Hirdetés
- Projektor topic
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- OLED monitor topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Aktív témák
-
Errtu11
csendes tag
válasz
Tomate #20620 üzenetére
Igen, az erősítőt és a mélyládát köti össze. Egész pontosan egy Inakustik Y- Subwoofer kábel.
Amivel gond volt az egy 400 forintos kábel volt. Folyamatosan búgott a mélyláda, nem hangosan, de rohadt zavaróan. Nem biztos hogy nálad is ez a probléma, csak azért írtam, hogy ilyen is lehet. Én speciel magamtól rá nem jöttem volna. Azt mindenesetre megtanultam, hogy sajnos a kábelekre is "sokat" kell költeni.
Többcsatornás lpcm- nél a 4870- es kártyád kiküldi szépen a tömörítetlen hangot az erősítőnek( nem bitstream). A hang rendben lesz, de az erősítő nem fogja kiírni, hogy most pld. DTS HD vagy TRUE HD jelet kap. Nálam így bizonyos hangbeállítások inaktívak az erősítőn, de engem ez nem zavar, mivel amúgy is off- ra voltak rakva. Kipróbáltam egy 5650- es kártyával is, ott semmi macera nem volt.
A lejátszó progiban pld.: TMT3 beállítod a HDMI kimenetet és hogy ne nyúljon a hanghoz, így már az erősítő is kijelzi ha mondjuk DTS HD jelet kap. Ehez persze kártyát kell cserélned. A 4870- el ugyanitt azt kell beállítanod, hogy rakja pcm- be.
Majd kijavítanak itt a szakik, ha nem jól írom, de az elmúlt napok nyomozásából azt szűrtem le hogy: a DTS HD vagy Dolby TRUE HD veszteségmentes tömörítést alkalmazó hangformátum, az lpcm meg tömörítetlen adatfolyam.
Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AI-tól roskadozik a polc a Honor 400-ak kam(e)rájában
- Projektor topic
- PlayStation 5
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Motoros topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7420 és 7420 All-In-One i7-1185G7, Intel Iris Xe Graphics, 16GB, 256GB-2TB
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 4th - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest