- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- DUNE médialejátszók topicja
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Bluetooth hangszórók
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- SSD kibeszélő
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
szityo83
tag
válasz MasterMark #53697 üzenetére
Akkor a denonba kell dugnom a DAC-ból az IC kábelt?
-
szityo83
tag
válasz sting2 #53685 üzenetére
Jelenleg PC-ből megy a denonba HDMI-vel. Így megy a mozi.
Stereo meg majd ugy menne, hogy PC-ből USB DAC-ba. DAC-ból (gondolom én) IC kábellel a stereoba.
És gondolom IC kábellel lenne összekötve a denon pre out és a stereo main in.
Így mi a baj a kábelezéssel? Vagy mire gondolsz az eltérő kábellel kapcsolatban? -
Tamoo
MODERÁTOR
válasz sting2 #53674 üzenetére
Nekem már problémás volt. Minden nap 3x 4x átdugdosni. Hiányzik a francnak.
Amelyik kábel meg jó sztereóra, az jó lesz mozihoz is...(#53692) ProdyG: Szorítós banánt csak azért ne tegyél rá, hogy legyen rajta. Bár ahogy elnézem mindenképpen pénzt akarsz költeni.
[ Szerkesztve ]
-
dio001
tag
Sziasztok! Ez az erősítő megéri az árát? [link]
Üdv: Dio
"Soha ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel... Mert a személyiségem az én vagyok, a viselkedésem meg attól függ, hogy Te ki vagy."
-
ProdyG
őstag
nézegettem a banán dugók kábelvégre szerelését, és a legtöbb videó a youtube-on olyan volt, ahol abszolút nem is forrasztottak. többféle banándugót mutattak be, de egyiknél sem kellett forrasztani. az ilyeneket nem ajánljátok? jobb a forrasztós módszer?
-
Gyárfás
tag
Vagy 2 db Wharfedale diamond 10.3 vagy 10.4 Tallboy vagy 10MT és még két db bookshelf 10.0 vagy DX vagy ha megnyerem a Tallboyon a licitet akkor még két 10.3 és veszek még egy centert meg egy subot...
-
BullZeye
veterán
Egy 16nm szobába kell a mélyláda, vagy adnak le annyit mélyet a frontok, hogy elég legyen egy 5.0-s szett?
Valamint Echotech hangfalak meglepően olcsóak ("akciósak" 4 éve) ATC Soundon, ezek valamiért ilyen rosszak, hogy 4 év alatt nem vitte el őket senki?Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
Ed Parker
nagyúr
válasz xtremetuning #53662 üzenetére
akkor most már teljes a sor?
-
Warter
addikt
Aki htpc-ről hallgat zenét, az próbáljon ki 1-2 sacd-t, érdemes.
-
Gyárfás
tag
Onkyo tx sr 605 erősítő adott.
Ezek közt valaki segítene eligazodnom?
Mordaunt short Alumni 5.0
Harman Kardon HKTS 9 vagy 16 vagy 20
vagy egyéb alternatíva? -
kormi0312
senior tag
Köszönöm mindenkinek az eddigi válaszait! Igyekszem majd a lakóközösség ingerküszöb alatti részén hallgatni a zenét/filmet. Viszont a szomszédokat megkérdezem azért, hogy mennyi szűrődik át
Nem lesz egyszerű alkalmazkodni, .... mindenkinek meg úgyse lehet megfelelni...
Amúgy jobb hallgatni (szerintem) egy igényes zene áthallatszó részét, mint pl egy huzamosabb ideig tartó veszekedést hallgatni. -
adodaniel
őstag
Holnap hozom el az avx-en hirdetett Klipsch RW8-ast, kíváncsi vagyok. A jelenlegi gyenge Denon-hoz képest biztos nagy előrelépés lesz
-
Oldfighter
senior tag
válasz kormi0312 #53667 üzenetére
Se tüzes vasvilla, se átdübörgés eddig nem volt; igaz én földszintes vagyok, sarokszobával. Sokkal idegesítőbbek a veszekedések a lakótelepen amit ugye nem csak a közvetlen szomszédok hallgathatnak ingyen műsorként. Szóval nyugodtan használd a rendszered, terjeszd az audió kultúrát.
Mellékesként jegyzem meg, hogy pár héttel ezelőtt éppen az Eagles ausztrál koncertjét hallgattam és néztem meg újra úgy a délutáni órákban, mikor nem sokkal utána kezdődött valahol a telepen egy Rolling Stones koncert. Vigyorogva vettem tudomásul, hogy nem vagyok egyedül, bár azóta se hallottam az illetőt színvonalas kultúrműsort szolgáltatni. Elő kell majd csalogatnom valahogy, mert az nem járja, hogy többségben vannak a csattogó rollerezők, a túráztatom a kocsimat a csillagos égbolt alatt lakótársak, illetve a csapjuk le minél hangosabban a k*rva kukának a fedelét guberálók.
Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
xtremetuning
addikt
válasz #09634560 #53672 üzenetére
Már bent van. A PS Audioba megy be. Így minden készülékre hat egyszerre, ami onnan kap áramot....
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
törölt tag
Gratula hozzá.
És hol lesz a helye?
Gondolom nem egyet vettél: analógra minimum 2 kell...[ Szerkesztve ]
-
nebulo5
senior tag
válasz kormi0312 #53667 üzenetére
Ez erősen változó! Nálam is mindkét oldalon szomszéd van, A bal oldalon egy fiatal pár lakik, akik nagyon vallásosak lehetnek, mert nem csak este későn, de gyakran napközben is imádkoznak, Áthallani, amint a csaj kiabálja: "úúúúristen... jéééézus... uramisteeeen..." Velük jóban vagyok, voltam is már náluk (na nem imádkozni... ), hogy mennyire hallatszik át a zene. A jobb oldali szomszédjaim, egy középkorú házaspár, én csak "denevérfülűnek" hívom őket. Ők változó gyakorisággal (néha hónapokig semmi, majd hetente akár 2 - 3 alkalommal is) átdübörögnek. Szinte minden alkalommal azonos hangerőn hallgatok zenét, és a bal oldali szomszédomnál tapasztalódva, csak akkor hallani a zenélésemet, ha erősen figyelek, vagy éppen a fülemet a falra tapasztom... Szóval, erősen szomszéd függő a dolog.
Olvastam itt egyik fórumtársunk szlogenjét: "a süket szomszéd a jó szomszéd" Szerintem, ez nagyon találó!Üdv: nebulo
-
Peetta14
tag
válasz nebulo5 #53624 üzenetére
Köszönöm a felajánlást. A DAC jövő héten érkezik, az alábbi kábelek meg már adottak, várják a bevetést.
Iris SPC digit coax
Excalibur analog ICJelenleg a leggyengéb láncszem, hogy nem tudom még a hangkártyát használni, csak az alaplapit, analóg jel hiányában, így egy botrány minőségű jack -RCA kábellel van most összekötve a PC az erősítővel.
Természetesen a finomhangolás még hátravan, de mind én, mind a párom letette a haját,mikor megszólalt így is -
kormi0312
senior tag
Sziasztok,
Lehet, hogy rossz helyen teszem fel a kérdést, ha igen akkor majd útbaigazítotok
Eddig családi házban használtam a házimozi szettem ( onkyo 607 + klipsch RF52+RC52+RB51), nem szerettem soha ordíttatni, viszont azért kellett egy fajta hangerő a normális élvezethez. Úgy látszik alakulni az életem, hogy panelházba kell költöznöm. Szeretném kérdezni, hogy ott mi lehet a helyzet a mozizással? 5-6cm-es falak, egymásba kapcsolódó (közös falú) lakóterek .... ha oda vinném a szettet, akkor tüzes vasvillával zavarnának el?
Azt szeretném megkérdezni, hogy kinek mi a meglátás és/vagy tapasztalata ezzel kapcsolatban?Köszi előre is!
-
Gergőke88
addikt
-
xtremetuning
addikt
válasz Toobee #53663 üzenetére
Első kép közepén a táskáján a felirat nem elég nagy ? Igaz fejjel lefelé van, de ezt a problémát azért Te meg tudod oldani.....
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
Toobee
veterán
Csak én nem látom, hogy konkrétan milyen kábel ez? Illetve milyen paramétereket állítsz a gyűrűvel, meg a fejen lévő készülékválasztóval?
-
xtremetuning
addikt
Tegnap esti új jövevény......
és a csemege első része, egy kis hang-részlet finomhangolás a gyűrű csúsztatásával :
és végül beállíthatod, preamp, amp, vagy digit készülékhez.... :
-
rgeorge
addikt
válasz Vikthor #53660 üzenetére
Imdb-n is ott van a soundtrack részben, szerintem akkor a stáblistán is ott kell lennie. De gondolom nem ismerted a számot, bár ezt nehéz elhinnem...
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
-
törölt tag
válasz szityo83 #53656 üzenetére
Igen:filmeket denonba kötöd,ott játszod le az lesz neki az előreősitője és a denon szabályozza a hangerőt is be is mérheted ugyanúgy, zenét sztereóba DAC-on keresztül vezeted. annak pedig a sztereó lesz az előerősitője, végerősitő frontokra minden esetben a sztereó lesz pl a Denon PMA1520 bontható, Main in-be kell majd kötni.
-
törölt tag
válasz szityo83 #53645 üzenetére
Milyen erősitőd van???
Mert ha van pre out kimenete, akkor vehetsz sztereóban main in bemenetes (un bontható) erősitőt és akkor a sztereó hajtja eg a frontjaid mindig, és csak a szterón kell átváltanod zene és házimozi között.
A 3808 tökéletesen alkalmas erre.[ Szerkesztve ]
-
szityo83
tag
Sziasztok!
Megfordult a fejemben, hogy a mostani házimozi erősítő mellé a későbbiekben beruháznék egy stereo erősítőbe és egy DAC-ba zenéhez. Külön hangfalakat nem vennék, a 2 frontot kötném rá.
Ebben az esetben mindig dugdosnom kéne a két erősítő között, vagy van valami megoldás hogy ezt elkerüljem? -
nagyúr
sziasztok, közeleg a karácsony és ideje felkészülnöm a vetítésre, milyen vásznat ajánlotok házimozi projektorhoz? 100-120" között kéne, 3D nem lesz, csak jóminőségű 2D. Dlp-vel szeretnék majd vetíteni. Gondolom oldalfeszített kellene, fekete keretes és szürke vászon. Gain mennyi legyen rajta 1.0-át javasolnak a projectorreviews meg a central oldalon, de olvastam mśt is, hogy nappaliba lehet erősebb gainű vásznat is venni. Egy 46"-es 5-éves samsung lcd tv-ről váltanék. A nappali 30 nm-es, nem tudom továbbá azt sem, hogy kell e motoros változat. Előre is köszi a helpet.
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
zolaas
senior tag
Hát ez nagyon nem illik ide de akkor is: IBRAKA DABRA
Már nem Sürgős!!! De, moziplakátokat keresek !!! :D
-
zolaas
senior tag
válasz JohannZimu #53639 üzenetére
Pioneer Ct-f900 A vágyam meglett. Az volt a CR7. Majd esetleg 1 AIWA 6900MKII
Sanci: Sajnos most orsós nincsen. Helyihiánnyal küszködöm. Éppen költözködöm. Talán majd az új kecóban lesz annak is hely
[ Szerkesztve ]
-
zolaas
senior tag
válasz JohannZimu #53636 üzenetére
Azért adtam. Valamikor álom volt nekem is, de most már inkább rémálom Baromi nehéz ebből 1 jót kifogni.
-
zolaas
senior tag
válasz JohannZimu #53634 üzenetére
Tessék, de csak mazohistáknak
Ed, annyiért de jó lett volna.
-
zolaas
senior tag
Kedves Fórumtársak.
A jövőhéten Bp-n leszek, szívesen meglátogatnék párótokat, amennyiben szívesen fogadtok. egy kis analóg technikával hallgatózással, meg persze kis megmutatomapálinkámatismeretséggel egybekötve, akit érdekel dobjon privátot. a kedd de lefoglalódott.
Üdv, zolaas
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Toobee #53617 üzenetére
AVP700 volt nálam P1000 végfokkal. Bárcsak most is itt lennének!!! Másfél-két éve 450000-ért kínálták a kettőt, amiből egyik fórumtársunk megvette a végfokot. Irigylem érte!
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Peetta14
tag
Jövök egy nagy köszönettel nektek.
Bár nem házimozi lett, hanem sztereó és amíg a DAC nem érkezik meg (CA DM 100), addig csak tyúkbél analóg kábellel PCről megy, de óriási élmény.Hangfal Monitor Audio Bx6
Erősítő Jungson Ja-66R
Hangfal kábel VAN DEN HUL CS122
Tápkábel Supra LoradKöszi az útbaigazítást, ötleteket. Hátradőlök, élvezem
-
Tamoo
MODERÁTOR
Tápkábellel AB-znék, erre itt zúgatja a szomszéd a fűkaszát. pedig végre lenne egy kis időm nyugisan nekiülni. borzasztó.
-
Toobee
veterán
Arcam AVP700-at, vagy Arcam AV8-at hallott már valaki? Tölteném felfelé az excellt...Ebay-en emberi áron mérik őket.
(#53616) dio001: a linked helyesen.
[ Szerkesztve ]
-
-
Gyárfás
tag
válasz nebulo5 #53591 üzenetére
Az a baj, hogy hozzáértés híján az ember nem fog összerakni semmit magának. Én is tervezek venni és eddig egy Onkyo TX-SR 605 látszik biztosnak, amit én találtam e-bayen, és kb 20k-ért jutnék hozzá. Ezen felül itt ajánlottak nekem egy 150.000 forintos csak hangfalszetet, amit ésszel raktak össze talán, de más ennyit költ az egész házimozira. Egyelőre márkanevek alapján keresek hasonló ésszel összerakott használt 5.1-et, vagy ha van idegem hozzá akkor a 0 hozzáértésemmel és 117 IQ-val próbálok vadászni darabonként. Jobb ötletem nincs...
-
törölt tag
válasz ProdyG #53604 üzenetére
Nem csak ott oxidálódik: hanem ahol leszorítod ott lejön a vezetékről a lakkréteg és ott is elterjed, de hamarabbl végigeszi a rozsda (oxidáció) a szabadon álló végétől mivel ott a levágás miatt nincs lakkréteg és szabadon is áll, ezért több nedveség éri .
Megoldás lehet ha bezsirozod a végét, ott úgyse kell vezetnie.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Bittorrent topik
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Ilyen még nem volt: magát büntette meg az EU az adatvédelmi törvények miatt
- Delta Force - Nyáron jönnek a mobilos kiadások
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Call of Duty: Black Ops 6
- Mazda topik
- Betilthatja a kínai drónokat az USA
- Kerékpársportok
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...