Hirdetés
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Steam Deck
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- SSD kibeszélő
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten
- HP notebook topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Aktív témák
-
Z_A_P
addikt
Radio ugyben, ugye ilyen csatlakozo van a falon kb:
[link]
Ha csak 1 van kimenet van rajta, akkor kell hozza venni egy ilyen elosztot.
Utana a TV kabele megy bele a tunerbe (TV/DVD/BR/stb), a radio kabele meg egyenesen az erositobe. Igy nincs antenna kerdes, csak jo minoseg -
MALK
tag
Sziasztok,
tervezem valmiféle erősíző vásárlását vagy komplett házimozi szett vásárlását.a rendszer eddig ugy így néz ki:
Philips Full HD-tv
Popcorn A-110 lejátszójelenleg egy 8 éves orinon erősítő mélynyomó kombóval ad hangot. virtual5.1-ben
tisztában vagyok hogy nem a legjobb hang megoldásde ez volt
olyat keresnék amit a popcorhoz optika kábelllel tudok csatlakoztatni.
használtat is megveszem nem riadok el tőle. de azért a középkategóriában nézegetek
pl: [link]vagy
http://www.testfreaks.hu/hazimozi-rendszer/lg-ht353sd/
előre is köszi
-
bajnokpityu
félisten
-
Dorian
félisten
válasz
nebulo5 #34792 üzenetére
Antennaügyben kérnék segítséget. A helyzet, hogy nem hallgatok rádiót az erősítőmmel, mert a kis dróttal amit adtak hozzá, baromi rossz a vétel, TV koaxra kötve meg emlékeim szerint csak 1-2 csatorna jön be. Próbáltam egy számítógépes TV/rádió tunerhez adott Y antennakábellel is, az sem ér semmit.
Szóval milyen hogy kell elképzelni ezt a Kácsás antennát? Drót? Teleszkópos csőantenna? Tányéros? Beltérben is jó vagy ki kell vezetni? Gyanús, hogy a ház vasbeton födémei eléggé leárnyékolják a jelet... -
Integra
titán
válasz
bajnokpityu #34780 üzenetére
persze, nem azért mondtam, ez rendben is van, csak néha olyan iszonyú merevek vagytok, azért az életet is élvezni kell ám, még akkor is ha nincsen 50-100 milliód házimozi meg zene szobára
-
ricsik
őstag
GI: már megint miben töröd a fejed? Azt hittem maradsz a Denonnál.
-
nebulo5
senior tag
válasz
TazLeacher #34787 üzenetére
Hello Jer1cho!
Ami antennát kaptál az erősítővel, az szinte semmire sem jó. Az URH sáv vételére valóban használhatsz a kábel tv antenna ágáról (a tv bemenet előtt egy szűrő beiktatásával leágazást készítesz) a 75 Ohm-os csatlakozóhoz koax kábellel. De szerintem, több állomás jó minőségű vételére alkalmas, 2 - 5 méteres antennát készítenek neked a Kácsa-ban. Én is tőlük szereztem be, és elcsodálkoztam a vétel minőségén. Korábban mindenféle szobaantennával próbálkoztam, és ez a 3000 ft-os megoldás lett a legjobb! -
TazLeacher
nagyúr
válasz
TazLeacher #34790 üzenetére
1-es kérdés megoldva..a SETUP-ban kellett egy kicsit túrkászni.
-
TazLeacher
nagyúr
1. Igen, a TV-n áll, de nem értem. Előtte volt egy nagyon régi "kompakt" cuccom, de az is úgy működött, mint egy erősítő (elvileg az is volt, csak valami kompakt), tehát nem volt benne lejátszó, csak a hangfalak, és ezt kötöttem a lejátszóhoz. Ott működött ez a dolog simán, ugyan így volt bekötve, és akkor sem volt digitális adásom.
Akármilyen sz@r is lesz a minősége, a TV hangszórónál szerintem jobb, és az lenne a lényeg, hogy ne kelljen állandóan hol le, hol felhangosítani a TV-t.
2. Hülye kérdés, de ezt az antenna dolgot hogy? Nekem 1 kábelem van csak, amit a TV-be dugok...
3. A kábellel az a "gond", hogy pont simát nem tudok most gyorsba venni, ilyet tudnék, mert ők ott vannak melóhelyem közelébe.
Itt van egy kép a láda hátáról, ebből nekem az jön le, hogy lehet Y, de mivel én nem láttam még ilyet, így megerősítene valaki? Itt meg más a kép...most, hogy melyik a frankó...
-
törölt tag
válasz
Én is Gratulálok!
1: Csak a forrásoldalnak kell világitania de digitális adást és médiajátszó hangot tudsz csak rajta küldeni,analógnál hatástalan. Tehát ha világit tévéről akkor jó a kábel.Csak lehet be kell állitanod.
2: csatlakozom: az antennát tedd antenna koax kábel végére.
3: Emlékezetem szerint mindkettő jó. De ezt Polk tulaj majd megerősiti. Vedd sztem a simát.Hackeee: még mindig nem javasolt:felesleges ellenállást iktatsz közéjük és ha nem jol csinálod,egyenáramot kelthet és bugni fog..
-
Z_A_P
addikt
válasz
Gratula az uj cucchoz!
1. a TV-n nincs vm allitas az audio resznel? Esetleg azt nezted mar?
Az erosito a TV-re van allitva mikor nezed? (Lama kerdes tudom).
Amugy nekem is ra van vezetve a sima TV adas az erositore, de az az egy dolog ami nagyon szarul es halkan szol, nem is szeretem. Szerencsere nem nezek TV adast2. Ha tudsz, NE antennat hasznalj, hanem kabellel vezesd a radiot az erositobe, ugyanolyan koax kabel kell hozza mint a TV jelhez. Eg es fold a kulonbseg.
-
TazLeacher
nagyúr
Most ismét kérdeznék, de már üzemeltetés:
1. Valami viszont még nem kerek. A TV hangját nem tudom a hangszórókra küldeni. Optikai audió-t dugtam az erősítőbe (TV/CD bemenet) a TV-ből, de nem szól. Az lenne a kérdésem, hogy a kábel mind2 végének világítani kellene? Mert az erősítőbe dugott fele, ha kihúzom világít, de a másik (a TV-ben lévő) nem, ott a TV-ben lévő csatlakozó világít. Lehet a kábel a rossz? Vagy csak valamit rosszul/nem állítottam be? Onkyo TX-SR508.
2. A másik kérdésem: kaptam egy antennát az erősítőhöz, de annak kb. 50 cm-es kábele van. Hol tudnék olyat venni, aminek olyan 3m-es kábele van, illetve milyet kellene vennem, vagy tök mind1?
3. Kedves Polk Audio PSW110 tulajok: milyen kábel kell ehhez a ládához? A sima, vagy az "Y"? Meg szeretném venni a kábelt, még mielőtt megjön a láda. Köszönöm.
-
hackeeeee
Jómunkásember
kabel cinezessel kapcsolatban lenne meg1 kerdesej. megpedig annyi h h erdemes megcsinalni, osszetekerem a kabelveget es cinnel 'befuttatom'?
thx
-
TazLeacher
nagyúr
Szeretném megköszönni a topiclakók sok segítségét és türelmét a kérdéseimmel kapcsolatban.
Sokat kérdeztem, és sok választ kaptam, végül mégis teljesen más lett, mint ami "kinézett". Ma nem bírtam magammal, és elmentem megnézni egy Mission MV-8-as pakk-ot, és megvettem, és már érkezik hozzá a sub is, az sajnos még nincs meg, de egy Polk Audio PSW 110 lett a vége.
Tehát köszönöm még egyszer mindenkinek, most üzemeltem be a rendszert, és egyelőre nagyon tetszik, de még most jön a bejáratás, aztán majd indulhat a "buli". "Kicsit" többe került, mint a tervezett, de már nem bánom.
-
TazLeacher
nagyúr
Alakul...
-
cekkk
veterán
válasz
TazLeacher #34781 üzenetére
Kihúztad a mikrofont?
Én is így jártam amikor először csináltam a mérést anno amikor vettem, és mondom miért nincs itt hangDe ha kihúztam utána lett
Ha nem ez a gond akkor nem szóltam
-
TazLeacher
nagyúr
Sziasztok!
Első erősítőm, és nem jövök rá, hogy mi a gond.
Összekötöttem mindent, de nincs hang...böngészem a használatit, de nem jövök rá mi a gond.
Beindítottam a mikrofonos tesztelőt, és ott minden hangszóróból jött a "pittyegés", de máshogy nem sikerült hangot varázsolnom belőle. Rádiót is próbáltam, azon se volt hang...most fut a mikrofonos teszt másodszor, és ott mindegyiknek van hangja.
Valakinek van tippje?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Integra #34778 üzenetére
nálam a sztereo olyan mélyet,térhatást tud adni,hogy a stúdióban érzem magam.és mintha menne a mélynyomó is.
kizárt,h bármi mesterséges autómatika ennél többet tudjon.mistyben pl, ami mint kiderült egy ezer éves demo felvétel, a piás muzsikusok leverik a poharat,trombitás jobbra forditja fejét,bőgős inkább kortyol,mint játszik, stb,stb...
ezer ilyen apróság van a felvételekben,sima sztereoban kijön.
-
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
Denon erősítőknél, valaki el tudná Nekem pontosan mondani, hogy a Panorama, és Dimension Control mit szabályoz egészen pontos ProLogic II Music módnál?
Asszem felfogtam a használatiból, csak tudni szeretném, hogy biztos jól értem-e.
Előre is köszönöm.
-
törölt tag
Köszi mindenkinek, aki válaszolt a tegnapi dts-relé problémára. A media player volt a ludas. Egy másikat rákötve már tekerésnél sem választ le a relé.
-
robi0604
őstag
válasz
gellei #34767 üzenetére
Ekkora szobába érdemesebb inkább állványos dobozokat nézned!
Pl.: Proson Sat MK2
Szettben PL.: Proson Event, Mordaunt Carnival, Polk TSI200
Ezek tényleg csak példának...
-
BBéci
legenda
válasz
HoReSz1975 #34756 üzenetére
Ahogy Dorian írta, a Tools menüben kell beállítani az SPDIF kimenetet.
Mivel másik hangcuccal megszólalt a DTS, nem a tévédben van hiba.gellei
A C7-nek jóval nagyobb térre van szüksége. -
gellei
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy problémám. 11 négyzetméteres szobába szeretnék Onkyo 508-hoz hangfalszette vásárolni, először mély nélkül. Kef C7-et néztem ki, de lehet, hogy ilyen térben az nem lenne jó?
Üdv
-
Integra
titán
endlich, jöhet a beamer install
-
Dorian
félisten
válasz
robi0604 #34755 üzenetére
A "C" sorozatú Samsungok képesek optikai kimeneten kiadni az 5.1 csatornás DTS-t, vagy lekeverni saját 2.0-s hangszóróra. Emlékeim szerint (mert már egy éve nem használtam a belső lejátszóját) annyi a trükk, hogy minden film előtt a beépített lejátszó menüjében külön be kell állítani.
-
Bashir
csendes tag
Üdvözletem!
Elég járatlan vagyok a témában, s bár elolvastam az első hsz-t, eredeti szándékomat, hogy segítséget kérjek, nem változtatta meg. Egyben szeretnék, kb. 150-200k HUF értékben olyan BD-lejátszós házimozit venni, amely egy 17 négyzetméteres panel-nappaliban korrekten 5.1-ben szól.
Abban kérném a segítséget, hol állítanak össze kérésemre ilyen szettet, illetve erről a cégről (proteusaudio) van-e tapasztalat/infó, ami segíthetne.
Köszönettel,
JB -
robi0604
őstag
válasz
HoReSz1975 #34756 üzenetére
Elméletben túl nagy a sávszél az 5.1-es PMN-nek így az inkább csak HDMI-n megy át, optikán, coaxon a 2.0-t alkalmazzák.
Ha azon szólt, akkor más lesz a probléma.
Biztos nem csak valami mátrixolás volt? -
robi0604
őstag
válasz
HoReSz1975 #34748 üzenetére
Más nem is fog kijönni belőle, mert nagyon sok tévénél nem vásárolták meg a DTS liszenszt, ezért nem is támodatják csak a PCM-et és a dolby-t.
Ha jól néztem ennél a TV-nél sincs DTS.
-
robi0604
őstag
válasz
xtremetuning #34751 üzenetére
Ha jó ponton fűrészeli, akár még sikerülhet is, annyit megér neked is nem?
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #34750 üzenetére
Páran már próbálták. Állítólag nagyon ki van öntve valami műgyantához hasonló, de keményebb cuccal...
Védik a kis titkaikat rendesen. -
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #34744 üzenetére
szétszedhetem?
másfélkilóssal tuti szét tudnám szedni
egyébként a hasonló ok miatt próbálkozom én is a szénkábel,ezüstkábel helyett a nagy tisztaságú kimberrel,audioquesttel... alapvetően teljesen másképp kell szólnia.
a dac háza egy avx-es srác által fejanánlott régi anagló műholdvevő háza lesz.nyilván elő és hátlapot még gyártnai kell hozzá.de a ház nehéz,massziv,elég jól rezgésmentes.
-
jones965
Modder
válasz
HoReSz1975 #34748 üzenetére
A televíziot ki kellene iktatni a hang útjából. A lejátszó digital output-ját kellene az erősítőbe kötni, amennyiben nics rajta HDMI interfész.
Amennyiben igen, akkor a képet kellene azon átadni a tv-nek. -
HoReSz1975
őstag
Hi @ all!
Az lenne a kérdésem, hogy egy SAMSUNG LE40C530 médiaplayer -ét használva, rá van kötve a TV egy Panasonic SC-PT880EP-K -ra és nem jön át a DTS -s hang, D-in állásba sem és ARC állásba sem. Optikai és Hdmi kábellal is össze van kötve direktbe a TV a házimozival.
.mkv -t akarnák nézni és csak PCM és Dolby digital hang jön át
-
robi0604
őstag
válasz
bajnokpityu #34737 üzenetére
Szerintem, ha már nem kell majd más dolgokkal is foglalkozni és anyagilag egy kicsit rendeződik a helyzet, majd a párom is máshogy áll hozzá.
Kérdezni akartam tegnap is, hogy milyen házat fogsz csinálni hozzá?
xtremetuning
Sajnos Én nem hallottam ezt a kábelt, de amiket írtak róla meggyőző.
A Te rendszerednél megértem a választást. -
torma1981
veterán
Sziasztok!
PIONEER VSX-1018AH-S erősítő megéri 80k-ért?
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #34743 üzenetére
Azt sokan szeretnék tudni.
Ellenállás, kondi, elektronika, induktív tekercs - mindenki mást mond.
A transparent egyik fejlesztője csak annyit árult el a müncheni high-end shown, hogy passzív és hogy ezzel hangolják a kábel frekvencia tartományait.
Így csinálnak a relatíve egyszerű, nagy tisztaságú rézből ütős hangot. -
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #34742 üzenetére
mik ezek a dobozok a kábel testén?
-
törölt tag
válasz
xtremetuning #34740 üzenetére
Milyen transparentet vettél?
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #34739 üzenetére
Vissza az előző gazdájához.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #34738 üzenetére
merre repült?
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #34737 üzenetére
Én ezt használtam, de csak úgy repült, amikor megjött a transparent...
...hozzátenném, lehet a hangfalaim túl kényesek...
-
bajnokpityu
félisten
válasz
robi0604 #34735 üzenetére
szerencsére tegnap páromat meggyőzte az uj dac,h megérte a két hónapnyi molyolás,nagyon szépen szól.megjegyzem, nekem csak az alkatrészek beszerzése volt a dolgom,meg a döntés.érdekes módon ő pl jobban szól az alces nélkül, mint vele,úgy tűnik(szintén nem végleges döntés,mert fázisforgatás is történhetett)
nyák tervezése,fúrása,összerakása,élesítése mind az építő munkáját,tapasztalatás dicséri.
szóval nemtom, hivox hogy tudja 60ért adni a DACát, de vagy olyan keze van,mint a motolla,vagy nem alszik,mert ha ez a kütyü mondjuk 60e lenne,akkor igen szar órabér lenne jönne ki.egyébként a VDH hangfalkábeleiről igazán jót én sem hallottam. főleg a szerelőkábeleit dicsérik a papának, és az ICiből néhányat.
-
Dorian
félisten
válasz
robi0604 #34735 üzenetére
"Nem hall semmit, mert csak azért sem érdekli"
Tegnap elfelejtettem megemlíteni, hogy ez (vagy az "ilyen állat márpedig nincs") a másik véglete az általa említett "Megvettem a drága kábelt és beképzelem, hogy jobb" hozzáállásnak.
Béci:
Tegnap este nem tudtam tesztelni a hálózati kábeleket, mert későn értem haza, ma pedig vendégek jönnek -
robi0604
őstag
válasz
xtremetuning #34734 üzenetére
Nálam nincs ilyen...
Nem hall semmit, mert csak azért sem érdekli.
Ha venni akarok valamit, akkor vagy jó hangulatban van és jól fogadja, vagy jönnek a kifogások, hogy ennek mi értelme, kábel-kábel, hangfal-hangfal, mostanában úgysincs időd hallgatni...
De azért a nem mindig ekkora sárkány. -
xtremetuning
addikt
válasz
robi0604 #34731 üzenetére
Nálam már csak annyit kérdez a nejem : - mi a mai újdonság ?
Múltkor kicseréltem a center kábelt VDH-ról némi jobbra, és amikor haza jött a melóból megkérdezi : - mit változtattál ? - olyan, mintha nem szólna a center. Mondom szól, csak most már egyezik a hangja a frontokéval, így jobban beleolvad a színpadba. Ennyit a kábelek hangjáról....meg, hogy nem lehet meghallani...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
#09634560 #34730 üzenetére
Tudom, tudja a Denon-om is, csak mindig mikor tudtam volna dugót venni, akkor másra kellett a pénz, így sajna nem sikerült venni.. Külön-külön meg nem fogok dugózni, ha egyszer nekiállok, akkor az összeset.
Olvastam erről is pozitívat, negatívat, ezért is gondoltam, hogy mostmár rákérdezek, hogy Ti mit mondtok rá, hogy érdemes, nem érdemes.
-
robi0604
őstag
válasz
xtremetuning #34704 üzenetére
Ezzel az állásponttal teljesen egyet értek, csak félek, hogy megint mosolyszünet lesz, mert kitaláltam ismét valamit...
-
Festina86
tag
válasz
#75912448 #34723 üzenetére
Hello!
Nekem 608 van. Nálam nem kapcsolgat a relé dts hangos anyagok tekerésénél. Sztem a media playerben lesz a hiba, nem tud mit kezdeni tekerés közben a hangsávval és ezért átválthat másikra, ezért kapcsolgathat az erősítő minden egyes lépés után. Ha nem a media player-nél lesz a gond, akkor sztem próbáld meg más kábellel.Mármint a media player és az erősítő között cseréld a kábelt, haveromnál a kábel véget a kép esett szét tekerésnél és kellett neki pár pillanat mire helyre állt.
-
törölt tag
(#34714) -re senki? A fél topiknak van valamilyen Onkyo erősítője
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok!
Annyi lenne a kérdésem, hogy van-e értelme cinezni a kábelek végét, természetesen mind2 oldalon.
Előre is köszönöm a választ.
-
törölt tag
Lenne egy problémám, melynek megoldásához közelebb kerülnék, ha valaki válaszolna egy egyszerű kérdésre.
Akinek van Onkyo 308, 508 vagy 608 és rokonaik erősítője, plusz rendelkezik akármilyen media playerrel, annak is DTS hangnál tekerésnél (media player 1x, 2x, 4x stb előre vagy hátra) lekapcsol az erősítőben egy relé, majd a tekerés befejeztével visszakapcsol? Fontos, hogy csak DTS-nél, DD ill TrueHD-nál nincs ide-oda kapcsolás.
Azért kérdem, mert eléggé idegesítő 8-10 mp-es tekergetésnél a relé kapcsolgatása, ráadásul mikor visszajön a hang, akkor reccsen (pattan) egyet az összes hangszóró. Fontos, hogy AC3 hangsávoknál nincs ilyen probléma.
1-2 nap mire tudom cserélgetni a komponenseket, addig fogalmam sincs, hogy a hangfalak, az erősítő vagy a media player hülyült-e meg. Ha másnál nem kapcsolgat a relé DTS hangsávnál tekerésnél, akkor legalább tudom, hogy a media player hibás.
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #34706 üzenetére
Akkor jooóóóó
-
torma1981
veterán
Sziasztok megint.
Nézelődtem ma a pécsi MM-ben és ezt a két típusú erősítőt néztem ki. Persze egy normális hangfalszett sem volt. Mind gagyi.
Erősítők között ezeket találtam.
Denon AVR-1311 (75k)
Onkyo TX-SR308 (55k)
Proson Event szett 1 5.0 vagy JBL SCS 178 5.1 lesz hozzá.
Mint belépő szintre melyik lenne a jobb? Megéri a +20k a 1311-es? Miben jobb mint az onkyo?
Jamo S418-as 5.0-ás szett megéri használtan (1éves) 55k-ért?
hozzá Jamo sub300-as 50k-ért.
Egyben 90k-ért.
-
bajnokpityu
félisten
nah,visszaforrasztottam.
eölömebódottáasszonynak is tecc
-
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #34704 üzenetére
B*ssza meg...
bekapcsoltam.első pillanatban helyre került minden.tegnap ennyire fáradt voltam.nem huz ez sehova,úgy jó ahogy van.szállitásnál megcsesztettét a koaksz kábelét,most meg letört.csönd lett...
-
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #34701 üzenetére
a dacom gyártója Pisti is mondta,h 3 nap,mire a dac eléri végleges hangját.
-
robi0604
őstag
válasz
xtremetuning #34701 üzenetére
Ez lesz...
Attól félek, hogy kihozza a rendszer hibáit.
Aktív témák
Hirdetés
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- Rövid előzetest kapott a Mandragora: Whispers of the Witch Tree
- PlayStation 5
- Politika
- Tőzsde és gazdaság
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Windows 10
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest