Hirdetés
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cekkk
veterán
Én sem akarom, mindenki úgy éli meg ezt a dolgot ahogy akarja, meg vitát sem akarok ki robbantani.
Csak mondjuk ezen a szinten én azt gondolom több értelme van a hangfalkábel cserének és mondjuk a forrás cseréjének vagy azokba rakni a több pénzt és nem tápkábelbe. Túl lett ez mostanában erőltetve és már a legolcsóbb erősítőnél is azt várják hogy kategóriákat fog majd emelni, egy kábel.
Pedig inkább adnák el az erősítőt és azt a 20-30-40 vagy akár 100 ezret bele rakni egy jobb erősítőbe na az tuti emelne egy pár szintet a hangzáson
-
Tamoo
nagyúr
diy megoldás "listaáron":
fali aljzattól elosztóig 65e, elosztó 30e, elosztótól erősítőig 65e
Tegyük hozzá, hogy én nem ennyiért jutottam hozzá, amit én rászántam/rászánnék a mostani rendszeremhez egy egy tápkábelre az 10-15e. De azt is csak a lelki béke kedvéért. Szóval még nem tapasztaltam meg a csodát, hogy kategóriákat emelt volna az erősítőn. Viszont nem kérdőjelezem meg mások tapasztalatait, legalábbis van pár ember akinek a véleményére adok. -
törölt tag
válasz
mandju #38143 üzenetére
AB-zés: AB próba, tehát ahogy öszehasonlitod a kábelt a gyárival, értsd: A a gyári B a megvásárolt.
Bajnolpityu: igazad van: egy szint alatt nem hoz és nem is hozhat jelentős változást és a tápkábel legyen az utolsó, tehát mikor minden más (DAC,akusztika, interkonnektek) rendben van és hozzák a maximumot. És hogy véleményünk helyes legyen, járatni kell...
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Ed Parker #38138 üzenetére
De Te az Arcam-ról beszélsz ugye? Azért az egyébként is más kategória mint amiről itt gyakran szó van.
(#38139) mandju: 8e vagy mennyi? Túl nagy bukó nincs rajta ha el is adod utána. Gondolom úgysem nyugszol addig amíg ki nem próbálod.
Sokat ne várj tőle! Jó AB-zést!
-
mandju
senior tag
Sziasztok!
Tápkábel témához...
Mit gondoltok, a rendszeremhez érdemes lenne vásárolni excalibur féle tápkábelt? A Denon 4310 jelenleg a gyári kábelével van bekötve... Felbukkant egy az aprók között és gondoltam megveszem, mert a hangszóró kábeleim is Arnoldtól vannak. Kipróbálni sajnos nincs lehetőségem... -
Ed Parker
nagyúr
-
bajnokpityu
félisten
válasz
hétalvó #38134 üzenetére
Nálam a régebbi fapaci kábelből a t2 volt itt.Asszem 20ért adta. Nah,annál nekem jobban tetszett a furu sztereoban, de valszeg mozihoz meg a T2 lett volna jobb, dögösebb,dinamikusabb hatású volt.
Ugyanakkor csatlakozom Tamoohoz: 2xxx denon szintjén ne értékeljétek túl a tápkábeleket. Nem ettől fog jól szólni a mozierősítőtök, és jó eséllyel nem éri meg ráfordítani a pénzt. MErt hiába hallható,ha azt a 15-20rugót inkább másra fordítanák, lehet jobban járnának.
Fizetés előtt tölts el a cuccal egy hetet...
-
Tamoo
nagyúr
válasz
putyu10 #38130 üzenetére
Nem lehet ezt így behatárolni.
Kölcsön kell kérni párat, itt is biztos van aki szívesen ad 1-2napra kipróbálni. De ne beszéld be magadnak, hogy erre feltétlenül szükséged van! Ha már úgy kell keresni a különbséget... akkor nem éri meg a pénzt, olyankor már lehet tényleg csak placebo.
"Kábelgyárosok" ha csak minimálisan is befolyásolható vagy, biztos hogy rábeszélnek, még ha fölösleges is. Tisztelet a kivételnek!(#38134) hétalvó:
"ez pedig hogy mozis erositohoz nem szamit, megint nem fedi a valosagot"
Ezt konkrétan nem is jelentette ki senki, azért ne sarkítsunk! -
hétalvó
addikt
válasz
Dorian #38107 üzenetére
igen csakhogy ez a 314-es furu arban nagyon kozel van fapaciehoz. osszehhasonlitani pedig nem erdmes, mert kb egy cd-jatszohoz van ertelme,a furu is kb ahhoz tervezi. komolyabb kabel az alpha 100k-ert annak meg a fapaci nem erhet a nyomaba. szerintem erdmes venni egy par audiocrast csatit kezdesnek 1.5m 6-os mtk-val, ara 6000ft es meglepoen jo.
ez pedig hogy mozis erositohoz nem szamit, megint nem fedi a valosagot, nalam kb egy kategoriat emelt a 3311-em a furutech hanem kettot. a rotel vegfokomon mar nem annyira szamitott, de hallhato.
meg kell hallgatni parat es donteni, fapacie se rossz.
en pl mar tapkabel nelkul mar nem birom hallgatni a rendszerem.aki egyszer meghallgat egy nagy furutech-et onnantol nagy bajban lesz...
utana jon a hangfalkabel
-
Tuto
tag
válasz
turbobusa #38091 üzenetére
kösz hogy beengedtél minket az otthonodba
Ahogy nézem nagyon érdekes kialakítású, és rengeteg a hangzást befolyásoló elem van benne.
Alapvetően a tér kialakítás talán a legfontosabb. A legdrágább, eszközökkel is felszerelheted a szobát, ha rossz a tér, és sok a hangterjedést befolyásoló "zörgő", megtörő elem van ben.
Tudom ez egy kicsit megfoghatatlan, és nincsen vagyonokból kialakított házimozi studióra kereted, csak azért írtam, hogy ne merülj el a nx100eft os tápkábelek, és hasonló hasznos, bár nagyságrendi minőségjavulást meg nem érő motyók bevásárlásába.
De visszatérve, probálkozz több elhelyezéssel a saját teredben, és ahol neked a legjobban tetszik ott állj meg.
Ha a hangfal hátsóreflexes, akkor mindenképpen mögötte legyen elég tér, hogy dolgozni tudjon.
Lehetőleg lefelé sugárzó subot használj, azt nem igen lehet rossz helyre rakni.
Alapvetően onna indulj el, hogy neked az életérben hogyan jó (közlekedhető, nem bukdácsols, stb) a kialakítás, és mennyiről tudsz lemondani a hangzás miatt.
Sok sikert -
benjamin
tag
válasz
Atesz 666 #38120 üzenetére
Köszi
A táp hibára gondoltam és is, hasonló problémám volt, routernél. De ott egy kondi csere megoldott a problémát.
Bepróbálkozok hétfőn visszaviszem 3 napba simán beleférek, remélem ez nem típushiba, és a másik jó lesz persze ha cserélik, ha nem akkor irány fogyasztóvédelem.Köszi
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
PonPon #38121 üzenetére
Az NZBGet egy fáljletöltő program. Úgy képzeld el, hogy olyan, mint egy torrentkilens, csak nem a bittorrent technológiát alkalmazza, hanem a usenet-et.
Tehát ezzel a klienssel a usenet hálózathoz tudsz csatlakozni és úgy fájlokat letölteni. Ha jól tudom fizetős a dolog. -
PonPon
senior tag
használ valaki popcorn media playert?
nem tudjátok véletlen mire jó a NZBGet- kliens? -
benjamin
tag
Sziasztok
Vettem egy házimozi rendszert LG Bh7520t, nagyon szépen szól.
Az a problémám, hogy mikor bekapcsolom akkor magas frekvencián sípolni kezd az erősítő és mikor közelebb megyek lehet hallani, hogy a bekapcsológomb közeléből jön a magasfrekis hang.
Ez normális? Eddig nem volt tapasztalatom.
Nagyon zavaró, emiatt élvezhetetlen a filmnézés, mert mindig valami sípol.Aki hasonlót tapasztal van LG házimozival írjon
Köszi
-
Tamoo
nagyúr
Látom mostanában "újoncok" nagyon rákattantak erre a tápkábel témára. "Alap" mozis rendszerekben, ahol itt többen is mozgunk, nincs túl nagy létjogosultsága. Nem ezen kellene gondolkozni sokaknak, akaratlanul is meg lettek tévesztve. Bár tudom, mindenki a saját kárán tanul. Utóbbi is tapasztalat.
(#38116) bajnokpityu: +1
-
bajnokpityu
félisten
válasz
spiky03 #38115 üzenetére
Miért van csupa pozitív vélemény a kábelgyártók topicjaiban?
Összefoglalva: nem illik. uriember visszaadja, és megköszöni a lehetőséget.Ki kell próbálni minél többet, és lehetőleg ne futó ABzést csinálj, annak nem sok teteje van.
Az már kérdés, amikor kissé túllő némelyik szuperember a célon, és kikiáltja a kábelét igazmondónak. "ahol a kábelem nem szól jól, az egy szar lánc"
[ Módosította: radi8tor ]
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #38112 üzenetére
Ja igen, a sín. Nekem is az van a Denon seggében, ha bem mozgatja a rendszert az ember, az is jó kábel! Nekem amúgy zenére is bejött.
-
bajnokpityu
félisten
-
Sefter
veterán
válasz
bajnokpityu #38108 üzenetére
Köszi neked is.
Ezektől a kábelesektől elhozható a kábel próbára(nyilván letét fejében..)
(#38110) Tamoo
Igen, közben leesett nekem is, hogy ki kéne próbálni előtte -
Tamoo
nagyúr
válasz
Sefter #38104 üzenetére
Nálam pl. tápkábelek nem sokat hoztak a jelenlegi rendszeren (legalábbis amiket próbáltam). Így utólag azt mondanám nem volt érdemes költeni rá (legalábbis azt a lóvét jobban is el lehet költeni)... Szóval mindenképpen azt ajánlanám próbáld ki mielőtt költesz rá, hogy neked megéri-e. Talán jobb helyre is mehet az a pénz... Vagy az se lehetetlen hogy nekem nincs fülem hozzá.
-
Oldfighter
senior tag
válasz
turbobusa #38091 üzenetére
Azt az ajtót ott hátul, használjátok? A kép jobb oldalán egy kandalló van?
A legjobb felállás front oldalnak a szemben lévő rész lenne, ha nem lenne használva az az ajtó. Máskülönben meg a keresztben, a kandallós térben úgy, hogy a front oldal menne az ablak alá. Majd pontosítsd a fenti dolgokat. -
Dorian
félisten
válasz
Sefter #38106 üzenetére
Az olcsóbbak közül Fapaci T3-at nagyon ajánlom.
Asszem vki írt is a topikba, hogy ezzel a Furuval hasonlította, sokkal jobb volt, vmi másik 100.000-s Furu, ami kicsit jobb volt nála.Köszi mindenkinek a gyors reakciót, most el kell rohannom, addig is, ha tud vki ilyen áron értelmeset, azt megköszönöm!
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #38103 üzenetére
Hű, ezt köszi, én nem vettem észre. remélem megvan még!
Írtam neki, aztán meglátjuk. Egész jó hangja volt, nekem is MM félfülelés volt meg vele.Sefter:
Nekem semmi különöset nem nyújtott, bár csak mozierősítővel próbáltam. -
Sefter
veterán
EZ a táp kábel megéri az árát
(#38103) bajnokpityu
Tavaly szeptember óta nem lépett be a hirdető.. -
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #38100 üzenetére
Csak annyi, hogy épp ezt találtam ilyen árért, ami szóba kerülhet. A nagyon max. 200-at nem tudjuk átlépni, kábelestől-mindenestől. Havernak lenne rá, nem erről van szó, de ennél jobban nem izgatja a hangminőség téma. Egy 10+ éves Samsung egyberendszert vált, annál kell jobb.
Az a helyzet, hogy annyira hasonlóak ezek a Warfik, hogy keverem az összeset.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Telekom mobilszolgáltatások
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Last Epoch
- Assetto Corsa EVO
- Yettel topik
- Példátlan a 2 nm-es TSMC node iránti kereslet
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest