolom zenére használnád főleg, ezért az erősítő csere. Zenére sokkal jobb a 2.0, mint bármi más. Inkább olyan hangfalat vegyél, ami tud elég mélyet adni.
Ha mégis megtartod, akkor kénytelen leszel sub kimenetes sztereó erősítőt keresni. Nem tudom, hogy van-e ilyen.
-
Frenky87
aktív tag
válasz
(Kolombusz) #3746 üzenetére
jaa... ok leesett
akkor box szinten kell beállítani... (azzal még nem foglalkoztam annyira, mivel csak játék van a boxon)
-
Frenky87
aktív tag
válasz
(Kolombusz) #3744 üzenetére
elvileg movie és music módban is tudja a ProLogic-ot, szóval szerintem igen
más: 20-25-30 körül milyen hangfalpárt (8ohm, minimum100W, álló) érdemes venni?
-
(Kolombusz)
veterán
válasz
Frenky87 #3743 üzenetére
Szerintem ezt csinálja most, hogy egy 2.0-s filmet nézek épp a box-szal, de most a box is olyan jelet küld.
Ki is írja, hogy Pro Logic.De zenelejátszáskor ez a szar 5.1-es jelet küld, de csupán a frontokon van hang. Vajon igy is be lehet kapcsolni ezt a pro logicot?
Lehet, hogy csak el kell hoznom majd otthonról a Pana DVD lejátszómat zenejátszásra? A fene egye meg, pedig a boxban az a jó, hogy wifiről lerántja az mp3akat a pc-ről, nem kell kiírogatnom.
-
Frenky87
aktív tag
válasz
(Kolombusz) #3742 üzenetére
Dolby Pro Logic II-t erre lehet használni
tudja is az erősítő (legalábbis a manual-ban írnak róla)
http://www.docs.sony.com/release/STRDE945.pdf
-
(Kolombusz)
veterán
Srácok, Sony STR DE 845 erősítőnél hogy lehet beállítani, hogyha csak a frontpárra kap jelet akkor kikeverjje 5.1-re, vagy legalább a mélyet megszólaltassa?
Mert az xbox zenelejátszáskor csak a frontra küld jelet. Persze az erősítő úgy látja, hogy dolby digital 3/2-t kap, de csak a frontok szólnak. -
Frenky87
aktív tag
Üdv!
Gondolkodom egy Sony STR-DG520 -erősítőn, viszont egy ideig csak stereo módban használnám (surround hangszórók és sub hiányában).
Létezhet olyan "mód" rajta, hogy a bejövő esetlegesen térhatású hangot stereo-ra "konvertálja?"
Hosszú távra lenne az erősítő, viszont a jelenlegi szobakialakítás miatt teljesen felesleges az 5.1 szett, de ha nem muszáj stereo erősítőt nem akarok.
köszi a segítséget (esetleg ha tudtok jobbat 50 alatt jöhet az is)
-
Red_Bull
aktív tag
üdv
Nem találtam sztereó erősítő topicot úgyhogy itt teszem fel a kérdésem:
Van egy házimozi erősítőm + hangfalak ezeket el szeretném adni és venni egy sztereó rendszert. Az aktív mélynyomót viszont megtartanám és az a kérdésem hogy rá lehet-e kötni -e a mai sztereó erősítőkre ezt? A régiekre úgytudom nem lehet meg a maiakra se mind ugye? -
Fec85
csendes tag
Már én is nézegettem pont tegnap ezt a jamo szettet csak csak a yamaha külsőre jobban tetszik
és árban igaz kicsit drágább is mint a jamo! 130-ra jönne ki nyomó nélkül! Igazából az érdekelne hogy az erősítő elbírná-e azt a rendszert? 250/100w a teljesítménye a frontnak és a centernek a surround meg 150/60w!
-
Fec85
csendes tag
Sziasztok!!!
Segítséget szeretnék kérni a következőhöz: Van egy Yamaha rx-v363-as erölködőm és szeretnék hozzá hangfalakat de egyenlőre nem tudom mi lenne a tökéletes választás ehhez az erősítőhöz. amit eddig néztem az a yamaha ns-555, ns-333, ns-c444 -es szett + yst-sw315 nyomó de nem tudom mennyire passzolna az erősítőhöz! Ha valaki tudna ajánlani vmi igazán jót 170-180k körül 5.1-be azt megköszönném. Főleg zenehallgatásra és játékra kellene!
-
El_Gringo
csendes tag
Ha már itt tartunk melyik a legjobb megoldás. banándugó, villa vagy simán bedugni a csatlakozóba?
-
Ninoka
tag
válasz
Neurotoxin #3729 üzenetére
Én eleve nem értem, hogy ha egy hangfalnak csiptetős csatlakozója van, akkor minek adnak hozzá banándugós vezetéket!? Amúgy meg levágod a banándugót, leszeded a szigetelést egy darabon (kb. 1cm), és bedugod a csiptetős csatlakozóba.
-
Neurotoxin
őstag
Ha egy hangfalhoz banándugós kábelt adnak,akkor köthetö rá csiptetös is,vagy átkell alakítani?
-
-
dzsóbácsi
aktív tag
Üdv!
A 6Ohm-os minihifimre köthetek 8 Ohm-os hangfalakat??
Nem fognak tönkremenni tőle??
Köszi! -
Neurotoxin
őstag
Más:banán dugót átlehet alakítani hagyományosra?Remélem érthetö a kérdés.
-
Neurotoxin
őstag
Hello!Én most fogok venni egy v363at.A jamot vagy a system fidelityt ajanlom hangfalnak hozzá. Én annak a híve vagyok,h külön kell összerakni a rendszert,mert pl a surrondok alulméretezettek szettben.Center nem fontos annyira,ha van 2 jó frontod,inkább vegyél 1subot hozzá.
-
Roob16
csendes tag
Sziasztok!
Most hangsugárzók választása előtt állok. Yamaha RX v363 -hoz (csak úgy nagyvonalakban) milyen hangsugárzót ajánlanátok? Márkák... melyek jobbak, esetleg milyet ne vegyek? Ti milyet használtok? Tapasztalatok? (Erősítő: 5*105W 4OHM.) Most azon gondolkozom, hogy csak a centert és a két surrandot veszem meg. A front meg a sub később. Majd felépül lassan (de biztosan) a rendszer. Most úgy 20 - 30 ezret szánnék rá.
Elnézést,hogy csak így nagyvonalakba kérdem, de anny féle fajta van, hogy nem igazán tudok választani és nem tudom mi szólna jól. Csak néhány alternatíva kéne (pl márka, hány W-ost...) amivel szűkíteni tudnám ezt a tág kört.Előre is köszönöm a segítséget!
-
Demolator
tag
RX-SL100RDS ez 1 yamaha erölködő slim házas ismeri valaki ? érdemes vele kezdeni?
-
dzsóbácsi
aktív tag
Üdv!..
Használtan szeretnék vásárolni egy erősítőt 30-35eHUF környékén...
Elsődleges szempont lenne a sztereó üzemmód minősége...bár Pc-vel kötném össze Audigy hangkártyán keresztül..Fontos lenne, hogy zenehallgatás mellett a játékok és filmek alatt is megfelelően "közvetítsen"..
Ha esetleg ilyen áron akadna már többcsatornás üzemmódra is "nooormálisan képes" modell, akkor megköszönném a tippet
Köszi -
chadi
csendes tag
sziasztok!
Egy kis felhomályosításra lenne szükségem.
Házimozi erősítő vásárlás előtt vagyok.
Már nézelődtem ez ügyben egy keveset, de a hdmi-vel hadilábon állok
különböző árkategóriás erölködőkön megtalálható a hdmi csati.
De mint megtudtam nem teljesen egyenértékűek.
Eladóval beszéltem. címszavakban:
valamelyik csak a videó jelet továbbítja hangot nem.
pass trough tipusu
true hd - teljesértékűNos ezek között pontosan mi is a különbség?
az erősítőn a hdmi out -nak elég csak a videó jelet továbbítani, nem? a hangot maga az erősítő adja ki a hangszórókra.
ha csak videó jelet továbbítanak a hdmi csatik, akkor minek hdmi csati az erölködőre.True HD az úgy tudom, hogy csak blueray v. hddvd lemezeken tárolt tömörítettlen hangokhoz kell.ha ilyet hallgatok olyan erősítőn amin nem ilyen a hdmi csati akkor meg sem szólal vagy csak rosszabb minőségben?
Milyen hdmi csatival ellátott erősítőt érdemes venni?
Ajjajj nagy a kavarcElnézést ha sok butaságot kérdeztem
előre is kösz a különórát
-
Thom!
veterán
Yamaha RX V363 44K MM-ben+Jamo 506 HCS3 5.0 szett 85K
vagy H/K AVR132+JBL SCS178 5.1 120K15nm szoba sok mp3 hallgatok, és filmet nézek 60/40 aránybanMM
-
bazsi1000
tag
Szerintettek melyik legyen egy Denon avr 1306 régi de profi vagy egy Yamaha RX V461 új de kevésbé profi mind a kettő 5.1
A denonban nincs mérőmikrofon ez mennyire sokat számyít jobban be tudja lőni a hangfalakat mikrofonnal mint én saját magam?? -
Neurotoxin
őstag
Ha jól látom ez egy Yamaha v363 erösítő, amit kinéztél, igaz?Mint kiderült min 6 ohmos hangfalakat fogad(ajánlott). Még mindig nem vettem meg,minap meghallgatom. A Jamo 406os 5.0ás rendszerről kinek mi a véleménye?
-
Ninoka
tag
Semmi. Nyugodtan rákötheted. A kimenő teljesítmény kicsit kevesebb lesz, de nem jelentős a különbség, legalábbis hangerőben nem lesz sokkal gyengébb, főleg, hogy csak 80 Hz-től viszi át mélyet a hangfal. Ha ez konkrétan egy Yamaha erősítő, akkor meg főleg rákötheted, mert a Yamahának szinte az összes hangfala 6 ohm-os, és be lehet hozzá állítani az erősítőt.
-
Roob16
csendes tag
Sziasztok! Még egy kérdésem lenne. Hangsugárzókat nézegetek most az erősítőhöz. Ezzel az impedanciával állok még hadilábon. Nagyjából már kezdem érteni, de inkábbb rákérdezek konkrétan. Ha az erősítő 4ohmos és én 6ohm-os hangszórókat teszek rá akkor mivan?
Erősítő: Maximum kimenő teljesítmény: 5 x 105 Watt (4 ohm, 1kHz, 0,7% THD)
Hansugárzó: Maximális teljesítmény: 150 Watt
Frekvencia-átvitel: 80 Hz - 30 kHz
Impedancia: 6 Ohm -
Demolator
tag
DENON AVR-1801 -et senki se ismeri?
-
Winzsolt
aktív tag
7.1-es erősítő arra is jo lehet, hogy 5.1-ben a frontokat bi-amp-ba kötöd be. már amelyik tudja ezt. de 7.1 rendszer csak nagyobb helyiségekben hasznalhato ki sztem. 1 óriasszobaban
-
Roob16
csendes tag
válasz
El_Gringo #3705 üzenetére
Jobb, ha van pénzed rendesen megépíteni. Nekem azt mondták, hogy jobb egy 5.1 rendszer jól megépítve, mint egy 7.1 es nem megfelelően. És nem csak arról van szó hogy most +2 hangfal még Xezezer. Meg énnálam a pénz dominál. Nekem nem ér meg annyit mint amennyi pluszt tud adni a 7.1. Nyilván akinek van sok pénze az aztmondja mérne, jöjjön, lehet hogy nem tudom teljesen kihasználni, dehát... És igaza van. De én pl nem állok azér úgy anyafilag.
-
Ninoka
tag
válasz
El_Gringo #3705 üzenetére
Persze, lehet. csak kérdés, hogy van-e 7.1-es hanganyagod amit hallgathatsz rajta, és van e plusz pénzed a két oldalsó hangfalra befektetni, és, hogy mindez megéri e....?
Nekem a Yamahám 6.1-es, ami azt jelenti, hogy van egy hátsó center is. Így jól hangzik, de ha megnézed a leírást, akkor hamar kiderül, hogy ez a 6. hangfal nem szól sem dolby digital, sem dts, sem egyéb 5.1-es hangoknál, kivéve a 6ch stereo beállítást. A 7.1 nyilván másabb, de ott sem fog szólni a két oldalsó hangfal egy 5.1-es hanggal. Lehet, hogy van valami 7.1-es beállítás, ahol az erősítő kever oda valamilyen hangot, de az már nem az igazi. -
El_Gringo
csendes tag
Jobb a 7.1 mert azokkal lehet 5.1-et is....szinte mindegyikkel.
-
Roob16
csendes tag
Köszönöm a válaszokat!
Nem igazábol nincs ennyi pénzem rá
csak gondoltam ha a 7.1 nagyot dob rajta és sokkal jobb a hangzás akkor talán még hajlandó lennék ennyit rá szánni. De ahogy írtad is hogy "nem látod sok értelmét a 6.1nek" ... -meg egy másik fórumon is hasonló választ kaptam- Így azthiszem maradok a Yamahánál. Így legalább több pézem marad hangfalakra, jó kábelekre stb...
-
Winzsolt
aktív tag
Szia!
Nekem polk psw 10 van. ez szinte a 110-es csak régebbi. 25nm-re nembiztos, hogy elég lenne. bár az enyémre 50W van írva, pedig van benne erő
Volt egy heco vitas 20-as mélynyomóm amin 70W áltt, hát annak a teljesitménye elbujhat a polkaudio mögött. de volt mar egy koda mélynyomom is, az talán volt 100w-os, de csak azért lehetett hallani mert nem ugy szolt ahogy kellett volna, fura hangjai voltak.
A polk én ugy hallom tökéletesen kiegésziti a hangfalaimat (heco victa). mikor egyszer kiprobáltam nagy szobában, ami kb 25nm, ott keveseltem, de 3,6m belmagasság is számíthat.
A hangjáról nem tudok sokat írni, nem azért mert nem hallottam eleget, hanem mert nem tudom egy hangfal hangját eldicsérni selymesnekjó hallgatni, szép mélyeket ad, elég mélyre le is megy, a 28Hz még elég jol hallható. a 125-ös biztos ebben is jobb, meg teljesitményben
Aktív témák
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest