- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ProdyG
őstag
Továbbra is maradok a direkt bekötésnél, kivéve a centert. Csak a centerrel van problémám:
kettős kábelezést támogató a kábel, amit használok, tehát 4 ér van benne. A center hangsugárzó ezt szintén támogatja, tudja szépen fogadni a 4 kiskábelt. De erősítő oldalon, ahol csak 2 csati van a centernek, na oda nem tudom bedugni direktbe a 4 kábelt (2+2). Vastag a kábel, egyszerűen nem fér be, direktben esélytelen a dolog. Ezért akarok 2 banándugót venni, az erősítő oldalra, csak a centernek. De ha erre az esetre van más megoldás, azt szívesen hallgatom. (tudom, hogy az egy megoldás lehet, ha a 4 kábelből csak 2-t használok, de az elég igénytelen szerintem
)
mindenhol máshol marad a direkt bekötés...
-
Sefter
veterán
"Vett egy drága kábelt, erre rábiggyesztené a legolcsóbban kapható szorítós dugót közvetlen kontakt helyett"
Jelenleg erre készülök én is...
A komponensek más megvannak, csak lusta voltam összerakni. Nem szeretem a leszorítós módszert, dugni jobb...(#53792) Warter
Na ez nekem kimaradt.. -
Kabel15
aktív tag
válasz
MasterMark #53783 üzenetére
Most tervezem TV vásárlását. Most amit kinéztem az Sony W905. Ehhez szeretnék egy olyan hangrendszert majd ami 5.1 ben szólaltatja meg a filmeket. DE. Nem akarok BR lemezek írásával foglalkozni. Szóval gépről akarom a filmeket HDMI-n keresztül megjeleníteni. (Nem mkv meg XVID) hanem minőségi BD50 esek. Lehet akár optikai kábel is. Olyan kimenet van az alaplapomon.
Ehhez kéne nekem egy olyan rendszer ami 5.1 et tud produkálni. És mivel SONY tv-t veszek Sony rendszert is szeretnék hozzá. Mivel lehetséges, hogy 2 vásárlása esetén még kedvezményt is kapok. Ilyen épített rendszert nem szeretnék, 1 mert fogalmam sincs mi hogy működik ezeknél, 2 fejleszteni nem fogom, 3, nem is akarok opera termi hangzást. Nekem béven elég ha jobb hátulról jön a repülő azt jobb hátulról haljam majd. Ha recseg a jég a képen akkor olyan érzésem lenne mintha recsegne a jég alattam.
A másik, hogy egy kis szobába lesz ez az egész. Ezért túl nagy hangfalak be se férnének. -
Kabel15
aktív tag
Sziasztok!
Még mindig megoldás próbálok találni a gépről 5.1 es hangzás elérésében.
Ha lenne egy ilyenem
Akkor ezzel már megoldható, hogy a gépen lévő BD50 ISO vagy olyan filmek amik 5.1 hangzással rendelkeznek, azok úgy is szólaljanak meg? HDMI kimenet van a VGA mon. Alaplapon külön nincs. Szóval a gépet vagy a "házimozira" vagy a TV re tudom csak csatlakoztatni. Vagy veszek egy ilyen átalakítós kábelt aminek az egyik vége HDMI a másik pedig DVI-D. De úgy is kristály tiszta képet tudok elérni? -
ProdyG
őstag
Az AVX-en árult Nakamichi banándugó, 280ft-os darabáron jó lehet, vagy gyenge minőségű? valakinek tapasztalat? köszi
-
Norbi 72
veterán
válasz
adodaniel #53768 üzenetére
Nemrég én is feltettem ezt a kérdést,és nem jutottam nagyon előre,ki kell próbálni..egyik topictárs felajánlott egy kábelt meghallgatni,de messze dolgozik,kicsit macerás(de azért köszönöm!).
Aztán elkezdtem olvasni a MA RXW-12 manualját:[link]
8.oldal,7.RCA line level inputs.
Sajnos PDF-et nem fordít a google,de ha jól vettem ki,sztereó erősítőre Y kábelt,hm vasra sima kábelt ajánl.
És ne legyen hosszabb 10 méternél. -
cecil
aktív tag
Hali gyors segítség kellene, 20 perc múlva lejár a hírdetés és nem válaszol az eladó a kérdésemre...
Csak személyes átvételt jelölt meg, meg UK-ban van
Mi van ha licitálok és megnyerem és mégse hajlandó postázni? -
Egy érdekes döntést hoztam. Ez hm vásárlás már akkora összeg, hogy jobban járok, ha megkérek egy szakértőt egy házimozi rendszer árához képest elenyésző összegért cserébe, hogy keressen nekem és szedjen össze egy 5.1 rendszert az igényeimre, mert biztos jobbat tud találni lehető legjobb áron, mint amit én vennék a viszonylag kevés hozzáértésemmel. Szóval ez egy kisebb munka, ha valakit érdekel, írjon üzit.
-
törölt tag
válasz
Sefter #53773 üzenetére
Még a Pioneert is hozzáteheted,mert gondolom nem az LX széria után kutakodik.
Ja ami zenére jó az jó lehet mozira is persze néhány kivétellel, épp a Wharfi is kivételek közé tartozik, mert pl Dali is zenei hangdoboz, még kivétel pl. a Castle is, azt inkább denon marantz Nad mellé -igaz ott nagyot alkot...
Gyárfás: Az általam emlitettekhez tedd a Polkot, Tannoyt, Yamahát, Infinytit ritka de előfordul) de egy XTZ, Monitor Audio, Klipsch vagy valamelyik svéd vagy Dán gyártó modellje is bejöhet. Jamo 606 is jó lehet mozira de én azt a végére hagynám(ez megint szubjektiv, neked vagy bárki másnak bejöhet) -
Gyárfás
tag
válasz
#09634560 #53761 üzenetére
Köszi sanci! Te segítesz itt a legtöbbet, még a régebbi hozzászólásokkal is! Most egy napig megint nem láttok, amíg bányászom a neten ezeket a márkákat.
Annyit még azért kérdeznék, hogy kifejezetten filmezéshes pontosan mi a javallat? Pont a hsz-em előtt írtad hogy a denon zenésebb és az a jó a Wharfihoz. Akkor egyszerűbb ha mozisabb erősítőket keresek először, abból kevesebb van, és utána érdekelne hogy azokhoz melyik hangszórókat érdemes néznem.Az Onkyo erősítőről lecsúsztam, szóval bármi szóbajöhet megint.
-
MasterMark
titán
válasz
Oldfighter #53770 üzenetére
Az.
Igazából a CD játszót csak azért raktam alá, hogy ne a földön legyen az erősítő. De nem használom, be sincs dugva.
Lesz majd rendes állvány is amiben elfér majd normálisan, és akkor nem egy fektetett Videoton állványon lesz a TV.
-
Oldfighter
senior tag
válasz
MasterMark #53767 üzenetére
Látom, nálad is Sinusliveus viperatusok tekergőznek ott hátul.
De ottan lent miért egymáson fekszenek a készülékek?
-
Oldfighter
senior tag
válasz
Citroware #53752 üzenetére
Az a helyzet, hogy 200e alsóhangon elég csak egy olyan hm rendszerre ami több évig is kitart és ebbe beleszámítom azt a tényt, hogy HDMI csatlakozós legyen, ide értve a HD hangszabványokat is. Erősítőt én olyan 70-80e körül néznék; itt vannak olyan 5-6 éves modellek melyek már megfelelnek ennek az elvárásnak. 100-110e körül pedig valami hangdoboz szettet és marad 20-30e kábelekre.
-
adodaniel
őstag
Subkábelben melyik a jobb? Sima kábel és akkor az LFE csatlakozóba kötöm, vagy Y-kábel a Line In-be?
-
Oldfighter
senior tag
-
Digital
addikt
válasz
#09634560 #53761 üzenetére
Köszi srácok, majd még zaklatlak titeket, új vagyok a témában!
Ma hozzám került Sting 2 2309-e, ez egy teljesen más világ mint a régi Technics erősítőm!
Élvezem a filmeket, bár kellene valami jobb hangfal készlet! Na majd holnap!Szerintem haza fogok hozni egy Obsidian 600-at!
-
törölt tag
válasz
Digital #53757 üzenetére
Mély az kötelező: nincs ellenjavallata.
25 nm.-re oké az obsidian.
Robi-k: szerintem a wharfitól ütösebb, bár az is igaz elég régen hallottam és nem egyidőben.
Gyárfás: Denon /Marantz mellé oké, Onkyoval szerintem nem jó a Wharfi... Qln Dynaudio,Dali, JBL ES, Mission vagy Heco? -
Tamoo
nagyúr
válasz
MasterMark #53755 üzenetére
Ha nem bontható, akkor mozizásnál meg gondolom egy fix pontot kell találni a potméternek amihez be is mérte az ember.
(#53757) Digital: Szub nélkül nincs mozi, akárki akármit mond.
-
Gyárfás
tag
Korábban írtam, hogy egy wharfedale diamond 10.3 vagy 10.4 frontot tudnék esetleg venni e-bayen és a hozzá való kiegészítőket külön-külön. Az egész beleférne szerintem 150-be. Az nagyon nem jó megoldás?
Ezekről a későbbiekről valami vélemény esetleg? -
törölt tag
-
Tamoo
nagyúr
válasz
MasterMark #53729 üzenetére
Ja már értem mit mondasz. (a linked nekem nem jön be) De nem tudjuk milyen sztereó erősítőről van szó, közel sem mindegyik bontható elő-végfokra. Sőt ha bontható is lenne ebben az esetben nem bontanám. Ha sztereózáshoz is av erősítőn vezeti át, adott a sz@rnak egy pofont.
-
válasz
adodaniel #53746 üzenetére
De miért lenne olyan szűk? Az a Denon AVR 1713 (már amennyiben az egy ajánlott típus) 110k körül kapható újonnan is. Az ajánlott 2:1-es arány miatt 60k körül már jó 5.1-es hangfalszettet össze kéne dobni, még így is 170k, a kábelek ára pedig csak nem olyan drága, hogy 200k-ból ne jöjjek ki. Vagy mégis? Vagy ennél az AVR 1713-nál inkább jobbat vegyek?
-
5.1-es házimozi rendszert szeretnék venni mostanság, ebben kérnék ismét segítséget a kedves szakértőktől.
Fontos szempont az ár, a lehető legjobb áron próbálom megúszni, de eddigi infók alapján 150k-s árkategóriára lőttem be, azt sem bánnám, ha még olcsóbb lenne. Legfeljebb 200k-ig megyek el, de azt is csak akkor, ha nagyon megéri a cucc a plusz pénzt.
Ebben az összegben benne legyen minden, ami kell: erősítő, hangfalszett, kábelezés, minden.
Főleg filmekhez, és méginkább videójátékokhoz kellene 5.1-es térhangzásban. Nem szempont a zenehallgatás, de azért nem bánnám, ha a zene is tűrhetően szólna.
4x4,5m-es szobában használnám.Szóval ilyen körülmények között mi az, ami a legjobban kihozható az árból? Használtan vegyek inkább? Az erősítők terén már kaptam itt felvilágosítást, a Denon AVR 1713 és hasonló árkategóriájú cuccot ajánlották, de akkor még nem tudtam fix erre szánt összeget mondani. A hangfalszettek és kábelek terén nem nagyon látom át, mi jó, és mi nem. De az erősítőknél sem tudom, milyen különbség érzékelhető pl egy Denon AVR 1713 és mondjuk egy AVR 1313 között, így teljes mértékben meghallgatom, mit javasoltok nekem.
-
Gyárfás
tag
vagy ez a szet esetleg? Tannoy Mercury V & sfx sub
-
adodaniel
őstag
-
Gyárfás
tag
válasz
Oldfighter #53726 üzenetére
Hát ezt elnéztem...
Az aviano kiesett
Elérhető áron Mission 33i;
Cambridge Audio s70;
és Tannoy Mercury v4 van.Ha nagyon rá akarom költeni a pénzt akkor ott van még egy pár Mission MX3 95-ért
-
MasterMark
titán
válasz
MasterMark #53729 üzenetére
-
Ed Parker
nagyúr
ha tényleg keveset használod és nem kell a többcsatornás hang,akkor valóban érdemes váltani.
ha viszont szereted,akkor felesleges eladni,ami már megvan.
nagy pénzt nem veszel ki belőle,osztom Robi-K véleményét.
egy sztereóra való beruházás olcsóbb buli.
persze a határ itt is a csillagos ég.
de 2-3000€-ért frankó dobozokat mérnek a német markton.
egy jó sztereó megint kb ennyi,hamar összejön ez,hajrá(#53728) cekkk:az MA RX egy picit más karakter mint a focal.
-
hesszusz
tag
Üdv!A segitségeteket szeretném kérni...Wharfedale diamond 9.2-őt használok frontoknak(és háttérnek is) ezt szeretném lecserélni egy Taga Harmony 606-os álló dobozra (mert diamond 9.6-ot sehol sem találok már).
Az erősitőm egy 1911-es Denon
Szerintetek megéri váltani vagy csak minőségi visszalépés lenne?sajnos teszteket nem nagyon találtam.. -
MasterMark
titán
Mert a pre-out-ból a main-in-be kell dugni.
Amit az olyan erősítőn a pre-out-ot a main-in-el egy jumper köti össze.
Hogy a main-in-be tudja dugni a HM erősítő pre-out-ját, ahhoz ki kell venni a jumpert, így már csak végfok lesz a sztereó erősítő, a többi bemenet nem fog menni. -
greike
tag
válasz
Digital #53714 üzenetére
Szia! Semelyiket nem hallottam de a barátomnak Polk tsi szettje volt és azt cserélte Jamo s606-ra!Nem mert áthívni,hogy meghallgassam a Jamot azt mondta életében nem csinált ekkora baromságot mint ezzel a cserével!Szombaton cserélte a Polkot Jamokra vasárnap már Dalik szóltak nála.Ha újat akarsz venni láttam olyan 130 körül van a Jamo szett ára.Ebből a pénzből inkább ez http://www.streamaudio.hu/heco-victa-2-501-5-0-as-szett vagy http://www.streamaudio.hu/qln-qubic-5-0-as-szett .Nekem Qln qubic nagyon bejött szerintem jó kis szett! Van még jó pár márka amiket szoktak ajánlani ,hogy a pénzüket megéri pár példa: Proson,Dynavoice .Ha nem riadsz vissza a használttól akkor ennyi pénzér biztos jobb minőséget tudsz összehozni!
-
robi-k
őstag
Ha már megvan az 5.1 rendszer, akkor miért adnád el? Ha még nincs meg az 5.1, akkor már más a helyzet
Bár bevallom, hogy én is tervezek (a sub után) venni egy sztereó erősítőt, de csak azért, hogy a Denon-ból kivéve a Pre-aut jelet a frontokat jobb minőségű jellel hajtsam meg.
Vagy esetleg a Denon-t kiváltanám egy processzor+végfok párossal (de ez nagyon nem olcsó mulatság). -
cekkk
veterán
válasz
Ed Parker #53717 üzenetére
Nagyon kevés filmet nézünk meg, most az a havi 1 arra felesleges fenntartani egy rendszert. Sorozatoknál megint nem ad hozzá akkora löketet az egészhez az 5.1, hogy jó legyen nekem.
Szóval most erre, aztán lehet 2 év múlva meg nem, vagy össze gyűjtöm lassan, és össze áll megint egy 5.1
-
Tamoo
nagyúr
válasz
MasterMark #53708 üzenetére
Hol van itt jumper? pre out-ból viszi a sztereó vonalbemenetére.
Nem használtam még így, ez nem csak ennyi lenne?(#53705) sting2: Akkor miért dobtad?
-
Digital
addikt
Hali!
Frissen szerzett Denon AVR-2309-es erősítőhöz kellene hangsugárzót vásárolnom.
A két kiszemelt típus:
WHARFEDALE Obsidian 600 HCP
JAMO S 606 HCS3
Vélemények, esetleg mást ajánlanátok? -
milyen vásznat ajánlotok házimozi projektorhoz? 100-120" között kéne, 3D nem lesz, csak jóminőségű 2D. Dlp-vel szeretnék majd vetíteni. Gondolom oldalfeszített kellene, fekete keretes és szürke vászon. Gain mennyi legyen rajta 1.0-át javasolnak a projectorreviews meg a central oldalon, de olvastam mśt is, hogy nappaliba lehet erősebb gainű vásznat is venni. Egy 46"-es 5-éves samsung lcd tv-ről váltanék. A nappali 30 nm-es, nem tudom továbbá azt sem, hogy kell e motoros változat. Előre is köszi a helpet.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
szityo83 #53696 üzenetére
Jól írtad, így kell. Ne hagyd magad félrevezetni!
(#53697) MasterMark: Sztereó erősítőn általában több bemenet is van. Sztereózni mért sztereózna a mozivason keresztül ha dac is lesz. Egyik bemenetre megy a dac, másik bemenetre a mozivas
(#53700) ProdyG: Nincs abba semmi macera ha nem nyúlkálsz hozzá.
-
szityo83
tag
válasz
MasterMark #53699 üzenetére
Köszi!
Majd ha oda kerül a sor, hogy a stereot építem ki jobban belemélyülök ebbe a témába
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest