Hirdetés
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Jamboo529 #33194 üzenetére
16-18 nm.ig jó lehet az Onkyo 5405 ha tényleg nincsenek nagy igényeid és olcsón szeretnéd meguszni,és idővel lecserélheted rajta a dobozokat (erre majd magadtól fogsz rájönni
)Ez felett használt jöhet szóba,attól függően hogy kell-e HD vagy nem (van-e .mkv forrásod vagy inkább -avi-t részesited előnyben).Sajna tudomásom szerint a WD alapból nem küldi ki a DTS HD MA-t,csak a core-t,de minden más HD-t igen,de ezt azóta orvosolhatták fw-vel.Így ha HD kell akkor HDMI 1.3-as bementű használt jöhet szóba (kb.2008 évjárat utáni).Ha csak avi-d van(helyhiány miatt pölö), akkor több optikai bemenetet tartalmazó erősitőt nézz,mivel a tévét és a WD-t is rá kell kötnöd.Ezt azért irom,hogy mégis képben legyél keresésnél,ne csak "rádöbbenj".
-
robi0604
őstag
válasz
bajnokpityu #33196 üzenetére
De a goldoknál már ribbont használnak...
-
Gál István
senior tag
válasz
bajnokpityu #33196 üzenetére
Hát igen, vagy legalábbis valami olyan lánc kell a selyemhez ami nekünk még nem volt
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Gál István #33190 üzenetére
jaa,most esett le. hát igen, a CCamot nemigen verné meg egyik selyem sem.azért az igen jól szól...
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Gál István #33190 üzenetére
amik textileket hallottam,valóban elsőre sávhatároltnak tűnnek,de mindenképp kevés a magas frekis teljesitményük.. de cserébe nagyon reálisak a beszédhangok.nekem ez fontosabb, ezért ha választani kéne, egy kef titán, vagy egy jóféle selyemmagasos között,nem görcsölnék.
no,mindegy, dalikat lehet szeretni, és lehet kevéssé szeretni, de hogy jó hangfalak, az biztos.mozizni meg szuperek.
de ujra olvasva:elkeni??
-
Gál István
senior tag
válasz
bajnokpityu #33189 üzenetére
A textil magasakkal csak annyi a bajom hogy hallottam Monitor Audio C-Cam magasat
Ha nem tetszik majd akkor csak megkínálom QED Silver Anniversary XT kábellel és csodát tesz vele ha kell.
Szerk: Mármint az elkent magasakat részletesebbé teszi. Anno poénból kipróbáltam haveromnál a vardus 400-as páron a QED kábeleket és szólni sem kellett a tulajnak de hallotta hogy más lett a magas.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
ricsik #33184 üzenetére
8 éve hallottam a c6ot is meg a c8at is egymás után ugyanazon a(z elég rossz HK HMerősitős DVDs) láncon.
akkor ott c6nak egységesebb volt a hangja,c8 meg nekem tul sok méllyel birt,és elnyomta a maradékot.én igy emlékszem.alapvetően egyik hangfalat sem szerettem, de amennyiért mennek használtan,hát már elgondolkodtató lenne,ha nem lenne nekem jobban tetsző.viszont iszonyat sok tere volt a C6nak,ezért mozizni sztem kemény lenne áráért megverni.
GI:mi bajod a textil magasokkal? én legalábbis általában nagyon szeretem a hangjukat...
-
robi0604
őstag
válasz
Gál István #33183 üzenetére
Én szurkolok...
Jamboo529
Egy keretet azért írhatnál...
-
Jamboo529
senior tag
Sziasztok!
Tegnap voltam egyik ismerősömnél, és beleszerettem a hangrendszerébe.
Szeretnék én is valami hasonlót.
Amivel jelenleg rendelkezem, az egy WDTV Live médialejátszó, és egy 40"-os Samsung LCD-tv.
Van még egy ősrégi Panasonic házimozi rendszer 5.1 hangszóróval, de nincs bekötve (csak sztereo scart bemenete van).
A TV hangszóróját használom jelenleg.
Szeretnék valami 5.1 jellegű hangzást a panelszobámba. (kb 15 m2)
Úgy vélem bármi jobb, mint ami most van, de elképzelésem semmi sok.
Külön erősítő+hangfal+kábel, vagy komplett erősítős rendszert (pl.: ONKYO HT-S5405) vegyek, nem tudom.
Árban sajnos tudom mire számíthatok (sok pénz kell ezekhez a dolgokhoz), de szeretném a véleményeiteket kérni, mit mennyit miért érdemes?
Amire használnám az 98% mozizás, 2% zene, de nem vagyok különösebben "white"fülű, csak a térhatás hiányzik.
-
cekkk
veterán
válasz
Gál István #33179 üzenetére
Jó vétel volt
Remélem tetszeni fog a Dali
Majd véleményt várunk, hogy milyen lesz a nagy denonnal
-
ricsik
őstag
válasz
Gál István #33183 üzenetére
Na majd jöhet egy kis szösszenet, milyennek találod a C8-ak hangját.
-
Gál István
senior tag
válasz
ricsik #33180 üzenetére
Nem tudom meddig tart de az biztos hogy nem bírtam tovább + megérkezett ez a Denon ami köré szerintem nagyon érdemes egy jó rendszert építeni. Majd egyszer jön egy sub is meg BD játékos de az soká lesz...
bajnokpityu: Van az úgy hogy megőrül az ember, most az van.
robi0604: A monitorok elmentek a komplett szettel együtt. De az is biztos hogy egyszer lesz Gold-om.
-
robi0604
őstag
válasz
Ezen gondolkoztam Én is, de ránéztem a barátnőmre és elvetettem...
Mi lett egyébként a Monitor Audiókkal?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
volt talán 2 hét HM nélkül?
remélem viccnek veszed, de hasonlit a stratégiád az ATC szuper akcióihoz ...nálam legalább a hangfalak, meg a squeezebox fix pontjai a láncnak
-
ricsik
őstag
válasz
Több helyen is írtad, hogy újrakezded. De mit? Megtartod a Denont meg a Dalit és ez lesz most a rendszered? Ahogy "ismerlek" ez eltart vagy 3 hónapig
, aztán megint cserélsz mindent.
-
Gál István
senior tag
válasz
Gál István #33175 üzenetére
Nagyon izgalmasnak tűnik nekem ez a 3808 ezért vettem is mellé egy pár Dali Concept 8 falat, úgy érzem újra kell kezdenem
-
€uro
őstag
Sziasztok!
Egy alsókategóriás (50-60e forintos) 5.1-es erősítőnél az egyes hangfalak hangereje ugye külön-külön szabályozható?
-
Gál István
senior tag
válasz
bajnokpityu #33174 üzenetére
-
MJordan
tag
Sziasztok!
Ez az erősítő mennyire lenne jó vétel 180k-ér: ARCAM AVR-250?
Hogyan viszonyul ez az itt is hirdetett Denon 3808-as erősítőhöz?
Tudom, hogy alapból nem tudja a HD hangokat, de gondolom ez analóg bemeneten keresztül megoldható lenne! -
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #33170 üzenetére
Zenét nem szoktam alakítgatni, filmet sem, de mostanában szükség lenne rá. HD-ból készítenék DVD-videót.
-
xtremetuning
addikt
válasz
xtremetuning #33169 üzenetére
Transcoder tényleg teszi a dolgát rendesen... én már rég használom.
-
Pokzoli
tag
válasz
bajnokpityu #33150 üzenetére
Engem érdekel. Milyen bemenetei vannak, ára,hol van helyileg?
-
cekkk
veterán
-
ricsik
őstag
A Dune le tudja játszani a Wave Pack (WV) és Monkey Audio (APE) kiterjesztéseket? A Popcorn nem tudja, vajon okosítható rá? Jópár zeném ilyen formában van. Ha nem lehet, akkor van rá valami FLAC converter, ami nem ront a minőségen?
-
törölt tag
Már válaszoltam a Plazma topikban, de ugye arról beszélünk, hogy Mini>HDMI>HM erősítő>HDMI>TV?
Tehát lesz:
MKV 1536 dts
M2TS TrueHD, DTS-HD MA-ból csak a Core
BD ISO TrueHD, DTS-HD MA-ból csak a CoreCsak a pontosság kedvéért :-) Egyébként kitűnő készülék, nem vall szégyent ha csak a filmek lejátszásáról van szó a Popi A-210 mellett sem.
-
-
Integra
titán
válasz
bajnokpityu #33154 üzenetére
külsőre sem?! pedig a legszebb dobozok között vannak
elegáns, minimalista, semmi gombdzsumbuj, tudatosan kerülik végre ezt a hivalkodó stílust, rájöttek, hogy a kevesebb többlegalábbis szerintem, én örülök neki nagyon.
-
bajnokpityu
félisten
valaki nem szeretne egy korrekt Ad1852chipre épülő trafós csatolású csöves kimenetű DACot? DIY cucc, tehát ház kell neki,cserébe jól szól.ismerős ismerőse nem soká el fogja adni,esetleg be lehet előzni, meghirdetés előtt.
ha valakit érdekel, jelezze!
nekem abszolut semmi érdekem nincs belőle,csak segíteni szeretnék. -
BBéci
legenda
válasz
Integra #33146 üzenetére
Haverom pontosan ezt szeretné, H/K receiveren keresztül kötné tévére a Minit.
Azért itt kérdeztem, mert szerintem a lejátszó topikok lakói között kevés a házimozi erősítő tulaj, de lehet, hogy tévedek.(#33147) MJordan
Némi visszaolvasással kiderítheted, hogy ebben a topikban mindig a használt, magasabb osztályú erősítőket részesítjük elönyben, az új, belépő kategóriásokkal szemben. -
MJordan
tag
-
Integra
titán
na ez jó kérdés. nem tudom 100%-ra megmondani, mert noha hdmi-vel volt összekötve az oplay, de receiveren keresztül, és úgy a monitorba és legkésőbb a receiver. holnap felrakom a falra a tévét vagy holnap után és akkor direktben bedugom rá az oplayt a receiver bekötése nélkül és meg tudom mondnai biztosra.
de itt talán azonnal rá is vágják neked a választ
-
BBéci
legenda
Valaki árulja el, az Asus O!Play Mini kiadja-e HDMI-n a DTS core hangot?
-
robi0604
őstag
Nem mondom, hogy rossz vétel, mert a Geniusos cuccoknál csak jobb, de a nagyobb testvérének nagyobb a tápja és aktív mélyet adnak hozzá.
Ezek elengedhetetlenek a későbbi bővítés esetén.Gyorsan leegyszerűsítve, a nagyobbat tudod a későbbiekben bővíteni (pl. hangfal csere, stb.), a kisebbik kompletten eladás.
Az összes közül még mindig a nemrég említett pio és jbl párost ajánlanám, akár használtan is!
-
torma1981
veterán
Az működhet ha a videókártyát hdmi-hdmi kábellel összekötöm az erősítővel ( Pioneer 520) és hdmi-hdmi kábellel a tv-t az erősítővel? Akkor lesz hang? Át lehet így vinni?
-
sb
veterán
Sziasztok!
Kinéztem egy Onkyo HT-S3305 szettet. Rákerestem a topicban is visszamenőleg, úgy látom nem rossz választás az árához képest.
Amire szükségem lenne: abszolút belépő szint, ami:
1. Azért biztos jobban szól mint a kis PC-s dobozok
2. Lehetőleg minden formátumot kezeljen, amire szükség lehet (HD mkv-kban használt hangsávok)
3. Van rajta elég optikai, HDMI, analóg be-kimenet.
4. Olcsó, mivel amúgy botfülem van.Jelenleg egy Genius SW-HF 5.1-em van, még a legelső szériából, tehát az sem annyira rossz a kategóriájában, de egy ilyen 3305 gondolom azért megint csak más... úgy gondolom a fentieket teljesíti a Geniushoz képest.
De jöhet más ajánlat is. Alapvetően valahol a PC-s dobozkák és a normál erősítő+hangfalszettek között pozícionálnám, amire nekem (és egy 5.1 házimozizó, néha zenélő átlagusernek) szükségem lenne, de ez terméksáv elég üres sajnos.
-
nebulo5
senior tag
Yamaha "ajándék" projekt lefújva! Már van neki új tulajdonosa!
-
nebulo5
senior tag
válasz
v.attis #33117 üzenetére
Gyere érte, mert nem postázom! Vagy egy hónapon át terveztem, hogy a postára érek vele... azután, másra is rábíztam, de mégsem jutott el hozzád.
BajnokPityu: már ráuntam ide-oda rakosgatni... és ennek az ékes szólású manusnak valóban oda ígértem, de egyszerűen nem jutottam el a postára... Pedig alig 3 megállóra van...
Tényleg jobb dobozok, mint amiket a genius-hoz adnak. Azokból is van egy front és háttér páros. Teljesen újak, mert azonnal kicseréltem őket annó..... (de azoknak még találtam helyet.)
-
bajnokpityu
félisten
-
robi-k
őstag
válasz
bajnokpityu #33114 üzenetére
Jó az avatar-od
-
nebulo5
senior tag
Hello Mindenki!
Egy szívességet kérnék pesti HM. - film kedvelőktől! Van egy pár Yamaha NS-E55 háttérsugárzóm, és egy Yamaha NS-C55 center sugárzóm, amiket már nem tudok hol tárolni.
Nem egy makulátlan dobozok, a selyem is foltos (asszem lyuk is van rajta) és nem is azonos színű a centeré. De műszakilag jók, használtan vettem őket, nálam rendesen tették dolgukat, amíg le nem lettek cserélve. Már régóta nem használom őket, és az ilyenek tárolására eddig használt szekrényt is ki kellett ürítenem. Nagyon szívesen odaajándékozom annak, aki eljön érte, szatyrot is hozzon!
Egyszer már majdnem postáztam őket, de mint kiderült, lusta vagyok....
Nem szeretném senki részére sem tovább tárolni. Aki előbb jelentkezik értük, az viheti.
A legjobb lenne, ha még ma este elvinné valaki, mert éppen az imént dőlt a lábamra a center... -
-
MJordan
tag
Sziasztok!
Dali C6 hangfalak mellé milyen erősítőt érdemes választani?
A következőket néztem ki:
Denon AVR-1910/11 esetleg az új 1912 modell
Harman Kardon AVR 255 esetleg 360
Onkyo TX-SR608 esetleg NR609!
Főleg mozira kellene, de azért zene hallgatásra is használnám! -
nebulo5
senior tag
válasz
v.attis #33108 üzenetére
"Lehet, hogy jobb ha valakivel utánanézetsz, vagy Te magad keresel rá a neten és inkább letöltöd a zenéket valahonnan, mert a digitalizált műsor sem lesz jobb, mint az eredeti amiről átveszed."
Ez bizony a szomorú igazság! Igen komoly felszerelés, és nem utolsó sorban minőségi audió felvétel a kazettán, hogy elfogadható digitalizált felvételt kapjál. -
v.attis
őstag
válasz
adamssss #33103 üzenetére
A legtöbb hangkártyának van vonalbemenete, amely többnyire 3,5 milliméteres Jack dugó. Kell egy kazettás magnó ami lehetőleg jó minőségű és van rajta vonal kimenet, többnyire deck-eknek van ilyen. Kell ugye egy digitalizáló (másnéven vételező, felvevő) szoftver és a gép amelyen ez tökéletesen elfut. Tehát egy jobb, komolyabb gépre lesz szükség, nem valami 10 éves alapgépre.
Szoftvernek ott az Audacity, egy magyar program, mely több formátumot is támogat és ingyenes.
Kábel valószínüleg egy Sztereo RCA-->Jack kell.Lehet, hogy jobb ha valakivel utánanézetsz, vagy Te magad keresel rá a neten és inkább letöltöd a zenéket valahonnan, mert a digitalizált műsor sem lesz jobb, mint az eredeti amiről átveszed.
Kedves fórumtárs ezt próbálta elmagyarázni csak rövíden.
-
torma1981
veterán
Sziasztok!
Na akkor lemondtam az onkyo 380-ról.
Most a LOGITECH Speaker System Z906-el szemezek.
Még mindig olcsóbb mint a Pioneer VSX-520 és JBL SCS 178 kombó
Majd 35k-val olcsóbb. Megéri? Vagy maradjak a és gyűjtsek még?
Mint írtam DTS film,és játékra lenne csak főleg. -
MJordan
tag
Sziasztok!
Dali C6 hangfalak mellé milyen erősítőt érdemes választani?
A következőket néztem ki:
Denon AVR-1910/11 esetleg az új 1912 modell
Harman Kardon AVR 255 esetleg 360
Onkyo TX-SR608 esetleg NR609!
Főleg mozira kellene, de azért zene hallgatásra is használnám!
Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA Quadro M2000 4GB 128bit GDDR5 videokártya
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6150 (18c/36t, 2.7/3.7GHz), 512GB RAM,10G, H740p 8GB, áfás
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest