Hirdetés
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
toM517
aktív tag
válasz
#09634560 #54948 üzenetére
Akkor csakugyan Bitstream ill. passthough amit hasznalok. : )
Ha mar hangminosegrol van szo, lenne meg egy kerdesem...
Jelenleg ugy hasznalom a PS3-mat, hogy HDMI a TV-be, onnan optikan vezetem ki a (mostmar tudom: ) bitstreamet igy kapva meg a DD/DTS hangzast.
Elvben jobbnak kellene lennie, ha rogton az erositobe kuldom az optikai kabelt a PS3-bol? Ugye igy plusz egy optikai kabelt kell beszereznem ezert jartam a fenti utat.Na es meg egy felig off-szeru kerdes
Ha zeneljejatszasrol lenne szo, szamitana barmit, hogy alaplapi optikat vagy mondjuk egy (usb) hangkartya optikajat hasznalom? -
törölt tag
válasz
toM517 #54947 üzenetére
Igen, jól érted, és csak ekkor fogja kiirni mivel az erősitőben lévő DTS/DD dekóder chipje ekkor kap un. vezérlőjelet és ekkor kezd el dolgozni, és hogy dolgozik, azzal jelzi hogy kirakja a kijelzőre az ikonokat és a feliratot. PCM-nél néma marad. PCM-nél már dekódolt jelet kap.
-
toM517
aktív tag
válasz
#09634560 #54936 üzenetére
Csak, hogy jol ertem-e.
Ha az erosito DD es DTS jelet kap akkor az csak bitstream/passthough formajaban lehetseges? Mert a kijelzojen ez jelenik meg.Maradok ennel, mert ha legkozelebb fejlesztes lesz, akkor a zenere kielezett komponenseket fogom beszerezni, upgradelni.
-
törölt tag
-
BBéci
legenda
-
törölt tag
válasz
Oldfighter #54939 üzenetére
Na ugyanezt akartam kérdezni de féltem hogy kimoderál.
Király diffuzor: nincs éle így elsőrendő minőség lehet,
viszont súlynak nem hiszem hogy elég.
-
törölt tag
válasz
toM517 #54933 üzenetére
Én jó leszek?
Igen a bitstream és a RAW is kódolt jelet jelent, ezt az erősitő tudja jól kibontani és feldolgozni. Készülékenként változik melyiket használják: bitstream, RAW, passtrough vagy auto.
PCM az kódolatlan jel (Pulzuskód-modulált a jelentése angolul.) ezt már a lejátszó kikódolta, ezel az erősitő már semmit nem kezd: analógggá alakitja:küldi a z előerősitőre. Ezen már nem tud pl távolságot álitani, se szájszinkront, se room-EQ-t. Ezért jobb kódolt jelet kiküldeni, hiszen az erősitők ezt százszor jobban megcsinálják (csak filmekre érvényes és koncertekre) és a jel is zavarmentesebb. Ettől ugyan jobb megoldás egy külön DAC éa előerősitő és végfok vagy DAC-előerősitő- onnan térhangprocesszor!!! utána végfok, de ezek már neked szerintem drága technológiák. Maradj a Bitstream/RAW kiküldésnél és a dekódolást bizd az ere épitett erősitőre. -
Sefter
veterán
Múlt hét végére nekem is meglett az állvány (köszönet Gaben360-nak), hasonló a tiédhez csak szélesebb..(szekrénysor nappaliból repült...)
Megcsináltam a külön konnektorokat az eszközöknek (nem kell elosztó), és beraktam a Kimber 8TC kábeleket is (köszi Kittosz).
A régi verzióhoz képest áll leesős lett, egész megszerettem a C6-okat -
toM517
aktív tag
Hello BBéci,
Kezdo vagyok meg, legyszives kicsit szajbaragosabban nekem! : D
Bitstream...azaz a PC kiadja a DD vagy DTS mag jelet optikan, az erosito meg dekodolja? Miben kulonbozik ez a PCM-tol? Mert nem vagyok egeszen biztos, hogy melyiket hasznalom eppen.
Mi a RAW, melyik a jobb a kettobol?HDMI-t nem szeretnek hasznalni, ugysem kepes HD hangok kezelesere az erositom es ugyis csak 1.2-ot tud.
-
szityo83
tag
válasz
xtremetuning #54898 üzenetére
Én is tervezek egy erősítő cserét a közeljövőben. Pont az arcam és anthem között gondolkodom.
Konkrátan arcam avr400 és anthem mrx 510. A kettő közül az arcam lenne a jobb választás?
A zene is fontos lenne nem csak a mozi -
Oldfighter
senior tag
Na az igen érdekes ha már kupakkal is bemegy. Szerintem imádkozz, hogy még működjön a csatlakozó.
-
t-bali3
senior tag
Ma vettem egy Proson mélysugárzó kábelt. Ott derült ki számomra, hogy ez valójában koax kábel, csak erre is ajánlott. Ez elég fura, de holnap meghallgatom mit tud
-
jozefgucci1
addikt
válasz
MasterMark #54921 üzenetére
Sanci kérdezte hogy levettem e a kupakot az optikai kábelről ? Hát nem vettem le és ez volt a gond . Pedig én kupakkal is simán beletoltam
Urak elnézést kérek a figyelmetlenségemért és nagyon köszönöm nektek , hogy szakítottatok rám időt.
Master .: Köszi neked is és bocs a bénázásért amúgy még próbálgatom szóval jövő hétig visszaküldhetem mert tegnap vettem csak.
-
cekkk
veterán
válasz
jozefgucci1 #54920 üzenetére
A box optikai kimenetét összekötöd a lejátszó bemenetével
A tv-n csak optikai kimenet van, bemenet nincs. -
MasterMark
titán
válasz
jozefgucci1 #54920 üzenetére
Min van kupak?
Én az stb-n teljesen normális toslink aljzatot látok.
Ez a divat házimozi meg nem házimozi, bár a 2 hdmi, és optikai bemenet legalább valami.
szerk.: Nah, megint a kupak, és a másik oldalt azzal ment be???
-
jozefgucci1
addikt
válasz
MasterMark #54918 üzenetére
Helló lőttem pár képet.
1.septopbox háta.: http://kepfeltoltes.hu/view/131031/DSC_0199_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
2.: házimozi hátlap.:http://kepfeltoltes.hu/view/131031/DSC_0200_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
TV hátlap.:http://kepfeltoltes.hu/view/131031/DSC_0203_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
remélem ez alapján be lehet lőni milyen lehetőségeim vannak . Sajnálom ha estleg értetlen vagyok ,de ezekhez nem igen értek alapból gép-ész lennék
Miért van rajta kupak ?
Úhh tudom ez most gáz de nem láttom hogy az kupak...... Jelentem most vettem le.
-
törölt tag
válasz
jozefgucci1 #54916 üzenetére
Más bejárata lehet de simán belemegy, szabványtól ők sem térhetnek el. Kupak le van véve a vezetékről?
-
MasterMark
titán
válasz
jozefgucci1 #54916 üzenetére
Nem ugyanúgy néz ki? Egy képet nem tudsz róla?
-
jozefgucci1
addikt
válasz
Rebell #54913 üzenetére
Mastermarknak is .: Szóval vettem egy optikai kábelt aminek minda két vége egyforma és nem megy be a boxba ott kisebb a lyuk .
Megpróbálom az álltalad leírtak szerint megcsinálni köszönöm előre is.
Sanci .: Na igen ezt mondta Thomos ismerősöm is hogy a boxos optika csatlakozó az nem ugyan az mint a tv ?!
-
Rebell
senior tag
válasz
jozefgucci1 #54911 üzenetére
1. Sztem a legegyszerübb, hogy Optikai kábel a TV-ból a Lejátszóba, és a probléma megoldva, hogy a lejátszón most AUX-ra vagy mire kapcsold azt nem tudom megmondani
2. Set-top boxból optikai vagy HDMI kábel a lejátszóba és HDMI-n tovább a tv-re.
3. ARC nem játszik mert a TV-d nem támogatja
Milyen kábel nem passzol? nekem is T-home-os boxom van és optikai kábel is mehet a lejátszódba. sztem próbáld 1 kicsit forgatni.
-
MasterMark
titán
válasz
jozefgucci1 #54911 üzenetére
Ha vannak akkor mi a probléma?
-
Rebell
senior tag
válasz
jozefgucci1 #54903 üzenetére
"Vettem egy Samsung házimozit " Pontosan mit is?
Típus?
MasterMark : sztem is vmi sok-sok Wattos bögreszett lesz
-
MasterMark
titán
válasz
jozefgucci1 #54907 üzenetére
Na akkor a TV-n kimenet van, az stb-n milyen más csatlakozó lehet? Kép vagy valami?
Amit pedig házimozinak hívsz, az nem az.
-
adodaniel
őstag
válasz
jozefgucci1 #54907 üzenetére
Olvass vissza, az elmúlt 1 hétben legalább 2-3 hasonló kérdés volt ugyanerről a témáról.
-
jozefgucci1
addikt
válasz
MasterMark #54904 üzenetére
Ennél azért kicsit több segítségre számítottam...
-
FishAir
senior tag
Technics cs95, Yamaha ns-p60 és Yamaha yst-sw015-höz mit ajánlanátok használtan max 100.000-ig 20nm2-re? 95% mozi 5% muzsika. Most egy Yamaha rx-v350 van, de kellene majd a HDMI.
-
Rebell
senior tag
Szevasztok,
1 gyors kérdés. Érdemes egy 20nm szobába 2darab Subot elhelyezni?
Az erősítő egy 7.2-es Onkyo 608.
A 2 subnak azonos típusnak kell lennie vagy mindegy mert az erősítő amúgyis beméri a Subokat?üdv.
-
MasterMark
titán
válasz
jozefgucci1 #54903 üzenetére
Hajjajj.
-
jozefgucci1
addikt
szevasztok a segítségetket szeretném kérni. Vettem egy Samsung házimozit és van egy régi Samsung Tv-m ami T-homos Septopboxról kapja a jelet. Ezt úgy szeretném összehozni , hogy ha TV-zek akkor is a házimozin keresztül jöjjön a hang. A TV-m az adatlapomon van rajta optikai bemenet és a házimozin is ,de a septopboxon nem ugyan az a csatlakozó van mert nem megy be amit vettem ,de a TV-házimoziba igen ez lehetséges? szóval most a házimozi működik ,de ha TV-znék akkor nem szól ? Mit nem csinálok jól ?
Köszönöm előre is a választ.
-
toM517
aktív tag
Optikai kimenetet hasznalva szamithatok jobb hangminosegre egy jo minosegu kulso hangkartyatol az alaplapi integralttal (Realtek ALC892-vel) szemben?
60% Mozizas 40% Zene
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Samsung Galaxy A14 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 13C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- LG 65G4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest